Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φραγμένος πόρος - Άσπρο σημάδι στη θηλή

Recommended Posts

Έχει τύχη σε καμιά θηλάζουσα μανούλα ?

Έχω έναν όγκο στο ένα στήθος από κάτω πιάνω ένα μπαλάκι και όταν ακουμπάω πονάει πολύ γάλα παραγωγή έχω αρκετό τι μπορεί να είναι πάλι αυτό ?

.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 218
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• vera

vera 25 δημοσιεύσεις

• Jen.

Jen. 19 δημοσιεύσεις

• Pipi

Pipi 14 δημοσιεύσεις

• aglaia

aglaia 11 δημοσιεύσεις

Φραγμενος πορος ειναι......συμβαινει σε οποιαδηποτε φαση, ακομα παθαινω που και που......μπορει να οφειλεται σε διατροφη (πολλα λιπαρα) η στο οτι δεν θηλασε για καποιο διαστημα κι εφραξε.....

Κανε ζεστες κομπρεσες, μασαζακι ελαφρο και βαζε τον μικρο να θηλαζει πολυ απο κει....θα περασει.......συνηθως μου περναει σε μια δυο μερες....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Διάβασε μαζεμένες οδηγίες εδώ:

http://www.thilasmos.gr/kompoi%20sklirinsis.htm

http://www.thilasmos.gr/mastitida.htm

Εσύ μάλλον έχεις το πρώτο αλλά, διάβασε και το δεύτερο, για να μην πανικοβληθείς, αν σου γυρίσει σε μαστίτιδα (που αμφιβάλλω, αν ακολουθήσεις τις συμβουλές).

Περαστικά!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Επειδη το χω παθει πολλες φορες και αρκετες ειχε 39 πυρετο και μυαλγιες σε ολο το σωμα κι εδειχνε για μαστιτιδα, με την σωστη φροντιδα το ξεπερασα......μη πανικοβαλεσαι μαμαλευτερακη....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΣ Πληροφορίες ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΖΕΣΤΕΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΕΒΑΖΑ ΤΩΝ ΛΕΥΤΕΡΑΚΙ ΝΑ θηλάζει ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΙΩΘΩ ΑΚΟΜΗ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΑΥΡΙΟ ΕΛΠΙΖΩ Καλυτέρα………..

Πιστεύω πως επειδή την προηγουμένη βδομάδα έτρωγε μονό γάλα και είχε κατάργηση τα στερεά προφτάνω αυξήθηκε η παραγωγή μου και τώρα που γυρίσαμε στο πρόγραμμα και ελαττώσαμε τα γεύματα θηλασμού δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

.....

Αυτο ειναι.........συνεχισε ετσι και θα φυγει εντελως......ακομα κι οταν ξεφουσκωνει ο πονος μπορει να μεινει για αρκετες ωρες...μη σε ανησυχει αυτο....

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια από την Τρίτη το πρωί άρχισε να πονάει πολύ η θηλή μου στο αριστερ'ο στ'ηθος και έβγαλα ενα άσπρο σημάδι πολύ μικρό. Στην αρχή δεν ήξερα τι είναι και τον θήλαζα μέχρι την Τετάρτη το πρωί, που υπέφερα από τον πόνο. Μετά τον θήλαζα μόνο από το δεξί στήθος και από το αριστερό το έβγαζα με το θήλαστρο. Δεν ένιωθα, όμως, να βγαίνει 'ολο το γάλα και σήμερα το πρωί διάβασα ότι είναι φραγμένος πόρος και ξαναέβαλα το μωρό(ο πόνος αφόρητος)

Διάβασα ότι πρέπει να κόψω το ζωικά λίπη και να πάρω λεκιθίνη.

Δηλαδή ούτε κοτόπουλο βραστό ή ψάρι?

Ούτε τυρί ή γάλα ?

Τι πρέπει να τρώω?

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Διαφημίσεις

Μην ανησυχείς σε πρώτη φάση. Συνέχισε να τον βάζεις πιο συχνά στο πονεμένο στήθος. Συνήθως κρατάει 2-4 μέρες η "ταλαιπωρία", αλλά περνάει. Να μην κόψεις τίποτα από φαγητά, αν δεν έχεις καμιά άλλη ένδειξη.

vChmp3.png IkwYp3.png

Κανε τα μασαζ και τα ζεστες κομπρεσες...βαζε να θηλαζει περισσοτερο απο κει, ειδικα την νυχτα που ξυπνανε και τρωνε με δυναμη......αν δεν περασει τοτε περιορισε να λιπη.

καλημερα,

θα ηθελα την βοηθεια σας!

εχω ενα κοριτσακι 55 ημερων και θηλαζω αποκλειστικα.

Πριν μια εβδομαδα ενιωσα ενα πετρωμα στο πανω μερος του δεξιου μου στηθους και ενω η μικρη εχει φαει, παω στο μπανιο να προσπαθησω με ζεστο νερακι να το διαλυσω για να μην μεινει και μου κανει παραπανω προβλημα και διακρινω ενα ασπρο σημαδακι στην θηλη.

Με πολυ προσπαθεια και πολυ ζεστο νερακι το ασπρακι εφυγε και το γαλα ετρεξε ποταμι.

Εντωμεταξυ ειχα δει και κατι ασπρα σημαδακια στο στοματακι της μικρης, την τριτη που πηγαμε στον παιδιατρο του τα ειπα ολα αυτα και μου εδωσε την dactarin gel να της βαζω 3 φορες την ημερα και εμενα μου ειπε να καθαριζω τις θηλες μου με οινοπνευμα πριν και μετα τον θηλασμο για να μην παθω μαστιτιδα, πραγμα το οποιο κανω μεχρι και σημερα!

Την τεταρτη που μας περασε αδιαθετησα, ειδα και μια μικρη μειωση του γαλατος 1-2 μερες πριν αλλα τωρα ολα καλα, η μικρη δεν εχει παρει καθολου συμπληρωμα και η αναπτυξη της ειναι μια χαρα.

Τωρα θελω να σας ρωτησω, εδω και 2-3 ημερες αισθανομαι το ιδιο στηθος λιγο σκληρο απο την πανω μερια, οχι πετρωμενο, μαλακο αλλα λιγο τσιτωμενο το δερμα και ψιλοποναει λιγακι, διακρινω τωρα ενα ασπρο σημαδακι διπλα σε αυτο που ειχα βγαλει την προηγουμενη φορα.

Να σας πω οτι θηλαζω με θηλες σιλικονης, προσπαθησα να τις κοψω αλλα η μικρη ενω τα πρωτα λεπτα τρωει μια χαρα χωρις αυτες μετα αρνειται να ανοιψει το στομα της και κλαιει σπαρακτικα οποτε και τις βαζω!

Αυτο που κανω και με ανακουφιζει ειναι πριν το θηλασμο αφηνω μπολικο ζεστο νερακι να τρεχει στην θηλη μου μηπως και μαλακωσει το ασπρο σημαδι και τρεξει το γαλα καλυτερα.

Ακουω συμβουλες...

line_line_typew3_beg_d_typew11_time_1154145600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

Λενακι καλημερα!!

να σου ζησει το μωρακι σου και να το χαιρεσαι!!μεχρι να δει το μηνυμα σου καποια πιο εμπειρη μανουλα,νομιζω οτι προκειται περι φραγμενου πορου!!-και εγω τωρα που σου γραφω το ιδιο αντιμετωπιζω!!-ζεστες κομπρεσες λοιπον,να επιμενεις να θηλαζει απο εκεινο το στηθος και να μην τρως λιπαρα!!τωρα αυτο για τα λιπαρα..τι να πω..εγω δεν ειμαι καθολου φαν..και το παθαινω τωρα τεταρτη φορα!!τελοσπαντων..να συνεχισεις να προσφερεις αυτο το δωρο ζωης στο μωρακι σου,ολες οι δυσκολιες ξεπερνιονται-ανακαλυψες πολυ νωρις την παρεα εδω και εισαι πολυ τυχερη!!-τα καλυτερα στο θηλασμο ερχονται!!!καλη συνεχεια!!

Α!!για το οινοπνευμα δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι σωστο..τα ασπρακια στο στομα σε ενα μωρο που θηλαζει ειναι φυσιολογικα..τι να σου πω!βεβαια ας σου πει καλυτερα καποια που να ξερει στα σιγουρα!!

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ και εσυ να χαιρεσαι το ζουζουνι σου!!

εχω κοψει τα γλυκα εδω και πολλες ημερες γτ η αληθεια ειναι οτι ετρωγα πολλα αλλα εχω την ιδια διατροφη που ειχα απο την αρχη του θηλασμου γτ τωρα??

δεν θελω να σταματησω να θηλαζω την μικρη μου γι αυτο και προσπαθω να βρω μια λυση!!!

εμενα παλι οι ζεστες κομπρεσες δεν με ανακουφιζουν, πιο πολυ το ζεστο νερο στην θηλη πριν θηλασω μου κανει καλο γτ μαλλον μαλακωνει ο φραγμενος πορος και βγαινει γαλα...

line_line_typew3_beg_d_typew11_time_1154145600_text_c5dfece1f3f4e520f0e1edf4f1e5ecddedefe9.gif

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλημέρα!

Πρίν 2 εβδομάδες, περίπου, είχα άλλον έναν φραγμένο πόρο στο δεξί στήθος, ο πόνος αυτή τη φορά ήταν υποφερτός.

Μέτα από 4-5 μέρες, και αφού είχε περάσει, άρχισε να πονάει η θηλή κάθε φορά που τον έβαζα να θηλάσει.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν βλέπω να υπάρχει φραγμένος πόρος.

Υπάρχουν και κάποιες φορές που τον θηλάζω και δεν πονάω, κάποιες φορές που ο πόνος είναι υποφερτός και άλλες που δεν τον αντέχω.

Μετά από 3-4 λεπτά θηλασμού ο υποχωρεί ο πόνος, αλλά μετά τον θηλασμό η θηλή είναι πολύ ευαίσθητη.

Στην αριστερή θηλή δεν έχω πρόβλημα.

Αυτό έχει κρατήσει πάνω από μία εβδομάδα και δεν αντέχω άλλο τον πόνο!!

Τι είναι αυτό??

Τι να κάνω??

Μαρια ο φραγμενος πορος δεν εχει παντα ασπρο σημαδακι......η μπορει να πονας για μερες και το ασπρο να πεταχτει αργοτερα.........ετσι μου συνεβει την τελευταια φορα, κρατησε αρκετα και πονουσα για καμμια βδομαδα μεχρι να ηρεμησει........

Μαλλον αυτο ειναι, συνηθως συμβαινει τακτικα........θελει υπομονη.

Τσεκαρισε μονο να μην ειναι καντινιαση (δες το σχετικο τοπικ) γιατι εκει θελει αλλη αντιμετωπιση (υπαρχει κι ενα τρυκ με κομπρεσα σοδας που σταματα τον πονο αν ειναι μυκητες)

Δεν εχω παθει ως τωρα, αλλα απο οσο γνωριζω ο πονος ειναι εντονος σαν μαχαιρια και τον νιωθεις και μεταξυ θηλασμων.

Γενικα θελει προσοχη στις ερμηνειες γιατι μπορει να νομιζεις οτι εχεις καντινιαση χωρις να εχεις πραγματικα......ο πονος που περιγραφεις και περναει μετα απο λιγη ωρα θηλασμου, εμενα με πειθει για πλα φραγμενο πορο.....

Καλα ειναι να προσεχουμε την πολλη ζαχαρη γιατι θρεφει τους μηκυτες και τους πολλαπλασιαζει.

Ελενα το οινοπνευμα δημιουργει προβλημα στις θηλες γιατι τις ξηραινει και τις κανει πολυ πιο ευαισθητες........ειναι μια απο τις εκπληκτικα βλακωδεις συμβουλες που δινουν μαιες και ιατροι (μαλλον για να σε οδηγησουν να αποθηλασεις)

Δε σε γλυτωνει απο μαστιτιδα......η μαστιτιδα προκαλειται οτι ενα μικροβιο οερναει απο αμυχη/πληγη στη θηλη και δημιουργει φλεγμονη........κατι που μπορει να συμβει ασχετως αν βαζεις οινοπνευμα πριν θηλασεις.....γενικως δεν συμβαινει ευκολα, εχω παθει απειρες τετοιες καταστασεις, ακομα και με 39 πυρετο και μυαλγιες και την επομενη ημουν καλα, οποτε δεν ηταν μαστιτιδα......

vera σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Έχω όλα τα συμπτώματα για φραγμένο πόρο, χωρίς το άσπρο σημάδι.

Διάβασα για την κατιντίαση και δεν νομίζω να είναι......

Από χθές που ξεκίνησα κομπρέσες με ζεστό χαμομήλι νιώθω καλύτερα, αλλά δεν μου έχει περάσει.

Μάλλον πρέπει να προσέξω τη διατροφή μου, και δεν έχω την κατάλληλη ψυχολογία αυτή τη στιγμή να το κάνω:|:oops:

Μαρια κι εγω απο ενα σημειο κι επειτα βαρεθηκα να προσεχω το ενα και το αλλο κι εκανα απλα υπομονη.....θα περασει κι αυτο......απλα καμμια φορα κραταει αρκετα (μια βδομαδα) Θα περασει ξαφνικα και θα ανασανεις!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημερα σας!

Θηλάζω αποκλειστικά 1,5 μηνα και σας γραφω γιατι ειλικρινά ο πονος στο στηθος μου εχει γίνει πια αφορητος.

Εχω αυτο τον πονο εδω και 20 μερες περιπου αλλά ερχεται και φευγει.

Εδω και 3 μερες ομως πραγματικά δεν αντεχεται, ιδιαιτερα οταν θηλάζω τη μικρή μου δαγκώνομαι για να μην τσιρίξω.

Στην αριστερή θηλή μου,υπάρχει ενα μικρό κομματάκι της, το οποιο ειναι πιο ανοιχτόχρωμο-προς ροζ και εχει επάνω μικροσκοπικά κουκιδάκια και πονάειιιιιιιιιιιιιιι.

Ο πονος αντανακλάται σε όλο το στηθος και ειλικρινά την επομενη φορα που θα θηλάσω νομιζω οτι θα το κάνω κλαίγοντας.

Να σημειώσω οτι πονάω ακομη και οταν δε θηλάζω.

Υπαρχει περιπτωση να ειναι φραγμένος πορος?

Μηπως ειναι καντιντίαση γιατι πολλές φορες αισθάνομαι να με διαπερνάνε καρφιά.

Σας παρακαλω βοηθείστε με!!!!!!!!

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Ξεκίνα να βάλεις πολλές ζεστές κομπρέσες ή κάνε ένα ντούς ζεστό και άσε το τηλέφωνο πάνω στο στήθος σου και κάνε μασάζ.Βγάζε συνέχεια γάλα με το χέρι ή αν αντέχεις με το θήλαστρο.Στο κομματάκι που είναι ρόζ βάλε κομπρέσες με χαμομήλι.Συνήθως όμως ο φραγμένος πόρος έχει άσπρο σημάδι.Θα σου πρότεινα να πάρεις τον γιατρό σου ένα τηλέφωνο.Σε καμία περίπτωση πάντως μην αφήνεις το γάλα ή μη βάλεις το μωρό να θηλάσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...