Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια δε θελω να αποθηλασω τοσο νωρις

Recommended Posts

Αγαπητη Αγλαια και εμπειρες μανουλες του φορουμ!!Θα ηθελα τη βοηθεια σας σε ενα θεμα που με απασχολει.Ειμαι νεα μανουλα και θηλαζω τη μικρη μου εδω και 6 1/2 μηνες. Εδω και λιγο καιρο ενταξαμε στερεες τροφες(συμπληρωματικα στο θηλασμο - ΖΗΗΗΗΤΩΩΩΩ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ Η ΑΓΛΑΙΑ - και οχι οπως μου υπεδειξε ο γιατρος μας - για να απογαλακτισω σταδιακα και να βγω εξω, οπως χαρακτηριστικα και απαραδεκτα μου ειπε εκεινος. :evil::evil::evil: !!), στις οποιες η μικρουλα ανταποκρινεται με περισσο ενθουσιασμο!!

Αυτο που με προβληματιζει τωρα ειναι το εξης.Σε εικοσι περιπου ημερες θα αναγκαστω να γυρισω στη σχολη μου και να λειψω για πρωτη φορα απο κοντα της. Περαν του αγχους που θα την αποχωριστω ειμαι ιδιαιτερα ανησυχη, διοτι δε θελω να αποθηλασω τοσο νωρις!!!!!!! :roll:

Τα νεα δεδομενα θα ειναι ως εξης.Θα πρεπει να λειπω-ευτυχως- μονο μια φορα την εβδομαδα και για τις πρωινες ωρες 8-12!Πρωινο τρωει η μικρη κατα τις 7.30-8.00, οποτε αυτο ρυθμιζεται ευκολα. Το ζητημα ειναι μεχρι τις 12 :?::?:

Τι να κανω?Να χρησιμοποιησω για πρωτη φορα θηλαστρο και να της το δινει ο αντρας μου η να της δινει ενδιαμεσα φρουτο και στις 12 να δινω γαλα :?: Μηπως αυτο μειωσει την παραγωγη μου??Η μηπως να μου τη φερνει στη σχολη μετα το μαθημα και να της δινω κατα τις 11 γαλα??Βεβαια τρεις ωρες διχως τιποτα ενδιαμεσα θα της ειναι παααρα πολυ...βλεπετε ειναι φαγανουλα και το σπιτι μακρια απο τη σχολη!! :roll:

Επισης θα ηθελα να ρωτησω κατι ακομη...η μικρη καθεται στον δεξι μαστο πολυ λιγο και με μεγαλη νευρικοτητα, με αποτελεσμα να μην φορτωνει τοσο οσο ο αριστερος που τον προτιμα μεχρι το τελος του γευματος.Εχω προσπαθησει να κανω αυτο που εχετε καπου πει, δηλ. να τη βαζω καθε φορα και περισσοτερο αλλα.... τιποτα...καθεται οσο χρειαζεται για να μην υπερφορτωνει.Υπαρχει περιπτωση ο ενας μαστος να επηρεαζει τον αλλον και να μειωθει γενικα το γαλα:?: η ειναι χαζη η ερωτηση?

Σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη αν κουρασα!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

spyni, μην αγχώνεσαι, εδώ υπάρχουν μητέρες που δουλεύουν πολλές ώρες από πολύ νωρίς, καθώς και μητέρες που δουλεύουν σε βάρδιες και συνεχίζουν να θηλάζουν! Με μία φορά την εβδομάδα απουσία δεν υπάρχει πρόβλημα!

Σίγουρα θα της δίνει ο άντρας σου το φρούτο την ώρα που θα λείπεις. Καλό θα είναι να υπάρχει και ένα γεύμα γάλα για μετά, μπιμπερό αν δεν το έχει συνηθίσει δεν χρειάζεται να αρχίσει τώρα, κατ' ευθείαν με το ποτηράκι το εκπαιδευτικό.

Γράψε αν θέλεις λίγο τις συνήθειές σας, αν θηλάζει πριν ή μετά τα φρούτα, πόσα γεύματα γενικά κάνει τις ώρες που θα λείπεις, ώστε να σε βοηθήσουν και οι πιο έμπειρες μαμάδες.

Στο δεύτερο που αναφέρεις δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν μαμάδες που θηλάζουν μόνο από το ένα στήθος για καιρό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Κατ'αρχάς δεν κουράζεις κανένα! Τις ίδιες απορίες είχαμε και εμείς κάποτε...

Το μωρό σου είναι αρκετά μεγάλο, και από την στιγμή που έχετε αρχίσει στερεές και τις τρώει κιόλας θα είναι πολύ απλά τα πράγματα. Θα την ταίζεις πριν φύγεις, μετά από 2-3 ώρες, κατά τις 10-11 θα τρώει φρουτόκρεμα και όταν επιστρέψεις θα της δώσεις πάλι γάλα. Δεν νομίζω να χρειάζεται να αντλείς. Οι ώρες είναι λίγες. Εγώ δουλεύω 9 με 1 το πρωί από όταν ο μικρός ήταν 3 μηνών. Τις πρώτες μέρες ένιωθα το στήθος μου κάπως, μετά δεν είχα πρόβλημα. Εσύ θα πηγαίνεις μόνο μια φορά την εβδομάδα οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...:wink:

Για το θέμα του στήθους δεν μπορώ να βοηθήσω... :roll:

5Aqjp3.png

Κοριτσια ειστε απιστευτα ταχυτατες και προθυμοτατες!!!Σας ευχαριστω παααρα πολυ πηρα και απο τις δυο σας μεγαλο κουραγιο!! Γενικα πινει με ορεξη για περιπου 20 λεπτα και μετα απο κανα τεταρτο με εικοσαλεπτο δινω φρουτο η χορτοκρεατοσουπα.Τα τρωει ολα τοοοσο ευχαριστα, αλλοτε καθαριζει το πιατο και αλλοτε αφηνει λιγακι!!Αυτο γινεται ανα δυομιση ωρες, ενω τα στερεα ειναι 3 στον αριθμο.Το βραδυ κοιμαται ησυχα απο 9.30 - 10.00 μεχρι 7.30- 8.00.Κατα τις εντεκα - εχω αργησει!!! :cool: - της δινω κοιμισμενη το τελευταιο γευμα!!!

. Εγώ δουλεύω 9 με 1 το πρωί από όταν ο μικρός ήταν 3 μηνών. Τις πρώτες μέρες ένιωθα το στήθος μου κάπως, μετά δεν είχα πρόβλημα. Εσύ θα πηγαίνεις μόνο μια φορά την εβδομάδα οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα...:wink:

Εμένα στην αρχή έπινε γάλα που αντλούσα το πρωί πριν φύγω και το απόγευμα. Μετά από λίγο απ'όταν άρχισε στερεές σταμάτησα να αντλώ γιατί έτρωγε αρκετά και δεν ήθελε γάλα μετά. Εσύ καλό είναι να έχεις καβάτζα γάλα δικό σου στο ψυγείο αρχικά και βλλεποντας και κάνοντας...

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Επισης σε αυτο που μου λες Σοφουκα...το μπιμπερο ουτε να το δει δε θελει ενω δεν τα καταφερνει ουτε με το εκπαιδευτικο ποτηρακι.Μαλλον επειδη θελει δυναμη και δεν εχει μαθει να ρουφαει.Λες να πηραμε λαθος ποτηρακι?? Εγραφε πανω εκπαιδευτικο ποτηρακι non spill - μαλλον πρεπει να δοκιμασουμε διχως το non spill και ας χυνεται!Νερο πινει απο πολυ νωρις με κανονικο ποτηρι..και δεν πεφτει σταγονα!!!

Επισης σε αυτο που μου λες Σοφουκα...το μπιμπερο ουτε να το δει δε θελει ενω δεν τα καταφερνει ουτε με το εκπαιδευτικο ποτηρακι.Μαλλον επειδη θελει δυναμη και δεν εχει μαθει να ρουφαει.Λες να πηραμε λαθος ποτηρακι?? Εγραφε πανω εκπαιδευτικο ποτηρακι non spill - μαλλον πρεπει να δοκιμασουμε διχως το non spill και ας χυνεται!Νερο πινει απο πολυ νωρις με κανονικο ποτηρι..και δεν πεφτει σταγονα!!!

Τότε δίνεις και το γάλα με κανονικό! Και μπορεί και να μην χρειαστεί όπως λέει και η Ροζαλίτα, μπορεί να αρνηθεί να το πιει και να σε περιμένει. Θα σας καθοδηγήσει η ίδια. Να έχεις γάλα για τις πρώτες μέρες και σιγά σιγά θα δεις τι θα κάνει!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Rosalita μαλλον εχεις δικιο αυτο πρεπει να κανω!!Πω πω μου φαινεται βουνο αυτο με την τραπεζα γαλακτος. Θηλαστρο να παρω νοσοκομειακο??Συγγνωμη θα αργησω να απαντησω ξανα...την ακουω να τριβεται.Αργησα και παραπονιεται..Ευχαριστω πολυ παντως!!!

Δεν ξέρω για το θήλαστρο τι να σου προτείνω... Αν βρεις από καμιά γνωστή για να κάνεις πρόβα είναι το καλύτερο...Αν δεν έχει κάποια να πας να αγοράσεις νομίζω είναι ασύμφορο γιατί μπορεί να πάνε χαμένα τα λεφτά...Να αγοράσεις χειροκίνητο, που είναι φτηνότερο...είναι ταλαιπωρία...αν νοικιάσεις νοσοκομειακό δεν ξέρω αν μπορείς να νοικιάσεις με τη μέρα... ίσως είναι το καλύτερο αυτό...

5Aqjp3.png

Σοφουκα εχεις δικιο!Μαλλον τα μωρα ξερουν καλυτερα!!Ευχομαι απλα να μη μειωθει η παραγωγη διοτι ζηλευω αφανταστα τα κοριτσια που θηλασατε τοσο πολυ και θελω και εγω!!! :lol: Αναφορικα με το εφεδρικο γαλα θα πρεπει να παρω μαλλον νοσοκομειακο θηλαστρο???Και ειδικα μπιμπερο??Ποσο κραταει το γαλα στην καταψυξη??

Διαφημίσεις

spyni, για το πόσο κρατάει το γάλα, θα διαβάσεις στο υπόμνημα για τη διατήρηση του γάλακτος:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5559

Για τα δυο στήθη που ρωτούσες, δεν αλληλοεπηρεάζονται, το καθένα ρυθμίζει την παραγωγή του ανάλογα με τη ζήτηση.

Όταν λες ότι τρώει 3 στερεά, εννοείς 3 ολόκληρα γεύματα; Αν ναι, τότε μπορουν να δίνουν τα δυο γεύματα τις ώρες που λείπεις και τις υπόλοιπες ώρες μόνο να θηλάζεις. Αν είναι όντως έτσι, είναι νωρίς για 3 γεύματα, έχετε καιρό ακόμη ;)

Καλή αρχή!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

αγαπητη amaretto!!σε ευχαριστω για τα οσα λες.Η αληθεια ειναι φαγανη η μικρουλα μου. το πρωι τρωμε φρουτο - παντα μετα το θηλασμο- το μεσημερακι κρεατοχορτοσουπα και το απογευματακι λιγο καροτο-πατατα η ξανα φρουτο η χυμο.Παντα ομως μετα το γαλα μου.οι ωρες απουσιας μου θα ειναι ευτυχως λιογες, οποτε μονο ισως λιγο φρουτο και οπως ειπαν τα κοριτσια γαλα δικο μου, το οποιο θα εχω αφησει.Δεν ξερω μου φαινεται δυσκολο...

Δεν είχα καταλάβει ότι τρώει τρία γεύματα στερεές! Νόμιζα ότι τρώει μόνο φρούτα! :oops: Τότε μπορείς να κάνεις αυτό που λέει η Amaretto, δύο γεύματα στερεές τις ώρες που λείπεις και μετά θα αναπληρώνεις με το θηλασμό. Και αφού πίνει από κανονικό ποτήρι, είπαμε, δεν χρειάζεται μπιμπερό! Ίσως βέβαια έτσι να μη χρειάζεται να αφήνεις καθόλου γάλα... Θα θηλάζεις περισσότερο όταν θα γυρίζεις σπίτι.

Αν θέλεις να νοικιάσεις για 15 μέρες θήλαστρο, για καλό και για κακό, μήπως και ζητάει η μικρούλα γάλα, δες εδώ τηλέφωνα των εταιρειών που τα νοικιάζουν, να ρωτήσεις για το κόστος κλπ.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δεν είχα καταλάβει ότι τρώει τρία γεύματα στερεές! Νόμιζα ότι τρώει μόνο φρούτα! :oops: Τότε μπορείς να κάνεις αυτό που λέει η Amaretto, δύο γεύματα στερεές τις ώρες που λείπεις και μετά θα αναπληρώνεις με το θηλασμό. Και αφού πίνει από κανονικό ποτήρι, είπαμε, δεν χρειάζεται μπιμπερό! Ίσως βέβαια έτσι να μη χρειάζεται να αφήνεις καθόλου γάλα... Θα θηλάζεις περισσότερο όταν θα γυρίζεις σπίτι.

Αν θέλεις να νοικιάσεις για 15 μέρες θήλαστρο, για καλό και για κακό, μήπως και ζητάει η μικρούλα γάλα, δες εδώ τηλέφωνα των εταιρειών που τα νοικιάζουν, να ρωτήσεις για το κόστος κλπ.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1678

Σοφουκα σε ευχαριστω πολυ πολυ!!Θα το κοιταξω αμεσα!

spyni μου γνώμη μου είναι οτι δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα . Το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό και το παιδάκι σου σχεδόν δε θα το καταλάβει. Τάισε την πρίν φύγεις οπότε κατά τις 1000 αν φάει κρέμα σε 2 ώρες θα έχεις γυρίσει οπότε θα τη βάλεις από το στήθος που δεν τρώει πολύ για να το προκαλέσει να βγάλει τη ίδια ποσότητα γάλακτος.

Συμφωνώ με τα κορίτσια να νοικιάσεις ένα θήλαστρο για να έχεις μια μικρή τράπεζα γάλακτος σε περίπτωση που αργήσες ή κάτι τέτοιο, αν και υπάρχει περίπτωση επειδή όπως έγραψες η μικρή σου είναι φαγανή να μη μπορείς να βγάλεις ιδιαίτερη ποσότητα και μόνο να αγχωθείς. Γάλα φυσικά και έχεις και ο ένας μαστός δεν επηρεάζει τον άλλο απλά από τον ένα θα παράγεις λιγότερο γάλα αν δεν κάθεται το μωρό την ίδια ώρα.

Γιατί δε προσπαθεις να φτίαξεις το προγραμμα του για αυτό το 4-ωρο από τώρα ώστε και το μπεμπάκι να μη δυσκολευτεί όταν θα λείψεις!!!

ΜΗΝ αγχώνεσαι , Εγώ όταν ξεκίνησα στη δουλειά έλειπα 9 ώρες και η μικρή μου δεν έτρωγε παρά 5 κουταλιές κρέμα ή φαγητό. Ευτύχως η πείνα την έκανε να προσαρμοστεί.

Το γάλα σου αν δοκιμάσεις μπορείς να της το δώσεις και με κουταλάκι!

Καλή επιτυχία!!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

spyni μου γνώμη μου είναι οτι δε θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα . Το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό και το παιδάκι σου σχεδόν δε θα το καταλάβει. Τάισε την πρίν φύγεις οπότε κατά τις 1000 αν φάει κρέμα σε 2 ώρες θα έχεις γυρίσει οπότε θα τη βάλεις από το στήθος που δεν τρώει πολύ για να το προκαλέσει να βγάλει τη ίδια ποσότητα γάλακτος.

Συμφωνώ με τα κορίτσια να νοικιάσεις ένα θήλαστρο για να έχεις μια μικρή τράπεζα γάλακτος σε περίπτωση που αργήσες ή κάτι τέτοιο, αν και υπάρχει περίπτωση επειδή όπως έγραψες η μικρή σου είναι φαγανή να μη μπορείς να βγάλεις ιδιαίτερη ποσότητα και μόνο να αγχωθείς. Γάλα φυσικά και έχεις και ο ένας μαστός δεν επηρεάζει τον άλλο απλά από τον ένα θα παράγεις λιγότερο γάλα αν δεν κάθεται το μωρό την ίδια ώρα.

Γιατί δε προσπαθεις να φτίαξεις το προγραμμα του για αυτό το 4-ωρο από τώρα ώστε και το μπεμπάκι να μη δυσκολευτεί όταν θα λείψεις!!!

ΜΗΝ αγχώνεσαι , Εγώ όταν ξεκίνησα στη δουλειά έλειπα 9 ώρες και η μικρή μου δεν έτρωγε παρά 5 κουταλιές κρέμα ή φαγητό. Ευτύχως η πείνα την έκανε να προσαρμοστεί.

Το γάλα σου αν δοκιμάσεις μπορείς να της το δώσεις και με κουταλάκι!

Καλή επιτυχία!![/

Αγαπητη μου bob bon!!! να χαιρεσαι και εσυ την οικογενεια σου!!σε ευχαριστω για το κουραγιο που μου δινεις!!Το εχω πραγματι αναγκη!!ΦΥσικα εχω διαβασει τοοοσα εδω μεσα, που το δικο μου φανταζει μαλλον μικρο.Ομως το αγχος παραμενει και μαλιστα μεγαλο.Θα ακολουθησω τη συμβουλη σας και θα ενοικιασω θηλαστρο για παν ενδεχομενο!!Επισης θα δοκιμασω οπως λες να την προσαρμοσω τη μικρουλα απο τωρα!Ιδωμεν!!Το γνωριζω απο εμπειρια μου πως ενα κοινο θηλαστρο ισως με αγχωσει - ειχα δοκιμασει στην αρχη να βγαλω, ετσι απο περιεργεια-και ενω το παιδακι πνιγοταν απο το πολυ γαλα, ζητημα αν εβγαλα 40-50ml. Οσο για αυτο με το μαστο οντως υπαρχει-η λεγομενη χα χα!- διαφορα στηθους. Στην αρχη ενιωθα περιεργα, τωρα πια δε με νοιαζει!

Σε ευχαριστω και παλι!!!!! :D

• 3 χρόνια μετά...

Γεια σας κοριτσια,

Το κοριτσακι μου ειναι 9 1/2 μηνων και σε 3 μηνες επιστρεφω στη δουλεια δυστυχως ( θα ειναι 1 ετους κ 1/2 μηνος), θηλαζω αποκλειστικα. Τρωει η μικρη πλεον 3 γευματα στερεες και θηλαζει 4-5 φορες τη μερα. Το βραδυ δε ξυπναει πλεον απ οταν εκλεισε 1 μηνος. Απ την μια πρεπει να αποθηλασω αλλα δε θελω, ειμαι τρελη? απ την αλλη λεω για να κρατησω ενα γευμα το βραδυνο της μετα το χρονο. Ειναι εφικτο? Ποσο καιρο πριν πρεπει να μπω σε διαδικασια αποθηλασμου? Μπορω να κρατησω το βραδινο χωρις να μου ρχεται γαλα στη δουλεια? Η μικρη ειναι κολλημενη με το θηλασμο και αν δε θηλασει δε κοιμαται τα κλασσικα...αλλα κι εμενα μαρεσει πολυ...Ευχαριστω.εαν εχετε οποιασηποτε προταση αλλη πειτε μου ;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...