Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναψυκτικά/ανθρακικό επιτρέπονται ή όχι?

gema

Recommended Posts

γιατρός θα σας συμβουλεύσει να περιορίσετε:

• Tα γλυκά, επειδή παρέχουν περιττές θερμίδες.

Tα αναψυκτικά, επειδή περιέχουν ζάχαρη (η άποψη ότι το αέριο των αναψυκτικών ενοχλεί το έμβρυο δεν ευσταθεί).

• Tα αλκοολούχα ποτά. Ωστόσο, δεν απαγορεύεται ένα ποτηράκι κρασί ή ένα ποτήρι μπίρα πού και πού, π.χ. όταν βγαίνετε έξω.

• Tην κατανάλωση καφέ. «Eπιτρέπεται» η πρόσληψη 200 mg καφεΐνης ημερησίως, δηλαδή ένα φλιτζάνι καφέ ή δύο φλιτζάνια τσάι.

• Tο αλάτι, κυρίως όταν έχει προχωρήσει η εγκυμοσύνη και έχετε κατακράτηση υγρών (είστε πρησμένες). Eπίσης, πρέπει να αποφεύγετε το αλάτι σε περίπτωση που το συστήσει ο γιατρός (π.χ. αν έχετε υπέρταση). Eάν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας, δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγετε τα αλμυρά.

και όλο το άρθρο εδώ

http://www.vita.gr/html/ent/125/ent.6125.asp

Εμενα παντως το αλκοολ μου το απαγορευσε τελειως.Οι νεες ερευνες μου ειπε εχουν δειξει οτι δημιουργει προβλημα..δε θυμαμαι που.Τα μονα που μου απαγορευσε τελειως ηταν το αλκοολ και το τσιγαρο.

Διαφημίσεις

Εχω ακουσει επισης οτι οταν το μωρο αρχίσει να ακουει, 24 εβδομάδα νομίζω, ειναι πολύ δυσάρεστο γι'αυτο ο θόρυβος που κανει το ανθρακικο στην κοιλια σου!

ναι, επίσης λένε πως κουφένεται, αλλά όπως έγραψε και η Dalia παραπάνω ΔΕΝ ισχύει!!!!!!!!!!!

Λέτε για αυτό να κάνουν ακουολογική εξέταση όταν γεννιέται το μωρό :lol: :lol: :lol: :lol:

βασικά κι εγώ την θέλω πάρα πολύ στην εγκυμοσύνη :oops: :oops:, αλλά είμαι τυχερή 2 κιλά έχω πάρει εως τώρα!!!!!!!!!

αλκοόλ, ήπια την Παρασκευή μια ursus με κόλα και που και που πίνω καμιά γουλίτσα μπύρα!!!!!!!!!!!!!

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Εμενα παντως το αλκοολ μου το απαγορευσε τελειως.Οι νεες ερευνες μου ειπε εχουν δειξει οτι δημιουργει προβλημα..δε θυμαμαι που.Τα μονα που μου απαγορευσε τελειως ηταν το αλκοολ και το τσιγαρο.

Niki κι εμενα αυτό μου είπε για το αλκοολ, ότι νεες ερευνες το απαγορεύουν. αλλά η καθεμία καλό είναι να ακολουθεί τις συμβουλές του γιατρού της. κι εμενα ο καθένας μου λέει το κοντό του και το μακρύ του, 'μην κανεις αυτό, μην κάνεις το άλλο' αλλά ότι πει ο γιατρός κάνω

Οι γιατροί λένε πως η κόκα κόλα δεν κάνει καλό στην εγκυμοσύνη και είναι πολύ σωστοί. Εδώ και 7 χρόνια κάνω γαστροσκοπήσεις έχω πάει σε πάνω από δέκα γαστρεντερολόγους και όλη ήταν ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟΙ μακριά από ανθρακούχα και περισσότερο από κόκα κόλα. Τώρα που είμαι έγκυος είναι το πρώτο πράγμα που μου απαγόρεψαν όλοι γαστρεντερολόγοι - γυναικολόγοι. Ειδικά στο πρώτο τρίμηνο που υπάρχει έντονη καούρα και δυσπεψία στις περισσότερες εγκυμονούσες, η κόκα κόλα τις κάνει στην αρχή που την πίνουν να νιώθουν για λίγο πιο ανάλαφρες. Όμως είναι προσωρινό. Το ανθρακικό οξύ στο στομάχι έχει την ιδιότητα να διαστέλλεται και προκαλεί αίσθημα φουσκώματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ανέβασμα του διαφράγματος και κατά συνέπεια δυσκολία στην αναπνοή και αύξηση στους χτύπους της καρδιάς. Σε λίγο καιρό με την συνεχή χρήση κόκα κόλας ο σφιγκτήρας του στομάχου θα χαλαρώσει περισσότερο απ' το σύνηθες της εγκυμοσύνης με αποτέλεσμα τα συμπτώματα της καούρας να είναι πιο έντονα αφού όλα θα γυρίζουν στον οισοφάγο. Συν ότι θα αυξηθούν και τα συμπτώματα τις οισοφαγίτιδας. Αυτά τα γράφει κάποια που είχε αντικαταστήσει το νερό με κόκα κόλα και που τώρα η έλλειψη της με έχει κάνει άνω κάτω. Το έμβρυο λοιπόν δεν παθαίνει τίποτα (για να κουφαθεί πρώτη φορά το ακούω, δεν ξέρω τι να πω) αλλά για την έγκυο δεν είναι ότι καλύτερο. Τέλος η ζάχαρη που περιέχει είναι το λιγότερο, μην ξεχνούμε ότι η κόκα κόλα έχει καφείνη όπως και το τσάι, και η καφείνη αυτή καθεαυτή είναι εθιστική και δημιουργεί τα ακόλουθα:

http://www.nutridiet.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=9

http://www.bionews.gr/bionews/036/gikontes.htm

Φανταστείτε πως ένας γαλλικός έχει 74mg καφείνη και μια coca cola 46 mg καφείνη, ενώ ένας στιγμιαίος καφές 66 mg καφείνη.

Τέλος ας ακολουθήσει η κάθε μανούλα ότι θεωρεί καλύτερο για το μωρό της.

Διαφημίσεις

λοιπον, επειδη ειμαι μανιακη της κοκα λαιτ να σου πω οτι κατα την εγκυμοσυνη απλα την ελαττωσα...επινα ενα ποτηρι μετριο την ημερα...βεβαια δεν επινα ουτε τσαι ουτε καφεδες ουτε τσιγαρα..και φροντιζα να τρωω αρκετα γαλακτοκομικα.....η κοκα κολα εμποδιζει την καλη απορροφηση του ασβεστιου απο τα κοκκαλα....η γιατρος μου ειπε να πινω με μετρο κι εφοσον δεν πινω καφε λιγη κοκα δεν βλαπτει....εξαλλου ενα ποτηρι κοκα κολα εχει πολυ λιγοτερη καφεινη απο ενα εσπρεσακι

εγω θηλαζω κι ακομα πινω λιγο καθημερινα....δεν μπορω να την κοψω καθολου...εστω 2 γουλιες την ημερα...

καλημερα κοριτσια

εμενα ο γιατρος μου μ απαγορευεσε τ αναψυκτικα και την εκοψα την κοκα κολα

χυμους φυσικους πινω

κ καφε μονο ελληννικο κανει ν πινεις

κ ολα τ αλλα μ μετρο

αλκοολ οχι

ο γιατροσ μου μου ελεγε" καθε φορα που θα σου δεινουν μια συμβουλη θα τουσ ζητασ και 5 ευρω θα γινεισ πλουσια και κατι θα εχεισ βγαλει απο ολεσ τισ βλακιεσ "επινα σοδα αντι για νερο (καουρεσ και εμετουσ μεχρι τον :cool:και η μπεμπα μια χαρα βγηκε .το χειτοτερο για το μωρο ειναι το αγχοσ που μασ δημιουργουν οι γυρω μασ.οσο για την κοκα κολα μου ειχαν πει οτι κανει κακο στα ματια και οχι στα αυτια αν λεγαμε το τι ακουσαμε θα γελαγαμε μερεσ!

• 1 month later...

μολισ εμαθα στα μεσα του 6ου μηνα οτι δεν κανει να πινουμε ανθρακουχα ποτα, εγω γενικα χωρισ την σουρωτη μου δυσκολα βγαζω την μερα, την εχω πραγματικη αναγκη , ξερει κανεις αν πραγματικα δεν κανει.

ο γιατροσ μου ειναι δυσπροσιτοσ κ λιγομιλητοσ για να τον ρωταω τετοια.

εσεισ λοιπον εκει εξω τι ξερετε για τισ σοδιτσεσ που ειναι τοσο δροσιστικες?

παλαι απιστευαν οτι το ανθρακικο δημιουργει προβλημα στο μωρο,αλλα με ερευνε ςπου εγιοναν δενα ποδειχτηκε ποτε κατι τετοιο....απλα αποφευγουν τα ανθρακουχ αποτα λογω ζαχαρης και μονο....

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Διαφημίσεις

Εγω επεινα σε ολη την εγκυμοσυνη κοκα-κολα, ειμαι εθισμενη... Απο την αρχη λοιπον ο γιατρος μου μου ελεγε να μην πεινω γιατι θα κανω ραγαδες... Κακως που δεν τον ακουσα, ειχε απολυτο δικιο...

fmpG.jpgaurPp2.png?UGOrssO8

Οι ραγάδες έχουν να κάνουν με το δέρμα πάντως, εγώ έπινα γύρω στα 3-4 κουτάκια κοκα κολα την μέρα και δεν έκανα καθόλου, ούτε είχα κανένα άλλο πρόβλημα.

There is no patch for human stupidity.

Είναι ένας μύθος που λέγεται και έχει πολύυυ γέλιοοο...

πως με το ανθρακικό τα παιδιά... κουφαίνονται! :lol: :lol: :lol:

Αν ίσχυε όλη η Αμερική θα ήταν .... κουφή! :lol:

Εν τω μεταξύ.....

αν το μωρό το ενοχλεί το ανθρακικό, τότε τι να πούμε για τα ....... φυσιολογικά αέρια....;;;; Βόμβες μεγατόνων... :lol:

Τα αναψυκτικά δεν είναι υγιεινά, οκ. Είναι τροφές που βασίζονται στη... χημεία. Ως τέτοια τα αποφεύγουμε, στα πλαίσια μιας καλής διατροφής.

Εμένα όλο σόδα μου συνιστούσε ο γιατρός για τις καούρες.... (αν θυμάμαι καλά).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Είναι ένας μύθος που λέγεται και έχει πολύυυ γέλιοοο...

πως με το ανθρακικό τα παιδιά... κουφαίνονται! :lol: :lol: :lol:

Αν ίσχυε όλη η Αμερική θα ήταν .... κουφή! :lol:

QUOTE]

χα χα!μου το λεγε με υφος επιστημονικο καποιος κ μου τη εδινε! ηταν κ ασχετος με ιατρικα κ ειχε υφος γιατρου!εμενα μου ειπε να μην πινω για τις θερμιδες,αλλα αν θελω σοδα για να νιωθω καλα να πινω

To ό,τι το ανθρακικό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και κώφωση στο μωρό ( :shock: ) είναι είναι ένας αστικός μύθος!!!

Ο λόγος που δε συστήνεται η κατανάλωση αναψυκτικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η σύστασή τους η οποία με τόσα τεχνητά συστατικά, χρώματα, αρώματα, καφεινη (στην περίπτωση της Coca Cola), ζάχαρη ή γλυκαντικά τα καθιστά ανθυγιεινά ακόμη κι όταν δεν είσαι έγκυος πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που από εσένα εξαρτάται κι ένας άλλος άνθρωπος.

:roll: Για τη σόδα και το ανθρακούχο νερό δεν έχω ακούσει η διαβάσει κάτι σχετικό αλλά υποθέτω πως θα είναι πιο "αθώα" σε σχέση με ένα κουτάκι Coca Cola ή ένα κουτάκι πορτοκαλάδα (τα 330 ml της οποίας μπορεί να περιέχουν εως και 10 κουταλιές ζάχαρη).

Εφόσον όμως δεν είμαι γιατρός ή ειδικός θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις το γιατρό σου. Έχει επαγγελματική αλλά και ηθική υποχρέωση να ακούσει τους προβληματισμούς σου και να σου παρέχει απαντήσεις και πληροφορίες.

Με το καλό να κρατήσεις αγκαλίτσα το μωράκι σου :D

*

Διαφημίσεις

Εγώ το βρίσκω παρατραβηγμένο αυτό που λένε για το ανθρακικό και το ότι κάνει κακό στα αυτάκια του εμβρύου.

Τα έντερα μας κάνουν πιο πολύ θόρυβο.

Να σας πω όμως τι μου έτυχε την περασμένη βδομάδα την ώρα που έκανα καρδιοτοκογραφο, μου έδωσαν να πιω νερό με ανθρακικό και ακουγόταν μέσα από τον καρδιοτοκογραφο την ώρα που έπεφτε στο στομάχι μου....είχε πολύ πλάκα.

εγώ καλή μου πίνω πολύ σόδα.όταν λέμε πολύ εννοούμε πολύ.με τα καφάσια τις πέρνω.ειμαι τώρα στην 38 βδομάδα.εχω αναγούλες και κάνω εμετούς απο την αρχή της εγκυμοσύνης μου και περίπου στην μέση ανακάλυψα ότι η σόδα με βοηθάει λίγο με όλο αυτό το μαρτύριο.το έχω πει στον γιατρό μου και μου είπε οτι δεν πειράζει.τα αναψυκτικά τυπου κολα κτλ δεν κανουν καλό λόγω της ζάχαρης που περιέχουν.η σόδα όμως δεν έχει ζαχαρη.και καθαρίζει και τα νεφρά.ολα αυτά για την κοφωση ειναι χαζομάρες των γιαγιάδων μας που ζούσαν σε άλλες εποχές.εν ετη 2010 δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τετοια πραγματα.εγώ λοιπον πίνω πολύ σοδα πιο πολύ και απο το νερό.:cool::cool::cool::cool::cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αυτή τη χαζομαρα, μαζί με πολλές άλλες, μου την είχαν πει στη δουλειά. Μάλιστα είχα στο γραφείο μου ένα κουτακι και άρχισαν να φωνάζουν σαν τρελλοι «όχι δεν κάνει, θα κουφανεις το παιδί»

ρώτησα το γιατρό και μου είπε ότι καλό είναι να αποφεύγω τα αναψυκτικά για τη ζάχαρη. Του είπα για light και μου είπε ότι έχουν ασπαρταμη, οπότε καλό ήταν να τα αποφεύγω. Πρότεινε σοδα.

Το τι χαζομαρα έχω ακούσει, δεν λέγεται!

Πρέπει να κάνουμε ένα τοπικ:χαζομαρες για την εγκυμοσύνη»

• 3 months later...

Ειμαι στον τεταρτο μηνα της εγκυμοσυνης και με τραβαει πολυ να πινω οτιδηποτε εχει ανθρακικο.Οχι μονο αναψυκτικα αλλα και σουρωτες και σοδες.Με βοηθάνε πολυ στις καουρες που νοιώθω.Παλια έλεγαν οτι αυτο μπορει να εχει επιπτωση στο μωρο και ακομη οτι μπορει να το αφησει τυφλό.Θεος φυλαξει βεβαια.

Εχετες ακούσει τίποτα?

Τα παιδακια μου ειναι η ζωη μου ολη.

Ειμαι στον τεταρτο μηνα της εγκυμοσυνης και με τραβαει πολυ να πινω οτιδηποτε εχει ανθρακικο.Οχι μονο αναψυκτικα αλλα και σουρωτες και σοδες.Με βοηθάνε πολυ στις καουρες που νοιώθω.Παλια έλεγαν οτι αυτο μπορει να εχει επιπτωση στο μωρο και ακομη οτι μπορει να το αφησει τυφλό.Θεος φυλαξει βεβαια.

Εχετες ακούσει τίποτα?

ειναι τρομερος κ τρομαχτικος μυθος.μην επηρεαζεσαι απο αυτα.εμενα μου λεγανε για κωφωση!ρωτησα τη γυναικολογο μου κ μονο που δεν γελασε.απλα εχουν ζαχαρη αν κ ειπε οτι αν νιωθω φουσκωμα να πινω λιγο

Και εμένα τα ίδια μου λέγανε. Ρώτησα το γυναικολόγο μου και μου είπε ότι το μόνο πρόβλημα με τα αναψυκτικά είναι ότι έχουν πολλή ζάχαρη κ κάποια καφείνη. Το ανθρακικό δεν επηρρεάζει σε κάτι το μωρό. Αν υπάρχει μέτρο μπορείς να πίνεις τα πάντα. Εγώ έπινα λίγο κάθε μέρα αφού δεν μπορώ να φάω χωρίς coca cola.

Εχετες ακούσει τίποτα?

οχι βρε μη φοβάσαι. Δεν το αφήνει τυφλο, κουφό το αφήνει, λόγω του θορύβου που κάνουν οι μπουρμπουλήθρες στο στομάχι μας!

(ναι, το χω διαβάσει στο φόρουμ αυτό) :D

• 2 months later...

Τώρα αγχώθηκα ...

Εγώ από τότε που άρχισαν οι καούρες πίνω μισό περίπου ποτήρι coca cola με το φαγητό κάθε μέρα σχεδόν. Επίσης τώρα τελευταία επειδή δεν είχα κανονική έπινα light (πρέπει να έχω πιει 1 lt light περίπου συνολικά (είχα ένα μεγάλο μπουκάλι στο σπίτι)!.

Επίσης πίνω σχεδόν καθημερινά από την αρχή τις αγκυμοσύνης 1 τσάι (συνήθως πράσινο) και κάποιες μέρες πίνω και καφέ decaf ... Το έχω καταστρέψει το παιδί μου?????

Α! Και χώρια οι σοκολάτες που τρώω σε κάθημερινή βάση κυρίως μαύρη!!! Αν τα αθροίσεις όλα αυτά ...πολλή καφεϊνη!!!!!!!!!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...