Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

Ηδη εχω ξεκινησει καποιες προσπαθειες, την βαζω πιο συχνα στο στηθος, σχεδον σε καθε γευμα (βεβαια δινω συμπληρωμα μετα), αλλα πιστευω οτι θα καταφερω κατι.

Προσπάθησε να το κάνεις σε κάθε γεύμα και όποτε μπορείς και ανάμεσα στα γεύματα μόνο για πιπίλισμα. Συμπλήρωμα να δίνεις αλλά μπορείς να δίνεις κάπως λιγότερο, μείωσέ το κατά 20ml από το σύνηθες. Δηλαδή αν πίνει 100ml εσύ να της δίνεις 80, αν πίνεις 90, να της δίνεις 70. Αυτό θα κάνει το μωρό να πεινάσει λίγο πιο σύντομα, θα κάνει περισσότερα γεύματα και θα αυξηθεί κι άλλο το γάλα.

Να παίρνεις και μαγιά της μπύρας, αν είναι lanes που έγραψε η NESTOROUDI, η δοσολογία είνα 3 φορές τη μέρα από 7 (όχι 7την ημέρα), μέχρι 4 φορές την ημέρα από 10.

Τη μαγιά της μπύρας την παιρνεις για 2 εβδομαδες και μετά τη σταματάς για μία εβδομάδα. Αν χρειαστεί την ξαναπαίρνεις.

Θηλαστρο βεβαια δεν πηρα οπως μου ειπε η Αγλαϊα νοσοκομειακο, γιατι εχω προβλημα με την μεγαλη μου κορη, η οποια ζηλευει και οταν με βλεπει να βγαζω γαλα με ενα αλλο θηλαστρο που εχω παρει κανει σαν τρελη.

Ακουει τον θορυβο και τρεχει, αν παω σε αλλο δωματιο φωναζει και ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα.

Είναι σημαντικό να μιλήσεις στην κόρη σου για το θηλασμό και για το θήλαστρο. Να ξερει ότι οι μαμάδες έτσι φροντίζουν τα παιδάκια τους, να ξέρει ότι και η ίδια είχε την ίδια φροντίδα όταν ήταν μωράκι. Θα δεις ότι όσο της μιλάς τόσο θα αλλάζει η συμπεριφορά της.

Επίσης την ώρα που θηλάζεις να την παροτρύνεις να παίρνει μια κούκλα της και να τη θηλάζει, την ώρα που αντλείς να παίρνει πχ ένα χωνάκι και να προσποιείται και εκείνη ότι αντλεί.

Κάνε μια προσπαθεια και για να διευκολύνεις τη ζωή σου και για να της μάθεις πράγματα που θα της είναι χρήσιμα στη δική της ζωή. Θα τη βοηθήσεις στη δική της μητρότητα.

Θα προσπαθησω ομως οσο μπορω!!!

:) Να πεις και στη μεγάλη ότι τα ίδια και περισσότερα (μια και είχες μόνο αυτήν) έκανες για την ίδια όταν ήταν μωράκι! Να την δίνεις συνέχεια την επιβεβαίωση της αγάπης σου! Τη χρειάζεται!

Ας της δινω και συμπληρωμα αρκει να αυξηθει το γαλα μου ωστε να παιρνει την μιση ποσοτητα την ημερα απο εμενα. Κατι ειναι και αυτο, απο το τιποτα!

Το θήλαστρο είναι απαραίτητο αν το μωρό δεν συνεργάζεται, όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι απαραίτητο! Αν το μωρό είναι συνεργάσιμο και το βάζεις συχνά στο στήθος μπορείς να πετύχεις πλήρη γαλουχία ίσως και πιο σύντομα απ' ότι με το θήλαστρο.

:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαϊα και παλι ευχαριστω!

Συνεχιζω τις προσπαθειες. Θα παρω και την μαγια μπυρας που μου ειπες.

Οσο για την "μεγαλη μου κορη" (17 μηνων), ελπιζω να καταλαβει ή τουλαχιστον να το παρει σαν παιχνιδι (με το χωνακι) για να μπορεσω και εγω πιο ηρεμα να θηλασω τη μικρη.

Της μιλαω και της εξηγω, οταν θηλαζω ή οταν βγαζω με το θηλαστρο, αλλα δεν στεκεται ησυχη να ακουσει, τρεχει σαν τρελη μεσα στο σπιτι. Εχει αρχισει τις ζηλιες τωρα και το κακο ειναι οτι ειναι και αυτη μικρη για να καταλαβει ακριβως τι γινεται!

Επισης, αυτες τις μερες ειναι και αρρωστη με βρογχιτιδα, και ειναι ουτως η αλλως μεσα στην γκρινια. (και οσο το δυνατον πιο μακρυα απο την μπεμπα).

Θελει υπομονη πολυ!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

εμένα χθες μου συνέβη το ανάποδο απο αυτό που δηλώνει το θέμα.δηλ, η μικρή έφαγε στις 21:00,κοιμήθηκε στις 23 :00 και ξύπνησε για να φάει στις 8 το πρωι!!! έφαγε τόσο λαίμαργα γιατί πεινούσε πολύ και μόλις τη σήκωσα να ρευτεί έβγαλε ένα ποτάμι...πάνω μου,πάνω της ,στο κρεβάτι παντού! λέτε να ήταν επειδή είχε να φάει πολλές ώρες και έφαγε μαζεμένα; τί να πω...άλλο πάλι και τούτο!

εμένα χθες μου συνέβη το ανάποδο απο αυτό που δηλώνει το θέμα.δηλ, η μικρή έφαγε στις 21:00,κοιμήθηκε στις 23 :00 και ξύπνησε για να φάει στις 8 το πρωι!!!!

Τυχερούλα :!::!: Εύχομαι να συνεχίσει έτσι.....

έφαγε τόσο λαίμαργα γιατί πεινούσε πολύ και μόλις τη σήκωσα να ρευτεί έβγαλε ένα ποτάμι...πάνω μου,πάνω της ,στο κρεβάτι παντού! λέτε να ήταν επειδή είχε να φάει πολλές ώρες και έφαγε μαζεμένα; τί να πω...άλλο πάλι και τούτο!

Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στη λαιμαργία της..παρακολουθησέ το όμως γιατί και μένα μου το κανε τις τελευταίες μέρες κι ο γιατρός μου είπε ότι σέρνονται διάφορες ιώσεις γαστρεντερίτιδας...ευτυχώς δεν είχαμε κολλήσει,το ίδιο εύχομαι και για σας...

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΑΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΡΩΕΙ 8-9 (ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ)ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 13.00, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 20.30-21.00 ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 02.00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 05.30.

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ?ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΚΟΒΕ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 02.00.

ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΨΕΙ?

B8xkp2.png 4MTZp2.png

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Εμένα η μικρή μου (που τη θηλάζω αποκλειστικά), δεν έχει πράγματι πρόγραμμα την ημέρα. Τρώει πολλές φορές, δεν τις μετράω, όποτε γκρινιάξει τη βάζω στο στήθος.

Για καλή μου τύχη όμως, το βράδυ τρώει τελευταία φορά γύρω στις 11.00 - 11.30 το αργότερο, μετά κοιμάται, και μετά μεταξύ 5 με 6.30 μπορεί να είναι ανήσυχη (πιπιλάει το δάχτυλό της), οπότε αν συμβεί αυτό σηκώνομαι εγώ και την ταίζω. Μετά κοιμάται πάλι και ξυπνάει αργότερα το πρωί.

Αλλά νομίζω ότι όλο το θέμα είναι στο παιδί, και όχι στο τι γάλα τρώει.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ.

Να σου ζήσει!

Τα περισσότερα μωρά σε αυτή την ηλικία (και σε πολύ μεγαλύτερη) ξυπνάνε τη νύχτα και αυτό είναι φυσιολογικό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΡΩΕΙ 8-9 (ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ)ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 13.00, ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 17.00 ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 20.30-21.00 ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 02.00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΙΣ 05.30.

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ?ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΚΟΒΕ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ 02.00.

Τα 6 γεύματα είναι καλά για την ηλικία του μωρού σου αν και τα περισσότερα μωρά σε αυτή την ηλικία κάνουν 8 ή περισσότερα γεύματα. Οπότε μάλλον από τις τυχερές είσαι!

Τα μωρά συνήθως ξέρουν πώς θα πάρουν όλο το γάλα που χρειάζονται. Μπορεί ειδικά για σένα αυτό το γεύμα των 2 να είναι εντελώς απαραίτητο για να διατηρήσεις τη γαλουχία. Δηλαδή αν σταματήσεις αυτό το γεύμα μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσεις την ίδια παραγωγή.

Γενικά είναι παρακινδυνευμένο να παρεμβαίνουμε στο πρόγραμμα θηλασμού πριν κλείσει το μωρό τον πρώτο χρόνο. Οι οδηγίες είναι: ανεμπόδιστος θηλασμός μέρα και νύχτα για όλο τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού.

ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΡΕΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΨΕΙ?

Ο συνεχόμενος ύπνος δεν σχετίζεται με την εισαγωγή των στερεών τροφών. Τα παιδιά κοιμούνται συνεχόμενα όταν είναι έτοιμα να το κάνουν. Πολλά συνεχίζουν να ξυπνούν το βράδυ ακόμη και μετά τα 2 χρόνια, ανεξάρτητα από το αν θηλάζουν ή όχι και ανεξάρτητα από την ποσότητα των στερεών τροφών που τρώνε.

Καλή συνέχεια :)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΛΑΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ.....

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΓΑΛΑ!!!!

B8xkp2.png 4MTZp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΛΑΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΚΟΜΑ.....

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΓΑΛΑ!!!!

Να είσαι καλά! Χρόνια Πολλά και σε σας!

Αφού έφτασες μέχρι εδώ, μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις!

Το γάλα δεν τελειώνει ποτέ! Μόνο αν περιοριστεί ο θηλασμός θα αρχίσει και αυτό φυσιολογικά να λιγοστεύει, κι αν το παιδί χρειαστεί περισσότερο πάλι θα αυξηθεί γιατί θα αυξηθούν οι θηλασμοί! :wink:

Η μεγάλη μου κόρη που θήλασε ελάχιστα, έφτασε 14 μηνών για να κοιμηθεί καλά το βράδυ.Η μπέμπα θηλάζει αποκλειστικά και σταμάτησε να ξυπνάει από 40 ημερών. Την τελευταία εβδομάδα κοιμάται από τις 20:00 μέχρι τις 7 το πρωί non stop!!!Τη μέρα τρώει πολύ συχνά (max κάθε 2,5 ώρες αν είμαστε σπίτι, έξω ξεχνιέται καμιά ώρα ακόμα).Συμπέρασμα:κάθε παιδί "τη βρίσκει" διαφορετικά και εφόσον ικανοποιούνται οι ανάγκες του είναι όλοι πιο ήρεμοι,ξεκούραστοι και χαρούμενοι.Πιστεύω πως ακολουθόντας τους ρυθμούς του παιδιού είναι πιο εύκολο τελικά να διαμορφωθεί απο κοινού πλέον ένα πρόγραμμα που να τους ικανοποιεί όλους.

Διαφημίσεις

Έγώ έχω δύο παιδιά, και έχω και στα δύο πρόγραμμα. συγκεκριμένα ο γιοσ μου σταμάτησε να ξυπνάει το βράδυ οταν ήταν 40 ημερών και η κόρη μου 37 ημερων.

οταν ξυπνουσαν τουσ έδινα την πιπιλα και έτσι σιγά σιγα το έκοψαν. δεν λέω στην αρχή δεν ήταν οτι καλυτερο να βαζεισ κάθε λίγο και λιγακι την πιπίλα, αλλα τα καταφέραμε μια χαρα.(ισωσ το'χει βεβαια και το παιδι)

τα γευματα τουσ ήταν και ειναι καθε 4 ωρεσ. η μικρή (9 μηνων)ξεκιναει το πρωί στισ 7,30-8,00 π.μ και τελειώνει το βράδυ στισ 23,00-23,30. πάνω κάτω έχει το ίδιο ωράριο και ο γιοσ μου (26 μηνων)

δεν ήξερα πού να βάλω την ερώτησή μου και για να μην ανοίξω νέο θέμα είπα να ρωτήσω εδώ :

η μικρούλα μου εδώ και 3 μέρες,ίσως και παραπάνω, ενώ έτρωγε 10 λεπτά από το ένα στήθος και 10 λεπτά από το άλλο τώρα τρώει μόνο από τη μία μεριά σε κάθε γεύμα αλλά πιο συχνά.δηλαδή αντί για 3ώρες τρώει κάθε 2! μόλις φάει από το ένα στήθος ή θα με κοιτάει και θα γελάει ή θα έχει κοιμηθεί και δεν θα φάει άλλο.υπάρχει πρόβλημα; να ανησυχήσω; στο γιατρό για ζύγισμα θα πάμε σε 2 εβδομάδες...

μπορεί η ερώτηση να σας κάνει να γελάτε,τουλάχιστον εσάς που ξέρετε από θηλασμό αλλά σαν κλασσική νέα μανούλα το σκέφτομαι.

και πάλι σόρυ αν ρωτάω κάτι αυτονόητο :oops:

δεν ήξερα πού να βάλω την ερώτησή μου και για να μην ανοίξω νέο θέμα είπα να ρωτήσω εδώ :

η μικρούλα μου εδώ και 3 μέρες,ίσως και παραπάνω, ενώ έτρωγε 10 λεπτά από το ένα στήθος και 10 λεπτά από το άλλο τώρα τρώει μόνο από τη μία μεριά σε κάθε γεύμα αλλά πιο συχνά.δηλαδή αντί για 3ώρες τρώει κάθε 2! μόλις φάει από το ένα στήθος ή θα με κοιτάει και θα γελάει ή θα έχει κοιμηθεί και δεν θα φάει άλλο.υπάρχει πρόβλημα; να ανησυχήσω; στο γιατρό για ζύγισμα θα πάμε σε 2 εβδομάδες...

μπορεί η ερώτηση να σας κάνει να γελάτε,τουλάχιστον εσάς που ξέρετε από θηλασμό αλλά σαν κλασσική νέα μανούλα το σκέφτομαι.

και πάλι σόρυ αν ρωτάω κάτι αυτονόητο :oops:

Ευδοκία όταν θηλάζουμε δεν κοιτάμε ρολόι και δεν μετράμε τις φορές, ειδικά για ένα μωρό που διαπιστωμένα μεγαλώνει καλά όπως το δικό σου! :wink:

Αν το μωρό σου χρειάζεται περισσότερο γάλα ξέρει τι να κάνει για να το βρει. Κάνει πιο συχνά γεύματα.

Αν ανησυχείς για το πόσο καλά τρώει, μπορείς να μετρήσεις τις βρεγμενες πάνες που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο.

:)

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονιά.

Έχω ένα κοριτσάκι δύο εβδομάδων και απο την πρώτη μέρα προσπαθώ να την θηλάζω αποκλειστικά. Το μωρό τρώει για 10 λεπτά μόνο απο το ένα στήθος κάθε φορά, πολύ λαίμαργα (την ακούω να ξεροκαταπίνει) και πολλές φορές πνίγεται. Μόλις περάσει το 10λεπτο κοιμάται στο στήθος και δεν ξυπνάει με τίποτα. Μετά από 2 έως και 4 ώρες (απο την αρχή του προηγούμενου θηλασμού) ξυπνάει και τρώει πάλι. Ξένο γάλα δεν της έδωσα καθόλου μέχρι σήμερα.

Δοκιμασα να την ξυπνήσω ενδιάμεσα για να φάει αλλά τίποτα. Ακούω όλες τις κοπέλες να θηλάζουν για 20 λεπτα απο κάθε στηθος -δηλαδή 20+20 σε κάθε θηλασμό?- και ανυσηχώ ότι η μπέμπα δεν τρώει αρκετά.

Απο κακακια έχουμε 4-5 φορές την μέρα, μέτρια ποσότητα, κυρίως κιτρινωπά και σπάνια με λίγα πρασινάκια μέσα. Η μπέμπα γεννήθηκε 3.760.

Εσείς πιστέυετε ότι τρώει καλά ???

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Κορίτσια καλησπέρα και καλή χρονιά.

Έχω ένα κοριτσάκι δύο εβδομάδων και απο την πρώτη μέρα προσπαθώ να την θηλάζω αποκλειστικά.

Να σου ζήσει ! :D

Το μωρό τρώει για 10 λεπτά μόνο απο το ένα στήθος κάθε φορά, πολύ λαίμαργα (την ακούω να ξεροκαταπίνει) και πολλές φορές πνίγεται. Μόλις περάσει το 10λεπτο κοιμάται στο στήθος και δεν ξυπνάει με τίποτα. Μετά από 2 έως και 4 ώρες (απο την αρχή του προηγούμενου θηλασμού) ξυπνάει και τρώει πάλι. Ξένο γάλα δεν της έδωσα καθόλου μέχρι σήμερα.

Δοκιμασα να την ξυπνήσω ενδιάμεσα για να φάει αλλά τίποτα. Ακούω όλες τις κοπέλες να θηλάζουν για 20 λεπτα απο κάθε στηθος -δηλαδή 20+20 σε κάθε θηλασμό?- και ανυσηχώ ότι η μπέμπα δεν τρώει αρκετά.

Πολύ ωραία όλα αυτά.. είσαι πολύ τυχερή που χορταίνει και κοιμάται μετά τον θηλασμό... 2 με 4 ώρες είναι σουπερ :wink:

Να μην την ξυπνάς... να την αφήσεις μόνη της να φτιάξει το πρόγραμμα της

Απότι φαίνεται τρώει καλά και γρήγορα και χορταίνει και μετά κοιμάται... το ιδανικό δηλαδή ! :D

Απο κακακια έχουμε 4-5 φορές την μέρα, μέτρια ποσότητα, κυρίως κιτρινωπά και σπάνια με λίγα πρασινάκια μέσα. Η μπέμπα γεννήθηκε 3.760. Εσείς πιστέυετε ότι τρώει καλά ???

Μια χαρά είναι όλα αυτά. Ο ίκτερος προκαλεί υπνηλία στα μωρά. Αν δεν τίθεται τέτοιο θέμα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Ενα υγειές τελειόμηνο μωρό ξέρει πότε να ξυπνήσει για να φάει.... Αν φάει λιγότερο θα ξυπνήσει πιο πριν, αν φάει περισσότερο θα ξυπνήσει πιο αργά.

Ο θηλασμός πρέπει να είναι ανεμπόδιστος με την έννοια ότι όποτε πεινάει το μωρό τρώει όσο και όποτε θέλει. Αλλά μωρά τρώνε μία και μιάμιση ώρα μέχρι να χορτάσουν.. άλλα όχι... Αν κοιμάται σημαίνει ότι δεν πεινάει... :wink:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Πολύ σωστά όλα τα παραπάνω. Επίσης να συμπληρώσω οτι αν παίρνει κανονικά βάρος δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Όσο για τα κακάκια μην σε προβληματίζει η σύσταση εννοώ τα πρασινάκια. Ακόμα δεν έχουν καθαρίσει τα εντεράκια της, σιγά-σιγά το χρώμα θαγίνει ομοιόμορφο έως ότου να αρχίσετε τις τροφές.

Να σου ζήσει να την χαίρεσαι και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε εμείς!!! :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Κατά τη γνώμη μου τα πάτε πολύ καλά.το ίδιο πρόγραμμα είχε και η δικιά μου.όσο για το ότι πνίγεται φταίει το ότι δεν έχει ρυθμιστεί η παραγωγή.το ίδιο πάθαινε και η δική μου γιατί είχα μεγάλη ροή

line_feet_beg_39_time_1187841600_text_c720b8ebe5eddc20eceff520e5dfede1e9.gif.png

η αλήθεια είναι ότι το απολαμβάνω τόόόόσο πολύ και χαίρομαι για το μωρό μου, που όταν έρθει η ώρα να απογαλακτιστούμε θα στεναχωρηθώ...

έχουμε όμως ακόμα!

η αλήθεια είναι ότι το απολαμβάνω τόόόόσο πολύ και χαίρομαι για το μωρό μου, που όταν έρθει η ώρα να απογαλακτιστούμε θα στεναχωρηθώ...

έχουμε όμως ακόμα!

Μην το λες! Είναι μεγάλη χαρά να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει, να νιώθει ότι πήρε όσα χρειάζεται και να προχωρά πιο ανεξάρτητο! Του δίνεις τα εφόδια για να προχωρήσει μόνο του με μεγαλύτερη σιγουριά και θα καμαρώνεις κι εσύ όταν συμβεί! :)

Γειά σας και καλή χρονιά! Θηλάζω το μωρό μου από την πρώτη μέρα χωρίς συμπλήρωμα. Οι θηλές μου είναι πληγωμένες, θηλάζει κάθε φορά γύρω στα 5 με 10 λεπτά και μετά κοιμάται για μία με δύο ώρες το πολύ. Μετά κλαίει και θέλει πάλι να θηλάσει. Καταλαβαίνω ότι η ποσότητα του γάλακτος είναι σχετικά μικρή αλλά θα επιμείνω. Μετά το θηλασμό πλένω πάντα το στήθος με σκέτο νερό ή βρεγμένο βαμβάκι. Για την τεχνική του θηλασμού με καλύψατε (θεωρητικά τουλάχιστον) όσον αφορά στην υγιεινή είναι αρκετό αυτό που κάνω;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...