Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

εμεις δεν εχουμε μεγαλη οικονομικη ανεση αλλα εχουμε παιδικο καθισματακι και στα 2 αυτοκινητα αλλα και ο παππους του πηγε μονος του και αγορασε αλλο ενα γιατι τον μεταφερει και αυτος οποτε εχει ευθυνη...ζοριστηκαμε παρα πολυ για να καθησει ακομα και εμετο μας εκανε αλλα στο τελος βρηκαμε λυσεις...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

συγνωμη αλλα μονο πατεραδες εχετε δει να το κανουν αυτο?? διοτι εγω εχω δει και παρα πολλες μαμαδες που δεν χρησιμοποιουν το παιδικο καθησματακι, παιδια με κεφαλια εξω απο τα παραθυρα εν ωρα οδηγησης, μαμαδες που καπνιζουν μεσα στο αυτοκινητο την ωρα που εχουν και το μωρο τους μαζι,παιδακια να χοροπιδουν μπρος-πισω και ποοοοοοοσσσσσσαααα αλλααα περιστατικα !!απειρα εχω να πω.. Βγαινω εξω απο τα ρουχα μου οταν τα βλεπω και πολλες φορες μου ερχεται να ριξω και το μπινελικι μου στον οδηγο αλλα δεν το κανω

αυτό ηθελα να πω κι εγω! στη συγκεκριμένη φωτογραφία, αν βλεπω καλά, η μαμα καθεται στη θεση του συνοδηγού και κρατάει το μωρό αγκαλιά. γιατί τα βάζουμε μόνο με τον μπαμπα???

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Και εγω βλεπω πολλους στο δρομο με αυτη την συμπεριφορα,κυριως πατεραδες και τρεμει η ψυχη μου. Το πιο τραγικο που βλεπω ειναι πατεραδες που οδηγουν μηχανακι και ανεβαζουν το παιδακι τους και χωρις κρανος ηθελα να ηξερα δεν φοβουνται?

πραγμα που υποδηλωνει κατι...υψηλο επιπεδο οικονομικο τουλαχιστον και θελω να ελπιζω και μορφωτικο...

δεν είναι απαραίτητο να είναι μορφωμένος ο πλούσιος...Δεν πάνε πάντα παρεούλα η μορφωση με το χρήμα!!!

έχεις δει κάτι βλαχοδημαρχούληδες που δεν ξέρουν τι έχουν απο λεφτά και περιουσία και αμα τους ρωτήσεις κάτι περι μόρφωσης σου μιλάει για γίδια και για πρόβατα???

Επίσης ένας μορφωμένος άνθρωπος μπορεί εξίσου να είναι και ανεύθυνος και μπετοβλακας και να πράτει εγκληματικά και μετά ακου΄ς στην τηλεόραση...."ο εν λόγω δράστης ήταν Πυρινικός χημικομαθηματικός....και άλλα πολλά....

Η ανευθυνότητα δεν έχει να κάνει όυτε με το πορτοφόλι ούτε με την μόρφωση του καθενός!!

Διαφημίσεις

κι εγω σημερα εγινα εξαλλη, περασε ενα αυτοκινητο και ειχε διδυμακια (6-7 μηνων) και θεώρησαν σωστο να κρατούν απο ενα ο οδηγος και ο συνοδηγος (μπαμπας και μαμα) αντιστοιχα!!! Επίσης σπάνια βλέπω παιδάκια πάνω απο 2 ετων σε καθισματάκι, για την ακρίβεια μόνο την κουμπαρα μου ξέρω που βάζει την 4,5 ετων κορη της ακόμη σε καθισματάκι αυτοκινήτου. Άραγε η τροχαία τι κάνει γι αυτό?

κι εγω σημερα εγινα εξαλλη, περασε ενα αυτοκινητο και ειχε διδυμακια (6-7 μηνων) και θεώρησαν σωστο να κρατούν απο ενα ο οδηγος και ο συνοδηγος (μπαμπας και μαμα) αντιστοιχα!!! Επίσης σπάνια βλέπω παιδάκια πάνω απο 2 ετων σε καθισματάκι, για την ακρίβεια μόνο την κουμπαρα μου ξέρω που βάζει την 4,5 ετων κορη της ακόμη σε καθισματάκι αυτοκινήτου. Άραγε η τροχαία τι κάνει γι αυτό?

Εγω το βλεπω καθε μερα στο σχολασμα των δημοτικων που δουλευω τα τελευταια 8χρονια!! Ειναι γονεις νεοι, 35αρηδες σαν εμενα με πρωτάκια και δευτερακια....και τα βαζουν πισω ή μπροστα χωρις καθισμα και εννοειτε χωρις ζώνη!!! Η ανευθυνότητα στο μεγαλειο της!!!!

Η τροχαια τι κανει....? Σχετικα τιποτα, εμενα οσες φορες με εχουν σταματησει μονο οι νεοι τροχαιοι κοιταξαν αν εχω την μικρη στο καθισμα δεμένη....οι παλιοι ουτε καν κοιταξαν!

δεν είναι απαραίτητο να είναι μορφωμένος ο πλούσιος...Δεν πάνε πάντα παρεούλα η μορφωση με το χρήμα!!!

έχεις δει κάτι βλαχοδημαρχούληδες που δεν ξέρουν τι έχουν απο λεφτά και περιουσία και αμα τους ρωτήσεις κάτι περι μόρφωσης σου μιλάει για γίδια και για πρόβατα???

Επίσης ένας μορφωμένος άνθρωπος μπορεί εξίσου να είναι και ανεύθυνος και μπετοβλακας και να πράτει εγκληματικά και μετά ακου΄ς στην τηλεόραση...."ο εν λόγω δράστης ήταν Πυρινικός χημικομαθηματικός....και άλλα πολλά....

Η ανευθυνότητα δεν έχει να κάνει όυτε με το πορτοφόλι ούτε με την μόρφωση του καθενός!!

δικιο εχεις......

Το πιο τραγικο που βλεπω ειναι πατεραδες που οδηγουν μηχανακι και ανεβαζουν το παιδακι τους και χωρις κρανος ηθελα να ηξερα δεν φοβουνται?

Το ειδα χθες το βραδυ και σοκαριστηκα..

Πανω στο μηχανακι, 2 παιδακια περιπου 4-5 χρονων μπροστα, ο μπαμπας, και πισω η μαμα κρατουσε στο ενα χερι ενα βρεφος τυλιγμενο σε κουβερτουλα και στο αλλο κινητο:evil::evil::evil::evil::evil:

Πειτε μου εσεις τωρα, τι συζηταμε.......

MD1op3.png

Διαφημίσεις

Η τροχαια τι κανει....?

Αυτό ακριβώς...από εκεί ξεκινάνε όλα, δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Άμα τους έπαιρναν το δίπλωμα για κάνα δυο μήνες (η για πάντα στην χειρότερη περίπτωση)...θα το ξανακαναν;;;

Αλλά τι να λέμε τώρα, Ελλάδα το μεγαλείο σου!!!!!

Είχε έρθει ένας γνωστός μου σπίτι με το ηλικίας 2 χρονών παιδί του συνοδηγό, χωρίς ζώνη :shock::-(. Έλα μωρέ, εδώ δίπλα πάμε!!!!

Μία φορά τράκαρα άσχημα στη ζωή μου κι αυτή ήταν στη γωνία του σπιτιού μου, κάτω από το σπίτι μου βγήκε ένας από το στοπ και πάει το αυτοκίνητο. Δεν έχει να κάνει ούτε με την απόσταση, ούτε με την ταχύτητα, τα παιδιά πάντα στο κάθισμα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει ότι τα παιδιά κινδυνεύουν στο μπροστινό κάθισμα, το ξέρουν και οι πέτρες.

Προχθές το απόγευμα μου πετάγετε ένας από στενάκι δεξιά, πήγαινα γύρω στα 60, φρενάρισα φυσικά, έστριψε κανονικότατα και συνέχισε την πορεία του με 30 χλμ!!!!! Είχε ένα τεράστιο αυτοκόλλητο του tazmania που "ενημέρωνε" ότι είχε παιδί στο αυτοκίνητο. Λίγο παρακάτω χωρίς φλας έστριψε απότομα πάλι σε στενάκι από την αντίθετη αριστερά μας πλευρά αυτή τη φορά, δηλ. κατέγραψε και τα αυτοκίνητα που ερχόντουσαν από το αντίθετο ρεύμα!!!

.....και την ώρα που έστριβε είδα ότι το "παιδί στο αυτοκίνητο" καθόταν στην τρυφερή αγκαλιά της μανούλας του στη θέση του συνοδηγού :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:!!!!!!!!

κι ώρες ώρες σκέφτομαι μήπως είμαι υπερβολική που δένω τα πιτσιρίκια ακόμα και αν θέλω να μετακινήσω το αυτοκίνητο μέσα στην αυλή κανά δυο μέτρα!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: .....γιατί σκέφτομαι πως αν βάλω όπισθεν και τύχει και τρέξει προς το αυτοκίνητο και δεν το δω εγώ, αν πάλι το βάλω στο κάθισμα χύμα, έστω για δυο μέτρα και μετά του καλαρέσει και δεν κάθετε να το ξαναδέσω :lol: :lol:!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Μπαμπάς με παιδάκι (κάτω των δύο ετών), το είχε στην αγκαλιά στη θέση του οδηγού! Οδηγούσε με το ένα χέρι!!

Τι ακριβώς σκέφτονται μερικοί άνθρωποι!!

Η τροχαία ώρες ώρες έχει διακοσμητικό ρόλο....................

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Μια Κυριακή με πολύ κίνηση περίμενα να μπω πεζή στο φέρρυ, από το οποίο έβγαιναν τα αυτοκίνητα από Σαλαμίνα. Βγαίνει ένας που κράταγε στην θέση του οδηγού ένα γύρω στα 2 και ένα λίγο μεγαλύτερο ήταν όρθιο στην αγκαλιά της συνοδηγού και το κορμάκι του ήταν έξω από το παράθυρο!!!!

Αρχίζω να ρίχνω καντήλια, ο δολοφόνος, ο ανεγκέφαλος κλπ κλπ!!!!!!! καθώς απομακρυνόταν το αμάξι είδα ότι στο πίσω τζάμι είχε.....γιατρόσημο!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

πριν κανα διμηνο, στην παραλια της αναβυσσου, ειχε κολλησει στην αμμο ενας τυπος με μηχανη.. και δε μπορουσε να την ξεκολλησει.. ο λογος? κραταγε ενα μωρο στα χερια του, ενα αγορακι..

πηγα εκει, του κρατησα το παιδι, και εβγαλε τη μηχανη απο την αμμο... με ευχαριστησε, ξαναπηρε το παιδι στα χερια του κι εφυγε...

χωρις κρανος κανεις τους, κι ο ιδιος φοραγε σαγιοναρες... κι ολα αυτα σε ενα μηχανακι κροςς..

Αντί να "κόβουν" τους μισθούς απο τον κοσμάκι

υπάρχουν κι άλλες λύσεις για να μαζέψουν λεφτά

και να σώσουν το κράτος απο τα χρέη:

Ας βγουν τσάρκα όλοι οι τροχονόμοι

και να αρχίσουν να τσεκουρώνουν με πρόστιμα και κλήσεις

όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους οδηγούς!!!....

.....Να τους αλλάξουν τα φώτα!!

Να δεις πόσα λεφτά θα μαζέψει το ελληνικό κράτος

και πόσοι Έλληνες οδηγοί θα συμμορφωθούν!! :evil: :evil:

Όχι μόνο παιδί στο καρεκλάκι θα βάζουν

αλλά θα μάθουν επιτέλους στους δρόμους να σέβονται ο ένας τον άλλον!!!!!!!

Αλήθεια, αναφέρεται κάτι στον ΚΟΚ? Δλδ υπάρχει νομοθεσία που να θεωρεί υποχρεωτικό το να κάθονται τα παιδιά σε παιδικό καθισματάκι και να ειναι δεμένα σε αυτό? Δεν εχω δει ούτε ακούσει ποτε κανεναν να εχει παρει πρόστιμο για τετοιο θεμα, και εχω -δυστυχώς- αρκετούς γνωστούς με παιδάκια που δεν τα βαζουν στο καθισματάκι...

Καλά για τα μηχανάκια δε συζητάμε... Βλεπω τον απέναντι καθε πρωι, δυο μπομπιράκια 2-3 χρονών, δε θα είναι παραπάνω, το ένα μπροστά και το άλλο αναμεσα σ΄αυτόν και τη μαμά. 4 άτομα σε ένα παπάκι, κανείς δε φοράει κράνος εννοείται...Τα μικρά το διασκεδάζουν βεβαια... εγω απορώ με αυτή τη μάνα... δε φοβάται???

Η ιστορία σου fistikaki μου θυμησε μια άλλη... "κυριος" με τζιπ εκανε επιδειξη στην παραλία, κολλησε βεβαια το τζιπ και έβγαλε έξω τα παιδιά του (8-10 χρονων) και τη γυναίκα του, να σπρώξουν, να ξεκολλήσουν το τζίπ! Ασχετο μεν... αλλά τι να πεις για το μυαλό αυτού του ανθρώπου...

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Το βρήκα..... το ήξερα γιατι με εχουν σταματήσει και τσεκάρει!

Βιβλιο Κωδικα οδικής Κυκλοφορίας

Σελίδα 75 link http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Άρθρo 33

Mεταφoρά επιβατών με oχήματα

1. Aπαγoρεύεται η μεταφoρά επιβατών με oδικά oχήματα κατά τρόπo

τέτoιo ώστε να δημιoυργείται κίνδυνoς.

2. Eιδικότερα απαγoρεύεται:

α) Η μεταφoρά επιβατών περισσοτέρων των αναγραφομένων στην άδεια

κυκλoφoρίας τoυ οχήματος.

β) H κατάληψη θέσης παραπλεύρως τoυ oδηγoύ, από παιδιά ηλικίας μι-

κρότερης των δώδεκα (12) ετών, εφόσον δεν συγκρατούνται με εγκεκριμένο

σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους,

ως και από περισσότερα πρόσωπα από όσα επιτρέπεται στη θέση αυτή.

γ) Η μεταφορά ανηλίκων έως πέντε (5) ετών με μοτοσικλέτα ή μοτοποδή-

λατο, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κα-

τάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους.

3. Ο οδηγός μηχανοκίνητου οχήματος και μοτοποδηλάτου επιβάλλεται να

μεριμνά για την ασφάλεια των συνεπιβατών του και ειδικότερα να ελέγχει αν

φορούν τις ζώνες ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος κατά τη μεταφορά

τους.

4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με

διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.

• 1 month later...
Το βρήκα..... το ήξερα γιατι με εχουν σταματήσει και τσεκάρει!

Βιβλιο Κωδικα οδικής Κυκλοφορίας

Σελίδα 75 link http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

Άρθρo 33

Mεταφoρά επιβατών με oχήματα

1. Aπαγoρεύεται η μεταφoρά επιβατών με oδικά oχήματα κατά τρόπo

τέτoιo ώστε να δημιoυργείται κίνδυνoς.

2. Eιδικότερα απαγoρεύεται:

α) Η μεταφoρά επιβατών περισσοτέρων των αναγραφομένων στην άδεια

κυκλoφoρίας τoυ οχήματος.

β) H κατάληψη θέσης παραπλεύρως τoυ oδηγoύ, από παιδιά ηλικίας μι-

κρότερης των δώδεκα (12) ετών, εφόσον δεν συγκρατούνται με εγκεκριμένο

σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους,

ως και από περισσότερα πρόσωπα από όσα επιτρέπεται στη θέση αυτή.

γ) Η μεταφορά ανηλίκων έως πέντε (5) ετών με μοτοσικλέτα ή μοτοποδή-

λατο, εφόσον δε συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κα-

τάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους.

3. Ο οδηγός μηχανοκίνητου οχήματος και μοτοποδηλάτου επιβάλλεται να

μεριμνά για την ασφάλεια των συνεπιβατών του και ειδικότερα να ελέγχει αν

φορούν τις ζώνες ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος κατά τη μεταφορά

τους.

4. Ο οδηγός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με

διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ.

:confused::confused::confused::confused:

Μακαρι να το γνωριζαν εστω το 1/3 των ανεγκεφαλων οδηγων.

Και να φανταστεις.....ειχα μεγάλο τρακάρισμα τον Φεβρουάριο του 2009....εφυγα με στοπ, δεν το ειδα δηλαδη και τρακαρα εναν κυριο .....διελυσα και τα δυο αμαξια το δικο μου και το δικο του!

Οταν κατέβηκα τι ειδα....?

Ειχε την 4χρονη κορη του στη θεση του συνοδηγου χωρις ζωνη....!!!!!!

Και το καλυτερο...? Δεν του ειπε τιποτα το οργανο...οταν ηρθε...!!!

Μακαρι να το ήξεραν και τα οργανα...τον κώδικα!

Και να φανταστεις.....ειχα μεγάλο τρακάρισμα τον Φεβρουάριο του 2009....εφυγα με στοπ, δεν το ειδα δηλαδη και τρακαρα εναν κυριο .....διελυσα και τα δυο αμαξια το δικο μου και το δικο του!

Οταν κατέβηκα τι ειδα....?

Ειχε την 4χρονη κορη του στη θεση του συνοδηγου χωρις ζωνη....!!!!!!

Και το καλυτερο...? Δεν του ειπε τιποτα το οργανο...οταν ηρθε...!!!

Μακαρι να το ήξεραν και τα οργανα...τον κώδικα!

Ευτυχως δεν επαθε τιποτα το κοριτσακι.

Και σιγα να μην ελεγε τιποτα στην αστυνομια,αλλα και παλι και τι θα του

εκανε ο αστυνομικος?Τιποτα.

Ευτυχως δεν λες τιποτα..! Εγω λιποθυμησα αφου ειδα το κοριτσακι!!! Ειχα τρελλαθει, εκεινος δεν ηθελε να παμε νοσοκομειο για ελεγχο ρουτινας!! Αλλα εγω επέμενα πηγα μαζι τους στο νοσοκομειο καναμε ακτινογραφιες , οχι τιποτα μη βγαλει τιποτα μετα το παιδακι και με πανε φυλακη....

Εγω διελυσα τον αυχενα μου....φορουσα κολλαρο κτλπ και ακομα δεν εχω αναρρωσει, ακομα ποναω... και εχω και ημικρανιες και πονοκεφάλους!

Εκεινος δεν ειπε τιποτα ....για το οτι την ειχε μπροστα χωρις ζωνη....

Εγω ενημερωσα την τροχαια, στην καταθεση μου επι τοπου και ετσι επεμενα να παμε νοσοκομειο....και το μονο που του ειπε ο τροχαιος του κυριου.

Εχει δικιο η κυρια που επιμενει....δεν της ειχατε ζωνη!!!

Αυτο και μονο αυτο...ουτε κληση ουτε προστιμο ουτε τιποτα!!!

• 3 months later...

Υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι γονείς με "εγκληματικές ευαισθησίες". Ο γείτονας μου επιμένει να ανεβάζει στο μηχανάκι του το κοριτσάκι του χωρίς κράνος! Και η δικαιολογία;; Αφού εγώ οδηγάω και προσέχω... Νομίζω πως έχει λιγότερο μυαλό κι από το πιο μικρό παιδί έλεος!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...