Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Στρώμα για παιδιά μετά τα δύο


Recommended Posts

Καλησπέρα! Μας προέκυψε καινούριο πρόβλημα... Η μικρή μας δεν χωράει πια στην κούνια της κι εξάλλου σε λίγο έρχεται και η δεύτερη μπεμπούλα, οπότε η κούνια θα πάει σε αυτήν . Πήραμε μεγάλο κρεβάτι (90x200) και προσπαθούμε να αποφασίσουμε για στρώμα. Η παιδίατρος μας είπε να είναι κατάλληλο για παιδί, αλλά δεν μας έδωσε άλλες διευκρινίσεις. Τα βρεφικά στρώματα βγαίνουν σε μικρότερες διαστάσεις. Μόνο στην cocomat είδα να γίνεται αναφορά σε παιδιά (στρώμα ηρακλής) σε τέτοιες διαστάσεις. Σκεφτήκαμε να της πάρουμε αυτό που έχουμε εμείς, το classic της candia, που είναι ημίσκληρο ορθοπεδικό με ελατήρια, με προβληματίζει όμως ότι έχει πολύ μικρότερο βάρος από εμάς. Το ίδιο στρώμα βγαίνει και με ένα δύο εκατοστά λάτεξ, αλλά το χαρακτηρίζουν ως μαλακό. Ο άνδρας μου λέει ότι δεν πρέπει το στρώμα της να είναι μαλακό. Έχει κάποιος καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Κι εμείς παραγγείλαμε κρεβάτι για τον γιο μας από φίλο μας μαραγκό. Χθες κοιτάζαμε στο διαδίκτυο για στρώμα και πελαγώσαμε. Αποφασίσαμε να πάρουμε τη γνώμη του λοιπόν. Πάντως το δικό μας κρεβάτι και στρώμα τα είχαμε πάρει από το ΙΚΕΑ και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Για τη μικρή πήραμε κρεβάτι από την ικέα, αλλά το δύσκολο είναι το στρώμα. Όχι τόσο από ποια εταιρία, αλλά το πώς πρέπει να είναι φτιαγμένο ένα στρώμα για ένα παιδί αυτής της ηλικίας με βάρος δηλ. γύρω στα 15 κιλά. Εσείς τι σκέφτεστε; Ο παιδίατρός σας είπε τίποτα σχετικά;

Link to comment
Share on other sites

Χθες πήραμε εμείς, latex. Ούτε σκληρό, ούτε μαλακό. :D

 

Τέτοιο έχουμε στο δικό μας κρεβάτι και είμαστε ικανοποιημένοι.

 

Ξέχασα να αναφέρω την τιμή, 380 ευρώ, δεν θυμάμαι όμως τη μάρκα. Όταν το φέρουν να θυμηθώ να το γράψω

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έλεγα μήπως έπρεπε να αποφύγουμε κάτι, π.χ. να έχει λάτεξ ή όχι. Κι εμείς για ημίσκληρο ανατομικό λέμε, διαφωνούμε στο αν είναι καλό να έχει και λίγο λάτεξ ή όχι. Λέω δηλ. μήπως, επειδή είναι το παιδί ελαφρύ, του φανεί λίγο σκληρό, αυτό που για μας είναι κανονικό.

Link to comment
Share on other sites

Ετεροχρονισμένη η απάντησή μου! Μίκα, θα ήθελα να σε ρωτήσω για το λάτεξ. Όταν κάνει ζέστη δεν είναι πιο ζεστό; Ή δεν έχει διαφορά από τα άλλα στρώματα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν δεν έχει διαφορά στη ζέστη τότε παίζει κι αυτό, ίσως ανταποκρίνεται καλύτερα στο βάρος του μωρού. Δεν νομίζω ότι είναι μαλακό, αλλά ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στο βάρος αυτού που το χρησιμοποιεί. Εγώ ρώτησα την παιδίατρο, αλλά δεν είχε σαφή θέση, και μάλλον για να γλιτώσει από μένα μου είπε να φροντίσω να είναι για μικρό παιδί. Βέβαια τέτοιο στρώμα σε κανονικές διαστάσεις δεν έχω βρει να αναφέρεται. Γι' αυτό δεν ξέρω τι να κάνω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που πήρα είναι 1,95χ0,92.

 

Θα το βάλω στο παιδικό μου κρεβάτι.

Ε ναι λοιπόν, υπάρχει ακόμα :lol::lol::lol:

 

Σημ. Αυτό με το latex με προβλημάτισε. Θα το ψάξω, μήπως αυτό που είναι καλό για μας, δεν κάνει για τα παιδιά.

 

Θα επανέλθω..

Link to comment
Share on other sites

Τελικά, τον βόλεψε το στρώμα.

 

Είναι κανονικό, ούτε πολύ σκληρό αλλά ούτε και μαλακό. Δεν πρόλαβα να ψάξω κάτι για το latex, αλλά αφού τον βόλεψε όλα είναι εντάξει. :)

Link to comment
Share on other sites

μια οικογενειακή φίλη από τις σέρρες αγοράζει στρώματα από κάποιον εκεί και τον εμπιστεύεται πολύ στα υλικά που χρησιμοποιεί. αυτός κάνει παραδόσεις σε όλη την ελλάδα. θα μου δώσει το τηλέφωνό του να τον ρωτήσω ότι θέλω, να μου λύσει τις απορίες μου και να μου δώσει προσφορά.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Τελικά θα παραγγείλω από Σέρρες. Μου είπε ότι το λάτεξ συνήθως χρησιμοποιείται για ανθρώπους με ορθοπεδικά και προβλήματα κινητικότητας. Δεν το θεωρεί απαραίτητο για ένα παιδάκι. Θα το κάνει ανατομικό, χρησιμοποιεί μόνο οικολογικά υλικά, ανέφερε κοκοφοίνικα ή κετζέ και μαζί με τα μεταφορικά δε θα ξεπεράσουμε τα 300 ευρώ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι, χαθήκαμε στο Πάσχα και στις ιώσεις.

Να ρωτήσω Tara, θα έχει και ελατήρια αυτό που παράγγειλες; Απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τα παιδάκια αυτής της ηλικίας, όπως για τα βρέφη δηλ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

Δεν το έχω παραγγείλει ακόμα γιατί δεν είναι έτοιμο το κρεβάτι, αλλά αν θυμάμαι καλά μου είπε για ελατήρια.

Εγώ του είπα ότι ο γιος μου είναι 2 ετών και θέλω ένα καλό, ανατομικό στρώμα που να κρατήσει. Το μόνο που μου είπε είναι ότι το λάτεξ δε χρειάζεται για παιδάκι μικρό και μου εξήγησε πώς θα φτιάξει το στρώμα και με τι υλικά.

Αν είσαι και άσχετος δεν τα συγκρατείς όλα όσα ακούς, αλλά όταν θα κάνω την παραγγελία, θα τα σημειώσω.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δε μου είπε τίποτε άσχημο για το λάτεξ. Μου είπε πως είναι καλό, απλά βοηθάει περισσότερο ανθρώπους με ορθοπεδικά προβλήματα.΄Οχι ότι είναι άσχημο για το παιδί, δεν το βρίσκει όμως και απαραίτητο.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ουπς! εγώ δεν κατάλαβα καλά. Ε, το έχω και λίγο χαμένο...

 

Ευχαριστώ :D:D:D

__________________________________________________

edit

Τι βλέπω tara;;; Και είναι και κορίτσι;

 

Άντε βρε, με το καλό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αυτό για τα στρώματα πρώτη φορά το ακούω αν πρέπει να πάρουμε την γνώμε του παιδίατρου.Όταν αλλάξαμε κρεβάτια από εκει που τα πήραμε ρωτήσαμε τι στρώμα πρέπει να πάρουμε και μέχρι στιγμής δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα,γιατί τα πήραμε πριν ο ΕΥΑΓΚΕΛΑΤΟΣ κάνει τις εκπομπές του περί στρώματος στις ''ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ''.[χαχαχαχα]:-D

a63700a23b.png 87032dd023.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...