Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Εlias μου κατ'αρχήν δεν χρειάζεται πανικός ούτε στενοχώριες, γιατί με αυτήν την ψυχολογία είναι πολύ πιθανόν να οδηγηθείς για άλλη μια φορά σε βουλιμικό επεισόδιο...Αφού τα κατάφερες να μην πάρεις στην εγκυμοσύνη πολλά κιλά, θα τα καταφέρεις πάλι, αρκεί να το πιστέψεις! Απλά όλο το άγχος πριν την σύλληψη κ το άγχος να μην πάρεις βάρος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης , ξεσπάνε τώρα, είναι φυσικό. Μην σταματήσεις από την διαιτολόγο σου, έκανες μια πολύ καλή αρχή και μπορείς να την συνεχίσεις. Αν πεινάς, ή αν σου λείπει κάτι από την διατροφή που σου έχει δώσει, συζήτησέ το μαζί της. Να θυμάσαι ότι βρίσκεται εκεί για να σε βοηθήσει.

Η απώλεια βάρους που είχες ήταν πολύ σύντομη κατά την γνώμη μου, ίσως θα μπορούσες να το πας πιο χαλαρά έτσι ώστε να μην νιώθεις μεγάλη στέρηση. Και προσπάθησε να μην αγχώνεσαι με τον χρόνο, ότι δηλαδή σε 3 μήνες θα ξεκινήσετε νέα προσπάθεια και πρέπει οπωσδήποτε να χάσεις βαρος. Ξεκίνησε με ηρεμία και να σκέφτεσαι ότι "θα προσπαθήσω όσο μπορώ και ό,τι καταφέρω να χάσω, κέρδος θα είναι". Μικρούς στοχους για αρχή! Ξέρω ότι όλα σου φαίνονται βουνό τώρα, αλλά σιγά σιγα, με μικρά και σταθερά βήματα θα τα καταφέρεις!!! :wink:

Μερικά έξυπνα τρικ:

1) Πριν τα γεύματά σου προσπάθησε να πείνεις ένα μικρό ποτήρι με γκρειπφρουτ ή λεμόνι αραιωμένο με νερό

2) Να καταναλώνεις οπωσδήποτε 2 λιτρα νερό ημερησίως

3) Τα καροτάκια και τα αγγουράκια μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα όποτε νιώθεις να σε "τραβάει" το στομάχι σου

4) Ένα φρούτο είναι ένα γρήγορο σνακ που σε γεμίζει ενέργεια και σου καλύπτει και την διάθεση για γλυκό

5) Αν θέλεις κάτι γλυκό προσπάθησε να καταναλώσεις λίγο μέλι ή γλυκό του κουταλιού ή 1 κομμάτι σοκολάτα

6) Προμηθέυσου καραμέλες χωρίς ζάχαρη που θα μπορείς να καταναλώνεις όταν θέλεις κάτι γλυκό

7) Τα λαχανικα επιτρέπονται χωρίς περιορισμό. Δίνουν την αίσθηση του κορεσμού χωρίς να παχαίνουν

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο καλή μου! Την δύναμη την εχεις μέσα σου...

Να το λες κάθε μέρα στον εαυτό σου ότι θα τα καταφέρεις!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσαρες βλεπω οτι σας απασχολει πολυ το θεμα των κιλων..και καλα κανετε!! Εχω να σας πω ως διαιτολογος οτι θα συμφωνήσω με την κοπελα ποθ ειπε οτι τα παντα ειναι στο μυαλο μας!! Εκτος απο λιγες εξαιρεσεις οι πιο πολλες ξερουν καλα τι πρεπει να κανουν για να μη παρουν κιλα ή για να χασουν απλα δεν το εχουν βαλει στο μυαλο τους!! Ενα κλικ ειναι!! Πιστευω οτι αν σου μπει καλα στο μυαλο και πεις τερμα ( δεν αισθανομαι καλα με τον εαυτο μου και κατι πρεπει να κανω γι αυτο) τοτε θα τα καταφερεις...η 1η βδομαδα ειναι ελαφρως δυσκολη μετα συνηθιζεις! καποιες συμβουλες που μπορω να δωσω κι εγω ως διαιτολογος ειναι...5 γευματα την ημερα ετσι ωστε να μη νιωθουμε πεινα....παντα καλο πρωινο ...προσοχη στο ελαιολαδο.... κουταλια=20 kcal!!! ...προτιμαμαι γλυκα κουταλιου ...και το βραδακι τρωμε ελαφρα τονο , κανενα αυγουλακι βραστο...παξιμαδακι μ ενα κομματακι τυρι ...κανενα γιαουρτι με λιγα καρυδια και κουταλιτσα μελι....υπομονη και τα κιλα θα φυγουν!!! Τι στο καλο κιλα ειναι ...θα μας κανουν οτι θελουν?????

ουφ! εμενα μ'εβγαλε -προς το παρον- μεσα σ'αυτα που εχω παρει.... You will probably gain 11.3 kgs - 15.9 kgs during your pregnancy. ειμαι στα +14 τωρα... :evil: ελπιζω να μην παρω πανω απο 1 κιλο μεχρι να γεννησω!

me and my men...

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τη συμπαράσταση σας κορίτσια. Ευτυχώς άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα (περνούσα και μία δύσκολη περίοδο στη δουλειά που ευτυχώς τελείωσε), και πήρα λίγο θάρρος για να συνεχίσω.

Διαφημίσεις

κορίτσια μήπως εσάς που σας βγάζει 6,8 και 7 να πάρετε στο σύνολο μήπως το εχετε βάλει κατα λάθος σε λίμπρες? εμένα μου εβγαλε 13,5 με 15,5 όσα δηλ μου είπε και ο γιατρός. αύριο γεννάω προγραματισμένα και εχω πάρει 11 κιλά. πάντως μέχρι τον 7ο μήνα είχα πάρει περίπου 6 απο κει και πέρα να υπολογίζεται 2-2 τα κιλά! τις τελευταίες εβδομάδες μπαίνουν πολύ εύκολα και κάνεις και μεγαλύτερη κατακράτηση.στην ουσία δηλαδή με το που σταμάτησα την δουλειά πήρα και γω αλλα και το μωρο μόνο σχεδον 2 κιλά!με το καλό σε όλες και τα κιλά δεν είναι τίποτα μπροστά σ αυτο που ζεις!

M6bap3.png

cik1p3.png

salomi με το καλό να γεννήσεις ...όλα να πάνε καλά!

Όσο για τα κιλά έχω ξαναγράψει...εγώ τους τελευταίους 2 μήνες δεν πήρα σχεδόν τίποτε...διότι το μωράκι μου ήταν με το κεφάλι προς τα πάνω και πίεζε το στομάχι μου και είχα αφόρητες ξυνίλες που και μόνο νερό που έπινα υπέφερα...οπότε δεν έμπαιναν τα κιλά!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

salomi με το καλό να γεννήσεις ...όλα να πάνε καλά!

Όσο για τα κιλά έχω ξαναγράψει...εγώ τους τελευταίους 2 μήνες δεν πήρα σχεδόν τίποτε...διότι το μωράκι μου ήταν με το κεφάλι προς τα πάνω και πίεζε το στομάχι μου και είχα αφόρητες ξυνίλες που και μόνο νερό που έπινα υπέφερα...οπότε δεν έμπαιναν τα κιλά!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

τυχερή μεσα στην ατυχία σου σαρδελάκι! εμενα πάλι ναι μεν μ ενοχλει με τα πόδια του οταν τρωω βιαστικα και αρκετα γιατι εχει παρει θέση απο τον 7ο αλλα η όρεξη, όρεξη!

M6bap3.png

cik1p3.png

καλημέρα κορίτσια!!!

Εγώ μόλις μπήκα στον 5ο και ενώ είχα παρει 3 κιλά μεχρι πριν 2 εβδομάδες τις τελευταίες 2 πήρα 2 κιλά , επομένως μπαίνω στο 5ο με 5 κίλάκια πάνω μου. Βέβαια την εγκυμοσύνη μου την ξεκίνησα και με 73 κιλά(καθόλου λίγα) και όλοι μου λένε ότι δεν έχω παρει πολλά και ότι δεν φαίνομαι πολύ αλλά τα ρούχα και τα παπούτσια μου το ξέρουν αυτο!! Έχω ήδη πάρει 2 ζευγάρια παππούτσια 1 νούμερο μεγαλύτερο καθώς και ενα ζευγάρι αθλητικά 1 νούμερο μεγαλύτερα!!Βέβαια τώρα που εμφανίσθηκε και το ζάχαρο έχω μαζευτεί λίγο γιατί ψιλοφοβήθηκα , θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάρω παραπάνω από 12.

Εγώ ζυγίζομαι πάντα στην δική μου ηλεκτρονική ζυγαριά το πρωί επομένως έχω και μέτρο σύγκρισης αλλα nenaki να ξέρεις ότι σε περίπτωση που υπάρχει δισκοιλιότητα το βλεπεις και στην ζυγαριά.Εγώ είχα δει κάποιες στιγμές μέχρι και 2 κιλά παραπάνω αν ειχα να πάω στην.... 2-3 μέρες!

eNortjKzUjI0NDQwsFCyBlwwFUACyA,,27.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ρε κορίτσια βοήθεια!!! Τι νούμερα είναι αυτά? Θέλω τα φώτα σας. Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη που δεν πρόσεχα πήρα 50 κιλά!!!!! Δεν σας κοροιδεύω, δεν ήξερα τι να κάνω. Πείναγα υπερβολικά, έτρωγα καλά αλλά όχι υπερβολικά, δεν είχα καμία πάθηση (θυροειδή, διαβήτη, υπέρταση κλπ) και γέννησα ένα υγιέστατο μωρό. Με τη γέννα έχασα 15 κιλά. Σε 3 μήνες είχα χάσει άλλα 15 και τα υπόλοιπα μες το χρόνο. Τώρα είμαι πάλι 8 εβδομάδων. Επειδή έχω τρομοκρατηθεί με εμένα, προσέχω όσο μπορώ και ως τώρα έχω πάρει 2 κιλά. Δηλαδή τουλάχιστον 15 με 20 θα φτάσω ( στν 1η, τέτοια εποχή είχα πάρει :cool:.Δεν τρώω γλυκά, δεν τρώω ψωμιά και δεν τρώω τηγανιτά (εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις). Μετράω τις θερμίδες να μην ξεπερνάω τις 2000 (υπ΄ όψιν είμαι 1.75 και νταρντάνα)που με αυτές τις θερμίδες προ της εγκυμοσύνης δεν πάχαινα φυσικά. Τι τρώτε και πέρναιτε αυτά τα λιγα κιλά? Τι κάνω λάθος τελικά? Μπορείτε να μου γράψετε κάποιο πρόγραμμά σας για βοληεθεια. Ιδανικό θα ήταν να μην ξεπεράω τα 15 κιλά αλλά πάλι δύσκολο μου φαίνεται. ευχαριστώ

ναι καλά!!!μου λέει για 6.8 κιλά και είμαι ήση στα 12,5!!!!είμαι 1,73 και προ εγκυμοσύνης ήμουν 64 κιλά.

Halloooo!!!να τρώω δλδ αέρα κοπανιστό???εεε????

Βέβαια γεννάω με καισαρική την Πέμπτη, επομένως δεν αγχώνομαι και πολύ-πολύ..ε, πόσα ακόμα να πάρω πια, μέσα σε 4 μέρες??

αφήστε που μπαίνω στο νοσοκομείο απο την Δευτέρα (ναι,ναι μεθαύριο !), και τα φαγητά του νοσοκομείου...ε, πως να το κάνουμε...μια αηδία την βγάζουν!άρα???καλά δεν είμαι??

Όχι πως αγχώνομαι δηλαδή..θα τα χάσουμε βρε κορίτσια, θα τα χάσουμε..Μετά την γέννα θα αρχίσει το ασταμάτητο τρεχαλητό, και τα γυμνάσια που κάνει ένα μωρό είναι καλύτερα και απο το πιο super πρόγραμμα γυμναστηρίου!!Και άμα έχεις ήδη και άλλο/άλλα παιδιά???ε, ρε εκεί να δείτε γλέντια τρικούβερτα!!!

Διαφημίσεις

Κι εγω το ΄παθαίνω αυτό σε όλη την εγκυμοσύνη μου!!Παίρνω σε μια βδομαδα 1 ή 2 κιλά μετα μενω λίγο σταθερη και αντε πάλι!!Αισίως εχω φτάσει τα 16 κ ειμαι σχεδόν 35η εβδομάδα.Εχω ψωμί δηλαδη ακόμα!!!!!Ασε...Υπομονη!!!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

το ερωτημα ειναι το εξης: ποσα κιλακια βαλατε μεχρι τον 6ο μηνα ????περπαταω για τον 6ο και εχω βαλει 6 ολοκληρα κιλα!!!!!:| και τα πιο πολλα λενε τα παιρνουμε στο τελος του 3ου 3μηνου! ποσο θα φτασω δλδ??? εσεις ποσα πηρατε????

φιλια σε ολες!

Μιμη ..

line_m121_beg_40_time_1250136000_text_ef20e3e9efeae1f220eceff520e5e9ede1e9.gif

Γεια σου Μιμή,

Στον γιο μου μεχρι τον 6ο ειχα παρει 2 κιλά.. και μεχρι τον 9ο πηρα συνολο 20 κιλα!!!!

Στην κόρη μου μέχρι τον 6ο ειχα πάρει 8 κιλά και μεχρι τον 9ο συνολο 12 κιλά!!!!Συγκρινα κι εγω με την πρωτη εγκυμοσυνη και το 30 το΄χα σιγουρο αλλα εκανα λαθος.. και να πω οτι οσο πολυ ετρωγα την πρωτη φορα ετρωγα και την δευτερη

στον 6ο ειχα βαλει 10 κιλα και τωρα σχεδον στον 9ο εφτασα αισιως τα 16!!!Οτι και να κανω τα κιλα μπαινουν, η ζυγαρια ανηφοριζει, εχω τρελαθει!!!Τα περισσότερα τα πηρα στον 5ο και τωρα στον 8ο.Καθε βδομαδα 1 κιλο ειναι τωρα στον 8ο.Βεβαια εχω ΤΕΡΑΣΤΙΑΑΑΑΑΑ κοιλια αλλά όσο να ναι πανω απο 5 κιλα δεν ειναι...Τα υπολοιπα πως θα χαθουν?????Οεο?

RSvcp2.png wNVQp2.png

Ολα χάνονται κορίτσια... και δεν ξέρω αν το έπαθαν και άλλες μαμάδες αλλά πριν μείνω εγκυος την 1η φορά ήμουν 50 κιλά, όταν μετά τη γέννα τα έχασα και τα 20 μεσα σε 2 μήνες και πήγα πάλι 50 φαινόμουν σαν ανορεξική!!!! ΄Τελικά για να δείχνω όπως όταν ήμουν πρίν ειχα παει 56 κιλά!! Δηλαδή θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά έβαλα και 6 κιλά μετά και φαινόμουν ακριβώς το ίδιο!!!!

Εγω τι να πω που μπορει στις 2 βδομαδες να παρω μονο μισο κιλο και ξαφνικα σε μία να πάρω 2,5??? Μεχρι να μπω στον 6ο ειχα παρει 7-8 περιπου και τωρα μπαινω στον 7ο με 10...

εγώ επιδεί απο τον 4ο μήνα έως τέλος του 7ου μήνα είμουνα ξάπλα στο Νοσοκομείο,όποτε δεν γνώρίζω πόσο είμουν στον 6ο μήνα.Ομως όταν σπάσανε τα νερά μου τέλος του 7ου έπρεπε να με ζυγίσουν (λόγο ολικής νάρκωσης) και είχα βάλει 17 κιλά !!!! η φάλαινα.....και δεν μου φενόταν! σκέψου πόσο θα είμουν στον 9ο μήνα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...