Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διατροφή μετά το πρώτο έτος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 167
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω απο τον 10ο μηνα περιπου της δινω σολωμο,τωρα ειναι 21 μηνων,την παιδιατρο γενικα δεν την συμβουλευτηκα σχεδον ποτε μιας και δεν εχουμε πολυ καλες σχεσεις....Αλλα και εγω εχω ακουσει οτι ειναι λιγο βαρυ το συγκεκριμενο ψαρι,αλλα αφου αυτο μας αρεσει...!

• 2 εβδομάδες μετά...

Γιατί να την πειράξει? Εγώ του κάνω χυμό πορτοκάλι εδώ και κανά μήνα , πότε τον πίνει πότε όχι (ανάλογα αν είναι γλυκά τα πορτοκάλια). Πορτοκάλι του έβαζα στην φρουτόκρεμα από 6 μηνών. Αλλά γιατί να τον βάλεις σε μπιμπερό? Δεν πίνει από ποτηράκι (εκπαιδευτικό ή και όχι)? Η παιδίατρος μου είχε πει όχι σε μπιμπερό, δεν υπάρχει λόγος, μεγαλώσαν τα παιδάκια μας ;)

Δεν νομίζω να την πειράξει το πορτοκάλι! Και εγώ του το πρωτοέδωσα 6 μηνών πάντα σε ποτηράκι ξεχωριστά από τη φρουτόκρεμα, δεν είχαμε ποτέ κάποιο πρόβλημα. Και σολωμό του δίνω που και που, του αρέσει πολύ. Εμένα ο παιδίατρος μου είχε πει οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι απλά να είμαι πολύ προσεκτική με τα κόκαλα (oufo γι'αυτό και εγώ προτιμώ τον σολωμό ;)).

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

και εγώ της έστιβα λίγο μέσα στην πρωινή φρουτόκρεμα από πολύ νωρίς, αλλά έτσι χυμό δεν της έχω δώσει ακόμη.

εμείς έχουμε θέμα με τα εκπαιδευτικά ποτηράκια και γενικά ποτηράκια. δεν τα μπορεί καθόλου. ξέρετε καμιά καλή μάρκα που να σας έχει βολέψει? είχα πάρει ένα της avent αλλά δεν την βολεύει καθόλου.

Εμείς ξεκινήσαμε με αυτό

http://www.letoshop.gr/default.aspx?id=22&cId=50&pId=9703

μετά περάσαμε σε αυτό

http://www.letoshop.gr/default.aspx?id=22&cId=50&pId=619

και τώρα έχουμε αυτά

http://www.letoshop.gr/default.aspx?id=22&cId=50&pId=7695

αλλά πίνει και από απλό κυπελλάκι(αυτά που μοιάζουν με τις κούπες που πίνουμε καφέ) από πολύ μικρός το οποίο όμως το κρατάω εγώ γιατί αλλιώς γίνεται μούσκεμα..:rolleyes:

S02fp3.png

LnVyp3.png

και εγώ της έστιβα λίγο μέσα στην πρωινή φρουτόκρεμα από πολύ νωρίς, αλλά έτσι χυμό δεν της έχω δώσει ακόμη.

εμείς έχουμε θέμα με τα εκπαιδευτικά ποτηράκια και γενικά ποτηράκια. δεν τα μπορεί καθόλου. ξέρετε καμιά καλή μάρκα που να σας έχει βολέψει? είχα πάρει ένα της avent αλλά δεν την βολεύει καθόλου.

Εμείς είχαμε ένα της Chicco. Αλλά τώρα πια πίνει από κύπελλο με καλαμάκι σαν αυτό που έστειλε το Izaki. Νομίζω όλα τα μωρά γύρω στο έτος μπορούν να πίνουν με το καλαμάκι, το έχεις δοκιμάσει?

και εμείς ξεκινήσαμε με ένα ποτηράκι σαν το πρώτο που πόσταρες. αλλά δεν το ήθελε με τίποτα. σαν να της έφερνε αήδια. επειδή μάλλον έχουμε μείνει πολύ πίσω στο θέμα "ποτήρι" θα πεταχτώ μεσα στην εβδομάδα και θα της πάρω ένα με καλαμάκι.

αυτό που έχω διστάσει ακόμη να της δώσω είναι αυγό. ήταν το καλοκαίρι με τη ζέστη και το άφησα αλλά τώρα είναι ο καιρός να το ξενκινήσω. η παιδίατρος μου είπε να της δίνω μόνο τον κρόκο 2 φορές της εβδομάδα πριν το κοτόπουλο. εσείς δίνετε?

Αμέ, ξεκινήσαμε ή στον 7ο ή στον 8ο (δεν θυμάμαι καλά :oops:) μόνο με κρόκο και όταν χρονίσαμε έδωσα και ασπράδι. Του δίνω μέρα παρά μέρα από μισό (ο γιατρός λέει ολόκληρο αλλά όταν φάει το μισό μου λέει ότι δεν θέλει άλλο οπότε σταματάμε) εκτός από τις μέρες που τρώει ψάρι.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις

η μικρή (13 μηνών σχεδόν) για απογευματινό τρώει ένα γιαούρτι βιολογικό Όλυμπος, καμιά φορά με λίγη από τη φρουτόκρεμα που περισσεύει από το πρωί. είναι το τρώει γύρω στις 6 και μετά το βραδινό γάλα κατά τις 9 παρα.

να της δίνω και κάτι άλλο εκεί κατά τις 7.30-8 ή είναι υπερβολή?και αν ναι τι να δίνω?

Ροζακι, κοιτα, μετα το χρονο μπορεις να της δινεις μια μικρη ποσοτητα φαγητου απο το μεσημεριανο, το μισο η λιγοτερο.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Εξαρταται. τι ωρα κοιμαται; ξυπναει τη νθχτα για γαλα; αν ναι αντι για γαλα στις 9 παρα θα μπορουσες να της δωσεις λιγο φαγητο εκεινη την ωρα και αργοτερα το γαλα για την κρατησει χορτασμενη περισσοτερες ωρες.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Και εγώ του δίνω να φάει ξανά μετά το απογευματινό του, κατά τις 8-8.30 γιατί πείναει. Δεν θέλει όμως ποτέ τέτοια ώρα το μεσημεριανό του (παρόλο που το μεσημέρι το έχει τσακίσει). Οπότε του δίνω μέρα παρά μέρα αυγό με ψωμάκι, και τις υπόλοιπες μέρες ψωμί με τυρί ή μπανάνα.

Διαφημίσεις

Μετά το χρόνο μπορείς να περάσεις σιγά σιγά στα 3 γεύματα και 2 σνακ.

Αφού στις 9 πίνει γάλα τότε κατά τις 8 δώσε είτε λίγο από το μεσημερινό, ή τοστάκι με τυρί και ντοματούλα ή ό,τι άλλο θες.

Γνώμη μου είναι να ξεκινήσεις το αυγό το συντομότερο. Είναι η καλύτερη τροφή για ένα μωρό. Και όχι μονο 2 φορές την εβδομάδα αλλά και πιο συχνά.

Τα εκπαιδευτικά ποτηράκια και εμένα δεν τα είχε συμπαθήσει πολύ ο γιος μου και έτσι περάσαμε κατευθείαν στο κανονικό ποτήρι που το κρατούσα εγώ αρχικά (6 μηνών) και μετά το έπιανε μονος του. Η κόρη μου όμως μια χαρά πίνει από όλα τα είδη ποτηριών.

kGUSp3.png aMgOp3.png

έχετε δίκιο, το αυγό το έχω αργήσει πολύ. αλλά ήταν μέσα στο καλοκαίρι που το πρότεινε η γιατρός και με τις ζέστες όλο και το άφηνα. βέβαια, παλιότερα όταν ήταν μωράκι και θήλαζα κάποια μέρα είχα φάει για πρωινό αυγό και το μωρό γέμισε σε ολο του το σώμα εξανθήματα. και από τότε το φοβάμαι.

η δικιά μου θα φάει κατά τις 6 το απογευματινό της γιαούρτι και κατά τις 8.30 το βραδινό της γάλα. το βράδυ δεν ξυπνάει καθόλου, δηλαδή κοιμάται σερί γύρω στις 11 ώρες. αν είναι θα της δίνω κάτι γύρω στις 7+, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν δείχνει να πεινάει εκείνη την ώρα.

τα μεσημέρια την ταϊζει η γιαγιά της, γιατί εγώ λείπω στο γραφείο, της έχω πει να αρχίσει να δίνει σιγά λιωμένα με το πηρούνι, αλλά δεν ξέρω αν το τηρεί.

χυμό πορτοκάλι πότε να της δίνω να πίνει? γιατί το απόγευμα με το γιαούρτι νομίζω ότι δεν είναι καλός συνδυασμός γαλακτομικό + πορτοκάλι.

• 2 εβδομάδες μετά...

η γιατρός μου είπε το απόγευμα να αρχίσω να της δίνω ψωμάκι με τυράκι.

σκέφτομαι να την αρχίσω με μαύρο ψωμί. είναι οκ ή θα της πέσει βαρύ?

εσείς τι τυράκι δίνετε? γιατί μου πρότεινε τα la vache qui rit και δεν με πολυενθουσιάζει η ιδέα. επίσης μου είπε και gouda.

Gouda και La vache qui rit εγώ δεν θα έδινα είναι τίγκα στα συντηρητικά. Εγώ του δίνω γλυκειά γραβιέρα και ανθότυρο που αγοράζω από μαγαζί με κρητικά προϊόντα και λευκό ψωμί. Έχει τύχει να δώσω και μαύρο και δεν τον πείραξε αλλά ήταν μεγαλύτερος από την μικρή σου. Την πορτοκαλάδα του την δίνω πάντα το πρωί μαζί με τα φρούτα, πάντα την έδινα ξεχωριστά (δική μου πρωτοβουλία). Αν την δώσεις απόγευμα ίσως της πέσει λίγο βαριά.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Α και σχετικά με το αυγό και εγώ όταν του πρωτοέδωσα ασπράδι στον 9ο ή 10ο μήνα (κρόκο τρώγαμε από τον 7ο) έβγαλε μία κοκκινήλα κάτω από το πηγούνι. Το ξαναδοκίμασα μήπως ήταν τυχαίο αλλά έγινε πάλι το ίδιο οπότε το αφήσαμε για μετά το χρόνο και πλέον το τρώει χωρίς κανένα πρόβλημα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

Izaki μου και μένα μου φάνηκε πολύ παράξενο ότι μου πρότεινε αυτά τα τυριά.

θα ξεκινήσω και εγώ με ανθότυρο, μανούρι και λίγο ψωμάκι.

επειδή δεν έχω ξαναδώσει για τι ποσότητες μιλάμε ότι πρέπει να τρώει?

μου είπε να δίνω ψίχα ψωμάκι και τυρί. την ψίχα από μια φέτα δηλαδή? και πόσο τυράκι?

Κοίτα αρχικά δώσε της λίγο για να δείς μήπως την πειράζει. Εγώ δίνω περίπου την ψίχα από μία φέτα ψωμί (αν θέλει και λίγο περισσότερο καμμιά φορά) και τυρί περίπου όσο ο αντίχειρας μου (sorry δεν μου έρχεται καλύτερο παράδειγμα :rolleyes:) γιατί του αρέσει πάρα πολύ κομμένο σε μικρά κυβάκια.

S02fp3.png

LnVyp3.png

επιτέλους της έδωσα αυγό. ήταν ένας μεγάλος μου φόβος αλλά τελικά και δεν την πείραξε και της άρεσε πολύ.

θα αρχισω τώρα και με τα τυράκια γιατί γιαούρτι τόσους μήνες κάθε απόγευμα το παιδί λογικά το έχει σιχαθεί. προτιμάτε κάποια συγκεκριμένη μάρκα?

για χυμό πορτοκάλι μου, η παιδίατρος μου είπε να μην δώσω και αν θέλω αργότερα να της δίνω φτιάχνω χυμό από πορτοκάλι μανταρίνι και ρόδι.

• 2 εβδομάδες μετά...

την μικρή μου την πείραξε το ασπράδι του αυγού, που δοκίμασε για πρώτη φορά (13 μηνών). το παιδάκι γέμισεπ ολλά σπυράκια στο πρόσωπο, τα οποία, ακόμη και σήμερα 4 μέρες μετά παραμένουν.

πόσο καιρό να περιμένω μέχρι να της ξαναδώσω? εντωμεταξύ η παιδίατρος λέει ότι πρέπει να το συνηθίσει γιατί σε κανένα μήνα θα κάνουμε ένα εμβόλιο που στηρίζεται στην πρωτεϊνη του αυγου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...