Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

 

24.jpg

Το δικαίωμα στην επιλογή του τοκετού διεκδικούν γυναίκες

στη Θεσσαλονίκη οι οποίες, μέσα από τον σύλλογο "Εγκυμονώ- Γεννώ-

Επιλέγω", προωθούν το φυσικό τοκετό

διαχωρίζοντάς τον από το φυσιολογικό.

 

"Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας...

 

 

κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, όταν ποσοστό 10% των γυναικών γεννά

με καισαρική, τη στιγμή που στη χώρα μας το ποσοστό αυτό υπολογίζεται

σε πάνω από 50%", αναφέρουν τα μέλη του συλλόγου, Σάρα Χάναμ,

Δάφνη Αραμπατζόγλου και Πόπη Μουρτζίκου.

 

"Τα στατιστικά για τις καισαρικές τομές είναι τραγικά στην Ελλάδα και οι

περισσότερες γυναίκες περιγράφουν τον τοκετό ως μια πολύ άσχημη

εμπειρία, σαν να ήταν ένα ατύχημα" αναφέρει η κ.Χάναμ.

 

 

"Από τη στιγμή που μένεις έγκυος, αρχίζει η διαδικασία αποδυνάμωσης της

γυναίκας με ένα ολόκληρο κύκλωμα που στηρίζεται από κλινικές, γιατρούς

και το ΕΣΥ, να προσπαθεί να πείσει την έγκυο ότι είναι άρρωστη και χρήζει

νοσηλείας στον τοκετό", σημειώνει η κ.Αραμπατζόγλου, ενώ η

κ.Μουρτζίκου η οποία εργάζεται ως ψυχοπροφυλάκτρια επί 23 χρόνια,

εμμένει στη σημασία της ενημέρωσης για να καταρριφθούν όλοι οι φόβοι

των γυναικών.

 

"Πρέπει να σταματήσει η κινδυνολογία γύρω από τον τοκετό, τα

προγραμματισμένα ραντεβού για τη γέννα, η εκμετάλλευση στις κλινικές,

όπου η λεχώνα αντιμετωπίζεται ως άρρωστη και πολλές φορές αποτρέπεται

ακόμα και από το να θηλάσει, προκειμένου να προωθηθούν γάλατα

συγκεκριμένων εταιριών", λέει χαρακτηριστικά.

 

Άποψη των γυναικών του συλλόγου είναι ότι θα πρέπει ο τοκετός να

γίνεται στο σπίτι, με φυσικό τρόπο, με τη βοήθεια μαίας και γυναικολόγου

και το νεογνό να μένει συνέχεια κοντά στη μητέρα του, ειδικά τα πρώτα

δύο 24ωρα που είναι ουσιαστικά για την ομαλή ροή του θηλασμού.

 

 

"Στην Αγγλία, απ΄ όπου κατάγομαι, η "εξουσία" κατά τη διάρκεια του

τοκετού ανήκει στη μαία και ο γιατρός έπεται", λέει η κ. Χάναμ,

επισημαίνοντας πως η νομοθεσία στην Ελλάδα δεν "στηρίζει" τις γυναίκες

που θέλουν να θηλάσουν και παράλληλα εργάζονται.

 

Στόχος άλλωστε του συλλόγου ( www.birthchoices.gr) είναι η κοινωνική

και πολιτική πίεση, ώστε να γίνουν αλλαγές στο σύστημα τοκετών που

εφαρμόζεται σε κλινικές και νοσοκομεία και η προαγωγή της ιδέας ότι ένα

διαφορετικό σύστημα τοκετού είναι εφικτό στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνουν, αύριο, σε αίθουσα της ΕΔΟΘ, στις 5.30 το

απόγευμα, εκδήλωση με θέμα, "Η πραγματικότητα των τοκετών στις

ελληνικές κλινικές", με σκοπό "να αφυπνισθεί ο κόσμος και να ξεφύγει από

τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί και στρέφεται γύρω από

το οικονομικό όφελος".

 

πηγή http://troktiko.blogspot.com/

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

 

Ακολουθήστε μας και στο Instagram!

https://www.instagram.com/parentscafe.gr/

https://www.instagram.com/parents.org.gr/

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο εκτός από το σημείο που αναφέρει ότι οι γυναίκες πρέπει να γεννάνε στο σπίτι...σ'αυτό είναι κάθετη...

Επίσης είμαι υπέρ στο "ραντεβού" όταν η γυναίκα ξεπερνάει την ΠΗΤ, αυτό το λέω όχι γιατί έχω κάποια επιστημονικά τεκμηριωμένο άρθρο να επιδείξω αλλά επειδή μια πολύ καλή φίλη της αδερφής μου έχασε το μωρό 3 μέρες αφού πέρασε η ΠΗΤ...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

«Και πάλι στο σπίτι θα γεννήσω»

Δύο γυναίκες μιλούν για την εμπειρία τους να μην πάνε στο μαιευτήριο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Ζωή Λιάκα[email protected]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4515624

 

Όταν μου μίλησαν για τον τοκετό στο σπίτι δεν ήθελα ούτε να το συζητήσω, γιατί μου φαινόταν περίεργο και επικίνδυνο. Τώρα μου φαίνεται αδιανόητο να πάω σε μαιευτήριο. Τελικά πείστηκα και έφερα στον κόσμο το πρώτο μου παιδί στο σπίτι μου και ήταν υπέροχα. Και το δεύτερο παιδί μου, το οποίο περιμένω στο τέλος του Μάη, θα το γεννήσω στο σπίτι μου».

 

Η Βασιλική Παπακωνσταντίνου βρίσκεται ήδη στον ένατο μήνα της δεύτερης εγκυμοσύνης της. Σε περίπου 20 μέρες θα φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Η απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι δεν ήταν εξ ολοκλήρου δική της αφού οι πρώτες αντιδράσεις της δεν ήταν θετικές. Ο σύζυγός της όμως ήταν θερμός υποστηρικτής αυτής της ιδέας: «Την τελευταία στιγμή αποφάσισα να γεννήσω στον δικό μου χώρο. Παρακολουθούσα μαθήματα ανώδυνου τοκετού αλλά όταν πλησίασε η ώρα για να γεννήσω είχα πειστεί ότι θα μπορούσα να το τολμήσω, αφού με υποστήριξε πολύ ο σύζυγός μου. Αυτό που με βοήθησε όμως να πάρω την απόφαση πιο εύκολα είναι το γεγονός ότι οι μαίες μου Ευαγγελία Χρηστάκου και Ελευθερία Δημοπούλου με διαβεβαίωσαν ότι αν παρουσιαζόταν η παραμικρή επιπλοκή θα μεταφερόμουν αμέσως σε μαιευτήριο για να μου παρασχεθεί οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια χρειαζόταν».

 

Η συνεργασία όμως για την παροχή της ιατρικής βοήθειας όπως επισημαίνει η κ. Ελευθερία Δημοπούλου, ανεξάρτητη μαία και πρόεδρος του Συλλόγου για την Προαγωγή του Φυσικού Τοκετού «Ευτοκία», γίνεται με ιδιωτικά μαιευτήρια γιατί όπως εξηγεί: «Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος. Δεν ενθαρρύνεται η επιλογή των γυναικών να κάνουν τον τοκετό στο σπίτι. Αυτός είναι και ο λόγος που από το 1990 που ξεκίνησε ο τοκετός στο σπίτι το ποσοστό παραμένει το ίδιο, δηλαδή 0,6%».

 

Οι «πολέμιοι» του τοκετού στο σπίτι στηρίζουν την άρνησή τους στις ενδεχόμενες επιπλοκές που θα παρουσιαστούν. Όμως η κ. Δημοπούλου υποστηρίζει: «Είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και συνεννόηση, αν παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα κατά κατά τη διάρκεια του τοκετού, με κάποιον γιατρό του ιδιωτικού τομέα. Έχουμε εξασφαλίσει την άμεση και ασφαλή μεταφορά. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει σαφές στις περισσότερες γυναίκες: Δεν βάζουμε ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού και της μητέρας. Στα 25 και πλέον χρόνια που κάνω τοκετούς στο σπίτι έχω αντιμετωπίσει τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε να μεταφερθεί η έγκυος».

 

Το οικείο περιβάλλον που παίζει ρόλο στην ψυχολογία της επιτόκου αλλά και η μη χορήγηση φαρμάκων έκανε και την Έλεν Κόλμαν να καταφύγει σε εναλλακτικές μεθόδους τοκετού.

 

Όπως λέει: «Στο πρώτο μου παιδί ο γυναικολόγος μου κόντευε να με πείσει ότι ήμουν πολύ άρρωστη και έπρεπε να μου κάνει καισαρική τομή από τον πέμπτο μήνα. Γρήγορα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά και κατέφυγα στο Κέντρο Φυσιολογικού Τοκετού όπου γέννησα στο νερό». Κατόπιν αυτού δεν ήταν δύσκολο να προτιμήσω να γεννήσω το δεύτερο παιδί μου στο σπίτι, ανάμεσα σε αγαπημένα πρόσωπα. Και το σημαντικότερο, χωρίς να μου χορηγηθούν φάρμακα.

 

Στα περισσότερα μαιευτήρια είναι με τα φάρμακα στο χέρι για να επισπεύσουν τον τοκετό. Είναι σημαντικό να πω ότι γέννησα το δεύτερο παιδί μου μέσα σε τρεις ώρες».

 

Προσοχή στο ενδεχόμενο επιπλοκών »

 

«ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑχρόνια ο τοκετός στο σπίτι ήταν η μοναδική επιλογή των γυναικών. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει», λέει ο γυναικολόγος- μαιευτήρας Γιώργος Δενδρινός. Σύμφωνα με τον κ. Δενδρινό, κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την περίπτωση επιπλοκών. «Μπορεί ένας τοκετός να δείχνει απολύτως φυσιολογικός, όμως οι ενδεχόμενες επιπλοκές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές όπως μια φλεγμονή, λοιμώξεις ή μια αιμορραγία που δεν φαίνονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις η βοήθεια ενός μαιευτηρίου είναι ανεκτίμητη».

 

«Στην Αγγλία τόσο το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων- Γυναικολόγων όσο και το Βασιλικό Κολέγιο Μαιών υποστηρίζουν τον τοκετό στο σπίτι, για γυναίκες με εγκυμοσύνες χωρίς προβλήματα και χαμηλού ρίσκου για κάποια επιπλοκή», λέει ο γυναικολόγος- μαιευτήρας χειρουργός Δημήτριος Μπιλάλης.

 

«Υπάρχουν πολλά ενθαρρυντικά στοιχεία για την ασφάλεια του προγραμματισμένου τοκετού στο σπίτι παρουσία έμπειρης μαίας. Το πρόβλημα έγκειται στο, αν υπάρξει τελικά επιπλοκή, πόσο γρήγορα μπορεί η έγκυος ή/και το μωρό να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, αυτός ο παράγοντας θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη».

 

Τοκετοί στο σπίτι

Ελλάδα: 0,6%

Γερμανία: 10%

Βρετανία: 15%

Ολλανδία: 35%

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά τον τοκετό στο σπίτι, σίγουρα δεν αποτελεί απόλυτη ένδειξη μια καλή, χωρίς προβλήματα και επιπλοκές, εγκυμοσύνη αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Το γεγονός ότι πολλά συμβαίνουν στη διάρκεια ενός τοκετού είναι αλήθεια, και αναμφισβήτητο. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά........

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο όρος φυσιολογικός τοκετός δεν υφίσταται!

Θέλω να πω, ότι απο τη στιγμή που μια γυναίκα θα πάει με ραντεβού για να γεννήσει, κάνοντας επομένως πρόκληση τοκετού, αν και ο τοκετός μπορεί να εξελιχθεί από τον κόλπο, παύει να είναι φυσιολογικός!

Ας μην ξεχνάμε, ότι όσο παρεμβαίνουμε σε κάθε τι φυσιολογικό τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε αρνητικά αποτελέσματα.

Η χρήση της οκυτοκίνης έχει πολλές φορές και όχι άδικα, ενοχοποιηθεί για την κακή εξέλιξη ενός τοκετού! Η αλόγιστη χρήση της έχει επιφέρει το θάνατο πολλών παιδιών και τις καταστροφικές συνέπειες ενός γρήγορου τοκετού.

Έτσι λοιπόν, όταν μιλάμε για τοκετό στο σπίτι, εννοείται πως δεν θα γίνει κανένα είδος παρέμβασης και όλα θα κυλήσουν ομαλά, αν και εφόσον υπάρχουν οι κατάλληλες προυποθέσεις .

Λόγω του επαγγέλματός μου, όταν έκανα πρακτική στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, μια μανούλα είχε πρόωρο τοκετό και γέννησε στο σπίτι της, μόνη της με τον σύζυγό της!

Δεν θα το πιστέψετε, αλλά η φύση για ακόμη νια φορά προνόησε....Ένας φυσικός κόμπος του ομφάλιου έσωσε τη μητέρα και το έμβρυο από βέβαιο θάνατο, εμποδίζοντας την αιμορραγία!!!!!

Δικός μου κανόνας, δική μου γνωμη είναι ότι όλα είναι σχετικά και τίποτα δεν είναι δεδομένο! Όσο πιο λίγο παρεμβαίνουμε στη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα!

Πάντως, αν έκανα και 3ο παιδί θα το σκεφτόμουνα πολύ σοβαρά, να γεννήσω στο κέντρο φυσικού τοκετού!!!!!!!

Το γεγονός ότι οι γυναικολόγοι φέρονται στην μέλλουσα μαμά σαν να επρόκειτο να συμβεί το μεγαλύτερο κακό, δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι!

Κάπου εδώ έχω γράψει σχετικά με το φυσιολογικό τοκετό, ότι είναι μια απόλυτη φυσιολογική κατάσταση και εμπειρία, την οποία πολλές απο μας ζήσαμε!!!!!!

Όσον αφορά την Ευτοκία, θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι οι μαίες που διενεργούν τους τοκετούς έχουν την ίδια εκπαίδευση και τις ίδιες γνώσεις με τους μαιευτήρες ανά τον κόσμο!

Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι ένα απο τα καθήκοντα μιας μαίας, ανεξάρτητα αν δουλεύει σε κάποιο μαιευτήριο ή δίπλα σε έναν γιατρό.

Οι γιατροί΄στο εξωτερικό καλούνται μόνο όταν η μαία του εκάστοτε μαιευτηρίου διακρίνει κάποιο πρόβλημα κατά την εξέλιξη του φυσιολογικού τοκετού!

Και πιστέψτε με, όταν μια κύηση είναι χωρίς παθολογικά προβλήματα ( ζαχαρο, υπέρταση, μικρό μωρό, ανώμαλη προβολή κ.α) και εφόσον ο τοκετός , είναι καθόλα φυσιολογικός ( όχι πρόκληση, όχι φάρμακα, όχι νάρκωση - μόνο ελεύθερη κίνηση και σωστή ενυδάτωση), τότε οι πιθανότητες να υπάρχει κάποια επιπλοκή, μειόνονται στην μηδενική τιμή!!!!!!!!

Όσον αφορά την κ. Δημοπούλου είναι αξιόλογη μαία και είχα την τύχει να παρακολουθήσω φ.τ στο Αλεξάνδρας ή στο Έλενας, δεν θυμάμαι καθόλου, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσω με πόσο υπομονή και προσμονή ήταν εξοπλισμένη και πόσο θετική ενέργεια έδινε στην επίτοκο σε όλη τη διάρκεια του τοκετού. Η τελευταία δεν σταμάτησε να ενθαρρύνεται για συνεχή κίνηση και εναλλακτικές θέσεις, που την ανακούφιζαν τις δύσκολες ώρες.

Δεν θέλω να υπερβάλω, αλλά δεν είμαι άσχετη με το χώρο της μαιευτικής και όλη αυτή η παραπληροφόρηση γύρω απο τον φυσιολογικό τοκετό είναι κάτι που με ενοχλεί!!!!!!!!!

__________________

 

__________________

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ!!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι υπερ του φυσιολογικου τοκετου (προσπαθησαμε με το γιατρο και στις 2 γεννες να αποφυγουμε την καισαρικη-γεννησα με προκληση γιατι περασε η ΠΗΤ) και κατα της ασκοπης παραμονης στο μαιευτηριο για 4-5 μερες (στη δευτερη γεννα εμεινα μολις δυο μερες).Παρολα αυτα ειμαι πολυ επιφυλακτικη σε οτι αφορα τις διαφορες αποψεις και προτασεις περι ενος απολυτα "φυσικου" τοκετου.

 

Αναφορικα με την γεννα στο σπιτι και το γεγονος οτι στην Ολλανδια οι γυναικες ως επι το πλειστον γεννανε στο σπιτι με μαια,το ξερω απο πρωτο χερι καθως η Ολλανδεζα συζυγος του πρωτου μου ξαδερφου που ζει μονιμα εκει,επελεξε να γεννησει ετσι το πρωτο της μωρο.Ομως αν δεν υπηρχαν οι γιατροι και η κλινικη στην οποια διακομιστηκε αμεσως μετα τη γεννα λογω ακατασχετης αιμοραγιας,σημερα δεν θα ζουσε.Η φυση δεν προνοει για ολα-και στο παρελθον που οι γυναικες γεννουσαν με μαιες,ενα μεγαλο ποσοστο γυναικων πεθαινε στη γεννα.

 

Συνολικα η αποψη μου ειναι πως η γεννα πρεπει να ακολουθει οσο γινεται τον φυσικο της τροπο,αλλα σε εξοπλισμενο χωρο οπως μιας κλινικης και με την παρουσια ενος γιατρου...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συνολικα η αποψη μου ειναι πως η γεννα πρεπει να ακολουθει οσο γινεται τον φυσικο της τροπο,αλλα σε εξοπλισμενο χωρο οπως μιας κλινικης και με την παρουσια ενος γιατρου...

 

έτσι ακριβώς...καλό θα ήταν επίσης να μην είμαστε απόλυτοι, σίγουρα θα υπάρχουν και καλοί-σωστοί γιατροί....δε μπορεί...

επίσης για τον αν μια εγκυμοσύνη αντιμετωπίζεται σαν παθογόνα κατάσταση δεν νομίζω γι'αυτό να έχουν απόλυτη ευθύνη μόνο οι γιατροί, μεγάλη ευθύνη έχουν και οι περισσότερες εγκυμονούσες....δεν θα ξεχάσω όταν ήμουν εγώ έγκυος που η ζωη μου δεν άλλαξε καθόλου μα καθόλου,και επίσης 11/11/05 σταμάτησα από τη δουλεια μου και 14/11/05 γέννησα με κοιτούσαν και μου μιλούσαν σα να είμαι ουφο...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά δεν θα επέλεγα τον τοκετό στο σπίτι, αλλά ξέρω γυναίκες που τον επέλεξαν ή τους προέκυψε. Η γυναίκα ενός συναδέρφου γέννησε έτσι το τρίτο της παιδί χωρίς να το έχει προγραμματίσει. Όταν την έπιασαν οι πόνοι κάλεσε τη μαία, η οποία διαπίστωσε ότι η διαστολή είχε προχωρήσει τόσο πολύ, που δεν είχε νόημα να τρέχουν με τη ψυχή στο στόμα στο νοσοκομείο ή να γεννήσει στο ασθενοφόρο. Τα δυο μεγαλύτερα παιδιά δεν κατάλαβαν τίποτε κι όταν ξύπνησαν βρήκαν ένα ακόμη αδερφάκι στο σπίτι.

 

Πάντως και στις γερμανόφωνες χώρες οι μαίες έχουν πολύ σημαντικότερο ρόλο. Όταν γέννησα είχα δική μου μαία αλλά όχι γιατρό. Τη γιατρό που εφημέρευε την είδα για πρώτη φορά εντελώς στο τέλος και δεν έκανε τίποτε, απλώς τη θυμάμαι σαν σε όνειρο να στέκεται παράμερα. Μετά τη γέννα με έραψε και αυτή ήταν η μοναδική μας επαφή. Γύρισα σπίτι την ίδια μέρα που γέννησα. Ελπίζω και στο δεύτερο να έρθουν έτσι τα πράγματα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα στο χέρι μας.

 

Επειδή μπήκα στο νοσοκομείο χάνοντας νερά χωρίς πόνους, όχι όμως κανονικό σπάσιμο νερών, ο διευθυντής της γυναικολογικής είχε προτείνει πρόκληση τοκετού, αλλά του είπα ότι αν δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του παιδιού, εγώ μπορώ να περιμένω, και το σεβάστηκε αμέσως, μου έδωσε "διορία" 5-6 ώρες ακόμα και μας είπε μάλιστα να βγούμε για καμμιά βόλτα κάπου κοντά με τον άντρα μου γιατί αν καθόμαστε στο νοσοκομείο περιμένοντας τους πόνους θα σαλτάρουμε. Όλη αυτή η συνεννόηση μέσω της μαίας, τον διευθυντή τον είδα για πρώτη φορά την επόμενη μέρα μόλις γέννησα που πέρασε για τις ευχές. Η μαία μου έκανε και ένα τσάι από πιπερόριζα και διάφορα άλλα για να επισπευστούν υποτίθεται οι πόνοι. Τελικά στη βόλτα μ΄ έπιασαν οι πόνοι και δεν χρειάστηκε πρόκληση.

 

Το γεγονός ότι οι γυναικολόγοι φέρονται στην μέλλουσα μαμά σαν να επρόκειτο να συμβεί το μεγαλύτερο κακό, δεν σημαίνει ότι είναι και έτσι!

 

Μια γνωστή μου είχε κάνει δυο παιδιά στη Γερμανία και επέστρεψε στην Ελλάδα. Πρώτη ερώτηση του γυναικολόγου: Με καισαρική γεννήσατε; Όχι, φυσιολογικά. Επόμενη ερώτηση, με ένα ύφος οίκτου: Σας έκαναν τουλάχιστον επισκληρίδιο; Όχι. Σχόλιο του γιατρού: Δηλαδή σας βασάνισαν!

Ε, αν βλέπει έτσι τη γέννα, δεν αλλάζει επάγγελμα, να ασχοληθεί με κάτι λιγότερο "βάρβαρο"; Δεν έχω ακούσει οδοντίατρο να μιλά για εξαγωγή τραπεζίτη χωρίς αναισθητικό με τον τρόπο που μιλούν ορισμένοι γυναικολόγοι για τον φυσικό τοκετό!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

O σύλλογος “Εγκυμονω-Γεννώ-Επιλέγω” www.birthchoices.gr ξαναχτυπά με νέα εκδήλωση.Σας παραθέτω το mail που μου στείλανε. Οσοι πιστοι προσέλθετε!!!

Αγαπητές και Αγαπητοί,

Ο λόγος της σημερινής μας επιστολής είναι να σας ενημερώσουμε για την επόμενη εκδήλωση του Εγκυμονώ - Γεννώ – Επιλέγω που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτώβρη και 6μμ. Είναι ιδιαίτερη μας τιμή να φιλοξενήσουμε στο πανελ της συζήτησης μας τον κυρία Μπέβερλι Λόρενς Μπιτς που έχει πρωταγωνιστήσει στην καμπάνια που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνος στην Αγγλία με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών τοκετου και μητρότητας και την αποιατρικοποίηση της γέννας. Η κυρία Μπέβερλι είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αναφέρονται στην διαδικασία του τοκετού και της φυσικής γέννας, ερευνήτρια, ομιλήτρια σε όλον τον κόσμο για θέματα τοκετού και ιατρικοποίησης του και επικεφαλής της καμπάνιας AIMS η οποία ξεκίνησε με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας της γέννας στην Αγγλία. Έρχεται στην Ελλάδα σαν επίσημη προσκεκλημένη του Εγκυμονώ- Γεννώ- Επιλέγω με σκοπό να μας μεταφέρει την εμπειρία της, την γνώση της και την αγωνιστικότητα της. Στην εκδήλωση θα υπάρχουν μεταφραστές που θα μεταδίδουν την ομιλία και την συζήτηση στα ελληνικά. Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε τον εκστρατεία μας.

 

 

posterenglish_Ari3october.jpg

 

http://www.ariadni144.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

Αριάδνη, γειά σου!

Είσαι μέλος του συλλόγου; Έχεις παραβρεθεί σε άλλη εκδήλωσή του; Ρωτάω γιατί θα με ενδιέφερε αλλά θα ήθελα να ξέρω αν γίνεται κάτι ουσιαστικό σε αυτές τις συναντήσεις ή απλώς μια γενική συζήτηση. Το Σάββατο θα υπάρχει ομιλήτρια, το είδα, αν ξέρεις όμως θα μπορούσες να μου πεις τη δική σου εντύπωση για τις συναντήσεις;

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ιωάννα καλησπέρα,

 

εχω παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου και κάθε φορά φεύγω με παραπάνω γνώσεις πάνω στο θέμα του τοκετού και της εγκυμοσύνης.

Κατ'εμέ πιστεύω οτι πραγματικά γίνεται κάτι ουσιαστικό,ο σύλλογος πραγματικά προσπαθεί να περάσει πολλά μηνύματα και να ενδυναμώσει κάθε γυναίκα (στο θέμα της γέννας και της εγκυμοσύνης).

Η ομιλήτρια του σαββάτου πρέπει να είναι πολύ καλή, ακολουθεί και συζήτηση μετά, οπωσδήποτε κάτι μαθαίνεις, τίποτα δεν πάει χαμένο! :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κορίτσια, κάντε αν μπορείτε μετά και μια σύντομη ενημέρωση και σ'εμάς τις μη Θεσσαλονικιές για το τι ειπώθηκε πάνω κάτω. Θα γίνει καμία και σε άλλες πόλεις;

Link to comment
Share on other sites

Ιωάννα μου, τώρα σ'αυτό δεν ξέρω να σου απαντήσω... 6 λέει το πρόγραμμα, ε μέχρι να μαζευτούν κλπ. δεν θα πάει 6+15; τώρα ανάλογα, κανένα 2ωρο το υπολογίζω, δεν ξέρω κι όλας.

 

Τerra, δεν ξέρω για άλλες πόλεις, δες και στο www.birthchoices.gr εχει όλες τις πληροφορίες και απο προηγούμενες συναντήσεις και γενικά έχει ενδιαφέρον :0

 

 

www.ariadni144.wordpress.com

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kαλημερα σας!Δεν ξερω αν ειναι ο καταλληλος χωρος για αυτην την ερευνα.....Απλως ηθελα να σας παραθεσω τα στατιστικα στοιχεια της,που αφορουν σε πολλα ενδιαφεροντα θεματα κατα την διαρκεια του τοκετου αλλα και μετα,στις διαφορες Ευρωπαικες χωρες.Νομιζω οτι ετσι μπορουμε να εχουμε μια πιο ξεκαθαρη αποψη για το τι συμβαινει και πως ειναι πραγματικα τα πραγματα εδω στην Ελλαδα.

http://www.europeristat.com/bm.doc/european-perinatal-health-report.pdf

Link to comment
Share on other sites

Εμένα με παρακολουθεί η κυρία Δημοπούλου κ έχω ηρεμήσει, νιώθω ασφάλεια κ σιγουριά κ θα γεννήσω στο κέντρο φυσικού τοκετού στο Ίλιον.θα γεννούσα στο σπίτι αλλά δεν είναι ο δικός μου χώρος μιαςκ δε μένω στην Αθήνα.Είναι σημαντικό να σε συνοδεύει σ αυτό το ταξίδι ένας άνθρωπος γλυκός με ζεστασιά που δεν σε βλέπει σαν Ευρώ,που δεν είναι αρπακτικό!!!Κ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑς ΟΠΩς Τ ΑΛΛΑ ΜΑΙΕΥΤΉΡΙΑ!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πάντως κορίτσια δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δε λέω υπάρχουν γιατροί που κάνουν καισαρική με το παραμικρό υπαρχουν όμως και περιπτώσεις που η καισαρική είναι η μόνη λύση. Εξάλλου έιναι στο χέρι σου η επιλογή του γιατρού που θα σε παρακολουθήσει.Για να επιλέξεις το γιατρό σου θα φροντίσεις να μάθεις κάποια σχόλια για αυτόν ή να πας μέσω κάποιου γνωστού.Αν ξέραμε όλοι πότε είναι απαραίτητη μια καισαρική θα είμασταν και όλοι γιατροί.Κια ξαναλέω ΟΧΙ πως δεν υπάρχουν και τέτοιοι γιατροί.Το θέμα είναι πως αν κατά τη διάρκεια του τοκέτου χρειαστείς καισαρική όντως σε ένα νοσοκομείο μπορούν να το αντιμετωπίσουν ενώ σε ένα τέτοιου είδους κέντρο, αμφιβάλλω! Ίσα ισα που από την εμμονή τους στον φυσικό τοκετό μπορεί να σου κάνουν μεγαλύτερο κακό.Και τότε είναι πλέον αργά! Κάπου διαβασα στο φορουμ για τέτοιες περιπτώσεις. Τώρα όσον αφορά την επισκληρίδιο είναι στο χέρι σου. Αν εσύ ζητήσεις να μην κάνεις δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος γιατρός που δεν θα το σεβαστεί. Εγώ του γιατρού μου του είπα πως θέλω κάθε μορφή αναισθησίας να μου κάνει και εκείνος δεν μου έκανε απολύτως τίποτα! Ούτε καν αναισθησία για τα ράμματα!Για αυτό σου λέω είναι σε τι γιατρό θα πέσεις αλλά δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

Link to comment
Share on other sites

Αν εσύ ζητήσεις να μην κάνεις δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος γιατρός που δεν θα το σεβαστεί. Εγώ του γιατρού μου του είπα πως θέλω κάθε μορφή αναισθησίας να μου κάνει και εκείνος δεν μου έκανε απολύτως τίποτα! Ούτε καν αναισθησία για τα ράμματα!Για αυτό σου λέω είναι σε τι γιατρό θα πέσεις αλλά δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι.

 

συμφωνώ απόλυτα....

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκέμβριου, στις 12:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, με μορφή σιωπηλής διαμαρτυρίας.

Αποφασίσαμε, να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο συμβολικά, σα να εγκυμονούμε, με μαξιλάρια ή μπαλόνια μέσα από τις μπλούζες μας (εάν υπάρχουν αληθινές έγκυες ακόμα καλύτερα), και πάνω στις “κοιλιές μας” θα υπάρχει ένα barcode, όπως στα εμπορεύματα. Θα στεκόμαστε κοντά στην φάτνη, κρατώντας πανό, μοιράζοντας φυλλάδια και δηλώνοντας συμβολικά την αντίθεση μας στην εμπορευματοποίηση και την παρεμβατικότητα των τοκετών.

Η εκδήλωσή μας θα ξεκινήσει στις 12:00, αλλά αποφασίσαμε να κάνουμε μια προ-συγκέντωση στις 11:30, στην Κομνηνών 2 (στον πεζόδρομο πίσω από την τράπεζα Κύπρου, Κομνηνών – Λεωφ.Νίκης) για να προετοιμαστούμε, να “φορέσουμε” τις κοιλιές μας, να κολλήσουμε τα barcode τα οποία θα τα έχουμε βγάλει φωτοτυπίες εμείς, κλπ. Εμείς θα φέρουμε επίσης μπαλόνια για όποια θέλει να βάλει μπαλόνι για “κοιλιά”. Εσείς, προαιρετικά, φορέστε άσπρες, φαρδιές μπλούζες για να χωράνε τα μπαλόνια ή τα μαξιλάρια από κάτω, φέρτε μαζί σας μαξιλάρια, αν δεν θέλετε να βάλετε μπαλόνι και πάρτε μαζί σας και μια τσάντα ή ένα σακίδιο για να έχει μέσα η καθεμιά μας τα φυλάδια του συλλόγου που θα μοιράσουμε εκεί.

Ελπίζουμε να στηρίξετε αυτήν την κίνηση με τη συμμετοχή σας. Υπενθυμίζουμε ότι όσο περισσότεροι είμαστε τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας, τόσο πιο σαφής θα γίνει η ανάγκη αλλαγής και έτσι ελπίζουμε να κινητοποιήσουμε κι άλλους που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς να ενωθούν στην προσπάθειά μας

Ευχαριστούμε,

τα μέλη της εθελοντικής οργανωτικής επιτροπής

“Εγκυμονώ – Γεννώ – Επιλέγω”

Link to comment
Share on other sites

Θέλω να πω, ότι απο τη στιγμή που μια γυναίκα θα πάει με ραντεβού για να γεννήσει, κάνοντας επομένως πρόκληση τοκετού, αν και ο τοκετός μπορεί να εξελιχθεί από τον κόλπο, παύει να είναι φυσιολογικός!

 

Ας μη λεμε οτι θελουμε γιατι υπαρχουν διαφορες περιπτωσεις...εμενα δηλαδη που μου ειχαν σπασει τα νερα 2 μερες πριν και δε με ειχαν πιασει πονοι και ειχα διαστολη 0 τι επρεπε να γινει?να με αφησουν να περιμενω και οπου βγει???εφοσον θα εθεταν σε κινδυνο τη ζωη του μωρου μου???δε με εβαλαν για καισαρικη ομως!!!κι εκτος απο αυτο δεν πηγα να γεννησω με ραντεβου, τα νερα μου εσπασαν απο μονα τους...ας μη γενικευουμε λοιπον το θεμα γιατι οι τεχνητες ωδυνες ειναι πιο επιπονες απο τις φυσιολογικες...ενιωσα ολο τον πονο και γεννησα το μωρο μου φυσιολογικοτατα!!!!!

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Link to comment
Share on other sites

Αληθεια beloved μου ξέρεις κάποια τέτοια περιπτωση προσπάθειας γέννας στο σπιτι που η μαια έθεσε σε κίνδυνο την ζωη της μητέρας ή του βρέφους;;;;;; Μου φαινεται πολυ περιεργο γιατι οι γέννες στο σπιτι ειναι απειροελάχιστες στην Ελλάδα. Οτι μας φαίνεται παραξενο λόγω άγνοιας δεν σημαινει οτι μπορουμε να το κατηγορούμε κιολας.

Ας μην ξεχνάμε οτι εχουμε φτιαχτεί για να γεννάμε μονες μας απο τη φύση, το οτι αλλαξαμε συνηθειες λογω πολιτισμού δεν σημαινει οτι ειμαστε αναξιες να το κάνουμε. Πιστευω οτι ειναι καλό στην χώρα μας να ενισχυθεί το κίνημα της επιλογής του πως θα γεννησεις, να εκπαιδευτουν καταλληλα ακομα περισσότερες μαίες και να αυξηθεί και ο αριθμός των γεννησεων με αυτον τον τρόπο.

Ο τιτλος των γυναικολογων σας αν προσεξετε καλυτερα ειναι "Γυναικολογος-Μαιευτήρας" που σημαινει οτι για τις γέννες εκπαιδευονται με βάση την "Μαιευτική" ακριβως οπως οι κοινές μαιες.

Επισης κατανοώ τον φόβο των γυναικών μηπως κατι πάει στραβά και γι'αυτο για εμενα προσωπικά θα επελεγα ενα κεντρο φυσικου τοκετου που σου παρεχει και την ασφαλεια της κλινικής σε περιπτωση στραβής. Σε δευτερη εγκυμοσύνη σίγουρα θα ενημερωθω καταλληλα μιας και εχω ηδη την οδυνηρη εμπειρία της προκλησης τοκετου και τους κρυου μαιευτηρίου. Φυσικά γνωριζω οτι αναλαμβάνουν μονο κυήσεις χωρις προβληματα και ΔΕΝ ρισκάρει ΚΑΝΕΙΣ τη ζωη της μητερας ή του μωρου.

Επισης οταν καποιος διεκδικεί το δικαιωμα στην ενημερωση και την επιλογή δεν σημαινει οτι θεωρεί τους γιατρους δολοφόνους. Νομιζω ειναι ατυχής η παρομοιωση.

Χρειαζομαστε αυτες τις φωνες στην Ελλάδα και μπράβο τους. Ισως πρεπει να το δειτε με μια πιο ανοιχτή ματια το θεμα :)

Link to comment
Share on other sites

Για να ενισχύεται η ανταλλαγή απόψεων, απαιτείται η διατύπωση της άποψης του καθενός, να μην περιλαμβάνει απαξιωτικούς, ειρωνικούς,ρατσιστικούς ή με χλευασμό χαρακτηρισμούς και εκφράσεις.

 

Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική

ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης δείτε εδώ πως λειτουργεί

http://parents.org.gr/news/a354

 

Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, και η παρέμβαση για την εξομάλυνση διαφορών είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕ .

 

Οι δημοσιέυσεις μεταφέρθηκαν εδώ λόγο μή τήρησης των κανόνων συμπεριφοράς του forum.

Απαγορεύεται η χρήση προσβλητικών εκφράσεων, η παράθεση χυδαίου , άσεμνου ή προστατευόμενου απο νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού και οι προσωπικές επιθέσεις.Ο σχολιασμός της συμπεριφοράς των μελών, είναι αποκλειστικά θέμα της διαχείρισης και των συντονιστών του forum της ΕΕΕΓ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ο Σύλλογος Εγκυμονώ Γεννώ Επιλέγω

σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας:

 

«Επιχείρηση Τοκετός-The Business of Being Born» της Abby Epstein.

 

«Η γέννηση είναι ένα θαύμα, μια ιεροτελεστία μετάβασης, ένα φυσικό μέρος της ζωής. Περισσότερο όμως από οτιδήποτε άλλο, η γέννηση σήμερα είναι μια επιχείρηση. Μετά από μια απογοητευτική εμπειρία τοκετού με το πρώτο της παιδί, η ηθοποιός Ricki Lake προσλαμβάνει την σκηνοθέτιδα Άμπι Epstein να διερευνήσουν το σύστημα φροντίδας μητρότητας και τοκετών στην Αμερική, εστιάζοντας στην πόλη της Νέας Υόρκης».

 

Η προβολή θα γίνει το Σάββατο 6 Μαρτίου από τις 18.00 έως τις 20.30

 

στο κτίριο City College-Stein Building Auditorium, Καλαποθάκη 2 (πλατεία Ελευθερίας).

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες: www.birthchoices.gr, [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...