Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δωρεά Οργάνων

Sam

Θα θέλατε να γίνετε δωρητής οργάνων?  

302

1. 1. Θα θέλατε να γίνετε δωρητής οργάνων?

• ναι - είμαι ήδη δωρητής οργάνων
      74
    • ναι θα ήθελα αλλά δεν έχω προλαβει να ασχοληθώ/δεν εχω ενημερωθει για την διαδικασια
      209
    • το σκέφτομαι, δεν έχω αποφασίσει ακόμα
      104
    • όχι δεν θα το ήθελα
      112

Recommended Posts

αν γινόταν κατι στα παιδιά μας θα δεχόσασταν να δώσετε τα όργανα του ?

Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα, εξαρτάται από την περίπτωση

Πόσο είμαστε ενημερωμένοι για αυτό το θέμα στην Ελλάδα;

Εώς και καθόλου μπορώ να πω

Θα δεχόσασταν αντι προστίμου να υπογράψετε αυτό ;

Μάλλον όχι, κάθε παράβαση θα πρέπει να τιμωρείται ανάλογα, η υπογραφή τέτοιου χαρτιού είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύω

είστε δωρητές οργάνων ;

Εδώ και χρόνια

έχετε κάποιον στην οικογένειά σας που να είναι ;

Ο πατέρας μου

θα θέλατε να γίνεται άλλα όλο το αναβάλετε ;

δεν αποδέχεστε αυτήν την διαδικασία για θρησκευτικούς ιδεολογικούς ψυχολογικούς λόγους ;

Απάντησα παραπάνω ότι είμαι δωρήτρια. Παρ' όλα αυτά... ποια απάνθρωπη θρησκεία θα απαγόρευε το υπέρτατο αυτό δώρο από άνθρωπο σε άνθρωπο

Μια ακόμα ερώτηση που θα μπορούσε να τεθεί (αν είναι θετική η απάντηση στο αν είμαστε δωρητές), είναι αν επικροτούν οι δικοί μας ή όχι...

--

You came and changed the way I feel, no one could love you more

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 498
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μάλλον όχι, κάθε παράβαση θα πρέπει να τιμωρείται ανάλογα, η υπογραφή τέτοιου χαρτιού είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύω

εγώ κατάλαβα οτι δίνουν την επιλογή στον παραβάτη ...δλδ κοιτάχτε εχετε την επιλογή να πληρωσετε 500ε αφαιρεση διπλώματος κλπ για 2 μηνες ή να υπογραψετε αυτο και να γίνεται δωρητης ...

Απάντησα παραπάνω ότι είμαι δωρήτρια. Παρ' όλα αυτά... ποια απάνθρωπη θρησκεία θα απαγόρευε το υπέρτατο αυτό δώρο από άνθρωπο σε άνθρωπο

εαν ρωτάς υπάρχουν πολλες θρησκίες που είναι αντίθετες με αυτην την διαδικασία

COLOR=red]Μια ακόμα ερώτηση που θα μπορούσε να τεθεί (αν είναι θετική η απάντηση στο αν είμαστε δωρητές), είναι αν επικροτούν οι δικοί μας ή όχι... [/color]

σωστα....

αλλα συνήθως (εμπειρικά δλδ απο όσους ξέρω που είναι ) το περιβάλλον είναι επικρητικό απέναντι σε τετοιες κινήσεις....

αλλα ναι ας την βάλουμε αυτην την ερωτηση ... καλό θα ήταν να δούμε αν κάποιοι ήταν χαρούμενοι με μια τετοια απόφαση ...

(εγω πάντως όταν εγινα δωτρια μυελού με εκραζαν πολυ ασχημα... και ακομα με κράζουν ....τους είχε πειράξει και το διεθνης ... πολυ

θα ηθελα πολυ να βοηθησω αλλους ανθρωπους αν τυχον εγω ειναι να φυγω απο τη ζωη.το εχω πει και στον αντρα μου οτι αν συμβει κατι θελω να δψσει τα οργανα μου.τωρα φοβαμαι να υπογραψω σαν δωρητρια οργανων με τα κυκλωματα που υπαρχουν,εδω κλεβουν παιδια για να πουλησουν τα οργανα τους θα διστασουν? η αδερφη του αντρα μου ειναι γιατρος επομενως του εχω δωσει οδηγιες ωστε να κρινει αυτη αν η κατασταση ειναι αντιστερεψιμη ή οχι και να αποφασισει για τη δωρεα! αμαρτια δεν ειναι να μας τρωνε τα σκουληκια ενω υπαρχουν ανθρωποι που θα ζουσαν μεσω των οργανων μας? το βρισκω ομορφο να χαριζεις ελπιδα οταν αυτη για σενα εχει σβησει......

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

http://www.bestrong.org.gr/el/learncancer/treatment/stemcellandbonemarrowtransplants/donorofmarrow/

Ποιος μπορεί να γίνει δότης;

Εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει ξεπεράσει το 18 έτος της ηλικίας του και δεν είναι μεγαλύτερος από 55 (προτιμότερο 50) χρόνων, δεν έχει ιστορικό μεταδοτικών νοσημάτων, νεοπλασιών ή καρδιοπαθειών (παρόμοιες προϋποθέσεις με αυτές της εθελοντικής αιμοδοσίας), με την παρακάτω διαδικασία:

Ενημερώνεται προφορικά και με έντυπο υλικό για όλες τις πλευρές της δωρεάς μυελού των οστών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην έννοια του εθελοντισμού, της δωρεάς προς οποιονδήποτε έχει ανάγκη, της ανωνυμίας και της ελευθερίας του δότη για οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την τελική δωρεά του μυελού του.

Συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με ιατρικές πληροφορίες, από τις οποίες κρίνεται η καταλληλότητα του να συμπεριληφθεί στους εθελοντές.

Συμπληρώνει ένα έντυπο με προσωπικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα κ.α.), τα οποία παραμένουν αυστηρά εμπιστευτικά.

Υπογράφει δήλωση συγκατάθεσης, όπου εκφράζει την επιθυμία του να περιληφθεί στους εθελοντές χωρίς αυτό να σημαίνει δέσμευσή του για την συμμετοχή του στα επόμενα βήματα της διαδικασίας εάν βρεθεί συμβατός με κάποιον ασθενή.

Υποβάλλεται σε λήψη μικρής ποσότητας αίματος (15 ml περίπου), προκειμένου να καθορισθεί ο ιστικός του τύπος (HLA) για να μπορεί να συγκριθεί με εκείνους των ασθενών.

Τα HLA αντιγόνα του εθελοντή δότη καταγράφονται στο αρχείο του Κέντρου Δοτών και το Εθνικό Αρχείο Δοτών του ΕΟΜ, από τον οποίο και αναφέρονται στο Διεθνές Αρχείο. Αντίθετα, τα προσωπικά του στοιχεία παραμένουν τοπικά και δεν γίνονται γνωστά σε κανέναν εκτός του προσωπικού του Κέντρου όπου στρατολογήθηκε ο εθελοντής και της Εθνικής «Δεξαμενής» εάν ο ίδιος έχει συγκατατεθεί γιʼ αυτό.

Ο εθελοντής δότης μπορεί να παραμείνει στο αρχείο ως τα 55 του χρόνια. Εχει το δικαίωμα να ζητήσει τη διαγραφή του οποιαδήποτε στιγμή, αλλά και την υποχρέωση να ενημερώνει για τυχόν αλλαγές στην υγεία του ή στα προσωπικά του στοιχεία.

Με τα σημερινά δεδομένα (αριθμό εθελοντών και ασθενών που χρειάζονται δότη ετησίως), 1 στους 15.000 εθελοντές θα κληθεί να δώσει τελικά μυελό για ασθενή.

Διαφημίσεις

Είμαι δωρήτρια οργάνων εδώ και χρόνια και αρκετά τακτική αιμοδότρια.

Θεωρώ ότι είναι από τις πιο ιερές πράξεις που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος.

Θα γινόμουν κάλλιστα,αλλά δεν θα το έλεγα ποτέ πριν.Το ξέρουν οι άνθρωποι που με περιβάλλουν,αν συμβεί κάτι.Εξάλλου,στο χώμα θα τα δώσουμε όλα,γιατί να μη σώσουμε κάποιον ή κάποιους που πραγματικά το χρειάζονται;Είναι εγωιστικό.

Κατά τα άλλα,ακόμα και με τα όργανα εμπόριο γίνεται,είναι πολλές οι περιπτώσεις που σε αφήνουν στο έλεος του Θεού επειδή είσαι δωρητής και θα βγάλουν την μίζα τους.Έχω και κοντινή ιστορία και εμπειρία,δεν είναι μύθος.

Transplants save lives

In the UK between 1 April 2008 and 31 March 2009:

3,513 organ transplants were carried out, thanks to the generosity of 1,854 donors.

977 lives were saved in the UK through a heart, lung, liver or combined heart/lungs, liver/kidney, liver/pancreas, heart/kidney or liver/kidney/pancreas transplant.

A total of 2,536 patients received a kidney, pancreas or combined kidney/pancreas transplant.

A further 2,711 people had their sight restored through a cornea transplant.

A record number of donors were living donors, 954 people donated a kidney or a segment of their liver or lung, representing more than half of all donors.

The highest number of non-heartbeating donor transplants took place- 579 transplants, a 35% increase on 2007-2008.

Living donor kidney transplants are increasing - 589 in 2005-2006, 690 in 2006-2007, 831 in 2007-2008 and 927 in 2008-2009 and now represent more than one in three of all kidney transplants.

At the end of March 2009, 7,877 patients were listed as actively waiting for a transplant.

Almost a million more people pledged to help others after their death by registering their wishes on the NHS Organ Donor Register, bringing the total at 31 March 2009 to 16,124,871.

Πηγη http://www.uktransplant.org.uk/ukt/statistics/statistics.jsp

Ενα μοσχευμα δεν κραταει για παντα. Βελτιωνει ομως αισθητα την ζωη του ληπτη, ο οποιος δεν χρειαζεται να περναει την ημερα του συνδεδεμενος με μηχανηματα. Στην Αγγλια, προτεραιτοτα δινεται στους ανηλικους, αλλα παντοτε η κατανομη γινεται με βαση που το καθε οργανο εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες, εκτος αν καποιος ληπτης βρισκεται σε κρισιμο σημειο, δηλαδη κινδινευει αμεσα η ζωη του.

Σας παρακαλω να σκεφτειτε πολυ σοβαρα την δωρεα οργανων, υπαρχουν πολλα ατομα που καθε χρονο χανουν την ζωη τους περιμενοντας. Κι εμεις περιμενουμε, αλλα ξερουμε οτι ειμαστε σε πλεονεκτικη θεση για διαφορους λογους - μπορειτε να δειτε περισσοτερες πληροφοριες στο http://www.uktransplant.org.uk/ukt/about_transplants/frequently_asked_questions_about_transplants/f_a_qs_about_kidney_transplantation.jsp.

Ειμαστε ευγνομονες που τοσοι ανθρωποι ειναι ευαισθητοποιημενοι και που ενας συνανθρωπος μας "φευγοντας" θα κανει ενα δωρο ζωης στο παιδι μας.

ναι θα εδινα τα οργανα μου σε καποιον που θα ειχε αναγκη ειμαι υπερ της δωρεας οργανων ειναι θειο δωρο αυτο που μπορουμε να κανουμε για τον συνανθρωπο μας

Διαφημίσεις

Κατά 53% αύξηση παρουσίασαν το 2009 οι εγγραφές πολιτών στο Εθνικό Μητρώο Δωρητών Οργάνων, ενώ παράλληλα σημειώθηκε ελαφρά κάμψη στον αριθμό των πραγματικών δοτών οργάνων και των πραγματοποιηθεισών για τη φετινή χρονιά μεταμοσχεύσεων.

Τα στοιχεία ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων με αφορμή την 1η Νοεμβρίου, Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων. Συγκεκριμένα, το πρώτο 9μηνο του 2009, 3.096 πολίτες αιτήθηκαν και απέκτησαν την Κάρτα Δωρητή Οργάνων, ενώ κατά το ανάλογο διάστημα του 2008 και του 2007, ο αριθμός των πολιτών αυτών μόλις έφτανε τα 1.745 και 1.721 άτομα αντίστοιχα.

Επίσης, μέχρι στιγμής για το 2009, 60 δότες οργάνων έχουν χαρίσει ζωή σε 131 μεταμοσχευθέντες ασθενείς, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008 είχαν πραγματοποιηθεί 195 μεταμοσχεύσεις από 73 δότες. Από τις 131 μεταμοσχεύσεις φέτος οι 96 αφορούν μεταμόσχευση νεφρών, 28 μεταμόσχευση ήπατος, 4 μεταμόσχευση καρδιάς, 2 μεταμόσχευση πνευμόνων και 1 διπλή μεταμόσχευση νεφρού και παγκρέατος.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η μείωση αυτή δεν οφείλεται σε άρνηση των πολιτών, αλλά σε οργανωτικούς κυρίως λόγους που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΕΟΜ αναφέρει επίσης ότι αναβαθμίστηκε το σύστημα καταγραφής των δωρητών οργάνων, δημιουργώντας ένα αρχείο δυνητικών δοτών ακόμα πιο έγκυρο, εύχρηστο και αποτελεσματικό. Παράλληλα, ανανεώθηκε και η κάρτα δωρητή οργάνων, η οποία έχει τη μορφή πλαστικής κάρτας και εκδίδεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι παλαιότερες κάρτες δωρητών οργάνων ισχύουν κανονικά, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν την επανέκδοση της κάρτας τους στη νέα της μορφή.

«Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ευαισθητοποιημένος και όλο και θετικότερος απέναντι στο θέμα της δωρεάς οργάνων και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες επιζητούν την ενημέρωση, αίρουν φοβίες και προκαταλήψεις και δηλώνουν τη διάθεσή τους να βοηθήσουν ασθενείς συνανθρώπους τους μετά θάνατον», δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων καθηγητής Αλκιβιάδης Κωστάκης.

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/10/2009&id=96050

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό:

Δλδ αν το παιδί μου - χτύπα ξύλο - χρειαζόταν όργανα, θα έπρεπε ουσιαστικά να εύχομαι να πεθάνει ένα άλλο παιδί για να σωθεί το δικό μου. Δεν το θεωρώ και τόσο σωστό. Πραγματικά το ονομάζω "ο θάνατός σου η ζωή μου". Δλδ ο άλλος να κλαίει το παιδί του από δίπλα κι οι υπόλοιποι να λένε "ζήτω, βρήκαμε την καρδιά που χρειαζόμαστε". Μακάβριο;

Θα μου πείτε: δεν θα τα έπαιρνα; Για το παιδί μου φυσικά και θα τα έπαιρνα.

όπως λένε, εξαρτάται τι. Το "εγκεφαλικά νεκρός" δεν μου λέει τίποτα, δεδομένου ότι θαύματα γίνονται κάθε μέρα. Ποιος θα μου εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει;

Να εξηγιέμαι, για άλλον δικό μου μπορεί και να μην το σκεφτόμουνα. Αν μου έλεγαν, π.χ. ότι οι γονείς μου είναι κατάλληλοι δωρητές και ότι περιμένουν νέοι άνθρωποι για να ζήσουν, τότε θα το έβλεπα αλλιώς.

Πόσο είμαστε ενημερωμένοι για αυτό το θέμα στην Ελλάδα;

Καθόλου. Μέχρι πρότινος νόμιζα ότι από δυστυχήματα, π.χ. είσαι νεκρός και σου παίρνουν τα όργανα. Έμαθα από γιατρούς ότι αυτο δεν γίνεται: πρέπει να είναι ζωντανός ο άνθρωπος, γιατί αν έχει πεθάνει είναι ζήτημα λεπτών να πήξει το αίμα του και να καταστραφούν. Κανείς δεν ξέρει πως γίνεται κλπ.

Σε εκβιασμούς δεν θα απάνταγα ποτέ. Θα έφτανα μέχρι και στα δικαστήρια.

είστε δωρητές οργάνων ;

Μετά από αυτά που βλέπω και χωρίς να έχω ξακαθαρίσει τις σκέψεις μου όχι. Όπως είπανε και άλλες κοπέλες δεν θα ήθελα να μου συμβεί "ατύχημα" ξαφνικά.

έχετε κάποιον στην οικογένειά σας που να είναι ;

όχι

θα θέλατε να γίνεται άλλα όλο το αναβάλετε ;

όχι

δεν αποδέχεστε αυτήν την διαδικασία για θρησκευτικούς ιδεολογικούς ψυχολογικούς λόγους ;

για θρησκευτικούς όχι, για ιδεολογικούς και ψυχολογικούς... εξήγησα παραπάνω

....

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Δλδ αν το παιδί μου - χτύπα ξύλο - χρειαζόταν όργανα, θα έπρεπε ουσιαστικά να εύχομαι να πεθάνει ένα άλλο παιδί για να σωθεί το δικό μου. Δεν το θεωρώ και τόσο σωστό. Πραγματικά το ονομάζω "ο θάνατός σου η ζωή μου". Δλδ ο άλλος να κλαίει το παιδί του από δίπλα κι οι υπόλοιποι να λένε "ζήτω, βρήκαμε την καρδιά που χρειαζόμαστε". Μακάβριο;

....

Το παιδί αν η υγεία του είναι τοσο επιβαρυμένη ώστε να πεθάνει, θα πεθάνει και σίγουρα δε θα επηρεαστεί αυτό που είναι να γίνει από τις ευχές ή τις απευχές του οποιουδήποτε .Δυστυχώς αν και είναι απίστευτα τραγικό παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα.Το θέμα είναι αν αυτό το παιδί μετά από εκεί, μπορεί να δώσει ζωή σε ένα άλλο παιδί, που διαφορετικά αν δεν κάνει μεταμόσχευση, πιθανό να πεθάνει και αυτό.

Σαν άμεση αντίδραση σε ένα τόσο τραγικό γεγονός, το λογικό είναι να το χαρακτηρίσουμε μακάβριο και σίγουρα φαντάζομαι ότι ένας γονιός όταν χάνει το παιδί του δε θα τον νοιάζει εκείνη την ώρα και να καταστραφεί ο πλανήτης όλος. Το μαγικό όμως είναι όταν αυτός ο γονιός έχει το μεγαλείο που χρειάζεται για να πάει και πέρα από αυτό.

Και τέλος πάντων επειδή θεωρώ κι εγώ μακάβριο έστω και υποθετικά να συζητάω για θανάτους παιδιών, θα πω ότι δωρήτρια οργάνων έχω γίνει εγώ, δεν έχω πιέσει ούτε καν τον άντρα μου που ειναι και αυτός αντίθετος, είναι μια επιλογή αυστηρά προσωπική που δεν πρέπει να λαμβάνεται ούτε κάτω από την ομπρέλα αμοιβών, ούτε και εξαναγκασμών και μόνο για εμένα (επειδή σα φράση μπορεί να φανεί σκληρή) θα πω αυτό:όταν πεθάνω, από το να με φάνε τα σκουλήκια, προτιμώ χίλιες φορές να μου πάρουν το οτιδήποτε προκειμένου να δώσω ελπίδα και ζωή σε έναν άνθρωπο.

δεν είναι έτσι όπως τα λές...ΚΑΜΙΑ οικογένεια ΚΑΜΙΑ μανα που έχει παιδι με σοβαρό θέμα και χρειάζεται μετασχευση το παιδι της δεν παρακαλάει να πεθάνει ο παιδι μιας αλλής ...! ΚΑΜΙΑ και είμαι κατηγορηματική!

ο τρόπος που το παρουσίαζεις με δυσανασχετει !

δεν νομίζω (ακόμα κι εσυ ) να φερώσουν έτσι !

δλδ να παρακάλαγες να πεθανει ενα αλλο παιδι ... για να σωθεί το δικό σου ! ή ενταση η ψυχολογική ενταση εκείνη την στιγμή είναι στραμένη στον ασθενή (δλδ στο παιδι ) να είναι οκ να μην πονάει ... δνε παρακαλάει καμια μανα να πεθανει ενα αλλο παιδι , παρακαλαέι να ΒΡΕΘΕΙ ΜΟΣΧΕΥΜΑ!

όπως λένε, εξαρτάται τι. Το "εγκεφαλικά νεκρός" δεν μου λέει τίποτα, δεδομένου ότι θαύματα γίνονται κάθε μέρα. Ποιος θα μου εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει;

Να εξηγιέμαι, για άλλον δικό μου μπορεί και να μην το σκεφτόμουνα. Αν μου έλεγαν, π.χ. ότι οι γονείς μου είναι κατάλληλοι δωρητές και ότι περιμένουν νέοι άνθρωποι για να ζήσουν, τότε θα το έβλεπα αλλιώς.

Η ιατρική δνε βασίζεται στην μεταφυσκή και την θαυματολογία !

αν απ την αλλή πιστεύουμε τοσο πολύ στα θαυματα και στην μεταφυσή , γιατι όταν αρρωστένει το παιδι μας το παμε στο γιατρό ;

Με αυτήν την λογική οταν κάποιος αρρωστένει θα πρπει να παει στον παπα κι όχι στο νοσοκομειο !

Επίσης δνε ειναι θέμα ηληκίας , είναι σαν να λές α αυτός εχει φάει τα ψωμια του , πόσοςκαιρός του μένει ..; είναι λίγο .... πως να το πω ...να ! σαν να απαξιώνουμε την τριτη ηλικία που το μόνο που εχει να προσφερει ειναι τα όργανα του !

είστε δωρητές οργάνων ;

Μετά από αυτά που βλέπω και χωρίς να έχω ξακαθαρίσει τις σκέψεις μου όχι. Όπως είπανε και άλλες κοπέλες δεν θα ήθελα να μου συμβεί "ατύχημα" ξαφνικά.

το εξηγήτε λίγο καλύτερα βρε παιδια?

αφήνεται α πλανατε στον αερα οτι η μετασμοσχευση ειναι ενας συμαντικός κλαδος της εμπορικής δυναμης μιας χώρας.....

θυμαμαι μια πολυ χαζή ταινία που ειχα δει το island οπου έδειχνε οτι υπήρχε μια ουτοπική κοινωνία στην οποία κατασκευαζαν κλωνους μονο καιμόνο για να μπορέσουν καποια στιγμή να τους πάρουν τα όργανα τους και να χρησιμοποιηθούν για μόσχευμα!!!

μήπως κατι τετοιο φοβάστε ?

Κλείνω : δνε αντιλέγω οτι έχουν συμβεί περιστατικά εμπορίας οργάνων ...αλλα αν αναλογιστούμε γιατι θα δούμε οτι .... αυτο έχει συμβεί γιατι δεν είμαστε ενημερωμενοι, δεν δίνουμε τα οργανα μας... και δεν συμμετάσχουμε σε κάποιο πρόγραμμα! Ε κι ο αλλος με πέντε φραγγα παραπανω θα την βρεί την ακρη του !

το θέμα ειναι οτι αν όλοι σκευτόμασταν περαν της μυτης μας και δεν ειχαμε φοβία με τον θανατο δνε θα δίναμε χώρο σε αυτο το παραεμπόριο!!!

γιατι αναγκη που καλυπτετε δεν ειναι προσφορα έδαφος για ...παρατραγουδα!

απ την αλλη εγω χαίρομαι που κατατήθονται τετοιες αποψεις ... τις βρίσκω ειλικρηνεις και αφορούν μια μεγαλημερίδα ανθρωπων ....

μπαινουν στο τραπέζι ! (καλυτερο απ το να κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας....)

υ.σ.

θυμαμαι μικρη οπου μια φιλη της μαμας μου ειχε πει στην μανα μου οτι ειναι δωτρια και η μανα μου ειχε φρικάρει και θυμαμαι την ατακα που της ειχε πει ! ρε, της λεει, ξερεις οτι αν παθεις ενα ατυχημα δεν θα σου δωσουν σημασια για να παρουν τα οργανα σου ...; κακος εγινες δωτρια! (χαχαχαχαχχα)

υ.σ.

θυμαμαι μικρη οπου μια φιλη της μαμας μου ειχε πει στην μανα μου οτι ειναι δωτρια και η μανα μου ειχε φρικάρει και θυμαμαι την ατακα που της ειχε πει ! ρε, της λεει, ξερεις οτι αν παθεις ενα ατυχημα δεν θα σου δωσουν σημασια για να παρουν τα οργανα σου ...; κακος εγινες δωτρια! (χαχαχαχαχχα)

Να, κι εγώ κάτι τέτοια έχω ακούσει (ανακρίβειες, απ'ό,τι διαβάζω παραπάνω) αλλά ξέρεις, γι'αυτό σκέφτομαι ότι αρκεί να το ξέρει ένας κοντινός μου άνθρωπος ότι θα ήθελα να δωριστούν τα όργανά μου.

θυμαμαι μια πολυ χαζή ταινία που ειχα δει το island οπου έδειχνε οτι υπήρχε μια ουτοπική κοινωνία στην οποία κατασκευαζαν κλωνους μονο καιμόνο για να μπορέσουν καποια στιγμή να τους πάρουν τα όργανα τους και να χρησιμοποιηθούν για μόσχευμα!!!

Εγώ διάβασα ένα βιβλίο πρόσφατα με την ίδια θεματολογία, το Never let me go του Κazuo Ishiguro (που έχει γράψει και τα απομεινάρια μια ημέρας). Δεν ήταν χαζό, όμως. Πολύ με είχε προβληματίσει και αναστατώσει". Αν ενδιαφέρεσαι, να σ'το δώσω.

Διαφημίσεις

....

Μαριλινα, δεν ξερω πως ειναι τα πραγματα στην ελλαδα, μιας και δεν μενω εκει και δεν χρησιμοποιω το συστημα υγειας. Εδω που βρισκομαι ξερω πολυ καλα οτι τουλαχιστον για μεταμοσχευσεις νεφρου δεν χρησιμοποιουνται οργανα απο παιδια. Το παιδι μου ειναι 2 ετων, 14 κιλα, και θα παρει νεφρο απο δοτη ηλικιας 18-40 ετων. Για αυτον τον λογο υπαρχει το ελαχιστο οριο των 10 κιλων για να μπει ενα παιδι στο χειρουργειο και να κανει την μεταμοσχευση. Στην συνεχεια, το νεφρο θα "συρικνωθει" ωστε να μην εχει εξογκωμα στην κοιλιτσα.... Οι γιατροι λενε οτι τα νεφρα που προερχονται απο παιδια δεν εχουν επιτυχια, και γιαυτο δεν χρησιμοποιουνται.

Μαριλινα, επισης θελω να σου τονισω οτι οταν εχεις ενα μωρο να κανει αιμοκαθαρση, δεν ειναι απλη υποθεση. Εμεις 17 μηνες σχεδον τωρα εχουμε αναλαβει αυτη την τεραστια ευθυνη, καθε βραδυ, και δεν εχουμε ουτε ενα βραδυ χωρις το μηχανημα. Αυτο ειναι ταλαιπωρια οχι μονο για το παιδι - που στην τελικη δεν εχει γνωρισει την κανονικη ζωη - αλλα και για ολη την οικογενεια. Σε καμια περιπτωση δεν ισχυει αυτο που ειπες, "ο θανατος σου η ζωη μου", και νομιζω δεν δειχνει ιδιαιτερο σεβασμο στο δικο μου παιδι, αλλα και στα υπολοιπα παιδακια που περιμενουν αυτο το δωρο ζωης. Εμεις απο την πλευρα μας ειμαστε ευγνομονες που υπαρχουν τετοιοι συνανθρωποι μας που φευγοντας αποφασιζουν να κανουν ενα δωρο ζωης - και φυσικα οταν ερθει εκεινη η ωρα και για μας, θα προσευχηθουμε για την οικογενεια του δοτη, γιατι σε διαβεβαιω οτι δεν το βλεπουμε ετσι ωμα οπως το λες. Καταλαβαινω βεβαια οτι αν δεν βρισκεσαι στην δικη μας θεση, δεν μπορεις να καταλαβεις πως ειναι τα πραγματα....

• 5 εβδομάδες μετά...

καλημερα. Θα ηθελα να εκθεσω τις αποψεις μου για το θεμα,γιατι με εχει προβληματισει πολυ. Πρωτα πρωτα εχω δωσει ρητη εντολη στο συζυγο μου να δωρισει τα οργανα μου πριν ακομα κανει οτιδηποτε αλλο μες την ταραχη του. Αλλιως δε θα ησυχασει η ψυχη μου. Αν ομως δεν προλαβουν οι γιατροι τοτε να κανει δωρεα το σωμα μου ολοκληρο στους ερευνητες ιατρους. Εχω σκεφτει πολυ κι εχω καταληξει στα εξης: αν με το που γεννιομασταν ειχαμε αυτη τη νοοτροπια,πχ οπως μαθαινουμε να πιστευουμε στο Θεο και να τηρουμε καποια ηθη κι εθιμα,να ξεραμε και για την ευγενικη δωρεα που θα γινει στο τελος,τοτε ουτε θα αναρωτιομασταν για τιποτα κι ολα θα ηταν αλλιως. Θα υπηρχε υπερπροσφορα,ουτε καν λιστα αναμονης ισως δε θα υπηρχε,ουτε θα φοβομασταν για ξαφνικο θανατο κι αλλα. Εγω αρνουμαι να αφησω το σωμα μου να σαπισει,τη στιγμη που ξερω πως ισως να ειχε σωθει απ αυτο καποιος η καποιοι αλλοι. Το θεωρω αδικο! Σα να πετας μαγειρεμενο φαγητο ενω διπλα σου πεθαινουν κυριολεκτικα απ την πεινα. Αρνουμαι να παρω κι αλλους στον ταφο μου! Δεχομαι να τους σωσω αν μπορω. Στο κατω κατω το σωμα ειναι μιας χρησεως αναλωσιμο και η ζωη τοσο μικρη. Γιατι να τη στερησω απο καποιον αλλο; το σωμα μου παρτε το,σας το χαριζω! Η ψυχη ειναι μονο δικη μου! Και θα φυγει πολυ αναλαφρη και γελαστη! Γιατι εχει πολλη αγαπη για ολους και θα ειναι ελευθερη...

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

ευκαιρια βρηκα να σας αναφερω και τη δωρεα σε ερευνητες ιατρους. Φυσικα η μεταμοσχευση ειναι η πολυτιμοτερη δωρεα ζωης! Αν ομως ενα σωμα κριθει ακαταλληλο,μπορει να δωριστει στους ιατρους που κανουν πειραματα. Υπαρχει μεγαλη ελλειψη κι εκει! Εκει ανακαλυπτουν νεες χειρουργικες μεθοδους κι αλλα πολλα. Επισης εκπαιδευουν τους ειδικευομενους μελλοντικους επιστημονες. Απο εκει ξεκινα η προοδος της ιατρικης. Και το σωμα μας μπορει να σωσει αμετρητους ανθρωπους μελλοντικα. Με αυτο ισως μαθουν νεοι γιατροι η φοιτητες. Τι προτιματε,να μαθουν πανω σε ζωντανους,η να πειραματιστουν; αυτα ειχα να πω. Σας χαιρετω προς το παρον...

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

• 7 months later...
Γνωρίζει κανείς σας αν γίνω δότης μυελού των οστών μετά από πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να μείνω έγκυος?

τι εννοεις ? ειναι δηλ. καποιος που χρειαζεται να κανει μεταμοσχευση τωρα και εισαι συμβατη?

κοιτα για να σου παρουν μυελο των οστων θα σου χορηγησουν αυξητικους παραγοτες ωστε να σου κανουν μια απλη αιμοληψια απο φλεβα ,αυτο εφαρμοαζεται τελευταια για να αποφευγεται η επωδυνη μεθοδος του παρελθοντος οπου "τρυπουσαν" τα οστα της λεκανης με μεγαλες βελονες υπο γενικη αναισθησια για να παρουν μυελο

απλα αυτο που πρεπει να ρωτησεις τους μεταμοσχευτες ειναι μεχρι ποτε δρουν αυτοι οι αυξητικοι παραγοντες ,φανταζομαι οχι για πολυ καιρο

και ο μυελος των οστων αποκαθισταται γρηγορα

οποτε μιλαμε πιθανον το πολυ για κανα μηνα

ρωτα ομως τους μεταμοσχευτες

τι εχει ο αρρωστος ?αν θες το λες?

Ξέρω για αυτή τη διαδικασία που λες και αυτή ήταν η απορία μου, σχετικά με το πόσο δρουν οι αυξητικοί παράγοντες. Θα ρωτήσω αν είναι τους αιματολόγους και το γυναικολόγο μου. Λέμφωμα έχει ο ασθενής..

• 3 months later...

ειναι κανενας σας δηλωμενος για δοτης οργανων? (χτυπα ξυλο βεβαια..) θα με ενδιαφερε πολυ να το ψαξω και να γινω.Δε ξερω τη διδικασια η αν το λεω σωστα παντως θαθελα να μπορουσα να βοηθουσα σε τετοια στιγμη καποιον συνανθρωπο μου..Ξερει κανεις που να απευθυνθω η τη διαδικασια?

1-2-3MPOMPIRES!!!

καλησπερα.

κατα αρχην συγχαρητηρια που μπαινεις στην διαδικασια να το σκεφτεσαι.

εγω δεν θα μπορουσα να κανω μια τετοια κινηση δηλαδη να γραφτω σε μια τετοια λιστα.νομιζω οτι αυτες τις μαυρες ωρες οι συγγενεις ειναι αυτοι που αποφασιζουν τι θα κανουν και αφου καποιος εχει εκφρασει την επιθυμια του (καποια στιγμη της ζωης του) να δοθουν τα οργανα του.

eQMGp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...