Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

mata

Recommended Posts

mata, στο τσιγάρο ένα μέρος του εθισμού είναι σωματικό αλλά υπάρχει κι ένα πολύ σημαντικό μέρος που είναι ψυχολογικό. Δεν μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω, δεν ήμουν ποτέ εξαρτημένη από το τσιγάρο αν κι έχω καπνίσει ευκαιριακά. Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να ζητήσεις την υποστήριξη ενός ειδικού (ενός ψυχοθεραπευτή που σου τον έχουν συστήσει). Δεν είναι το ίδιο εύκολο ή το ίδιο δύσκολο για τον καθένα να κόψει το τσιγάρο. Κάθε ένας είναι πολύ διαφορετική περίπτωση... Δυστυχώς μία ή λίγες συνταγές δεν μπορούν να τους καλύψουν όλους. :?

Σου εύχομαι καλό κουράγιο και γρήγορα καλή επιτυχία! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 945
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έλενα συμφωνώ ότι είναι το ψυχολογικό το σοβαρότερο μερος στην διακοπή. Και σίγουρα η αλλαγή συνηθειών μπορεί να βοηθήσει. Θα το προσπαθήσω, μπορεί και να αποδόσει....ευχαριστώ :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Έλενα συμφωνώ ότι είναι το ψυχολογικό το σοβαρότερο μερος στην διακοπή. Και σίγουρα η αλλαγή συνηθειών μπορεί να βοηθήσει. Θα το προσπαθήσω, μπορεί και να αποδόσει....ευχαριστώ :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

SD το γεγονός ότι το έχεις κόψει για άλλο λόγο (και μάλιστα σοβαρό και ευχάριστο)και όχι γιατί το θέλησες η ίδια, είναι κάτι που συνήθως σε κάνει να θέλεις να το ξαναρχίσεις. Σε καταλαβαίνω για το πώς νοιώθεις! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

και ειμαι και παλι εγκυος οποτε συνεχίζω ακαθεκτη!!! :D:D

Οπότε σε βλέπω να μην το ξαναρχίζεις!!!Και μάλιστα για ευχάριστο λόγο!!

Παρεπιμπτόντως χαίρομαι που σε ξαναβλέπω γιατί σε έχασα!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κι εγω θελω να το κοψω... αλλα ΔΕΝ το εχω παρει ζεστα...

Θελει πρωτα αποφαση !!! Όσοι το εχουν καταφερει αυτο μου λενε... Εγω ομως δεν τα καταφερνω... :oops:

Γι΄'αυτό εγω βάλει το θέμα. Μπας και παρασυρθούμε ομαδικά!!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Αγλαϊα, σ'ευχαριστώ για την γνώμη σου. Συμφωνώ σε όσα λές. Ειδικό στην πόλη μας, που να έχω ακούσει κάποιον να πήγε και να τον προτείνει ως καλό, δεν γνωρίζω. Οπότε θα προσπαθήσω, με όποιον τρόπο βρώ ως καταλληλο αναγκαστικά μόνη μου. Το σωματικό θα προσπαθήσω να βρώ ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να το παλέψω. Για το ψυχολογικό που είναι και το πιο σημαντικό, θα βρω υποστήριξη και ιδέες για αλλαγή τρόπου σκέψης στο θέμα αυτό, στην οικογένεια μου, και εδώ σε όλες εσάς, που γράφετε τις απόψεις, εμπειρίες σας ή και λύσεις. Και σας ευχαριστώ θερμά, μια που πολλές από εσάς δεν είστε καν καπνίστριες! :D

Ελπίζω συνεχίζοντας, να παρασυρθούν και άλλα κορίτσια και να έχουμε καλά αποτελέσματα!!!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Κι εγώ αν και δεν κάπνιζα παααααρα πολύ (μισό πακέτο την ημέρα, άντε ένα σε εξόδους) το έκοψα μαχαίρι με το που είδα το τεστ θετικό...

Δεν μου εχει λείψει καθόλου μπορώ να πω αλλά που και που το ζηλεύω

Ο μόνος μου φόβος είναι να μην το ξαναρχίσω!!!

Ο αντρας μου φανατικός αντικαπνιστής, αυτό θα βοηθήσει πολύ , οπως επίσης και ότι ποτέ δεν με καταπίσεσ να μην καπνίζω...αλλά στη δουλειά καπνίζουν όλοι πολύ! Εκεί όσο και να το κάνεις επηρεάζεσαι...

Ευτυχώς μετακομίζουμε σε καινούργια κτίρια και εκει θα απαγορευέται ρητώς το κάπνισμα, οπότε όταν ξαναγυρίσω στη δουλειά δεν θα επηρεάζομαι τόσο!!!

Θέλω τόσο να μην το ξαναρχίσω, ελπίζω να το καταφέρω...

eNeap2.pngNziDp2.png

galat, νομίζω ότι είναι στο χέρι σου από τη στιγμή που νοιώθεις τόσο έντονη την επιθυμία να μην το ξαναρχίσεις. Ακόμα και ο φόβος που νοιώθεις νομίζω ότι θα σε αποτρέψει από το να ανάψεις έστω και μόνο ένα τσιγάρο. Αλλά ακόμα και να παρασυρθείς έστω και κάποια στιγμή αν πράγματι δεν το θέλεις, δεν πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή σημαντική αφορμή για να ξαναρχίσεις. Σου το εύχομαι πάντως να μείνεις άκαπνη!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Συγχαρητηρια στις κοπελες που δεν καπνιζουν ή το εκοψαν.

Εμενα γιατι μ'αρεσει τοσο πολυ το τσιγαρο και δεν θελω με τιποτα να το κοψω. Το βρισκω σαν παρηγορια.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Εγω δεν καταλαβαινω τον λογο που καπνιζουν ορισμενες τσουπρες εδω μεσα....

Η δικια μου παλι αν της δωσεις μια κουτα τσιγαρα ειναι ικανη σε μια εβδομαδα να τα αποτελειωσει!!! Που να την κλεισουν και στην φυλακη!!! :shock: Δεν με συμφερει!!!

Οι δικαιολογιες του τυπου "μισο το εκανα","μολις το αναψα εκανα μια δυο τζουρες και το πεταξα" σε μενα δεν περνανε...Απο την στιγμη που το αναβεις,τελος...μετραει για ενα.

Καπνιζει και κατι σαχλοτσιγαρα...των 2€ με ανακυκλωμενο καπνο...μπλιαχ!!!

Η το τσιγαρο ή εγω....αποφασισε :x

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Εγώ καπνιζα πριν μείνω έγκυος 1 πακετάκι την ημέρα!

Γενικότερα νιώθω καλά γιατί δεν θέλω να κάνω κακό στον μπέμπη μου,

γνωρίζοντας οτι κάποια στιγμή θα ξανακαπνίσω μόλις τελειώσω και με τον θηλασμό!

Αν σκεφτόμουν οτι για όλη μου την ζωή δεν θα ξανακαπνίσω δεν θα έκλεγα απλά mata μου αλλά θα τρελαινόμουν!

Και εγώ έτσι κατάφερα να το κόψω στην εγκυμοσύνη, με τη σκέψη ότι θα ξανακαπνίσω. Μόνο που εγώ έχω τελειώσει με το θηλασμό και έχω ξαναρχίσει το κάπνισμα, όχι βέβαια με την ίδια συχνότητα όπως παλιά γιατί που χρόνος. Η αλήθεια πάντως είναι ότι αν ποτέ αποφάσιζα να το κόψω οριστικά θα ήθελα να κρατήσω το πρώτο τσιγάρο της ημέρας και το τελευταίο αφότου έχω κοιμήσει το μωρό.

Evita μου ούτε λόγος να γίνεται αν μπορεί κάποιος να διατηρήσει μόνο το πρώτο και το τελευταίο. Το θέμα είναι ότι εδώ μιλάμε για πολλά πρώτα και πολλά τελευταία. Τελειωμός δεν υπάρχει! Μιλάμε για 1,5 πακέτο την ημέρα. Εκτός από την υγεία σκεφτείτε και το κόστος. Τίποτα να μην ψωνίσω για τον εαυτό μου για έναν΄ολόκληρο μήνα δίνω τουλάχιστον 100 € στα τσιγάρα. Και είμαι ιδιωτική υπάλληλος. :cry: Αλλά και καλυτερα δηλαδή γιατί έτσι σκέφτομαι και την υγεία μου αλλά και την υγεια της τσέπης μου. Κάτι πρέπει να κάνω και μάλιστα σύντομα. Όσο για τη λύση του ενός το πρωί και ενός το βράδυ δεν πιστεύω ότι θα έπιανε σε μένα. Είναι καλή αλλά ισως αποδίδει σε άλλους. Εγώ όσες φορές προσπάθησα να βάλω φρένο πάντα παρασυρόμουν! :cry:

Πρέπει να δράσω άμεσα!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

mata μου εκ πείρας θα σου πω ότι ένας τρόπος για να περιορίσεις το κάπνισμα είναι όχι να πεις δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ, αυτό μπορεί να σου τη δώσει άσχημα στα νεύρα, αλλά να κάνεις το εξής: κάθε φορά που νιώθεις την ανάγκη να καπνίσεις, να λες θα το κάνω σε πέντε λεπτά και ξανά μετά σε πέντε λεπτά οπότε αν το εφαρμόσεις αυτό για ένα διάστημα περίπου ενός μήνα θα δεις ότι θα καπνίζεις πολύ πιο αραιά και θα το απολαμβάνεις περισσότερο (όχι να σε πιάνει στο τέλος το στομάχι και το κεφάλι από τα πολλά τσιγάρα).

Και κάτι ακόμα, προσπάθησε να αποσυνδέσεις ορισμένες δραστηριότητες από το τσιγάρο. Είναι λίγο ζόρι στην αρχή αλλά μετά δεν σου περνάει καν από το μυαλό να καπνίσεις. Εγώ αναγκάστηκα να το κάνω αυτό λίγο πριν την εγκυμοσύνη λόγω μη καπνιστών συναδέλφων και τελικά μου βγήκε σε καλό. Να φανταστείς ότι παλιά όταν ταξιδεύαμε ντουμανιάζαμε το αμάξι και τώρα ούτε καν μας περνάει από το μυαλό να καπνίσουμε και δεν ζοριζόμαστε καθόλου. Ή μέσα στο σπίτι που παλιά μας φαινόταν αδιανότητο να μην καπνίσουμε τώρα έχει απαγορευτεί δια ροπάλου, απλά το συνηθίσαμε και δεν μας κακοφαίνεται καθόλου, ίσα ίσα που μοσχοβολάει και ξεφορτωθήκαμε και την ενοχλητική κιτρινίλα.

Τώρα θα μου πεις, καλά μας δίνει και συμβουλές κάποια που ούτε η ίδια δεν έχει καταφέρει να το κόψει; Θα σου πω όμως ότι εγώ δεν νομίζω ότι θα μπορέσω ποτέ να το κόψω γιατί βαθιά μέσα μου δεν θέλω και υπάρχουν στιγμές που με χαλαρώνει αφάνταστα. Όμως στη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαπίστωσα ότι με τους παραπάνω τρόπους μπόρεσα να το περιορίσω στην αρχή στα 2-3 τσιγάρα και μετά να το κόψω τελείως.

Θεωρώ πάντως ότι είναι μια προσπάθεια που χρειάζεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο ώστε να προσαρμοστεί ομαλά το μυαλό κα το σώμα, αλλιώς το κόστος είναι μεγάλο όσον αφορά την ηρεμία σου και την ηρεμία των γύρω σου :)

Α και κάτι άλλο. Μην σκέφτεσαι τις αρνητικές επιπτώσεις στην τσέπη σου γατί είναι αγχωτικό. Σου λέω με βεβαιότητα ότι και να το κόψεις σε βλακείες θα πηγαίνουν τα λεφτά.

Διαφημίσεις

Αν σκεφτόμουν οτι για όλη μου την ζωή δεν θα ξανακαπνίσω δεν θα έκλεγα απλά mata μου αλλά θα τρελαινόμουν!]

ένας τρόπος για να περιορίσεις το κάπνισμα είναι όχι να πεις δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ, αυτό μπορεί να σου τη δώσει άσχημα στα νεύρα]

Τελικά αυτό που με έκανε να νοιώθω κάθε φορά αυτή την κατάθλιψη ήταν αυτός. Οι βαρυσήμαντες δηλώσεις. Μάλλον αυτό ήταν κάτι πολύ αρνητικό για την ψυχολογία μου. Σε μένα τουλαχιστον δεν λειτουργούσε καλά. Θα ακολουθήσω και τις συμβουλές της evita αλλά και της jean.Θα προσπαθήσω να κάνω συνήθεια το να καπνίζω κάποιες ώρες της μέρας και να το συνδυάσω με τον καφέ, μετά το φαγητό, και από κανένα το βράδυ. Στο γραφείο θα κάνω μικρό καφέ για να καπνίζω 1-2 τσιγάρα και ίσως από κανένα το μεσημέρι. Θα αποφεύγω πλέον να καπνίζω άχρηστα τσιγάρα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αυτό που λές evita είναι γεγονός. Ότι για παράδειγμα στο αυτοκίνητο δεν καπνίζω και δεν μου λείπει καθόλου, ενώ παλιά που πηγαινα ταξίδι, και οδηγούσα του μπαμπά μου, πριν παντρευτούμε και πάρουμε το δικό μας, κάπνιζα και σε ταξίδι. Άρα όντως όταν το ξεσυνδέσεις από πολλές δραστηριότητες, μένουν λίγες για να καπνίσεις.

Μια φίλη μου, έπρεπε να το κόψει γιατί είχε ένα μόνιμο βήχα και πήγε στον γιατρό.

Μετά από αυτό,κάπνιζε λίγα τσιγάρα στην αρχή, μετά από καφέ ή και μετά από φαγητό. Στην πορεία, έκοψε κι αυτά γιατί είπε: τί 4 -5, τί κανένα; Ετσι είναι πιο εύκολο να αποφασίσεις να το κόψεις ενδεχομένως κάποια στιγμή, αλλά αν καπνίζεις 1,5 πακέτο και την άλλη μερα καθόλου, σου είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατησεις την ψυχολογία σου ανεπηρέαστη.

Μια αλλη φίλη μου που το έχει κόψει μου λέει: ε, όχι ότι δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ ξανά. Αυτός είναι όμως ο λόγος που εδώ και ένα χρόνο δεν έχει ξανακαπνίσει. Λέγοντας αυτό στον εαυτό της, χαλαρώνει. Εϊναι σαν να του δίνει το δικαίωμα να αποφασίσει. Και έτσι αναβάλλοντας το διαρκώς, δεν καπνίζει. Αυτό με την αναβολή για τα 5 λεπτά, φαίνεται αποδοτικό.

Θα τα δοκιμάσω όλα.

Evita μου, δεν έχει σημασία που συμβουλεύεις, ενώ η ίδια δεν μπορείς να το κόψεις. ¨Όταν το είχες κόψει όμως στην εγκυμοσύνη, το κατάφερες.

Σ'ευχαριστώ και θα σε ενημερώνω για τα αποτελέσματα!! :D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Χθες διάβαζα σε ένα άρθρο στο ιντερνετ, ότι ακόμα και η μείωση του τσιγάρου (δεν μιλάμε βέβαια για 1-2 τσιγάρα ημερησίως), δεν μειώνει τους κινδύνους. Σας παραθέτω και το ανάλογο άρθρο. Θορυβήθηκα, γιατί πιστευα ότι αν τα τσιγάρα μειωθούν, αποφεύγεις ως ένα βαθμο τους κινδύνους. Τελικά μάλλον εκανα λάθος. Αν δεν μπορείς να καθιερώσεις 1-2 την ημέρα τότε μάλλον πρεπει να το κόψεις για να αποφύγεις τελείως τους κινδύνους!

http://www.men24.gr/html/ent/830/ent.8830.asp

n3kPp3.png

zewgp3.png

Πάντως κοριτσάκια μου , από την ημέρα που άνοιξε αυτό το topic έχω να πω ότι έχω κάνει σημαντικές προσπάθειες ! Βέβαια μεσολάβησε Σ/Κ αλλά ξαναμπαίνω σε πρόγραμμα πάλι! Πχ ένα τσιγάρο το πρωϊ στο σπίτι , ένα στην δουλειά - θα προσπαθήσω να μην καπνίσω άλλο μέχρι την ώρα του φαγητού, και μετά στο σπίτι κανα δυο στο μπαλκόνι ....

Άντε να δώ πόσο θα το κρατήσω !!!! :)

Έλενα μου χαίρομαι που σε βοηθησε το τόπικ. Ελπίζω να το κρατήσεις όσο περισσότερο μπορείς και αν τυχόν νοιώσεις έτοιμη και το θελήσεις, να το κόψεις κιόλας!! :lol::lol::lol: Ελπιζω να βοηθηθούν κι άλλοι!!! :lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Για να δουμε και αυτο

http://www.anapnoi.net/No%20smoking%20zone/kapnisma.htm

Για όσους τώρα, έχουν αποφασίσει να σταματήσουν το κάπνισμα οι παρακάτω συμβουλές θα τους βοηθήσουν σημαντικά:

Γνωστοποιήστε την απόφαση στο φιλικό και οικογενειακό σας περιβάλλον.

Αφήστε να περάσουν 2-3 βδομάδες πριν ξεκινήσετε την προσπάθεια Φροντίστε το διάστημα αυτό να μην συμπίπτει με δυσκολίες και στεναχώριες.

Αποφύγετε στην αρχή τους παράγοντες που σας προκαλούν διάθεση για κάπνισμα όπως καφέδες, οινοπνευματώδη, ξενύχτια, τσακωμούς κ.α.

Παρακαλέστε τους δικούς σας και τους φίλους σας να μην καπνίζουν μπροστά σας και να μην αφήνουν τσιγάρα γύρω σας.

Αντισταθείτε στον πειρασμό "για ένα και μόνο" τσιγάρο. Περιορίστε τον εκνευρισμό σας με δημιουργικές ασχολίες, σπορ και ψυχαγωγία. Δείξτε αποφασιστικότητα τις πρώτες μέρες. Η ανάγκη για κάπνισμα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παράλληλα και κάποια απ' τις μεθόδους που μπορεί να βοηθήσουν στη διακοπή του καπνίσματος, όπως τσίχλες, αυτοκόλλητα νικοτίνης ή πάντα με την βοήθεια και συνεργασία του ιατρού σας το "χάπι" που βοηθάει στην διακοπή του καπνίσματος και που πρόσφατα κυκλοφορεί και στην Ελλάδα.

Ξαναδοκιμάστε αν αποτύχετε. Λίγοι τα καταφέρνουν με την πρώτη. Και θυμηθείτε ο καθένας μπορεί να κόψει το κάπνισμα αρκεί να θέλει, με ή χωρίς βοήθεια.

Καλή τύχη!

Το βιβλίο που είχα διαβάσει λεγόταν Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ , συγγραφέας : Allen Carr.

Εγώ δεν τα κατάφερα διαβάζοντας το, γιατί ίσως να ήμουν έτοιμη να το κόψω,αλλά έλεγε πολύ σωστά πράγματα. Εγώ πάντως το προτείνω. Κάποιον άλλον μπορεί και να τον βοηθήσει. Ενημερώσεις σχετικά με το βιβλίο θα βρείτε και στο ίντερνετ.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...