Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

με ποια σειρα κανατε τα εμβολια?

mama tou kostantinoulh

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ο Γιατρός σου σωστά επραξε και σου είπε να γινει αμέσως μετά την γέννα αυτό το εμβόλιο,γινεται όταν συγγενής 1ου βαθμού είναι είτε φορέας είτε νοσεί.Και καλό είναι αν δεν το έχεις κάνει κι εσύ να ξεκινήσεις μαζί με το μωρό σου την 1η δόση...

• 3 εβδομάδες μετά...

Ισως απαντάω λίγο αργά αλλά ναι παντού στο εξωτερικό (ζω Αμερική) το εμβόλιο αυτό γίνεται αμέσως μετά την γέννα, με την σύμφωνη γνώμη των γονιών βέβαια, ιδιαίτερα όταν στην οικογένεια υπάρχει κρούσμα τότε θεωρείται απαραίτητο. Ο λόγο που γίνεται άμεσα, όπως μου είπε η παιδίατρός μας (είναι ελληνίδα) είναι γιατί ακόμα κι αν δεν υπάρχει στην οικογένεια κρούσμα αν τύχει το παιδί να νοσηλευτει για οποιονδήποτε σημαντικό ή ασήμαντο λόγο μπορεί να έρθει σε επαφή με την ηπατίτιδα, γενικά το εμβόλιο αυτό δεν έχει κινδύνους, ούτε περιέχει thimersol ή άλλα περίεργα συντηρητικά. Από εκεί και πέρα βέβαια είναι στην δική σου κρίση αν θα το κάνεις. (εμείς το κάναμε στην πρώτη επίσκεψη στην παιδίατρό μας την πρώτη εβδομάδα)

tb2xm4.png

ξέχασα να αναφέρω οτι αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια οπότε έχουν μεγάλη πείρα χωρίς κανένα δυσάρεστό περιστατικό όπως π.χ. έχει συμβεί με άλλα εμβόλια

tb2xm4.png

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

1. HepB = Ανασυνδυασμένο εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Β.

Η 1η δόση του HepB χορηγείται αμέσως μετά τη γέννηση μόνον όταν η μητέρα είναι φορέας του επιφανειακού αντιγόνου (HBsAg), ή όταν είναι άγνωστο αν η μητέρα είναι φορέας ή όχι. Στην περίπτωση αυτή αναγκαστικά η 1η δόση του HepB χορηγείται ως μονοδύναμο εμβόλιο.

1β Στην περίπτωση που η 1η δόση χορηγείται αμέσως μετά τη γέννηση, ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει συνολικά 4 δόσεις αντί 3 δόσεις (η 2η στο τέλος του 1ου μήνα και η 3η στο τέλος του 2ου μήνα). Το ελάχιστο μεσοδιάστημα μεταξύ 1ης και 2ης καθώς και 2ης και 3ης δόσης είναι 4 εβδομάδες. Το ελάχιστο μεσοδιάστημα μεταξύ προτελευταίας (3ης ) και τελευταίας (4ης) δόσης του βασικού εμβολιασμού είναι 8-16 εβδομάδες και δεν χορηγείται νωρίτερα από την ηλικία των 24 εβδομάδων (6 μηνών).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που το εμβόλιο της Ηπατίτιδος Β χορηγηθεί ως συνδυασμένο εμβόλιο, ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει ότι τα συνδυασμένα εμβόλια δεν χορηγούνται πριν από την 6η εβδομάδα της ζωής. Επομένως το ελάχιστο μεσοδιάστημα που μεσολαβεί από τη γέννηση, που χορηγείται το μονοδύναμο εμβόλιο της Ηπατίτιδας Β, είναι 6 εβδομάδες αντί 1 μήνας.

Παράλληλα με την 1η δόση του εμβολίου, σʼ όλα τα νεογνά μητέρων φορέων του επιφανειακού αντιγόνου και μέσα στις πρώτες 12 ώρες μετά τη γέννηση, χορηγούνται 0,5ml υπεράνοσης ανοσοσφαιρίνης για ηπατίτιδα Β. Η ένεση γίνεται σε διαφορετικό μέρος απʼ αυτό που έγινε (ή θα γίνει) το εμβόλιο. Όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες φορείς και πήραν το εμβόλιο και την υπεράνοση ανοσοσφαιρίνη πρέπει να ελέγχονται για επιφανειακό αντιγόνο (HBsAg) και αντισώματα (αντι-HBs) στην ηλικία των 9 έως 15 μηνών.

Όταν η μητέρα είναι άγνωστο αν είναι ή όχι φορέας του επιφανειακού αντιγόνου κατά τον τοκετό και στη συνέχεια αποδειχτεί ότι δεν είναι, από τη 2η δόση και πέρα ακολουθείται το σχήμα του εμβολιασμού που ισχύει για τα νεογνά μητέρων που δεν είναι φορείς του HbsAg, δηλαδή αγνοείται η 1η δόση.

1γ Όταν η μητέρα είναι αρνητική για επιφανειακό αντιγόνο, ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει 3 δόσεις (δύο αρχικές με μεσοδιάστημα 6-8 εβδομάδων και μια τρίτη σε ηλικία 6-18 μηνών με ελάχιστο μεσοδιάστημα από τη 2η δόση 8-16 εβδομάδες και όχι νωρίτερα από την ηλικία των 6 μηνών).

http://www.mohaw.gr/future/anakoinseis-egkyklioi/Explain.doc/view

Είναι απο το πρόγραμμα εμβολιασμών για το 2008 το απόσπασμα.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Σε τετοιες περιπτωσεις καλυτερα να αναφερουμε προσωπικες εμπειριες και απο εκει και περα ειναι στην κριση των γονιων. Εγω με το που τελειωσε ο τοκετος και λιγο πριν με πανε στην αιθουσα ανανηψης ηρθε η νεογνολογος και με ρωτησε αν εχω καποιες αλεργιες ή αν εχω κατι να αναφερω τοσο για εμενα οσο και για τον πατερα και να φανταστεις ενω ημουν τοσο κουρασμενη απο το προηγουμενο βραδυ για προκληση και ηταν 15.00 το μεσημερι αμεσως μου ηρθε στο μυαλο μου οτι ο συζυγος εχει το αυστραλιανο αντιγονο και το ανεφερα οποτε αυτη μου προτεινε να γινει αμεσα το πρωτο εμβολιο της ηπατιτιδας και δεχτηκα. Σε συζητηση και με την παιδιατρο μου μετα συμφωνησε οτι ηταν καλυτερο που το καναμε και οτι δεν είναι ιδιαιτερα "βαρυ" εμβολιο ωστε να δημιουργησει προβλημα. Ελπιζω να βοηθησα

msEMp3.png

• 2 months later...

Καλημέρα, θα σου γράψω αυτά που μου έγραψε ο δικός μας παιδίατρος, αλλά νομίζω ότι διαφέρει κατά κάποιο τρόπο από παιδίατρο σε παιδίατρο. Λοιπόν

α) 2 μηνών = Ηπατίτιδας β-διφθερίτιδας-τέτανου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας-αιμόφιλου β (6απλό κάναμε εμείς-υπάρχει και 5απλό και κάνεις ξεχωριστά την ηπατίτιδα)

β)3μηνών = Μηνιγγίτιδόκοκκου-πνευμονιόκοκού

γ)4μηνών = 2η δόση από το πρώτο εμβόλιο

δ)5μηνών - 2η δόση από το δεύτερο εμβόλιο

ε)6μηνών = διφθερίτιδας-τέτανου-κοκκύτη-αιμόφιλου β

ζ)8 μηνών = ηπατίτιδας β' - πνευμονιόκοκκου

η)12 μηνών = 3η δόση από πνευμονιόκκου - μηνιγγιτιδόκοκκου

θ) 15 μηνών = ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας - ανεμοευλογιάς

ι) 18 μηνών = διφθερίτιδας΄-τέτανου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας-αιμόφιλου β

κ) 4-6 ετών = πρέπει να γίνουν οι δευτερες δόσεις από: ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα-ανεμοευλογιά και οι τελευταίες δόσεις από διφθερίτιδας΄-τέτανου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας-αιμόφιλου β - πνευμονιόκοκκου

αυτά έγραψε σε μένα..

Ακριβώς όπως η maan. Εμείς τον δεύτερο και τρίτο μήνα κάναμε και το Rotarix το οποίο είναι προαιρετικό και αφορά τον ιό rota που είναι υπεύθυνος για γαστρεντερίτηδα στα βρέφη.

Υπάρχουν παιδιάτροι που κάνουν τα εμβόλια ένα ένα.

LCizp3.pngI0Pwp3.png

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ, ΑΝ ΜΟΥ ΛΕΓΑΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, Π.Χ. PENTAVAC, PREVENAR Κ.Τ.Λ. ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ.

Διαφημίσεις

α) 2 μηνών = Infanrix Hexa (είναι το εξαπλό)

β)3μηνών = Prevenar, Neisvac, Rotarix

γ)4μηνών = Infanrix Hexa ή Infanrix + Hiberix, Rotarix

δ)5μηνών - Prevenar, Neisvac

ε)6μηνών = διφθερίτιδας-τέτανου-κοκκύτη-αιμόφιλου β

ζ)8 μηνών = ηπατίτιδας β' - πνευμονιόκοκκου

η)12 μηνών = 3η δόση από πνευμονιόκκου - μηνιγγιτιδόκοκκου

θ) 15 μηνών = ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας - ανεμοευλογιάς

ι) 18 μηνών = διφθερίτιδας΄-τέτανου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας-αιμόφιλου β

κ) 4-6 ετών = πρέπει να γίνουν οι δευτερες δόσεις από: ιλαρά-ερυθρά-παρωτίτιδα-ανεμοευλογιά και οι τελευταίες δόσεις από διφθερίτιδας΄-τέτανου-κοκκύτη-πολυομελίτιδας-αιμόφιλου β - πνευμονιόκοκκου

αυτά έγραψε σε μένα..

LCizp3.pngI0Pwp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.27/10 ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ 3 ΔΟΣΗ.ΠΡΟΧΤΕΣ Κ ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ(9 ΜΗΝΩΝ)ΕΚΑΝΕ 39 ΠΥΡΕΤΟ...ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ?ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Η ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ?ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΠΥΡΕΤΟ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΛΑ!ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ?

• 4 εβδομάδες μετά...

Κι εμενα εχει ηπατιτιδα Β η μητερα μου και καναμε το εμβολιο πριν φυγουμε απ το μαιευτηριο.Καναμε κι επαναληπτικο(δε θυμαμαι τωρα ακριβως ποτε).Τωρα ειμαστε 4μιση μηνων.Ολα καλα.Ελπιζω να σε βοηθησα!

fgjv5zdp43f3tnas.png

• 11 months later...

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Εμεις καναμε και το rotarix που ειναι για τα εντερακια.Μου ειχε πει η γιατρος μεχρι τον 6ο μηνα πρεπει να γινει αλλα το συγκεκριμενο δεν το καλυπτει η ασφαλεια και το πληρωσαμε 55?

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Εμείς κάναμε το 6απλό και το rotateq που είναι σαν το rotatix που έγραψε η κοπέλα επάνω:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Εγώ έκανα το πενταβάκ και η μικρή σήκωσε πυρετό 38,3 από την πρώτη νύχτα. Και της έμεινε και ένα γρομπαλάκι στο ποδαράκι το οποίο ακόμη να φύγει παρά το αλουμινόνερο.

Θα φύγει πάντως, μην ανησυχείς. Μας έτυχε κι εμάς με το πρεβενάρ.

Εγώ ακολούθησα το πλάνο και στα 2 παιδιά μου και ξεκινήσαμε με το infarix hexa (το 6πλο δλδ).

ναι το πλανο ακολουθησαμε.διφθεριτιδας-τετανου-κοκκυτη λεγεται.

Aυτό με τι ονομασία διατίθεται? Επισης υπάρχει κάποιο site όπου μπορείς να δεις όλα τα διαθέσιμα εμβόλια με τις εμπορικές τους ονομασίες καθώς επίσης και τα συστατικά τους?

Aυτό με τι ονομασία διατίθεται? Επισης υπάρχει κάποιο site όπου μπορείς να δεις όλα τα διαθέσιμα εμβόλια με τις εμπορικές τους ονομασίες καθώς επίσης και τα συστατικά τους?

tetravac αν δεν κανω λαθος.πιστευω πως υπαρχει γιατι δεν το εχω ψαξει

NRNSp2.pngsMstp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...