Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - η μαία σας έδειξε μεθόδους?

Η βοήθεια της μαίας/των ειδικών είναι σημαντική. Σας ενημέρωσαν επαρκώς?  

792

1. 1. Η βοήθεια της μαίας/των ειδικών είναι σημαντική. Σας ενημέρωσαν επαρκώς?

• ναι, με ενημέρωσαν επαρκώς και αναλυτικά.
      307
    • ναι, αλλά δεν ήταν αρκετά διεξοδικοί ή βιαστικοί.
      283
    • μου είπαν να απευθυνθώ αλλού/ήταν αδιάφοροι
      80
    • με ενημέρωσαν λανθασμένα
      78

Recommended Posts

Νομίζω πως όλα είναι θέμα του τι προτιμάει η κάθε μία. Εγώ δεν ήθελα το μωρό συνεχώς στο δωμάτιο όταν θα ήμουν στο μαιευτήριο και συνεπώς άλλη επιλογή πέραν του ιδιωτικού δεν υπήρχε, αφού στα δημόσια εφαρμόζεται το rooming in.

Το να μη θηλάσω ήταν προσωπική επιλογή. Δεν επρόκειτιο για άτι που ήθελα να κάνω γιατί θα με έκανε να νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου και προκειμένου να το κάνω με το ζόρι, και να πιέζω το μωρό να τελειώσει, χίλιες φορές να μην το κάνω καθόλου.

Στη μία από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκα για το δημόσιο και μάλιστα πρόκειται για την κουμπάρα μου (και για τη βαφτιστήρα μου εν προκειμένω). Ούτε εκείνη ήθελε να θηλάσει, όμως έπρεπε να χιλοπαρακαλέσουν για ξένο γάλα στο μαιευτήριο και να αντιμετωπίσουν την απαξίωση των μαιών (ένα από τα επιχειρήματα που ειπώθηκε μπροστά μου ήταν "έχεις γάλα και δε θέλεις; Τι να πουν και εκείνες που δεν έχουν. Και να 'λεγα πως έχεις και κανένα πρόβλημα"...) επειδή δε θέλησε να θηλάσει...

ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΛΑ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 99%....ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΗΛΑΣΜΟΥ..ΕΝΤΑΞΕΙ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ!

as1cCDB0g410010Nzc3NTlvZHwwMTI1ZHxPIFNvdGlyYWtpcyBlaW5haQ.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 127
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμένα με βοήθησε πολύ η δικιά μου μαία που είχα κατά την διάρκεια του τοκετού και κατόπιν ερχόταν και στο δωμάτιο ... Επίσης είχα κάνει μαθήματα ανώδυνου τοκετού και μαθήματα για την φροντίδα/ θηλασμό μαζί της όταν ήμουν έγκυος

κι εγω το ιδιο, ειχα δικια μου μαια η οποια ηταν πραγματικα σωτηρια και οχι μονο για το θηλασμο αλλα σε οτιδηποτε χρειαστηκα.

Το συστηνω ανεπιφυλακτα σε μελλουσες μητερες, ειδικα σε πρωτο παιδι...οι μαιες του μαιευτηριου απλα ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΣΕΣ!

rPs2p2.png

• 1 month later...

Γέννησα στο λητώ. Εκεί οι μαίες ήταν πρόθυμες να βοηθήσουν, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι η καθεμία μου έλεγε διαφορετικά πράγματα με αποτέλεσμα να με μπερδέψουν...

γέννησα στο ιασω.αν και οι μαίες που μου έφερναν το μωρό (αυτό ισχύει και στα δύο μου παιδιά) με ρώταγαν αν χρειάζομαι βοήθεια στο θηλασμό, τις περισσότερες φορές το έφερναν ταισμένο. αν δεν ήταν ταισμένο έφερναν πάντα μαζί και ένα μπουκαλάκι συμπλήρωμα.σημείωση ότι είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό..... πραγματική βοήθεια είχα από τη μαία μου που με βοήθησε παρα πολύ τόσο στην εγκυμοσύνη μου όσο και στη γέννα. σ'ευχαριστώ πολύ αγγελική!!!!!!!!!!!

Γέννησα στο Αλεξάνδρα όπου σε κάποιες μαίες έλλειπε η διάθεση και σε κάποιες η γνώση για να με βοηθήσουν να θηλάσω το μωρό μου , έτσι το μωρό συνήθισε το μπουκάλι και χρειάστηκα 20 μέρες να παλεύω σπίτι για να μάθουμε να θηλάζουμε, τα κατάφερα χάρις στο internet και κυρίως το forum του parents

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

γεννησα σε νοσοκομειο προωρα με αποκολληση πλακουντα.Οι μαιες αντι να μου εξηγησουν οτι δεν υπαρχει καλυτερο γαλα για τα προωρα απο το μητρικο γιατι στη συγκεκριμενη στιγμη το γαλα περιεχει ολα τα στοιχεια που χρειαζεται ενα προωρο,ειδαν το στηθος μου πρησμενο,εγω χωρις το μωρο μου και να μου λενε ετσι οπως παει θα παθεις μαστιτιδα,καλυτερα να σου δωσουμε ενα χαπακι να λιγοστεψει.φυσικα δεν το δεχτηκα.Καταλαβαινα οτι το στηθος ηθελε πατημα,μονο το θηλαστρο δεν επαρκουσε,και ετσι πηγα στο μπανιο στο νιπτηρα και αρχισα να αρμεγομαι,απο τη μια πονουσα και απο την αλλη μου αρεσε που λενε και οποτε ερχοταν και ο αντρας μου στο νοσοκομειο επιανε κ αυτος το αρμεγμα!Και ρωταω εγω,τοσο δυσκολο ηταν βρε καλες μου μαιες να μου πιεσετε το στηθος να μου το ξεμπλοκαρετε;;Με το χερι το πιεζα το στηθος 5,6 ημερες μετα δε χρειαστηκε αλλο.Μετα εβγαζα το γαλα με το θηλαστρο μονο και το πηγαινα στην εντατικη να φαει ο πασας μου(τωρα ακουγομαι ανετη,τοτε ομως εξυπακουεται το αγχος και ο φοβος για το μωρο).

Θελω να πω πως εμπιστευτειτε τη φυση,ειναι στο dna μας ο θηλασμος, και φροντιστε εσεις για τον εαυτο σας οπως φροντιζει το καθε θηλυκο θηλαστικο για τα νεογεννητά του.Και βαλτε οσες γεννατε στην ωρα σας τα μωρα σας να θηλασουν αμεσως μολις γεννηθουν!!!!Απαιτηστε το!Και να ξερετε και ενα κολπο,οταν εχετε οπτικη επαφη με το μωρο σας κατεβαινει το γαλα αμεσως,γι αυτο ειδικα τις πρωτες μερες που μας παιρνουν τα μωρα και τα κρυβουν στα κουνακια τους ειναι οτι χειροτερο για να βρεφη ,και οι περισσοτερες νομιζουν πως δεν εχουν γαλα και δωστου τα ξενα.Σκεφτειτε το,μονα για πρωτη φορα στη ζωη τους σ ενα αγνωστο κρυο περιβαλλον,αγνωστες φωνες ισως και αρνητικη ενεργεια απο την κουραση που εχουν οι μαιες.Ευτυχως απ οτι ακουω στο εξωτερικο αλλαξε αυτο και τα μωρα ειναι με τη μαμα και στις ιδιωτικες κλινικες.

lmhJp2.png

PM1Op2.png

Νομίζω πως όλα είναι θέμα του τι προτιμάει η κάθε μία. Εγώ δεν ήθελα το μωρό συνεχώς στο δωμάτιο όταν θα ήμουν στο μαιευτήριο και συνεπώς άλλη επιλογή πέραν του ιδιωτικού δεν υπήρχε, αφού στα δημόσια εφαρμόζεται το rooming in.

Το να μη θηλάσω ήταν προσωπική επιλογή. Δεν επρόκειτιο για άτι που ήθελα να κάνω γιατί θα με έκανε να νιώθω άσχημα με τον εαυτό μου και προκειμένου να το κάνω με το ζόρι, και να πιέζω το μωρό να τελειώσει, χίλιες φορές να μην το κάνω καθόλου.

Στη μία από τις περιπτώσεις που αναφέρθηκα για το δημόσιο και μάλιστα πρόκειται για την κουμπάρα μου (και για τη βαφτιστήρα μου εν προκειμένω). Ούτε εκείνη ήθελε να θηλάσει, όμως έπρεπε να χιλοπαρακαλέσουν για ξένο γάλα στο μαιευτήριο και να αντιμετωπίσουν την απαξίωση των μαιών (ένα από τα επιχειρήματα που ειπώθηκε μπροστά μου ήταν "έχεις γάλα και δε θέλεις; Τι να πουν και εκείνες που δεν έχουν. Και να 'λεγα πως έχεις και κανένα πρόβλημα"...) επειδή δε θέλησε να θηλάσει...

Τι; ετρεχε το γαλα απ το στηθος της και δεν ηθελε να το δωσει στο παιδι της;Μηπως ειχε παθει ψιλοκαταθλιψη που παθαινουν μετα απο γεννα πολλες γυναικες απλα αν δεν το καταλαβει καποιος αλλος να ενημερωσει για το θεμα;Αλλιως μου φαινεται περιεργο μια μανα να μη θελει να δωσει το γαλα στο παιδι της,εντελει γι αυτο το λογο εγινε.Τελος παντων ολα ειναι επιλογες απλα υπαρχουν καποια γιατι,εκτος αν καποια πρεπει να παει αμεσως στη δουλεια η για λογους υγειας οποτε εκει οκ πασο.

lmhJp2.png

PM1Op2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Κι εγω γεννησα στο Ελενα, το οποίο επέλεξα κυρίως εξαιτίας της πολιτικής του για το μητρικό θηλασμο. 'Οπως είπε και η elena36, το νοσοκομείο ειναι -απ' όσο το έχω ψαξει τουλάχιστον- το πιο οργανωμένο σε αυτό το θέμα (κι οχι μονο). Εκτός από τα μαθήματα πριν, υπήρχε ειδικο προσωπικό από το τμήμα θηλασμού που περνούσε από το δωμάτιο σου και σου εδειχνε πως να τοποθετείς το μωρο στο στηθος και σου ελυνε επιτόπου ο,τι απορία είχες. Επιπλέον μου είχαν πει οτι υπήρχε τηλεφωνική γραμμη αν ηθελες να ρωτησεις κατι μετα την εξοδο από το νοσοκομείο, ή ακόμα και η δυνατότητα να ξαναπας με το μωρο εκεί αν αντιμωτωπιζες κάποιο προβλημα στην πορεία (κατι που ευτυχως δεν χρειάστηκα). Και φυσικά η πολιτική του rooming παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και πρακτικά αλλά και συναισθηματικά. Νομίζω όμως το πιο σημαντικό είναι η πίστη που σου μεταδίδουν από την πρώτη στιγμή ότι αν θέλεις να θηλάσεις, μπορείς.

Προσωπικά θεωρώ ότι με βοήθησαν πάρα πολύ. Θήλασα 8 μήνες αποκλειστικά χωρίς κανένα προβλημα και αλλους τεσσερεις μήνες με συμπλήρωμα όταν η μικρή μου αρχισε να εχει μεγαλες ορεξεις! Πραγματικά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τους ευχαριστήσω ποτέ αρκετά για τη συμβολή τους. Σκέφτομαι με τρόμο ότι θα μπορούσα να είχα πάει κάπου αλλου, να αντιμετωπίσω ενα μη ενημερωμένο προσωπικό και να διακόψω το θηλασμό με το πρώτο πρόβλημα -ή να μην τον αρχίσω καν αν έδιναν στο μωρό μου από την αρχή ξένο γάλα.

[url=http://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers][img]http://global.thebump.com/tickers/ttc0e67.aspx[/img][/url]

Καλημέρα ,

Εγώ γέννησα στο Ιασώ και μάλιστα σε full saizon με λίγα λόγια 04/01/08 όταν όλοι οι "μεγαλογιατροί" είχαν κανονίσει τις καισαρικές τους για να προλάβουν να κάνουν ήσυχοι τις Χριστουγεννίατικες διακοπές τους .

Τεσπα θέλω να σας πω ότι παίζει ρόλο και ο γυναικολόγος αφού ο δικός μου (Βασιλείου ) συνεχώς έλεγες στις νοσοκόμες-μαίες να με βοηθούν ώστε να μπορέσω να θηλάσω αφού το θέλω αλλά παίζει ρόλο και κατα πόσο το θέλεις εσύ η ίδια .¨Οσο λοιπόν και αν αισθανόμουν κουρασμένη ζητούσα συνεχώς απο τις μαιές να με βοηθούν να τοποθετώ το μωρό στο στήθος και έτσι κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό για 7μήνες και με συμπλήρωμα για άλλους 4.

Όλα λοιπόν εξαρτώνται απο εμάς και όχι απο τα μαιευτήρια.

Ευχαριστώ -Ειρήνη

Καλημέρα ,

Εγώ γέννησα στο Ιασώ και μάλιστα σε full saizon με λίγα λόγια 04/01/08 όταν όλοι οι "μεγαλογιατροί" είχαν κανονίσει τις καισαρικές τους για να προλάβουν να κάνουν ήσυχοι τις Χριστουγεννίατικες διακοπές τους .

Τεσπα θέλω να σας πω ότι παίζει ρόλο και ο γυναικολόγος αφού ο δικός μου (Βασιλείου ) συνεχώς έλεγες στις νοσοκόμες-μαίες να με βοηθούν ώστε να μπορέσω να θηλάσω αφού το θέλω αλλά παίζει ρόλο και κατα πόσο το θέλεις εσύ η ίδια .¨Οσο λοιπόν και αν αισθανόμουν κουρασμένη ζητούσα συνεχώς απο τις μαιές να με βοηθούν να τοποθετώ το μωρό στο στήθος και έτσι κατάφερα αποκλειστικό θηλασμό για 7μήνες και με συμπλήρωμα για άλλους 4.

Όλα λοιπόν εξαρτώνται απο εμάς και όχι απο τα μαιευτήρια.

Ευχαριστώ -Ειρήνη

συμφωνώ άλλωστε ο θηλασμός ελέγχεται από τον εγκέφαλο δίνουμε εμείς το ερέθισμα για να παραχθεί γάλα..εγώ γέννησα στο νοσοκομείο της πόλης μου και οι μαίες είναι μόνο υπέρ του θηλασμού,καταρχήν τα μωράκια μας τα έχουμε δίπλα μας για το λόγο αυτό και μας βοηθούν πολυ..εμένα μου έδειξαν και ξαπλωμένη για να ξεκουράζομαι κιόλλας επίσης γίνονται και τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού τα οποία βοηθούν πολύ και μέσα στις ενότητες είναι και ο θηλασμός,μέχρι και μασάζ με έδειξαν πως να κάνω στήθος για να πηγαίνει το γάλα παντού

g598zf3jh69s483c.png

Διαφημίσεις

Η προϊσταμένη μαία του ΛΗΤΩ στον όροφο που περνούσε νομίζω κάθε μέρα αν θυμάμαι καλά, πολύ καλή. Οι μαίες του ορόφου βιαστικές. Οι μαίες της Μονάδας Εντατικής Φροντίδας που έμεινε προληπτικά η μικρή μου 2 24ωρα σχεδόν απαράδεκτες στο θέμα θηλασμού. Είδαν οτι δεν ήξερα να τη βάλω να θηλάσει και ίσως να μην πεινούσε κιόλας (σημειωτέον 2 ημερών, δεν μου είχε κατέβει ακόμα το γάλα), και μου 'δωσαν ένα μπιμπερό έτοιμο γεμάτο στο χέρι (το οποίο και επέστρεψα)!!! Αφού τα μωρά δεν χρειάζεται να φάνε τίποτα για 2-3 24ωρα! Μόνο πρωτόγαλα!!

Σημαντικό είναι να ενημερώνεται η μέλλουσα μαμά πριν το μαιευτήριο!! Η μαία που χρυσοπλήρωσα 400 ευρώ πάντως ήταν πολύ καλή και στην καισαρική ήταν μέσα, και μου τα 'δειξε όλα με χαμόγελο και ηρεμία, κάτι που χρειάζεται η νέα μαμά αφού οι μαίες "του ορόφου" είναι απότομες και βιαστικές! Τελικά σε μία που μου την είχε δώσει πιο πολύ της έριξα κάτι μπινελίκια, που λέει ο λόγος, και έστρωσε :D:D

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο και δεν μου εδειξαν.

Βεβαια, δεν χρειαστηκε διοτι μολις εφεραν το μωρο, 2 ωρες μετα την γεννα, αμεσως θηλασαμε. Τισ στασεις του θηλασμου τις διαβασα απο ιστοσελιδες στο ιντερνετ.

Καποιες μαιες μου ελεγαν να συνεχιζω να θηλαζω ενω παιδιατροι μου ελεγαν να δινω και ξενο γαλα.

Θα συμφωνησω με την αποψη οτι ειναι θεμα προσωπικο της μητερας. Αν εμεις το θελουμε τιποτα δεν μπορει να μας εμποδισει.

• 2 εβδομάδες μετά...

Επί δύο μήνες έβγαζα το γάλα με θήλαστροι μια και τα παιδάκια μου, ειδικά η κορούλα μου ήταν πολύ μικρή (1870 γρ). Με την επιμονή της μαμάς μου όμως από δύο μηνών κατάφερα να θηλάσουν και τα δύο. Τα θήλασα μέχρι 21 μηνών και αν δεν πάθαινα τότε μια πνευμονία που χρειάστηκε να πάρω δυνατή αντιβίωση δεν ξέρω αν τα είχα σταματήσει ακόμα (26 μηνών)...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Δυστυχώς είμαι από τις γυναίκες που πιστεύουν ότι δεν επαρκεί το γάλα τους. Έφτασα στο 4ο παιδί μου και το πιστεύω πια ακράδαντα. Φυσικά το μωρό είναι 2,5 μηνών και την θηλάζω ακόμη, όχι όμως αποκλειστικά. Πάντα πριν από κάθε γεύμα και σιγά σιγά έχω καταφέρει να περιοριστούν τα γεύματα με το μπουκάλι. Εκεί που αποστείρωνα 2 φορές την ημέρα, τώρα χαλάω 3 μπουκάλια ημερησίως ενώ το βράδυ την θηλάζω αποκλειστικά. Νομίζω ότι ειμαι σε καλό δρόμο γιατί όταν ξεκίνησα δεν τα κατάφερνα στον θηλασμό ενώ τώρα σιγά σιγά την καλύπτω.

Μακάρι να πραγματοποιήσω ένα όνειρο ζωής, να θηλάζω αποκλειστικά. :-(:sad:

Πρέπει να πω πως στο μαιευτήριο ακούγοντας οι μαίες ότι είμαι πολύτεκνη, με αφήνανε στο έλεός μου με την δικαιολογία "ξέρεις εσύ, είσαι έμπειρη".

Ποτέ δεν είναι το ίδιο, με όσα παιδιά και να κάνεις όμως. :-(

εμένα δεν με βοήθησαν στο μαιυτήριο.μου φέρναν το μωρό και φεύγαν...λες και αυτές ξέραν..κοριτσάκια 18 χρονό ουτε μάνες δεν είχαν γίνει.Άλλα μου έλεγε η μία αλλα η άλλη.

Βοηθεια είχα 2 εβδομάδες πριν γεννήσω από τον παιδίατρο...και σας πληροφορώ ότι θηλασε αμέσως ούτε θηλές ματώσαν και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.τώρα που γεννάνε 2 άτομα δικά μου θα πάω να τις βοηθήσω και τους εχω ενημερώσει ανάλογα...Λεω να το κάνω επάγγελμα.Όποιος θέλει όλα τα μπορεί....(γιατι αν δεν θές βρίσκεις δικαιολογίες όπως μια φίλη μου 2 μηνών σταμάτησε το θηλασμό γιατι το μωρό την δάγκωνε).Εμένα που είχε δόντια 7 μηνών γιατι δεν με δάγκωνε?

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Γεννησα σε δημοσιο νοσοκομειο με ενα γιατρο και μαια (κατα τη διαρκεια της γεννας μονο) super (και γι'αυτο το λογο και μονο θα ξαναπαω εκει). Οι αλλες οι μαιες στα δωματια δεν με βοηθησαν καθολου. Δεν μπορουσα να βγαλω γαλα και αρχισε να πριζεται το στηθος μου. Ειχα αγορασει χειροκινητο θηλαστρο και το ειχα μαζι μου, γαλα δεν εβγαζα, το στηθος μου πριζοταν μερα με τη μερα περισσοτερο και η απαντηση μιας μαιας οταν ηρθε δευτερη φορα να με βοηθησει ηταν: "Τους συνοδους γιατι τους εχετε τοτε?". Αφου τον μικρο τον θηλαζα για 75 λεπτα και παλι πινουσε. Γαλα δεν εβγαζα ουτε με το χειροκινητο, ουτε με το ηλεκτρικο που ειχαν εκει. Στο τελος αφου ματωσαν οι θηλες μου και παλι γαλα δεν εβγαζα, αγανακτησα και ειπα τον γιατρο να μου δωσει χαπι να μου σταματησει το "γαλα". Λαθος μου που δεν του ειπα για την συμπεριφορα που ειχα απο τις μαιες εκει.

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ πάλι που γέννησα στο Ιασώ, ευτυχώς που είχα την μαία του γιατρού μου και μου έδειξε!!!! Οι "κυρίες" του Ιασώ ούτε υπομονή είχαν, αλλά ούτε και διάθεση να σου εξηγήσουν.

Άφηστε που με ενοχλούσε αφάνταστα το οτι την ώρα που πάλευα εγώ να θηλάσω, έπρεπε να είχα και τα βλέμματα όλων των επισκεπτών πάνω μου, γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έβγαινε έξω, και δεν εμφανιζόταν καμία μαία ή νοσηλέυτρια του Ιασώ να τους διώξει απο τα δωμάτια!! :mad:

• 2 εβδομάδες μετά...
  • 4 εβδομάδες μετά...

Εγώ που γέννησα στο Γένεσις έμεινα ευχαριστημένη από τις μαίες. Όχι όλες βέβαια αλλά οι περισσότερες ήταν εκεί για να σε βοηθήσουν πάντα. Μάλιστα κάποια στιγμή που το μικρό αρνούνταν να πίασει από αριστερά για να φάει, είχα πάνω από το κεφάλι μου 3 μαιές και προσπαθούσαμε όλες μαζί να τα καταφέρουμε. Ακόμα και από την τρίτη μέρα που είχα γάλα και ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό μου έφερναν το μωρό στο επισκεπτήριο για να φάει και περίμεναν μέχρι να φύγουν όλοι οι επισκέπτες για να με βοηθήσουν να θηλάσω.

xAh6.png h1d6.png

Την πρώτη μου κόρη την γέννησα στο ξενοδοχείο Ιασώ.Ολες οι μαίες ήταν απαράδεκτες.Φυσικά δεν με βοήθησαν και μου έλεγαν ότι η μικρή μου είναι στριμένη γι'αυτό και δεν πιάνει στήθος.Εντέλει κατάφερα να την φτάσω με μεγάλη δυσκολία στους 2 μήνες και να σταματήσω.Τον γιό μου τον γέννησα στο μητέρα.Είχα τόσο πίσμα μέσα μου που με την βοήθεια την αδελφής μου που θήλασε την ανιψιά μου πολύ καιρό κατάφερα να τον φτάσω μέχρι τον 5ο.Αλλα στο μητέρα ήταν λίγο καλύτερα.Οι μαίες ήταν πιο γλυκές.Πάντως είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στα ιδιωτικά αλλά και δημόσια μαιευτήρια.Στο εξωτερικό δεν συμβαίνουν αυτά.

• 4 εβδομάδες μετά...

γεννησα πριν 2 χρονια στο γεννεσις. οι νεοτερες μαιες ηταν πολυ πιο υπομονετικες και σαφεις.οι μεγαλυτερες κυριες που ετυχε να μου δειξουν πως να θηλαζω ηταν επιεικως απαραδεκτες. δεν διεθεσαν ουτε λεπτο παραπανω για να με βοηθησουν και απλα μ'εστελαν να αγορασω ψευτοθηλες πραγμα που εκανε τα πραγματα χειροτερα.εφυγα απο εκει με οσα ηξερα απο αυτα που ειχα διαβασει στην εγκυμοσυνη και στο σπιτι με μαμα, πεθερα και συζυγο πανω απο το κεφαλι μου να με πιεζουν να θηλασω, εγω να ποναω αφορητα και ενα μωρο να κλαιει συνεχως δεν αντεξα πολυ. συγγνωμη σωτηρακη μου.

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ γέννησα και τα 2 παιδιά μου στο Αλεξάνδρα. Νομίζω ότι αν δεν τύχαινε να υπάρχει εκεί η ξεδέρφη του άντρα μου ως νοσηλεύτρια δεν θα είχα βοήθεια από τις άλλες νοσοκόμες. Καταρχήν η γυναίκα ενώ είχε τελειώσει τη βάρδιά της έμεινε στο μαιευτήριο στην αίθουσα ωδινών και στο χειρουργείο μαζί μου κρατώντας μου το χέρι. Το ίδιο έγινε και στο 2ο παιδί. Στο δωμάτιο είχα δίπλα μου συνέχεια το μωρό. Το έπαιρνε για το πλύνει και να το αλλάξει. Την πρώτη φορά δεν ήξερα ότι θα μπορούσα να το βάλω στο στήθος μου από το πρώτο δευτερόλεπτο της γέννησής του. Την τρίτη περίπου μέρα με ρώτησε η συγγενής μας αν έχω γάλα, κάτι που μόνη μου δεν μπορούσα να αναγνωρίσω καθώς δεν είχα τις γνώσεις. Ήταν η μέρα που μου έδειξε πώς να βάλω το μωρό να θηλάσει. Βέβαια ως εργαζόμενη εκείνη δεν είχε μόνο εμένα να φροντίσει και να συμβουλέψει. Όλοι διαρκώς κάτι ζητούσαν. Οπότε δεν πρόλαβε να μου μάθει τα πάντα γύρω από το θηλασμό. Κινδύνευσα κι εγώ να πάθω μαστίτιδα όταν ανέβασα λίγο πυρετό και πέτρωσε το στήθος μου, επειδή δεν γνώριζα λεπτομέρειες. Άλλη νοσοκόμα πάντως δεν εμφανίστηκε στο δωμάτιο να μου δείξει τίποτα γύρω από το θηλασμό ή το μπάνιο του μωρού κλπ. Την δεύτερη φορά δεν το συζητάμε εφόσον ρώτησαν ποια γέννα ήταν για μένα, θεώρησαν ότι υπάρχει εμπειρία και γνώσεις από το πρώτο παιδί και δεν άνοιξε κανείς κουβέντα. Παρόλ' αυτά νομίζω ότι κάθε γυναίκα που γεννάει έχει το δικαίωμα να ρωτήσει οτιδήποτε θέλει το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται εκεί για να φροντίζει και να εξυπηρετεί τους νοσηλευόμενους. Διαφορετικά οι ασθενείς και νοσηλευόμενοι θα φώναζαν συγγενείς τους για τη φροντίδα τους και δε θα χρειαζόμασταν νοσοκόμες. Μάλλον φταίει η απειρία η δική μας κι όχι η τεμπελιά και αδιαφορία των νοσηλευτριών όπως αναφέρθηκε σε παραπάνω μηνύματα. Εύχομαι σε όσες μανούλες πρόκειται να γεννήσουν να έχουν καλή γέννα κι ένα γερό μωρό και σε όσες έχουν γεννήσει να τους ζήσει το αγγελούδι τους.

1457745k8p286od3g.gif

• 5 εβδομάδες μετά...

θα γεννησω στο ελενα...εκει λειτουργει τμημα μητρικου θηλασμου...μαζι με τα μαθηματα του ανωδυνου εκανα και ενα μαθημα θηλασμου...μας εδωσαν ενημερωτικο φυλλαδιο και επι 2 ωρες μες ενημερωσαν σχεδον για τα παντα και απαντησαν σε οτι αποριες ειχαμε...μεχρι και για το πως θα κανουμε την δικη μας τραπεζα μητρικου γαλακτος!!μαλιστα η μια μαια ειχε μαζι ενα κουκλακι σαν μωρο και ενα μαξιλαρι θηλασμου καθως και ενα ψευτικο στηθος και μας εδειξε πιθανες στασεις θηλασμου και πως πρεπει να ειναι το στομα και τα χειλη του μωρου οταν θηλαζει..προς το παρον αισθανομαι οτι δεν εχω αλλη απορια η πραξη θα δειξει ....μας ειπαν ομως οτι οσο θα ειμαστε στο νοσοκομιεο θα μας βοηθησουν με το θηλασμο ..δεν ξερω αν ισχυει βεβαια...

D1Uip3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...