Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Πάντως και σε μένα ο μήνας των Χριστουγέννων ( ο 3ος προς 4ο), και ο μήνας του Πάσχα(8ος), με βρήκε + 5 κιλά ο καθένας. Στην επόμενη εγκυμοσύνη μου φαίνεται πρέπει να υπολογίσουμε πότε θα μείνουμε έγκυος για να μην έχουμε τέτοιες γιορτές μπροστά μας.

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

naina και το να τρως λίγο φυσικά δεν είναι καλό, αλλά αφού λες πως σε παρακολουθεί διαιτολόγος δεν σου έχει δώσει διατροφή;;; Ξέρω κοπέλες που τις παρακολουθεί διαιτολόγος και τις έχει δώσει κανονική διατροφή κι όλα μιά χαρά. Ούτε πέρνουν κιλά αλλά το πιο βασικό: παίρνουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

naina και το να τρως λίγο φυσικά δεν είναι καλό, αλλά αφού λες πως σε παρακολουθεί διαιτολόγος δεν σου έχει δώσει διατροφή;;; Ξέρω κοπέλες που τις παρακολουθεί διαιτολόγος και τις έχει δώσει κανονική διατροφή κι όλα μιά χαρά. Ούτε πέρνουν κιλά αλλά το πιο βασικό: παίρνουν όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται :wink:

Αυτή τη διατροφή κάνω αλλά έχω πάρει πολύ βάρος τις τελευταίες 2 εβδομάδες :roll::roll::?:? Το μόνο που δικαιολογεί πάντως την κατάστασή μου είναι ότι η κοιλιά μου έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, ο γιατρός μου μου είπε ότι τόση θα ήταν φυσιολογικά σε 2 μήνες από σήμερα. Πολύ βιάζεται το μπουμπούκι μου

Το πόσο μεγαλώνει η κοιλιά της καθεμιας νομίζω πως είναι διαφορετικό...σε σένα μεγάλωσε απότομα και ίσως σε κάποια φάση σταματήσει ή και να συνεχίσει...σε άλλες πάλι όχι. Εμένα με βλέπουν τώρα (σε τρείς μέρες μπαίνω στον μήνα μου...γιούπιιιιιιιιιιιιιιιιιι) και νομίζουν όλοι ότι είμαι ακόμη στον 7ο...τι να πω;

Πάντως δεν νομίζω να παίζει ρόλο το μέγεθος της κοιλιάς :? Έχω φίλη που μείναμε συγχρόνως έγκυος δηλ. κι αυτή στον μήνα της είναι κι έχει πάρει γύρω στα 22κιλά, αλλά κοιλιά έχει σαν την δική μου, δεν έχουμε δηλ. τεράστια διαφορά!

Αχ βρε naina μου να προσέχεις, να κάνεις διαίτα και πάλι να μπαίνουν τα κιλά είναι σπάσιμο νεύρων, σε καταλαβαίνω κοπέλα μου :(

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Πάντως και σε μένα ο μήνας των Χριστουγέννων ( ο 3ος προς 4ο), και ο μήνας του Πάσχα(8ος), με βρήκε + 5 κιλά ο καθένας. Στην επόμενη εγκυμοσύνη μου φαίνεται πρέπει να υπολογίσουμε πότε θα μείνουμε έγκυος για να μην έχουμε τέτοιες γιορτές μπροστά μας.

Πολύ σωστό αυτό που έγραψες… και εγώ έτσι ακριβώς σκέφτομαι… πέρασα από Χριστούγεννα και Πάσχα και το χειρότερο είναι που θα γεννήσω αρχές Αυγούστου που σημαίνει ότι πέρασα και από χειμώνα στο σπίτι και στη ξάπλα του καναπέ και θα χάσω και το κολύμπι που για μένα ήτανε πάντα καλή διατήρηση του βάρους μου και εντατική άσκηση. Έτσι είμαι στην 28 εβδομάδα και έχω πάρει 14 κιλά μέχρι τώρα αλλά το παράξενο είναι ότι μόνο κοιλιά έχω και δε μπορώ να καταλάβω που τα έβαλα αυτά τα κιλά…

Εντάξει όμως… όλα αυτά τα παράπονα σε λογικά πλαίσια για να μη ξεχνιόμαστε και το παρακάνουμε. Κατά τα αλλά στο μυαλό μου ένα πράγμα μόνο υπάρχει…. Που δεν υπάρχει καλύτερο από αυτό για μένα… το μικρό μου κοριτσάκι που θέλω τοοοοοοοοοοοοοοσο πολύ να το δω για να το πάρω στην αγκαλιά μου!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Εγω στην αρχη εχασα 6 κιλα λογω μποφορ!! Τώρα είμαι στον 8ο και ειμαι στα ιδια κιλα που ειχα πριν την εγκυμοσύνη, δηλ εχω παρει 6. Βεβαια εχω και την γκρινια του γιατρού μου ο οποίος είναι κατα των πολλών κιλών, όπως φαντάζομαι και οι περισσότεροι, αλλά μου είχε απαγορέψει εντελώς, ειδικά στην αρχή, την ζαχαρη. Επιρρέασε και τον άντρα μου και με κυνηγάει να μην τρωω ζαχαρη. Για να πω την αλήθεια και από μόνη μου προσπαθώ να αποφευγω ότι μπορώ σε γλυκά, αλλά την ζαχαρη στον καφέ ( 1- 2 κουταλιές την μέρα) την λέω την αμαρτία μου δεν την εχω κόψει. Απλά κατι παγωτα κατι παστες κατι τούρτες τα εχω ξεχάσει. Το καλό είναι ότι δεν πεινάω τα βράδια, ίσως γιατι τρωω κατα τις 5 - 5,30 και μετα δεν εχω όρεξη.... Όπως μου είπε ο γιατρός μου, μια χαρα τα πήγες εως τώρα μην ξεφυγεις από εδω και πέρα για το καλό όλων!!

Είσαι πολύ τυχερούλα που έχασες 6 στην αρχή. Ελπίζω μόνο να μην ταλαιπωρήθηκες πολύ με τους εμετούς. Συνήθως οι περισσότερες ξεκινάνε από το 0 και ανεβαίνουν, οπότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Εγώ φυσικά είμαι στην χειρότερη κατάσταση που είχα και κιλά από πριν, και φυσικά η κοιλιά μου μεγαλώνει δυσανάλογα πολύ για την ηλικία κύησης και έχω γίνει σα μπαλίτσα. Άμα με βάλεις σε κατηφόρα θα κυλήσω :):)

Η αλήθεια ειναι ότι ειχα οχι τόσο εμετούς όσο ανακατωσουρα και στομαχοπονο + ατονία, υπνηλία κλπ. Επειδη δεν ειμαι και μοντέλο, τα'χω τα κιλάκια μου, όντως μου εκανε καλό, όπως λέει ο γιατρός μου θα σε βγάλω μοντέλο μετα την γέννα. Του εχει κολλήσει η ζαχαρη!!!! οχι στην ζαχαρη.. και εχω και τον κερβερο τον άντρα μου. Βεβαια τις ατασταλίες μου τις κάνω. :oops: αλλά ισοσταθμίζω με κατι άλλο. Και όσο μπορείτε κοριτσια να κινείστε, από τις απλές δουλειές του σπιτιού εως περπάτημα. Όλο και κατι καιμε ετσι....

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 5ου ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ 4 ΚΙΛΑ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΘΑΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ 2...ΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.?????

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 5ου ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ 4 ΚΙΛΑ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΣΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΝΙΩΘΩ ΠΩΣ ΘΑΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ 2...ΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.?????

dinaki 4 κιλά στην αρχή του 5ου δεν είναι πάρα πολλά! Εντάξει, θα μπορούσε να είναι και 3 αλλά τέλος πάντων δεν είναι νούμερο που αγχώνει. Θέλει πάντως προσοχή... υπομονή!

OX0Gp2.pnguIhfp2.png

Μέχρι την 24η εβδομάδα είχα πάρει 9 κιλά. Μετά άρχισα να προσέχω λίγο τη διατροφή μου και τους τελευταίους 2 μήνες έχω πάρει 2 κιλά. Οπότε κορίτσια μην αγχώνεστε. Αν κόψετε τα γλυκά και τα ψωμιά θα είστε μια χαρά!!! :D:D:D

Διαφημίσεις

dinaki 4 κιλά στην αρχή του 5ου δεν είναι πάρα πολλά! Εντάξει, θα μπορούσε να είναι και 3 αλλά τέλος πάντων δεν είναι νούμερο που αγχώνει. Θέλει πάντως προσοχή... υπομονή!

ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ..ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ 6 ΣΤΟΝ 5ο..ΑΠΤΟΥΣ ΕΜΕΤΟΥΣ..

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΓΕΛΑΔΙΤΣΑ..ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΟΜΩΣ...ΤΟ ΜΠΕΜΠΑΚΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ..ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟ???

ήρθες στη ζωή μου και νιώθω να ζώ ξανά...

• 2 months later...

Κοριτσια εγω δεν ειχα καθολου εμετους και χωρις καθολου κοπο την αλλη εβδομαδα μπαινω στον ογδοο και εχω παρει μεχρι στιγμης μονο 3 κιλα!!!!!

Παντα φοβομουν πως οταν θα μεινω εγκυος θα παρω παααααρα πολλα κιλα αλλα ευτυχως ολα καλα... Ισως να ευθυνετε η δουλεια που ειμαι ολη μερα ορθια ποιος ξερει αφου το μωρο μου περνει οσα πρεπει να παρει ειμαι ησυχη!!!

.png

μέχρι τέλος του 7ου είχα πάρει 3 κιλά.τώρα 15 μέρες στον 8ο ήδη πήρα άλλα 3!!όμως μου φαίνεται ότι έχω κατακράτηση γιατί άρχισα να πρήζομαι στα χέρια :?:? θα δείξει.

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

εγώ δεν ξεκίνησα με ιδανικό βάρος.ήμουν +3.πάντα ήμουν 61 κιλά(ύψος1,72) αλλά ξεκίνησα την εγκυμοσύνη στα 64.μόλις είχαν περάσει οι γιορτές,τί να έκανα :cool::cool: μέχρι τον 7ο έφτασα 67 και τώρα εκτοξεύτηκα στα 70,5 :?:? τραγικό αλλά αν δεν φάω αισθάνομαι αδυναμία :(:(

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ +4 ΚΙΛΑ, ΠΗΡΑ 7 ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΖΑΧΑΡΟ ΠΟΥ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑς ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΗΜΟΥΝ ΗΔΗ -7.ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΗΝΕς ΕΧΑΣΑ ΑΛΛΑ 5 ΓΙΑΤΙ ΘΗΛΑΖΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ 20 ΧΡΟΝΩΝ :lol::lol::lol::lol::lol:

hGbPp3.png

Ιδανικο βαρος???

Χα χα εχω να το δω απο το Δημοτικο

Με υψος 1,70 ξεξινησα την πρωτη περιπου στα 90 κιλα,τη δευτερη στα 95 και την τριτη στα 75,παλι μακρια απο το ιδανικο βαρος

4

Σήμερα γράφω 32 εβδομάδες και έχω πάρει 8,5 κιλά . Ξέρω πως πολλές μπορεί να μου πείτε οτι δεν είναι πολλά, αλλά δεδομένου οτι ακόμα έχω στομαχικές διαταραχές που δε με αφήνουν να φάω μεγάλη ποσότητα αλλά και οτι δεν τρώω γλυκά - παγωτά - λιπαρά.... ε.... μάλλον αρκετά είναι... Φυσικά δεν ξεχνάω οτι έχω ένα μπεμπάκο 2 κιλά στην κοιλίτσα μου.... :lol::lol::lol:

Καλά πλάκα κάνετε όλες... Μιλάτε για κιλά ή για κάτι άλλο;;; Εγώ πριν 3 βδομάδες 6 μηνών δηλαδή είχα ήδει 12 κιλά... Ναι μεν δεν μου φαίνεται... Ναι μεν δεν τρώω πολύ αλλά πήρα 12 κιλά.... Και εσάς σας προβληματίζουν 5-6 κιλά;;;; αααααααααα Εγώ τι να πώ;;;;;;

Καλά πλάκα κάνετε όλες... Μιλάτε για κιλά ή για κάτι άλλο;;; Εγώ πριν 3 βδομάδες 6 μηνών δηλαδή είχα ήδει 12 κιλά... Ναι μεν δεν μου φαίνεται... Ναι μεν δεν τρώω πολύ αλλά πήρα 12 κιλά.... Και εσάς σας προβληματίζουν 5-6 κιλά;;;; αααααααααα Εγώ τι να πώ;;;;;;

Κατσαρίδα, έχουμε ΠΗΤ ακριβώς την ίδια μέρα... όπως τα λες είναι, το μόνο που με παρηγορεί έίναι ότι η κολλητή μου πήρε μόνο 1 κιλό στον τελευταίο 1.5 μήνα. Αν τα καταφέρω και κάνω το ίδιο (αν και δύσκολο) θα είμαι σε καλή κατάσταση γιατί δεν πρόκειται να πάρω πολλές μέρες από τον 9ο (έως και καθόλου)

Η καθε εγκυμοσυνη και το καθε σωμα ειναι διαφορετικο. Τα δικα σου 12 κιλα μπορει να μην φαινονται και να χρειαζοντουσαν. Αμα ξεκινας 50 κιλα, θα βαλεις κατι παραπανω οπου δεν θα φαινεται.

Εγω εχω βαλει 6,5 κιλα, ειμαι στα μεσα του 7ου, αλλα ειμαι ολη μια κοιλια μονο ( ακομα τουλαχιστον γιατι εχουμε μελλον :roll: ). Ολα ειναι σχετικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...