Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Bραδινή πάνα ! ( πώς κόβεται )

Recommended Posts

O μικρος μου κοντευει τα 3,και τα βραδια βαζουμε κι εμεις πανα.Ποτε μεχρι σημερα δεν εχει ξυπνησει με στεγνη πανα,οποτε αναγκαστικα του φοραω παντα πανα,λιγο πριν τον υπνο,αφου προηγουμενως τον εχω προτρεψει να παει τουαλεττα!Δεν νομιζω πως υπαρχουν πολλα που μπορουμε να κανουμε..να γεμισεις σελτεδακια το κρεβατακι ή να παρεις αλλη μαρκα πανα ή αλλο μεγεθος???Υπομονη και θα την κοψουνε κι αυτη την βραδινη πανα,που θα παει.....Παντως ο καναπες μας ,εχει σταμπαριστει σε πολλα σημεια,και απο τα δυο μου παιδακια...!

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 331
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 50 δημοσιεύσεις

• xara_2

xara_2 20 δημοσιεύσεις

• pocoyo

pocoyo 17 δημοσιεύσεις

• yiota2

yiota2 14 δημοσιεύσεις

Αγαπητές και πεπειραμένες μανούλες,

η μικρή μου -κοντευει 3- και έχουμε κόψει την ημερησια πανα από τον Οκτώβριο. Εδώ και 1 εβδομαδα ξυπνάει με στεγνή πανα κάθε πρωί. Λέτε να ξεκινήσω να της βάζω βρακί το βράδυ ή είναι πολύ νωρίς;;; Αυτή κάθε βράδυ μου ζητάει να κοιμηθεί με το βρακί αλλά εγώ προσπαθώ πάντα να την πείσω να βάλει πάνα για αποφυγή ατυχήματος. Λέτε να ήρθε η ώρα; Εννοείται πως έχω 2 σελτεδάκια στο στρωμα αλλά κανει άτσαλο ύπνο και υπάρχουν φορες που την βρίσκω με τα πόδια στο μαξιλάρι και το κεφάλι στο κατω μέρος του κρεβατιού...;) ;) ;)

η γνωμη μου marigoula ειναι να την κοψεις.βαλε πανω η κατω απο το σεντονι ενα σελτεδακι το μεγαλο ομως,ειτε καθετα να πιανει καλα ειτε οριζοντια,οπως θες.ρο εκανα κ γω.η κορη μου εκοψε την πανα στα 2της χρονια, ημουν εγκυος οποτε επιβαλοταν.δεν ειχε κατουρηθει καθολου μεχρι που το μωρο εγινε 2 μηνων.(οταν εκοψε την πανα ημουν 6 μηνων).προσπαθουσα να την σηκωνω με προσοχη χωρις να ξαγρυπνησει κ να την αφηνω στο γιογιο της,μπορω να πω ειχα αποτελεσμα.ηταν κ θεμα ζηλιας.συνεχιστηκε μεχρι τον απριλιο που μας περασε κ εκοψε κ ο μικρος την πανα.αυτος παλι δεν ηθελε να τον σηκωνω το βραδυ με τιποτα.δεν εχει βραχει καθολου.ειναι φορες που παει μονος του,αλλες κρατιεται μεχρι το πρωι.ενας γιατρος μου ειχε πει να της κανω ασκησεις,τηνωρα που ηταν στο γιογιο να την σηκωνω ωστε να σταματαει λιγο κ να την ξαναβαζω,αυτο για να σφηξουν οι μυες της περιοχης.κ οχι υγρα,δηλαδη το τελευταιο να ειναι κατα τις 7.

Υπαρχει υποσεντονο τυπου σελτεδακι....για ολο το κρεβατι....περνεις τετοιο και ξεμπερδευεις !!!!!

Ο μεγαλος μου ξυπναγε παντα μες τα τσισα....εβγαινε και στα ρουχα του και νομιζα οτι δεν ειναι ετοιμος ακομα να κοψει την πανα.......μια ωραια νυχτα λποιπον του την εβγαλα για να κανουμε την αρχη να την κοψει....

τις 2 πρωτες μερες δεν τον προλαβα κατουρηθηκε

τις 2 επομενες τον ξυπνησα κατα τις 2

τις 2 επομενες ξυπνησε μονος του ...

αυτο ηταν....

απο τοτε δεν εχει ξανακατουρηθει ουτε ξαναξυπνησει για τσισα....κατευθειαν το πρωι !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Υπαρχει υποσεντονο τυπου σελτεδακι....για ολο το κρεβατι....περνεις τετοιο και ξεμπερδευεις !!!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Από πού το αγοράζω αυτο το σελτεδάκι-υποσέντονο; Από μαγαζί τύπου Λητώ ;;

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Από πού το αγοράζω αυτο το σελτεδάκι-υποσέντονο; Από μαγαζί τύπου Λητώ ;;

αν θυμαμαι καλα εγω το ειχα παρει απο τα τζαμπο.με επιφυλαξη στο λεω γιατι εχει περασει καιρος απο τοτε.νομιζω ομως οτι μπορει να εχουν κ τα μαγαζια που πουλανε σεντονια κ τετοια ειδη.

• 3 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

αχ κοριτσια διαβαζω τα δικα σας και με πιανει κατι...........

εγω με τον μεγαλο μου γιο δεν κουραστικα Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ !!!!!!συζητησαμε για να βγαλουμε την πανα,το συμφωνισαμε,και σε 1 εβδομαδα ηταν παρελθον!!!!!

και η πρωινη και η βραδυνη!!!!!!με 2 μονο ατυχιματακια(με τσισακια!!!)3 χρονων!!!

ο μικρος μου τωρα ειναι 3χρ. και 3 μηνων και δεν εχω καταφερει Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!!

ουτε καν να μου πει οταν κανει τα κακα για να τον αλλαξω,μπορει να κατσει ετσι χεσμενος ωωωωωωωωρες αν δεν τον αλλαξω απο μονη μου.........

εχω απελπιστει .......

δεν αντεχω να εχω και αυτον και την μικρη με πανες και ειπα να κανω ενα βημα αλλα που..........!!!!

οσο και να του μιλαω.οσο και να το ξαναλεω δεν το κανει.....

και πως να κανω την κινηση να του βγαλω την πανα αφου δεν μου λεει ουτε οταν τα κανει για να τον αλλαξω;;;;;;;;;

εχω απελπιστει.......καμια συμβουλη;;;;;;;;;;;;;;

apHGp3.png

• 3 months later...

τις τελευταίες μέρες προσπαθώ να κόψω τη βραδινη στη κόρη μου (3,5 χρονών). Την ημερήσια την έκοψε στα 2 πολύ εύκολα.

Την αφήνω να κοιμηθεί για 3 ώρες, τη βάζω για τσίσα και κοιμάται για 7 ώρες και ξυπνάει για να κάνει τσίσα.

Να συνεχίσω να τη ξυπνάω ή να δοκιμάσω για ολόκληρη νύχτα;

Όσο πιο γρήγορα μεταπέσεις σε ύπνο χωρίς ξυπνήματα τόσο καλύτερο είναι για το παιδάκι. Να ξεκουράζεται χωρίς τις ενδιάμεσες διακοπές.

Άσχετο, αλλά όταν 1-2 φορές δοκίμασα να ξυπνήσω τα δικά μου το βράδυ... ούρλιαζαν για κανένα 2ωρο μετά. Δεν το ξανάκανα!! Ά πα πα! :lol:

Τα άφησα... κατουρήθηκαν 1-2 φορές. Τους μπήκε στο μυαλό και σταμάτησαν μόνα τους. ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Όσο πιο γρήγορα μεταπέσεις σε ύπνο χωρίς ξυπνήματα τόσο καλύτερο είναι για το παιδάκι. Να ξεκουράζεται χωρίς τις ενδιάμεσες διακοπές.

Άσχετο, αλλά όταν 1-2 φορές δοκίμασα να ξυπνήσω τα δικά μου το βράδυ... ούρλιαζαν για κανένα 2ωρο μετά. Δεν το ξανάκανα!! Ά πα πα! :lol:

Τα άφησα... κατουρήθηκαν 1-2 φορές. Τους μπήκε στο μυαλό και σταμάτησαν μόνα τους. ;)

Βασικα εμενα οταν θελει κατουρημα σηκωνει τον κωλο στον αερα/μουρμουριζει αλλα γλαροκοιματε δεν σηκωνετε. Οποτε την σηκωνω αγκαλια την βαζω γιογιο......κανει ενω ΚΟΙΜΑΤΕ......φιλε ροχαλιζει ενω κατουραει και μαλιστα παει να πεσει μπροστα και αυτοδιορθωνεται....ελεος.......και μετα την βαζω κρεββατι και συνεχιζει υπνο.........χαμπαρι.......εγω τρωω το αγγουρι......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

:lol: :lol: :lol:

Καλά... αυτό το παιδί ΔΕΝ υπάρχει! χαχαχαχαχαχα

Διορθώνω λοιπόν:

Για αδιάκοπο ύπνο ΔΙΚΟ ΣΑΣ και για τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ξεκούραση, αφήστε τα ξυπνήματα... :lol:

Αχ βρε Ell... τι τραβάω για χάρη σου! :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και ξανα γραφω!!!

η πανα τελος :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

τις 2-3 πρωτες μερες ειχαμε ψιλο λερωματα και μετα τελος!!!!!!

τωρα τον εχω ολη μερα χωρις πανα και παμε στο γιο-γιο και για τσισακια και για κακακια!!!!

ΑΛΛΑ το βραδυ ακομα τα κανει πανω του και γιαυτο του βαζω την πανα.......

πως μπορω να την κοψω και το βραδυ;;;;;;;;;;;;

παντως για το πρωι περισοτερο ειχα εγω το ανχος παρα αυτος!!!

ολα καλα λοιπον!!!!!!!!!

apHGp3.png

Εμεις οταν προσπαθουσαμε να κοψουμε την νυχτα χειμωνα κιολας γιατι αυτος το επελεξε ενα βραδυ εμενε στεγνος ενα κατουριοταν. Προσπαθουσα και εγω να τον σηκωνω οπως λετε και ετρωγε χοντρη φρικη ουρλιαζε και του χαλουσα τον υπνο. Τελικα μετα απο δυο εβδομαδες που τα πηγαιναμε μια βραδια στεγνοι μια βρεγμενοι ξαφνικα σταματησε να το κανει και απο τοτε δεν ξανακατουρηθηκε. Αλλα το παει σερι παροτι πινει και πολυ γαλα ξυπναει 7 το πρωι για τσισα. Πανω που ειχα αποφασισει να του ξαναβαλω πανα και ας μην ηθελε. Ισως καποιες φορες θελουν περισσοτερο χρονο για να το εμπεδωσουν.

οκ, το 'πιασα!!!! Θα συνεχίσω έτσι όπως τώρα γιατί σε λίγες μέρες θα πάμε στο σπίτι της γιαγιάς και όταν επιστρέψουμε θα την αφήσω σερί όλη νύχτα και ό,τι γίνει!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Εμεις βγαλαμε την πρωτη ημέρα την πάνα και μόλις καταλαβε τι πρεπει να κανει σταματησε να λερωνεται συνεχώς δηλαδή μετά από κανα 3-4 μέρες. Τη νυχτα τα εκανε στην πανα. Μολις λοιπον το καταλαβε της είπα πριν κοιμηθει ενα βραδυ πως αν της ερθει τη νυχτα να κανει τσία, θα σηκωθει και θα ερθει να μου το πει. Και το αστερι μου ηταν λες και το προγραμματισα... Σηκώθηκε η καλή μου και ηρθε και με ξυπνησε και πηγαμε στο γιο-γιο. Απο τότε αν εξαιρεσεις 2 φορες που δεν ειχε κοιμηθει μεσημερι και ηταν πολυ κουρασμενη και τα εκανε στην πανα, ξυπνάει παντα και ερχεται και μου λέει μες στη νυχτα "μαμα θελω τσια" Διανυουμε την 3η εβδομαδα χωρις πάνες και τα πάμε σουπερ !!! Αχ τι καλα !!!

Sk6Gp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 1 month later...

Αν βγαλω την πανα στον μικρο πως θα το παρει ο μεγαλος???

Ελεγα να αφησω να αρχισει το σχολειο και αν ξυπναει ο μικρος στεγνος (οπως τις περισσοτερες μερες μεχρι τωρα) να του βγαλω την πανα τον Οκτωβρη..

Ο μεγαλος ομως (5 χρονων) ξυπναει τα περισσοτερα πρωινα με την πανα γεματη... Πχ σημερα ηπιε ενα μπουκαλι νερο οταν ξαπλωσε και φυσικα ξυπνησε μουσκεμα το πρωι...

Ευπειθώς αναφέρω κ εμείς απόψε στο πρόγραμμα βραδινή πάνα τέλος για την μεγάλη 3μιση χρ.

Προς το παρόν ξεκίνησα με επ΄ώμου αρμ την κατρουλού.

Θα δείξει.....

Το πολύ πολύ να ακολουθήσω τη συμβουλή της αλκυον.

Με συμφέρει!

mmdad ένα αισιόδοξο σενάριο είναι να την κόψει κ ο μεγάλος!

Κ εμάς γεμάτη είναι η πάνα το πρωί, αλλά λέω να το παλέψω όσο υπάρχουν μεγάλοι σελτέδες κ όσο είναι καλός ο καιρός.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Το πρώτο βράδυ την σήκωσα επ ώμου στις 12, στις 3 κ μετά το πρωί: στεγνά τα πράγματα!

Το δεύτερο βράδυ σχεδόν τις ίδιες ώρες με στεγνά αποτελέσματα.

Σήμερα την σήκωσα στις 1+ κ λέω να την αφήσω μέχρι το πρωί.

Ξανά ίδωμεν!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

καλησπερα!εχουμε κοντα 1,5 μηνα που ξυπναμε στεγνοι, την πρωινη πανα την βγαλαμε κ στις βολτες κ στο μεσημεριανο υπνο κ λεω να αρχισω τωρα κ τη βραδυνη.θα δουμε πως θα παει!καλη συνεχεια σε ολες!

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

καλημερα!σημερα ο γιωργακης μας ειχε κεφια κ μας ειχε στο ποδι απο τα αξημερωτα..αλλα εγινε ενα καλο!!ενω ειχε ξυπνησει κ ηταν με πανα (απο σημερα θα βαζαμε βρακακι στον υπνο)μου ζητησε να κανει πιπι εκει κατα τις 6.30! ηταν στεγνος βεβαια αλλα παρολο που φοραγε πανα το ζητησε.τωρα ξανακοιμαται, ευτυχως!!!!!!!

ελπιδοφορο το σημερινο ε???

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα!!!Εμείς ενώ έχουμε βγάλει την πάνα γενικά(τσίσα, κακά) από το Πάσχα χωρίς καθόλου κόπο, μέσα σε μια μέρα(τώρα είναι 3). Τις νύχτες όμως κατουριέται!2στις 4 νύχτες κατουριέται και σπάνια θυμάται να ξυπνήσει για τσίσα!!Τί να τον κάνω!Κάθε βράδυ του θυμίζω οτι δεν πρέπει να κατουρηθεί γιατί θα χαλάσει το κρεββάτι του και μου λέει" ναι μαμά" πάλι τα ίδια!Και είναι και σιχασιάρης και μέσα στη μαύρη νύχτα αλλάζω σεντόνια, σελτεδάκια και σωβρακάκια!!!Βρωμάνε πια αυτά τα σελτεδάκια όσο κι αν τα πλένω!!!!Πίνει γάλα στις 10 και μισή πριν κοιμηθεί , μετά πάλι στις 3 και μισή και κατουριέται κάπου εκεί 6 με 7!!Στις 3 και μισή που ξυπνάει τον ρωτάω αν θέλει τουαλέτα και μου λέει όχι!!Τί να κάνω; Γιατί δεν κρατιέται;;

Κορίτσια καλησπέρα και από μένα!!!Εμείς ενώ έχουμε βγάλει την πάνα γενικά(τσίσα, κακά) από το Πάσχα χωρίς καθόλου κόπο, μέσα σε μια μέρα(τώρα είναι 3). Τις νύχτες όμως κατουριέται!2στις 4 νύχτες κατουριέται και σπάνια θυμάται να ξυπνήσει για τσίσα!!Τί να τον κάνω!Κάθε βράδυ του θυμίζω οτι δεν πρέπει να κατουρηθεί γιατί θα χαλάσει το κρεββάτι του και μου λέει" ναι μαμά" πάλι τα ίδια!Και είναι και σιχασιάρης και μέσα στη μαύρη νύχτα αλλάζω σεντόνια, σελτεδάκια και σωβρακάκια!!!Βρωμάνε πια αυτά τα σελτεδάκια όσο κι αν τα πλένω!!!!Πίνει γάλα στις 10 και μισή πριν κοιμηθεί , μετά πάλι στις 3 και μισή και κατουριέται κάπου εκεί 6 με 7!!Στις 3 και μισή που ξυπνάει τον ρωτάω αν θέλει τουαλέτα και μου λέει όχι!!Τί να κάνω; Γιατί δεν κρατιέται;;

Η γιατι πινει πολλα υγρα ή γιατι δεν ειναι ακομη ετοιμος. Αν τον εβαζες εκεινη την ωρα που ξυπναει και οτι εκανε??

Αν βγαλω την πανα στον μικρο πως θα το παρει ο μεγαλος???

Ελεγα να αφησω να αρχισει το σχολειο και αν ξυπναει ο μικρος στεγνος (οπως τις περισσοτερες μερες μεχρι τωρα) να του βγαλω την πανα τον Οκτωβρη..

Ο μεγαλος ομως (5 χρονων) ξυπναει τα περισσοτερα πρωινα με την πανα γεματη... Πχ σημερα ηπιε ενα μπουκαλι νερο οταν ξαπλωσε και φυσικα ξυπνησε μουσκεμα το πρωι...

Λοιπον στον μικρο την εβγαλα. Παει για πιπι παντα πριν παει για υπνο. Εχουμε κατι ατυχηματακια το πρωι αν δεν προλαβει να σηκωθει..

Ο μεγαλος ρωταει καθε πρωι αν ξυπνησε στεγνος αλλα ολο βρεγμενος ειναι...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...