Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δαχτυλο και πιπιλα

Recommended Posts

Μακαρι και καποια αλλη μητερα να πει τη γνωμη της για κολπα για τον τροπο που κοβεται η πιπιλα. Εγω δε δυσκολευτηκα, απλως την εδινα καποια στιγμη μονο βραδυ και μετα καθολου. Και οταν τη ζητουσε, εδινα μια φθαρμενη που εφερνε αναγουλα, οποτε μετα την εδιωχνε. Επιπλεον σαν παιδι, θυμαμαι να εχω πιπιλες και να μου αρεσουν, αρα ημουν αρκετα μεγαλη. Αλλα τη εκοψα απο μονη μου, μεγαλωσα φαινεται.Και δεν επαθα και τιποτε.

Αλλα η μανιωδης συνηθεια του πιπιλισματος του χεριου...Θα φυγει αλλα αν προκαλεσει ζημια; Ποιος το εγγυαται;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To σαν πρεζάκι το έννοούσα ότι μόνο με αυτό ανακουφίζεται από διάφορες καταστάσεις...κλάμα, νύστα κτλ! Όταν την βάζει στο στόμα, βλέπεις την ευφορία στο μάτι του!!! Και μάλλον έχεις δίκιο!

5Aqjp3.png

O μικρός μου είναι σχεδόν 4 μηνών και τώρα τελευταία άρχισε το πιπίλισμα του δάκτυλου, όταν πάει να κοιμηθεί. Τον έχω αφήσει προς το παρόν, γιατί κάπου διάβασα...δεν θυμάμαι που...ότι πρέπει να το αφήνουμε με το δάκτυλο και να μην προσπαθούμε με το ζόρι πιπίλα. Τώρα με αυτά που λέτε προβληματίστηκα... Να τον πιέσω για πιπίλα? Δεν είχα σκοπό να του δώσω γιατί ο μεγάλος ακόμα έχει πιπίλα και είναι 3 ετων και κάτι μηνών και μου έχει σπάσει τα νεύρα!!Σαν πρεζάκι είναι!!

Οχι να μην τον πιεσεις , το ιδιο κανει και η μικρή μου ! Πως εισαι σιγουρη οτι θα το συνεχίσει αυτο με το δάχτυλο ? Ειναι πολυ μικρός ακομα και δεν το κανει συνειδητά ..απλα του αρέσει η αισθηση και βαζει τα χερακια στο στομα ενίοτε και μόνο το ενα δαχτυλο . Μπορει σε λιγο καιρο που θα βαζει και τα ποδια στο στομα να το σταματήσει :lol:

Μην μου πεις τοτε ότι θα ανησυχεις μηπως συνεχισει να βαζει τα ποδια στο στομα ! :lol::lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

εγω κοριτσια ενα εχω να σας πω ο αδερφος μου ειναι 30 χρονων κ ακομα πιπιλιζει το δαχτυλο του απο μωρο παιδι αφου συνεχεια τον κοροιδευω "βγαλε ρε το δαχτυλο απο το στόμα"

κ οταν το βλεπω ειναι μουλιασμενο

κ φανταστητε οτι ειναι ενας απο τους καλυτερους επαγγελματιες

κ εννοειται οτι η κορη του 3 χρονων κανει ακριβως το ιδιο πραγμα ακριβως με το ιδιο στυλ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Λαμπρινη, σε καμια περιπτωση δεν εννοω να πιεσει καποια μητερα το μωρο. Απλως, αν η μητερα εχει τη δυνατοτητα να διαλεξει, λεω να προτιμησει την πιπιλα. Εγω με το ζορισμα, μηπως καταφερα κατι; Οντως, μπορει να ειναι φαση εξερευνησης, αλλα μπορει και να παει για... εθισμο!

Με την αστεια εννοια δηλαδη. Παντως,ειναι τοσο γλυκα οταν το κανουν, τα ατιμα...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Διαφημίσεις

Γεία σας. Ο γιός μου είναι 21 μηνών και δεν ήθελε την πιπήλα αλλά το δάχτυλο για να ηρεμεί και να κοιμάτε. Είναι τώρα καμιά εβδομάδα που του έχουμε πει και δεν το βάζει πια όταν είναι ξύπνιος (αστε που τώρα θέλει να κάθεσαι δίπλα του για να κοιμηθεί, ενώ πρίν μόνος του), αλλά όταν κοιμάτε το βάζει.

Καμιά ίδέα για το τί να του βάλω στο δάχτυλο ώστε το βράδυ όταν το κάνει να μην του αρέσει, και να το σταματήσει και τότε ???

Ευχαριστώ

Μπραβο που τα καταφερες να κοψει τη συνηθεια αυτη! Η κορη μου σταματαει να βαζει το δαχτυλο στο στομα μεσα στον υπνο της, μοναχα οταν της βαζω οζα διαφανη, πικρη, που αγορασα απο φαρμακειο. Και αν σου πουνε οτι δεν υπαρχει, μην το πιστευεις, απλως ψαξε αλλου.

Αναμενονται κλαμματα και γερα νευρα, αλλα αν δεν την συνηθισει και την αγνοει μετα, ειναι αποτελεσματικη.

Καλη τυχη!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Δυστυχως ο παιδοοδοντιατρος μας ειπε για την κορη μου που ειναι σχεδον 5 χρονων, οτι ηδη το δαχτυλο αρχισε να κανει ζημια στα δοντια. Εχουν διαταξη κλιμακας σχεδον και προς τα εξω. Μας αφησε περιθωριο ενος χρονου, μηπως και σταματησει το πιπιλισμα του δαχτυλου και σωσουμε την κατασταση .Αλλιως, θα σχεδιασει γεφυρα για να την εμποδισει να εχει το δαχτυλο σε επαφη αμεση με τα δοντια. Δεν ξερω αν χρειαστει να κανει και κατι ακομα.

Το αναφερω, γατι ολα τα βιβλια σχεδον, εγραφαν για υπερβολικες ανησυχιες των γονιων σχετικα με το θεμα.

Και για να μη σας πανικοβαλω, μιλαμε για λαιμαργο πιπιλισμα, σε καθε ανια, στεναχωρια και κουραση, αρα πολλες φορες την ημερα και πολυ εντονα, σε συνδυασμο με πιασιμο του οφαλου-εκανε κρουστα ο οφαλος.

Οχι απαλο και αραιο πιπιλισμα.

Πριν γράψεις, σκέψου!

• 1 month later...

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ.

Εμένα ο μικρός μου έπαιρνε μέχρι τώρα πιπίλα όταν τον έβαζα για ύπνο μέχρι να κοιμηθεί.Εδώ και 2 βδομάδες περίπου όμως με το που του πέφτει η πιπίλα βάζει κατευθείαν αντίχειρα.Και όχι μόνο αυτό, οποιαδήποτε άλλη ώρα της μέρας δηλαδή και όταν είναι ξύπνιος θέλει συνέχεια να πιπιλάει τον αντίχειρα του.Και όταν λέω συνέχεια εννοώ ότι με το που του τραβάω το χεράκι το ξαναβάζει κατευθείαν!!Τι μπορεί να θέλει?Εσάς σας το κάνουν αυτό τα δικά σας?

Και το πρόβλημα βέβαια είναι πλέον στον ύπνο γιατί πρέπει να στέκομαι δίπλα του με το που θα του πέσει η πιπίλα να του την ξαναβάλω μέχρι να αποκοιμηθεί.Θέλω να πιστεύω ότι όταν μάθει να την κρατάει θα μπορεί να την ξαναβάζει μόνος του.

Δεν θέλω να μάθει στο δάχτυλο γιατί έχω άσχημη εμπειρία με ορθοδοντικούς κλπ.Προτιμώ να κρατάει την πιπίλα που κάποια στιγμή θα μπορέσω να του την κόψω.

Η ηλικία του μωρού σου είναι τέτοια...τώρα ανακάλυψε το δαχτυλάκι του και το απολαμβάνει. Και γω είχα αγχωθεί, που δεν είχε καθόλου πιπίλα και κοιμόταν μονο με δάκτυλο! Μόλις έβγαλε τα πρώτα του δοντάκια (2 βδομάδες τώρα) το έκοψε...

Ταπεινή μου γνώμη...μην αγχώνεσαι τόσο! Το πιθανότερο να το σταματήσει μόνο του, αλλιώς λαμβάνεις μέτρα αργότερα. Αν συνέχεια είσαι από πάνω για να μην βάζει το δάχτυλο, ούτε εσύ ούτε αυτό θα ηρεμεί καο θα πάθει και τρελή εξάρτηση από την πιπίλα...

Και επαναλαμβάνω...όλα αυτά είναι απλώς η γνώμη μου... :wink:

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ.

Εμένα ο μικρός μου έπαιρνε μέχρι τώρα πιπίλα όταν τον έβαζα για ύπνο μέχρι να κοιμηθεί.Εδώ και 2 βδομάδες περίπου όμως με το που του πέφτει η πιπίλα βάζει κατευθείαν αντίχειρα.Και όχι μόνο αυτό, οποιαδήποτε άλλη ώρα της μέρας δηλαδή και όταν είναι ξύπνιος θέλει συνέχεια να πιπιλάει τον αντίχειρα του.Και όταν λέω συνέχεια εννοώ ότι με το που του τραβάω το χεράκι το ξαναβάζει κατευθείαν!!Τι μπορεί να θέλει?Εσάς σας το κάνουν αυτό τα δικά σας?

Και το πρόβλημα βέβαια είναι πλέον στον ύπνο γιατί πρέπει να στέκομαι δίπλα του με το που θα του πέσει η πιπίλα να του την ξαναβάλω μέχρι να αποκοιμηθεί.Θέλω να πιστεύω ότι όταν μάθει να την κρατάει θα μπορεί να την ξαναβάζει μόνος του.

Δεν θέλω να μάθει στο δάχτυλο γιατί έχω άσχημη εμπειρία με ορθοδοντικούς κλπ.Προτιμώ να κρατάει την πιπίλα που κάποια στιγμή θα μπορέσω να του την κόψω.

Μιλάμε ακριβώς τα ίδια κάνει και η δικιά μου και απ'ότι βλέπω είμαστε και ίδια ηλικία.

Το μόνο που κάνω είναι να της βάζω τα γαντάκια που κυκλοφορούν για τις γρατζουνιές.

Rosalita μου σε ευχαριστώ για την απάντηση.Απλά με αγχώνει γιατί και ο αδελφός μου πιπίλαγε το δάχτυλο μέχρι β΄δημοτικού και η κόρη του τώρα κάνει ακριβώς το ίδιο.Και βέβαια δεν γλύτωσαν τα σιδεράκια.Του αδελφού μου μάλιστα είχε πειραχθεί και η γνάθος.Αυτό προσπαθώ να αποφύγω!Μακάρι να ήξερα ότι θα το έκοβε από μόνος του σε λίγο καιρό και θα τον άφηνα να πιπιλάει με τις ώρες!!

Anthula δοκίμασα να του βάλω γαντάκια.Και πάλι πιπιλάει τον αντίχειρα με το γαντάκι!!!!

Νομίζω πάντως ότι δεν είναι κακό να κάνεις λίγο υπομονή. Αν βγουν τα δοντάκια και συνεχίζει επιμένεις στην πιπίλα...Δεν νομίζω να ειναι τόσο αργά για να ξεμάθει 5-6 μηνών...Αν πάντως το έχεις άγχος λόγο κακής εμπειρίας, τότε πάω πάσο..σε καταλαβαίνω...! :wink:

5Aqjp3.png

Μπορεί να το δοκιμάσω!Το θέμα είναι ότι όλο αυτό με την πιπίλα είναι κουραστικό και για εκείνον και για εμένα.Θα το κρατήσω λίγο ακόμα και αν δω ότι συνεχίζει στα ίδια θα τον αφήσω με το χεράκι.Αφού μου λες και εσύ ότι το δικό σου μωρό με το που έβγαλε δοντάκια άφησε το χεράκι...ελπίζω το ίδιο να κάνει και ο δικός μου!

Παρεπιμπτόντως όταν λες ¨εκεί στο νότο¨ μήπως εννοείς Κρήτη?(Αν θες μου απαντάς)

Διαφημίσεις

Άσχετο με το θέμα αλλά έζησα στην Κρήτη 8 χρόνια!Εκεί γνώρισα και τον άντρα μου ο οποίος κατάγεται από εκεί και συγκεκριμένα από νότια και εκείνος!Αχ τι τυχερή που είσαι...η Κρήτη είναι τέλεια από όλες τις απόψεις και βέβαια μετά από όλα αυτά θεωρώ ότι είναι και δικός μου τόπος.Θα τα λέμε....

IRINARI σε παρακαλω, ενημερωσε με...Αυτο με τη γναθο του παιδιου του αδελφου σου, ειναι τελικα ανατρεψιμο; Γιατι και σε εμας τωρα συμβαινει κατι παρομοιο στο πενταχρονο σχεδον κοριτσακι μου, περα απο τα δοντια που στραβωσαν (δες παραπανω δημοσιευσεις μου στο ιδιο θεμα αν θελεις και να δεις και τη δικη μας περιπτωση-ειναι περιπτωση, οχι κανονας σιγουρα).

Εχει σημασια που την παρακολουθει παιδοοδοντιατρος και μας ειπε να παμε σε ενα χρονο παλι; Ολα αυτα επηρρεασαν την εμφανιση του παιδιου;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Είχε πειραχτεί η άνω γνάθος του αδελφού μου.Από το βάρος που είχε το δάχτυλο (γιατί το πιπίλιζε και το τράβαγε συγχρόνως) είχε μετατοπιστεί κάπως.Αυτό δεν διορθώθηκε με τα σιδεράκια.Αλλά αυτό συνέβη και πριν 30 χρόνια περίπου.Τώρα μπορεί να διορθώνεται με τη βοήθεια ορθοδοντικού.Δεν γνωρίζω κάτι άλλο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το παιδάκι σου.

Ευχαριστω για την απαντηση! Και στη δικη μου παρατηρησα στην ανω γναθο κατι σαν στραβο τοξο, ελπιζω να το προλαβουμε. Ηδη εχει βελτιωθει και μειωσε τη συχνοτητα του πιπιλισματος, ως και τη βραδινη.

Πριν γράψεις, σκέψου!

• 1 χρόνο μετά...
Αχ, Βούλα μου μου θύμησες την Μάρθα μου!!! Βέβαια η Μάρθα όπως θα παρατήρησες βάζει ακόμα το δάχτυλο στο στόμα όταν βαριέται, νυστάζει, χαλαρώνει.... Για να δούμε πότε θα το κόψει.... Έχουμε αρχίσει να κάνουμε προσπάθειες να της το κόψουμε. Έχουμε καταφέρει να μην το βάζει όλη την ημέρα αλλά μόνο όταν θέλει να κοιμηθεί το μεσημέρι και το βράδυ.

Γεια! Η δικιά μου ειναι 4 μηνών και πιπιλάει συνέχεια το δάχτυλο. Ανησυχώ ότι θα το παραμορφώσει αργότερα και ότι θα αρρωσταίνει συνέχεια, επειδή θα πιάνει από δω κι από κει και μετά θα το βάζει στο στόμα.... Εσύ από την εμπειρία σου με τη Μάρθα, είχες τα παραπάνω προβλήματα;

• 1 month later...

σας παρακαλώ βοηθήστε με..... ο μικρός μου 5 μηνών πιπιλίζει συνέχεια το δάχτυλο του.....πρέπει συνέχεια να κάθομαι από πάνω του και να του βάζω την πιπίλα με το που τον αφήνω πιπιλάει......εντομεταξύ αν του φοράω γαντάκια δεν μπορεί να πιάσει και γκρινιάζει!

υπάρχει κανένα κολπάκι???

σας παρακαλώ βοηθήστε με..... ο μικρός μου 5 μηνών πιπιλίζει συνέχεια το δάχτυλο του.....πρέπει συνέχεια να κάθομαι από πάνω του και να του βάζω την πιπίλα με το που τον αφήνω πιπιλάει......εντομεταξύ αν του φοράω γαντάκια δεν μπορεί να πιάσει και γκρινιάζει!

υπάρχει κανένα κολπάκι???

εμανα παντως οταν την περασε την ιδια φαση καπου εκει τεταρτο πεμπτο με πολυ υπομονη και επιμονη χωρις εκνευρισμο ,ετσι απλα και φυσικα του μιλαγα του λεγα κανα τραγουδακι(του αποσπουσα τηνπροσοχη) και σιγα σιγα του βγαζα το δαχτυλο και του δινα την πιπιλα σχεδον χωρις να το αντιληφθει...το ειπα και στους υπολοιπουσ να το κανουν μπαμπα παππου γιαγια και μετα απο μερικες μερες το κοψε...ετσι απλα ..πιστευω οτι δεν πρεπει να το μαλωσεις και να καταλαβει οτι σε ενοχλει...αυτο εκανα εγω αν σε βοηθαει..

Πιστεύω ότι το κόλπο της Μανθούλας θα πιάσει. Έχουμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα έχουμε και τις γκρίνιες όταν βάζουμε γαντάκι.. Ειδικά είναι κάποιες ώρες που το δάχτυλο μπαίνει όοοολο μέσα στο στόμα με μανία! Δοκιμάζουμε φυσικά και τα δάχτυλα των ποδιών. Θα το θέσουμε σε εφαρμογή από σήμερα!!!:P

Στις 26/2/2010 ηρθε στην ζωη ο γιοκας μου! Στις 11/4/2011 ηρθε και η κορουλα μου!

• 2 months later...

O δικός μου πιπιλάει τον αντίχειρα του ακόμα κι όταν είναι να φάει. Βασικά τον πιπιλάει όταν νυστάζει κι όταν είναι να φάει (αυτό με το φαγητό το έχει αρχίσει 2 εβδομάδες τώρα). Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο πρόβλημα είναι. Του δίνω μια μπουκιά κι αρχίζει το πιπίλισμα. Αν πάω να του το βγάλω, ουρλιάζει. Εννοείται ότι μετά το στόμα αρχίζει να πιάνει τα μάτια, τα μαλλιά του, όλα του και γίνεται χάλια! Το κόλπο είναι να ξεχαστεί και να το βγάλει κάπως μόνος του. Αλλά πώς;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 1 χρόνο μετά...

η μικρη μου δεν πηρε πιπιλα καναμε αποκλ θηλασμο κ δεν την ζορισαμε κιολας για την πιπιλα.

περιπου 5 μηνων αρχισε το δαχτυλο... χειροτερο απο πιπιλα

ειχε παθει τρελη εξαρτηση με το που το ανακαλυψε μερα-νυχτα δαχτυλο.

σε κανα μηνα ειχαμε αγανακτησει..τοτε συνελαβα μια ιδεα

της εβαζα καλτσα στο αριστερο χερακι μερα νυχτα...

πηρε 2 μερονυχτα και το ξεπερασε...βεβαια την νευριαζε στην αρχη πολυ.

το ξεχασε το δαχτυλο σε 2 μερες..χαχα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...