Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κρέας στη Διατροφή

Olg@

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαν συνοδευτικά συνήθως της δίνω πατατούλα βραστή, ή τηγανιτή φρέσκια, ρυζάκι - πιλαφάκι και διάφορα μακαρονάκια. Δοκίμασε και κεφτεδάκια, ή μακαρόνια με κιμά, ή μπιφτεκάκια στον ατμό. Θυμάμαι πιο μικρή της είχα λιώσει και ρεβύθια και είχε ξετρελαθεί. (Με μπόλικο λαδολεμονάκι). Τώρα τα τρώει κανονικά. :D

Εγω παλι ρε κορίτσαι το βρισκω υπερβολικό καθε μερα κρεας...δεν δινεται καθόλου λαχανικά σκέτα στα πιο μικρα και στα πιο μεγαλα (πανω από χρονο) λαδερο ή όσπριο???

και εγω δεν δινω καθε μερα κρεας.Εδω εμεις μπουχτηζουμε ποσο μαλλον τα παιδακια.Θεωρω τα οσπρια και τα λαχανικα πολυ θρεπτικα και τα μαγειρευω σχεδον καθημερινα.

Τελικά σήμερα της έφτιαξα αστράκι με ντοματούλα και ξετρελλάθηκε ... το τσάκισε σε χρόνο dt και καθόταν στο καρεκλάκι της :wink: !!! Ευχαριστώ κορίτσια!!!

Επίσης σκέφτηκα και τα γιουβαρλάκια σουπίτσα χωρίς αυγολέμονο εννοείται και τα γεμιστά που αναφέρατε είναι πολύ καλή ιδέα ... για να δούμε για να δούμε ....

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Γιουβαρλακια εγω ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε οτι μονο και μονο λογω της μηχανης του κιμα (καθαριοτητα κλπ) να μην προτιμησω ακομη να δωσω κιμα.Την ακουσα και δεν εδωσα ακομη,δεν ξερω αν εχει δικιο ή αν ειναι λιγο υπερβολικο.... :roll:

Παντως κι εγω το σκεφτομαι ρε γμτ το οτι τρωει καθε μερα κρεας...Μου φαινεται κι εμενα περιεργο γιατι εμεις τρωμε μια φορα την εβδομαδα :shock:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Λοιπόν εμένα μου είπε ο καθηγητής παιδογαστρεντερολογίας να μη δίνω ποτέ κόκκινο κρέας πάνω από 2 φορές την εβδομάδα. 8)

Και τι δίνεται βρε Στελλίτσα ... για πρότεινέ μας το εβδομαδιαίο διατολόγιο ... στο περίπου έτσι ...

Ρένα αυτό για τον κιμά δεν το είχα σκεφτεί ... βέβαια αν είναι να είναι βρωμιάρης ο κρεοπώλης το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στη μηχανή του κιμά αλλά σε όλα ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

και εμάς καθηγητής πανεπιστημίου μας είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να τρώει κρέας κάθε μέρα ως το χρόνο.

Σιγά σιγά άρχισα να του δίνω να δοκιμάζει και κάποια από τα δικά μας φαγητά (φυσικά χωρίς αλάτι και πολλά μπαχαρικά) και ξετρελάθηκε με αποτέλεσμα κάθε φορά που καθόμαστε να φάμε να έχουμε πρόβλημα και συνεχώς να του δίνουμε έστω και λίγο ψωμί να μασουλάει.

Την Παρασκευή θα πάμε στον παιδιάτρο και ελπίζω επιτέλους να μας αφήσει και εμάς να φάμε ζυμαρικά. Την κρεατόσουπα με τραχανά πως ακριβώς το φτιάχνετε;

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Γιουβαρλακια εγω ρωτησα την παιδιατρο και μου ειπε οτι μονο και μονο λογω της μηχανης του κιμα (καθαριοτητα κλπ) να μην προτιμησω ακομη να δωσω κιμα.Την ακουσα και δεν εδωσα ακομη,δεν ξερω αν εχει δικιο ή αν ειναι λιγο υπερβολικο.... :roll:

Ρε παιδιά, λίγο υπερβολικό μου φαίνεται αυτό με τον κιμά...αφού δεν τρώγεται ωμός, ψημένος είναι. Με το ψήσιμο "σκοτώνονται", νομίζω, τα πάντα. Τι να πω... :roll:

fUvDp2.png

Διαφημίσεις

Τον κιμά τον φαβάμαι κι εγώ, γενικά! Σκέφτομαι να πάρω μηχανή να τον φτιάχνω μόνη.

Ντομάτα δίνετε από νωρίς? Εμένα μου είπανε μετά τον χρόνο. Εν τω μεταξύ δεν τρώει πλέον τίποτα, ούτε τον τραχανά που έτρωγε ούτε το γιαούρτι...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Πάνως και στο multi μια χαρά γίνετε κιμάς το μοσχαράκι(ωμο)

(φυσικά μικρα κομματάκια & καθαρισμένο απο τις ίνες)

εγω πάντως το εχω κάνει πολλές φορές!

Στο λεπτό μάλιστα και χωρις να καθαρίζετε δύσκολα μετά(το multi εννοω) :wink:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Καλοοοοο :wink::wink::wink: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Και όπως έχω ξαναπεί μεγάλη προσοχή!Ο συνδιασμός κρέατος-τυριού είναι απαγορευτικός,αφου το ασβέστιο και ο σίδηρος είναι 2 αντιθετες ουσίες και η μία εμποδίζει την απορρόφηση του άλλου και έτσι το παιδί δεν παίρνει τις ποσότητες σιδήρου και και ασβεστιου που πρεπει να πάρει. :!:

Καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω μήπως καταφέρουμε τίποτα....

Διαφημίσεις

Οταν παιρνω κιμα (και για μας γιατι ειμαι περιεργη) ζηταω συγκεκριμενο κομματι μοσχαρι (αυτο που τρωμε) τον βαζω να καθαρισει και το παραμικρο λιπακι, και να μου τον κοψει σε καθαρη μηχανη.... μηπως ειμαι περιεργη??

O5Lop2.png

kIP3p2.png

όλια φτιαξε καμια μερα φασολακια με πατατες λαδερο ή πρασόρυζο ή λαχανόρυζο΄ή αρακα με πατατες και καροτακια...απειρες επιλογες υπαρχουν για να μη τρωει καθε μερα κρεας.

ολια σορυ κιολας αλλα ο τραχανας αυγο δεν εχει?κανει ενα παιδακι 8 μηνων να τρωει αυγο?εμενα μου πε μετα το χρονο.οσο για τα ζυμαρικα χρειαζονται.εγω του βαζω αστρακι η φιδε εναλλαξ... :):D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

όλια φτιαξε καμια μερα φασολακια με πατατες λαδερο ή πρασόρυζο ή λαχανόρυζο΄ή αρακα με πατατες και καροτακια...απειρες επιλογες υπαρχουν για να μη τρωει καθε μερα κρεας.

Σωστα τα σε ... όρυζο δεν τα είχα σκεφτεί ... ειδικά το σπανακόρυζο είναι το αγαπημένο μου!!! Ευχαριστώ μπιζέλι :wink: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

ολια σορυ κιολας αλλα ο τραχανας αυγο δεν εχει?κανει ενα παιδακι 8 μηνων να τρωει αυγο?εμενα μου πε μετα το χρονο.οσο για τα ζυμαρικα χρειαζονται.εγω του βαζω αστρακι η φιδε εναλλαξ... :):D

Εμένα μου τον φτιάχνει τον τραχανά η πεθερά μου και δεν έχει αυγό πάντως! :wink:

Εμένα μου τον φτιάχνει τον τραχανά η πεθερά μου και δεν έχει αυγό πάντως! :wink:

Εμεις αρχισαμε αυγο μολις κλεισαμε τον 8ο παντως και ανθοτυρο στον 8ο επισης... :roll: .

Ελενη Ζυμαρικα εμεις αρχισαμε οταν κλεισαμε τον 7ο (φιδε ή αστρακι)

Σημερα του εκανα κοτοπουλο με πληγουρι και ανιθο και τρελαθηκε!Ηταν οντως πολυ νοστιμο!!Δεν πηρα να ρωτησω την παιδιατρο για το πληγουρι :oops::oops: ,αλλα φανταζομαι μπορει να φαει αφου ειναι σιταρι ε?

Ντοματα κι εμεις οχι ακομη,σημερα που θα παω θα τη ρωτησω αν κανει...

bxBwp2.png EgDTp2.png

Σωστα τα σε ... όρυζο δεν τα είχα σκεφτεί ... ειδικά το σπανακόρυζο είναι το αγαπημένο μου!!! Ευχαριστώ μπιζέλι :wink: !!!

Τελικά το σπανακόρυζο θαυματουργό! Ο ζουζούνος μου τελευταία (όπως έχω κλαφτεί κι αλλού) δεν έβαζε τίποτα στο στόμα του εκτός από φρούτα. Σήμερα του έκανα σπανακόρυζο, έβαλα και λίγο λεμονάκι μέσα και ενώ στην αρχή το σφράγισε πάλι το στοματάκι μετά του άρεσε! Εντάξει, δεν άδειασε και το πιάτο αλλά για πρώτη φορά μια χαρά τα πήγε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...