Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιπηκτική αγωγή

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους

χτες πήγα στον γιατρό για να ακούσουμε καρδούλα και όλα ήταν μια χαρά......ξαναζώ την ίδια συγκίνηση με την πρώτη φορά!

Πήγα στον γιατρό και τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μου είχε δώσει για να κάνω....μου είπε ότι όλα είναι μια χαρά....εκτός από τον χρόνο προθρομβίνης .....(μάλλον το ινοδωγόνο) και εξαιτίας αυτού θα πρέπει να κάνω αντιπηκτική αγωγή......1 ένεση κάθε μέρα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης! Και θα πρέπει να κάνω την ένεση μόνη μου :?:?

Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο? έχω πανικοβληθεί λίγο αν και με καθησύχασε ότι το κάνουμε για το παιδί.....για να αιματώνετε καλά η μήτρα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το είχε η ξαδερφούλα μου. Αλλά να μην ανησυχείς. Πήγαν όλα καλά, απλώς θέλει μια λίγο πιο στενή παρακολούθησηση. Έκανε κάθε πρωί αυτές τις ενέσεις στην κοιλιά και για λίγο καιρό αφότου γέννησε. Έκανε και κάποιες πιο εξιδικευμένες εξετάσεις αιματολογικές που το παρακολουθούσαν κάθε μήνα. Το μόνο "προβληματάκι" που πρέπει να συζητήσεις με το γιατρό σου, (έχεις βέβαια καιρό ακόμα) είναι πως σε αυτήν την περίπτωση θεωρείται λίγο παρακινδυνευμένη η εφαρμογή επισκληριδίου στον τοκετό. Η ξαδέρφη μου δεν μπόρεσε να κάνει, και τις πρότειναν κάποιες άλλες εναλλακτικές. Αυτό μόνο. Συζήτησέ το.

Μετά από 2 αποβολές, εκανα εξετάσεις και τελικά εχω θρομβοφιλία. Σε μένα η "προβληματική" τιμή είναι στην apsr. Είμαι έγκυος 6 εβδομάδων και από την πρώτη μέρα καθυστέρησης εκανα αιματολογική και μόλις εμαθα το ευχαριστο γεγονός, ο γιατρός μου, μου ξεκίνησε ενέσεις. Clexan 2.0. Η περίπτωση μας είναι οτι δηλ πηζει το αίμα και με λίγα λόγια δεν τρέφεται το μωρό. Οπότε αυτές οι ενέσεις είναι για να αποφυγουμε μια οποιαδήποτε θρόμβωση στα αγγεία που τρέφουν το μωρό. Δεν είναι όντως κάτι ευχάριστο να κάνεις κάθε μέρα ένεση στην κοιλιά, αλλά μπροστά στο χαρμόσυνο γεγονός και στο χαμόγελο του μωρού μας δεν πρέπει να μας σταματά τίποτα. Μην ανησυχείς. Αν δεν μπορείς να τις κάνεις μόνη σου πες του συζήγου να σε βοηθήσει, ή του φαρμακοποιού σου. Καλή επιτυχία και μην αγχώνεσαι.

Γεια σας και απο μενα,

ειμαι και εγω στην 9η εβδομαδα κυησεως και λογω θρομβοφιλιας που εντοπιστηκε σε προηγουμενη εγκυμοσυνη που δεν εξελιχτηκε τελικα, εχω ξεκινησει απο την πρωτη μερα που ειχα θετικη χοριακη ενεσεις ηπαρινης στην κοιλια και salospir.

Μην αγχωνεσαι για τις ενεσεις, ειναι πολυ ευκολες και γρηγορα θα παρεις το κολάι. Εχω ακουσει οτι αντιπηκτικη αγωγη συστηνουν πια πολλοι γιατροι για προληπτικους λογους.

Το μονο που παρατηρω ειναι οτι μερικες φορες κανω μελανια στο σημειο της ενεσης η οποια φευγει μετα απο 5-6 μερες.

Θα συμφωνησω με την konstantina78, ο,τι χρειαστει να κανω για το μωρακι που ερχεται θα το κανω, γιατι αξιζει τον κοπο! :lol:

Οταν στην αποβολη ο γιατρος μου ειπε οτι θα κανω ενεσεις καθε μερα σε μελλοντικη εγκυμοσύνη κοντεψα να καταρρευσω. Τωρα πια δεν με απασχολει καθολου!!!

Να σας ρωτήσω κάτι? Πόσο είχε ανέβει το ποσοστό χρόνου προθρομβίνης και καταλήξατε στις ενέσεις? Εγώ χτες ήμουν στο γιατρό μου και είναι ήδη η τιμή στο 141 από 120 που είναι το όριο. Μου είπε από βδομάδα να κάνω αίματος ξανά μήπως έχει γίνει λάθος και βλέπουμε, αλλά δεν μου ανάλυσε περαιτέρω. Στο πρώτο μου δεν είχα κανένα πρόβλήμα, ούτε μέχρι στιγμής στο 2ο. Λέτε αν καθυστερήσω να πάθω καμιά ζημιά?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλους για την άμεση απάντηση.....σήμερα κιόλας ξεκίνησα με την πρώτη ένεση και όντως δεν πονάει και δεν είναι δύσκολο να τη βάλεις μόνη σου. Βέβαια διάβασα τις ανεπιθυμητες ενέργειες στο χαρτί από το φάρμακο και αγχώθηκα......και όντως λέει ότι δεν επιτρέπεται επισκληρίδιος! και ότι πέφτουν τα μαλλιά :?:? αλλά όπως λέτε θα κάνουμε τα πάντα για να είναι καλά το μωράκι μας!

Να σας ρωτήσω κάτι? Πόσο είχε ανέβει το ποσοστό χρόνου προθρομβίνης και καταλήξατε στις ενέσεις? Εγώ χτες ήμουν στο γιατρό μου και είναι ήδη η τιμή στο 141 από 120 που είναι το όριο. Μου είπε από βδομάδα να κάνω αίματος ξανά μήπως έχει γίνει λάθος και βλέπουμε, αλλά δεν μου ανάλυσε περαιτέρω. Στο πρώτο μου δεν είχα κανένα πρόβλήμα, ούτε μέχρι στιγμής στο 2ο. Λέτε αν καθυστερήσω να πάθω καμιά ζημιά?

εμένα ο χρόνος προφρομβίνης ήταν

PT=13.5

PTT=13.6

Ινοδογώνο=510

νομίζω ότι εξαιτίας του ινοδογώνου μου έδωσε τα φάρμακα

Ή δική μου περίπτωσή ήταν στην APCR η οποία ενω το όριο ήταν 0,7 - 1,6 είχα 0,7. Αυτό προβλημάτισε τον γιατρό και προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξέταση για την μετάλλαξη του γονιδίου της APCR. Και τελικά βρέθηκαν 2 γονίδια ετεροζυγωτά. Το "αστείο" σε μένα είναι ότι η θρομβοφιλία είναι κληρονομική. Και το είχε παρουσιάσει πρώτη μου ξαδέλφη η οποία μας το έκρυψε και το έμαθα λίγο πριν μείνω εγκυος τώρα. Φυσικά αφου είχα κάνει όλες τις εξετάσεις μετά από 2 αποβολές. Επειδή το ήξερε πριν την προηγούμενη αποβολή μου και δεν μας το είπε, πιστέυω ότι αν το ήξερα θα το είχα προλάβει το προηγούμενο και δεν θα το έχανα. Τελος πάντων.

Κι εγω εκανα clexan κι επαιρνα σαλοσπιρη. Δεν ειναι απαραιτητο να τις κανεις μονη σου, πηγαινε στο φαρμακειο. Κι επισης μπορεις να τις κανεις και στο μπρατσο (μια στο ενα μια στο αλλο για να μην μελανιαζει). Εγω παντως επισκληριδιο εκανα, δεν μου ειπαν τιποτα. καισαρικη εκανα. Οσο για τις παρενεργειες κλεισε τα ματια σ' αυτα... Εγω επαιρνα utrogestan(εκει να διαβασεις παρενεργειες), 4 xαπια αντιυπερτασικα των 5οο παρακαλω καθημερινα, clexan, salospire, κοριτζονη και ολα πηγαν καλα.

Καλά, Jean, και μετά λέω εμένα "ελαττωματική" ΄μάνα...με τη καλή έννοια πάντα!! Εγώ είχα στην προηγούμενη σάκχαρο κύησης και στον 9ο μήνα χολόσταση κύησης! Ευτυχώς δεν έπαιρνα χάπια ή θεραπεία αλλά παραλίγο να χάσω το έμβρυο από αιφνίδιο θάνατο στο τέλος! Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά! Τώρα να δω που έχω και τη αυξημένη προθρομβίνη...πως τι λένε τελος πάντων...Τι άλλο θα με βρεί!! Ευτυχώς στην αυχενική διαφάνεια μου είπε ο γιατρός ότι έχω το λιγότερο δυνατό ποσοστό! Και λέω... έχω ένα αγοράκι, μήπως μου στείλει ο θεός και δεύτερο γιατί αν κάνω κόρη και έχει τα ίδια.... :lol:

5Aqjp3.png

Θα συμφωνησω με την Jean. Οι παρενεργειες που αναγραφονται στις οδηγιες των φαρμακων, μπορει να σε τρελλανουν!

Σε παλιοτερη θεραπεια που ειχα κανει για γυναικολογικο προβλημα, αναγραφοταν ως παρενεργεια ακομη και η ταση αυτοκτονιας. Αν ειναι δυνατον!!!

Διαφημίσεις

Kαλά, κορίτσια, έχω τρελαθεί τελέιως! Πάω πριν 1 μήνα στο νοσοκομείο και μου βγάζουν ανεβασμένο μόνο το ποσοστό χρόνου προθρομβίνης στα όρια. Μετά από 23 μέρες μου βρίσκουν αρκετά ανεβασμένο το ποσοστό αυτό και οριακά ανεβασμένο το ινωδογόνο. Μου λέει ο γιατρός μου να το διασταυρώσω για σιγουριά γιατί δεν έχει εμπιστόσύνη στο νοσοκομείο και ήθελε να τις επαναλάβω στο Ηράκλειο στη κλινική του. Πάω καλού κακού και εδώ σε ένα ιδιωτικό εργαστήριο κάποιας γνωστής μου και μου τα βγάζει όλα νορμάλ με το ινωδογόνο στα ψηλά όρια. Και καταλήγω σήμερα στη κλινική (''Μητέρα") και μου βγάζουν τα ίδια με το ιδιωτικό με διαφορά στο ινωδογόνο.Εδώ μου το βγάλανε 425 με όριο το 430 και στη κλινική μου το βγάλανε 560 παρακαλώ με όριο το 350!!!!Ευτυχώς τα INR και a-ppt κτλ είναι καλά.Όπως ήταν φυσιολογικό πανικοβλήθηκα! Το γιατρό μου δεν τον βρήκα ακόμα γιατί έχει χειρουργείο, αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω πια τι μου γίνεται! Ο γιατρός φυσικά θα εμπιστευτεί μόνο το 560 και ίσως και εγώ! Δεν ξέρω! Πάνω που είχα χαρεί ότι δεν έχω κάτι .... :cry:

5Aqjp3.png

Eυτυχώς όλα καλά. Πήρα το γιατρό μου και μου είπε να μην ανησυχώ. Απλώς να ξανακάνω την εξέταση τον άλλο μήνα. Πάντως όντως πολύς κόσμος με αυτό το πρόβλημα. Όλες εσείς που κάνετε τις ενέσεις είχατε το πρόβλημα από το πρώτο παιδί? Είναι γεννετικό δηλαδή?

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

rosalita γεια σου!!ειμαι η ευη και παρολο που ειμαι θρομβοφιλικη ειμαι καλα!!!ειμαι στο μηνα μου και κανω θεραπεια με ενεσεις και ασπιρινη σχεδον απο την αρχη!!!εγω το εχω κληρονομησει μαλλον απο τον μπαμπα μου και ναι ειχα μια εγκυμοσυνη που σταματησε στη 12η εβδομαδα!!ευτυχως ολα πηγαν καλα τωρα!!!μην αγχωνεσαι,ολα καλα θα πανε!!αλωστε μας παρακολουθουν τοσοι γιατροι!!

Εγω το βρήκα μετά από 2 αποβολές. Εκανα εξετάσεις και τελικά είμαι ετεροζυγώτης. Το έχω πάρει από τον μπαμπά μου μιας και στο σοι του εχει παρουσιαστεί και άλλο κρούσμα θρομβοφιλίας με την ξαδέλφη μου. Θα μου πεις γιατο τα 2 πρώτα δεν τα εσωσες? γιατι πολύ απλά δεν μας το είπαν ότι υπάρχει κρούσμα θρομβοφιλίας. Και τώρα στην 3η εγκυμοσύνη μου το έμαθα αφου έμεινα εγκυος και ειχα κάνει από μόνη μου όλο τον έλεγχο.

καλα ειναι δυνατον να μη σας πουν ενα τοσο σημαντικο πραγμα και ξεροντας οτι ειχες και 2 αποβολες????τι να πω βρε κοριτσι μου,ευχομαι αυτη τη φορα να πανε ολα καλα που αυτο πρεπει να πιστευουμε οτι ειναι σιγουρο και να μην κανουμε ασχημες σκεψεις..τωρα ειδα τη συζητησεις και ειδα οτι κανεις θεραπεια και εκανες και εξετασεις οποτε ακυρη η ερωτηση αν την ειδες..!!

ποσο χρονων εισαι κωνστατινα?εγω ειμαι 27 και οταν χασαμε το πρωτο και μου λεγαν ολοι δεν πειραζει μικρη εισαι κτλ..εκνευρριζομουν παρα πολυ!!φυσικα γιατι ειχα τον πονο μου και γιατι φανταζομουν τι με περιμενει σε μελλοντικες εγκυμοσυνες!τωρα που κοντευω στο τελος ανυπομονω και φυσικα θελω επιελους να σταματησω να "τρυπιεμαι" που μ'εχει κουρασει!!!βεβαια θα πρεπει να κανω υπομονη 1-1,5 μηνα και μετα τη γεννα που θα συνεχισω τη θεραπεια!

ας βγει ο μπεμπουλης μας και ολα ξεχνιουνται!!

Καλημέρα Ευη. Εγω ακόμα εχω εναν γαιδαρο να φαω καθώς είμαι στην 8η εβδομάδα περίπου. Ασε μην μου το θυμίζεις. Εδώ η κοπέλα - ξαδέλφη, δεν το είχε πει στους γονείς της. Δεν το ήξερε κανείς και να φανταστείς ότι ο άντρας της είναι γιατρός. Γαμώ τους γιατρούς σόρρυ κιόλας. Εγω όταν εκανα εξετάσεις χωρίς να ξέρω αν εχω θρομβοφιλία το είπα δεν το έκρυψα, γιατι δεν ειναι αρρώστια. Ιδιαιτερότητα του αιματος μας. Περιττό να σου πω ότι δεν θέλω ούτε να την δώ ούτε να την ακούσω γιατι περα από τις εγκυμοσύνες, ευτυχώς που ποτέ δεν εχω παρει αντισσυληπτικά. Ετσι μου είπε ο γιατρός μου, ήσουν τυχερη, και φυσικά ούτε στο μέλλον θα πάρω αντισυλληπτικά, γιατι υπάρχει κίνδυνος θρομβώσεων. Δεν ειναι ευχαριστο το να τρυπιέσαι όμως αλλά τι να κάνουμε, για χάρη των πλασμάτων που έχουμε μέσα μας ενα τρυπιματάκι δεν ειναι και τόσο σημαντικο. Α' ειμαι 29,5 ετών.

να μην αγχωνεσαι και ολα θα πανε καλα!!και εγω ετσι ενιωθα στην αρχη αλλα θα φτασει το τελος και ουτε που θα το καταλαβεις!!!για μενα το τελος εφτασε πολυ γρηγορα...ακουω που λενε αλλες κοπελες οτι η εγκυμοσυνη γι αυτες ηταν οτι πιο ομορφο και χαρουμενο γεγονος..για μενα ομως εκτος απο αυτα φυσικα,ηταν και λιγο επωδυνη και αγχωτικη περιοδος!!!-γιατι αραγε??-οποτε φανταζομαι ηθελα να περναει γρηγορα ο καιρος γι αυτο το λογο!κι ετσι κι εγινε,εχε εμπιστοσυνη στους γιατρους σου και στον θεο και ολα πανε καλα!!

Καλημερα κορίτσια και απο εμένα.

Είμαι σχετικά καινούργια στην παρέα και δεν σας κρύβω ότι διαβάζοντας αυτό το θέμα έχω κατααγχωθεί. Surprised

Είμαι στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης (ΠΗΤ 4/1/2008) και παρακαλάω να πάνε όλα καλά ως το τέλος. Ο γιατρός που με παρακολουθεί δεν είχε αναφέρει κάτι σχετικό με θρομβοφιλία. Κάποια στιγμή στον 5ο μήνα με έπιασε πανικός και ήθελα να πάω να γεννήσω σε νοσοκομείο. Μου σύστησαν κάποια γιατρό η οποία θεώρησε ότι έχω αυξημένα αιμοπετάλια και με έστειλε για έλεγχο θρομβοφιλίας. Η αιματολόγος βρήκε κάποιους δείκτες λίγο αλλοιωμένους λόγω εγκυμοσύνης αλλα μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκτός ανα αυξηθούν υπερβολικά τα αιμοπετάλια. Η γυναικολόγος εντούτοις μπυ ζήτησε να κάνω ενέσεις clexan. Μ΄επιασε πανικός. Μίλησα με παθολόγο, 3ο γυναικολόγο και μου είπαν ότι δεν χρειάζονται. Το κακό είναι ότι η γιατρός στο νοσοκομείο την επόμενη φορά που με είδε δεν με ρώτησε τίποτα για τις ενέσεις, ενώ σε κάθε επίσκεψη έβρισκε κάτι και μου έλεγε ότι υπάρχουν πιθανότητες για ενδομήτριο θάνατο Sad . Τελικά επέστρεψα στον αρχικό γιατρό μου και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι και εύχομαι να γεννήσω νωρίτερα για να ηρεμήσω. Εχω ήδη υποβληθεί σε 2 επεμβάσεις με ολική νάρκωση χωρίς κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μην τύχει κάτι αυτή τη φορά γιατί θα τρελλαθω.

Εσεις πως ανακαλύψατε ότι είχατε θρομβοφιλία; Είχατε κάποια συμπτώματα;

Καλό μεσημέρι

γεια σου πγ.τι εννοεις οταν λες οτι ειχες 2 επεμβασεις με ολικη?τι επεμβασεις?εγω περισυ τον ιουνιο εμεινα εγκυος και στη 12η εβδομαδα το εμβρυο παλινδρομησε..οποτε εκανα αποξεση,αν εννοεις αυτην την επεμβαση.ο γιατρος μου υποψιαστηκε και λογω του οτι ειμασταν στη 12η εβδομαδα οτι μπορει να εχω κατι τετοιο οποτε με εστειλε για εξετασεις..κι ετσι ανακαλυψαμε οτι εχω θρομβοφιλια,δεν ειχα κανενα αλλο συμπτωμα..τα συμπτωματα γενικα που μπορει να εχει καποιος ειναι κυριως θρομβωσεις..γι αυτο και επρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε επομενη εγκυμοσυνη να κανω θεραπεια με ηπαρινη και ασπιρινη!!αν ειχες κι εσυ αποβολες θα ελεγα να το ψαξεις περισσοτερο με αιματολογο που γνωριζει καλα τα πραγματα..αλλα στη θεση σου δεν θα εκανα τις ενεσεις χωρις σιγουρες εξετασεις!!αλλωστε κοντευεις στο τελος τωρα θα τις αρχισεις????κι εγω εχω την ιδια ΠΗΤ με σενα!!!!!! :) αλλα λογω της ιδιαιτεροτητας της καταστασης θα γεννησω περιπου 2 βδομαδες νωριτερα δηλ πριν τα χριστουγεννα!!!!μην αγχωνεσαι και ολα θα πανε καλα!!εχε εμπιστοσυνη στο γιατρο σου!!

Γεια σου Ευη.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Οι επεμβάσεις που έκανα ήταν η μία για αφαίρεση θυροειδή και η άλλη για διακοπή εγκυμοσύνης γιατί δεν ήταν καλή η βιοψία τροφοβλάστης. Η αλήθεια είναι ότι πέρασα μεγάλη αγωνία μέχρι να δω τι θα κάνω με τις ενέσεις και αφού ο γιατρός που με παραλακολουθεί δεν έχει δει κάτι, κάνω το σταυρό μου να πάνε όλα καλά. Έχω πάθει πατατράκ γιατί με την επέμβαση του θυροειδή οι 4 στους 5 γιατρους (η αλήθεια είναι ότο το ψάχνω το πράγμα:? ) μου είπαν να κάνω παρακέντηση και ανάλογα με τα αποτελέσματα την επεμβαση, ενώ μόνο ένας ήταν υπερ την άμεσης λύσης και τελικά είχε δίκιο.

Εύχομαι και σε έσενα να πάνε όλα καλά και με τον καινούργιο χρόνο να είσαι μια ευτυχισμένη μαμά!

Έχω κάποιες γνωστές που μετά απο παλλίνδρομη κύηση έκαναν αντιπηκτικές ενέσεις και όλα πήγαν μια χαρά. Καλή επιτυχία σε όλες λοιπόν.

Με το καλό Ευη να έχεις το μωράκι σου και όλες οι κοπέλες του φορουμ.

Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες!

:D

• 2 εβδομάδες μετά...

ΠΓ καλησπερα!!τι κανεις?εσυ,η joe και εγω εχουμε πολυ κοντινες πητ!!μαλιστα εγω κι εσυ την ιδια αλλα απ'οτι ειδα σε ενα αλλο topic μαλλον θα γεννησεις νωριτερα??ευχομαι εχεις κι εσυ ενα ωραιο χριστουγεννιατικο ή πρωτοχρονιατικο δωρο οπως κι εγω!!

τη δευτερα μπαινω με ραντεβου για να γεννησω!! :):):):):)

ευχομαι ολοψυχα καλα κι ευτυχισμενα χριστουγεννα σε ολες τις "θρομβοφιλικες" :):):) αλλα και σε ολες τις υπολοιπες,εννοειται!!

θα τα ξαναπουμε μαλλον λιγο πριν την αλλαγη του χρονου!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...