Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρικό γάλα σε παιδία 3 ετών και άνω

Recommended Posts

Χλοη είπε:
Μπορεί να είναι καλή γυναικολόγος.

Είναι και σύμβουλος θηλασμού 5 χρόνια περισσότερα από εμένα! Δυστυχώς όμως η καντιντίαση είναι πολύ άτιμη, ούτε στον εαυτό σου δεν είναι εύκολο να τη διαγνώσεις ακόμη και όταν υποτίθεται ότι τα ξέρεις όλα καλά!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

aglaia είπε:
  Χλοη είπε:
Μπορεί να είναι καλή γυναικολόγος.

Είναι και σύμβουλος θηλασμού 5 χρόνια περισσότερα από εμένα! Δυστυχώς όμως η καντιντίαση είναι πολύ άτιμη, ούτε στον εαυτό σου δεν είναι εύκολο να τη διαγνώσεις ακόμη και όταν υποτίθεται ότι τα ξέρεις όλα καλά!

Το ξέρω! Εγώ έχω εδώ και μήνες τώρα. Υποχώρησε στην αρχή με το Grapefruit seed extract, αλλά τώρα ξαναπονάω. Όχι τόσο όσο στην αρχή, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό κυρίως τη νύχτα. Μερικές φορές ακόμα αναρωτιέμαι αν είναι όντως καντιντίαση. Την τοποθετώ και την ξανατοποθετώ, μπας και με δαγκώνει... αλλά δεν είναι αυτό.

Λέω να δοκιμάσω και dactarin. Δεν έχω ξανακούσει γι' αυτό. Χρειάζεται συνταγή γιατρού? Πρέπει να το ξεβγάζεις πριν θηλάσεις? Η μικρή μου θηλάζει σα νεογέννητο, οπότε αν πρέπει να το βγάζω, δε θα μένει και για πολύ πάνω... :?

Χλοη είπε:
Λέω να δοκιμάσω και dactarin. Δεν έχω ξανακούσει γι' αυτό. Χρειάζεται συνταγή γιατρού? Πρέπει να το ξεβγάζεις πριν θηλάσεις? Η μικρή μου θηλάζει σα νεογέννητο, οπότε αν πρέπει να το βγάζω, δε θα μένει και για πολύ πάνω... :?

η ντακταριν δε χρειαζεται συνταγη γιατρου.

θα πεις ομως την ντακταριν γελη στοματικη.

δεν την ξεβγαζεις πριν θηλασεις :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Χλοη είπε:
Σ'ευχαριστώ Κατερίνα. :D

Άς το δοκιμάσουμε κι αυτό :roll:

Περαστικά μας :cool:

περαστικα μας!!!

προστεθηκε στη λιστα μου και πληγωμενες θηλες!!

δε μου εφτανε η καντιντιαση.... :cry::cry: αχ ρε γμτ ολο προβληματα εχω απο την αρχη λες και καποιος με μουτζωσε :cry::cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

katerina24 είπε:
  Χλοη είπε:
Σ'ευχαριστώ Κατερίνα. :D

Άς το δοκιμάσουμε κι αυτό :roll:

Περαστικά μας :cool:

περαστικα μας!!!

προστεθηκε στη λιστα μου και πληγωμενες θηλες!!

δε μου εφτανε η καντιντιαση.... :cry::cry: αχ ρε γμτ ολο προβληματα εχω απο την αρχη λες και καποιος με μουτζωσε :cry::cry:

Αχ κατερινάκι σε νοιώθω!! Και γω δεν έχω περάσει βδομάδα χωρίς κάποιο πρόβλημα, μεγάλο η μικρο. Αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω φτάσει ως εδώ, κι ευχαριστώ το Θεό, για κάθε μέρα που θηλάζω. :)

Πως πληγώθηκαν οι θηλές? Απ'το θήλαστρο?

Θα περάσει κι αυτό! :wink: Εχει γίνει το αγαπημένο μου σλόγκαν!! :lol:

Κατερίνα μου περαστικά!

Δύσκολες οι πληγωμένες θηλές,πολύ πόνος!

Κι εγώ dactarin oral gel βάζω,2-3 φορές τη μέρα ή όποτε θυμάμαι.

Δεν την ξεπλένω επειδή έτσι κι αλλιώς βάζω και στο στόμα της μικρής με οδηγία παιδιάτρου.

Πάντως Κατερίνα είχες δίκιο για τα γλυκά,τη ζάχαρη,παίζει πολύ ρόλο!

Υπομονή! :D

Χλοη είπε:
Αχ κατερινάκι σε νοιώθω!! Και γω δεν έχω περάσει βδομάδα χωρίς κάποιο πρόβλημα, μεγάλο η μικρο. Αλλά αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω φτάσει ως εδώ, κι ευχαριστώ το Θεό, για κάθε μέρα που θηλάζω. :)

οντως εισαι πολυ τυχερη!!! :D

δεν εχεις ξαναπαθει καντιντιαση βετερανα μου???

Παράθεση
Πως πληγώθηκαν οι θηλές? Απ'το θήλαστρο?

πληγωθηκαν και φταιω εγω.... :cry:

τωρα με την καντιντιαση ψιλοποναω και στην προσπαθεια μου να βγαλω περισσοτερο γαλατακι το ηλωνω σταδιακα και τελος το βαζω στο τερμα :cry:

Παράθεση
Θα περάσει κι αυτό! :wink: Εχει γίνει το αγαπημένο μου σλόγκαν!! :lol:

ναι θα περασει αλλα μεχρι να επανελθω θα περασει πολυς καιρος μου φαινεται...

ποναει η καντιντιαση και ειναι χειροτερο απο η μαστιτιδα,νομιζω... :cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

gerakina είπε:
Κατερίνα μου περαστικά!

Δύσκολες οι πληγωμένες θηλές,πολύ πόνος!

Κι εγώ dactarin oral gel βάζω,2-3 φορές τη μέρα ή όποτε θυμάμαι.

Δεν την ξεπλένω επειδή έτσι κι αλλιώς βάζω και στο στόμα της μικρής με οδηγία παιδιάτρου.

Πάντως Κατερίνα είχες δίκιο για τα γλυκά,τη ζάχαρη,παίζει πολύ ρόλο!

Υπομονή! :D

σ'ευχαριστω πολυ γερακινακι μου!!!

πηγαινα καλα και ειχα κοψει εντελως τη ζαχαρη για πανω απο μηνα,παρολο που ειμαι πολυυυυυ γλυκατζου.

εφαγα η ηλιθια ενα παγωτο και κατι μπισκοτα και χειροτερεψα :cry::cry:

τωρα παλι ποτε θα ξαναφαω κατι γλυκο δεν ξερω,προς το παρον παντως κανω διαιτα :lol::lol::lol:

εχω χασει και 4 κιλακια! :P

9a7bp2.pngIm47p2.png

katerina24 είπε:

ποναει η καντιντιαση και ειναι χειροτερο απο η μαστιτιδα,νομιζω... :cry:

Άκουσε λίγο αυτό:

http://www.esnips.com/doc/86493e94-5d81-4678-9d72-f86dceabbda9/15-%CE%A3%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%AE

Διαφημίσεις

katerina24 είπε:

δεν εχεις ξαναπαθει καντιντιαση βετερανα μου???

Έχω καντιντίαση εδώ και μήνες. Την πολεμάω με το GSE και στην αρχή βοήθησε πολύ, σχεδόν μου πέρασε. Άρχισα μετά τα γλυκά, σταμάτησα και τα χάπια, και τώρα πάλι τα ίδια. Μια οι πληγωμένες θηλές στην αρχή, μετά μαστίτιδα, μετά δόντια, μετά πάλι μαστίτιδα, μετά καντιντίαση, βουλωμέανα σωληνάκια, καντιντίαση, μετά με ξαναδάγκωσε... Το καημένο το στήθος τι τραβάει!!!!

Χλοη είπε:
Έχω καντιντίαση εδώ και μήνες. Την πολεμάω με το GSE και στην αρχή βοήθησε πολύ, σχεδόν μου πέρασε. Άρχισα μετά τα γλυκά, σταμάτησα και τα χάπια, και τώρα πάλι τα ίδια. Μια οι πληγωμένες θηλές στην αρχή, μετά μαστίτιδα, μετά δόντια, μετά πάλι μαστίτιδα, μετά καντιντίαση, βουλωμέανα σωληνάκια, καντιντίαση, μετά με ξαναδάγκωσε... Το καημένο το στήθος τι τραβάει!!!!

ΟΦΟΥΟΥΟΥΟΥΥΥΥ!!!!

τσε δεν ειμαι η μονη!!! :lol::lol:

οταν λες βουλωμενα σωληνακια????

9a7bp2.pngIm47p2.png

Aγλαια και κοριτσια οποια μανουλα ξερει....

με ρωταει η διαιτολογος μου πως για να περασει η καντιντιαση πρεπει να κοπει μονο η ζαχαρη ή και γενικα η προσληψη γλυκοζης που περιεχεται σε φρουτα -ζυμαρικα????

τα φωτα σας :idea:

9a7bp2.pngIm47p2.png

λοιπον, εγώ νομιζω ειχα παθει καντινιαση και πρεπει να περασε μονη της χωρις να κανω κατι απο οσα λετε (παωε αρκετοι μηνες, δεν ειχα ανακαληψει το site) .

Ομως εκανα το εξης που με ειχε συμβουλευσει ο γυναικολογος μου. Κομπρεσες με σοδα (που μαγειρευουμε) πριν και μετα το θηλασμο. Τα συμπτωματα υποχωρησαν μετα απο μερικες μερες.... Να ηταν τυχαιο; Να βοηθησε η σοδα;; δεν ξερω αληθεια...

Διαφημίσεις

katerina24 είπε:
Aγλαια και κοριτσια οποια μανουλα ξερει....

με ρωταει η διαιτολογος μου πως για να περασει η καντιντιαση πρεπει να κοπει μονο η ζαχαρη ή και γενικα η προσληψη γλυκοζης που περιεχεται σε φρουτα -ζυμαρικα????

τα φωτα σας :idea:

η ζάχαρη και η γλυκόζη που είναι απλά σάκχαρα είναι το μεγάλο πρόβλημα, τα υπόλοιπα σάκχαρα που είναι πιο σύνθετα δεν τρέφουν τους μύκητες τόσο καλά, το άμυλο των ζυμαρικών διασπάται πολύ δύσκολα και απελευθερώνεται βραδέως.

αυτά με τη ζάχαρη δεν τα λέω εγώ αλλά γιατροί που το έχουν παρατηρήσει εδώ και χρόνια... :wink:

επιπλέον ο διαιτολογος σου θα έπρεπε να ξέρει ότι η ζάχαρη ξεγυμνώνει τον οργανισμό από βιταμίνες που ρίχνουν τις άμυνές του... ή μήπως αυτά είναι πολύ υψηλή γνώση για το διατολόγο;

aglaia είπε:
επιπλέον ο διαιτολογος σου θα έπρεπε να ξέρει ότι η ζάχαρη ξεγυμνώνει τον οργανισμό από βιταμίνες που ρίχνουν τις άμυνές του... ή μήπως αυτά είναι πολύ υψηλή γνώση για το διατολόγο;

σ'ευχαριστω πολυ Αγλαια μου και ολα αυτα τα ξερει και μου τα εχει πει!!

εγω φταιω που δεν της αφησα περιθωρια να μου εισαγει καθολου ζαχαρη για να περασει η καντιντιαση.ηξερε πολλα πραγματα οσον αφορα το θηλασμο ομως οχι για την καντιντιαση....

αυτο που με ρωταει ειναι το θεμα γιατι αν πρεπει να κοψω γενικα τα σαγχαρα πρεπει να μου βγαλει αλλο διαιτολογιο.

το θεμα ειναι πως την εχω πιεσει εγω για να περασει η καντιντιαση γρηγορα παρα να ταλαιπωρουμαι τοσο καιρο.... :cry:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Elenna είπε:
κοριτσια σηγνωμη για τη χαζη ερωτηση μου αλλα.....τι ειναι η καντινιαση???καποιου ειδους μυκητας??? :oops::oops::roll:

Η candida albicans είναι μύκητας. :D

Και Κατερίνα, καλό είναι να αποφεύγεις και το ασπρο αλεύρι, και τη μαγιά. :wink:

• 2 months later...

Κοριτσάκια μου, στον γιο μου αν και είχα αρκετό γάλα, μου έσπασαν τα νεύρα με το θήλαστρο και με το θέμα του τσιγάρου γενικότερα. Στις 40 ημέρες του σταμάτησα το μητρικό και τον ξεκίνησα με αποκλειστικό ξένο γάλα. Τότε ξεκίνησα και εγώ το τσιγάρο με τις φίλες που ερχόντουσαν στη βεράντα και από τότε κόλλησα πάλι..... :oops:

Εκτός από τις τύψεις γιατί το τάισα λίγο καιρό, στις 43 ημέρες εισήχθη στην παιδιατρική του μητέρα με ένα μικρόβιο και εξελίχθηκε σε οξεία βρογχίτιδα που κόλλησε στις 40 ημέρες από το ιατρείο του παιδιάτρου. Νομίζω ότι αν του είχα συνεχίσει τον θηλασμό ίσως να μην κολλούσε το μικρόβιο ή να το περνούσε πιο ελαφριά.

Στο γιο μου έβγαζα το γάλα με το θήλαστρο γιατί δεν με βοήθησε η μαία μου που πλήρωσα 450 να τον βάλω σωστά στο στήθος μου, προσπάθησα και με τις ψευτοθηλές αλλά δεν στεκόντουσαν και μου έσπαγαν πάλι τα νεύρα.

Τώρα που περιμένω τα διδυμάκια μου θέλω να τα θηλάσω αποκλειστικά. Ελπίζω να με βοηθήσουν οι μαίες του Αττικόν.

Θεωρώ αδύνατο να τα θηλάσω συγχρόνως άρα θα πρέπει μάλλον να τα ταΐζω χωριστά ή να βγάζω πάλι το γάλα με το θήλαστρο και να τους το δίνω. Διαφορετικά ποιο μπορεί να είναι το πρόγραμμα γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι ξύπνια όλο το βράδυ με τα δίδυμα και όλη την ημέρα να έχω τον γιο μου να χοροπηδάει.... θα καταρρεύσω.

Κάτι άλλο αν περισσεύει γάλα, αντί να το βάλω στο ψυγείο για επόμενο γεύμα θα μπορούσα να δίνω και λίγο στο γιο μου έστω και 20ml μαζί με το advance που πίνει;

Προσωπική μου γνώμη...

προσπάθησε να θηλάσεις ταυτόχρονα γιατί αλλιώς θα είσαι 24 ώρες το 24ωρο απασχολημένη με το θηλασμό! Θήλασα ταυτόχρονα τα μικρά μου... και τα πήγα μέχρι τους 9.5 μήνες, έως ότου σταμάτησα (ήμουν ήδη 3 μηνών έγκυος).

Ειδικά στην αρχή που δεν είναι "στρωμένο" το στήθος... δε βγαίνει αλλιώς. Υπάρχουν στάσεις και θέσεις θηλασμού για ταυτόχρονο θηλασμό. Ρώτα και τις μαίες εδώ στο forum να σου τα πουν ακόμα καλύτερα. Μπορώ να σου πω κι εγώ αν σε ενδιαφέρει.

Εγώ τις ανεξαρτητοποίησα στο θηλασμό, όταν έφτασαν στο σημείο να κάθονται στο στήθος μόνο για 10 λεπτά τη φορά.

Όσο για το γάλα... θα έλεγα πως είναι καλύτερα να έχεις μια τράπεζα γάλακτος στην κατάψυξη, για ώρα ανάγκης. Είτε γιατί μπορεί μια ίωση να σε ταλαιπωρήσει, είτε γιατί λόγω κούρασης μπορεί να αισθάνεσαι πως έχει πέσει η "απόδοση" (παροδικά). Είτε γιατί μπορεί να χρειαστεί να φύγεις ξαφνικά από το σπίτι (π.χ. να πας στον παιδίατρο το άλλο παιδί ή για κάποιον άλλο λόγο).

Από εκεί και πέρα... αν θέλει ο μεγάλος σου "γάλα από τη μαμα"... δε φαντάζομαι να είναι πρόβλημα. Αν και απ' όσα έχω ακούσει, δεν τους αρέσει η γεύση και τόσο και δεν τα ενδιαφέρει. Αυτό όμως εξαρτάται από το παιδί (και εγώ δεν έχω τέτοια εμπειρία).

Μπορώ να σου πω πολλά, αλλά να μη σε κουράσω. Ένα έχω να πω όμως.... ΑΞΙΖΕΙ τον κόπο!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Σε ευχαριστώ καλή μου, γι' αυτό θέλω να προσπαθήσω αυτή τη φορά να τα καταφέρω! Το βλέπω και σαν προσωπικό στοίχημα! έτσι να δω πόσο καιρό θα τα καταφέρω. Αν και όλοι όσοι με περιτριγυρίζουν μου λένε ότι αποκλείεται να τα θηλάσω μόνο και μόνο επειδή είναι δίδυμα. Ε θέλω να τους διαψεύσω λοιπόν και να προσφέρω αυτό το "δώρο" στα μωράκια που το στέρησα από τον γιο μου.

Πάντως είδα σε μία ιστοσελιδα πως να πιέζεις περιμετρικά τη θηλή και το στήθος μου αν και στην 20η εβδομάδα έβγαλε και από τα 2 στήθη ένα διαφανές υγρό! Σούπερ!

Αν δεν σου κάνει κόπο βάλε μου την παραπομπή που μπορώ να βρω φωτογραφίες με τις θέσεις θηλασμού διδύμων, πιστέυω ότι θα με βοηθήσει αν και επειδή είμαι παχύσαρκη.... (1,70 - 100 κιλά) δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

nat-left είπε:
Αν δεν σου κάνει κόπο βάλε μου την παραπομπή που μπορώ να βρω φωτογραφίες με τις θέσεις θηλασμού διδύμων, πιστέυω ότι θα με βοηθήσει αν και επειδή είμαι παχύσαρκη.... (1,70 - 100 κιλά) δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω.

Έχεις πιο μεγάλη αγκαλιά! ίσως αυτό να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις με τα δύο στην αγκαλιά ταυτόχρονα!!! :)

aglaia είπε:
  nat-left είπε:

Έχεις πιο μεγάλη αγκαλιά! ίσως αυτό να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις με τα δύο στην αγκαλιά ταυτόχρονα!!! :)

Μακάρι :D (να μου βγούνε και κάπου σε καλό τα κιλά μου)

Κυρία Αγλαΐα τη γνώμη σας για όλα τα παραπάνω παρακαλώ :D

δηλαδή:

~ αν το μητρικό θα προσφέρει κάτι στον γιο μου μιας και όταν θα γεννηθούν τα μωρά θα είναι σχεδόν 3

~ αν το ότι πίεσα περιμετρικά τις θηλές και έβγαλαν διάφανο υγρό είναι καλό

~ υπάρχει κάποιος τρόπος να στερεώσεις στις ψευτοθηλές; με νερό; κόλλα :lol: εγώ πάντως το έβρισκα δύσκολο να τις κάνω να μείνουν στη θέση τους.

Με το καλό να έρθουν τα διδυμάκια σου!

Κι όμως, στο φόρουμ έχουμε και για τη δική σου περίπτωση το καλό παράδειγμα :lol::lol: , την NickyL μας:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7147

Θα σε βοηθήσει να μιλήσεις και με άλλες διδυμομανούλες!

Με το καλό όλα!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...