Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρικό γάλα σε παιδία 3 ετών και άνω

Recommended Posts

fren μου,ναι μου το εχεις ξαναπει.δεν φανταζομουνα οτι θα εφτανα μεχρι εδω με μητρικο γαλα μονο και τοση μεγαλη αποθηκευση γαλακτος στη καταψυξη.

τωρα ειναι δικοπο μαχαιρι.πρεπει να ειμαι πολύ περισσότερες ωρες εξω και στην δουλεια δεν υπαρχει χωρος για αντληση και συντηρηση.αν το φανταζομουνα απο την αρχη θα το επαιρνα 1000%.εχεις απολυτο δικιο.το αγγελουδακι μου ηρθε στον κόσμο 9 ιανουαριου.

πριζομαι οταν εχω πιει πολλά νερα και οταν για γευμα η δειπνο εχω σουπα.

παντως 3 ημερες τωρα που πηγα στις 3 αντλησεις την ημερα ειδα μειωση.

κουραζομαι πολύ με τις δουλειες ,κανω και διαιτα,μου αρχισε και ο κυκλος ξανα και μειωσα και τις αντλησεις αρα φαντασου...

ειμαι πολύ ικανοποιημενη που εφτασα εως εδω και δεν εδωσα παρα μονο 5 γευματα στο συνολο,ξενα στο μωρο.εχω και μια πολύ γερη καβατζα αρα νιωθω ικανοποιημενη.πρεπει να αρχισω να κανω ξανα και αλλα πραγματα που δεν μπορω τωρα.[ταξιδι,περισσοτερη ωρα εκτοις σπιτιου...]

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 96
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγγελουδια θηλαζεις κιολας ε ?Ή δινεις μονο μπιμπερο?

Δηλαδη τωρα θα σταματησεις τις αντλησεις για να αποθηλασεις σταδιακα ή θα θηλαζεις μονο το μωρο και δεν θα αποθηκευεις;

Παντως αν εχεις σκοπο να αντλεις και 1 μηνα ακομη και 2-3 φορες την μερα θα σε βοηθησει το symhpony σιγουρα!

Οντως αυτο το αγχος να γυρισεις σπιτι για να αντλησεις το ζω συνεχεια,αν και τωρα τελευταια εχω χαλαρωσει αρκετα μετα και απο τις συμβουλες της Αγλαιας!!

Μην το παρακάνετε για να μην παχύνετε, αλλά νομίζω ότι η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει για το περισσεύουμενο γάλα! :wink:

Επίσης προτείνω να κάνετε συναντήσεις και να δοκιμάζετε τα γλυκά σας για να κάνουμε ξεχωριστό τόπικ για την αξιοποίηση του περισσευούμενου μητρικού γάλακτος!

aglaia μου,σημερα εκανα παστιτσακι!!

δυστυχως γαλα δεν ειχα πολυ κι εβαλα απο το δικο μου γυρω στα 150γρ. :oops::oops:

η κρεμα δε μου φουσκωσε :cry:

γευστικα ομως ηταν απαιχτο μιαμμμμ

φυσικα στον αντρα μου δεν ειπα τιποτα,χιχιχιχιχι

9a7bp2.pngIm47p2.png

frene μου, οπως εχω γραψει και στην αρχη αυτου του post εχω συλεξει περιπου[ειναι και δυσκολο να τα μετρησω...] 350 σακουλακια γαλα των 150-200 γρ της mendela.εναν καταψυκτη δηλαδη.πεταξα και κατι πίτσες που ειχα...

το μωρο μετα την βροχειολητιδα που περασε περιπου στους 2 μηνες αρνηθηκε το στηθος.εκει ειναι που εγω πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια και προκειμενου να αποθηλασω αρχισα να βγαζω και να δεινω μονο μπιμπερο.Αποθηκευσα λοιπόν πολλά σακουλάκια και εκανα γερη καβάτζα για τις δυσκολες ώρες που πλησιάζουν. Διαιτα,πολλές ωρες εκτως σπιτιου[ειδες με καταλαβαινεις, κουραζει να πρεπει να επιστρέψεις για να βγάλεις γάλα.]

Πρωτα τα έπαιρνα μαζι μου τα συνεργα αλλά μετά δεν ηταν πάντα εφικτο να βγάζω γάλα ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ.

Σταδιακά και πολύ χαλαρά θα αποθηλάσω αν μου επιτρέπεται η έκφραση γιατι δεν θηλάζω, και οπως προ έγραψα νιώθω πως έκανα οτι καλύτερο μπορούσα για το παιδάκι μου.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Αγλαΐα ξερεις τι σκεφτομαι;Τωρα κανω 4 αντλησεις,και βγαζω γυρω στα 1300γρ,το μωρο τρωει απο 1000 εως και 1250 καμια φορα.Η πρωινη αντληση ειναι μετα απο 9 ωρες περιπου και βγαζω 550-600 γρ. σε 1 ωρα παρα κατι!Λες αν κανω 2 αντλησεις,δηλαδη αυτη την πρωινη και μια βραδινη πριν τον υπνο να βγαζω την ιδια ποσοτητα?Φοβαμαι μην μειωθει λιγακι σταδιακα.Και επισης το θετικο των 4 αντλήσεων ειναι οτι δινω στο μωρο τις περισσοτερες φορες φρεσκοαντλημενο γαλα!

Τι θα σε βόλευε περισσότερο, να μειώσεις τον αριθμό των αντλήσεων ή να μειώσεις το χρόνο των αντλήσεων; Αυτό που σε βολεύει αυτό να κάνεις.

Επίσης δεν πειράζει αν το μωρό δεν πάρει φρεσκοαντλημένο γάλα. Αν μια μέρα αντλήσεις και σου μείνει, την επόμενη αντλείς λιγότερο.

Έχει μεγάλη σημασία να μην κουράζεσαι εκτός κι αν θέλεις να καλύψεις τις ανάγκες της οικογένειας σε γάλα!

aglaia πολυ σε ευχαριστουμε που μας νοιαζεσαι!! :D

Κανω τωρα 4 αντλησεις,μετα και απο την δικη σου συμβουλη και βλεπω την ζωη με αλλο ματι!! :lol::lol:

Ειναι πολυ πιο ευκολα τα πραγματα με 4!!

Οταν θα αρχισει να τρωει στερεες το μπεμπονι μου,ισως τις μειωσω σε 3,αλλά εχω ακομη...!

Ευχαριστω και παλι!!!!

Διαφημίσεις

aglaia μου,σημερα εκανα παστιτσακι!!

δυστυχως γαλα δεν ειχα πολυ κι εβαλα απο το δικο μου γυρω στα 150γρ. :oops::oops:

η κρεμα δε μου φουσκωσε :cry:

το φούσκωμα της κρέμας δεν έχει σχέση με το γάλα!

• 1 month later...

Αγλαία καλή σου μέρα.

Κατ' αρχήν θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια για το έργο το οποίο επιτελείς- είναι λειτούργημα και νιώθω ευτυχής που ανακάληψα το site, γιατί πήρα ένα σωρό πληροφορίες τις οποίες δεν γνώριζα καν.

Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής :

Είμαι μαμά 2 παιδιών (το πρώτο 5 ετών κ΄3 μηνών και το δεύτερο μόλις 7 εβδομάδων).

Πιστεύω στον αποκλειστικό θηλασμό και τον υποστηρίζω.

Το πρώτο μου παιδί κατάφερα να το θηλάσω αποκλειστικά για 3 μήνες και 10 μέρες μόνο και αυτό γιατί - δυστυχώς - είχα πολύ κακή ψυχολογία, η οποία οφείλετο στον πρώτο γάμο μου, ο οποίος και έληξε όταν ο γιός μου ήταν 5+1/2 μηνών. Είχα τρομερή ανάγκη να καπνίσω (όλοι μου είχαν πει ότι απαγορεύεται το κάπνισμα στον θηλασμό) και όταν μια μέρα ο μικρός είχε εκνευρισμό στο στήθος μου, νόμισα ότι είχε μειωθεί το γάλα, του έδωσα ξένο και τον είδα να ηρεμεί, αποφάσισα να σταματήσω τον θηλασμό. Την επόμενη ημέρα τον έβαζα στο στήθος μου, αλλά δεν έπερνε την θηλή και έτσι σταμάτησα τον θηλασμό.

Τώρα θηλάζοντας την κορούλα μου σκέφτηκα ότι ίσως και να γινόταν να

αντλώ γάλα και να το δίνω στον γιό μου (πίνει πρωί και βράδυ από 1 φλυτζάνι με λίγο κακάο μέσα). Γίνεται αυτό? Συγνώμμη αν είναι κουτή η

ερώτησή μου, αλλά οι ενοχές μου είναι τεράστιες που δεν τον θήλασα για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Να σημειώσω ότι παρά τα όσα περάσαμε, ο γιός μου και εγώ, είναι ένα παιδί

με πολύ "γερό" ανοσοποιητικό και εξαιρετικό ψυχισμό. Βεβαιώς ο δεύτερος σύζυγός μου μας υποστηρίζει απόλυτα και λατρεύει το παιδί σαν να ήταν δικό του (μαλλον και περισσότερο).

Ελπίζω να μην σε κούρασα με όλες αυτές τις πληροφορίες - προσπάθησα να σου δώσω μια όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Σε ευχαριστώ εκ τον προτέρων για την απάντησή σου.

Στεφανία

.png

.png

Στεφανια μου καλημερα!

Εγω δεν ξερω να σου απαντησω στο ερωτημα σου, αν και δε νομιζω οτι θα εκανε κακο στο παιδι το γαλα σου.

Θα σταθω ομως στις ενοχες που εχεις καθως οπως λες τον θηλασες μονο 3 μηνες και 10 μερες.

Οπως γραφεις κι εσυ "είχα πολύ κακή ψυχολογία, η οποία οφείλετο στον πρώτο γάμο μου, ο οποίος και έληξε όταν ο γιός μου ήταν 5+1/2 μηνών."

Κακως νιωθεις ακομα τοσες ενοχες, κατα την γνωμη μου. Ειχες προβληματα και προσπαθουσες να τα ξεπερασεις.

Αν το παιδακι σου ειναι καλα, ειναι γερο και υγιες και ηδη 5 χρονων (ολοκληρος αντρας πια!), τοτε εχεις ηδη κανει καλη δουλεια σαν μανουλα.

Μην αναλωνεσαι στο τι θα μπορουσες να ειχες κανει πριν απο τοσα χρονια, αλλα να κοιτας μπροστα στο πως μπορεις να μεγαλωσεις και να διαπαιδαγωγησεις σωστα τα παιδακια σου.

Ολοι συμφωνουμε οτι ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να προσφερουμε σε ενα βρεφος, αλλα δεν του φτανει μονο αυτο.

Εγω θηλασα μονο για 38 ημερες λογω σοβαρου προβληματος υγειας (πηρα κορτιζονη και αναγκαστηκα να το κοψω) και φυσικα θα ηθελα να θηλαζει ακομα ο πριγκιπας μου, αλλα ηταν αδυνατον και το εχω συνειδητοποιησει πλεον.

Stefania να σου ζησουν τα παιδακια σου!!!

υπαρχει παλιοτερο τοπικ που ρωτουσε μια αλλη κοπελα και απαντησε η Αγλαια:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=6183&highlight=

ελπιζω να βοηθησα :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Mimika σε ευχαριστώ για αυτά που μου γράφεις.

Όντως πρέπει να καταφέρω να ισοροπήσω τις ενοχές μου αυτές.

Πάντως μιας και αναφέρεσαι, πάντα πίστευα πως το σημαντικότερο δώρο

που μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί είναι να του προσφέρεις ψυχική υγεία,

κάτι που νομίζω πως έχω καταφέρει με τον γιό μου. Του έχω προσφέρει

απέραντη αγάπη και όπως χαρακτηριστικά λέω " τα παιδιά απογορεύεται

να κλαίνε".

Επίσης ευχαριστώ πολύ και εσένα katerina24. Μπήκα στο θέμα και ενημερώθηκα, αλλά για 5 ετών παιδί, δεν διευκρινίζεται. Ελπίζω να καταφέρει να απαντήσει η Αγλαία.

Χαίρομαι πραγματικά που βλέπω ότι υπάρχουν τόσες μανούλες πραγματικά ευαισθητοποιημένες και γεμάτες αγάπη για τα παιδιά τους γιατί έχω μπουχτίσει να βλέπω αδιάφορους και ''βιαστικούς'' γονείς, που δεν εκτιμούν το δώρο που τους δώθηκε....

.png]

.png

.png

.png

Στεφανία μου, δε προλαβαίνω να διαβάσω τις υπόλοιπες απαντήσεις, ελπίζω να μη λέω τα ίδια... :oops:

Και βέβαια μπορείς να δώσεις στο αγοράκι σου μητρικο γάλα. Και μπράβο σου που το σκέφτηκες. Το μητρικό γάλα, είναι γεμάτο αντισώματα, και όχι μόνο. Είναι σα να του δίνεις, ένα υπέρωχο συμπλήρωμα διατροφής, που δεν υπάρχει σε κανένα φαρμακείο!! Μπορείς να συνεχίσεις, για όσο θέλεις. Υπάρχουν παιδιά που στην ηλικιά του γιού σου, ακόμα θηλάζουν!!!

Να σου ζήσει το μωράκι, και μπράβο σου που θηλάζεις, και που φροντίζεις και για το μεγάλο.

Τύψεις να μη νοιώθεις. Είσαι μια πολύ καλή μανούλα. :wink:

• 3 εβδομάδες μετά...

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΝΙΩΘΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΒΕΒΑΙΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ (ΤΩΡΑ 5 1/2 ΧΡΟΝΩΝ)ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΩ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΧΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ.ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΘΗΛΑΖΑΝ

ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ,ΑΠΟ ΑΣΜΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΤΛ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΔΩΣΩ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ?ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΜΙΞΩ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ?

Όλγα, το μητρικό γάλα είναι ευεργετικό σε κάθε ηλικία. Μπορείς ανεπιφύλακτα να δώσεις στο παιδάκι σου. Μόνο καλό μπορεί να του κάνει. Μπορείς αν θέλεις να του βάλεις λίγο κακάο μέσα, για να του αρέσει καλύτερα, ή και να το ανακατέψεις με φρέσκο. :)

Το μητρικό γάλα σκοτώνει τα κύτταρα του καρκίνου, και το πίνουν και καρκινοπαθείς. Αυτό είναι ένα απ'τα πολλά πλεονεκτήματά του!

Η αδερφή μου είχε μια μόλυνση στα αυτιά, και έβαζε 2-3 φορές την ημέρα απ'το γάλα μου... :oops:, και σε 3 μέρες της πέρασε εντελώς.

Η άλλη μου αδερφή κάηκε απο εξάτμιση στο πόδι, και με λίγο γαλατάκι, της πέρασε ο πόνος.

Κάνει επίσης, για βουλομένες μύτες, οτίτιδες, επιπεφυκίτιδες... και πολλά άλλα. Είναι λευκός χρυσός . Μήπως να το κάνουμε παραγωγή? :lol:

Διαφημίσεις

Γεια σου Στεφανία και να σου ζήσουνε! :)

Ο θηλασμός για τον άνθρωπο διαρκεί περίπου 2,5 - 6,5 χρόνια. Είναι κατάλληλο ως τροφή για κάθε ηλικία.

Το μητρικό γάλα είναι κατάλληλο και για ενήλικες και μερικές φορές χρησιμοποιείται θεραπευτικά σε βαρειά ασθενείς που δεν μπορούν να δεχθούν καμία άλλη τροφή. Θα χρησιμοποιούνταν ακόμη περισσότερα αν υπήρχε άφθνο διαθέσιμο.

Ειδικά για την περίπτωσή σου, αν αντλείς και σου περισσεύει είναι καλή ιδέα να δίνεις και στο μεγάλο. Το να αντλείς ειδικά για το μεγάλο δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα. Αν η διαδικασία της άντλησης δεν σε κουράζει μπορείς να το κάνεις. Σκέψου τι είναι πολυτιμότερο για το παιδί, να ασχοληθείς μαζί του μισή ώρα (που θα σου χρειαστεί για 2 αντλήσεις) ή να του δώσεις το γάλα.

:D Είπα λοιπόν να δοκιμάσω και πήγα και αγόρασα θήλαστρο το οποίο πιστεύω και ελπίζω να μου φανεί χρήσιμο και για το μικρό αργότερα.Έβγαλα και έδωσα στον μεγάλο το πρωί ανακατεμένο με φρέσκο.Το ήπιε μια χαρά!Αυτό όμως που άφησα για το βράδυ οταν πήγα να το δώσω είπα να δοκιμάσω λίγο και μου φάνηκε ξινό.Η γεύση του εξαρτάται απο τα φαγητά που τρώω?Επίσης όταν άντλησα το γάλα μετά ένιωθα λες και δεν είχα άλλο να δώσω στο μωρό.Το στήθος μου ήταν πολύ μαλακό και όταν έβαζα το μωρό τραβούσε και έκανε λες και δεν ερχόταν τίποτα.Τσατιζόταν και μετά δεν έτρωγε.

Τώρα οσον αφορά σε αυτό που είπε η αγλαία οτι καλύτερα μισή ώρα να την περάσω με το παιδί παρά να την σπαταλήσω στην άντληση πιστεύω ότι αν μπορώ να τα προλάβω όλα θα το κάνω!Αλλα με βάζει σε υποψίες ότι μάλλον είναι ανούσιο να δώσω στο μεγάλο!!

Ανούσιο δεν ειναι σίγουρα! Αρκεί να έχεις το χρόνο, και να μην πιέζεις τον εαυτό σου.

Να μην αντλείς αμέσως πριν θηλάσεις το μωρό. Τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα. Αν αντλείς κάθε μέρα, θα αυξηθεί η παραγωγή σου, και θα μπορείς άνετα να δίνεις ένα ποτηράκι και στο μεγάλο.

Καλύτερα είναι να αντλείς ώρες, που ο μικρός κάνει μεγαλύτερα διαστήματα να φάει. Αλλά αν αφήνεις να περάσει τουλάχιστον μια ωρίτσα,είναι αρκετή.

Αν κάνω λάθος, :oops: ελπίζω να με διορθώσει η Αγλαία. :D

Ανούσιο δεν είναι σε καμία περίπτωση αλλά ένα μεγάλο παιδί έχει μεγαλύτερη ανάγκη άλλα πράγματα... Το θέμα είναι να βρεις την ισορροπία που χρειάζεται μέσα στην οικογένεια! :)

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!

ΑΠΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΡΑΜΙ!

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ!ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΤΙΝΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.ΑΥΤΑ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΤΙΝΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.ΑΥΤΑ!!!

Δυστυχώς η καντιντίαση πολλές φορές είναι χωρίς τίποτα ορατό, δηλαδή δεν υπάρχει ούτε κοκκινίλα, ούτε ξηροδερμία αλλά καντιντίαση μπορεί να υπάρχει. Η διάγνωση δεν είναι εύκολη και δεν είναι απλή... Διαφεύγει της προσοχής των περισσοτέρων γιατρών γιατί δεν έχουν εμπειρία από μητέρες που θηλάζουν...

Δυστυχώς η καντιντίαση πολλές φορές είναι χωρίς τίποτα ορατό, δηλαδή δεν υπάρχει ούτε κοκκινίλα, ούτε ξηροδερμία αλλά καντιντίαση μπορεί να υπάρχει. Η διάγνωση δεν είναι εύκολη και δεν είναι απλή... Διαφεύγει της προσοχής των περισσοτέρων γιατρών γιατί δεν έχουν εμπειρία από μητέρες που θηλάζουν...

Ακριβώς όπως τα είπε η Αγλαία! Εγώ έκανα τον παν για να πείσω το γυναικολόγο οτι έχω. Ήμουν σίγουρη απ'τα συμπτώματα. Τίποτα αυτός. Πονούσα λέει γιατί μάλλον έιχα λίγο γάλα, και το μωρό έτρωγε πολύ συχνά, και είχαν ερεθιστεί οι θηλές. :evil::roll: Αυτό μετά από 12 μήνες θηλασμού. Ήθελα να τον ρωτήσει που τα διάβασε αυτά, αλλά λέω δε βαριέσαι. Απλώς δεν ξαναπάτησα το πόδι μου. Πες ανθρωπε μου στο κάτω κάτω, "Δεν ξέρω γιατί πονάς, ούτε ξέρω τι θα πει καντιντίαση". Δε θα σου κόψω το κεφάλι. Ίσα ίσα, θα το εκτιμίσω!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΑΓΛΑΙΑ(ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ).ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ. :P:lol:

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ!ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΑΓΛΑΙΑ(ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ).ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ. :P:lol:

Αν ο πόνος επιμένει την ξαναενοχλείς. Αν τα συμπτώματα είναι ήπια είναι δύσκολη η διάγνωση.

Σε μένα εμφανίστηκε όταν ο γιος μου ήταν 2,5 χρονών, ήμουν ήδη 1,5 χρόνο σύμβουλος, η παιδίατρος και σύμβουλος δεν έβλεπε τίποτα. Πονούσα περίπου 2 μήνες όταν αποφάσισα να βάλω daktarin, επειδή υποχώρησε κατάλαβα εκ των υστέρων ότι ήταν καντιντίαση....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...