Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Κοίτα επειδή και εμένα μέχρι τον 8ο ξύπναγε κάθε βράδυ 2-3 φορές, το μόνο που έκανα ήταν να σηκωθώ και να της βάλω την πιπίλα χωρίς κουβέντες και τέτοια και έφευγα από το δωμάτιο, ποτέ δεν της έδωσα γάλα ούτε χαμομήλι για να μην της γίνει συνήθεια.

ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟ? ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΑΙΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 112
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω παλι το θεωρω μεγαλο λαθος να δινουμε γαλα στα μωρα που ξυπνανε το βραδυ...Νομιζω οτι θα τους γινει μετα συνηθεια και δεν θα το σταματανε με τιποτα!Κι εμενα ξυπνουσε για ενα διμηνο απο τον 7ο ως τον 9ο μηνα περιπου αλλα ποτε δεν του εδωσα τιποτα,μονο πιπιλα.Εφοσον και ο γιατρος σου σου λεει οτι δεν χρειαζεται γιατι να το κανεις...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγω παλι βρε παιδι εχω αλλη αποψη...

Ο Χαρης εκοψε το ενδιαμεσο βραδινο γαλα περιπου 6 μηνων, αλλα κατα καιρους ξυπναει και θελει να φαει... Οποτε τυχαινει ακομα κι του δινω γαλατακι τη νυχτα καποιες μερες..

Γενικα με τα χαμομηλια δεν τα παω πολυ καλα, θα του δωσω πιπιλα ή λιγο νερακι και αν δεν ικανοποιηθει θεωρω οτι πειναει οποτε του δινω γαλα... δεν μου αρεσει η ιδεα να ξεγελαω το παιδι με αλλα ροφηματα και να γεμιζω την κοιλια του με τετοια..

Τωρα κατερινα οσο αφορα τα βραδινα ξυπνηματα για πιπιλα ή αλλαγμα πλευρου, σκεψου μονο οτι το μωρακι σου ειναι ακομα πολυ μικρο οποτε δεν μπορει να αυτοεξυπηρετηθει εστω σε αυτα τα μικρα πραγματα.. εσυ αν πιαστεις μπορεις να αλλαξεις πλευρο... το μωρακι σου οχι..

Οσο για την πιπιλα ο Χαρης ακομα την χανει στον υπνο του και πολλες φορες δεν μπορει να την βρει... Βεβαια συνηθως κοιμομαστε μαζι, οποτε δεν χρειαζεται να σηκωθω, απλα να κουνησω το χερι μου για να του τη δωσω..

Αλλα ακομα και οταν κοιμαται στην κουνια δεν με πειραζει να σηκωθω για 1 λεπτα... Το κακο ειναι οταν ξυπναει με ορεξη να παιξει :?

Γενικα πλεον θεωρω οτι κοιμαμαι αρκετα γιατι τις περισσοτερες νυχτες δεν ξυπναει καθολου ... αλλα αν σκεφτεις οτι για αρκετους μηνες δεν κοιμοταν καθολου το βραδυ, μαλλον εχω γινει ολιγαρκης στον υπνο

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΑΒΑΩ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ????

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΟΜΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 4 ΜΕ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ. ΑΛΛΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗ ΠΙΠΙΛΑ, ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.... ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΩΡΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ??? ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ???

:roll::roll::roll:

.png

Διαφημίσεις

Κοίτα επειδή και εμένα μέχρι τον 8ο ξύπναγε κάθε βράδυ 2-3 φορές, το μόνο που έκανα ήταν να σηκωθώ και να της βάλω την πιπίλα χωρίς κουβέντες και τέτοια και έφευγα από το δωμάτιο, ποτέ δεν της έδωσα γάλα ούτε χαμομήλι για να μην της γίνει συνήθεια.
συμφωνω απολυτα τα μωρα κακομαθαινουν ευκολα :D
5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Κορίτσια καλησπέρα.

Και μενα η μπεμπούλα μου γεννηθηκε πρόωρη και μικρούλα (2250 γρ.) Όταν ήρθε η παιδίατρος στο σπίτι να τη δει πρώτη φορά μου είπε , αν και είχε χάσει και επιπλέον βάρος από αυτό που έχασε στο μαιευτήριο (βγήκε από το μαιευτηριο 2150 και μια εβδομάδα μετά ήταν 2070) να μην την ξυπνάω το βράδυ ΠΟΤΕ (σημειωτέον θηλάζω αποκλειστικά και δεν δίνω ξένο γάλα). Μόνο αν ξεπεράσει τις 4μιση ώρες συνεχόμενου ύπνου θα μπορούσα να την ξυπνήσω κι αυτό ως τις 40 ημέρες . Μου επεσήμανε απλως να προσέχω να μη χανει γευμα απο τα γεύματα ημέρας, αλλά το βράδυ να την αφήνω, γιατί τα παιδιά τα θρέφει ο ύπνος, ως γνωστόν.

Όταν πήγαμε μετά τις 40 ημέρες μου είπε ότι στόχος μας είναι να παίρνει σταθερά βάρος, ώστε να μπόυμε σε ένα πρόγραμμα και να μετατρέψουμε τα πολλά μικρά γεύματα σε λιγότερα μεγαλύτερης ποσότητας. Για να το επιτύχουμε αυτό μας είπε ότι θα της δίνουμε αν ξυπνάει το βραδυ κιντερτε, ώστε σιγα σιγα να αντιληφθει οτι γαλα το βραδυ δεν εχει και να φροντιζει να τρωει περισσοτερο πριν κοιμηθει.

Το ξερω οτι το μωρό σου Κατερινα ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο το δικο μου, αλλα σου μεταφερω τις οδηγιες της παιδιατρου μου, μηπως σε συνδυασμο με τις εμπειριες των αλλων κοριτσιων σου φανουν χρησιμες. :)

line_flow_rose_beg_minie_time_1195102800_text_e720eaeff5eaebdff4f3e120ece1f2.gif

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Όταν πήγαμε μετά τις 40 ημέρες μου είπε ότι στόχος μας είναι να παίρνει σταθερά βάρος, ώστε να μπόυμε σε ένα πρόγραμμα και να μετατρέψουμε τα πολλά μικρά γεύματα σε λιγότερα μεγαλύτερης ποσότητας. Για να το επιτύχουμε αυτό μας είπε ότι θα της δίνουμε αν ξυπνάει το βραδυ κιντερτε, ώστε σιγα σιγα να αντιληφθει οτι γαλα το βραδυ δεν εχει και να φροντιζει να τρωει περισσοτερο πριν κοιμηθει.

line_flow_rose_beg_minie_time_1195102800_text_e720eaeff5eaebdff4f3e120ece1f2.gif

Μαρία, περίεργες ακούγονται οι οδηγίες της παιδιάτρου σου :shock::shock:

Εφ όσον θηλάζεις αποκλειστικά ο θηλασμός θα πρέπει να είναι ελεύθερος κι ανεμπόδιστος....Αν το παιδί πεινάσει θα πρέπει να θηλάσει κι όχι να πιεί kiderte...

Εμένα ο δικός μου ήταν κάθετα αρνητικός με το kiderte ειδικά στην ηλικία που είναι τώρα η μπουμπού σου,δεδομένου ότι σύμφωνα με τα λεγόμενά του είναι ρόφημα χωρίς θρεπτική αξία,περιέχει ζάχαρη και λειτουργεί μόνο ως καταπραυντικό....

Βασικά το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη παιδίατρος, όπως και η δικιά μου άλλωστε, δεν φαίνεται να γνωρίζει και πολλά για τις "ιδιαιτερότητες" των μωρών που θηλάζουν. Τα ίδια μου είχε προτείνει και η δικιά μου όταν ο μικρός ήταν περίπου 4 μηνών και εγώ προτίμησα, σε συμφωνία και με τη συμβουλή της Αγλαΐας, να μην το εφαρμόσω, πρώτον, από φόβο μη μου μειωθεί η παραγωγή και δεύτερον, γιατί είμαι απίστευτα υπναρού και προτιμώ χίλιες φορές να τον πάρω στο κρεβάτι, να θηλάσει και μετά να κοιμηθεί, παρά να παιδεύομαι νυχτιάτικα να φτιάχνω χαμομήλια αγκαλιά με ένα μωρό που σκούζει και δεν ηρεμεί με ΤΙΠΟΤΑ!

fUvDp2.png

Οι οδηγίες του παιδιάτρου σου έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημία και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά δεν δίνουμε άλλα υγρά. Τα μωρά χρειάζονται μόνο γάλα και αυτό το έχει η μαμά. Αν χρειάζονταν τσάι τότε η μαμά θα είχε ένα στήθος με τσάι.

Ο θηλασμός πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα για όλο το πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

Το "πρόγραμμα" και οι στόχοι του παιδιάτρου σου μπορεί να υπονομεύσουν σοβαρά το θηλασμό σε πάρα πολλές μητέρες... :?

Διαφημίσεις

ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΔΝ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΤΑ ΤΡΑΒΑΩ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ????

Θα σταματήσουν όταν το μωρό θα μπορεί να αυτοεξυπηρετείται. Για την ώρα είναι πάρα πολύ νωρίς. Για τα μικρά του ανθρώπου είναι φυσιολογικό να ξυπνούν πολλές φορές τη νύχτα. Ο συνεχόμενος ύπνος δεν είναι συχνός σε αυτή την ηλικία.

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΘΗΛΑΖΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΙΜΟΜΟΥΝ.

Τότε ανταποκρινόσουν στις ανάγκες της. Το ίδιο θα κάνεις και τώρα, θα της δίνεις το γάλα της αφού αυτό νομίζεις ότι χρειάζεται.

Δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη εργασία που να υποστηρίζει ότι τα μωρά δεν πρέπει να τρώνε τη νύχτα. Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί αυθαιρετούν επιβάλλοντας απόψεις και θέσεις που δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Στη γιατρό μπορείς να πεις πολύ απλά ότι αν αντέχει η ίδια τα πολλά ξυπνήματα, μπορεί να έρθει και να σου κρατήσει το μωρό τη νύχτα για να ξεκουραστείς...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΞΥΠΝΑΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 4 ΜΕ 5 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΑ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ.

Αντί να ακούς πολλές γνώμες να κάνεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στη δική σου ζωή. Αν δίνεις στο μωρό ένα μπουκάλι γάλα και κοιμάται, θα κοιμάσαι κι εσύ και θα νιώθεις καλύτερα και στη διάρκεια της μέρας θα μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες του μωρού σου χωρίς κούραση και νεύρα.... Αυτό και μόνο είναι αρκετός λόγος για να το κάνεις.

ΑΛΛΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΗ ΠΙΠΙΛΑ, ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.... ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΩΡΩ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.

Πιστεύεις ότι νοιάζονται για το πώς νιώθει το μωρό σου;

ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ??? ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΑΡΑΓΕ???

Το μωρό σου βρίσκεται σε μια ηλικία που έχουν προτεραιότητα οι ανάγκες του. Η διαπαιδαγώγηση δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολεί σε αυτή την ηλικία. Το βασικό σου μέλημα είναι να εξυπηρετήσεις αυτές τις ανάγκες με το λιγότερο δυνατό στρες για το μωρό και για σένα. Εσύ θα βρεις τον τρόπο και τα όσα ταιριάζουν στη δική σας οικογένεια χωρίς να νοιάζεσαι για την γνώμην των άλλων. Το μωρό είναι δικό σου, εσύ αποφασίζεις πώς θα το μεγαλώσεις.

Τα μωρά αντιλαμβάνονται πάρα πολλά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ταλαιπωρούμε...

... η πραγματικοτητα ειναι οτι υπαρχει καλή διάθεση από πολλούς για το θηλασμό, αλλά οι γνώμες είναι πολλές και συχνά αντικρουόμενες. Η παιδίατρος μου είναι κάθετα υπέρ του θηλασμού. Το ξερω πως η Αγλαϊα, (όπως και η ΛΗΤΩ) διαφωνουν με τις οδηγιες της. Παντως σκοπό έχουν τον προγραμματισμό της διατροφής του μωρού και όχι τον πρόωρο απογαλακτισμό του (της έκανα διαφορες ερωτήσεις σχετικά και αυτό αντιλήφθηκα). Άλλωστε για να ξεκινησει ένα τέτοιο πρόγραμμα, πρέπει να φτάσει (τουλάχιστον το δικό μου μωρό)να παίρνει 250-300γρ την εβδομάδα σταθερά.

Απο κει και πέρα και γω δεν εχω σκοπό να εμποδίσω το μωρό από το να τρωει γαλα όποτε το ζητά. Άλλωστε παιδεύτηκα λιγάκι μέχρι να ξεκινήσουμε κανονικό θηλασμό και προσωπικά και το απολαμβάνω και το βολεύομαι.

Αγλαϊα, παρεπιπτόντως σε ευχαριστω πολύ, γιατί και με τη δικη σου συμβολή η μπέμπα έχει φτάσει τα 3800 :) παίρνει αποκλειστικά δικό μου γάλα και θηλάζει ωραιότατα χωρίς προβλήματα τραυματισμών ή επάρκειας ... Είναι επίσης πολύ καλά "ρυθμισμένη" (ίσως να έπαιξε ρόλο και το μπιμπερό στην αρχή...) και τρώει ανά 2μιση-3 ώρες και πολύ συχνά το βράδυ ανά 4ωρο-5ωρο!!! :D

line_flow_rose_beg_minie_time_1195102800_text_e720eaeff5eaebe9f4f3e120ece1f220e5e9ede1e9.gif

Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

εμενα παντως η παιδιατρος παροτι παχυς ο μπεμπακος μας μας ειπε ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΓΑΛΑ δεν τον ξυπναω ξυπναει μονος του καθε βραδυ στις 5 και κλαιει.του δινω γαλατακι ζεστο ουτε νερο ουτε χαμομηλι.αυτες ειναι οι οδηγιες της παιδιατρου μου με τις οποιες ειμαι συμφωνη εννοειται κ δεν με ενοχλει που ξυπναω.το μωρο μου εχει αναγκες κ καλουμαι να τις καλυψω.

my baby was my reborn...

Εγώ συμφωνώ με την Iokasti και Aglaia. Εγώ ταϊζω τον γιό μου που είναι 10 μηνών ακόμα με δικό μου γάλα και δύο φορές. Μία στις 12:30 και η επόμενη φορά είναι γύρω στις 3-5 που ξυπνάει μόνος του, ή και καμιά φορά τον προλαβαίνω πριν κλάψει πολύ. Βέβαια εμένα έχει παλινδρόμηση πολύ και την ημέρα δεν τρώει πάνω απο 140 ml στο κάθε γεύμα για να μην ...τα βγάλει, ίσως γι'αυτό πεινάει πολύ. Αλλά και την παλινδρόμηση να μην είχε γιατί να μην του δώσω γάλα; Καλό θα του κάνει. Πιστεύω πως αυτό τον βοηθάει στην ανάπτυξή του. Ούτε έχω ρωτήσει την γιατρό τι να κάνω γιατί αν και έχει παιδιά, λόγω της δουλειάς της δεν τα έχει ζήσει και πολύ σύμφωνα με αυτό που μου βγάζει με τα λεγόμενά της. Εγώ θεωρώ οτι θα κάνει καλό στην ανάπτυξή του.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα σε όλους!

Συγχαρητήρια για το φορουμ. Είναι το πρώτο μήνυμα που γράφουμε.

Εχουμε ένα αγοράκι 16 μηνών. Τρώει όλα τα γέυματα της ημέρας κανονικά.

Το τελευταίο γεύμα (γάλα) τρώει στις 21:30 και κοιμάται. Ξυπνάει όμως τη νύχτα 1 ή και 2 φορές για να πιει γάλα και μετά κοιμάται αμέσως πάλι.

Μέχρι και τώρα δεν έχει κοιμηθεί συνεχόμενα όλο το βράδυ. Στην καλύτερη περίπτωση ξυπνάει γύρω στις 05:00 για γάλα.

Τί μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει συνήθεια;

Διαφημίσεις

Γεια σου soupia!! Καλως ήρθες στην παρέα μας.

Για το συγκεκριμένο θέμα ρώτησα τον παιδίατρο προχθές και μου είπε ότι αν το παιδί έχει φάει καλά όλη μέρα και ξυπνήσει το βράδυ αντί για γάλα να του δώσω χαμομήλι. Μια δυο φορές να γίνει αυτό δεν θα το θέλει και έτσι δεν θα ξυπνάει το βράδυ......

line_m121_beg_boy_time_1223956800_text_cf20ecf0efecf0e9f1dceaeff220ece1f220e5dfede1e920.gif

Υπομονή :lol::lol::lol: !!!

Θα το κόψει κάποια στιγμή απο μόνο του το νυχτερινο αυτο ξύπνημα για γάλα. Είμαι ομοιοπαθούσα, η μεγάλη κόρη μου ξυπνούσε μέχρι 15 μηνών κάθε βράδυ μέχρι και δυο φορές για γάλα, είχαμε δοκιμάσει τα πάντα ... Ξαφνικά και μέσα σε διάστημα δέκα ημερών περίπου σταδιακά άρχισε να ελαττώνει τα ξυπνήματα μέχρι που δεν σηκωνόταν πια καθόλου ... αυτό ήταν ... τώρα πια εδώ και καιρό απολαμβάνουμε τον ύπνο μας!!! Για αυτο σου λέω ... υπομονή!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Θα δοκιμάσουμε με το χαμομήλι αλλά μάλλον θα πρεπει να κάνουμε υπομονή!

Επίσης έχουμε δοκιμάσει να πίνει το γάλα μόνος του αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εχει συνηθήσει να κρατάμε το μπιμπερό και εκείνος να παίζει με τα μαλλιά του και με την πιπίλα! Α! και θέλει να του δίνει το γάλα μόνο η μαμά του.

Πώς μπορεί να το κόψει αυτό; Από ποια ηλικία θα πίνει το γάλα μόνος του;

Εμείς πάντως ακόμα αγκαλίτσα το πίνουμε .... ξαπλώνει βέβαια πάνω μου γιατί δεν χωράει πια ολόκληρη μέσα στην αγκαλιά μου :lol::lol::lol: !!!

Καλό είναι να προσπαθήσεις να συνηθίσει και με άλλα άτομα ( βασικά με τον μπαμπά) για δική σου διευκόλυνση ... βέβαια η προτίμηση στη μανούλα πάντα θα υπάρχει (και είναι τρομερή ευτυχια αυτό :wink: )!

1aLup3.png

BtUIp3.png

καλησπερα και απο μενα :)

ο δικος μου ειναι 8 μηνων και κωψαμε το βραδινο μας ξυπνημα μετα τον πρωτο μηνα ως εξης

με ρωτησε ο παιδιατρος αν το βραδυ ξυπναω για να πιω γαλα :roll: και του απαντησα πως οχι

τοτε μου λεει πως ουτε αυτος πρεπει να ξυπναει , τον βαζω στην κουνια του κατα της 10 αφου εχει πιει το γαλα του πρωτα και τον χαιδευω στο κεφαλακι του μεχρι να τον παρει ο υπνος .

οταν αρχισει και κλαιει για να πιει γαλα τοτε του δινω την πιπιλα αυτο εγινε 2 - 3 φορες το πρωτο βραδυ και μετα ΤΕΛΟΣ απο τοτε κοιμαται σαν πουλακι χωρις να μας ενοχλει καθολου το βραδυ :D

Η κόρη μου είναι περίπου 19 μηνών. Το βάρος της είναι φυσιολόγικό για την ηλικία της...αν και την λες αδυνατούλα...Η καθημερινή της διατροφή έχει ως εξής: Πίνουμε γάλα κατά τις 6:30 το πρωί, 150-180ml, ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ. Ξυπνάει 8:00 και κατά τις 9:30 τρώει τη φρουτόκρεμά της (συνήθως 3 φρουτάκια αλεσμένα). Περίπου στις 11:30 θα τσιμπήσει λίγο ψωμάκι με τυράκι ή κανένα μπισκοτάκι, θα πιει ένα πορτοκάλι και στις 2:00 θα φάει μεσημεριανό (το βαθύ πιάτο συνήθως δεν το αδειάζουμε). Όταν ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο θα φάει ένα γιαούρτι και κατά τις 8:00 το βραδάκι θα τις ετοιμάσω καμιά σουπίτσα (νιφάδες βρώμης, τραχανά, χυλοπιτίτσες) ή θα φάει λίγο από το δικό μας μεσημεριανό αν έχουμε πχ. αρακά ή μπιφτεκάκια ή μακαρονάκια με σαλτσούλα ή σπανακόρυζο. Το βραδυνό της πάντως είναι σε αρκετά μικρή ποσότητα (10-15 κουταλίτσες). Μετά κάνει μπάνιο και νάνι...Περίπου 12:00 - 1:00 τη νύχτα (αναλόγως τις αντοχές μου) της δίνω γάλα ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΗ και πίνει 100-140 ml.

Το προβλημά μου λοιπόν είναι το εξής: Το γάλα της δεν το πίνει με τίποτα ξύπνια, γι' αυτό και αρχίσαμε τόσο νωρίς βραδυνό γεύμα. Αξίζει όμως να την σηκώνω από τον ύπνο της για 100 ml;;;; Και επίσης όταν το βραδυνό γάλα το πιει στις 1:00 και μετά πάλι στις 6:30 το πρωί το στομαχάκι της δεν βαραίνει χωρίς λόγο, αφού μένει μόνο 5 ωρίτσες ήρεμο. Το λέω αυτό γιατί η γιαγιά μου (μη με κοροιδεύεται, λέει ορισμένες φορές πολύ σοφά πράγματα :oops::oops::D ) λέει ότι το στομάχι ενός παιδιού πρέπει να μένει περίπου ένα οκτάωρο κενό μεταξύ του τελευταίου και του πρώτου γεύματος για να ηρεμεί...

Θα το συζητήσω και με την παιδίατρο, αλλά σκέφτομαι να της κόψω το βραδυνό γάλα, μήπως και πίνει παραπάνω το πρωί, για να την σηκώνω από τον ύπνο μόνο μια φορά, για να κοιμάμαι και εγώ λίγο νωρίτερα :) , και για να μην της βαραίνω πολύ το στομάχι (θα μου πεις πόσο να την βαρύνουν 100 ml :shock: ). Απλώς δεν θέλω να κόψει ακόμα το γαλατάκι εντελώς...Τί να κάνω;;; Τί είναι πιο σωστό διατροφικά;;;;;;;

cbgep2.png FPV2p2.png

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

και εμεις δυστυχως κοψαμε το γαλα στους 13 μηνες

φροντιζω και τους δινω κατα τις 5 γιαουρτι η κρεμογαλα και κατα τις 8 παλι κρεμογαλα

κατα τις 4-5 στον υπνο η ανασταασια θα πιει γυρω στα 100 μλ και ο Βασιλης γυρω στα 70μλ!!!!!!

αυτο που μου τη δινει ειναι οτι πριν ενα μηνα ο Βασιλης χτυπαγε 400 :shock: μλ και τωρα δε θελει να το δει :cry:

kKZUp2.png

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, κορίτσια. Η απορία μου είναι αν αξίζει να συνεχίσω να της δίνω το βραδυνό γάλα στις 12 τη νύχτα και ας πίνει μόνο τόσο λίγο;;;;;;

cbgep2.png FPV2p2.png

Είναι η αγάπη ένα ταξίδι...από γιορτή...σε γιορτή

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...