Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ωράριο ύπνου και θηλασμού

rena

Recommended Posts

εχω μια κορουλα 3 μηνων. μεχρι πριν λιγες μερες κοιμοταν απο τις 23.00 εως τις 7 το πρωι χωρις ξυπνημα και αυτο εεπειδη κοιμοταν πολυ λιγο την ημερα. τωρα εχουν αντιστραφει τα πραγματα. κοιμαται περισσοτερο την ημερα και ξυπναει 2 με φορες το βραδυ για φαγητο. τρωει περιπου καθε 3 με 4 ωρες. ο παιδιατρος μου συστησε να την ταιζω καθε 4 ωρες και οχι νωριτερα. πραγμα που δεν τηρω διοτι το μπουμπουκι μου καμια φορα δεν τρωει καλα και εχουμε φαει και μεσα σε 2 ωρες.

helenap :-P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω του έβαλα πρόγραμμα απο πολυ νωρις στο θηλασμό γιατι ειχα φλιπάρει και μου ετυχαν διαφορα στραβα (μαστιτιδες κτλ) αλλα εφόσον ειμασταν πολυ ικανοποιητικά απο αναπτυξη..παντα ήταν 3 μηνες μπροστα στις καμπύλες οποτε με επαιρνε. Το προβλημα ειναι ομως οτι ξυπνάει συνεχεια το βράδυ και αν δεν τον θηλάσω δεν ξανακοιμαται :( Χαλια η κατασταση....

πες του παιδιατρου εσυ οταν πεινας περιμενεις το τετραωρο να φας που εισαι και ενηλικας????γιατι ντε και καλα το παιδι να αντεχει???καλα κανεις κοπελα μου μην αγχωνεσαι....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Εγω του έβαλα πρόγραμμα απο πολυ νωρις στο θηλασμό γιατι ειχα φλιπάρει και μου ετυχαν διαφορα στραβα (μαστιτιδες κτλ) αλλα εφόσον ειμασταν πολυ ικανοποιητικά απο αναπτυξη..παντα ήταν 3 μηνες μπροστα στις καμπύλες οποτε με επαιρνε. Το προβλημα ειναι ομως οτι ξυπνάει συνεχεια το βράδυ και αν δεν τον θηλάσω δεν ξανακοιμαται :( Χαλια η κατασταση....

Πανω στο συγκεκριμένο έχω προβληματιστεί και παρακαλω αν μπορεί ας μου πει κάποια κοπέλα τι πιστευει: εμείς είμαστε σχεδόν 7 μηνών. Μόλις χρονισει θα επιστρεψω δουλειά αλλά θα φεύγω πολύ νωρίς -7 παρά. Υπολογίζω, εφόσον όλα πάνε καλά ως τότε, να τον θηλάζω στις 6 30 και μετά να φεύγω. Το πρόβλημα είναι οτι ξυπνάει πολλές φορές το βράδυ(δεν ξέρω ποσες γιατί κοιμόμαστε μαζί) ,άλλες για να πιπιλίσει άλλες για να φάει. Άν δεν πιπιλίσει δεν ξανακοιμάται (αυτό το χαρακτηριστικό το έχουμε νύχτα μερα γι΄αυτό και πλέον θηλάζουμε μόνο ξαπλωμένοι). Τι θα γίνει όταν θα λείπω; θα ξυπνάει απο τις 6 30 - 7; κι αυτό πρόβλημα είναι! το σκέφτομαι απο τώρα γιατι δε θέλω να κόψω το θηλασμό όταν γυρίσω στη δουλειά - μην του πέσουν πολλές αλλαγές μαζί-. Θα ήθελα να συνεχίσω και μετά αλλά απο την αλλη και το να μην κοιμάται είναι ένα θέμα... Τα φώτα σας;;:confused:

XV25p2.png

εχω μια κορουλα 3 μηνων. μεχρι πριν λιγες μερες κοιμοταν απο τις 23.00 εως τις 7 το πρωι χωρις ξυπνημα και αυτο εεπειδη κοιμοταν πολυ λιγο την ημερα. τωρα εχουν αντιστραφει τα πραγματα. κοιμαται περισσοτερο την ημερα και ξυπναει 2 με φορες το βραδυ για φαγητο. τρωει περιπου καθε 3 με 4 ωρες. ο παιδιατρος μου συστησε να την ταιζω καθε 4 ωρες και οχι νωριτερα. πραγμα που δεν τηρω διοτι το μπουμπουκι μου καμια φορα δεν τρωει καλα και εχουμε φαει και μεσα σε 2 ωρες.

Καταρχην τα προγραμματα των μωρων αλλαζουν συνηθως πολλες φορες μεχρι να σταθεροποιηθουνε.

Προφανως βρισκεται σε καποιο αλμα αναπτυξης και γι αυτο ξυπναει τη νυχτα αυξανοντας την παραγωγη σου.

Λιγη υπομονη?:D

Πανω στο συγκεκριμένο έχω προβληματιστεί και παρακαλω αν μπορεί ας μου πει κάποια κοπέλα τι πιστευει: εμείς είμαστε σχεδόν 7 μηνών. Μόλις χρονισει θα επιστρεψω δουλειά αλλά θα φεύγω πολύ νωρίς -7 παρά. Υπολογίζω, εφόσον όλα πάνε καλά ως τότε, να τον θηλάζω στις 6 30 και μετά να φεύγω. Το πρόβλημα είναι οτι ξυπνάει πολλές φορές το βράδυ(δεν ξέρω ποσες γιατί κοιμόμαστε μαζί) ,άλλες για να πιπιλίσει άλλες για να φάει. Άν δεν πιπιλίσει δεν ξανακοιμάται (αυτό το χαρακτηριστικό το έχουμε νύχτα μερα γι΄αυτό και πλέον θηλάζουμε μόνο ξαπλωμένοι). Τι θα γίνει όταν θα λείπω; θα ξυπνάει απο τις 6 30 - 7; κι αυτό πρόβλημα είναι! το σκέφτομαι απο τώρα γιατι δε θέλω να κόψω το θηλασμό όταν γυρίσω στη δουλειά - μην του πέσουν πολλές αλλαγές μαζί-. Θα ήθελα να συνεχίσω και μετά αλλά απο την αλλη και το να μην κοιμάται είναι ένα θέμα... Τα φώτα σας;;:confused:

Ετσι ακριβως ειναι και ο γιος μου.

Κι εγω το ιδιο αγχος ειχα, τι θα γινει μολις γυρισω στη δουλεια. Σημειωτεον οτι το πρωι εχω να ετοιμασω και την κορη μου για το σχολειο, οποτε επρεπε να θηλαζει ο μικρος σιγουρα στις 7.

Μια χαρα προσαρμοστηκε. Στην αρχη αισθανθηκε οτι παω να σηκωθω, ξυπνησε και εφαγε και τωρα πια ξυπναει μονος του την ωρα που πρεπει, τρωει και ολα πανε καλα.

Οταν δεν ειμαι μαζι του κοιμαται χωρις στηθος, πιπιλα κλπ.

Προσαρμοζονται τα μωρα, μην ανησυχεις.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Με παρηγορεί η απάντηση σου Κασσιανή και σ' ευχαριστώ! Μακάρι να αντιδράσει και ο δικός μου καλά...σκέφτομαι παράλληλα και το πως θα γινόταν να κοιμηθεί ολοκληρο βράδυ χωρίς την παρουσία μου, την ίδια χρονική περίοδο(αφού χρονίσει). Δηλαδή εφόσον θα είναι καλοκαίρι και θα έχω επιστρέψει στη δουλειά και αν δε μου δώσουν την προβλεπόμενη αδεια, αν θα μπορούσε να μείνει στο χωριό 2-3 μέρες μόνος του με τη μαμα μου ή με τον άντρα μου, (τη γαλουχία μπορώ να τη διατηρήσω φανταζομαι με το θηλαστρο)ουτως ωστε να ευχαριστηθεί και αυτός τη φύση και την παρέα με τα αλλα παιδακια. Θα ξυπνάει 10 φορές και πάλι και θα αναγκάζονται να του φτιαχνουν γάλα (αντλημένο ή ξένο)ή να τον ξανακοιμίζουν ή θα καταλάβει οτι η μαμα λείπει οποτε "ας κοιμηθουμε τωρα παιδιά λίγο που λείπει η μαμα ". Δε θα ήθελα να βασανιστεί τελικά ούτε αυτός, ούτε οι δικοί μου... Τι πιστευετε;

XV25p2.png

Πιστευω οτι μεχρι να γινει 1 ετους ειναι χαος:P:p:p

Μην αγχωνεσαι προκαταβολικα.

Μακαρι να το ελεγα και στον εαυτο μου αυτο οταν επρεπε ή να ακουγα τον αντρα μου που το ελεγε...

Το μωρο προσαρμοζεται στην κατασταση που ειναι.

Ο γιος μου ειναι τοσο κολλημενος μαζι μου οταν ειμαι στο σπιτι...

Οταν λειπω ειναι αλλο παιδι.

Εμενα δεν ειχαν συνηθισει και κανεναν αλλον και ετρεμα πως θα αντιδρασει πχ η κορη μου (πολυ ιδιορρυθμο παιδι) με τη μαμα μου.

Και με τη μαμα μου τα πηγε τελεια (και δεν ειναι και ευκολο αυτο:P) και στον παιδικο και με τη γυναικα που μας βοηθαει.

Βλεποντας και κανοντας. Δωστου πολυ αγαπη και προσοχη ειδικα τωρα τον πρωτο χρονο και το παιδι θα νιωσει πολυ πιο ασφαλες και για τα υπολοιπα.

k9Tap3.png

Και μένα ο μικρούλης επειδή έχω τωρα το χρόνο και ασχολούμαι μαζί του συνέχεια, είναι προσκολημμένος πάνω μου και γι' αυτο ανησυχω!Αλλα μάλλον έχεις δίκιο...μέχρι τότε...το χάος (αφού τώρα κάθε μέρα μοιάζει διαφορετική, πόσο μάλλον σε ένα 5 μήνες!!) Σ' ευχαριστώ :)

XV25p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα και απο δω...εχω εναν μπουμπουκο 2 μηνων, θηλαζουμε αποκλειστηκα, περναμε κολικους και ΓΟΠ μαζι...τα χω δει οοοολα, βοηθεια δεν εχω γιατι ειμαι σε ξενη πολη και ο αντρας μου δουλευει πολλες ωρες, ειμαι ολη μερα μονη μου με το μωρο, ο καιρος δε λεει να στρωσει και μερικεσ φορες βαζω το μωρο στο αμαξι και γυρναμε χωρις προορισμο...ισα ισα να δω λιγο τον εξω κοσμο!! Καταθλιψη δεν εχω...ακομη χαχαχα...αλλα κουραστηκα ρε γμτ...Μπανιο τον κανω (μονη μου) νωρις γυρω στις 7 παρα το απογευμα γιατι οσο περναει το βραδακι πεφτουν οι μπαταριες μου και δεν εχω τις αντοχες

τελευταια με την ΓΟΠ δε κοιμαμαι καθολου τη νυχτα αφου το παιδι θελει να φαει καθε 1,5 με 2 ωρες...νυσταζω και ολοι μου απαντουν...παιδι ειναι συμβαινουν αυτα...ομως εγω ολα τα μωρα που ξερω δεν ηταν ετσι...τεσπα...δεν εχει σημασια... εχω σκεφτει να δωσω τη νυχτα ξενο αλλα φοβαμαι οτι θα χειροτερεψει η ΓΟΠ...δε του χω δωσει και ποτε ξενο (ουτε στην κλινικη) και μια φορα που δοκιμασε η πεθερα μου (για να παω γυναικολογο στις 40μερες) το εκανε ολο εμετο, δεν ειναι μαθημενος. Με συμβουλεψε η αγλαια να τον ταιζω ξαπλα με μαξιλαρι αλλα σημερα δοκιμασα και παλι εβγαλε γουλια...δε γινεται να αποκοιμιομαστε στο κρεβατι, βγαζει γουλιες και μετα κλαιει

Στις 15 Μαη πρεπει να χειρουργηθω και θα κοψω τον θηλασμο αναγκαστηκα, θελω θεωρητικα να θηλασω για αλλους 2 μηνες αποκλειστηκα και εναν μηνα συνδιασμο με ξενο για να απογαλακτισω με το μαλακο...αλλα δε ξερω αν θα αντεξω αλλους 2 μηνες με αυτες τις συνθηκες...σκεφτομαι να δωσω ξενο αλλα φοβαμαι τη ΓΟΠ και φοβαμαι οτι δε θα αλλαξει τιποτα και το προγραμμα δε θα στρωσει και τοτε ειναι που θα τρελαθω...τουλαχιστον με τον θηλασμο νιωθω οτι κανω κατι καλο για το παιδι μου...

ειχα μια ερωτηση αλλα μαλλον την εχασα στον δρομο...μαλλον ηθελα απλα να τα πω καπου ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ...οποιαδηποτε συμβουλη που προερχεται απο προσωπικη εμπειρια (και οχι θεωριες) θα με ευχαριστουσε πολυ...

φιλακια

Ο γιος μου ειχε γοπ και φυσικα χιεροτερευε αν επινε ξενο γαλα.

Ο γοπ ειναι σοβαρη αν το παιδι δεν παιρνει βαρος, διαφορετικα ειναι φυσιολογικο μεχρι τον 7ο μηνα να συμβαινει.

Ηδη τωρα που εγινε 7 μηνων ο γιος μου υπαρχει τεραστια διαφορα.

Ειναι ζητημα αν βγαλει μια γουλια την ημερα.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

καλημερα και απο δω...εχω εναν μπουμπουκο 2 μηνων, θηλαζουμε αποκλειστηκα, περναμε κολικους και ΓΟΠ μαζι...τα χω δει οοοολα, βοηθεια δεν εχω γιατι ειμαι σε ξενη πολη και ο αντρας μου δουλευει πολλες ωρες, ειμαι ολη μερα μονη μου με το μωρο, ο καιρος δε λεει να στρωσει και μερικεσ φορες βαζω το μωρο στο αμαξι και γυρναμε χωρις προορισμο...ισα ισα να δω λιγο τον εξω κοσμο!! Καταθλιψη δεν εχω...ακομη χαχαχα...αλλα κουραστηκα ρε γμτ...Μπανιο τον κανω (μονη μου) νωρις γυρω στις 7 παρα το απογευμα γιατι οσο περναει το βραδακι πεφτουν οι μπαταριες μου και δεν εχω τις αντοχες

τελευταια με την ΓΟΠ δε κοιμαμαι καθολου τη νυχτα αφου το παιδι θελει να φαει καθε 1,5 με 2 ωρες...νυσταζω και ολοι μου απαντουν...παιδι ειναι συμβαινουν αυτα...ομως εγω ολα τα μωρα που ξερω δεν ηταν ετσι...τεσπα...δεν εχει σημασια... εχω σκεφτει να δωσω τη νυχτα ξενο αλλα φοβαμαι οτι θα χειροτερεψει η ΓΟΠ...δε του χω δωσει και ποτε ξενο (ουτε στην κλινικη) και μια φορα που δοκιμασε η πεθερα μου (για να παω γυναικολογο στις 40μερες) το εκανε ολο εμετο, δεν ειναι μαθημενος. Με συμβουλεψε η αγλαια να τον ταιζω ξαπλα με μαξιλαρι αλλα σημερα δοκιμασα και παλι εβγαλε γουλια...δε γινεται να αποκοιμιομαστε στο κρεβατι, βγαζει γουλιες και μετα κλαιει

Στις 15 Μαη πρεπει να χειρουργηθω και θα κοψω τον θηλασμο αναγκαστηκα, θελω θεωρητικα να θηλασω για αλλους 2 μηνες αποκλειστηκα και εναν μηνα συνδιασμο με ξενο για να απογαλακτισω με το μαλακο...αλλα δε ξερω αν θα αντεξω αλλους 2 μηνες με αυτες τις συνθηκες...σκεφτομαι να δωσω ξενο αλλα φοβαμαι τη ΓΟΠ και φοβαμαι οτι δε θα αλλαξει τιποτα και το προγραμμα δε θα στρωσει και τοτε ειναι που θα τρελαθω...τουλαχιστον με τον θηλασμο νιωθω οτι κανω κατι καλο για το παιδι μου...

ειχα μια ερωτηση αλλα μαλλον την εχασα στον δρομο...μαλλον ηθελα απλα να τα πω καπου ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ...οποιαδηποτε συμβουλη που προερχεται απο προσωπικη εμπειρια (και οχι θεωριες) θα με ευχαριστουσε πολυ...

φιλακια

καλη μου το δραμα αυτο το περασα με την κορη μου βεβαια δεν σταματησα τον θυλασμο και εκει εμας εκανε καλο και στους κολοικους , και στην παλ. αλλα εγω εκανα αλλο συστημα να μεν την ταιζα σαν τα κουταβακια στο πλαι , της ετριβα την πλατη για να ρεφτει και να φυγουν τα πρωτα αερια και μετα την κραταγα για κανενα 15 λεπτο την πλατη ορθια για να μην κανει ξανα γουλια η εμετο βεβαια ειναι σκωτομα και κουραση . τωρα για εσενα που θελεις και να σταματησεις τον θυλ. ειναι πολυ δυσκολη η κατασταση μπορεις να κανεις το εξης μεσα στην ημερα δοκημασε το ξενο γαλα και μετα το βραδυ το δικο σου και κοφτω σιγα σιγα ετσι ωστε και στο μωρο να μην κακοφανει που λενε . εγω στην κορη μου που ειναι τωρα 16 μηνων αυτο κανω βεβαια πινει μια φορα την ημερα και μαζι της το θεμα ειναι ψυχολογικο εχει δεθει παρα πολυ μαζι μου . σου ευχομαι να πανε ολα καλα.

• 2 months later...

μιας και ειμαι κι εγω πολυ νεα μανουλα που θηλαζει να ρωτησω κι εγω αν τα κανω σωστα???

ο μωρο μου ειναι 17 ημερων...μεχρι και την προηγουμενη εβδομαδα σε καθε γευμα του ετρωγε και απο τα 2 στηθη τωρα πια τρωει και χορταινει μονο απο το ενα οποτε τον θηλαζω καθε 3 ωρες απο το ενα στηθος και στο επομενο γευμα απο το αλλο στηθος...η παιδιατρος μπυ ειπε να τον ταϊζω καθε 3 ωρες ακομα και να μην ξυπναει απο μονος του...οποτε τον σηκωνω και την νυχτα γυρω στις 3 με 4 τα ξημερωματα,,,γενικα ειναι παααρα πολυ ησυχο μωρο δεν γκρινιαζει ουτε κλαιει ..ομως τον λυπαμαι ειδικα την νυχτα να τον ξυπναω εγω...κανω καλα???μηπως πρεπει να τον αφηνω να κοιμαται οσο θελει και να τον ταϊζω μονο οταν το ζητησει??

επισης να πω οτι μετα απο καθε γευμα κανει καμια ωρα να κοιμηθει οποτε κοιμαται 2 ωρες μονο μεχρι το επομενο γευμα...

D1Uip3.png

μιας και ειμαι κι εγω πολυ νεα μανουλα που θηλαζει να ρωτησω κι εγω αν τα κανω σωστα???

ο μωρο μου ειναι 17 ημερων...μεχρι και την προηγουμενη εβδομαδα σε καθε γευμα του ετρωγε και απο τα 2 στηθη τωρα πια τρωει και χορταινει μονο απο το ενα οποτε τον θηλαζω καθε 3 ωρες απο το ενα στηθος και στο επομενο γευμα απο το αλλο στηθος...η παιδιατρος μπυ ειπε να τον ταϊζω καθε 3 ωρες ακομα και να μην ξυπναει απο μονος του...οποτε τον σηκωνω και την νυχτα γυρω στις 3 με 4 τα ξημερωματα,,,γενικα ειναι παααρα πολυ ησυχο μωρο δεν γκρινιαζει ουτε κλαιει ..ομως τον λυπαμαι ειδικα την νυχτα να τον ξυπναω εγω...κανω καλα???μηπως πρεπει να τον αφηνω να κοιμαται οσο θελει και να τον ταϊζω μονο οταν το ζητησει??

επισης να πω οτι μετα απο καθε γευμα κανει καμια ωρα να κοιμηθει οποτε κοιμαται 2 ωρες μονο μεχρι το επομενο γευμα...

Μερικά μωρά πρέπει να τα ξυπνάμε λόγω ιδιαίτερων συνθηκών. Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις που υπάρχουν εδώ, για να έχουμε καλύτερη εικόνα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ειδα οτι ειναι κλειδωμενο αυτο λινκ..απαντω εδω λοιπον στις ερψτησεις αυτες...

γεννησα με καισαρικη τομη και ραχιαια περιοχικη αναισθησια οταν ημουν 37 εβδομαδων και 4 ημερων ενα αγορακι 3190 γρ στις 8/4

το μωρακι μου εκανε ελαφρυ ικτερο δεν μου το εβαλαν καθολου σε λαμπα το πηρα σπιτι με χολερυθρινη 9,6 αν θυμαμαι καλα και μεχρι και προχθες ηταν λιγακι κιτρινο και τον εβαζα κοντα στις μπαλκονοπορτες να τον βλεπει ο ηλιος

οσο ημουν στο νοσοκομειο δεν εκανε θηλαστικες κινησεις στο στηθος μαλλον λογω των θηλων μου και του εδινα ξενο 4 φορες την ημερα στα υπολοιπα γευματα προσπαθουσα στο στηθος...τις τελευταιες 2 μερες στο νοσοκομειο εφερα ενα χειροκινητο θηλαστρο που ειχα σπιτι <εβγαζα 60 ml και απο τα 2 στηθη τοτε> και το επινε ολο απο τοτε δεν ξαναπηρε ξενο γαλα

απο την ημερα που ηρθαμε σπιτι θηλαζει κανονικα απο το στηθος μαλλον γιατι εφτιαξαν οι θηλες μου απο το θηλαστρο...

ταϊζω το μωρο μου καθε 3-4 ωρες εκτος αν τον βλεπω και γκρινιαζει και τον ξαναβαζω στο στηθος...οποτε κανει 8-9 γευματα την ημερα

την τελευταια εβδομαδα τρωει απο το ενα στηθος σε καθε γευμα ενω πρωτα ετρωγε γαι 10 λεπτα περιπου και απο τα δυο στηθη

θηλαστρο στο σπιτι χρησιμοποιησα μονο 2 φορες γιατι την πρωτη δεν ξυπναγε με τιποτα γι ανα θηλασει ενω με το μπιμπερο το πηρε κοιμισμενος και την δευτερη φορα επρεπε να φυγω για καποιες ωρες και αφησα γαλα στην μητερα μου να του το δωσει...<εχω ενα χειροκινητο θηλαστρο mothercare>και τις δυο φορες που αντλησα γαλα μαζεψα μονο απο το ενα στηθος σχεδον 100 ml και το εφαγε ολο

σε καθε γευμα ο μικρος εχει λερωμενη πανα ή θα κανει κακα κατα την διαρκεια του θηλασμου

στην πανα βρισκω παντα και κακα και τσισα<τα κακα του ειναι σαν κιτρινη κρεμα...>

το μωρο μου το πηρα απο το νοσοκομειο με βαρος εξοδου 3120 και οταν ηταν 14 ημερων το ζυγισα σπιτι νηστικο και γυμνο 3380

ευχαριστω για την βοηθεια προκαταβολικα!!

D1Uip3.png

Το μωρό έχει ανακτήσει και ξεπεράσει το βάρος γέννησης και οι πάνες του δείχνουν ότι έχει ικανοποιητική πρόσληψη γάλακτος. Γενικά, το πρώτο διάστημα μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία, δεν αφήνουμε να περνούν πάνω από 3 ώρες στους ημερήσιους θηλασμούς και 4 ώρες στους νυχτερινούς αλλά αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες και λερώνει 3-4 και έχει ικανοποιητική πρόσληψη βάρους (κατά μέσο όρο 170γρ την εβδομάδα) μια μαμά μπορεί να χαλαρώνει. Προσωπικά θα συνέχιζα να "ξυπνάω" το μωρό για τον πρώτο μήνα, μέχρι να δω ότι έχει έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήνεις να περνούν πάνω από 5-6 ώρες τη νύχτα. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας, πρέπει να προσφέρουμε το στήθος με τα πρώτα σημάδια (ψάχνει, δαγκώνει χέρια κτλ). Επίσης, ο ίκτερος μπορεί να κάνει τα μωρά νωθρά και να κοιμούνται χωρίς να ζητούν γάλα, ενώ το χρειάζονται. Και η χρήση πιπίλας μπορεί να κουράζει το μωρό και να το κάνει να χάνει γεύματα.

Διαφημίσεις

οποτε σχετικα καλα τα κανω ε??αχ ειμαι λιγακι αγχωμενη αν του δινω οσο θελει και δεν θελω και να τον κουραζω χωρις νοημα...οποτε η συμβουλη σου ειναι να συνεχιζω το ξυπνημα αν ξεπερναει απο μονος του τις 4 ωρες...αυριο εχω το εβδομαδιαιο ζυγισμα του..για να δουμε...

αααααα να ρωτησω και κατι αλλο???ποσο θα πρεπει να διαρκει το καθε γευμα???οσο θελει το μωρο???να τον αφηνω να πιπιλαει μεχρι να κοιμηθει??

D1Uip3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Ο μικρός μου είναι 7 μηνών σχεδόν, και απο τα Χριστούγεννα τον βάζω στην κουνια του να κοιμηθεί. επειδή όμως κάνουμε και αποκλειστικό θηλασμό, ξυπνάει ανά 3 με 4 ώρες τα βράδια.

Λείπω 3 φορες την εβδομάδα για δουλειά και γυρνάω γύρω στις εννιάμιση με δεκα το βράδυ. Οπότε είναι δυσκολο να ε΄χουμε ενα ωράριο ύπνου. Αυτό όμως είναι κάτι που θα ήθελα, γιατί τώρα, την μια κοιμάται στις εντεκάμιση και την άλλη στις δωδεκαμιση, στη μια κοκ. Δλδ δεν έχουμε πρόγραμμα!

εχω διαβάσει για ένα βιβλιο, το κοιμήσου παιδί μου, και κάποιος γνωστός μου είπε οτι το εφάρμοσε με επιτυχία. Αξίζει να το δοκιμάσω ή όχι, επειδή θηλάζω και δεν θέλω να διακινδυνευσω την γαλουχία κάνοντας λιγότερους θηλασμούς το 24ωρο, αν το παιδί κοιμάται σερι.

Επίσης κάτι άλλο. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει στάνταρ ωρα ύπνου κάθε βράδυ? Γιατί εμείς έτσι που δουλεύουμε δεν έχουμε στάνταρ ώρα που γυρνάμε. Οταν γυρνάω εγω αργά, πρεπει, με την ψυχή στο στόμα κυριολεκτικά, να τον θηλάσω για να πεσει για ύπνο.

εχω διαβάσει για ένα βιβλιο, το κοιμήσου παιδί μου, και κάποιος γνωστός μου είπε οτι το εφάρμοσε με επιτυχία. Αξίζει να το δοκιμάσω ή όχι, επειδή θηλάζω και δεν θέλω να διακινδυνευσω την γαλουχία κάνοντας λιγότερους θηλασμούς το 24ωρο, αν το παιδί κοιμάται σερι.

Καλημέρα

Κατά τη γνώμη μου, αν εφαρμόσεις αυτό το βιβλίο, θα πρέπει να ανησυχείς περισσότερο για τις ψυχολογικές ουλές που αφήνει αυτή η μέθοδος, παρά για τον θηλασμό. Κάνε ένα search στο φόρουμ και θα δεις πολλές σελίδες που αναφέρονται σ' αυτό, και υπέρ και κατά. Στο τέλος πάντα, αποφασίζεις εσύ.

Επίσης, θεωρώ καλό να υπάρχει ένα πρόγραμμα ύπνου, αλλά μην νομίζεις ότι είναι και πανάκεια! Για παράδειγμα ο μικρός μου, ακολουθούσε πάντα την ίδια ρουτίνα και είχαμε καταφέρει στις 40 μέρες να κοιμάται σερί μέχρι τις 5.00, να ξυπνάει για να θηλάσει και να ξανακοιμάται μέχρι τις 7.00! Από τον 6ο μήνα και μετά, χωρίς να αλλάξουμε κάτι, δεν έχει ξανακοιμηθεί πάνω από 3 ώρες σερί. Μπορεί να ξυπνήσει δηλαδή, κάθε 2 με 3 ώρες ή ακόμη και στο μισάωρο. Στην αρχή ψάχναμε τι φταίει; Δόντια, πονάκια, εισαγωγή τροφών... Τελικά το πήραμε απόφαση, απλά δεν είναι έτοιμος ακόμη να κοιμηθεί σερί και μας χρειάζεται. Οπότε, μέχρι τις 3.00 ο άντρας μου, που πλέον τον κοιμίζει σε χρόνο dt και μετά τις 3.00 πάω εγώ και τον θηλάζω.

Στρατιωτική επιχείρηση!!!

Υπομονή λοιπόν, σε σένα, σε μένα και σε όλες τις ξενυχτισμένες μαμάδες της Γης!

• 11 months later...

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι;; Πόσες ώρες το περισσότερο αφήνουμε ένα μωρό 3-4 μηνών να κοιμηθεί το βράδυ χωρίς να θηλάσει (εννοώ αν δεν ξυπνήσει μόνο του);; Εννοείται πως την ημέρα τρώει ικανοποιητικά, έχει βρεγμένες πάνες και παίρνει βάρος φυσιολογικά..

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι;; Πόσες ώρες το περισσότερο αφήνουμε ένα μωρό 3-4 μηνών να κοιμηθεί το βράδυ χωρίς να θηλάσει (εννοώ αν δεν ξυπνήσει μόνο του);; Εννοείται πως την ημέρα τρώει ικανοποιητικά, έχει βρεγμένες πάνες και παίρνει βάρος φυσιολογικά..

εγω δεν την ξυπνουσα....απο την μερα που γεννηθηκε θηλαζε καθε 2 ωρες και το βραδυ κοιμοταν απο της 12 μεχρη της 6 το πρωι!!!!αφου ετσι εχει ωραριο γιατι να το αλλαξω!!!δεν βλεπω το λογο να ξυπνας το νινι σου αφου περνει κανονικα βαρος!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Συνήθως ξυπνάει.. αλλά έτυχε ένα βράδυ και κοιμήθηκε 8μιση με 7μιση!!!!

Αφού άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως έκλαιγε και δεν τον άκουσα!! Αλλά ήταν καλοδιάθετος όταν ξύπνησε το πρωι...

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα,θηλαζουμε αποκλειστικα και δενε χει παρει ποτε ξενο γαλα,ειμαστε 2 μηνων και 1εβδομαδα,δεν κρατω ωρα τρωει οποτε θελει,ειναι αρκετα λαιμαργος και βαρος πολυ καλο συνηθως ετρωγε καθε 2-2,30 ωρες αλλα μπορει και στη 1,30 να ζητουσε,ετρωγε για τουλαχιστον 20 λεπτα,το ρποβλημα μου ειναι το εξης εδω και μερικες μερες τρωει 5 λεπτα και μετα δεν θελει αλλο το ρευω τον ξαναβαζω τιποτα κλεινει το στομα του εχει λιγα αερια στην κοιλιτσα,και τον βοηθαω με μασαζακι ηρεμει μετα ξαναπροσπαθω θα φαει 1-2 λεπτα και θα σταματησει,καποιες φορε γυρναει δεξια αριστερα το κεφαλι του σαν να θελει να δει κατι,ειναι δυνατον να χορταινει με μονο 5 λεπτα θηλασμου,τι κανω λαθος εγω?Να αναφερω οτι εχει γοπ απο την μερα που γεννηθηκε το ξερω.

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Υπό αυτές τις συνθήκες, όσες θέλει!

Συνήθως ξυπνάει.. αλλά έτυχε ένα βράδυ και κοιμήθηκε 8μιση με 7μιση!!!!

Αφού άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως έκλαιγε και δεν τον άκουσα!! Αλλά ήταν καλοδιάθετος όταν ξύπνησε το πρωι...

Ελπίζω να εκμεταλλεύτηκες την ευκαιρία να κοιμηθείς κι εσύ!!!!

Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα,θηλαζουμε αποκλειστικα και δενε χει παρει ποτε ξενο γαλα,ειμαστε 2 μηνων και 1εβδομαδα,δεν κρατω ωρα τρωει οποτε θελει,ειναι αρκετα λαιμαργος και βαρος πολυ καλο συνηθως ετρωγε καθε 2-2,30 ωρες αλλα μπορει και στη 1,30 να ζητουσε,ετρωγε για τουλαχιστον 20 λεπτα,το ρποβλημα μου ειναι το εξης εδω και μερικες μερες τρωει 5 λεπτα και μετα δεν θελει αλλο το ρευω τον ξαναβαζω τιποτα κλεινει το στομα του εχει λιγα αερια στην κοιλιτσα,και τον βοηθαω με μασαζακι ηρεμει μετα ξαναπροσπαθω θα φαει 1-2 λεπτα και θα σταματησει,καποιες φορε γυρναει δεξια αριστερα το κεφαλι του σαν να θελει να δει κατι,ειναι δυνατον να χορταινει με μονο 5 λεπτα θηλασμου,τι κανω λαθος εγω?Να αναφερω οτι εχει γοπ απο την μερα που γεννηθηκε το ξερω.

Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, γίνονται όλο και πιο αποτελεσματικά στο θηλασμό. Εφόσον έχει τόσο καλή ανάπτυξη, θα έλεγα να ακολουθήσεις το ρυθμό του χωρίς να ανησυχείς. Πρόσφερε συχνά, πριν ζητήσει, και όταν οι θηλασμοί είναι σε κοντινά διαστήματα, πρόσφερε το ίδιο στήθος, ώστε να παίρνει και το λιπαρό γάλα. Οι πάνες θα σου δείχνουν αν παίρνει αρκετό γάλα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...