Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Recommended Posts

Eδώ και 2,5 χρόνια πηγαίνει κολυμβητήριο. Τρελαίνεται για το νερό. Στο μέλλον δεν ξέρω με ποιο άθλημα θα ήθελε να ασχοληθεί, ούτε και με απασχολεί ιδιαίτερα, θα ήθελα όμως να ασχοληθεί πολύ με κάτι και για τη σωστή σωματική διάπλαση και επειδή μέσω το αθλητισμού ο άνθρωπος μαθαίνει την ευγενή άμυλα, την πειθαρχεία κ.α. Σε καμία πάντως περίπτωση δεν θα ήθελα το παιδί να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό γιατί τον θεωρώ απίστευτα ψυχοφθόρο, για έναν έφηβο, ατελείωτες προπονήσεις, πιεστικοί προπονητές (αφού αν κάποιος είναι καλός προπονητής αποδεικνύεται από το πόσα μετάλλια θα φέρουν τα παιδιά), δίαιτες, κάποιες φορές και ουσίες.

καταλαβαινω τι λες αλλα ειναι ολα τυχαια, αληθεια ομως ειναι μια δυσκολη ηλικια να καταλαβεις το παιδι η εφηβεια και να το εμποδισεις να συνεχισε μ αυτους τους ορους. παντως δεν ειναι παντα ετσι εχω ενα φωτεινο παραδειγμα προπονητη συναδελφος στο γυμνασιο που ελεγα πριν, που εχει βγαλει πολλα αστερια και ειναι ενα αστερι μονος του.

πλακα πλακα, ουτε εμενα με ενδιαφερει ο πρωταθλητισμος ισως λιγο η καλοπεραση τους συν την ωφελεια που θα του προσφερει ο ιδιος ο αθλητισμος, γι αυτο αν ειδες αναφερω συνεχεια αθληματα νερου, γιατι το λατρευω και νομιζω πως θα εχουν τη δυνατοτητα οσα μαθουν να τα απολαμβανουν τουλαχιστον στις διακοπες τους.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 64
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αν και δεν ειμαι πολυ των σπορ θα μου αρεσε η κορη μου να ξερει να κολυμπαει καλα (ο μικρος ας παει οπου θελει-ή οπου τον "κοθοδηγησει" ο μπαμπας του).

Εμενα το κολημα μου ειναι αλλο:θα ηθελα να μαθει η κορη μου μουσικη-πιανο κατα προτιμηση (καλα τα γαλλικα δεν ειναι απαραιτητα).Ισως να ειναι δικο μου μερακι,επειδη αν και αγαπουσα και αγαπαω ακομη την μουσικη,δεν την σπουδασα.Ελπιζω να της αρεσει,σκοπευω αλλωστε σε λιγα χρονια να την γραψω στο ωδειο.Και βεβαια θα ηθελα να μαθει ξενες γλωσσες....

Οπως καταλαβατε ειμαι off topic-μαλλον δεν με πειραζει και να μην ακολουθησει και κανενα αθλημα.Ειμαι αλλου "κολημενη" εγω....;)

Αν και δεν ειμαι πολυ των σπορ θα μου αρεσε η κορη μου να ξερει να κολυμπαει καλα (ο μικρος ας παει οπου θελει-ή οπου τον "κοθοδηγησει" ο μπαμπας του).

Εμενα το κολημα μου ειναι αλλο:θα ηθελα να μαθει η κορη μου μουσικη-πιανο κατα προτιμηση (καλα τα γαλλικα δεν ειναι απαραιτητα).Ισως να ειναι δικο μου μερακι,επειδη αν και αγαπουσα και αγαπαω ακομη την μουσικη,δεν την σπουδασα.Ελπιζω να της αρεσει,σκοπευω αλλωστε σε λιγα χρονια να την γραψω στο ωδειο.Και βεβαια θα ηθελα να μαθει ξενες γλωσσες....

Οπως καταλαβατε ειμαι off topic-μαλλον δεν με πειραζει και να μην ακολουθησει και κανενα αθλημα.Ειμαι αλλου "κολημενη" εγω....;)

αρα εσυ το ελυσες θα τη στειλεις σε αθλημα με μουσικη χε χε

μολις κλεισει τα 4, με το καλο θα τον γραψουμε κολυμβηση, επειδη εχουμε στο περιβαλλον μας και πολλες δασκαλες κολυμβησης.. αν δεν του αρεσει μαλλον θα πειραματιστουμε με ποδοσφαιρο(απωθημενο καθε ελληνα μπαμπα). αλλα παντα χαλαρα και να του αρεσει, οχι με το ζορι..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Εμένα η κόρη μου κάνει εδώ και 2 χρόνια από 3.5 ετών μπαλέτο και της αρέσει πολύ!!! Μια χαρά συμμετείχε στο μάθημα, αν και 3.5 ετών, άλλωστε όλα κάπου τόσο ήταν. Επίσης, πέρισυ την πήγα για ένα 3μηνο και κολυμβητήριο και της άρεσε πολύ! Όμως, μου είναι δύσκολο να την πηγαίνω όλο το χρόνο και τα δύο, και η μικρή μου προτιμά το μπαλέτο. Ίσως την πάω πάλι για ένα 3μηνο την άνοιξη...

Διαφημίσεις

Εμενα το κολημα μου ειναι αλλο:θα ηθελα να μαθει η κορη μου μουσικη-πιανο κατα προτιμηση

Επειδή μάθαινα πιάνο όταν ήμουν μικρή, θα σου πω ένα αρνητικό του: δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου εύκολα όταν μετακομίσεις για σπουδές, δουλειά, κτλ., εκτός αν το έχεις πολύ μεράκι. Ένα βιολί, ένα φλάουτο, π.χ., μπορείς να το έχεις στο ντουλάπι και να το βγάζεις όποτε έχεις όρεξη, ακόμη κι αν κατά τ΄άλλα το έχεις παρατήσει. Εγώ έχω αφήσει το πιάνο μου στους γονείς μου και έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ, αλλά κατά καιρούς περνάω φάσεις που μου λείπει και σκέφτομαι ότι αν είχα μάθει κάποιο άλλο όργανο, θα το είχα πάρει μαζί μου και θα το έβγαζα να παίξω κανένα κομμάτι. Όλο και λέω να πάρω δικό μου πιάνο, αλλά δεν το έχω πάρει τόσο στα ζεστά.

Διαβάζοντας αυτά που γράφετε μου δημιουργήθηκε μία απορία. Παρατηρώ από γνωστούς και φίλους που στέλνουν τα παιδιά τους αθλητισμό και συμβαίνει το εξής: εκεί κάπου στα 7 κάποιος προπονητής λέει στους γονείς ότι το παιδί είναι ταλεντάρα στο άθλημα και ότι πρέπει να το δει επαγγελματικά. Και τότε αρχίζουν οι καθημερινές προπονήσεις και άντε να τρέχει το παιδάκι και οι γονείς και να οι τραυματισμοί και να οι ... βιταμίνες και μένουμε πίσω από τα μαθήματα και το παιδί δεν πηγαίνει ούτε διακοπές και οι φιλίες περιορίζονται κλπ κλπ. Και το αποτέλεσμα είναι ποιο? Πόσοι οι πρωταθλητές? Ρωτώ λοιπόν: Δεν υπάρχει ένα άθλημα που μπορεί να το κάνει το παιδί ερασιτεχνικά μόνο? Τα προγράμματα των σωματείων είναι 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον (αν όχι κάθε μέρα) Μα είναι δυνατόν να πηγαίνει ένα παιδί του δημοτικού 3 φορές την εβδομάδα τζούντο? Και τα μαθήματα, και μία ξένη γλώσσα και το ελεύθερο παιχνίδι? Εννοώ πάντα να είναι γραμμένο σε ένα σωματείο, γιατί για κάνει ιδιωτικά, οκ. εκεί κάνεις ό,τι θέλεις....

Διαβάζοντας αυτά που γράφετε μου δημιουργήθηκε μία απορία. Παρατηρώ από γνωστούς και φίλους που στέλνουν τα παιδιά τους αθλητισμό και συμβαίνει το εξής: εκεί κάπου στα 7 κάποιος προπονητής λέει στους γονείς ότι το παιδί είναι ταλεντάρα στο άθλημα και ότι πρέπει να το δει επαγγελματικά. Και τότε αρχίζουν οι καθημερινές προπονήσεις και άντε να τρέχει το παιδάκι και οι γονείς και να οι τραυματισμοί και να οι ... βιταμίνες και μένουμε πίσω από τα μαθήματα και το παιδί δεν πηγαίνει ούτε διακοπές και οι φιλίες περιορίζονται κλπ κλπ. Και το αποτέλεσμα είναι ποιο? Πόσοι οι πρωταθλητές? Ρωτώ λοιπόν: Δεν υπάρχει ένα άθλημα που μπορεί να το κάνει το παιδί ερασιτεχνικά μόνο? Τα προγράμματα των σωματείων είναι 3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον (αν όχι κάθε μέρα) Μα είναι δυνατόν να πηγαίνει ένα παιδί του δημοτικού 3 φορές την εβδομάδα τζούντο? Και τα μαθήματα, και μία ξένη γλώσσα και το ελεύθερο παιχνίδι? Εννοώ πάντα να είναι γραμμένο σε ένα σωματείο, γιατί για κάνει ιδιωτικά, οκ. εκεί κάνεις ό,τι θέλεις....

ενδιαφερον η αποψη σου, και εγω πιστευω οτι η καλυτερη απασχοληση για ολο το χρονο του παιδιου και οχι μονο τον ελευθερο που εμεις του ροκανιζουμε ειναι το παιχνιδι αρα τελικα καταληγουμε οτι θα ειναι ενα αθλημα που θα το κανει να αισθανεται οτι παιζει με οσο γινεται λιγοτερους κανονες ή απιτησεις!

Πέρισυ, που ο γιος μου ήταν 2,5 χρονών. έψαχνα στην επαρχιακή πόλη που μένω, κάποιο "άθλημα" για να απασχολείται. Δυστυχώς για αγόρι δεν βρήκα τίποτα:cry:

Αλλά για κοριτσιάκια, υπήρχαν σχολές μπαλέτου που έκαναν μαθήματα μουσικής προπαιδειας (αν το λέω σωστά). Δεν έκαναν ακριβώς μπαλέτο, αλλά κάποιες ασκήσεις με μουσική. Τα μικρά ήταν πολύ χαριτωμένα:D Αχ, δεν θα κάνω κόρη...

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Με οτι αθλημα και να ασχοληθει το παιδι μονο καλο θα του κανει, εκτος απο την γυμναση του θα βελτιωθει παρα πολυ και στην κοινωνικοποιηση του θα μπει σε ομαδα και θα αρχισει να γινεται πιο πειθαρχημενο.

η κορη μου εδω και 2 χρονια παει μπαλετο αρχισε απο 4 χρονων. Σπανια τα παιδακια σε αυτην την ηλικια πανω κατω ξερουν αρκιβως τι τους αρεσει και θελουν. Οι γονεις δινουν το εναυσμα και την παρακινηση στα παιδακια τους.

Την ξεκινησα μπαλετο γιατι μεν ειχε πολλες επιρροες απο την Barbie και την εβλεπα να χορευει μονη της και δευτερον γιατι ειχα ακουσει οτι για να ακουλουθησει οποιοδηποτε ειδος χορου καλο ηταν να αρχισει απο τα βασικα του μπαλετου γιατι το μπαλετο ειναι η βαση για ολους τους χορους.

Το θεμα ειναι οτι οσο το παιδακι μεγαλωνει και αυξανουν οι απαιτησεις γυρω του δηλαδη απο το σχολειο τοσο σκεφτεσαι αν πρεπει να ασχολειται με πολλες εξωσχολικες δραστηριοτητες.

Πχ φετος η κορη μου μου ζηταει εντονα να αρχισει κολυμβηση που της αρεσει πολυ (θα αρχιζαμε και περισυ αλλα η παιδιατρος δεν ηταν υπερ αυτου γιατι εκανε πολλες ωτιτιδες)

Θελει μου ειπε να παει και γυμναστικη που κανουν κατακορυφο χαχαχα και ακροβατικα χααχχααχ μαλλον ρύθμικη θα εννοει και δεν ξερει πως να το πει ή ενοργανη δεν ξερω.

Απο την αλλη σκεφτομαι ειναι σωστο να σταματησει το μπαλετο???

Σημειωτεον οτι φετος θα παει πρωτη δημοτικου και δεν θα εχουμε τοσο ελευθερο χρονο γα εξωσχολικες δραστηριοτητες. Και ειμαι τωρα σε διλημα τελικα που να την στειλω...

Μακαρι τα σχολεια μας να ηταν ισαξια με του εξωτερικου και εκει μεσα να εμπαιναν σε ομαδες και να διαλεγαν αυτα τι τους αρεσει και τι οχι να ακολουθησουν.

Ειναι κριμα να υπαρχει το ολοημερο τα παιδακια να γυριζουν 4 η ωρα στο σπιτι και τα περισσοτερα να χρειαζονται και διαβασμα αλλα και εξωσχολικες δραστηριοτητες.

Αλλα φυσικα αυτο ειναι αλλο μεγαλο θεμα και θα ξεφυγουμε απο το ποστ που εβαλε η Mata

Διαφημίσεις

Επειδή μάθαινα πιάνο όταν ήμουν μικρή, θα σου πω ένα αρνητικό του: δεν μπορείς να το πάρεις μαζί σου εύκολα όταν μετακομίσεις για σπουδές, δουλειά, κτλ., εκτός αν το έχεις πολύ μεράκι. Ένα βιολί, ένα φλάουτο, π.χ., μπορείς να το έχεις στο ντουλάπι και να το βγάζεις όποτε έχεις όρεξη, ακόμη κι αν κατά τ΄άλλα το έχεις παρατήσει. Εγώ έχω αφήσει το πιάνο μου στους γονείς μου και έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ, αλλά κατά καιρούς περνάω φάσεις που μου λείπει και σκέφτομαι ότι αν είχα μάθει κάποιο άλλο όργανο, θα το είχα πάρει μαζί μου και θα το έβγαζα να παίξω κανένα κομμάτι. Όλο και λέω να πάρω δικό μου πιάνο, αλλά δεν το έχω πάρει τόσο στα ζεστά.

Ελα ομως που το πιανο παει με ολα και κανει για ολα τα ειδη μουσικης?Καλο ειναι και το βιολι αλλα ειναι "ιδιαιτερο" να το πω...Τεσπα εγω σκεφτομαι να κανω αυτο που ειχα διαβασει οτι εκαναν οι γονεις της στην Ευανθια Ρεμπουτσικα, την βιολονιστρια-την ειχαν παει στο ωδειο και της ειπαν να διαλεξει ενα οργανο μονη της.Κι αυτη διαλεξε το βιολι!

Με οτι αθλημα και να ασχοληθει το παιδι μονο καλο θα του κανει, εκτος απο την γυμναση του θα βελτιωθει παρα πολυ και στην κοινωνικοποιηση του θα μπει σε ομαδα και θα αρχισει να γινεται πιο πειθαρχημενο.

η κορη μου εδω και 2 χρονια παει μπαλετο αρχισε απο 4 χρονων. Σπανια τα παιδακια σε αυτην την ηλικια πανω κατω ξερουν αρκιβως τι τους αρεσει και θελουν. Οι γονεις δινουν το εναυσμα και την παρακινηση στα παιδακια τους.

Την ξεκινησα μπαλετο γιατι μεν ειχε πολλες επιρροες απο την Barbie και την εβλεπα να χορευει μονη της και δευτερον γιατι ειχα ακουσει οτι για να ακουλουθησει οποιοδηποτε ειδος χορου καλο ηταν να αρχισει απο τα βασικα του μπαλετου γιατι το μπαλετο ειναι η βαση για ολους τους χορους.

Το θεμα ειναι οτι οσο το παιδακι μεγαλωνει και αυξανουν οι απαιτησεις γυρω του δηλαδη απο το σχολειο τοσο σκεφτεσαι αν πρεπει να ασχολειται με πολλες εξωσχολικες δραστηριοτητες.

Πχ φετος η κορη μου μου ζηταει εντονα να αρχισει κολυμβηση που της αρεσει πολυ (θα αρχιζαμε και περισυ αλλα η παιδιατρος δεν ηταν υπερ αυτου γιατι εκανε πολλες ωτιτιδες)

Θελει μου ειπε να παει και γυμναστικη που κανουν κατακορυφο χαχαχα και ακροβατικα χααχχααχ μαλλον ρύθμικη θα εννοει και δεν ξερει πως να το πει ή ενοργανη δεν ξερω.

Απο την αλλη σκεφτομαι ειναι σωστο να σταματησει το μπαλετο???

Σημειωτεον οτι φετος θα παει πρωτη δημοτικου και δεν θα εχουμε τοσο ελευθερο χρονο γα εξωσχολικες δραστηριοτητες. Και ειμαι τωρα σε διλημα τελικα που να την στειλω...

Μακαρι τα σχολεια μας να ηταν ισαξια με του εξωτερικου και εκει μεσα να εμπαιναν σε ομαδες και να διαλεγαν αυτα τι τους αρεσει και τι οχι να ακολουθησουν.

Ειναι κριμα να υπαρχει το ολοημερο τα παιδακια να γυριζουν 4 η ωρα στο σπιτι και τα περισσοτερα να χρειαζονται και διαβασμα αλλα και εξωσχολικες δραστηριοτητες.

Αλλα φυσικα αυτο ειναι αλλο μεγαλο θεμα και θα ξεφυγουμε απο το ποστ που εβαλε η Mata

μακαρι να κυλησει η χρονια σας ομαλα στην πρωτη ταξη ευχομαι, αντε με το καλο. οσο για την εκπαιδευση στο εξωτερικο ειναι πραγματι ενα αλλο θεμα,εχω και προσωπικη εμπειρια να καταθεσω. οπως εμπειριες και για τα ολοημερα δημοτικα σχολεια.

να σε ρωτησω Nantia ποσες ωρες την εβδομαδα κανουν μπαλετο τα πολυ μικρα;

μηπως ετυχε να ρωτησεις για τη ρυθμικη;

αληθεια το δικο σου παιδακι ειχε ωτιτιδες απο πριν ή γενικα ειναι επικινδυνο για ολα τα παιδακια;

παντως ειναι τελικα οι μικρουλες λατρεις του tsaikofski λογο μπαρμπη, ειδες και τα θετικα των ταινιων τελικα. οχι γιατι καποτε μου φωναζαν και γι αυτο καποιοι γνωστοι μου!(off)

Χαμομηλακι μου και εγω ελπιζω να κυλισει ομαλα αυτην η χρονια μας με τα διαβασματα. Και δεν θελω να το σκεφτομαι απο τωρα και αγχωνομαι. (χαχα)

Το μπαλετο ειναι ενα 2ωρο την εβδομαδα για τα μικρα παιδακια. δηλαδη 2 μερες την εβδομαδα.

Οσο για την ρυθμικη επειδη εγω μενω θεσσαλονικη σκεφτηκα να απευθυνθω σε ομαδες του μπαλετε σπορ. Αλλα το ψαξιμο θα αρχισει απο το Σεπτεμβριο. Ισως παω στο google και πληκτρολογησω ρυθμικη για παιδια στην θεσσαλονικη και μου βγαλει συλογους. Απλα δεν εχω ακουσει κανεναν συλογο για ρυθμικη οι γνωστοι μου, τα παιδακια τους πανε ή μπαλετο ή ποδοσφαιρο και τωρα ειναι στην μοδα και το ταε κβο ντο.

Ελα ομως που το πιανο παει με ολα και κανει για ολα τα ειδη μουσικης?Καλο ειναι και το βιολι αλλα ειναι "ιδιαιτερο" να το πω...Τεσπα εγω σκεφτομαι να κανω αυτο που ειχα διαβασει οτι εκαναν οι γονεις της στην Ευανθια Ρεμπουτσικα, την βιολονιστρια-την ειχαν παει στο ωδειο και της ειπαν να διαλεξει ενα οργανο μονη της.Κι αυτη διαλεξε το βιολι!

Όλα τα όργανα έχουν ως βάση τους το πιάνο. Και επειδή τα χεράκια όλων των παιδιών δεν είναι έτοιμα για τα έγχορδα, καλά σκέφτηκες να την ξεκινήσεις με πιάνο.Μετά από ένα ή δύο χρόνια μπορούν να επιλέξει ένα άλλο όργανο και να το σπουδάσει, αν θέλει. Άλλωστε το πιάνο είναι τόσο δύσκολο, ώστε μόνο αν το θέλει κανείς συνεχίζει σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.....

όσο για τον αθλητισμό, εγώ για τα αγόρια, θα επέλεξω ομαδικά αθλήματα. Έτσι θα γίνουν πιο κοινωνικά και θα μπορούν να αθλούνται σε όλη τους τη ζωή, γιατί αυτό έχει σημασία για μένα. Να βάλουν την κίνηση στη ζωή τους. Και το τέννις είναι σε αυτή την κατηγορία, γιατί 'παίζεις' με κάποιον άλλον.

Όλα τα όργανα έχουν ως βάση τους το πιάνο. Και επειδή τα χεράκια όλων των παιδιών δεν είναι έτοιμα για τα έγχορδα, καλά σκέφτηκες να την ξεκινήσεις με πιάνο.Μετά από ένα ή δύο χρόνια μπορούν να επιλέξει ένα άλλο όργανο και να το σπουδάσει, αν θέλει. Άλλωστε το πιάνο είναι τόσο δύσκολο, ώστε μόνο αν το θέλει κανείς συνεχίζει σε πολύ προχωρημένο επίπεδο.....

όσο για τον αθλητισμό, εγώ για τα αγόρια, θα επέλεξω ομαδικά αθλήματα. Έτσι θα γίνουν πιο κοινωνικά και θα μπορούν να αθλούνται σε όλη τους τη ζωή, γιατί αυτό έχει σημασία για μένα. Να βάλουν την κίνηση στη ζωή τους. Και το τέννις είναι σε αυτή την κατηγορία, γιατί 'παίζεις' με κάποιον άλλον.

παντως ασχετο με τα αθληματα δε θα με χαλουσε ηλεκτικη κιθαρα ή βιολι, ισως και σε αλλο στυλ τουμπερλεκι ή ντραμς αλλα παλι εκει ειναι που θα διαλεξει μονο του ξανα. εχουν κ αποψη αργοτερα!

μηπως πρεπει να βρουμε το θεμα μουσικη να το βγαλουμε στην επιφανεια χι χι

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...