Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ σε βρέφος

Afroditi D

Recommended Posts

Πάλι καλά που δεν συστήνουν και μπουκώματα με ούζο....!! :lol::lol::lol::lol: ...

Η μαμά μου λύσσαξε με το ούζο, της εξήγησα λοιπόν ότι μπορεί να κάνει έγκαυμα στα ούλα, άσε που τα σκληραίνει κιόλας και γίνεται ποιο επώδυνο και είπε εντάξει, δεν το ήξερα....

Πάντως όταν πήγα στην παιδίατρο τον μπέμπη νεογέννητο (στην Ηλέκτρα είχα μια άχρηστη), τρια πράγματα μου τόνισε: όχι μέλι, όχι στίψιμο τα στήθη του μωρού, όχι φάσκιωμα... και φυσικά μου είπε να μην επιχειρήσω να "τινάξω" το μωρό όπως το έκανε εκείνη....

...Τα οποία ούτε η μαμά μου σε μένα δεν τα έκανε

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω βαρεθεί να ακούω ιστορίες του στυλ σιγά εσείς τι πάθατε

που σας μεγαλώσαμε με μέλι ούζο φάσκιωμα τσιρότα στα αυτιά για να μην πετάνε ξύλο

κι εσύ που το ξέρεις αν πάθαμε τίποτα ή όχι ?????

μα ο γιατρός το απαγορεύει( και η κοινή λογική από μέσα μου )

και η απάντηση ναι καλά και νομίζεις ότι οι γιατροί τα ξέρουν όλα :evil::evil:

Δεν με νοιάζει ποιός το έδωσε αλλά ας ελπίσουμε ότι το μωράκι θα γίνει καλά..

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=9283&pubid=2472823

Jean το επόμενο 5ήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο θα πρέπει να ανταποκριθεί το φάρμακο και να καταφέρουν να αποσωληνώσουν το βρέφος

"Ο κ. Πιερουτσάκος μίλησε για την αλλαντίαση και τόνισε ότι παιδάκια κάτω από 12 μηνών δεν θα πρέπει ποτέ να τρώνε μέλι. «Το γαστρεντερικό σύστημα στα βρέφη δεν είναι ώριμο σε αυτές τις ηλικίες. Ακόμα και ο αέρας που βγάζει η ηλεκτρική σκούπα σε συνδυασμό με τη σκόνη είναι επικίνδυνος για τα βρέφη. Βέβαια δεν θα πρέπει να μας πιάνει πανικός», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων."

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Εγω παλι,εχω μια ερωτηση.Η φαριν λακτε,η οποια συνισταται απο τον 8ο,αν δεν κανω λαθος μηνα,εχει μεσα μελι.Αυτο επιτρεπεται :?: .

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

κι εσύ που το ξέρεις αν πάθαμε τίποτα ή όχι ?????

μα ο γιατρός το απαγορεύει....

..... και ξέρει ο γιατρός καλύτερα από μένα

......εγώ ανάθρεψα 8 παιδιά και τα έκανα θρεφτάρια

.....μην ακους τι λεει ο κάθε άσχετος, εμένα να ακους

....τι είναι ο γιατρός; ένα μαθητούδι που κάθησε και διάβασε τα βιβλία του, πόσα παιδιά ανέστησε;

....να κοιτάξει τα δικά του τα παιδιά και να αφήσει τα παιδιά του κόσμου

....και πολλές άλλες απαντήσεις σε αυτό που λες Sam :lol::lol:

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

underage :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

και που να είναι και άντρας ο γιατρός την πάτησε από πρώτο χέρι!!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εγω παλι,εχω μια ερωτηση.Η φαριν λακτε,η οποια συνισταται απο τον 8ο,αν δεν κανω λαθος μηνα,εχει μεσα μελι.Αυτο επιτρεπεται :?: .

Είχα ρωτήσει τον γιατρό μου γι΄αυτό και μου είχε πει ότι η επεξεργασία

που έχουν δεχτεί οι συγκεκριμένες κρέμες και η ποσότητα που περιέχουν

μέσα δεν αποτελεί κίνδυνο για τον οργανισμό....

Προσωπικά προτίμησα βιολογικές κρέμες γιατί θεωρώ τις υπόλοιπες πάρα

πολύ γλυκές και μπουχτιστικές......

Καμια γιαγια θα την εκανε την πατατα...(Λιγο μελι στην πιπιλα να γλυκαθει και τα σχετικα)

Περαστικα στο μωρακι και συγχαρητηρια στο μηχανισμο που για μια φορα εδειξε οτι εχει και καλα αντανακλαστικα (να τα χρησιμοποιει πιο συχνα)

σιγουρα πραγματα...

my baby was my reborn...

Γιατι ολες οι πεθερες πετανε τις ακριβως ιδιες ππρς με την ιδια σειρα στον ιδιο τονο;

μην ακουτε κανεναν!εγω την ακουσα κ εδωσα μελι στην μικρη μου τριων μηνων γιατι δεν επιανε μπουκαλι αφου ειχα παθει ζημια στο στηθος μου!σκεφτομαι τι θα μπορουσε να παθει το μωρο μου κ κλαιω!!!

αυτες οι γιαγιες ειναι αχρηστες!δεν ξερουν τιποτα!!!

Έβαλε το βρωμοδάχτυλό της στο στόμα του παιδιού;;;;;; Ακόμα και αν δεν είχε βάλει μέλι, με ποιο δικαίωμα χώνει τα βρωμοδάχτυλα της στο στόμα ενός παιδιού;;

Η γυναίκα αυτή δεν πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη από αμέλεια, ή τεσπα κάτι τέτοιο, δεν είμαι νομικός;

αχ αχ αχ

μη με φουντώνετε βραδυάτικαααα

Διαφημίσεις

"Μα ειναι καλο. Ισιωνουν τα χερακια και τα ποδαρακια" :P:lol:

κι εμενα ετσι μου λεγανε αλλα να που η κορη μου ειχε διαπλαση ισχιων κ χρειαζοταν ναρθηκες?

κακο θα του εκανα εαν το φασκιωνα! :twisted:

Πάντως όταν πήγα στην παιδίατρο τον μπέμπη νεογέννητο (στην Ηλέκτρα είχα μια άχρηστη), τρια πράγματα μου τόνισε: όχι μέλι, όχι στίψιμο τα στήθη του μωρού, όχι φάσκιωμα... και φυσικά μου είπε να μην επιχειρήσω να "τινάξω" το μωρό όπως το έκανε εκείνη....

...Τα οποία ούτε η μαμά μου σε μένα δεν τα έκανε

Αχααααα...αυτο με το στιψιμο το ειχε κανει η γιαγια μου σε μενα.......με αποτελεσμα να κονομησω φλεγμονη καραμπινατη στο στηθος και να χρειαστω εγχειρηση σε νοσοκομειο, ενω ημουν λιγων ημερων!!!! Ετσι εκαναν οι παλιες βλεπεις....ζουλουσαν τα στηθακια των μωρων για να βγει το γαλα......

Ειχε και ο μικρος μου και μου χε πει η παιδιατρος να μη διανοηθω να τον πειραξω...λες κι ειχα καμμια ορεξη να τον αρμεξω!!!

ΠΡΕΠΕΙ να συνειδητοποιησουμε πως δεν πρεπει να ακουμε απολυτως τιποτα απο μαμαδες και γιαγιαδες........εδω η θεια μου παλια νοσοκομα 80 μαιων (ατεκνη) επιμενει να μου κανει την ξυπνια και να μου λεει βλακειες που εκαναν μισο αιωνα πριν!!!!Τι τους διδασκαν στα νοσοκομεια (την εποχη του εμφυλιου.... :lol: )

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αχααααα...αυτο με το στιψιμο το ειχε κανει η γιαγια μου σε μενα.......με αποτελεσμα να κονομησω φλεγμονη καραμπινατη στο στηθος και να χρειαστω εγχειρηση σε νοσοκομειο, ενω ημουν λιγων ημερων!!!! Ετσι εκαναν οι παλιες βλεπεις....ζουλουσαν τα στηθακια των μωρων για να βγει το γαλα......

Καλημερα .Αυτο κοριτσια με το στιψιμο πρωτη φορα το ακουω παντως και εχω μεινει!!!!!!!Τι άλλο θα ακουσουμε;;;;

Παντως εμενα οτι απαγορευεται το μελι η πεθερα μου μου το πε!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Οι αδένες των μαστών των νεογέννητων (σε αγόρια και κορίτσια)

μπορούν να περιέχουν και να παράγουν γάλα

(γνωστό ως "γάλα των μαγισσών").

Αυτό οφείλεται στις ορμόνες της μητέρας.

πηγη http://www.liberoclub.gr

ακριβώς έτσι μου είχε πει η παιδίατρος... το γάλα των μαγισσών!!

που του πίεσε λίγο το στηθάκι και βγήκε μιά σταγονίτσα γάλα...

βέβαια εγώ έμεινα κάπως έτσι :shock: γιατί δεν είχα ιδέα...

μου είπε να μην τα πειράξω καθόλου και θα φύγει μόνο του...

η αλήθεια είναι που με τον καιρό έπαψαν να είναι σκληρά εκεί γύρω!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Εχω ουλη στο στηθος απο την εγχειρηση μεχρι και σημερα!!! :evil:

Κι αυτο γιατι η γιαγια μου απλωνε τα κουλα της εκει που δεν της επεφτε λογος.........κρυφα απο την μαμα μου βεβαιως...περιμεναν ποτε θα ειναι στη δουλεια για να μου κανουν βασανιστηρια αυτη και η κορη της (η σημερινη μαθουσαλιξ θεια μου που υποτιθεται σπουδασε μαια!)

Μεχρι και τα αυτια μου τρυπησαν με βελονες οταν ημουν 3 ετων κρυφα απο την μητερα μου.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Η καλυτερη ατάκα που μου ειχε πει ο παιδίατρος όταν ήρθε τις πρώτες μέρες που φέραμε στο σπιτι το Κατερινάκι, αφού μας ενημέρωσε για το μέλι και ότι δεν πειράζουμε το στήθος του μωρου, ειναι η εξής: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ... 99.9% είναι λανθασμένη το λιγότερο εως επικίνδυνη η πρακτική που προτείνουν, δεν θα κάνεις τίποτα στο μωρό χωρις να με ρωτήσεις! Τον ευγνομωνώ για αυτή του την παρατήρηση :wink: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Αντε μην κατηφορισω προς Πατρα μερια κανα πρωι και σας χτυπαω τα κουδουνια!! :lol:

Αυτό μωρό μου δεν ειναι απειλη, ευχή είναι :lol::lol::lol: !!!

Ναι μωρε, νισαφι πια, δυο χρονια γνωριμιας κλεισαμε... (αλλοι στα τοσα χτυπανε αρραβωνα) :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Εμ έτσι είναι .... πρέπει να με αποκαστήσεις λοιπόν ... για ένα κουτελο ζουμε βρε αδερφέ!!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εχω ουλη στο στηθος απο την εγχειρηση μεχρι και σημερα!!! :evil:

Κι αυτο γιατι η γιαγια μου απλωνε τα κουλα της εκει που δεν της επεφτε λογος.........κρυφα απο την μαμα μου βεβαιως...περιμεναν ποτε θα ειναι στη δουλεια για να μου κανουν βασανιστηρια αυτη και η κορη της (η σημερινη μαθουσαλιξ θεια μου που υποτιθεται σπουδασε μαια!)

Μεχρι και τα αυτια μου τρυπησαν με βελονες οταν ημουν 3 ετων κρυφα απο την μητερα μου.......

ειμαι σιγουρη οτι αυτη η γιαγια ειναι η πεθερα της μαμας σου.... :evil:

Φυσικα.......

Ηταν καλη μωρε η γιαγια μου, αλλα οπως ολες μεγαλη ξερολα!!! :lol:

Καλά αυτό με το στίψιμο του στήθους πρώτη φορά το ακούω. :shock:

Αλλά για το μέλι η γενιά των γονιών μας το είχε για πολύ καλό.

Η μαμά μου κουφάθηκε που άκουσε για την αλλαντίαση του βρέφους. Μου είπε ότι σε μας έβαζε μέλι στα ούλα μας για να ανακουφίζονται από τον πόνο των πρώτων δοντιών. Και αυτό ήταν μια πολύ συνηθισμένη πρακτική.

Και η πεθερά μου παλιότερα μου είχε προτείνει να βουτήξω την πιπίλα στο μέλι για να την παίρνει το μωρό.

Ο παιδίατρος δε μου είχε αναφέρει τίποτα για το μέλι..

Συμπέρασμα: αν εγώ δεν έμπαινα στο ίντερνετ να διαβάσω για το μέλι πολύ πιθανόν να είχα ακούσει τις παλιές.

Είναι πολύ εύκολο να την πάθει κανείς και στο έτος 2009.

μπραβο :!: τι ευχαριστα νεα.τουλαχιστον αυτο το περιστατικο να μας γινει μαθημα για να ακουμε τους γιατρους και οχι τους παλιους :wink:

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Αυτό με το στίψιμο μου το λέει και η μάνα μου και μάλιστα το κάνει καμιά φορά στις μικρές... Τώρα που έμαθα, θα την πάρει και θα την σηκώσει!!!!!!!

Όσο για το μέλι, όταν το συζητούσαμε με την πεθερά και τον πεθερό μου προχτές, γυρνάει η πεθερά μου και λέει "ε πόσο θα του βάλανε, λίγο!" Μόνο που δεν την έπνιξε ο άντρας μου! Της τα έσουρε ένα χεράκι για τα λίγο και τα πολύ και της είπε ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει κάτι, αν δεν ρωτήσει πρώτα τους γονείς! Κάγκελο έμεινε εκείνη!

Εδώ τους έδινε ασπιρίνη, στο μέλι θα κόλαγε; Σιγά μην της αφήσω εγώ τα παιδιά μου!!!

kr3fp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...