Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΖΥΜΟΥ G6PD....ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?

Recommended Posts

καναμε εξεταση αιματος, μας λειπει το ενζημο g6pd, που σημαινει οτι δεν τρωμε κουκια και δεν εισπνεουμε ναφθαλινη, αλλα μας βρηκαν ηωσηνοφιλια, που σημαινει λεει οτι ειμαστε επιρρεπεις σε αλλεργειες. την αλλη βδομαδα θα παμε στην γιατρο, αλλα μεχρι τοτε θελω να ρωτησω αν το ξερει καμμια μανουλα και με καθησυχασει...

Διαφημίσεις

Κοριτσι μου μονο ακουστα τα εχω τα Ηωσηνοφιλα και τα Βασεοφιλα επειδη δουλευα τεχνικη υποστηριξη σε ενα μικροβιολογικο και εχουν να κανουν με τις μετρησεις στο αιμα.....δεν ξερω τιποτε αλλο αλλα ελπιζω ολα να πανε καλα και να μην ειναι τιποτα τιποτα σημαντικο.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Και εγω εχω ηωσινοφιλια αλλα οχι παντα.

Οταν ειμαι εκτεθειμενη σε καποιο αλλεργικο για μενα παραγοντα..πχ. στην γυρη των λουλουδιων τα ηωσινοφιλα μου κανουν παρτυ.

Διαφορετικα ειναι σε χαμηλα επιπεδα.

Δυστυχως την αλλεργια μου κληρονομησε και ο γιος μου στο γαλα.

Δεν ειναι τιποτα απλα πρεπει να βρεις τι τον ενοχλει.

Λιγο προσοχη στο σπιτι με την σκονη και την ατμοσφαιρα του σπιτιου, τα παπλωματα του, το στρωμα του, συχνο αερισμα.

καλημερα κοριτσια! ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!!! δεν ανησυχω παρα πολυ, απλα θα ηθελα να μην το εχει η μπεμπα.. δεν πειραζει, ακουμε τοσα πραγματα καθημερινα... ας ειναι αυτο, το χειροτερο που θα παθει στην ζωη της. και παλι σας ευχαριστω!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Έχω ένα αγοράκι 7,5 μηνών και θα ξεκινήσουμε να τρώμε χορτόσουπες (πατάτα-καρότο-Σέλινο).Το αγοράκι μας έχει ολική έλλειψη ενζύμου g6pd (0,5) και κάπου έχει διαβάσει ότι καλό θα είναι να αποφεύγουν να τρώνε σέλινο όσοι έχουν την έλλειψη ενζύμου.Ο παιδίατρος μου δεν το ξέρει και μου είπε να του δώσω του μικρού μας.Ξέρει κανείς σας κάτι? Δηλ. από τα φαγητά μόνο τα κουκιά είναι που απαγορεύονται?Που μπορώ να βρω την λίστα που να μας λεέι τι να προσέχουμε?

Καλησπέρα!

Και ο δικός μου ο μπέμπης έχει έλλειψη του G6PD, αλλά για το σέλινο δεν ξέρω κάτι. Εμένα στο Ιασώ μου είπαν να μη φάω κουκιά και μανιτάρια, επειδή θηλάζω και περνάνε στο μωρό. Τώρα που το είπες θα το ξαναψάξω όμως και αν βρω κάτι σχετικό θα ενημερώσω.

5k3tp2.png

καλησπέρα!

και ο δικός μου έχει την έλλειψη ενζύμου.για μανιτάρια και σέλινο πρώτη φορά το ακούω!!αν μπορείτε παραπέμψτε με στις πηγές σας.κι εγώ θηλάζω και δεν μου έχουν πει τίποτα τέτοιο!

n8l134tiu.png

Και εμένα ο μπέμπης μου πρέπει να έχει ελλεψη αυτού του ενζύμου.Λέω πρέπει γιατί΄τον πρώτο μήνα μας στείλανε ένα χαρτί απο το ΙΝΣΤΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ που βρίσκεται στο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και αναφέρει ότι το παιδί ενδεχωμένως να έχει έλλειψη αυτού του ενζύμου και πρεπει να γίνει επανέλενχος στους 6 μήνες.Τώρα που ο μπέμπης μου έγινε 6 μηνών σκέφτομαι να του κάνω αυτή την εξέταση ώστε να είμαστε σίγουροι αν υπάρχει έλλειψη ή όχι....

καλησπέρα!

και ο δικός μου έχει την έλλειψη ενζύμου.για μανιτάρια και σέλινο πρώτη φορά το ακούω!!αν μπορείτε παραπέμψτε με στις πηγές σας.κι εγώ θηλάζω και δεν μου έχουν πει τίποτα τέτοιο!

Την τρίτη ή τέταρτη μέρα στο μαιευτήριο (Ιασώ) ήρθε η παιδίατρος και μου είπε για την έλλειψη ενζύμου και μου είπε για κουκιά, μανιτάρια, ναφθαλίνη και στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού έχουν καρφιτσώσει μια λίστα με φάρμακα που δεν επιτρέπεται να παίρνει. Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ξανακούσει κι εγώ για μανιτάρια, αλλά τα έκοψα αφού μου το είπαν. Κι εμας μας ήρθε επιστολή από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και σε λίγο που κλείνουμε τους 6 μήνες θα πάμε για επανέλεγχο, καθώς και για την ομάδα αίματος.

5k3tp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα μου είπαν για ασπιρίνη, κουκιά, ναφθαλίνη αλλά για μανιτάρια τίποτα.Σήμερα για την ακρίβεια στο φαγητό είχα βάλει και μανιτάρια.Έχε γούστο!!

τα μανιταρια με προβληματιζουν,γιατί τρωω και πολλά!ο πατέρας μου είχε πάθει κυαμωση λόγω έλλειψης ενζύμου, από κουκιά και ούτε αυτός ξέρει κάτι για τα μανιτάρια!θα πάμε και εμείς για επανέλεγχο και θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται.έχω βρει και ένα βιβλίο από τις εκδόσεις"φαρμακευτικός κόσμος" που είναι σχετικό και λέω να το παραγγείλω.θα δείξει...το θέμα με αυτη την έλλειψη είναι οτι το παιδί το ίδιο από νωρίς σχετικά πρέπει να έχει αυτέλεγχο.

n8l134tiu.png

Αυτό με τον αυτοέλεγχο είναι μεγάλο θέμα...

Πάντως ούτε όλοι οι γιατροί είναι ενημερωμένοι και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Τα κουκιά και η ναφθαλίνη είναι σταθερές αξίες από παλιά, τα υπόλοιπα είναι τα νέα trends... και ποιον να πιστέψεις για έγκυρη και σύγχρονη ενημέρωση?

5k3tp2.png

Αυτό με τον αυτοέλεγχο είναι μεγάλο θέμα...

Πάντως ούτε όλοι οι γιατροί είναι ενημερωμένοι και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς. Τα κουκιά και η ναφθαλίνη είναι σταθερές αξίες από παλιά, τα υπόλοιπα είναι τα νέα trends... και ποιον να πιστέψεις για έγκυρη και σύγχρονη ενημέρωση?

έτσι ακριβώς αισθανομαι κι εγώ!από τότε που είμαστε με τον μπέμπη,αναγκαστικά έρχομαι σε επαφή με γιατρούς και ιατρικές γνώμες,είτε για θέματα που αφορούν στον μικρό,είτε για θέματα θηλασμού και κανείς δεν μου έχει εμπνεύσει καμία εμπιστοσύνη!!!παντού προχειρότητα,γενικότητες,χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και ποτέ καμια εξατομικευμένη προσεγγιση...:?

n8l134tiu.png

Πρεπει να σιγουρευτούμε εάν τα παιδάκια μας έχουν έλλειψη αυτού του ενζύμου ή όχι και αυτό μπορούμε να το μάθουμε σίγουρα σε βάθος χρόνου.Ρώτησα την μικροβιολόγο μου που είναι και καλή μου φιλή και μου είπε να μην ...τρελένομαι γιατί δεν είναι σίγουρο ότι το παιδί έχει έλλειψη,άλλα είναι μια πιθανότητα.Τώρα που ο μπέμπης μου έγινε 6 μηνων θα του κάνω μία πρώτη έξέταση και μετά ξανα στον χρόνο ωστε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα για να είμαστε σίγουροι.Μου είπε μάλιστα ότι υπάρχει πιθανότητα να εξαφανιστεί μέχρι τον χρόνο και το παιδί να μεγαλώσει χώρις το συγκεκριμένο πρόβλημα,απλως θέλει παρακουλούθηση.

Αυτό που διαβασα σε ένα σχετικό sait και με τρόμαξε είναι ότι πέρα της διατροφής και μιας λίστας φαρμάκων είναι πολύ επικύνδινες και κάποιες ουσίες που χρησιμοποιούν στις γενικές αναισθησίες στα χειρουργεία.....Αυτό πίστεύω πως είναι μεγάλο θέμα γιατί αν ποτέ χρειαστεί κάποιος που έχει αυτό το προβλημα να κάνει κάποιο χειρουργείο πρέπει να το αναφέρει ή αυτός ή οικογένειά του...... θα προλάβει όμως???????

Τέλως πάντων ένα είναι το σίγουρο πως πρέπει να το ψάξουμε καλά........

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας!Έχει και η μπέμπα μου πιθανή έλλειψη του ενζύμου.Μήπως γνωρίζετε με ποιον τρόπο γίνεται ο έλεγχος στους 6 μήνες;Θα της πάρουν αίμα από το χεράκι;:(

Καλησπέρα σας!Έχει και η μπέμπα μου πιθανή έλλειψη του ενζύμου.Μήπως γνωρίζετε με ποιον τρόπο γίνεται ο έλεγχος στους 6 μήνες;Θα της πάρουν αίμα από το χεράκι;:(

Ναι, λογικά από το χεράκι. Τσιμπι τσίμπι τα καημένα... Κλαίει ο μπέμπης μέσα, κλαίω κι εγώ απ'έξω... :(

5k3tp2.png

Και εμεις εχουμε την ελλειψη και απορω γιατι αφου λενε οτι ειναι κληρονομικη και κανενας μας δεν το ειχε. Παντως ο γιατρος μας ειπε οτι δεν ειναι κατι το φοβερο απλα απαγορευονται τα κουκια, η ναφθαλινη και η ασπιρινη. Αυτο που με μπερδεψε ειναι η λιστα με τα φαρμακα. Εκει και η παρακεταμολη αναφερεται αλλα Depon μπορουμε να παρουμε. Στο χαρτι που μας εστειλαν ελεγαν για επανελεγχο στο 6μηνο ομως ο γιατρος μας ειπε στο χρονο καθως ενδεχεται το ενζυμο να δημιουργηθει.Κοριτσια δειτε το και απο την αλλη πλευρα!!Εγω χαριτολογοντας λεω οτι τα παιδια μας ειναι τυχερα αφου οι εχοντες την ελλειψη αυτη δεν μπορουν να κολλησουν ελλονοσια!!!!!:P:p

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας,

Ελλειψη ενζυμου εχει και η αδερφη μου απο τοτε που γεννηθηκε. Δεν ειναι τιποτα.. τωρα εινια 25 χρονων και δεν της εχει δημιουργησει προβλημα. Οντως καποια στιγμη ο παιδιατρος ειχε πει στη μαμα μου πωσ δημιουργηθηκε το ενζυμο αυτο. Παρολαυτα Δεν τρωει κουκια, δεν πινει ασπιρινη, δεν τρωει μανιταρια κ δεν μυριζει ναφθαλινη. Σε καθε επισκεψη σε γιατρο πριν γραπψουν οποιοδηποτε φαρμακο πρεπει να το τονιζεται οτι υπαρχει η ελλειψη και ολα μελι γαλα! :D:)

Παραθετω τα φαρμακα που απαγορευονται

ANΘΕΛΟΝΟΣΙΑΚΑ :

ΠΡΙΜΑΚΙΝΗ *

ΠΑΜΑΚΙΝΗ

ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ **

ΣΟΥΛΦΟΝΑΜΙΔΕΣ & ΣΟΥΛΦΟΝΕΣ :

ΣΟΥΛΦΑΝΥΛΑΜΙΔΗ

ΣΟΥΛΦΑΠΥΡΙΔΙΝΗ

ΣΟΥΛΦΑΔΙΜΙΔΙΝΗ

ΣΟΥΛΦΑΚΕΤΑΜΙΔΗ (Albucid).

ΣΟΥΛΦΑΦΟΥΡΑΖΟΛΗ (Gantrisin)

ΣΑΛΥΚΙΛΑΖΟΣΟΥΛΦΑΙΠΥΡΙΔΙΝΗ (Salazopyrin)

ΔΑΠΣΟΝΗ***

ΣΟΥΛΦΟΖΟΝΗ***

ΓΛΥΚΟΖΟΣΟΥΛΦΑΝΙΚΟ Νa (Promin)

Septrin

Άλλα ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΑΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ :

ΝΙΤΡΟΦΟΥΡΑΝΙΑ ; ΝΙΤΡΟΦΟΥΡΑΝΤΟΊ΄ΝΗ

>> ΦΟΥΡΑΖΟΛΙΔΟΝΗ

>> ΝΙΤΡΟΦΟΥΡΑΖΟΝΗ

ΝΑΛΙΔΙΖΙΚΟ ΟΞΥ

ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ

ΠΑΡΑΑΜΙΝΟΣΑΛΥΚΙΛΙΚΟ ΟΞΥ

ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ :

ΑΚΕΤΥΛΟΣΑΛΥΚΙΛΙΚΟ ΟΞΥ (Αspirin) μέτριες δόσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν.

ΑΚΕΤΟΦΕΝΕΤΙΔΙΝΗ (Phenacetin)

Aντί αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΠΑΡΑΚΕΤΑΜΟΛΗ δηλαδη ντεπον

ΑΝΘΕΛΜΙΝΘΙΚΑ :

Β-ΝΑΦΘΟΛΗ

ΣΤΙΜΠΟΦΕΝ

ΝΙΡΙΔΑΖΟΛΗ

7sujp2.pngEYFRp2.png

user_offline.gifreport.gif quote.gif multiquote_off.gif quickreply.gif katerina24 Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος στον/στην: katerina24 Εμφάνιση περισσότερων μηνυμάτων του χρήστη katerina24 Add katerina24 to Your Contacts

post_old.gif 07-07-08, 13:56

tALVp3.png

ANΘΕΛΟΝΟΣΙΑΚΑ :

ΠΡΙΜΑΚΙΝΗ *

ΠΑΜΑΚΙΝΗ

ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ **

ΣΟΥΛΦΑΝΥΛΑΜΙΔΗ

ΣΟΥΛΦΑΠΥΡΙΔΙΝΗ

ΣΟΥΛΦΑΔΙΜΙΔΙΝΗ

ΔΑΠΣΟΝΗ***

ΣΟΥΛΦΟΖΟΝΗ***

Septrin

>> ΦΟΥΡΑΖΟΛΙΔΟΝΗ

>> ΝΙΤΡΟΦΟΥΡΑΖΟΝΗ

ΝΑΛΙΔΙΖΙΚΟ ΟΞΥ

ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ

ΠΑΡΑΑΜΙΝΟΣΑΛΥΚΙΛΙΚΟ ΟΞΥ

ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ :

ΑΝΘΕΛΜΙΝΘΙΚΑ :

Β-ΝΑΦΘΟΛΗ

ΣΤΙΜΠΟΦΕΝ

ΝΙΡΙΔΑΖΟΛΗ

user_offline.gifreport.gif

quote.gif multiquote_off.gif quickreply.gif katerina24 Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος στον/στην: katerina24 Εμφάνιση περισσότερων μηνυμάτων του χρήστη katerina24 Add katerina24 to Your Contacts

post_old.gif 07-07-08, 13:56

tALVp3.png

ANΘΕΛΟΝΟΣΙΑΚΑ :

ΠΡΙΜΑΚΙΝΗ *

ΠΑΜΑΚΙΝΗ

ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ **

ΣΟΥΛΦΑΝΥΛΑΜΙΔΗ

ΣΟΥΛΦΑΠΥΡΙΔΙΝΗ

ΣΟΥΛΦΑΔΙΜΙΔΙΝΗ

ΔΑΠΣΟΝΗ***

ΣΟΥΛΦΟΖΟΝΗ***

Septrin

>> ΦΟΥΡΑΖΟΛΙΔΟΝΗ

>> ΝΙΤΡΟΦΟΥΡΑΖΟΝΗ

ΝΑΛΙΔΙΖΙΚΟ ΟΞΥ

ΧΛΩΡΑΜΦΕΝΙΚΟΛΗ

ΠΑΡΑΑΜΙΝΟΣΑΛΥΚΙΛΙΚΟ ΟΞΥ

ΑΝΑΛΓΗΤΙΚΑ :

ΑΝΘΕΛΜΙΝΘΙΚΑ :

Β-ΝΑΦΘΟΛΗ

ΣΤΙΜΠΟΦΕΝ

ΝΙΡΙΔΑΖΟΛΗ

quote.gif multiquote_off.gif quickreply.gif katerina24 Εμφάνιση Δημόσιου Προφίλ Αποστολή προσωπικού μηνύματος στον/στην: katerina24 Εμφάνιση περισσότερων μηνυμάτων του χρήστη katerina24 Add katerina24 to Your Contacts

tALVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...