Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Στο Λητώ γέννησα το 2016 και το 2018. Το 2018 όντως απαιτήθηκε υπογραφή από τη διπλανή μου για να δώσουν ξένο στο μωρό της. Ήταν ρητή και σαφής η παιδίατρος και την άκουσα γιατί ήμουν μέσα στο δωμάτιο. Αυτό οφείλεται σε εγκύκλιο που εστάλη το 2017 στα μαιευτήρια και υποθέτω ότι τηρείται στα περισσότερα. 

Οι γιοι μου, σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο μου, θήλασαν κι οι δυο με το που γεννήθηκαν και για 1,5 ώρα περίπου. Έπειτα τους πήραν για το κλασικό 2ωρο παρακολούθησης και μετά από αυτό πάντα ήταν μαζί μου στο δωμάτιο, με εξαίρεση τις εξετάσεις, μπάνια κ.λπ. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάντως πιστεύω ότι δίνουν αν κι όποτε τους βολέψει. Αν πχ κλαίει το μωρό ενώ το έχουν εξετάσεις και θέλουν να τελειώνουν, ίσως η εύκολη λύση είναι να του δώσουν λίγο γάλα, παρά να το γυρίσουν στη μαμά του να ηρεμήσει και να το ξαναπάνε στο γιατρό κλπ. Σε κάποια φάση είχαν πάρει το μωρό μου για εξετάσεις. Κάνανε 3-4 ώρες να μου το φέρουν πίσω. Πρώτη φορά έκανε τόση ώρα να θηλάσει. Όταν μου το φέρανε, ήταν μια χαρά ήρεμος και ήπιε αλλά όχι όπως συνήθως που φαινόταν ότι πεινούσε. Νεογέννητο ατάιστο για 3 και 4 ώρες δεν είναι και το σύνηθες. Είπα στην προϊσταμένη τις σκέψεις μου (η οποία παρεμπιπτόντως ήταν μια πολύ γλυκιά κοπέλα) και με διαβεβαίωσε ότι αυτό αποκλείεται, αν και όχι πειστικά θα έλεγα. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, είναι προσωπική μου εκτίμηση, αλλά νομίζω πως εκείνη την ημέρα ταϊστηκε με ξένο χωρίς τη συναίνεση μου.

Επίσης φεύγοντας η παιδίατρος μου έδωσε μια συνταγή για ξένο έτσι για το τυπικό όπως μου είπε, λογικά δεν θα το χρειαστείς. Ήταν εντελώς αχρείαστο όλο αυτό. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

1 hour ago, Sentir...natureza είπε:

Απ'οτι φαινεται λειτουργησαν σωστα. Και στο ιδιωτικο που ημουν εγω, μολις την προηγουμενη χρονια πριν γεννησω οι συμβουλοι θηλασμου της πολης καταφεραν να μην δινονται δειγματα. Αλλα στην 2η κλινικη της πολης την ιδια περιοδο εδιναν. Κανονικα απαγορευεται ακομη και να υπαρχει βιτρινα που να διαφημιζονται βρεφικα γαλατα, ποσο μαλλον να σου πασσαρουν δειγμα. Βεβαια, σε αρκετα μαιευτηρια της Ελλαδας ακομη γινονται.

Καλα δεν εχει βγει καινουργια νομοθεσια γι αυτο?

Κ κατι ασχετο μηπως ξερεις εσυ η καποια αλλη κοπελα Το μωρακι ειναι πεντε μηνων κ απο δυομισι μηνω κοιναται σερι ολη τη νυχτα.Το λεω αυτο γιατι σημερα το πρωι εκανε την εμφανιση της η περιοδος κ το συνηθες πρωινο θηλαστρι εβγαλε αισθητα μικροτερη ποσοτητα απο τη συνιθισμενη.Θηλαζω αλλα κανω κ θηλαστρο το οποιο τις τρεις τελευταιες εβδομαδες το περιορισα πια σε μια φορα την ημερα

Είναι γεγονός πως όταν έχουμε περίοδο, μειώνεται η ροή, όχι το γάλα. Ίσως δεις και το μωρό τις μέρες της περιόδου ή και λίγες πριν να κολλάει πάνω σου περισσότερο από άλλες φορές.

1 ώρα πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Τι εννοεις οτι δινουν δειγματα γαλακτος στα ιδιωτικα?σε εμενα δεν εδωσαν τιποτα.κ οταν εβγαλε ικτερο κ επρεπε να συμπληρωσουν με ξενο μου ζητησαν να υπογραψω

@ΑΡΓΚ το κρυφι ταιςμα το ειπα γιατι εχω διαβαςει εδω για πολλες κοπελες οτι τους εφερναν τα μωρα φαγωμενα. 

Κι εμενα μου ζητησαν να υπογραψω οταν το πρωτο βραδυ ειχα αγχωθει που δεν θηλαζε κ ρωτησα αν τα ταΐζουν κ μου ειπαν οτι μονο αν υπογραψω. την αλλη μερα τους ειπα να μη δωσουν τπτ γιατι ηθελα να ξαναπροσπαθησω, εκτος αν τους ρλεγα εγω. κ μου ειπαν οτι μονο σε συνεννοηση με τη μητερα ταΐζουν. ολη τη μερα ηταν στο δωματιο οποτε οντως δεν εδωσαν κατι- δεν ξερω για την ωρα των εξετασεων μονο. δειγματα ζητησα φευγοντας (διακριτικα) γιατι ακομα δεν θηλαζε κ ηταν αργια, ουτε θηλαστρο ειχα σπιτι κ τα φαρμακεια ηταν κλειστα κ ειχα αγχος οτι θα πεινασει μεχρι να βρουμε εφημερευον. αλλα μου ειπαν οτι δεν δινουν γαλατα. η παιδιατρος βαβαια που απο μερες τη ρωτουσα με αγχος τι θα κανω που δεν θηλαζει κ ελεγε οτι θα παρω οδηγηες φευγοντας, η οδηγια που εδωσε ηταν ... η μαρκα της φορμουλας.

Διαφημίσεις

πρίν από 46 λεπτά , marakiz είπε:

Είναι γεγονός πως όταν έχουμε περίοδο, μειώνεται η ροή, όχι το γάλα. Ίσως δεις και το μωρό τις μέρες της περιόδου ή και λίγες πριν να κολλάει πάνω σου περισσότερο από άλλες φορές.

Αυτο με τη ροη εχει σχεση με την ποσοτητα που ειδα στο θηλαστρο?γιατι στο θηλασμο που να το καταλαβω.αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα τρια τελευταια βραδια το μωρο κοιμαται μετα το θηλασμο κ δεν ζηταει αλλο ενω ολο τον προηγουμενο καιρο δεν κοιμοταν αν δεν εδινα λιγο με το μπιμπερο.αυτο τι σημαινει?

πρίν από 6 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Αυτο με τη ροη εχει σχεση με την ποσοτητα που ειδα στο θηλαστρο?γιατι στο θηλασμο που να το καταλαβω.αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα τρια τελευταια βραδια το μωρο κοιμαται μετα το θηλασμο κ δεν ζηταει αλλο ενω ολο τον προηγουμενο καιρο δεν κοιμοταν αν δεν εδινα λιγο με το μπιμπερο.αυτο τι σημαινει?

Μπορεί να έχει σχέση ναι. Με το θηλασμό μπορεί να το καταλάβεις αν σου ζητάει περισσότερο στήθος. Ίσως είναι μικρό για να το καταλάβεις ακόμα. Εγώ πλέον ξέρω ότι θα αδιαθετήσω όχι γιατί κοιτάω ημερομηνίες αλλά γιατί έχω τον παίδαρο να διεκδικεί στήθος λες και περνάει άλμα. Για το ότι κοιμάται δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί και τίποτα. Τα μωρά αλλάζουν συνεχώς συνήθειες.

πρίν από 24 λεπτά , marakiz είπε:

Μπορεί να έχει σχέση ναι. Με το θηλασμό μπορεί να το καταλάβεις αν σου ζητάει περισσότερο στήθος. Ίσως είναι μικρό για να το καταλάβεις ακόμα. Εγώ πλέον ξέρω ότι θα αδιαθετήσω όχι γιατί κοιτάω ημερομηνίες αλλά γιατί έχω τον παίδαρο να διεκδικεί στήθος λες και περνάει άλμα. Για το ότι κοιμάται δεν ξέρω τι σημαίνει, μπορεί και τίποτα. Τα μωρά αλλάζουν συνεχώς συνήθειες.

ρωταω αυτο με τον υπνο γιατι το συεδεσα ισως με ορμονικες μεταβολες μου.εαν δεν του εφτανε η ποσοτητα το βραδυομως λογικα θα εκλαιγε ομως.

13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Γιατί να ταϊσουν στα κρυφά τα μωρά; Στο ιδιωτικό μαιευτήριο σου χρεώνουν τη γάζα, από πού κι ως πού να δώσουν κρυφά γάλα που δε θα το πληρώσεις κιόλας; Να γίνει μπέρδεμα αν το μωρό δεν είναι με τη μαμά μπορώ να το φανταστώ, αλλά το να το ταϊζουν μυστικά τι θα εξυπηρετούσε; Από δημόσιο, η εμπειρία που έχω δεν προέβλεπε καν θάλαμο για νεογνά εκτός αν υπήρχε θέμα υγείας και για να δώσεις φόρμουλα έπρεπε να το συζητήσεις με τον παιδίατρο και να υπογράψεις, ακόμη και για συμπλήρωμα.

Σε δημοσιο νοσοκομείο,  όπως είπα και πιο πάνω, μου έφεραν το νεογέννητο ταισμένο, ενώ είχε ήδη θηλασει, ενώ δεν με ρώτησε κανείς και δεν υπέγραψα ποτέ τίποτα... Τον πήραν από την αίθουσασ ανάνηψης κι εγώ θεώρησα ότι θα τον ΄φερουν στο δωμάτιο μαζί μου. Χωρίς να με ενημερώσει κανείς μου τον έφεραν μετά από 20 λεπτά.

Γενικά υπάρχει μια λογική ας το ταϊσουμε να είναι ήσυχο στην εξέταση γιατί για καποιο λόγο όταν ένα νεογνό κλαίει θεωρούν πάντα ότι πειναει (;)

Ξαναλέω, όλα αυτά από την εμπειρία μου στο δημόσιο το 2015, όπου -παρεπιπτώντος- δεν είδα να δυσκολεύονται και να τσιγκουνεύονται καθόλου τα μπουκαλια με το γάλα, τα οποία έδιναν και επαιρναν και η διπλανή μου τα έκρυβε στις τσάντες της για να ζητάει κι άλλα....

1 ώρα πρίν, marakiz είπε:

Εγώ πάντως πιστεύω ότι δίνουν αν κι όποτε τους βολέψει. Αν πχ κλαίει το μωρό ενώ το έχουν εξετάσεις και θέλουν να τελειώνουν, ίσως η εύκολη λύση είναι να του δώσουν λίγο γάλα, παρά να το γυρίσουν στη μαμά του να ηρεμήσει και να το ξαναπάνε στο γιατρό κλπ. Σε κάποια φάση είχαν πάρει το μωρό μου για εξετάσεις. Κάνανε 3-4 ώρες να μου το φέρουν πίσω.

Να σας πω και το άλλο που έκανε μπροστά στα μάτια μου η παιδίατρος για να τον εξετάσει... Κρατούσε μια μικρή αμπούλα με ζαχαρόνερο (!!!) και την έβαζε στο στόμα του για να μην κλαίει!!!

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Καλα δεν εχει βγει καινουργια νομοθεσια γι αυτο?

Υπαρχει νομος (3418/2005): Δινοντας βρεφικο υποκαταστατο πραγματοποιειται παραβαση καθηκοντος και συγκεκριμενα του κωδικα ιατρικης δεοντολογιας, με την παραλειψη  ενημερωσης για τους κινδυνους μη θηλασμου και χορηγησης υποκαταστατων και την εμμεση προκληση βλαβης στην υγεια του βρεφους και της μητερας απο ιατρικες πραξεις που οδηγουν στον αποθηλασμο.

Επιπλεον, παραβιαζεται ο διεθνης κωδικας εμποριας υποκαταστατων μητρικου γαλακτος που υιοθετήθηκε από την Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας το 1981. Ο Διεθνής Κώδικας αναφέρει ρητά πως «καμία υπηρεσία του συστήματος υγείας δεν πρέπει να εξυπηρετεί την προώθηση των τροποποιημένων γαλάτων αγελάδας». Ο Κώδικας δεν έχει την ισχύ νόμου, αλλά ζητάει εδώ και 30 χρόνια την υιοθέτηση νομικών και διοικητικών μέτρων από τις εθνικές κυβερνήσεις ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη εμπορική προώθηση των υποκαταστάτων. 

πηγη: ibfan.gr

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Παράθεση

To έχω ξαναγράψει νομίζω κάπου, εμένα αυτό που μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση στο ΙΑΣΩ ήταν οι διαφορετικές συνήθειες/πολτικές/πρακτικές από όροφο σε όροφο.

Το 2012 και το 2014 έβλεπα με τα μάτια μου να φέρνουν φόρμες συγκατάθεσης για υπογραφή σε κοπέλες που ζητήσανε φόρμουλα, να φέρνουν τα μωρά το πρωί με γραμμένες τις ώρες και τα ml που φάγανε μέσα στη νύχτα κ.λπ. Το 2012 θήλασα τον γιο μου στην ανάνηψη (ίσως επειδή είχε αποκλειστική μαία και το ζήτησα), το 2014 την ώρα που έμεινα στην ανάνηψη δεν προσφέρθηκε καμία μαία να μου φέρει την κόρη μου (ομολογώ ότι δεν την ζήτησα, δίπλα μου ήταν μια κοπέλα που μόλις είχε κάνει διακοπή και έκλαιγε, δεν μου πήγε να φέρω νεογέννητο δίπλα της) και μου την φέρανε τελικά στο δωμάτιο 5 ώρες μετά τον τοκετό, αλλά αποκλείω να ήταν ταισμένη, έκλαιγε γοερά και έπεσε πάνω μου σαν το πυράγχας.

Και τις δύο φορές δεν έδωσα καθόλου ξένο στο μαιευτήριο και ούτε μου προωθήθηκε από κανέναν, ωστόσο το  2014 ίδιες μέρες με μένα, σε άλλον όροφο που ήταν μια γνωστή μου δίνανε ζαχαρόνερο, το ίδιο και πριν έναν χρόνο που γέννησε μια φίλη μου.

Το "αστείο" βέβαια είναι ότι και οι δύο παραπάνω κοπέλες τελικά θηλάσανε, σε αντίθεση με μένα...

Πραγματικά ρε παιδί μου, οκ στον ίδιο όροφο, αλλά και στο ίδιο δωμάτιο?? Απαράδεκτο πρώτα για την κοπέλα φυσικά αλλά και για τη Deena, λεχώνα κι αυτή, να ντρέπεται να χαρεί. 

Ότι να ναι ρε γαμώτο.

Σ

πρίν από 26 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Σοβαρα?εβαλαν κοπελα που ειχε κανει σιακοπη διπλα σου? απαραδεκτο.για την κοπελα δηλαδη.οχι για σενα

πρίν από 22 λεπτά , marakiz είπε:

Πραγματικά ρε παιδί μου, οκ στον ίδιο όροφο, αλλά και στο ίδιο δωμάτιο?? Απαράδεκτο πρώτα για την κοπέλα φυσικά αλλά και για τη Deena, λεχώνα κι αυτή, να ντρέπεται να χαρεί. 

Ότι να ναι ρε γαμώτο.

Στην ανάνηψη κορίτσια, όχι στο ίδιο δωμάτιο.

Στο διπλανό κρεβάτι/φορείο της ανάνηψης...ήταν ο λόγος που δεν ζήτησα να μου φέρουν το μωρό για θηλασμό στην ανάνηψη.

Διαφημίσεις

Α μάλιστα.. Προσωπικά τα μπέρδεψα.. 

Και πάλι λυπηρό βέβαια, θα μπορούσαν να μην σας είχαν βάλει μαζί.

παντως και εδω που μενω εγω μια χαρα μαζι με το μωρο ερχοταν το μπουκαλι με το γαλα στο ιδιωτικο τουλαχιστον που γεννησα εγω και μαλιστα αν ενα μωρο εκλεγε πηγεναν οι συγγενεις και εκαναν παρατηρησεις στη μαια γιατι δε το ταιζουν και το αφηνουν και κλαιει οπως αυτο που ακουω συνεχεια και τραβαω τα μαλλακια μου ειναι οτι στις ιδιοτικες κληνικες ειναι  υποχρεωμενες οι μαιες να ταιζουν τα μωρα γιατι δινουμε τοσα λεφτα και πρεπει να ξεκουραζετε η μαμα μιας και μετα την περιμενει πολυ κουραση ... και στα νοσοκομειο  μας παλι μια χαρα πανε οι μανουλες και φτιαχνουν το γαλα του μωρου χωρις βεβαια να εχει χρειαστει πριν να υπογραψουν.....!!!

19 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Αυτό που λες δεν ισχύει. Πριν από ένα χρόνο γέννησα σε δημόσιο κ μια χαρά μου έφερναν οι μαίες τη φόρμουλα χωρίς να έχω υπογράψει κ χωρίς να έχω συζητήσει τπτ με παιδιατρο. Δλδ θες να πεις ότι σύμφωνα με την εμπειρία σου ο ένας και μοναδικός παιδίατρος του δημόσιου νοσοκομειου ήταν ανά πάσα ώρα και στιγμή σε επικοινωνία με ολες τις λεχωνες για το αν θα δώσουν φόρμουλα ή όχι; Μήπως μπερδευεσαι με τις εγκυκλίους που δεν τηρούνται; Γιατί λένε και για τα δείγματα γάλακτος που απαγορεύονται αλλά μια χαρά τα δίνουν ακόμη στα ιδιωτικά οι παιδίατροι. Επίσης, δεν έχω ακούσει ποτέ να χρεώνουν έξτρα το γάλα, συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Βρε @ΑΡΓΚ ώρες ώρες σκέφτομαι ότι τα βγάζεις απτό μυαλό σου!

Από ιδιωτικό ξερω μόνο από το Μητέρα όπου γέννησε η κολλητή μου και εκεί σίγουρα δεν την πίεσε κανείς για φόρμουλα, και μάλιστα η κοπέλα με την οποία μοιράζοταν το δωμάτιο είχε κάνει και μία ψιλοφασαρία γιατί δεν ήθελε να θηλάσει. 

Προσωπικά 3 παιδιά γέννησα στο Ελενα, το ένα χρειαστηκε και φόρμουλα λογω προορότητας και ξένο μητρικό, και για τα  δύο ενημερώθηκα. Για το τελευταίο μου παιδί που λόγω ίκτερου συζητήθηκε το να πάρει συμπλήρωμα για να βγούμε, με έστειλαν στον παιδίατρο, το συζητήσαμε, μου έδωσε χαρτί να το δώσει στην προϊσταμένη και έγραφε επάνω και το πόσα ml. Τελικά δεν το χρειαστήκαμε, αλλά τη διαδικασία τη θυμάμαι πολύ καλά. Δε ξέρω σε άλλα νοσοκομεία, αλλά στο Ελενα υπήρχε πάντα παιδίατρος, δεν τέθηκε θέμα να τον ψάχνω και να μην τον βρίσκω.

Να σας πω και εγώ την εμπειρία μου μιας και γέννησα στο εξωτερικό και ομολογώ πως αυτά που διάβασα με σοκαραν. Γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο και την μικρή μου, μου την έβαλαν πάνω μου αμέσως (ούτε καν την σκουπησαν καλά καλά). Και μου έδειξαν αμέσως πως να την θηλασω. Την πήραν να την ζυγισουν και να την ντυσουν μετά από 1,5 ώρα και αφού είχαν τελειώσει με εμένα. Μετά μεταφερθηκαμε στο δωμάτιο μαζί και για τις 3 ημέρες νοσηλειας την πήραν από κοντά μου μόνο για κάποιες από τις εξετάσεις. Σε κάποιες ήμουν παρούσα και εγώ και την πήγαινα εγώ στον γιατρό. Όσον αφορά τον θηλασμό, καλώς ή κακώς, εδώ θεωρείται καθήκον της μητέρας να θηλαζει το μωρό για τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες, οπότε δέχθηκα πολλή βοήθεια από τις μαιες να μου δείξουν ξανά και ξανά πως να το κάνω σωστά. Λυπάμαι που διαβάζω μερικές από τις ιστορίες σας γιατί πιστεύω πως είναι σημαντικό να έρχεται το μωρό νωρίς σε επαφή με την μητέρα του. 

Επίσης έκπληξη μου προκάλει που διαβάζω ότι τα ταΐζουν αμέσως γιατί πεινανε. Εμένα εδώ μου είπαν οι μαιες ότι το πρώτο 24ωρο το μωρό δεν πεινάει γιατί έχει ακόμη αποθέματα στο στομάχι του. Παρόλα αυτά ότι είναι σημαντικό να το βάλω στο στήθος για τουλάχιστον 3-4 φορές προκειμενου να ενεργοποιηθεί η παραγωγή γάλακτος και ότι μετά το 24ωρο θα αρχίσει πραγματικά να πεινάει και θα θηλαζει πολύ πιο συχνά. Και έτσι και έγινε. Το πρώτο 24ωρο ζήτησε ελάχιστα να πιπιλισει, κοιμηθηκε δε όλο το βράδυ (πρώτη και τελευταία φορά έως τώρα!) και μετά το 24ώρο ζητούσε να θηλασει κάθε 1,5-3 ώρες. 

Όντως με το που γεννηθούν τα μωρά φυσιολογικά, αλλά και με καισαρική, είναι τόσο ταλαιπωρημένα απο΄τον τοκετό, οι πρώτες ώρες σίγουρα θέλουν απλή΄επαφή δέρμα με δέρμα με τη μαμά και σίγουρα δεν πεινάνε. Αντιθέτως, αποβάλλουνα αμνιακά υγρά που έχουν καταπιεί και φυσικά οι σταγονίτσες από πρωτόγαλα που χρειάζονται είναι ελάχιστες. Παρ' όλα αυτά, η πρώτη επαφή με το στήθος και τη μυρωδιά του είναι σημαντικό ερέθισμα για να κατέβει το γάλα. Ακόμα όμως κι αν γίνει καισαρική και καθυστερήσει αυτή η επαφή κατά κανένα τρόπο δεν εμποδίζεται ο θηλασμός για καθυστέρηση μερικών ωρών, οποιαδήποτε στιγμή ερεθιστεί το στήθος πρωτόγαλα θα κατέβει. Αρκεί το μωράκι να μην έχει μπουκωθεί στο μεταξύ ποσότητες ξένου γάλακτος. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

2 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Επίσης έκπληξη μου προκάλει που διαβάζω ότι τα ταΐζουν αμέσως γιατί πεινανε. Εμένα εδώ μου είπαν οι μαιες ότι το πρώτο 24ωρο το μωρό δεν πεινάει γιατί έχει ακόμη αποθέματα στο στομάχι του. Παρόλα αυτά ότι είναι σημαντικό να το βάλω στο στήθος για τουλάχιστον 3-4 φορές προκειμενου να ενεργοποιηθεί η παραγωγή γάλακτος και ότι μετά το 24ωρο θα αρχίσει πραγματικά να πεινάει και θα θηλαζει πολύ πιο συχνά. Και έτσι και έγινε. Το πρώτο 24ωρο ζήτησε ελάχιστα να πιπιλισει, κοιμηθηκε δε όλο το βράδυ (πρώτη και τελευταία φορά έως τώρα!) και μετά το 24ώρο ζητούσε να θηλασει κάθε 1,5-3 ώρες. 

Παντως ομολογώ ότι αναρωτιέμαι αν όσα κατέπληξαν και εσένα (και εμένα που γέννησα στην Ελλαδα) όντως συμβαίνουν ή είναι ικασίες. Επειδή τα παιδιά μου ήταν πρόωρα και υπήρχε αυστηρή παρακολούθηση έτσι κι αλλιώς συν ότι ήξερα και την υπεύθυνη παιδίατρο στο νοσοκομείο, η εμπειρία μου δεν είχε με κανένα από τα 3 παιδιά καμία σχέση με όσα βλέπω να περιγράφονται. Τι να πω, μπορεί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το νοσοκομείο; Δεν αποκλείεται κιόλας.

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Παντως ομολογώ ότι αναρωτιέμαι αν όσα κατέπληξαν και εσένα (και εμένα που γέννησα στην Ελλαδα) όντως συμβαίνουν ή είναι ικασίες. Επειδή τα παιδιά μου ήταν πρόωρα και υπήρχε αυστηρή παρακολούθηση έτσι κι αλλιώς συν ότι ήξερα και την υπεύθυνη παιδίατρο στο νοσοκομείο, η εμπειρία μου δεν είχε με κανένα από τα 3 παιδιά καμία σχέση με όσα βλέπω να περιγράφονται. Τι να πω, μπορεί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο το νοσοκομείο; Δεν αποκλείεται κιόλας.

Κι εμενα αν εξαιρεσεις αυτο που ειδα γραμμενο στο βιβλιαριο η εμπειρια μου ηταν πολυ καλη. Ομως οι μαιες του νοσοκομειου ηταν τρομερα αδιαφορες εως ερειστικες (με καποιες εξαιρεσεις φυσικα). Η πολυ καλη εμπειρια του αμεσου θηλασμου μετα τον τοκετο και του οτι το μωρο ηταν μαζι μου συνεχεια οφειλοταν στο οτι ειχα δικη μου μαια στον τοκετο.

Κι εγώ πια δεν συνάντησα τίποτα το τραγικό. Ήμουν όμως ενημερωμένη και ευγενικά αρνήθηκα μια πρόταση για ξένο γάλα λόγω ίκτερου και η παιδίατρος, αφού προτίμησα θήλαστρο, δεν άσκησε καμία πίεση. Η ίδια παιδίατρος, δύο χρόνια αργότερα και μετά την εγκύκλιο και την αλλαγή πολιτικής στα μαιευτήρια, μας παρότρυνε ένθερμα για αποκλειστικό θηλασμό και μας συμβούλευε στο δωμάτιο να αρνηθούμε ψευδοθηλές, πιπίλες, αντιαναγωγικά σιρόπια και θήλαστρα τους πρώτους δυο μήνες. Μάλιστα θυμάμαι ότι το 2016 που θήλαζα τον πρώτο μου γιο στο μαιευτήριο ξαπλωτή στο κρεβάτι, μου είχαν κάνει παρατήρηση ότι δήθεν είναι επικίνδυνο και να μην τον αφήνω να αποκοιμιέται έτσι, ενώ το 2018 το επέτρεπαν και μας παρότρυναν κιόλας για να κοιμηθούμε μερικές ώρες ήσυχες. Γενικώς υπήρχε έντονη αλλαγή, παρ' όλο που προσωπικά ούτε το 2016 συνάντησα τραγικά πράγματα. 

Βέβαια, μια από τις διπλανές μου που όσον αφορά τον θηλασμό δεν ήταν και πολύ ενημερωμένη, όντως εύκολα όταν ζήτησε έδωσαν ξένο μετά από υπογραφή της, αφού λίγο τη βοήθησαν μήπως θηλάσει καλύτερα. Αλλά πιθανόν και για λόγους ψυχολογίας να μην πιέζουν, άλλωστε είναι προσωπική υπόθεση να θηλάσεις και η ευθύνη για την απόφαση αυτή ανήκει πρώτα απ' όλα στους γονείς και όχι στις μαίες για να την πάρουν. Δηλαδή αν κάποια κοπέλα δεν το βλέπει και πολύ ζεστά, ε δεν θα κάτσει η μαία, που είναι και 1 το πολύ 2 ανά βάρδια να την πείσει. Μπορεί κάποια ευσυνείδητη να το κάνει, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ υποχρέωσή της. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

2 ώρες πρίν, Josephine είπε:

Βέβαια, μια από τις διπλανές μου που όσον αφορά τον θηλασμό δεν ήταν και πολύ ενημερωμένη, όντως εύκολα όταν ζήτησε έδωσαν ξένο μετά από υπογραφή της, αφού λίγο τη βοήθησαν μήπως θηλάσει καλύτερα. Αλλά πιθανόν και για λόγους ψυχολογίας να μην πιέζουν, άλλωστε είναι προσωπική υπόθεση να θηλάσεις και η ευθύνη για την απόφαση αυτή ανήκει πρώτα απ' όλα στους γονείς και όχι στις μαίες για να την πάρουν. Δηλαδή αν κάποια κοπέλα δεν το βλέπει και πολύ ζεστά, ε δεν θα κάτσει η μαία, που είναι και 1 το πολύ 2 ανά βάρδια να την πείσει. Μπορεί κάποια ευσυνείδητη να το κάνει, αλλά προσωπικά δεν το θεωρώ υποχρέωσή της. 

Στο Ελενα που πραγματικά πίεζαν για θηλασμό και 15 χρόνια πριν, έχω γίνει πάντως μάρτυρας και έντονου καβγά γι αυτό το λόγο, η μαμά να ζητά φόρμουλα στη μέση της νύχτας και οι κοπέλες που είχαν εφημερία να προσπαθούν να την πείσουν ότι έχει γάλα και δεν υπάρχει λόγος και πρέπει να περιμένει τον παιδίατρο αν επιμένει, και είχε γίνει πραγματικά μεγάλη φασαρία, είχε ξυπνησει όλη η πτέρυγα από τις φωνές γιατί η μαμά είχε πραγματικά πάθει υστερία. Οπότε λογικό μου φαίνεται να μην πιέζει το προσωπικό για θηλασμό, νομίζω αν κάποια μαμά όντως την ενδιαφέρει θα το δείξει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

Nobody has received reputation this week.

• Δημιουργία νέου...