Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και τριχόπτωση

karfori's baby

Recommended Posts

Τη γνωρίζω καλά και ξέρω ότι δεν ψάχνει δικαιολογία.

Απλώς δεν είναι καλά ενημερωμένη, όπως και οι περισσότεροι, και ακούει ασυζητητί ό,τι της πουν οι γιατροί.

Τα περισσότερα φάρμακα για την τριχόπτωση είναι συμβατά με το θηλασμό και οι γιατροί που τα χορηγούνε λένε ότι δεν είναι γιατί είναι ευθυνόφοβοι και αδιάφοροι για το θηλασμό...

λυπάμαι πολύ για το μωρό της φίλης σου αλλά και για την ίδια.

η φιλή σου θα μπορούσε τουλάχιστον να ψάξει έναν γιατρό λίγο πιο υπεύθυνο...

Οι γιατροί συχνά εκμεταλλεύονται την άγνοια μας για το πόσες τρίχες πέφτουν μετά την εγκυμοσύνη αλλά και την άγνοια μας για το θηλασμό. Εμείς τους δίνουμε όλη αυτή την εξουσία με το να συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στην άγνοια. Το βιβλίο της Πατσούρου για το θηλασμό δεν κάνει ούτε 30 ευρώ...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τώρα που έχει σταματήσει για μία εβδομάδα, υπάρχει ελπίδα να μπορέσει να ξαναθηλάσει, έστω και λίγο ?

Μπορεί να θηλάσει και αποκλειστικά αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν την ενδιαφέρει. Αν την ενδιέφερε δεν θα το έκοβε και απλά θα έψαχνε έναν άλλον γιατρό.

Θα την ρωτήσω να μου πει ποιο ακριβώς είναι το σκεύασμα.

Ο άλλος λόγος που την έκανε να μειώσει το θηλασμό, είναι ότι έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο παιδάκι, που ζηλεύει πάρα πολύ το μωρό που θηλάζει.

Το βιβλίο της Πατσούρου το έχω και της το έδωσα ήδη.

Έχει και για την τριχόπτωση? Ωραία, δεν το είχα προσέξει.

m3uIp2.png

Εκτός βέβαια αν έχει όντως πρόβλημα τριχόπτωσης, και είναι σοβαρό.

Λέει ότι είναι σοβαρό, ξέρω γω, εμένα ποτέ δεν μου φαινόταν να έχει πολλά μαλλιά, τι να πω.. :?

m3uIp2.png

Ο άλλος λόγος που την έκανε να μειώσει το θηλασμό, είναι ότι έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο παιδάκι, που ζηλεύει πάρα πολύ το μωρό που θηλάζει.

Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Το μεγαλύτερο παιδάκι θα ζηλεύει έτσι κι αλιώς. Τι θα κάνει; Θα σταματήσει να παίρνει το μωρό αγκαλιά, να το χαιδεύει, να το ταίζει, να το κάνει μπάνιο, για να μη ζηλεύει το μεγαλύτερο; Η ζήλεια είναι απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα. Όλα τα παιδάκια το περνάνε. Ο θηλασμός δεν έχει σχέση. Πάντως δε θα ’θελα να μάθω μεγαλώνοντας οτι η μητέρα μου δε θήλασε το αδερφάκι μου γιατί ζήλευα. :?

Διαφημίσεις

Ειλικρινά αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Το μεγαλύτερο παιδάκι θα ζηλεύει έτσι κι αλιώς. Τι θα κάνει; Θα σταματήσει να παίρνει το μωρό αγκαλιά, να το χαιδεύει, να το ταίζει, να το κάνει μπάνιο, για να μη ζηλεύει το μεγαλύτερο; Η ζήλεια είναι απόλυτα φυσιολογικό συναίσθημα. Όλα τα παιδάκια το περνάνε. Ο θηλασμός δεν έχει σχέση. Πάντως δε θα ’θελα να μάθω μεγαλώνοντας οτι η μητέρα μου δε θήλασε το αδερφάκι μου γιατί ζήλευα. :?

Συμφωνώ μαζί σου. Βέβαια δεν έχω άλλο παιδάκι, για να ξέρω πόσο πιεσμένη μπορεί να νοιώθει, ίσως είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων.

Λίγο το άλλο παιδάκι, λίγο η τριχόπτωση, λίγο η άγνοια, λίγο η κούραση...

Εγώ απλώς θα προσπαθήσω να τη βοηθήσω με τη φαρμακευτική αγωγή για την τριχόπτωση. Από κει και πέρα, ας κάνει ό,τι νομίζει και μπορεί, στην τελική πώς να είμαι και εγώ 100% σίγουρη ότι θέλει όντως πολύ να συνεχίσει :?

m3uIp2.png

Το μεγαλύτερο παιδάκι θα ζηλεύει έτσι κι αλιώς. Τι θα κάνει; Θα σταματήσει να παίρνει το μωρό αγκαλιά, να το χαιδεύει, να το ταίζει, να το κάνει μπάνιο, για να μη ζηλεύει το μεγαλύτερο;

Να σου πω την αλήθεια, τα κάνει και αυτά σε ένα βαθμό.

Το παίρνει περισσότερο αγκαλιά κλπ όταν δεν είναι μπροστά η μικρή...

Το θέμα της ζήλειας δεν το έχω ψάξει επιστημονικά για να είμαι ειλικρινής,

γιατί δεν με αφορά προς το παρόν, ίσως να έχει νόημα να ανοίξουμε ένα σχετικό τοπικ κάποια στιγμή.

m3uIp2.png

Να πεις στην φίλη σου στην επόμενη εγκυμοσύνη να βρει καλύτερη δικαιολογία για να κόψει τον θηλασμό.

Τη γνωρίζω καλά και ξέρω ότι δεν ψάχνει δικαιολογία.

Απλώς δεν είναι καλά ενημερωμένη, όπως και οι περισσότεροι, και ακούει ασυζητητί ό,τι της πουν οι γιατροί.

Είναι καλύτερα να ψάχνει για δικαιολογίες , παρά να είναι ανημέρωτη όπως επίσης να έχει και τέτοιους γιατρούς συμβουλάτορες.

Τουλάχιστον όταν ψάχνεις για δικαιολογίες το κάνεις συνειδητά :wink: βράζεις και ψάχνεις για διέξοδο.

Επειδή ζω εδώ και ένα μήνα το πρόβλημα της τριχόπτωσης, πήγα σε δερματολόγο και μου συνέστησε ένα προίόν το Trihofen, το οποίο δεν επηρεάζει το θηλασμό από ότι είπε. Δεν το έχω πάρει για διατηρώ μερικές επιφυλάξεις και κοστίζει 20?.

Διαφημίσεις

Επειδή ζω εδώ και ένα μήνα το πρόβλημα της τριχόπτωσης, πήγα σε δερματολόγο και μου συνέστησε ένα προίόν το Trihofen, το οποίο δεν επηρεάζει το θηλασμό από ότι είπε. Δεν το έχω πάρει για διατηρώ μερικές επιφυλάξεις και κοστίζει 20?.

Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία Agapi6!

m3uIp2.png

Αυτό με το βράσιμο δεν το 'πιασα :lol::lol:

Όλες αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα αλλά και στο σώμα μιας γυναίκας με ένα μωρό που θηλάζει , αποτελούν σημαντικό παράγοντα για να φέρουν μια γυναίκα στο "αμήν" , με αποτέλεσμα να ψάχνει διέξοδο με το όποιο τίμημα :wink:

Όλην αυτή την κατάσταση την αποκαλώ "βράσιμο" :cool:

Λέει ότι είναι σοβαρό, ξέρω γω, εμένα ποτέ δεν μου φαινόταν να έχει πολλά μαλλιά, τι να πω.. :?

Δεν είχε ποτέ πολλά μαλλιά, αυξήθηκαν λίγο στην εγκυμοσύνη και τώρα φυσιολογικά χάνει κάποια... Ο θηλασμός καθυστέρησε την απώλεια. Αν δεν θήλαζε η απώλεια θα ξεκινούσε λίγο νωριτερα...

εγω μεχρι πριν ενα μηνα εχανα καθημερινα πολλα μαλλια,τουφες ολο το σπιτι ,οι μπλουζες παντου τριχες ,ασε ποσες πηγε να φαει το μωρο

τωρα συνεχιζεται η τριχοπτωση αλλα μειωνεται σταδιακα

εκανα εξετασεις δεν ειχα τελικα σιδηροπενια

και παρατηρω οτι εκει που επεφταν τωρα εχουν βγει νεες φυτρες

οποτε θεωρησα οτι ειναι φυσιολογικο

Λοιπόν, πρόκειται για μία λοσιόν

"Genesicap plus"

Απ' ότι καταλαβαίνω είναι για την ξηροδερμία του κεφαλιού,

αλλά έχει "500" συστατικά, πώς να το ψάξω αν είναι συμβατό?

m3uIp2.png

Διαφημίσεις

θα πω τη προσωπική μου εμπειρία... με τη μαγιά μπύρας που μου πρότεινε η Αγλαία για την αύξηση του γάλατος όχι μόνο δε μου έπεσε τρίχα αλλά και τα μαλλιά μου είναι καλυτερα από ποτέ.Δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει....

θα πω τη προσωπική μου εμπειρία... με τη μαγιά μπύρας που μου πρότεινε η Αγλαία για την αύξηση του γάλατος όχι μόνο δε μου έπεσε τρίχα αλλά και τα μαλλιά μου είναι καλυτερα από ποτέ.Δε χάνει τίποτα να δοκιμάσει....

από που την αγόρασες;

• 1 month later...

Εφαρμόζω αποκλειστικό θηλασμό. Άκουσα πως είναι πιθανό να εμφανίσω τριχόπτωση στον 4ο-5ο μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Προληπτικά πήρα κάψουλες και σαμπουάν της Priorin Extra. Ενδείκνυται; Στις οδηγίες δεν αναφέρει τίποτα. :?

jzS0p2.png

Εφαρμόζω αποκλειστικό θηλασμό. Άκουσα πως είναι πιθανό να εμφανίσω τριχόπτωση στον 4ο-5ο μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Προληπτικά πήρα κάψουλες και σαμπουάν της Priorin Extra. Ενδείκνυται; Στις οδηγίες δεν αναφέρει τίποτα. :?

Η τριχόπτωση δεν εμφανίζεται λόγω θηλασμού.

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα μαλλιά δεν πέφτουν όσο σύνηθως και μετά πέφτουν όλα μαζί (αυτά που θα έπεφταν αν δεν ήσουν έγκυος). Αν δεν θηλάζεις αυτό συμβαίνει 1-2 μήνες μετά τον τοκετό, αν θηλάζεις συμβαίνει αργότερα.

Θα συμβεί ότι και να κάνεις. Δεν έχει νόημα ούτε το σαμπουάν ούτε οι κάψουλες γιατί το θέμα είναι ορμονικό και δεν σχετίζεται με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν οι κάψουλες και το σαμπουάν.

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλους!!!Αγλαϊα λόγω έντονης τριχόπτωσης πήγα δερματολόγο και μου συστησε βιταμίνες BIOCAP. Υπάρχει περίπτωση να επιρεαστεί η μπέμπα μου? Εξετάσεις αίματος που έκανα δε δείχνουν έλλειψη σιδήρου οπότε είναι ορμονικό λόγω εγκυμοσύνης?

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Καλημέρα σε όλους!!!Αγλαϊα λόγω έντονης τριχόπτωσης πήγα δερματολόγο και μου συστησε βιταμίνες BIOCAP. Υπάρχει περίπτωση να επιρεαστεί η μπέμπα μου? Εξετάσεις αίματος που έκανα δε δείχνουν έλλειψη σιδήρου οπότε είναι ορμονικό λόγω εγκυμοσύνης?

Τις βιταμίνες δεν τις ξέρω και δεν τις βρήκα στο διαδίκτυο.

Πότε γέννησες;

Μου είχαν πει για το πρόβλημα της τριχόπτωσης και αμέσως μόλις γέννησα πήρα κάτι αμπούλες από το φαρμακείο και βάζω σε κάθε λούσιμο. Δεν έχω τριχόπτωση και πιστεύω πως έπαιξαν το ρόλο τους. Βέβαια δεν μου έχει έρθει ακόμα περίοδος αλλά δεν παίρνω και κανένα συμπλήρωμα σιδήρου...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Γέννησα 4/7/08. Τη θηλάζω αποκλειστικά από τη μέρα που γεννήθηκε. :) Αδιαθέτησα πρωτη φορά αφου γέννησα στις 18/10.

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...