Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

σόρρυ sisika αλλά στο δημοτικό που πάει ο γιός μου ... δεν έχω δει τέτοια πράγματα... ούτε κινητά, ούτε σκουλαρίκια...

τεσπα... ξεφύγαμε από την κουβέντα... τι λέγαμε???

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι προβλημα εχετε ρε παιδια με τα σκουλαρικια, τα μακρια μαλλια, τα κινητα; Ειναι μερος της αναπτυξης των παιδιων, την εφηβειας τους, της επαναστασης τους, του χτισιματος της προσωπικοτητας τους... Αφηστε τα παιδια ησυχα!! Ας επικεντρωθουμε στον κοσμο που τους παραδιδουμε ετσι σκατα οπως τον καναμε κι ας τους δωσουμε αρχες επι της ουσιας κι οχι πασπαλισματα και γαρνιτουρες!

Τι προβλημα εχετε ρε παιδια με τα σκουλαρικια, τα μακρια μαλλια, τα κινητα; Ειναι μερος της αναπτυξης των παιδιων, την εφηβειας τους, της επαναστασης τους, του χτισιματος της προσωπικοτητας τους... Αφηστε τα παιδια ησυχα!! Ας επικεντρωθουμε στον κοσμο που τους παραδιδουμε ετσι σκατα οπως τον καναμε κι ας τους δωσουμε αρχες επι της ουσιας κι οχι πασπαλισματα και γαρνιτουρες!

δεν είναι στην εφηβεία τους στο δημοτικό παιδί μου!!!!!!!!!!! για δημοτικό λέγαμε!!!!!!!!!!!!!! αμπαααααααααααααα μυστήριος άνθρωποοοοοοος! :lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Για τα σκουλαρικια δεν ειμαι κατα αλλα τα κινητα ειναι ακτινοβολιες κ βλαπτουν μεχρι κ μας,οχι τα σωματακια των μικρων παιδιων.

Εγω τα ανεφερα επειδη καποιες κατηγορησαν κ ειπαν πως γινεται ενα 14 χρονο να κανει ερωτα

Για τα σκουλαρικια δεν ειμαι κατα αλλα τα κινητα ειναι ακτινοβολιες κ βλαπτουν μεχρι κ μας,οχι τα σωματακια των μικρων παιδιων.

Εγω τα ανεφερα επειδη καποιες κατηγορησαν κ ειπαν πως γινεται ενα 14 χρονο να κανει ερωτα

Για την ακτινοβολια συμφωνω αλλα ετερον εκατερον... Τι σχεση εχει τωρα αυτο με το προβλημα του παιδιου;

Διαφημίσεις

Moυ φαίνεται ότι οι περισότερες έχουν ξεχάσει πως είναι η εφηβεία και οι πρώτοι έρωτες!!!

Και το μόνο που ξέρουμε είναι να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν

εγκαταλείπονται παιδιά στα σκουπίδια ή στα ιδρύματα ή ανήλικα

εξαφανίζονται από τα σπίτια τους ..

Αν τα παιδιά δεν μας εμπιστεύονται για έρθουν να μας μιλήσουν κι αν δεν τα

διαπαιδαγωγήσουμε για την σεξουαλική τους ζσωή αν δεν τα ενημερώσουμε

εμείς για την αντισύλληψη είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά ...

Και θα είναι ήδη αργά όταν όταν θα έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Άσχετο με το αν είναι μούφα ή όχι αυτό το τόπικ , είναι μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση πάνω στο θέμα..

Προσωπικά έχω σοκαριστεί από απάντηση της συμφορουμίτισσας tab...

και για να μην επαναλαμβάνομαι, θα συμφωνήσω με την απάντηση της ΡΟΥΛΑΣ...

Moυ φαίνεται ότι οι περισότερες έχουν ξεχάσει πως είναι η εφηβεία και οι πρώτοι έρωτες!!!

Και το μόνο που ξέρουμε είναι να πέφτουμε από τα σύννεφα όταν

εγκαταλείπονται παιδιά στα σκουπίδια ή στα ιδρύματα ή ανήλικα

εξαφανίζονται από τα σπίτια τους ..

Αν τα παιδιά δεν μας εμπιστεύονται για έρθουν να μας μιλήσουν κι αν δεν τα

διαπαιδαγωγήσουμε για την σεξουαλική τους ζσωή αν δεν τα ενημερώσουμε

εμείς για την αντισύλληψη είναι λογικό να συμβαίνουν αυτά ...

Και θα είναι ήδη αργά όταν όταν θα έχουν ήδη αρχίσει να πειραματίζονται..

Θα συμφωνήσω απολυτα μαζί σου Sam και μην ξεχνάμε ότι οι έφηβοι ως επι το πλείστον τις πληροφορίες τις παίρνουν απο τους συνομίληκους τους κυρίως!!!!!

Άσχετο με το αν είναι μούφα ή όχι αυτό το τόπικ , είναι μια πολύ καλή αφορμή για συζήτηση πάνω στο θέμα..

Προσωπικά έχω σοκαριστεί από απάντηση της συμφορουμίτισσας tab...

και για να μην επαναλαμβάνομαι, θα συμφωνήσω με την απάντηση της ΡΟΥΛΑΣ...

Kαι θα προσθέσω πως: Όταν υπάρχουνε σε ανθρώπους της γενιάς μάς αντιλήψεις τύπου" όταν το έκανες ήξερες,τώρα κόψε το λαιμό σου.." δε θα πρέπει να μας σοκάρουνε τα παρατημένα βρέφη αλλά να λέμε δόξα το Θεό που δεν έχουμε εγκλήματα τιμής με τον εξαγριωμένο ενήλικα να σκοτώνει την "άτιμη",με αυτοκτονιές εφήβων μαζί με το έμβρυο....

Και να πώ ότι προσωπικά με αφήνει άναυδη τέτοια στάση απο γονιό!!!!

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Γιατι ενα 14 χρονο παιδι να παρατησει τα τοσο ομορφα ενδιαφεροντα του και να παει να βρει γκομενο και να κανει σεξ ???

Και αν είναι θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης;;;

Grafistria και Tab, προσέξτε καλα γιατί το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται και ότι κοροϊδεύουμε το λουζόμαστε....Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να πείτε στα παιδιά σας "κόψε το κεφάλι σου".

Το πρωί έστειλα Pm στο admin για την περίπτωση που είναι ψέμμα, όμως και 1 στις χιλιες να είναι αλήθεια της έγραψα και για το Χαμόγελο του Παιδιού. Αν είναι αλήθεια το κορίτσι δεν χρειάζεται τον χλευασμό, τις εξυπνάδες μας και την ψευτοηθηκή μας. Ούτε να την κρίνουμε

Διαφημίσεις

Διαβάζω το θέμα από το πρωί και για να είμαι ειλικρινής δε με νοιάζει αν είναι αλήθεια ή όχι...

Με προβλημάτισε και μάλιστα υπέδειξα το συγκεκριμένο topic και σε άλλα μέλη για να προβληματιστούμε όλοι μας.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα παιδί στα δύσκολα να μη στραφεί στους γονείς αλλά να ζητήσει βοήθεια από αγνώστους και ενδεχομένως να γίνει και αντικείμενο χλευασμού, εκμετάλλευσης και άλλων τέτοιων ωραίων; Αντί να κάνουμε χιούμορ ή να εκφράζουμε σκληρές απόψεις πρέπει να συμβουλεύσουμε αυτό το παιδί να πάει στους γονείς του ή στο χαμόγελο του παιδιού γιατί αυτή τη δεδομένη στιγμή μόνο αυτό μπορεί να γίνει. Για το κορίτσι αυτό δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες ζει, αν πηγαίνει σχολείο (γιατί και αυτό είναι πολύ σημαντικό) ούτε τίποτα άλλο σχετικά με τη ζωή της και το χαρακτήρα της και δεν πρέπει να βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ίσως το θέμα αυτό να μην είναι αληθινό αλλά που ξέρουμε αν αύριο δε βρεθεί κάποιο άλλο κορίτσι σε αυτή τη δύσκολη θέση και διαβάσει αυτά τα post ψάχνοντας να βρει τρόπους να βγει από το δικό του αδιέξοδο;

Η δική μου συμβουλή είναι να μην είμαστε σκληροί γιατί είμαστε κι εμείς γονείς και δεν ξέρουμε τι μας φυλάει το αύριο.

Ως γονείς πρέπει να καταλάβουμε πως τα παιδιά μας δεν αρκεί μόνο να τα ντύνουμε και να τα ταίζουμε αλλά πρέπει να τους προσφέρουμε και το αίσθημα ασφάλειας.Εύχομαι ποτέ η κόρη μου να μη βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση αλλά ακόμη κι αν βρεθεί θέλω να ξέρει πως πρέπει να στραφεί σε μένα και σε κανέναν άλλο!!!

Κι επιτέλους πρέπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας να πάψει να είναι ταμπού!!! Αν δίναμε περισσότερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα θα αποφεύγαμε τέτοιου είδους καταστάσεις.

*

να συμπληρώσω εδώ ότι εκτός από το χαμόγελο, υπάρχει και ο σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού που βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις

http://www.unborn.gr

και ψεύτικη να 'ναι η ιστορία, παιδιά μεγαλώνουμε......... ας το συνειδητοποιήσουμε κάποτε....... ότι αυτά τα παιδιά δεν θα παίζουν πάντα με τα puzzle και τα lego τους..... παρ' όλα αυτά, θα 'ναι πάντα τα παιδιά μας....

να συμπληρώσω εδώ ότι εκτός από το χαμόγελο, υπάρχει και ο σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού που βοηθάει πολύ σε αυτές τις περιπτώσεις

http://www.unborn.gr

και ψεύτικη να 'ναι η ιστορία, παιδιά μεγαλώνουμε......... ας το συνειδητοποιήσουμε κάποτε....... ότι αυτά τα παιδιά δεν θα παίζουν πάντα με τα puzzle και τα lego τους..... παρ' όλα αυτά, θα 'ναι πάντα τα παιδιά μας....

Aυτό είναι πολύ σημαντικό.Και για να το ξέρει το παιδί μου,και νά'ρθει σε μένα πρώτα, ότι και όποτε κι αν του συμβεί,είναι δική μου υποχρέωση ως γονιού να του εμπνέυσω αυτή τη σιγουριά και ασφάλεια.Και σίγουρα δε θα το πετύχω κραυγάζοντας και κατακρίνοντας άλλα παιδιά.

Το να απαξιώνουμε και να χλευάζουμε το πρόβλημα ενός έφηβου παιδιού δε μας κάνει καλύτερους ανθρώπους (το αντίθετο).Δε βοηθάει το παιδί να λύσει κανένα του πρόβλημα,δεν του μαθαίνουμε τίποτα απλώς νιώθουμε καλά που κάποιος άλλος είναι χάλια κι αυτό έιναι μικρότητα. :cry:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

καποτε η μαμα μου ακουσε τα λογια μιας γνωστης της..

"πετυχημενη μανα ειναι αυτη που τα παιδια της της μιλανε"

το εκανε πραξη, και εχω σκοπο να το κανω κι εγω..ενιωθα υπεροχα που ηξερα οτι ειχα δυο βραχους διπλα μου για οτι μου συμβει..

αυτο ειναι και το νοημα νομιζω του να εισαι γονιος..

δε πα να καιγεται το φαι...το σπιτι που λεει ο λογος..αμα το παιδι μου μου πει..μαμα θελω να σου πω..εχω σκοπο να τα παρατησω ολα και να κατσω να το ακουσω..

στο θεμα μας..κοριτσακι..το λινκ που σου εδωσε η μαιρη http://www.unborn.gr/ θα σε βοηθησει..

γειά σας!

λοιπον, ασχέτως αν κάποιος κάνει πλάκα εδώ ή φαίνεται να είναι μούφα, όντως πρέπει να κρατάμε/τε καποιους "τυπους" δηλαδη να μην ξεφεύγουμε πολύ στα σχόλια,.. (μπορεί στο μέλλον καποιο όντως 14 χρονο κορίτσι να ψαξει να το διαβασει και να μη καταλαβαίνει γρί γιατί γραφετε αυτά που γράφετε)

μήπως όμως η tab ήθελε να αστειευτεί και δεν το εννούσε αυτό σοβαρά?

(και σε τόπικ μουφας να μην πίστεψε κιόλας ότι θα το πάρει κάποιος στα σοβαρά? )

πάντως για αποφυγή παρεξηγήσεων καλύτερα να μην αστειευόμαστε ειδικά σε τέτοια ευαίσθητα θέματα, καθώς στο γραπτό λόγο είναι δυσκολο να διαχωρίσει κανείς εάν κάποιος αστειεύεται ή όχι...

για τα θεματα που συζητήσατε

δεν ειναι κακό τα παιδιά στο δημοτικό να πειραματίζονται με την εξωτερική τους εμφάνιση - είναι καλύτερο αυτό να γίνεται τότε παρά αργότερα όπου τα πράγματα είναι πιο σοβαρά σε θέμα μαθημάτων βαθμών διαβάσματος κτλ.

Στην γερμανία είναι πολύ συχνό να δεί κάποιος ένα αγοράκι με "ουρίτσα" πίσω στα μαλιά και να είναι και βαμμένη, ή κορίτσια με βαμμένη με χρωμοσαμπουάν κάποια τούφα μαλλιών σε ρόζ πχ, θεωρείται μάλιστα σαν ένα παιχνίδι με τα ρούχα και την εμφάνιση, που είναι αθώο.

και είναι αθώο καθώς δεν υπάρχουν ακόμα τότε οι ομάδες παιδιών όπως πιο μετά, όπου εάν ένα παιδί δεν εχει πειραματιστεί νωρίς, στάνταρ, θα το κάνει μόλις βρεί ευκαιρία ή νιώσει μεγαλύτερο και ότι μπορεί να το κάνει ότι και αν πουν οι γονείς του.

Είναι καλύτερα δηλαδή να εχουν την υποστήριξη των γονιών να κάνουν κάτι τέτοιο στο δημοτικό, και έτσι να προχωρήσουν αργότερα χωρίς αυτό να τους φαίνεται πλέον σαν κάτι ΤΟΟΟΟΣΟ φοβερό πια,

όπότε και λιγότερες οι πιθανότητες να πέσουν θύματα προσυλητισμού άσχημων κλικών ή τέτοιων καταστάσεων. Γιατί πολύ απλά θα λένε,

καλέ εμείς τα κάναμε αυτά στο δημοτικό.... εσείς ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ..????????

(πετυχαίνει πολύ καλά! χεχε)

οπότε πειραματιστείτε με τα παιδιά σας τώρα αφήστε τα δηλαδή να κάνουν κάπως το δικό τους σε αυτά τα θέματα....

το θέμα του σέξ σε μικρή ηλικία και αυτό θα διαφωνήσω κάθετα με αυτό που είναι γραμμένο σε πλαγια γραμματα (εγω τα εβαλα ετσι)

Αμα ομως ενα κοριτσακι τετοιας ηλικιας κανει σεξ και μενει και εγκυος (πραγμα εντελως λογικο μιας και δεν εχει ιδεα απο τετοια θεματα ) σιγουρα μα σιγουρα δεν εχει μεγαλωσει και στο καλυτερο και πιο ευτυχισμενο περιβαλλον του κοσμου.

καταρχήν γιατί να μην εχει ιδέα απο τέτοια θέματα?

εάν ένας γονέας δεν εχει φροντίσει να ενημερώσει το παιδί του σε τέτοια ηλικία, είναι too late! - η κατάλληλη ηλικία για τέτοιες συζητήσεις είναι η προεφηβεία , πριν καν γίνουν έφηβοι. Αλλά και πρίν ένα παιδι δημοτικού γιατί να μην ξέρει ότι το σπέρμα απο τον άντρα μαζί με το ωάριο της γυναίκας κάνουν ένα παιδάκι? Δεν είναι ακατάλληλη πληροφορία...

επίσης, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα 14 χρονο δεν εχει μεγαλώσει σε σωστό περιβάλλον επειδή αποφασίζει να ολοκληρώσει τόσο νωρίς.

Μπορεί απλώς να έχει άλλη ωριμότητα. Η ωριμότητα δεν είναι η ίδια, σε όλα τα παιδιά και εφήβους και ενήλικες. Κάποια είναι 18 ετών και εχουν την ίδια ωριμότητα με άλλα που είναι 14 ετών. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό όπως άτομα 30 χρονών μπορεί να έχουν ωριμότητα ατόμων 19 ετών.

Εμένα μια φίλη μου στα 13 της είχε ωριμότητα που είχα εγώ στα 16 μου... οπότε? Και είχα κάποιες φίλες παλιά που ήταν 14 και είχαν ολοκληρώσει. Τα δύο χρόνια νομίζετε κάνουν την διαφορά? Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά ικανότητας να έχει σωστή κρίση για το ποίον επιλέγει να πραγματοποιήσει αυτή την πράξη, και ΑΥΤΟ ειναι το σημαντικό.

Αυτό και ένα κορίτσι 19 ετών μπορεί να μην το έχει.

Πως το επιλέγουμε αυτό? (τον σύντροφο με τον οποίο θα ολοκληρώσουμε?) Αυτό θα πρέπει να το συζητούν οι γονείς για να διασφαλίζουν ότι οι έφηβοι γνωρίζουν ότι αυτή την επιλογή είναι σημαντικό να την κάνουν, όταν την κάνουν, με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ κριτήρια και όχι κάποιου άλλου.

και επίσης, βρε παιδιά το σεξ δεν γινεται μόνο εάν ξημεροβραδιάζεται κάποιος... και όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να ξενυχτούν...

είναι άσχετο αυτό. και το απόγευμα μια χαρά μπορεί να πάει για καφέ και και και. Αυτό κανείς δε μπορεί να το ξέρει οποτε είναι άσχετο το ποιές ώρες βγαίνει ένας νεαρός/ή έφηβος/η..

Και εγώ έβγαινα και ξενυχτούσα κάπως και δεν έκανα την πράξη αυτή απλώς επειδή με αφηναν οι γονείς μου να βγώ...

επίσης να θυμίσουμε οτι υπαρχει και το άλλο ενδεχόμενο -

παιδιά τα οποια δείχνουν να έχουν πολύ μεγάλη έμφαση στις σεξουαλικές σχέσεις ή ντύνονται πολύ προκλητικά, είναι πιθανόν να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτοί οι προέφηβοι/έφηβοι εξαιτίας αυτών των βιωμάτων, έχουν πολύ νωρίτερα ενεργές σχέσεις απο ότι άλλοι έφηβοι... αλλά και φέρονται πολύ προκλητικά με τρόπο που προβληματίζει τους ενήλικες...

Children who have been sexually abused will appear somewhat inappropriate in their attitudes towards sex. They may seem unpleasantly promiscuous leading observers to make unflattering conclusions about their morals and values.

http://www.parentingteens.com/index/Troubled+Teens/Signs+of+Sexual+Abuse

(ποιος μπορεί να κανει μια μικρή μεταφρασούλα της παραγράφου?/?)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω με την gavrias.

επισης κ μουφα να ειναι η ιστορια δεν με πειραζει(συνηθισα τωρα πια)απλα μου αρεσει που θα ανταλλαξουμε αποψεις πανω σε ενα τοσο λεπτο ζητημα.

οταν γνωρισα τον συζ μου ,δεν ημουν καν 16.δεν γνωριζα πολλα απο σχεσεις αλλα ημουν τοσο ερωτευμενη(τουλαχιστον αυτο ενιωθα )

ελεγα ψεμματα στην μητερα μου οτι θα παω στην φιλη μου κι εγω πηγαινα σπιτι του.πηγαιναμε βολτες με τα μηχανακια,θαλασσα κ λπ.

πολλες φορες ειχα φερει τον εαυτο μου σε κινδυνο κ το πρωτο πραγμα που ερχοταν στο μυαλο μου ηταν η μητερα μου.τι θα της πω?θα με χτυπησει?θα με διωξει?πως θα αντιδρασει αν το μαθει?

οταν εμαθε για τις ''αλητειες ''μου ,δεν εκανε τιποτα απο τα παραπανω.

με αγκαλιασε κ με συμβουλεψε.(ασχετο αν εγω μπενακης βγενακης.)

ευτυχως ο δρομος μου ηταν σωστος αλλα αν δεν ηταν?

τωρα που εγινα μανουλα,καταλαβα τι αγχος περασε η μητερα μου κ τι αγωνα εδωσε για να μας μεγαλωσει(6 παιδια)κι εγω αυτο που της προσφερα ηταν ψεματα κ πικρες.

δεν θα ηθελα η κορη μου να μου κανει τα ιδια αλλα κι αν τα κανει εγω θα ειμαι φυλακας αγγελος της!

Grafistria και Tab, προσέξτε καλα γιατί το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται και ότι κοροϊδεύουμε το λουζόμαστε....Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να πείτε στα παιδιά σας "κόψε το κεφάλι σου".

Δεν μιλησα για σεξουαλικη εκμεταλευση καλη μου επειδη ειμαι σιγουρη οτι το θεμα ειναι ψευτικο και για αυτο κοροιδεψα τον οποιον ποσταρε αυτο το θεμα , ειμαι σιγουρη οτι και η TAB το ιδιο εκανε οταν κοριδευε λεγοντας αυτο που ειπε . Εγω μιλησα για περιπτωση που ενα παιδι τετοιας ηλικιας κανει ερωτα και μεινει εγκυος λογω αγνοιας . Ειπα εγω ποτε να κοψει το κεφαλι του ενα παιδι σε τετοια κατασταση ???? εξαντλοντας ολη μου την ειλικρινεια κρατηθηκα για να μην σε βρισω για την ειρωνια σου και για τις προσβολες σου κυριως γιατι εισαι εγκυος και εγω σεβομαι την εγκυμοσυνη και τα παιδια . Λυπαμαι πραγματικα πρωτα απο ολα γιατι δεν καταλαβες λεξη απο οτι ειπα και επειτα επειδη με ειρωνευτικες και με προσεβαλες εμενα και τα παιδια μου χωρις να σου δωσω το δικαιωμα , με εβγαλες μια κακιστρο οπου θα ελεγα σε ενα παιδι "κοψε το κεφαλι σου" , το ειπα εγω αυτο στο ποστ μου ???????????

Παμε καλα ???? εγω εσενα προσεβαλα ? μιλησα για τα παιδια σου ? σε ειπα εξυπνο πουλι που πιανεσε απο τη μυτη ?? ή ειπα στην κορη σου "κοψε το κεφαλι σου ??? " μιλησα ετσι εγωω ? και η ΤΑΒ που μιλησε , το εννουσε για το συγκεκριμενο μουφιστικο θεμα .

Επειτα Ρουλα , μιλησα για λιθοβολισμο ενος παιδιου σε τετοια θεση ??? εγω ειμαι αυτη που λεω οτι αμα το κοριτσι μου μεινει εγκυος και δεν παντρευτει οτι θα της μεγαλωσω το παιδι . Αλλα και παλι μιλαω για ενα κοριτσι 17-19 ετων , ενα παιδι 14 ετων αμα μεινει εγκυος τοτε σιγουρα χρειαζεται πολυ μεγαλη βοηθεια , σιγουρα δνε μπορει να γεννησει ενα παιδι σε τετοια ηλικια και σιγουρα θα κανει εκτρωση κατι το οποιο θα το κουβαλαει σε ολη του τη ζωη . Και δεν μιλαω αμα πεσει θυμα κακοποιησης , μιλαω εκουσια να κανει ερωτα . Ποιος μιλησε για λιθοβολισμο ?????? εγω απλως ειπα οτι ενα παιδι για να κανει ερωτα σε τετοια παιδικη ακομα ηλικια ειναι δυστηχησμενο και κατι του λειπει απο την οικογενειακη του ζωη , αυτη ειναι η γνωμη μου .

Δεν μιλησα για σεξουαλικη εκμεταλευση καλη μου επειδη ειμαι σιγουρη οτι το θεμα ειναι ψευτικο και για αυτο κοροιδεψα τον οποιον ποσταρε αυτο το θεμα , ειμαι σιγουρη οτι και η TAB το ιδιο εκανε οταν κοριδευε λεγοντας αυτο που ειπε .
και η ΤΑΒ που μιλησε , το εννουσε για το συγκεκριμενο μουφιστικο θεμα .

μη βαζεις το χερι σου στη φωτια....(βλ.εμενα)

Τελος Μαρια μου δεν εννοω οτι δεν πρεπει να ξερει και να εχει αγνοια ενα παιδι σε τετοια ηλικια αλλα εννοω οτι δυστηχως αυτο συμβαινει στην Ελλαδα επειδη ακομα το θεμα σεξ αντιμετωπιζεται ως ταμπου , εμενα η μανα μου ετρεμε ακομα και τη λεξη να πει , ευτυχως δεν της εχω μοιασει καθολου γιατι θα μπορουσα να εχω πολλα σεξουαλικα αποθημενα ή ακομα και φοβιες . Δυστηχως στην Ελλαδα ενα 14 ετων κοριτσι και αγορι , δεν εχουνε ιδεα πως λειτουργει το σωμα τους . Εδω ετυχε να μιλησω με εναν αντρα 27 ετων και να μην ξερει πως λειτουργει το αναπαραγωγικο συστημα της γυναικας . τι λεμε τωρα ????αυτο που ειπα ειναι οτι ειναι στο χερι μας να τα αλλα3ουμε ολα αυτα στα δικα μας παιδια ενημερωνοντας τα και κανοντας τα φιλους μας κυριως και δινοντας τα το δικαιωμα τους να μας μιλανε για το καθε τι τους απασχολει.

Επειτα Ρουλα , μιλησα για λιθοβολισμο ενος παιδιου σε τετοια θεση ??? εγω ειμαι αυτη που λεω οτι αμα το κοριτσι μου μεινει εγκυος και δεν παντρευτει οτι θα της μεγαλωσω το παιδι . Αλλα και παλι μιλαω για ενα κοριτσι 17-19 ετων , ενα παιδι 14 ετων αμα μεινει εγκυος τοτε σιγουρα χρειαζεται πολυ μεγαλη βοηθεια , σιγουρα δνε μπορει να γεννησει ενα παιδι σε τετοια ηλικια και σιγουρα θα κανει εκτρωση κατι το οποιο θα το κουβαλαει σε ολη του τη ζωη . Και δεν μιλαω αμα πεσει θυμα κακοποιησης , μιλαω εκουσια να κανει ερωτα . Ποιος μιλησε για λιθοβολισμο ?????? εγω απλως ειπα οτι ενα παιδι για να κανει ερωτα σε τετοια παιδικη ακομα ηλικια ειναι δυστηχησμενο και κατι του λειπει απο την οικογενειακη του ζωη , αυτη ειναι η γνωμη μου .

καλημερα κοριτσια.αν κ με καλυψε σε ολα η μαρια στυλιανακη,ηθελα απλα να πω στην γραφιστρια ,οτι γνωριζω πολλα κοριτσια που κανανε ερωτα σε ηλικια 14 χρονω κ πιστεψε με δεν ηταν καθολου δυστυχισμενες,ισα ισα.

γνωριζω κοριτσια που μεινανε εγκυος σε αυτην την ηλικια κ το κρατησανε το παιδακι τους.δεν ειναι απαραιτητο να κανει καποιος αμβλωση επειδη εισαι 14 η 15,16.αν εχει την υποστηριξη απο το οικογενειακο περιβαλλον (που δυστυχως εδω στην ελλαδα δεν το εχουμε)που ειναι το προβλημα?

σε αυτην την περιπτωση ομως ,μπορει να παιζουν πολλα σεναρια.σεξουαλικη κακοποιηση,παιδεραστια κλπ.(σε περιπτωση αληθειας)

μην κατακρινουμε κ μη λεμε ''καλα να παθεις''.

:wink:

γειά σας!

λοιπον, ασχέτως αν κάποιος κάνει πλάκα εδώ ή φαίνεται να είναι μούφα, όντως πρέπει να κρατάμε/τε καποιους "τυπους" δηλαδη να μην ξεφεύγουμε πολύ στα σχόλια,.. (μπορεί στο μέλλον καποιο όντως 14 χρονο κορίτσι να ψαξει να το διαβασει και να μη καταλαβαίνει γρί γιατί γραφετε αυτά που γράφετε)

μήπως όμως η tab ήθελε να αστειευτεί και δεν το εννούσε αυτό σοβαρά?

(και σε τόπικ μουφας να μην πίστεψε κιόλας ότι θα το πάρει κάποιος στα σοβαρά? )

πάντως για αποφυγή παρεξηγήσεων καλύτερα να μην αστειευόμαστε ειδικά σε τέτοια ευαίσθητα θέματα, καθώς στο γραπτό λόγο είναι δυσκολο να διαχωρίσει κανείς εάν κάποιος αστειεύεται ή όχι...

για τα θεματα που συζητήσατε

δεν ειναι κακό τα παιδιά στο δημοτικό να πειραματίζονται με την εξωτερική τους εμφάνιση - είναι καλύτερο αυτό να γίνεται τότε παρά αργότερα όπου τα πράγματα είναι πιο σοβαρά σε θέμα μαθημάτων βαθμών διαβάσματος κτλ.

Στην γερμανία είναι πολύ συχνό να δεί κάποιος ένα αγοράκι με "ουρίτσα" πίσω στα μαλιά και να είναι και βαμμένη, ή κορίτσια με βαμμένη με χρωμοσαμπουάν κάποια τούφα μαλλιών σε ρόζ πχ, θεωρείται μάλιστα σαν ένα παιχνίδι με τα ρούχα και την εμφάνιση, που είναι αθώο.

και είναι αθώο καθώς δεν υπάρχουν ακόμα τότε οι ομάδες παιδιών όπως πιο μετά, όπου εάν ένα παιδί δεν εχει πειραματιστεί νωρίς, στάνταρ, θα το κάνει μόλις βρεί ευκαιρία ή νιώσει μεγαλύτερο και ότι μπορεί να το κάνει ότι και αν πουν οι γονείς του.

Είναι καλύτερα δηλαδή να εχουν την υποστήριξη των γονιών να κάνουν κάτι τέτοιο στο δημοτικό, και έτσι να προχωρήσουν αργότερα χωρίς αυτό να τους φαίνεται πλέον σαν κάτι ΤΟΟΟΟΣΟ φοβερό πια,

όπότε και λιγότερες οι πιθανότητες να πέσουν θύματα προσυλητισμού άσχημων κλικών ή τέτοιων καταστάσεων. Γιατί πολύ απλά θα λένε,

καλέ εμείς τα κάναμε αυτά στο δημοτικό.... εσείς ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΣΤΕ..????????

(πετυχαίνει πολύ καλά! χεχε)

οπότε πειραματιστείτε με τα παιδιά σας τώρα αφήστε τα δηλαδή να κάνουν κάπως το δικό τους σε αυτά τα θέματα....

το θέμα του σέξ σε μικρή ηλικία και αυτό θα διαφωνήσω κάθετα με αυτό που είναι γραμμένο σε πλαγια γραμματα (εγω τα εβαλα ετσι)

Αμα ομως ενα κοριτσακι τετοιας ηλικιας κανει σεξ και μενει και εγκυος (πραγμα εντελως λογικο μιας και δεν εχει ιδεα απο τετοια θεματα ) σιγουρα μα σιγουρα δεν εχει μεγαλωσει και στο καλυτερο και πιο ευτυχισμενο περιβαλλον του κοσμου.

καταρχήν γιατί να μην εχει ιδέα απο τέτοια θέματα?

εάν ένας γονέας δεν εχει φροντίσει να ενημερώσει το παιδί του σε τέτοια ηλικία, είναι too late! - η κατάλληλη ηλικία για τέτοιες συζητήσεις είναι η προεφηβεία , πριν καν γίνουν έφηβοι. Αλλά και πρίν ένα παιδι δημοτικού γιατί να μην ξέρει ότι το σπέρμα απο τον άντρα μαζί με το ωάριο της γυναίκας κάνουν ένα παιδάκι? Δεν είναι ακατάλληλη πληροφορία...

επίσης, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένα 14 χρονο δεν εχει μεγαλώσει σε σωστό περιβάλλον επειδή αποφασίζει να ολοκληρώσει τόσο νωρίς.

Μπορεί απλώς να έχει άλλη ωριμότητα. Η ωριμότητα δεν είναι η ίδια, σε όλα τα παιδιά και εφήβους και ενήλικες. Κάποια είναι 18 ετών και εχουν την ίδια ωριμότητα με άλλα που είναι 14 ετών. Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό όπως άτομα 30 χρονών μπορεί να έχουν ωριμότητα ατόμων 19 ετών.

Εμένα μια φίλη μου στα 13 της είχε ωριμότητα που είχα εγώ στα 16 μου... οπότε? Και είχα κάποιες φίλες παλιά που ήταν 14 και είχαν ολοκληρώσει. Τα δύο χρόνια νομίζετε κάνουν την διαφορά? Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά ικανότητας να έχει σωστή κρίση για το ποίον επιλέγει να πραγματοποιήσει αυτή την πράξη, και ΑΥΤΟ ειναι το σημαντικό.

Αυτό και ένα κορίτσι 19 ετών μπορεί να μην το έχει.

Πως το επιλέγουμε αυτό? (τον σύντροφο με τον οποίο θα ολοκληρώσουμε?) Αυτό θα πρέπει να το συζητούν οι γονείς για να διασφαλίζουν ότι οι έφηβοι γνωρίζουν ότι αυτή την επιλογή είναι σημαντικό να την κάνουν, όταν την κάνουν, με τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ κριτήρια και όχι κάποιου άλλου.

και επίσης, βρε παιδιά το σεξ δεν γινεται μόνο εάν ξημεροβραδιάζεται κάποιος... και όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να ξενυχτούν...

είναι άσχετο αυτό. και το απόγευμα μια χαρά μπορεί να πάει για καφέ και και και. Αυτό κανείς δε μπορεί να το ξέρει οποτε είναι άσχετο το ποιές ώρες βγαίνει ένας νεαρός/ή έφηβος/η..

Και εγώ έβγαινα και ξενυχτούσα κάπως και δεν έκανα την πράξη αυτή απλώς επειδή με αφηναν οι γονείς μου να βγώ...

επίσης να θυμίσουμε οτι υπαρχει και το άλλο ενδεχόμενο -

παιδιά τα οποια δείχνουν να έχουν πολύ μεγάλη έμφαση στις σεξουαλικές σχέσεις ή ντύνονται πολύ προκλητικά, είναι πιθανόν να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Αυτοί οι προέφηβοι/έφηβοι εξαιτίας αυτών των βιωμάτων, έχουν πολύ νωρίτερα ενεργές σχέσεις απο ότι άλλοι έφηβοι... αλλά και φέρονται πολύ προκλητικά με τρόπο που προβληματίζει τους ενήλικες...

Children who have been sexually abused will appear somewhat inappropriate in their attitudes towards sex. They may seem unpleasantly promiscuous leading observers to make unflattering conclusions about their morals and values.

http://www.parentingteens.com/index/Troubled+Teens/Signs+of+Sexual+Abuse

(ποιος μπορεί να κανει μια μικρή μεταφρασούλα της παραγράφου?/?)

αυτο ακριβως!σε ευχαριστω που με καταλαβες μονο εσυ :D

Δεν μιλησα για σεξουαλικη εκμεταλευση καλη μου επειδη ειμαι σιγουρη οτι το θεμα ειναι ψευτικο και για αυτο κοροιδεψα τον οποιον ποσταρε αυτο το θεμα , ειμαι σιγουρη οτι και η TAB το ιδιο εκανε οταν κοριδευε λεγοντας αυτο που ειπε . Εγω μιλησα για περιπτωση που ενα παιδι τετοιας ηλικιας κανει ερωτα και μεινει εγκυος λογω αγνοιας . Ειπα εγω ποτε να κοψει το κεφαλι του ενα παιδι σε τετοια κατασταση ???? εξαντλοντας ολη μου την ειλικρινεια κρατηθηκα για να μην σε βρισω για την ειρωνια σου και για τις προσβολες σου κυριως γιατι εισαι εγκυος και εγω σεβομαι την εγκυμοσυνη και τα παιδια . Λυπαμαι πραγματικα πρωτα απο ολα γιατι δεν καταλαβες λεξη απο οτι ειπα και επειτα επειδη με ειρωνευτικες και με προσεβαλες εμενα και τα παιδια μου χωρις να σου δωσω το δικαιωμα , με εβγαλες μια κακιστρο οπου θα ελεγα σε ενα παιδι "κοψε το κεφαλι σου" , το ειπα εγω αυτο στο ποστ μου ???????????

Παμε καλα ???? εγω εσενα προσεβαλα ? μιλησα για τα παιδια σου ? σε ειπα εξυπνο πουλι που πιανεσε απο τη μυτη ?? ή ειπα στην κορη σου "κοψε το κεφαλι σου ??? " μιλησα ετσι εγωω ? και η ΤΑΒ που μιλησε , το εννουσε για το συγκεκριμενο μουφιστικο θεμα .

δεν κοροιδεψα ποτε κανενα κοριτσακι μου γλυκο!ειπα απλα να προσεχε ας επαιρνε προφυλαξεις!γραφιστρια δεν το εγραψα για σενα ε?για την κοπελια που το εγραψε αυτο!

Ναι ρε tab το καταλαβα μην ανυσηχεις . Βασικα για να απαντησω και στην κοπελα χριστινα1 , 14 ετων ειναι επικυνδινο να κρατησει και να γεννησει ενα παιδι . 16 ετων μπορει να ειναι μονο 2 χρονια διαφορα αλλα σε εκεινες τις ηλικιες ειναι αλματωδη η αναπτυξη ,η πεθερα μου 16 ετων εκανε το μεγαλο της γιο . Δεν μιλησα για σεξουαλικη κακοποιηση και σιγουρα δεν ειπα "καλα να παθεις " , και ουτε κατεκρινα κανενα . ισα ισα ειμαι απο τις μητερες που προτιμαω να κρατησει η κορη μου το παιδι της παρα να κανει εκτρωση . αλλα στα 14 ??? ειναι δυνατον να εχω την απαιτηση απο ενα παιδακι να περασει μια εγκυμοσυνη και μια γεννα ??? τι σοι μητερα θα ημονα αμα δεν της συμπαραστεκομουνα ? δεν ειπα οτι δεν θα μοθ συμβει εμενα ή δεν το επαι3α εξυπνη απλως ειπα οτι οσο περναει απο τα δικα μου χερια δεν θα αφησω να συμβει , εχοντας φλικες σχεσεις με τα παιδια μου και κυριως δινοντας τα ερερθισματα να μου μιλανε συνεχεια .

Και ξανα σορυ αλλα δεν το χαφτω οτι ειναι αληθεια το θεμα οποτεδεν μπορω να δειξω συμπαθια σε ενα φανταστικο 14 χρονο οπου λεει ψεμματα .

ναι καταλαβα τι εννοεις.

μπορει να λεει ψεμματα το συγκεκριμενο κοριτσι αλλα οχι οτι δεν συμβαινει ομως?

σημερα τα παιδια ερχονται σε σεξουαλικη επαφη απο την προεφηβεια.

δυστυχως δεν ευθυνονται οι γονεις.αν θελει θα το κανει.

τωρα καλο βεβαια ειναι να μιλαμε πολυ με τα παιδια μας ωστε να αποτρεψουμε κατι τετοιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...