Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ούτε δημόσιο, ούτε ιδιωτικό(homeschooling)

Recommended Posts

Ααα κάτι ακόμα. Ασφαλώς και χρειάζεται η μέγιστη προσοχή για την αποφυγή λοιμώξεων. Για αυτό υπάρχουν άλλοι τρόποι εκτός από το να περιορίζεται η επαφή των γονιών σε κάποιες ώρες τη μέρα.

Κοιτα το παρακάτω βίντεο και πες μου αν αυτό το μωρό δεν χρειάζεται κάποιο πολύ καλό λόγο, εκτός από τη συνήθεια/πρακτική/έτσι γίνεται τόσα χρόνια, για να στερείται τη μαμά του.

Έτσι ήταν η κόρη μου. Έκλαιγε συνεχώς, εκτός αν κάποιος την άγγιζε. Δεν ήταν έτσι άλλα παιδιά, βέβαια. Μόνο εκείνη θυμάμαι την εποχή που ήμασταν στη Μονάδα.

Και βέβαια δες στο ιντερνετ για το cangoroo care κτλ και πες αν χρειάζεται και εκείνοι να γυρίσουν ΠΙΣΩ στα επισκεπτήρια για κάποιο λόγο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τοσα χρονια μελος εδώ μεσα εχω πραγματικα βαρεθεί κάθε φορα που διαφωνούμε με κατι να παραθέτετε ως επιχειρημα ότι και παλια διαφωνουσαν στο να ψηφιζουν οι γυναικες. Κατανταει κουραστικο...πραγματικα.Με τη λογικη αυτή ας δεχτούμε τα παντα ακριτα.

Tελικά εδω μέσα θα δούμε την ανάδυση του "καν το μόνος σου" και με περιτύλιγμα κιόλας "προοδευτισμού"...Οι γυναίκες κακώς δεν ψήφιζαν ...και κακώς δεν γίνοταν δεκτες καποτε και στο σχολείο...αραγε υπάρχει περίπτωση η νομιμοποιηση του homeschooling να οδηγησει καποια κοριτσια στην κατασαρόλα και μακρυά απο την μάθηση?????

Δευτερον μια ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ κοινωνία οφείλει να έχει κοινα οργανωμένη μόρφωση και υγεία...κοινως ...υπάρχει ΕΘΝΙΚΟ πρόγραμμα εμβολισαμού...γιατι μπορει πχ μια μαμα να μην θελει να εμβολιάσει το παιδακι της για τον κοκκυτη και την πολιομυελίτιδα ΑΛΛΑ δεν ειναι δουλεια της να το αποφασίσει...μπορεί μια μαμα να θλει να "διδάξει" στο παιδάκι της με τροπο ανορθόδοξο....μπορεί η μανουλα να θεωρει αχρηστα τα μαθηματικά...μπορεί να θεωρει αχρηστη την γυμναστική και το παιδι να γινει 100 κιλά...δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΟ εκπαιδευτικό πρόγραμμα????? Πως θα διασφαλίζεται ότι το παιδι ακολουθει την ύλη της ηλικίας του και δεν μένει αγραμματο?? Δεν εχει το ελληνικο κρατος εναν στόχο για τους πολίτες του?? Ειμαστε μελη μιας κοινωνίας ή ειμαστε με΄λη μιας αγέλης που ο καθενας εχει την "ελευθερια" να κάνει με το παιδι του ό,τι του κατεβαινει στο κεφάλι?? Τα παιδια ανήκουν στην κοινωνία ή στην "μανουλα"??

Η υγεία και η παιδεία των παιδιών οφείλει να είναι υποχρεωση του κράτους...αυτα τα κινηματα προασπίζονται τις ελευθεριες των πλουσίων και υποσκάπτουν τα δικαιώματα των φτωχων...και βλέπω μια σαφη προσπάθεια οπισθοδρόμησης στο όνομα μιας ψευδεπίγραφης "ριζοσπαστικής" τασης...Ο αγωνας ειναι να φτιαξουμε καλύτερα σχολεία για ΟΛΑ τα παιδια...ΟΧΙ να μορφώσουμε με προσωπικους όρους το δικό μας παιδι...

Αν ένας γονιός έχει ψυχικά προβλήματα, θα αποφεύγει το κοινωνικό σύνολο.

Αν ένας γονιός κακοποιεί, του δίνουμε το "καλύτερο" εργαλείο.

100% αυτών των γονιών... θα θέλει hs. Και αυτά τα παιδιά, δε θα δουν ποτέ καλύτερη ζωή.

Υπάρχουν ΤΟΣΑ αδιάγνωστα ψυχικά νοσήματα στον κόσμο. Ειλικρινά δε θα ήθελα να φανταστώ κάποιους γονείς σε αυτό το ρόλο. Και πολύ φοβάμαι πως αν επιτραπεί, θα είναι οι πρώτοι που θα αναζητήσουν να το εφαρμόσουν!

Αν το εκπαιδευτικό σύστημα φταίει για το ότι τα 18χρονα δε θέλουν να δουν βιβλίο μπροστά τους, γιατί οι γονεις που κόπτονται για το hs δεν έκαναν κάτι ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ώρες για να ενισχύσουν τη φιλαναγνωσία;

Το σχολείο δεν κλέβει το παιδί από το γονιό. Συμπληρώνει την προσωπικότητά του. Ο γονιός έχει μεγάλο και ουσιαστικό περιθώριο δράσης μετά το σχολείο.

Μαρία, θεωρώ αρνητική οποιαδήποτε δράση προάγει την μοναχικότητα και το "φτιάχτο μόνος σου". Δείχνει ημιμάθεια, τάση για αυτό που λέει ο λαός "ξερόλας". Οι περισσότεροι καλοί εκπαιδευτικοί που έχω γνωρίσει, αναγνωρίζουν πως δεν είναι καλό να κάνεις το δάσκαλο του παιδιού σου. Μπορούν να ειναι κοντά, να συμπληρώνουν, να ενισχύουν, όπως αρμόζει στο γονεϊκό ρόλο. Αλλά μέχρι εκεί.

Οι φωτεινοί παντογνώστες... και με αποδέκτες τα ίδια τα παιδιά τους.... όχι... θεωρώ πως κάνουν κακό στην ψυχική υγεία των παιδιών τους. Εκτός αν γυρίσουμε στην εποχή του κρυφού σχολειού. Που εκεί από το να μείνει το άλλο αγράμματο, το μάθαιναν οι ίδιοι. Αλλά δεν ήταν η πρώτη προτεραιότητα η μοναχική αυτή διδασκαλία.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

μακάρι να είχα τον χρόνο να απαντήσω σε όλους . δυστυχώς δεν τον έχω. έχω πολλές υποχρεώσεις και είμαι και μητέρα. οπότε... χρόνος δεν υπάρχει όπως κάποτε, να απαντάω όποτε το θέλετε!

προφανώς πάντα είναι εφικτό να ερμηνεύσει κάποιος ένα κείμενο γραπτό,

αλλά και να πάει παραπέρα και να εφεύρει και νέα ανύπαρκτα σε αυτό κρυφά νοήματα.

Ετοιμάζω και θα δημοσιεύσω σε άλλο θέμα,

όλα τα επιχειρήματα που γνωρίζω κ θεωρώ άξια αναφοράς για το συγκεκριμένο θέμα το homeschooling (όχι για την υπόθεση της συγκεκριμένης μητέρας) γιατί δεν έχει τύχει να έχω το χρόνο να ασχοληθώ αποκλειστικά με αυτό σε κείμενο ή άλλη μου δημοσίευση στο παρελθον.

Τυγχάνει όμως να το γνωρίζω πολύ καλά.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν κ καταλαβαίνουν απο αυτά που έγραψα ότι δεν απαξιώνω το έργο του εκπαιδευτικού,

αλλά τον τρόπο κ τον τόπο με τον οποίο αυτός είναι ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ, να δράσει - έναν τρόπο που δεν ανταποκρίνεται σε κανένα σύγχρονο παιδαγωγικό στανταρ.

κ αυτό δεν σημαίνει με την καμία ότι ένας εκπαιδευτικός είναι "άχρηστος" ή άλλα πράγματα που φαντασιώνεστε ότι έγραψα.

Ούτε σημαίνει ότι δεν μπορεί ή ότι δεν κάνει καλή δουλειά ένας εκπαιδευτικός.

Κάνει το καλυτερο που μπορεί με όλα αυτά που έχει. Μπορεί και να κάνει ή να κάνετε θαύματα.

Προφανώς και δεν είναι εύκολο στον εκπαιδευτικό να δεί ότι αυτό που κάνει με αυτά που έχει , όμως, δεν ικανοποιεί κάποια κριτήρια που δεν θα μπορούσε εξαρχής να τα ικανοποιησει.

Έλα όμως που αυτά τα κριτήρια έχει δικαίωμα ένας γονιός του 2015 να τα θέλει για το παιδί του.

Ίσως απλώς δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολο να εξηγήσω κάτι το οποιο κανείς μας δεν έχει ζήσει, όμως έχουν την τύχη να το ζουν παιδιά άλλων κρατών που έχουν επενδύσει στους σωστούς τρόπους εκπαίδευσης σε αντίθεση με το παρόν κράτος. Καποτε είχα βαλει ενα βιντεο στην ενοτητα των παιδαγωγικων , με μια ταξη πως θα μπορουσε να μαθαίνει. θα το βρω κ θα το βαλω καθως τα λεει όλα.

Το μόνο είναι όμως σίγουρο.

Αυτό που ξέρει κανείς το βρίσκει γνώριμο κ το θεωρεί σωστό κ πρεπον.

Αυτό είναι εμπόδιο στην προκειμένη περίπτωση/συζήτηση.

Και βέβαια ένας εκπαιδευτικός ενεργός σήμερα, θα υπερασπίσει το σπιτι του τον ιδρώτα του.

Κατανοητό.

Όμως δυστυχώς δεν μπορεί να γλυκαθεί το μήνυμά μου με κάποιο τρόπο άλλο.

Τα λέω όπως τα βλέπω , τα ξέρω κ τα ακούω ΧΡΟΝΙΑ.

Ίσως δεν έχουν όλες οι μητέρες κουράγιο να το πουν έτσι ωμά, γιατί δεν θέλουν να στεναχωρήσουν. Και αυτές αύριο μεθαύριο τον έχουν μπροστά τους τον εκπαιδευτικό, κ δεν τον θέλουν εχθρό τους.

Εγω ευτυχώς όμως δεν έχω αυτό το πρόβλημα τουλάχιστον ακόμα.

Η αλήθεια πρέπει κάποτε να λέγεται! ....

Και ο καλύτερος εκπαιδευτικός να είσαι δεν αλλάζεις κάτι στο γεγονός ότι ένα παιδί 6 χρόνια δεν έχει μπει ποτέ σε διαπραγματευτικό διάλογο με τους δίπλα του, σε δημιουργική και κριτική σκέψη για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, για κάποιο project με την γειτονιά, με τον δήμο του, με την πολυκατοικία του .. να έχει αποκτήσει εμπειρία σε κάτι πέραν της απορρόφησης της δεδομένης ύλης... [εκτος και αν τυγχανει να εχει φοβερο team διευθυντη κ δασκαλων να κανουν "παπαδες"]

Σε καμία χώρα δεν υπάρχει τέτοια απαξίωση της γνώσης όπως εδώ, απο παιδιά άνω των 17 18 19 ετών. Όχι δεν λέω οτι δεν εχουμε καλούς μαθητές που αριστεύουν. Λέω ότι όσοι δεν ανήκουν στην ετσι και αλλιως ταξη των καλών μαθητών (μεγάλο ποσοστό) δεν θέλουν ποτέ ξανά να ανοίξουν βιβλίο στη ζωή τους.

Δεν φταίνε οι εκπαιδευτικοί. κ ουδεποτε είπα κάτι τέτοιο.

Αλλαγή σε κάτι καλύτερο-πως;

Βέβαια, σε κάποιες κοινωνίες, όποιος διαδηλώνει υπέρ του νέου κ καλύτερου,

και το αποζητά,

αντί να αναρρωτηθούν οι συμπολιτες χμ μήπως υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που θα πρεπε να το σκεφτούμε διαφορετικά ;

[αυτό θα ήταν το σωστό, εκτος και αν ήμασταν σε εμπόλεμη μεταξύ μας κατάσταση, και ζουσαμε σε μια κοινωνία σεβασμού ]

χωρίς πραγματικό λόγο, αισθάνονται φόβο για τον υπάρχον ρόλο τους και τις επιλογές τους και πάση θυσία σπεύδουν να υπερασπίσουν κάτι (το κατεστημένο)

χωρίς καν να γνωρίζουν τα ωφελη ή τις επιπλέον θετικές δυνατότητες που μπορεί να έχει αυτή η αλλαγή.

Βαφτίζοντάς την μάλιστα και αρνητικά, προτού καν μπορέσει να δοκιμαστεί και να μπεί σε δημιουργικό διάλογο...

ως περιγραφη, μοίαζει και σε συμπεριφορά εποχής παλαιότερων ετών. !

Η ανθρωπινη συμπεριφορά λοιπόν είναι σταθερή.

Προσπαθήστε να αναλογιστείτε λοιπον, τελικά, αντιδράτε όντως επι της ουσίας;... ή μήπως έτσι αντέδρασε και η κοινωνία και όταν ξαφνικά ήθελαν να πηγαίνουν οι γυναίκες στο σχολείο ή να ψηφίζουν?

" η γυναίκα να δουλευει/ψηφίζει? αδυνατον! απαπα"

μετά πήγαμε

"η γυναίκα να θέλει να ξέρει τι θα της κάνουμε στη γέννα? απαπα δε μπορεί να κρινει"

"η γυναικα να φροντισει το νεογεννητο της μετα τη γεννα μονη της στο δωματιο της?? απαπα δε θα τα καταφερει"

ή

"ο γονέας να θέλει να δεί το ΜΕΝΝ νεογνό του, όπως σε όλο το κόσμο, όσο μπορεί? απαπα θα το ΠΕΘΑΝΕΙ "

"ο γονέας να μπορεί να εκπαιδεύσει το παιδί του/??? ΑΠΑΠΑ δε μπορεί θα το ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ "

όπως λοιπόν οι γιατροί έτσι και οι εκπαιδευτικοί δεν εχουν λόγο να κρατιούνται με νύχια κ με δοντια επάνω σε μαυρόασπρους απολυταρχικούς περιορισμούς.

Δεν το έχουν στην πραγματικότητα ανάγκη, κ είναι κρίμα να το νομίζουν οτι μόνο έτσι γίνεται.

Για μένα όλα αυτά τα θέματα έχουν παραλληλισμούς που έχουν να κάνουν με την εξουσια που νομίζει το κράτος ότι πρέπει ή χρειάζεται να έχει.

Εδώ οι εκπαιδευτικοί έχουν τον ρόλο του εκπρόσωπου του κρατους /εξουσίας εφοσον ειναι ο εργοδοτης τους.

Θα το εξίσωνα με τον τρόπο που οριοθετεί ο γονέας έναν έφηβο.

Ναι μπορεί να τον οριοθετεί με απολυταρχικό ανελαστικό τρόπο μπορεί όμως και να τον οριοθετεί με αμφίδρομη επικοινωνία, οριοθέτηση σε ένα φυσιολογικό πλαίσιο κλπ.

Μπορείς να έχεις και κανονικό σχολείο και παράλληλα homeschooling.

Όσοι φοβόσαστε για το ότι θα έρθει η καταστροφή του σύμπαντος, εάν επιτραπεί, δεν είσαστε οι πρώτοι που φοβούνται καταστροφή μετά από μία αλλαγή.

(βλέπε πιο πάνω παραδείγματα που αφορούσαν και life and death)

Καπου διαβασα λεει οτι δεν το συνιστουν ψυχολογοι ειδικοι κ εκπαιδευτικοι!

βάλτε καποια πηγή εάν δηλώνετε κάτι τέτοιο για να συζητήσουμε επι της ουσίας.

Το banner (Forum notice) δεν κατέβηκε, υπάρχουν άλλες ανακοινωσεις που εμφανιζονται πριν εξαιτίας χορηγιών επικοινωνίας.

σε νεο θεμα θα δημοσιευσω λιστα των επιχειρηματων, όπου θα χαρώ να απαντήσω σε τυχόν ερωτήματα επι της ουσίας.

Προσωπικά θα ήθελα μια εμπεριστατωμένη απάντηση ώς προς το πως θα διασφαλιστεί από το Ελληνικό κράτος η ολόπλευρη εκπαιδευση παράλληλα με την κοινωνικοποίηση αλλά και τη συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού εκτός κι αν απορρίπτετε απόλυτα την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό και θεωρείτε ότι το Ελληνικό κράτος δεν πρέπει να έχει καμία ανάμιξη.

Εσείς προσωπικά,με ποιές συγκεκριμένες γνώσεις,σπουδές,εμπειρία θεωρείτε ότι είστε σε θέση να αναλάβετε το ρόλο να διδάξετε πολυάριθμα διδακτικά αντικείμενα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης?

Τέλος επιτρέψτε μου από τις τοποθετήσεις που διάβασα εδώ να αναδείξω ότι ΕΥΤΥΧΩΣ καμία μαμά δε συμμερίζεται τις απόψεις σας.Και δε νομίζω σε ένα φορουμ να μην τόλμαγε να το ομολογήσει!!!!

Διαφημίσεις

Προσωπικά θα ήθελα μια εμπεριστατωμένη απάντηση ώς προς το πως θα διασφαλιστεί από το Ελληνικό κράτος η ολόπλευρη εκπαιδευση παράλληλα με την κοινωνικοποίηση αλλά και τη συναισθηματική ανάπτυξη ενός παιδιού εκτός κι αν απορρίπτετε απόλυτα την εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό και θεωρείτε ότι το Ελληνικό κράτος δεν πρέπει να έχει καμία ανάμιξη.

AKΡΙΒΩΣ!! Η μόρφωση ειναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ... ειναι υπόθεση ΕΘΝΙΚΗ... είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας..ειναι υπόθεση της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας...αληθεια τι σκοπευει να διδαξει η "μανουλα' που θα κρατησει το παιδι στο σπιτι για να το κανει 'ξεφτερι" σχετικα με τον Αριστοτέλη?? "Ο άνθρωπος ειναι ον κοινωνικον"???? ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ!!

Ενώ διατυπώσαμε όλοι την αντίθεσή μας στο κάλεσμα για υποστήριξη μιας συγκεκριμένης μαμάς σε μια συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήξαμε να πάρουμε γενικές απαντήσεις για το homeschooling.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια επιλογή για κάποιον γονέα (και μάλιστα χωρίς να συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος). Παρόλαυτά, το επέλεξε μία μαμά με το "έτσι θέλω" και χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την υπόθεση (πέραν του τι υποστηρίζει η ίδια), καλούμαστε να την υποστηρίξουμε. Με ποια λογική ακριβώς; Εγώ σε αυτό θα ήθελα απάντηση και όχι επιχειρήματα υπέρ του homeschooling γενικά και αόριστα.

Επίσης, δεν είναι ότι η συγκεκριμένη μαμά κάλεσε δασκάλους στο σπίτι. Δεν κάλεσε κανέναν. Ανέλαβε μόνη της τη "μόρφωση" του παιδιού. Και αυτό να το υποστηρίξουμε;

Ενώ διατυπώσαμε όλοι την αντίθεσή μας στο κάλεσμα για υποστήριξη μιας συγκεκριμένης μαμάς σε μια συγκεκριμένη υπόθεση, καταλήξαμε να πάρουμε γενικές απαντήσεις για το homeschooling.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια επιλογή για κάποιον γονέα (και μάλιστα χωρίς να συντρέχει κάποιος ειδικός λόγος). Παρόλαυτά, το επέλεξε μία μαμά με το "έτσι θέλω" και χωρίς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την υπόθεση (πέραν του τι υποστηρίζει η ίδια), καλούμαστε να την υποστηρίξουμε. Με ποια λογική ακριβώς; Εγώ σε αυτό θα ήθελα απάντηση και όχι επιχειρήματα υπέρ του homeschooling γενικά και αόριστα.

Επίσης, δεν είναι ότι η συγκεκριμένη μαμά κάλεσε δασκάλους στο σπίτι. Δεν κάλεσε κανέναν. Ανέλαβε μόνη της τη "μόρφωση" του παιδιού. Και αυτό να το υποστηρίξουμε;

Συμφωνώ απόλυτα!! επίσης, βλέπω ότι έχει επανέλθει το banner με την προτροπή "κάτω τα χέρια από τη μαμά"... οπότε θεωρώ ότι επισήμως πλέον το φόρουμ στηρίζει μία παράνομη πράξη... οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας θα πρέπει να καταλάβουν ότι εδώ δεν μιλάμε για τα υπέρ και κατά του homschooling... ο καθένας έχει τις απόψεις του και σεβαστές.. στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως μιλάμε για παράνομη κράτηση ανηλίκου στο σπίτι από την μητέρα του, δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα στοιχεία για το εάν και πως "επιτυχώς" το παιδί έλαβε την γνώση που απαιτείται όσο μένει στο σπίτι μακριά από το σχολείο και από την κοινωνικοποίησή του....

την συγκεκριμένη μητέρα δεν την γνωρίζω, θεωρώ πως πρέπει άμεσα να επέμβουν οι αρχές για το καλό του παιδιού.... σε ότι αφορά το homeschooling μπορεί ο καθένας να ξεκινήσει δράσεις για ενημέρωση και κατά πόσο είναι εφικτό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ, από την άλλη όποιος στηρίζει παράνομες πράξεις υπερ των υποτιθέμενων δικαιωμάτων της μητέρας (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ) καταπατεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του παιδιού.. ειλικρινά λυπάμαι που σε ένα φόρουμ για γονείς για πρώτη φορά υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση ενός παιδιού!!!!!!! να υποστηρίζουμε δηλ. και να πρέπει να διαδώσουμε την παράνομη κράτησή του στο σπίτι.. ειλικρινά ντρέπομαι αυτό το παιδί να γίνεται προιόν εκμετάλλευσης!!!

Κοριτσια παντως για την συγκεκριμενη υποθεση πιστευω οτι το κοριτσι ισως εχει ενα θεματακι... καποια μαθησιακη δυσκολια, εφοσον η μητερα του λεει οτι ηταν ανωριμο για την πρωτη Δημοτικου. Δεν το λεει αυτο ευκολα μητερα για το παιδι της και μαλιστα δημοσια.

Η ιδια ηταν καθηγητρια Αγγλικων και εκπαιδευτικος παιδιων με ειδικες αναγκες για πολλα χρονια, απο οτι διαβασα. Και σαν ανωριμο, συμφωνα με τα λεγομενα της παντα, ειχε αναλαβει αυτη τη βοηθεια του παιδιου......και επικαλειται τωρα το homeschooling :rolleyes:.

Παντως μητερα να ρισκαρει την επιμελεια του παιδιου της για αυτο το λογο και μονο , και μαλιστα να περιμενει τα Ευρωπαικα δικαστηρια για να την ξαναπαρει , δεν υπαρχει.

Κατι αλλο συμβαινει.... θα δειξει μετα απο καποια χρονια.

Διαφημίσεις

Κοριτσια παντως για την συγκεκριμενη υποθεση πιστευω οτι το κοριτσι ισως εχει ενα θεματακι... καποια μαθησιακη δυσκολια, εφοσον η μητερα του λεει οτι ηταν ανωριμο για την πρωτη Δημοτικου. Δεν το λεει αυτο ευκολα μητερα για το παιδι της και μαλιστα δημοσια.

Είσαι πολύ λάθος.

Πολλά παιδιά είναι ανώριμα για μετάβαση στο Δημοτικό. Απλά η Ελληνίδα μάνα συνηθως είναι πολύ ανώριμη να εξετάσει την πιθανότητα για το παιδί της προχωρώντας στο σχετικό τεστ. Είτε από εγωισμό είτε από αμάθεια.

ΥΓ: προσωπικά θα το κάνω και για τα δυο μου παιδιά. Το θεωρώ υποχρέωσή μου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα με τη συγκεκριμένη μητέρα και τις συνθήκες που δημοσιοποιήθηκαν, απλά σημειώνω ότι διαφωνώ με μονομερείς ενέργειες κάθε γονιού που αγνοεί τη θέση του άλλου.

Η κινητοποίηση θεωρώ απλά αφορά προσπάθεια χειραγώγησης κοινής γνώμης προκειμένου να ανακτηθεί η επιμέλεια του παιδιού.

Και βέβαια με βρίσκει αντίθετη. Γιατί το homescooling δεν υπάρχει νομικά στην Ελλάδα, η εκπαίδευση παρέχεται από συγκεκριμένους φορείς κατά τον νόμο και πάντα με την εποπτεία του υπουργείου.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Παντως μητερα να ρισκαρει την επιμελεια του παιδιου της για αυτο το λογο και μονο , και μαλιστα να περιμενει τα Ευρωπαικα δικαστηρια για να την ξαναπαρει , δεν υπαρχει.

Κατι αλλο συμβαινει.... θα δειξει μετα απο καποια χρονια.

Την έχασε τελικά; Τι έχει γίνει;

Είσαι πολύ λάθος.

Πολλά παιδιά είναι ανώριμα για μετάβαση στο Δημοτικό. Απλά η Ελληνίδα μάνα συνηθως είναι πολύ ανώριμη να εξετάσει την πιθανότητα για το παιδί της προχωρώντας στο σχετικό τεστ. Είτε από εγωισμό είτε από αμάθεια.

ΥΓ: προσωπικά θα το κάνω και για τα δυο μου παιδιά. Το θεωρώ υποχρέωσή μου.

Eυτυχως που υπαρχουν και καποιες ωριμες και με γνωσεις μητερες .:lol::lol:

Τι σχεση εχει ενα τεστ που υποβαλλει μια μητερα το παδι της οταν εχει καποιες ενδειξεις, με την δημοσια παραδοχη οτι ενα παιδι ειναι ανωριμο? :confused:

Και ποιος δινει το δικαιωμα σε μια μανα να αποκαλυπτει η να χαρακτηριζει το παιδι της δημοσια?

Κανενας σεβασμος στην προσωπικοτητα του παιδιου.

Ωραια ωριμοτητα μανας, να παρανομει, να διασυρει το παιδι της δημοσια και να χανει και την επιμελεια. :rolleyes::shock:

Α ξεχασα, να σου πω

Πολλα Μπραβο που θα υποβαλλεις σε τεστ τα παιδια σου!!!

• 2 months later...

διαβασα 10 σελιδες με μηνυματα της αρχης και άλλες τοσες απο το τελος και σκεφτηκα σοβαρά τη ραπουνζελ και μαλιστα της ντισνευ .... ολοι οσοι μιλησαν για τα προβληματα τετοιων επιλογων οπως το homeschooling θεωρω οτι καλυψαν πληρως το θεμα καλύτερα ενα μετριο σχολειο με ολα τα στραβα του συστηματος παιδειας και της υποχρηματοδοτησης , παρα καθολου σχολειο και οσο για τους δασκαλους της πρωτοβαθμιας ειναι ηρωες !!!! ηρωες πιο πολυ απο εμας τους καθηγητες γιατι κανουν πολυ πιο δομικη δουλεια !!!!!! Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι μια καλιτεχνικη νοτα γιατι οσο και αν φιλολογησει κανεις υπερ του homeschooling oxi η μαμα δεν ξερει καλυτερα (και ούτε ειναι υποχρεωμενη να ξερει τα παντα καλυτερα)

[YOU TUBE]

[/YOU TUBE]

η ταινια ειναι το tangled πολυ μαρεσει το ιντρο "she was grounded like ..... forever .... "

https://www.youtube.com/watch?v=pyOyBVXDJ9Q

[YOU TUBE]https://www.youtube.com/watch?v=pyOyBVXDJ9Q[/YOU TUBE]

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...