Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικά Καθίσματα και Ασφάλεια παιδιών

gerkon

Recommended Posts

Ellemphriem,

σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν τον τύπο

http://shop.textalk.se/en/articleimage.php?id=10208ℑ=2190855&fullwidth=0&fullheight=0

(είναι απο 0 εως 25 κιλά)

επειδή σκεφτόμαστε να κάνουμε και δεύτερο παιδί

οπωσδήποτε θα μας χρησιμεύσει δις.

Μιας και το έχεις ψάξει πιο πολύ το θέμα,

μπορεις σε παρακαλώ να μου πεις πως σου φαίνεται;

Πρέπει να μοιάζει με το δικό σου...

Ναι ναι το ξερω της Britax ειναι, πολυ καλο. Παρα πολυ. Εμεις σκεφτομασταν μεταξυ αυτου και αυτο που πηραμε. Ειναι ιδια κατηγορια θα ελεγα. Κανενα θεμα.........:lol: Απλα ρωτα αν εχει θεσεις ανακλησης ή αν ειναι σταθερο. Δηλαδη απο ορθιο ως ελαφρος ξαπλωτο....Κανει και για μικρα τουτου πολυ καλα αυτο.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 325
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ που έχω περάσει το παρμπρίζ ( από το πισινό κάθισμα στην μέση ) όταν ήμουν 20, και η αδελφή μου έχει σπάσει τον λαιμό της φορώντας ζώνη στο μπροστινό στα 17 της, έχω λίγο περισσότερο φόβο για τα ατυχήματα!!!

Στην μικρή μας χρησιμοποιήσαμε το maxi cosi στην αρχή ( πίσω από τον συνοδηγό να κοιτάει μπροστά ), μετά ένα chicco και τώρα ( 3,5 ετών , 15,5 κιλά ) ένα αρκετά καλό από το Λητώ. Φυσικά δεν παίρνουμε εφημερίδα χωρίς δέσιμο και το αυτοκίνητο του μπαμπά δεν ξεκινάει χωρίς ζώνη!! Δεν έχει μπει ποτέ σε ξένο αυτοκίνητο , δύο φορές μόνο σε ταξί με εμένα να τρέμω!!

Έχω τρεις ερωτήσεις:

που βρίσκω το Britax ή kid fix hi way filix που αναφέρετε εδώ? θα χρειαστώ ένα για το μωράκι που έρχεται και ένα καινούριο για την Ειρήνη, μάλλον αυτό που είναι για ανασήκωμα από ό,τι καταλαβαίνω?

είναι καλύτερα να κάθεται ανάποδα και πίσω το νεογέννητο στο αμάξι τελικά? με δίπλα την μαμά εννοείται!

ο μπαμπάς μας ξαπλώνει την μπροστά θέση του συνοδηγού για να βλέπει η Ειρήνη την θέα ( τότε όμως στριμώχνονται τα πόδια της )ή να είναι τα πόδια της ξαπλωτα πάνω στο μπροστά κάθισμα. Κάτι δεν μ' αρέσει σ' αυτό. Σας φαίνεται ασφαλές?

σας ευχαριστώ,

Β.

Ναι ναι το ξερω της Britax ειναι, πολυ καλο. Παρα πολυ. Εμεις σκεφτομασταν μεταξυ αυτου και αυτο που πηραμε. Ειναι ιδια κατηγορια θα ελεγα. Κανενα θεμα.........:lol: Απλα ρωτα αν εχει θεσεις ανακλησης ή αν ειναι σταθερο. Δηλαδη απο ορθιο ως ελαφρος ξαπλωτο....Κανει και για μικρα τουτου πολυ καλα αυτο.....

Λογικά αφού λεει απο -0 θα έχει και ανάκληση...

θα δω το απόγευμα το manual.

Καλή η παρατήρηση!

Εγώ που έχω περάσει το παρμπρίζ ( από το πισινό κάθισμα στην μέση ) όταν ήμουν 20, και η αδελφή μου έχει σπάσει τον λαιμό της φορώντας ζώνη στο μπροστινό στα 17 της, έχω λίγο περισσότερο φόβο για τα ατυχήματα!!!

Στην μικρή μας χρησιμοποιήσαμε το maxi cosi στην αρχή ( πίσω από τον συνοδηγό να κοιτάει μπροστά ), μετά ένα chicco και τώρα ( 3,5 ετών , 15,5 κιλά ) ένα αρκετά καλό από το Λητώ. Φυσικά δεν παίρνουμε εφημερίδα χωρίς δέσιμο και το αυτοκίνητο του μπαμπά δεν ξεκινάει χωρίς ζώνη!! Δεν έχει μπει ποτέ σε ξένο αυτοκίνητο , δύο φορές μόνο σε ταξί με εμένα να τρέμω!!

Έχω τρεις ερωτήσεις:

που βρίσκω το Britax ή kid fix hi way filix που αναφέρετε εδώ? θα χρειαστώ ένα για το μωράκι που έρχεται και ένα καινούριο για την Ειρήνη, μάλλον αυτό που είναι για ανασήκωμα από ό,τι καταλαβαίνω?

είναι καλύτερα να κάθεται ανάποδα και πίσω το νεογέννητο στο αμάξι τελικά? με δίπλα την μαμά εννοείται!

ο μπαμπάς μας ξαπλώνει την μπροστά θέση του συνοδηγού για να βλέπει η Ειρήνη την θέα ( τότε όμως στριμώχνονται τα πόδια της )ή να είναι τα πόδια της ξαπλωτα πάνω στο μπροστά κάθισμα. Κάτι δεν μ' αρέσει σ' αυτό. Σας φαίνεται ασφαλές?

σας ευχαριστώ,

Β.

Το britax εγω το βρηκα εδω http://www.carseat.se αλλα νομιζω εχουν βρει και οι αλλες κοπελες αλλα site με links.....κανε μια αναδρομη προς τα πισω.....Νεογεννητο ΕΙΔΙΚΑ ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να καθετε προς τα πισω δεν τιθεται θεμα για μενα. Τα μωρα μεχρι καποια ηλικια δεν μπορουν να ελεγξουν καλα καλα το λαιμουδακο του πως θα κρατησουν το κεφαλι τους σε περιπτωση μετωπικης 'η πλαγιομετωπικης κρουσης? Για μενα και βαση τελευταιων ερευνων ειναι καλυτερα να κοιτανε προς τα πισω για ΠΟΛΥ περισσοτερο απο 1 χρονο......και υπαρχουν καθισματα που το κανουν αυτο ΧΩΡΙΣ να κοστιζουν περισσοτερο απο αυτα που ηδη πουλιουνται στην αγορα και σου λενε να το γυρισεις οταν παει 11 και 13 κιλα. Η κορη μου ειναι ηδη 10 1/2 .....ουσιαστικα πρεπει να την γυρισω μπροστα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ περιπτωση.....οχι για πολυ καιρο ακομα....

Οσο για αυτο με τα ποδια στο μπροστινο καθισμα κοριτσι μου δεν καταλαβα Χριστο λεμε.....(ειμαι και τελειως λιωμα ολη μερα στο ποδι)....θες να μας το εξηγησεις αλλη μια φορα? 'η αν καταλαβε καμια αλλη κοπελα να βοηθησει....εγω μπερδικλοθηκα......χιχι

ρωτα αν εχει θεσεις ανακλησης ή αν ειναι σταθερο. Δηλαδη απο ορθιο ως ελαφρος ξαπλωτο....Κανει και για μικρα τουτου πολυ καλα αυτο.....

Απο το manual βλέπω οτι μπροστά το καρεκλάκι έχει μια "βάση-πόδι"

που απο εκεί ρυθμίζεται η κλίση του καρεκλιού!

Λες να μην έχει μεγάλη ανάκλιση για νεογέννητα?

Γιατί τότε λέει απο -0 εως 25 ?

Εννοείς οτι "ρίχνει" το μπροστινό κάθισμα του συνοδηγού για να μην εμποδίζει την θέα της μικρής που κάθεται απο πίσω...

δεν νομίζω οτι αυτό έχει να κάνει τίποτα με την ασφάλεια της...

το επικίνδυνο σημείο είναι ο αυχένας και το κεφάλι του παιδιού!

Διαφημίσεις

Κανει και για μικρα τουτου πολυ καλα αυτο.....

Το maxi cosi mobi (το δικό σας)

μπορείς να υπολογίσεις (με βάσει το δικό σας αυτοκίνητο)

εάν θα μπορουσε να μπει σε ένα ford focus ? (Δηλαδή ένα μεσαίο αυτοκίνητο)

Πρέπει απαραίτητα να είναι μεγάλο το αυτοκίνητο?

Το maxi cosi mobi (το δικό σας)

μπορείς να υπολογίσεις (με βάσει το δικό σας αυτοκίνητο)

εάν θα μπορουσε να μπει σε ένα ford focus ? (Δηλαδή ένα μεσαίο αυτοκίνητο)

Πρέπει απαραίτητα να είναι μεγάλο το αυτοκίνητο?

Ναι βρε εννοειτε, ξερεις τι εχουμε εμεις? χαχαχαχαχαχα βαστα και κρατησου.....corsa παρακαλω, 3θυρο!!!!!!!!.......και την μπαζοβγαζω απο την πορτα του οδηγου. Το καθισμα μπηκε πισω απο την θεση του συνοδηγου μια χαρουλα και απλα στο μπροστινο δεν μπορει να μπει το 1.90 150 κιλα.....τι να κανουμε προεχει το μπεμπε. Στο δικο σας μπαινει χαλαρωτατα......κατσε να παω να δω και για την ανακληση στο αλλο καθισμα να σου πω....απλα εχε τον νου σου το maxi ειναι απο 9-25 κιλα, για λιγο μεγαλυτερα μπεμπε. Ειδα οτι θες και για νεογεννητο. Δεν σου κανει αυτο.....θα επανελθω με περισσοτερα......

Ναι βρε εννοειτε, ξερεις τι εχουμε εμεις? χαχαχαχαχαχα βαστα και κρατησου.....corsa παρακαλω, 3θυρο!!!!!!!!.......και την μπαζοβγαζω απο την πορτα του οδηγου. Το καθισμα μπηκε πισω απο την θεση του συνοδηγου μια χαρουλα και απλα στο μπροστινο δεν μπορει να μπει το 1.90 150 κιλα.....τι να κανουμε προεχει το μπεμπε. Στο δικο σας μπαινει χαλαρωτατα......κατσε να παω να δω και για την ανακληση στο αλλο καθισμα να σου πω....απλα εχε τον νου σου το maxi ειναι απο 9-25 κιλα, για λιγο μεγαλυτερα μπεμπε. Ειδα οτι θες και για νεογεννητο. Δεν σου κανει αυτο.....θα επανελθω με περισσοτερα......

Επειδή μάλλον βρήκα πορτ μπεμπέ για νεογέννητο,

το σκέφτομαι και το maxi cosi mobi όπως και το britax...

(βρήκα κι εσένα που το έχεις δοκιμάσει

και μαθαίνω απο πρώτο χέρι την χρήση του! :mrgreen:)

Στο britax φοβάμαι οτι η ανάκλισή του δεν είναι τόσο καλή

για νεογέννητο... (όπως πολύ καλά παρατήρησες!)

οπότε ας καταλήξω στο πορτ μπεμπέ για νεογέννητο που είναι σίγουρα τελείως ξάπλα...

(βρήκα ένα -που πωλείται ανεξάρτητο- της peg perego και δένεται με την ζώνη του αυτοκινήτου)

.....Όπως καταλαβαίνεις δεν κοιτάω έξοδα

μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού!!

Θα προτιμήσω να τα κόψω απο αλλού!!!

Επειδή μάλλον βρήκα πορτ μπεμπέ για νεογέννητο,

το σκέφτομαι και το maxi cosi mobi όπως και το britax...

(βρήκα κι εσένα που το έχεις δοκιμάσει

και μαθαίνω απο πρώτο χέρι την χρήση του! :mrgreen:)

Στο britax φοβάμαι οτι η ανάκλισή του δεν είναι τόσο καλή

για νεογέννητο... (όπως πολύ καλά παρατήρησες!)

οπότε ας καταλήξω στο πορτ μπεμπέ για νεογέννητο που είναι σίγουρα τελείως ξάπλα...

(βρήκα ένα -που πωλείται ανεξάρτητο- της peg perego και δένεται με την ζώνη του αυτοκινήτου)

.....Όπως καταλαβαίνεις δεν κοιτάω έξοδα

μπροστά στην ασφάλεια του παιδιού!!

Θα προτιμήσω να τα κόψω απο αλλού!!!

Καλυτερα port bebe για νεογεννητο. Και εμεις σε τετοιο την ειχαμε μεχρι 9 μηνων......μετα καποια στιγμη την εβαζα και γκρινιαζε απιστευτα (δεν την βολευε) και εκει πηραμε το μεγαλο. ΠΟΛΥ καλα κανεις....τα χρηματα δεν εχουν καμια σημασια. Να σου πω εχω βγαλει φωτο της μικρης στο καθισμα. Αν θες να στις στειλω να δεις πως ειναι το καθισμα πρακτικα στειλε μου πμ....και για οποια αλλη κοπελα ή κυριο θελει να δει πως ειναι το rear facing σε μεγαλυτερα παιδακια στειλτε μου πμ να σας στειλω φωτο μεσω mail.....απο εδω δεν κανω ποστ φωτογραφιες.......

Εγώ πάντως κορίτσια την έβαλα σε πορτ μπεμπέ με το car Kit του αλλα δεν νομίζω οτι θα βάλω και το επόμενο παιδι έτσι μεσα στο αυτοκίνητο...

Το επόμενο μωρό θα μπει σιγουρα στο καθισματάκι του μονο!

Και αυτο επειδή ειδα τα βιντεο αφου το έκανα....

Διαφημίσεις

Καλυτερα port bebe για νεογεννητο. Και εμεις σε τετοιο την ειχαμε μεχρι 9 μηνων......μετα καποια στιγμη την εβαζα και γκρινιαζε απιστευτα (δεν την βολευε) και εκει πηραμε το μεγαλο. ΠΟΛΥ καλα κανεις....τα χρηματα δεν εχουν καμια σημασια. Να σου πω εχω βγαλει φωτο της μικρης στο καθισμα. Αν θες να στις στειλω να δεις πως ειναι το καθισμα πρακτικα στειλε μου πμ....και για οποια αλλη κοπελα ή κυριο θελει να δει πως ειναι το rear facing σε μεγαλυτερα παιδακια στειλτε μου πμ να σας στειλω φωτο μεσω mail.....απο εδω δεν κανω ποστ φωτογραφιες.......

Αχ,ναι σε παρακαλώ. στείλε μου πμ με τις φωτό!!

Εγώ πάντως κορίτσια την έβαλα σε πορτ μπεμπέ με το car Kit του αλλα δεν νομίζω οτι θα βάλω και το επόμενο παιδι έτσι μεσα στο αυτοκίνητο...

Τι εννοείς δεν θα ξαναβάλεις το επόμενο παιδί?

Δεν είναι καλά τα πορτ μπεμπέ για νεογέννητα?? :confused:

Μιλάμε για αυτά που δένονται με την ζώνη -έτσι?

Εμείς έχουμε το Britax First Class που υποτίθεται πως είναι απο νεογέννητα αλλά εμάς δεν μας βόλεψε καθόλου γιατί πράγματι δεν έεχει μεγάλη ανάκλιση. Ευτυχώς μου είχε δανεισει η κουμπάρα μου το δικό της που είναι σαν πορτ-μπεμπέ & ξάπλωνε εντελώς το μωρό.

Τεσπα, τώρα θέλω να αλλάξω του μεγάλου (3 ετών, 16 κιλά) γιατί τον βλέπω να στριμώχνεται! Τα booster είναι για πολύ μεγαλύτερα παιδιά?

Άν έχει κανείς να μου προτείνει κάτι, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

• 1 month later...

Γεια σας στη μεγάλη παρέα σας και χαίρομαι που συμμετέχω κι εγώ. Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι τελευταία ο μικρός μου θέλει να οδηγήσει ο αμάξι και γενικά να το περιεργαστεί μέσα και δεν κάθεται με τίποτα στο καθισματάκι του. Ο γιος μου είναι ενάμησι έτος. Τι προτείνετε να κάνω για να αντιμετωπίσω την κατάσταση?

• 3 εβδομάδες μετά...
Γεια σας στη μεγάλη παρέα σας και χαίρομαι που συμμετέχω κι εγώ. Το θέμα που με απασχολεί είναι ότι τελευταία ο μικρός μου θέλει να οδηγήσει ο αμάξι και γενικά να το περιεργαστεί μέσα και δεν κάθεται με τίποτα στο καθισματάκι του. Ο γιος μου είναι ενάμησι έτος. Τι προτείνετε να κάνω για να αντιμετωπίσω την κατάσταση?

οτιδήποτε ! :-)

αν δεν κάτσει στο καρεκλάκι δεν έχει βόλτα.. πρέπει να το καταλάβει ο μικρός και να το κάνετε και πράξη βέβαια!

μια υποχώρηση με βόλτα χωρίς να ειναι δεμένος και το παιχνίδι χάθηκε!

έχουν περάσει κάποιες μέρες από τότε που έγραψες, κανένα νέο ?

Διαφημίσεις

Για πειτε μου ξανα... Εχω ενα καθισματακι 0-13 που κοιταει προς τα πισω για τον μικρο και ενα 9-18 που κοιταει μπροστα για τον μεγαλο. Ποιος παει πισω απο τη θεση του οδηγου και ποιος πισω απο τη θεση του συνοδηγου?

• 1 month later...

Ο μικρός μου, 19 μηνών, κάθεται στο αμάξι σε καθισματάκι. Μού έφεραν δώρο το καιθσματάκι της chicco quasar plus, που βασικά είναι ανυψωτική βάση και το παιδί δένεται με τη ζώνη του αυτοκινήτου. Άραγε κάτι τέτοιο είναι εξίσου ασφαλές? Έχετε άποψη σχετικά? Ευχαριστώ

• 2 εβδομάδες μετά...

'ηθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι σχετικό με την ασφάλεια στο αυτοκίνητο... περιμένω αυτές τις ημέρες το πρώτο μου παιδί και με έχει προβληματίσει πάρα πολύ το θέμα της μεταφοράς του. Αρχικά αγοράσαμε ένα καθισματάκι perego με βάση isofix για 0-13 και νόμιζα ότι ήμ,ασταν οκ παρότι μου φαίνεται η θέση του αρκετά καθιστή για νεογέννητο. κάνοντας μια έρευνα στο δίκτυο διάβασα ότι τα μωρά τους πρώτους 6 μήνες πρέπει να είναι σ επλήρη ανάκλιση και λόγω της σπονδυλοδεσίας αλλά και λόγω αναπνευστικών θενμάτων που μπορεί να παρουσιάσουν. από την άλλη όμως τα πορτ μπεμπέ που είναι για μεταφορά στο αυτοκίνητο δεν παρέχουν ιδιαίτερα επίπεδα ασφάλειας σε περίπτωση σύγκροπυσης. μάλιστα μια ανεξάρτητη αρχή που κάνει τεστ σε δι'αφορα καθίσματα έδωσε μόνο ένα μίνιμουμ επίπεδο ασφάλειας σε 2 μόνο πορτ μπεμπέ (το ένα είναι της britax και το άλλο της Jane) και αυτό σε σύγκρουση με 40 χλμ/ώρα. οπότε η απορία απομένει: με τι μετακινείς ένα βρέφος; αν ξέρετε κα΄τι σχετικό θα εκτιμούσα πάρα πολύ τη γνώμη σας. ευχαριστώ

vyLxp3.pngG7Azp3.png

μήπωε μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες? σε ποια βιντεάκια αναφέρεσαι/ γιατί νομίζω πως είδα και εγώ ένα σχετικο. το πρόβλημα είναι ότι αν το μωρό κινδυνεύει έτσι και αλλιώς από άπνοια στα κανονικά καθισματάκια μόπως διάβασα σε ένα παιδιατρικό άρθρο, μήπως πρέπει να κλειστώ στο σπίτι για κανένα εξάμηνο και να λυθεί το πρόβλημα? είανι όμως καλοκαίρι ρε γμτ.. θα λαλήσω

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Πραγματικα δεν ξερω τι να σε συμβουλεψω..... εγω εκανα το λαθος και την εβαζα στο πορτ μπεμπε του καροτσιου με με το car Kit ζωνες...ήμουν άμυαλη ...και νεα μαμα

Τωρα δεν το ξανακάνω με τιποτα, μονο καθισματακι αυτοκινήτου δαγκωτο! Ειχα δει κατι βιντεάκια στο youtube με προσκρουσεις αμαξιων με 40-50χλμ την ωρα και πως ειναι τα μωράκια .....και ετσι αλλαξα γνωμη.

Τωρα οσον αφορα το προβλημα σας της άπνοιας μονο ο παιδιατρος μπορει να σου πει και ισως να εστελνες και ενα μυνημα στο σερβις της εταιρειας του καθισματος σου , λεγοντας την κατάσταση σας και ρωταντας του την συμβουλη τους ή την γνώμη τους!

γεια σας...μόλις βγήκαν τα νέα test καθισμάτων απο το ADAC για το 2010

http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/ergebnistabelle_suchmaske.asp?ComponentID=276015&SourcePageID=291796&Suchenach=aktuelle

δείτε τα ποιο ασφαλή καθισματάκια!

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

• 2 εβδομάδες μετά...

Τραγικό...και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που το κάνει, έχω δει πολλούς...

Αλλά και στο πίσω κάθισμα είναι εξίσου επικίνδυνο αν δεν καθεται σε ειδικό καθισματάκι. Δυστυχώς είναι η νοοτροπία καποιων ανθρώπων ακόμα και νέωνότι δεν θα παθει τίποτα αν είναι κοντινή απόσταση κλπ. Εγώ ακόμα προσπαθώ να πείσω γονείς και πεθερικά ότι το κάθισμα αυτοκινήτου είναι το πιο ασφαλές και όχι η αγκαλιά. Σου λενε εσείς δεν είχατε καθισμα. Κι επειδή εμείς σταθήκαμε τυχεροί πρεπει τώρα να το ρισκάρουμε με το δικό μας το παιδί;;;

Μα τι ειναι να γινει το κακο?ενα μικρο φρεναρισμα και το μωρο θα βρεθει εξω απο το τζαμι...και μετα θα λεμε α τους καημενους γονεις...

και το πιο σημαντικο ειναι οτι φαινεται καλο και ακριβο αυτοκινητο τυπου audi ισως...πραγμα που υποδηλωνει κατι...υψηλο επιπεδο οικονομικο τουλαχιστον και θελω να ελπιζω και μορφωτικο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...