Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ???

KANGOO

Recommended Posts

Εντάξει,συμπεθέρα.Να κάνω νύφη κτηνίατρο,τέλειο(παιδικό μου όνειρο).

κορη κτηνιατρο και γαμπρο επιστημονα!!!πα!πα!σκαστε οχτροι μας

my 3 little stars are my reason to be2946785n7mfu4of95.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 95
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γελασα πολυ με τις απαντήσεις σας :D . Περα ομως απο το αστειο εσυ θα προοτρέπατε ίσως και να επιμένατε σε κάποια πράγματα στο παιδί σας? Π.χ εγω εχω μεγάλη ανασφάλεια για το επαγγελματικό του και οικονομικο του μέλλον και λέω στον άντρα μου θα τον πείσω η πχ αν κανω κορη αυριο μεθαυριο θα τους πεισω να διαλεξουν σχολες που θα μπουν στο δημοσιο κατευθειαν, πχ.αστυνομια η φυσικοθεραπευτες οπου σιγουρα δυστυχως (βεβαια για τους άλλους) το μεροκάματο σίγουρα θα βγαίνει. Ο αντρας μου με φωναζει οτι δεν θα κανω εγω κουμαντο στα παιδια και τετοια....... εγω θελω πχ να μαθουν 2 γλωσσες νωρις να ξεκιηνουσουν ο αντρας μου μου λεει οτι θα τα ΄΄πνιξω΄΄ τα παιδια οτι θα γινω και εγω σαν τους δικους μου. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΛΕΩ: ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΚΟΠΕΣΑ!

Αχ πειτε μου βρε κοριτσια και εσεις γιατι νοιθω λιγο ουφο

εγώ πειράζει που δεν κάνω για το παιδί μου ακόμα...αλλά για τον εαυτό μου και τον άντρα μου?????

ψυχή έχουμε κι εμείς οι μανούλες!!

Tο αυτό ;)

Δεν έχω μπει στον πειρασμό να κάνω όνειρα για τη μικρή πλην του να είναι υγιής! Θέλω το κεφάλι μου να είναι καθαρό από δικά "θέλω" όταν εκείνη θα έρθει να με συμβουλευτεί ή μου ανακοινώσει ή οτιδήποτε....

Αν υποθέσουμε ότι κάνω κάποια όνειρα είναι πολύ κοντινά: π.χ. Το καλοκαίρι (το επόμενο) να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάμε κάπου αλλού διακοπές αντί για το εξοχικό των πεθερικών. :roll:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Tο αυτό ;)

Δεν έχω μπει στον πειρασμό να κάνω όνειρα για τη μικρή πλην του να είναι υγιής! Θέλω το κεφάλι μου να είναι καθαρό από δικά "θέλω" όταν εκείνη θα έρθει να με συμβουλευτεί ή μου ανακοινώσει ή οτιδήποτε....

Αν υποθέσουμε ότι κάνω κάποια όνειρα είναι πολύ κοντινά: π.χ. Το καλοκαίρι (το επόμενο) να μπορέσουμε όλοι μαζί να πάμε κάπου αλλού διακοπές αντί για το εξοχικό των πεθερικών. :roll:

ακριβώς...να δούμε και πως θα είναι τα πράγματα σε 10-15 χρόνια!!!

μπορεί να αλλάξουν πολλά σε διάφορα επαγγέλματα!!

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

Όχι απλά κάνω όνειρα αλλά οργιάζω.Θέλω ο γιος μου να γίνει πολιτικός και να πετύχει την εξάλειψη της πείνας και της αρρώστιας στις χώρες του 3ου κόσμου,τη διαγραφή των χρεών,την παύση των πολέμων...Η κόρη μου θέλω να γίνει επιστήμονας,ν'ανακαλύψει τη θεραπεία για τον καρκίνο.Φυσικά ν'αγαπήσουν και ν'αγαπηθούν,να κάνουν παιδιά,να ζήσουν ευτυχισμένα...Ψωνάρα!!!

με κάλυψες!

μήπως είσαι η δίδυμη αδερφή μου;

τα ίδια έχω ονειρευτεί κι εγώ για την κόρη μου! να βοηθήσει τον κόσμο να γίνει καλύτερος, να θεραπεύσει αρρώστους με την ανακάλυψη που θα κάνει... να κάνει πολλά παιδάκια, νωρίς, όχι σαν εμένα, να την καμαρώνω ευτυχισμένη,....

και αν δεν έχει χώρο η κόρη μου για τα όνειρά μου... λογικό το βρίσκω... θα κάνω ό,τι μπορώ να πραγματοποιηθούν τα όνειρά της!

ο σύζυγος την θέλει συνεχίστριά του, ποινικολόγο! μπλιάχ!

θα στενοχωρεθώ αν γίνει νομικός! αλλά αν την βρίσκει πάσο.

τα όνειρα δεν κοστίζουν. αρκεί να μην γίνουν εφιάλτης ούτε σε εμάς ούτε στα παιδιά μας!:cool:

εγώ πειράζει που δεν κάνω για το παιδί μου ακόμα...αλλά για τον εαυτό μου και τον άντρα μου?????

ψυχή έχουμε κι εμείς οι μανούλες!!

Εννοείται ότι θέλω να ακουσω και τις δικες σας γνωμες!

με κάλυψες!

μήπως είσαι η δίδυμη αδερφή μου;

τα ίδια έχω ονειρευτεί κι εγώ για την κόρη μου! να βοηθήσει τον κόσμο να γίνει καλύτερος, να θεραπεύσει αρρώστους με την ανακάλυψη που θα κάνει... να κάνει πολλά παιδάκια, νωρίς, όχι σαν εμένα, να την καμαρώνω ευτυχισμένη,....

και αν δεν έχει χώρο η κόρη μου για τα όνειρά μου... λογικό το βρίσκω... θα κάνω ό,τι μπορώ να πραγματοποιηθούν τα όνειρά της!

ο σύζυγος την θέλει συνεχίστριά του, ποινικολόγο! μπλιάχ!

θα στενοχωρεθώ αν γίνει νομικός! αλλά αν την βρίσκει πάσο.

τα όνειρα δεν κοστίζουν. αρκεί να μην γίνουν εφιάλτης ούτε σε εμάς ούτε στα παιδιά μας!:cool:

αχ τι ωραια κουβεντα αυτη...... αυτο λεω και εγω

Διαφημίσεις

Γλυκές μανούλες!!!!!......υπάρχει αλήθεια γονιος που δεν κάνει όνειρα για τα παιδιά του;;Μην ξεχνάτε ότι και εμείς κάποτε είμασταν παιδιά!..Δείτε το και απ' αυτή την πλευρά!!

Αντιγράφω ενα ποίημα και σας εύχομαι τα όνειρά σας να "ταιριάζουν" με εκείνα των παιδιών σας!

http://www.youtube.com/watch?v=gRIkUrDcN4M&feature=player_embedded

Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου

Είναι οι γιοι και οι κόρες της λαχτάρας της Ζωής για τη Ζωή.

Δημιουργούνται διαμέσου εσένα, αλλά όχι από σένα

Κι αν και βρίσκονται μαζί σου, δε σου ανήκουν.

Μπορείς να τους δώσεις την αγάπη σου, αλλά όχι τις σκέψεις σου

Αφού ιδέες έχουν δικές τους.

Μπορείς να δίνεις μια στέγη στο σώμα τους, αλλά όχι και στις ψυχές τους

Αφού οι ψυχές τους κατοικούν στο σπίτι του αύριο

που εσύ δεν πρόκειται να επισκεφτείς ούτε και στα όνειρά σου.

Μπορείς να προσπαθήσεις να τους μοιάσεις

αλλά μη γυρέψεις να τα κάνεις σαν εσένα

Αφού η ζωή δεν πάει προς τα πίσω ούτε ακολουθεί στο δρόμο του το χτες

Είσαι το τόξο από το οποίο τα παιδιά σου

ωσάν ζωντανά βέλη ξεκινάνε για να πάνε μπροστά.

Ο τοξότης βλέπει το ίχνος της τροχιάς προς το άπειρο

και κομπάζει ότι με τη δύναμή του

τα βέλη του μπορούν να πάνε γρήγορα και μακριά.

Άς χαροποιεί τον τοξοτή ο κομπασμός του

Αφού ακόμα κι αν αγαπάει το βέλος που πετάει

έτσι αγαπά και το βέλος που μένει στάσιμο.”

Χαλίλ Γκιμπράν, ο προφήτης. Υπέροχα ποιήματα για τη ζωή, το γάμο, τη φιλία, το σχολείο, τη μόρφωση κλπ κλπ κλπ. Άσχετο, αλλά αν πέσει στα χέρια σας αυτό το βιβλιαράκι, ρίξτε του μία ματιά.

Νομίζω λίγο πολύ όλοι οι γονείς έχουν τέτοιες ανασφάλειες. Και οι δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας επιτείνουν τα προβλήματα και την αγωνία.

δεν με νοιαζει τι θα κανει.. απλα θελω ο,τι διαλεξει ή ο,τι του προκυψει, ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΕΙ.. να το κανει με κεφι και παθος.. τι να το κανω αν γινει λεφτας μεγαλογιατρος και μισει τη δουλεια του.. 1000 φορες μπετατζής με μερακι.. με ολη μου την ειλικρινεια σας το λεω..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

εγώ θα 'θελα τα παιδιά μου να γίνουν.....

ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

να σκέφτονατι και να πράττουν χωρίς "πρέπει" και κοινωνικά στερεότυπα....

να αποφασίζουν ελεύθερα και με τη ψυχή τους για οδηγό!!!!!

ζητάω πολλά;;;;;;;;;;;

αν δεν την γουστάρει την ιατρική, θα χαιρόμουν να γινόταν νηπιαγωγός, δασκάλα!

δικά μου απωθημένα, ομολογώ, αλλά τόσο όμορφα επαγγέλματα, με πολλή αγάπη, προσφορά!

πάντως την βλέπω λογού και ανησυχώ...μήπως κόλλησε από τον μπαμπά της.

επειδή έχει τον χαρακτήρα μου, ελπίζω να διαλέξει βάσει των δικών της προτιμήσεων.

εγώ την πάτησα με το να κάνω το χατήρι στον πατέρα μου. τόση αδυναμία!

η αδερφή μου, επειδή δεν τα πάει με τίποτα τα διαβάσματα-εξετάσεις, θέλει να γίνει η κόρη της κομμώτρια, παρουσιάστρια... τα συναφή. η αδερφή μου είναι άνεργη γεωπόνος! λογικό!

εγώ θα 'θελα τα παιδιά μου να γίνουν.....

ελεύθεροι σκεπτόμενοι άνθρωποι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

να σκέφτονατι και να πράττουν χωρίς "πρέπει" και κοινωνικά στερεότυπα....

να αποφασίζουν ελεύθερα και με τη ψυχή τους για οδηγό!!!!!

ζητάω πολλά;;;;;;;;;;;

oui αγαπητή μου και ζητάς κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να εφαρμόσεις. Γιατί αναγκαστικά θα χρειαστεί πολλές φορές να τους πεις τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν και τι δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν... οπότε έχεις κάνει εσύ η ίδια την αρχή για τον περιορισμό της ελευθερίας τους. Δεν κατηγορώ κάτι... έτσι είναι εφόσον φέρνουμε παιδιά σε μια οργανωμένη κοινωνία με κανόνες. Αυτό που μπορούμε να τους μάθουμε για να μπορούν να είναι λίγο πιο ελεύθεροι είναι η αναλυτική σκέψη.

(Λορέτα Ποντικίνα)

oui αγαπητή μου και ζητάς κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να εφαρμόσεις. Γιατί αναγκαστικά θα χρειαστεί πολλές φορές να τους πεις τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν και τι δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν... οπότε έχεις κάνει εσύ η ίδια την αρχή για τον περιορισμό της ελευθερίας τους. Δεν κατηγορώ κάτι... έτσι είναι εφόσον φέρνουμε παιδιά σε μια οργανωμένη κοινωνία με κανόνες. Αυτό που μπορούμε να τους μάθουμε για να μπορούν να είναι λίγο πιο ελεύθεροι είναι η αναλυτική σκέψη.

για το συγκεκριμένο θέμα του επαγγέλματος δε πρόκειται να τους πω τι θα κάνουν και τι όχι.... ανήκω σε εκείνα τα παιδιά που θυσίασαν τα "επαγγελματικά θέλω" τους για χάρη των γονιών τους..... σπούδασαν κάτι "καλό", κοινωνικά αρεστό κι ας μην τους άρεσε.... με αποτέλεσμα ποτέ να μην το αγαπήσουν και ποτέ να μη δουλέψουν πάνω σε αυτό όσο κι αν προσπάθησαν ύστερα να τους πείσουν πως θα ήτανε μια ιδανική δουλειά....

στα 24 μου ξεκίνησα να μάθω κάτι επίτέλους που πραγματικά μου άρεσε... ξεκίνησα βιολί!!!! κανείς δεν ήταν σύμφωνος με αυτή τη "τρέλα" αλλά εγώ την απόλαυσα!!!

γι αυτό λέω πως πάνω σ' αυτό το ζήτημα θα κάνουν ότι θέλουν στ' αλήθεια.... κι ας μη μου σρέσει εμένα καθόλου, αρκεί να αρέσει σ' συτά!!!!

κι αν αγαπούν τη δουλεία τους σίγουρα θα τη κάνουν καλά.... αν όχι χέστα, πάντα θα πηγαίνουν από αγγαρεία....

όσο για τα υπόλοιπα.... δεν έχεις κι άδικο.... σε μια κοινωνία κουκουλωμένη από "πρέπει" δεν είναι καθόλου εύκολο να λειτουργήσει κανείς ελεύθερα.... τουλάχιστον κάποιες επιλογές μας ας είναι ελεύθερες!!!!!

Μπουνίτσα στα επαγγελματικά συμφωνούμε :D Εγώ στάθηκα κυρίως στα "πρέπει" και στα "στερεότυπα" γιατί κι εμένα με απάσχολησε πολύ πριν κάνω παιδί (και ακόμα με απασχολεί) και τελικά απ' όπου κι αν το έπιασα δεν βρήκα τρόπο να είναι ελεύθερο.

(Λορέτα Ποντικίνα)

Μπουνίτσα στα επαγγελματικά συμφωνούμε :D Εγώ στάθηκα κυρίως στα "πρέπει" και στα "στερεότυπα" γιατί κι εμένα με απάσχολησε πολύ πριν κάνω παιδί (και ακόμα με απασχολεί) και τελικά απ' όπου κι αν το έπιασα δεν βρήκα τρόπο να είναι ελεύθερο.

ρε παιδί μου.... άκου τι σκέφτομαι....

σαν παιδιά κάποιο ψώνιο δε θα έχουν;;;

κάποιο κόλλημα;;; κάτι που να γουστάρουν!!!!

Ε αυτό λέω.... να το κάνουν κι επάγγελμα.....

γιατί αν ρωτούσες εμένα τι θα ήθελα να γίνω τώρα θα σου απαντούσα κάτι σχετικό με βιβλία, μουσική, ζωγραφική κι άλλα τέτοια αγαπημένα.... αλλά κάπως αβέβαια σε θέμα δουλείας....

δεν είναι μια μορφή ελευθερίας;;;;

Εγω πιστευω, οτι ...

Ο,τι κανεις ως δουλεια, δλδ στο μυαλο σου εχεις οτι ειναι βιοποριστικο, αμεσως χανει την χαρη του....ειναι δουλεια! Δεν ειναι χομπυ, ψωνιο, κλιση ή ο.τι αλλο πλεον....Γενικα, δε πιστευω οτι υπαρχει αυτο που λεμε "γουσταρω τη δουλεια μου" κατα βαθος. Οκ! μπορει να την προτιμω απο αλλες, μπορει ωρες ωρες να με γεμιζει ή δε ξερω κι εγω τι αλλο, αλλα! δε το κανω για παρτυ μου, για να με ευχαριστει...το κανω για να βγαζω λεφτα....οποτε....χανει αμεσως αμεσως ....

Γι'αυτο ολοι περιμενουν να ερθουν οι αργιες! :P (Aστειακι αν και λιγο ανοστο)....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...