Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

ενταξει μωρε καθε μια κοπελα εχει διαφορετικη εγκυμοσυνη !!!αλλες περνουν ελαχιστα κιλα και αλλες πολυ περισσοτρα!!!εχω ακουσει φρικτα πραγματα!!!η θεια μου ειχε παρει 35....ειχε γινει κινουμενος ογκολιθος....οποτε μην αγχωνεσαι!!!κι εμενα ο γιατρος μου χε πει να επαιρνα 1 με 1,5 κιλο το μηνα αλλα δεν εγινε!!!!1τι να κανουμε!!!καλυτερα ειναι να στερεισαι και να στερειτε και το μωρο???/τρωγε παιδι μου και ασε τι λενε!!!η περιοδος της εγκυμοσυνης δεν ειναι για διαιτες....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ενταξει μωρε καθε μια κοπελα εχει διαφορετικη εγκυμοσυνη !!!αλλες περνουν ελαχιστα κιλα και αλλες πολυ περισσοτρα!!!εχω ακουσει φρικτα πραγματα!!!η θεια μου ειχε παρει 35....ειχε γινει κινουμενος ογκολιθος....οποτε μην αγχωνεσαι!!!κι εμενα ο γιατρος μου χε πει να επαιρνα 1 με 1,5 κιλο το μηνα αλλα δεν εγινε!!!!1τι να κανουμε!!!καλυτερα ειναι να στερεισαι και να στερειτε και το μωρο???/τρωγε παιδι μου και ασε τι λενε!!!η περιοδος της εγκυμοσυνης δεν ειναι για διαιτες....

xaxa μπραβο καλα τα λες θα φαω μια ΙΟΝ αμυγδαλου να στανιαρω :P .. παρεπιπτοντως και εγω κραταω απο Χανια

vXPNp3.png

QcHZp3.png

ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 9 ΚΙΛΑ! ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ! ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΟΡΕΞΗ ΛΙΓΑΚΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΙΕΜΑΙ! ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΡΑ ΦΑΓΗΤΑ. ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ: ¨ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΩΣΩ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ¨ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΙΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΗ ΠΙΚΡΑ ΤΡΑΒΑΣ...

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

χαnthi9 απο χανια τραβας!!!?????ελα ρε????εφαγες τη σοκολατιτσα σου???φαε και για μενα!!!!που τις εκοψα γιατι παχαινω χωρις να μαι εγκυος!!!!!

πεζη οσο αυτο πυ ειπες για τις διαιτες αστο καλυτερα...εχω τραβηξει.....παλια ημουν 90 και εφτασα 45 μονη μου με διατες στην αρχη και μετα με στερηση.....

γι αυτο σας λεω φατε τωρα που μπορειτε!!!!!!!!!!

ΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΨΙΛΟΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΩ ΠΑΛΙ ΤΟΣΗ ΠΕΙΝΑ ΟΣΗ ΟΤΑΝ ΕΧΑΣΑ 14 ΚΙΛΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ! ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΟΥ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;

Διαφημίσεις

απολαυσε την εγκυμοσυνη σου κοπελα μου ....απολαυσε το φαγητο σου.......δωσε στο μωρακι σου να φαει απο ολα και ασε τωρα τα υπολοιπα!!!!δεν υπαρχει ωραιοτερη περιοδος απο την περιοδο της εγκυμοσυνης!!!τρωως οσο θες ολοι ειναι απο πανω σου....ολοι σε περιποιουντε...τι αλλο θες?????ολα ειναι υπερ σου!!!μη σε νοιαζει τιποτα αλλο!!!ουτως η αλλως με τα τη γεννηση του μωρου σου θα τα χασεις τοσο γρηγορα απο το τρεξιμο που δε θα το καταλαβεις....παρεπιπτοντως

με το καλο να ερθει το μωρακι σου ,σου ευχομαι...και να ναι γερο και τυχερο.......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΝΙΚΟΥΛΙΝΙ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ...! :lol: !! :lol::lol::lol:

κοριτσια καλησπερα!εγω ειμαι στην 37η εβδομαδα και εχω παρει 9 κιλα.δεν μπορω να πω οτι στερουμαι αλλα δεν υπερβαλλω κιολας!!!το θεμα πιστευω ειναι να νιωθεισ ανετα με τισ κινησεις σου και οχι οτι εισαι σε ξενο σωμα...στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα παρει 8 κιλα και οταν γυρισα απο κλινικη ειχα χασει 10!!!!!!!!!!!ουτε διαιτα να εκανα.και να φανταστειτε οτι γενικοτερα τα εχω τα κιλακια μου(77 αρχικο βαρος εγκυμοσυνης).αυτο παντως που πιστευω πως καμια μας δεν μπορει να στερηθει ειναι οι σοκολατες,σωστα?????

Γειά σας κι από'μένα....Εγώ είμαι στην 23η εβδομάδα και μέχρι τώρα έχω πάρει 8 κιλά....αλλά ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου με 5 κιλά λιγότερο από το φυσιολογικό μου βάρος..οπότε νομίζω καλά είμαι ακόμα... :?:?

Αυτό που μου λέει η μαμά μου όλη την ώρα είναι ότι όταν έρθει η μπουμπού με το καλό θα τα χάσω όλα τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβω....από το τρέξιμο!! :D:D

MRIip3.png

xnmwp3.png

ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ! ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ... ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Διαφημίσεις

χαnthi9 απο χανια τραβας!!!?????ελα ρε????εφαγες τη σοκολατιτσα σου???φαε και για μενα!!!!που τις εκοψα γιατι παχαινω χωρις να μαι εγκυος!!!!!

Οχι θα την αφηνα ....... :wink:

vXPNp3.png

QcHZp3.png

ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ! ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ... ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Πιάνομαι από την παραπάνω κουβέντα και να σας πω ότι ΟΛΑ είναι σχετικά... ναι συμφωνώ όχι καταπίεση στο φαγητό, στα γλυκά, στα πάντα, αλλά αυτό έκανα στην πρώτη μου εγκυμοσύνη και πήρα 44!!!! :shock: έκανα 2,5 χρόνια να τα χάσω κι ας έτρεχα! Τώρα έχω πάρει 20 και πιστεύω ότι θα πάρω άλλα 5 αλλά πόσα πια να χάσω με τα δίδυμα; 10; ε τα επόμενα 5 θα φύγουν μόνα τους τα άλλα 10 θα κατσικωθούν και δεν θα ξεκολλούνε άρα τα πάντα με μέτρο (και εγώ τρώω αλλά όχι σαν βόδι πια)

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ! ΜΕΤΡΟ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΟΛΑ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ¨ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΘΑ ΤΡΩΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΩ¨

ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΙΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΙΚΡΑ ΕΙΝΑΙ... ΕΠΟΜΕΜΩΣ ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΜΙΣΑ!

Καλημέρα σε όλες τις συνγκαστρούλες,

Εγώ κορίτσια είμαι στην 22 εβδομάδα και έχω πάρει 9 κιλά (3 μέχρι τον τρίτο και μετά ξεκίνησε το πάρτι).

Αναρωτιέμαι και εγώ γιατί έχω πάρει τόσα πολλά κιλά.

Τρώω λεν λέω αλλά όχι και τόσο ώστε να δικαιολογεί 6 κιλά μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες!! :? Τώρα ξεκίνησα να προσέχω πολύ , δηλαδή κομμένες βλακιούλες και διατροφή σχετικά χαμηλή σε λιπαρά (Γλυκά έτσι και αλλιώς δεν έτρωγα και μακαρόνια 1 φορά τον μήνα –οδηγία γιατρού).

Τέλος πάντων το άγχος μου λεν είναι τα κιλά (σαν σύνολο δεν είμαι και τόσα πολλά) αλλά μην μου τίποτα στα «Γαλλικά» ο γιατρός (κοινώς να φωνάξει). :(

2,5 κιλα και τώρα μπήκα στον 3ο( είχα όμως και 1 μήνα ξάπλα)

με τσαντίζει λίγο γιατι είχα βάλει και 2 κιλά πριν μείνω έγγυος ...τώρα μετραω 63 κιλά ...και μου κάνουν ελάχιστα ρούχα :oops:

περίμένω να βγάλουν ανοιξιάτικα τα εγκυμοσύνης να πάω να πάρω τιτοτα ρουχαλάκια :wink:

0sb2p3.png

Διαφημίσεις

βρε κοτιτσια μην αγχωνεστε με τα κιλα!!!!εγω ειχα παρει στη μικρη μου 22-23 κιλα και τα χασα με το που σαραντησα!!!και φανταστητε οτι δεν ετρωγα κιολας!!!!αν ετρωγα θα χα παρει 123!!!!!μεχρι τον 6 μηνα ειχα παρει 16......αστε!!!απολαυστε τωρα που μπορειτε και μετα θα τα χασετε!!!λιγο μετρο μονο!!μη το παρακανετε κιολας!!!!!απολαυστε οσο μπορειτε τωρα που μπορειτε.....ουτως η αλλως δικαιολογειστε!!!!!!και λιγα εχετε παρει μεχρι τωρα!!!!!!

κι εγω 25 πηρα,γεννησα 21 Νοεμβριου,κοντα 3 μηνες τωρα και εχω χασει μονο 12 :( και η ζυγαρια εχει κολλησει, δεν κανω βεβαια διαιτα απλα προσεχω(θηλαζω ακομη,προσπαθω και δεν μπορω να παρω δραστικα μετρα.)Εχω ομως απογοητευτει :cry:

katerina11 και εγω μεχρι το τεταρτο ειχα παρει5-6 κιλα!!!!υπαρχουν και χειροτερα!!!!!

katiahristou ενταξει εσυ θηλαζεις οποτε δε πρεπει να κανεις διαιτα!!!εγω δεν ετρωγα οσο χρειαζοταν και δεν ειχα γαλα και σταματησα το θηλασμο...τοτε....!!!!!οποτε τρωγε τα απαραιτητα για να ταιζεις και το μωρακι σου.....ουτως η αλλως ολες οι γυναικες χανουν αντιστοιχα γρηγορα και πιο αργα,αναλογα το μεταβολισμο....κτλαξαρταται!!!αλλες τα χανουν πιο αργα κια λλες πιο γρηγορα.........σιγα σιγα μην απελπιζεσαι!!!!και τα 12 που εχασες πμραβο σου!!!!

κοριτσια , μην αγχωνεστε.... και αγχωνετε κ τα μωρα σας!!!

το ιδανικο μου βαρος , που παντα ειχα ηταν 68 κιλα

εχω υψος 1.80 κ ξεκινησα την εγκυμοσυνη με 70 κιλα.....

εφτασα 100!!!:shock::shock:

οταν γεννησα κατεβηκα στα 93.. :cry: .. την επομενη βδομαδα 94.... την αλλη......96....... :shock: πω πω ειχα τρελαθει!!! :shock: δεν μπορω να κανω κ διαιτα, γιατι θηλαζω... απιστευτο φορουσα ξανα τα ρουχα εγκυμοσυνης......:evil::evil::evil:

τωρα 3 μηνες μετα, εχω κατευει στα 85.... ελπιζω μεχρι των απριλιο να ειναι 75!!! :lol: τα υπολοιπα ειναι ευκολο!!!

Και εγώ είμαι τώρα στην 28η εβδομάδα και έχω παρει 10 κιλά..εκεί στον 4ο και τον 5ο έγινε το πάρτυ συμφωνώ...το παράπονο μου είναι ότι δεν τρώω ιδιαίτερα, αλλά διαβάζω απο εσας για τα μακαρόνια και ίσως αυτά φταίνε αφού τρώμε σίγουρα μια φορά την εβδομάδα. αν και πάλι δεν πολυπιστεύω ότι αυτό φταίει..φταίει η 2η εγκυμοσύνη που τα κιλά μπαίνουν ποιο εύκολα..πραγματικά δεν τρώω περισσότερο απο πριν..γι αυτό και δεν μπορώ να καταλάβω μερικές κοπέλες που ισχυρίζονται ότι τρώνε ο,τι θέλουν και μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης δεν βάζουν πάνω από 6 - 7 κιλά..πώς γίνεται αυτό?

Δηλαδή τώρα που πρώτα ο Θεός μπαίνω στον 4ο να ετοιμαστώ για κανά κιλό και γωωωωωωωωω???

Γιατί 53,5 ξεκινησα, 53,5 είμαι, άντε 54 κάποιες φορές και μετά ξανά πέφτει!

Και δεν είχα και καμιά τρελή ναυτία, δε μπορώ να πω. Ούτε και τρώω βέβαια, αλλά το μωρό τι θα γίνει? Δε θα βαρύνει? Τώρα που εδώ και 4 μέρες περάσαν και τελείως οι ανακατωσούρες (ελπίζω να μη λέω μεγάλες κουβέντες!!!) ελπίζω να βάλω κανά κιλάκι!

k6rO.png

yMCu.png

Τα thavmatakia μου και γω!

Honey θα βααααλεις,θα βάααλεις μην ανυσηχεις!! :lol:

Να δεις μετα τι ευκολα που θα έρχονται τα κιλά και θα κάθονται ενω δεν θα καταναλώνεις και υπερβολικό φαγητό!!

Και εγώ ήμουν 53 κιλά και το πρώτο τρίμηνο είχα πάρει μισό κιλό γιατί είχα παραπολλές αναγούλες ,υπέφερα.ΑΥτό όμως με κρατούσε να μην τρώω κιόλας! :wink: τώρα έχω πάρει 4μησι κιλά και να φανταστεις ότι προσέχω παραπολύ!δεν λέω ότι είναι πολλά αλίμονο.εντάξει και το γλυκάκι μου θα το φάω που και που δεν το στερούμαι,αλλά προσεχω παραπολύ.Δεν πλακώνω φαγητο,ουτε ψωμιά,ούτε το βράδυ τρώω πιάτο κανονικό.Παρα τρώω φρουτα,γιαουρτακι,η κάτι λίγο....ένα τοστ με σαλάτα...

Περπατάω την 21 εβδομάδα και εύχομαι να μην ξεπεράσω μέχρι το τέλος την εγκυμοσύνης τα 10-11 κιλα.Γιατί ξέρεις τώρα αρχίζει το παιδι να μεγαλώνει και να ανεβαίνουν απειλητικά... :):cool::cool:

κι εγω 25 πηρα,γεννησα 21 Νοεμβριου,κοντα 3 μηνες τωρα και εχω χασει μονο 12 :( και η ζυγαρια εχει κολλησει, δεν κανω βεβαια διαιτα απλα προσεχω(θηλαζω ακομη,προσπαθω και δεν μπορω να παρω δραστικα μετρα.)Εχω ομως απογοητευτει :cry:

Αν τρέφεσαι σωστά, μια χαρά θα χάσεις τα παραπανίσια κιλά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνεις κάποια δραστική δίαιτα. Απλά να τρως κανονικά και να μην χρησιμοποιείς το θηλασμό σαν δικαιολογία για να τρως περισσότερο ή ό,τι να'ναι :wink:

Να θυμάσαι ότι όσο καλύτερα (ποιοτικά -όχι ποσοτικά) τρέφεσαι εσύ, τόσο καλύτερα τρέφεις το παιδάκι σου :D

Αν έχεις συγκεκριμένες απορίες για τη διατροφή σου κάνε μια επίσκεψη στην ενότητα του θηλασμού. Θα βρεις πολλές πληροφορίες, τα κορίτσια σίγουρα θα σε βοηθήσουν πολύ.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Συμφωνώ κι εγώ ότι το μεγάλο άλμα είναι στον 4ο-5ο.

Υπάρχει βέβαια και η εξήγηση: Στο Β' τρίμηνο μεγαλώνουν ταυτόχρονα πολύ το μωρό, ο πλακούντας, η μήτρα και αυξάνουν τα αμνιακά υγρά.

Συμπέρασμα, φας-δε φας όλο και θα βάλεις κάποιο βάρος :wink:

Αν πάντως δεν το ρίξεις στο φαΐ -ούτε να στερείσαι ιδιαίτερα όμως -κοινώς να τρως όπως έτρωγες πάντα θα πάρεις όσο πρέπει.

Και για να σας πω και τα δικά μου, κλείνω την 28 εβδ. με 8-9 κιλά συν, χωρίς κάποια ιδαίτερη προσοχή.

KbCJp2.pngEYukp3.png

ΕΓΩ ΚΟΡΙΣΤΙΑ ΜΕΧΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 3 ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΚΕΙ Κ ΥΣΤΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ....

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ 7ο ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΡΝΩ 500 ΜΕ 700γρ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΦΤΑΣΑ ΤΑ 7,2 ΚΙΛΑ!!!

ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΡΩΩ???ΔΕΝ ΤΡΩΩ Η ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!

ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΕΤΡΩΓΑ ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΡΩΩ ΤΩΡΑ!!!!ΤΙ ΝΑ ΠΩ???ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ!!!

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

καλημερα! εγω κορίτισα ειμαι στο τελος της 36 εβδομαδας και εχω βαλει 5 κιλα! κουφο ε? το μωρο μου ειναι 3 κιλα. παντως η γιατρος μου τα βλεπει ολα φυσιολογικα. εντωμεταξυ τρωω κανονικοτατα δεν στερουμε τιποτα! :oops:

dimos0kliniki045.jpg

το λακτακι μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...