Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδότοποι και κάπνισμα

Recommended Posts

Συμφωνω κοριτσια. Σε πολλους παιδοτοπους επιτρεπεται απ'οτι εχω δει.

Απλα χωριζουν τα τραπεζακια και τι εχει να λεει? Στο δικο μου τραπεζι πχ απαγορευεται και στο διπλα επιτρεπεται!!!!! Στην Πειραικη ειναι ενας που εχουν φτιαξει το μπαλκονι κλειστο καπως και πηγαινεις εκει. Καλη φαση ετσι!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ κι εγώ για όλα αυτό που λέτε αλλά έτσι ενημερωτικά για να μην σκάμε, σας λέω ότι από του χρόνου θα ισχύσει απαγόρευση στους κλειστούς χώρους για το κάπνισμα, θα βρίσκεται σε πειρίοδο προσαρμογής για ένα χρόνο και από το 2010 θα ξεκινήσει να ισχύει.

Προσωπικά δεν πίστευα ότι θα καταφέρουν οι Ελληνες να πειθαρχήσουν και ότι μόνο Αγγλοι και Γερμανοι θα πειθαρχούσαν σε κάτι τέτοιο αλλά μετά το ταξίδι μου στην Ιταλία είδα οτι και οι Ιταλοί που σε πολλά μας μοιάζουν, πειθάρχησαν. Οπότε δεν βλέπω οι Ελληνες να μπορέσουν να κάνουν το δικό τους γιατί μάλλον δεν θα τους παίρνει. :wink: Το πρόστιμο σε αυτον που θα ανάβει τσιγάρο θα είναι 300 ή 350 € και περίπου το διπλάσιο στον ιδιοκτήτη του χώρου. Για τα ποσά δεν είμαι σίγουρη!!Κάπου εκεί κυμαίνονται οι τιμές πάντως!!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Καλημέρα!!!

Δεν είμαι σίγουρη βέβαια ότι ισχύει αλλά την τελευταία φορά που πήγα σε παιδότοπο στην γειτονιά μου μου είπε η κοπέλα που τον έχει ότι από πρώτη Φεβρουαρίου απαγορεύτηκε το κάπνισμα μέσα στους παιδότοπους και ότι βάζουν και υψηλά πρόστιμα.

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Δεν ξέρω για αυτό που λές starlight μου, αλλά από τον Φεβρουαριο και μετά όσες φορές πήγα σε παιδότοπο επιτρεπόταν σε όλους! Ίσως σε κάποιους να έχει εφαρμοστεί, στους άλλους ποιός ξέρει............... :?::?:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Nα ρωτησω κατι? Δεν εχω παει πολλες φορες σε παιδοτοπο. 2 φορες με τις ανηψιες μου μονο. Οι δικές μου δεν περπατανε ακομα αλλα οπου να'ναι φανταζομαι.........

Ποιος ο λογος να υπαρχει χωρος ξεχωριστος για τους καπνιζοντες αφου τα παιδια ουτως ή αλλως πανε και ερχονται συνεχεια στους γονεις τους? Δεν εισπνεουν τον ιδιο καπνο?

Τουλαχιστον σε αυτον που ειχαμε παει εμεις τοτε αυτο γινοτανε.!!!

Διαφημίσεις

Nα ρωτησω κατι? Δεν εχω παει πολλες φορες σε παιδοτοπο. 2 φορες με τις ανηψιες μου μονο. Οι δικές μου δεν περπατανε ακομα αλλα οπου να'ναι φανταζομαι.........

Ποιος ο λογος να υπαρχει χωρος ξεχωριστος για τους καπνιζοντες αφου τα παιδια ουτως ή αλλως πανε και ερχονται συνεχεια στους γονεις τους? Δεν εισπνεουν τον ιδιο καπνο?

Τουλαχιστον σε αυτον που ειχαμε παει εμεις τοτε αυτο γινοτανε.!!!

Εχεις δικιο εν μερει, αλλα αυτο λεμε οτι πρεπει να απαγορευτει τελειως!

(ειδα οτι εισαι απο Υδρα και εγω απο Αγκιστρι και λατρευω γενικοτερα τον Αργοσαρωνικο! :) )

Εμας παλι γιατι απαγορευτηκε εδω και 2 1/2 μηνες σε όλους στην περιοχη μας δλδ.? Μηπως κανετε καποιο λαθος?

Ο μονος παιδοτοπος που καπνιζουν ειναι των goody's. :?:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Άρα απαγορεύτηκε αλλά ...προφανώς δεν το τηρούν όλοι.

Συγκεκριμένα η κοπέλα μου είπε ότι και πιο παλιά είχε απαγορευτεί αλλά τώρα έβαλαν και πρόστιμα.

Το θέμα δεν είναι αν απαγορεύτηκε ή οχι, αλλα να μάθουμε να σεβόμαστε την υγεία του άλλου και προπάντων των παιδιών μας, χωρίς να μας το επιβάλλουν αλλα γιατί ετσι είναι το σωστό! Δηλαδη, υπάρχουν τόσοι παράγοντες που επιβαρύνουν την υγεία των παιδιών μας (και την δικη μας φυσικά) που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, τουλάχιστον αυτό που περνάει απο το χέρι μας ας το καταπολεμήσουμε.

Πάντως πραγματικά χαίρομαι που κάποιοι συμμερίζονται την άποψη που εξέθεσα στην αρχή!

0IBKp3.png JgEip3.png

Διαφημίσεις

Αρχικά να πω ότι για τους παιδότοπους συμφωνώ απολύτως να απαγορεύεται το κάπνισμα ρητώς και δια ροπάλου ή αν επιτρέπεται να υπάρχουν ειδικοί χώροι για το λόγο αυτό που δεν θα επηρεαζουν ούτε τα παιδιά ούτε και τους γονείς που δεν καπνίζουν.

Απλά θα ήθελα να πω - και ελπίζω να μην με παρεξηγήσετε - ότι το ότι ένας γονιός καπνίζει δεν σημαίνει ότι το παιδί του θα κάνει το ίδιο. Επίσης τα παιδιά μας θα κυκλοφορούν σε μια κοινωνία όπου πάντα θα υπάρχουν τόσο το τσιγάρο όσο και τα ναρκωτικά και τόσοι άλλοι κίνδυνοι. Το μόνο που μπορούμε εμείς ως γονείς να κάνουμε είναι να μεγαλώσουμε μυαλωμένα παιδιά που θα μπορούν να επιλέγουν σωστά. Προσωπικά μακάρι το κάπνισμα να είναι το χειρότερο που θα κάνει το παιδί μου, αν επιλέξει να το κάνει με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας.

Κατά τα άλλα είμαι απολύτα σύμφωνη μαζί σας αν και πιστεύω ότι οι απαγορεύσεις για το κάπνισμα δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά μάλλον το κάνουν χειρότερο (μιλώ ως καπνίστρια που παρ΄όλες τις απαγορεύσεις δεν σταμάτησα ακόμα να καπνίζω). Τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα επιλογών.

Ειναι απαραδεκτο να υπαρχει χωρος καπνιζοντων μεσα σε παιδοτοπους.

Οπως ειπωθηκε και πιο πανω τα παιδια συνεχως πηγαινοερχονται οποτε δεν οφελει σε τιποτα ο ξεχωριστος χωρος.

Μακαρι να εφαρμοστει ο νομος και τα προστιμα.

Πολλες φορες ειδαμε νομους να ψηφιζονται και να μην εφαρμοζονται.

Παντως ειναι θεμα συνηθειας για αυτους που καπνιζουν να το σταματησουν σε εσωτερικους χωρους.

Εδω απαγορευεται παντου το καπνισμα.

Ο αντρας μου και οι γονεις μου που ειναι καπνιστες βγαινουν εξω για καπνισμα οπου και αν βρισκονται. Τους φαινεται μαλιστα περιεργο να αναψουν τσιγαρο μεσα ακομα και στο σπιτι.

Ολα ειναι μια συνηθεια που με λιγη καλη θεληση μπορουν να αλλαξουν.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Ειναι απαραδεκτο να υπαρχει χωρος καπνιζοντων μεσα σε παιδοτοπους.

Οπως ειπωθηκε και πιο πανω τα παιδια συνεχως πηγαινοερχονται οποτε δεν οφελει σε τιποτα ο ξεχωριστος χωρος.

Μακαρι να εφαρμοστει ο νομος και τα προστιμα.

Πολλες φορες ειδαμε νομους να ψηφιζονται και να μην εφαρμοζονται.

Παντως ειναι θεμα συνηθειας για αυτους που καπνιζουν να το σταματησουν σε εσωτερικους χωρους.

Εδω απαγορευεται παντου το καπνισμα.

Ο αντρας μου και οι γονεις μου που ειναι καπνιστες βγαινουν εξω για καπνισμα οπου και αν βρισκονται. Τους φαινεται μαλιστα περιεργο να αναψουν τσιγαρο μεσα ακομα και στο σπιτι.

Ολα ειναι μια συνηθεια που με λιγη καλη θεληση μπορουν να αλλαξουν.

Συμφωνώ!

• 5 months later...

Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι και ο παιδότοπος playground στη Νέα Σμύρνη απαγόρεψε το κάπνισμα εντελώς στους εσωτερικούς χώρους. Ελπίζω τις κρύες μέρες του χειμώνα να εξακολουθεί να ισχύει........

Να σας πω για την τελευταία μου επίσκεψη σε παιδότοπο-ΤΕΚΕ !!

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ

Στρατ. Καραϊσκάκη 77

Παλατάκι Χαϊδάρι

Αθήνα

Επρεπε να λέγεται, ΕΛΑ ΝΑ ΝΤΟΥΜΑΝΙΑΣΟΥΜΕ !!!!

Πήγαμε την Παρασκευή , και βεβαίως πολύς κόσμος, παρτυ, παιδάκια, και ΤΣΙΓΑΡΟ ΦΟΥΛ !!!

Υποτείθεται ότι έχει ένα καγκελάκι διαχωρίστικό στυλ φράκτη για νοητό διαχωρισμό καπνιστών-μη καπνιστών....

Λές και ο ψευτικος φράκτης-ντεκόρ, είναι καπνοδιώκτης, και δεν την αναπνεουν την τσιγαρίλα όλοι μέσα στον χώρο....

:(:(

Η κοροιδία μέσα στα μούτρα σου δηλαδή....

Και ντροπή πιά για τους γονείς!!!!!

Ο κύριος γονέας , κάπνιζε δίπλα μας οσάν φουγάρο απανωτά, σε σημείο που του έκανε παρατήρηση ο συζυγός μου....

Η απάντηση ?????

Α, ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ, ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΠΙΤΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ....

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕ....

Την καταγγελία την έχουν από μένα σίγουρη πάντως....

.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...
  • 1 month later...

Θελω να καταγγειλω παιδοτοπο (που εχει αδεια παιδοτοπου οπως φαινεται στην αποδειξη και οχι καφετεριας) γιατι επιτρεπει κανονικα το καπνισμα σε ολους τους χωρους του.Μπορει καποια μαμα να με καθοδηγησει για το τι πρεπει να κανω και που να απευθυνθω?Θα εκτιμουσα μια αμεση απαντηση...

• 1 month later...
Θεσσαλονικιοτησες πηγα τις προαλλες στον παιδοτοπο ΠΑΙΖΩΤΟΠΟΣ στο εμπορικο κεντρο για να δω πως ειναι και απογοητευτικα ΧΑΛΙΑ.Καλα δεν θα σας πω απο θεμα κατασκευης ενα πλαστικο κτηριο τιγκα στο PVC αυτο το παραβλεπω .Πριν μπεις στον παιδοτοπο εχει ενα χωρο κλεισμενο με ναυλον με καρεκλες για τους γονεις που μπορεις να καπνισεις.Η αληθεια ειναι οτι μεσα απαγορευται το καπνισμα ,στον προθαλαμο ομως δεν βλεπεις μπροστα σου απο τον καπνο ,παθαμε ασφυξια βρωμησαμε απο την καπνιλα.Μεσα δε ,νομιζεις οτι εισαι στις ΜΟΥΣΕΣ εχει ενα τυπο που ελεγχει και μου πηρε 3 φορες την καρεκλα που ειχα παρει απο το διπλανο τραπεζι για να βαλω τα πραγματα μου για να το βαλει στη θεση του.Εμενα δεν μου αρεσε καθολου :twisted:

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

[/url]

preg.png

ΓΕΙΑ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΥ Ο ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ (ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ) ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΑΠΝΟΥ

ΠΙΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ

[/url]

preg.png

• 2 months later...
  • 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα κορίτσια!Είμαι και εγώ ιδιοκτήτρια παιδότοπου εδώ και λίγο καιρό.Το πρώτο πράγμα που άλλαξα όταν πήρα στα χέρια μου τον χώρο που ήδη λειτουργούσε ως παιδότοπος 5 χρόνια,ήταν να πετάξω τα τασάκια και να βάλω μια ωραία ταμπελίτσα που απαγορεύει το κάπνισμα!Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι απαραδεκτο την ώρα που παίζουν να αναπνέουν τον καπνό των ίδιων τους των γονιών.Όσο για τις τιμές και αυτές άλλαξαν διότι είναι υπερβολικό για τους γονείς να πληρώνουν τόσα πολλά για να έρθουν στον χώρο μας...στα πάρτυ έχουμε ακόμα πιο ειδικές τιμές!Μανούλα δεν είμαι ακόμα αλλά επειδή έχω δουλέψει με παιδιά και γονείς ξέρω πόσο δύσκολα είναι όλα τα έξοδα για το μεγαλωμά τους...Συγχαρητήρια σε όλους τους ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων που συζητούν με τις μαμάδες εδώ και αντλούν ιδέες...

• 2 εβδομάδες μετά...

Το θεμα δεν ειναι παντως μονο το αν οι παιδοτοποι απαγορευουν το καπνισμα ή οχι. Το θεμα ειναι οτι κ οι γονεις πρεπει να εχουν απο μονοι τους καποια συναισθηση του οτι δεν μπορει ο παιδοτοπος να γινεται τεκες.. Το ιδιο οπως γινεται κ στις παιδικες χαρες, οπου βλεπεις γονεις με τα τσιγαρα παφα πουφα διπλα στα παιδακια κ τα μωρα κ μετα βεβαια τα αποτσιγαρα ολα κατω, χωρις να τους ενδιαφερει αν αυτος ειναι χωρος που απευθυνεται σε παιδακια κ οφειλουμε ολοι να τον διατηρουμε καθαρο κ οτι τα μικρα παιδακια που ανετα πιανουν οτι βρουν κατω θα πιασουν κ τα δικα τους σκουπιδια..

• 4 months later...

Καλημέρα!

Επαναφέρω ένα θέμα που έχουμε ξανασυζητήσει αλλά με μεγάλη απογοήτευση βλέπω ότι πολλοί επιχειρηματίες δεν συμμορφώθηκαν...και όχι μόνο αυτό αλλά σας κάνουν και διαφήμιση ότι έχουν χώρο καπνιζόντων.Σας ενημερώνω λοιπόν ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 1364/07 των παιδοτόπων,με αριθμ.απόφασης 36873 στο άρθρο Ζ το κάπνισμα απαγορεύεται στους παιδότοπους κατηγορηματικά.Δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης ειδικής αδείας σε ξεχωριστό χώρο μέσα στον παιδότοπο,ούτε παίζει ρόλο πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος (όπως στα καφέ).Σε περίπτωση ελέγχου στο χώρο δεν επιβάλλονται πρόστιμα μόνο στον υπεύθυνο αλλά και στους πελάτες που θα καπνίζουν δηλ εσάς...και οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει,γιατί ήρθαν και στον δικό μας χώρο.Βέβαια εμείς εδώ και μήνες έχουμε εξαφανίσει τα τασάκια και δεν το επιτρέπουμε.

Συγνώμη για το έντονο ύφος αλλά και τις λεπτομέρειες που ανέφερα αλλά καλό είναι να ενημερωνόμαστε για κάποια πράγματα σωστά.Αφορμή μου έδωσε μια μαμά το περασμένο Σάββατο που διαφώνησε μαζί μου έντονα επειδή δεν την άφησα να καπνίσει και φεύγοντας μου πέταξε ότι υπάρχουν παιδότοποι με καπνιστήρια...και ''γιατί μπορώ εκεί και όχι εδώ?''...

Θα ήθελα πραγματικά τις απόψεις σας...τα στοιχεία ενημέρωσης είναι από τη φραμμή καταγγελιών καπνίσματος απ'όπου ενημερώθηκα και εγώ.

πραγματικα οτι χειροτερο ειναι να καπνιζουμε εμεις οι γονεις μεσα στο σπιτι μας στους παιδοτοπους και οπου αλλου ειμαστε με τα παιδια μας.

Εδω θελω να ρωτησω το εξης.

Οι παιδοτοποι που εχουν κλεισει πχ το πεζοδρομιο και εχουν βαλει ναυλον και σομπες εκει εξω επιτρεπεται το καπνισμα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...