Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΛΛΑΝΤΙΑΣΗ σε βρέφος

Afroditi D

Recommended Posts

Ένα εξαιρετικά σπάνιο κρούσμα αλλαντίασης σε βρέφος, εντοπίστηκε τα τελευταία 24ωρα στην Αχαΐα. Για να σωθεί το παιδί, στήθηκε διπλή ‘αερογέφυρα’, μεταξύ Φρανκφούρτης - Ελλάδας και ΗΠΑ - Ελλάδας.

Μετά από μία άρτια συντονισμένη επιχείρηση, κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) παρέλαβε χθες το απόγευμα από το αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, σκεύασμα, που περιέχει ανθρώπινη αλλαντιασική ανοσοσφαιρίνη, καθώς και ειδικό αντιαλλαντιασικό ορό.

Το βρέφος τριών μηνών από την ορεινή περιοχή της Αχαΐας, διακομίστηκε σε βαριά κατάσταση, στο ‘Καραμανδάνειο’ Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου οι γιατροί, βάσει των συμπτωμάτων, χαρακτήρισαν το περιστατικό ως ύποπτο για βρεφική αλλαντίαση.

Αμέσως ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς οι θεράποντες γιατροί ζήτησαν αντιαλλαντιασικό ορό, ως μοναδικό μέσο αντιμετώπισης της νόσου. Μετά από ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και με συντονιστή τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Ιωάννη Πιερρουτσάκο, στήθηκε ‘αερογέφυρα’ μεταξύ Φρανκφούρτης και Αθήνας για την προμήθεια του ορρού. Ο ορός μεταφέρθηκε με μέριμνα του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ‘ Καραμανδάνειο’ εντός εννέα ωρών.

Νέα ‘αερογέφυρα’

Μετά από επανεκτίμηση της κατάστασης από τους θεράποντες ιατρούς, κρίθηκε αναγκαία άκρως εξειδικευμένη αντιμετώπιση του περιστατικού με ανθρώπινη αλλαντιασική ανοσοσφαιρίνη, η οποία δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Η ενδελεχής μελέτη της διεθνούς βιβλιογραφίας κατέδειξε ότι το μοναδικό στον κόσμο Κέντρο παραγωγής της παραπάνω ουσίας εδρεύει στην Καλιφόρνια (Public Health Department of the State of California).

Μετά από επικοινωνία του Κέντρου Επιχειρήσεων ΚΕΕΛΠΝΟ με το αρμόδιο Κέντρο στην Καλιφόρνια και μία δεύτερη επιτυχή επιχείρηση ‘αερογέφυρας’, το σκεύασμα έφτασε χθες στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου ειδική ομάδα του Κ.ΕΛΠΝΟ το παρέλαβε και το μετέφερε στο νοσοκομείο του Ρίου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του οποίου, έχει μεταφερθεί το βρέφος.

Η αλλαντίαση οφείλεται στο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης, το οποίο είναι σπορογόνο βακτήριο που απαντάται στο έδαφος, στη σκόνη καθώς επίσης και στα αλλαντικά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα οικιακής, κυρίως, παρασκευής.

Στη χώρα μας δεν έχει παρουσιασθεί άλλη φορά βρεφική αλλαντίαση ενώ έχει καταγραφεί περιστατικό τροφικής αλλαντίασης σε ενήλικα προ τριακονταετίας. Στην Ευρώπη, έχουν καταγραφεί οκτώ περιστατικά βρεφικής αλλαντίασης τα τελευταία δέκα χρόνια. Χρήση της ανθρώπινης αλλαντιασικής ανοσοσφαιρίνης έχει πραγματοποιηθεί μία μόνο φορά στην Αγγλία.

Το κόστος της ανθρώπινης αλλαντιασικής ανοσοσφαιρίνης, το οποίο ανέρχεται στα 45.500 δολάρια, η μεταφορά καθώς και τα τέλη εκτελωνισμού της θα καλυφθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=7563

Από σπάνια λοίμωξη προσβλήθηκε βρέφος που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Όπως ανέφεραν οι γιατροί πρόκειται για κρούσμα αλλαντίασης που πιθανόν να είναι το πρώτο περιστατικό μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Η διάγνωση του κρούσματος στο μόλις τριών μηνών βρέφος έγινε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπως δήλωσε ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κ. Κροκιδάς «είναι σπάνια λοίμωξη, κάνουμε ό,τι μπορούμε και ελπίζω να το αντιμετωπίσουμε». Στο μεταξύ στήνουμε «αερογέφυρα» ζωής για το τρίμηνο βρέφος μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής για την μεταφορά από την Καλιφόρνια ειδικού σκευάσματος για την θεραπεία του βρέφους.

«Το μοναδικό στον κόσμο κέντρο παραγωγής της ουσίας είναι στη Καλιφόρνια» δήλωσεο κ. Κροκιδάς.

Η αλλαντίαση οφείλεται σε βακτήριο που υπάρχει στο έδαφος καθώς επίσης και στα αλλαντικά και κονσερβοποιημένα τρόφιμα οικιακής κυρίως παρασκευής. Σύμφωνα με τους γιατρούς στη παιδιατρική κλινική της Πάτρας «στην Ελλάδα δεν έχει εμφανιστεί παρόμοιο κρούσμα βρεφικής αλλαντίασης παρά μόνο τροφική αλλαντίαση σε ενήλικα πριν από τριάντα χρόνια.

Το κόστος του σκευάσματος που μεταφέρεται από την Καλιφόρνια στην πάτρα για τη θεραπεία του βρέφους κοστίζει 45.000 δολάρια και τα έξοδα ανέλαβε να καλύψει το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4502261&ct=1

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 86
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τελικά ξέρουμε απο τι έπαθε αλλαντίαση το συγκεριμένο μωράκι;;;

Λένε ότι το μέλι μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα αλλαντίασης στα βρέφη για αυτο δεν πρεπει να καταναλώνεται πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Καμια γιαγια θα την εκανε την πατατα...(Λιγο μελι στην πιπιλα να γλυκαθει και τα σχετικα)

Περαστικα στο μωρακι και συγχαρητηρια στο μηχανισμο που για μια φορα εδειξε οτι εχει και καλα αντανακλαστικα (να τα χρησιμοποιει πιο συχνα)

Διαφημίσεις

Δώσανε μέλι σε 3 μηνών μωράκι????? :shock::shock::shock:

Το καλό είναι ότι το φάρμακο ήρθε και χορηγήθηκε ήδη στο παιδί.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Καμια γιαγια θα την εκανε την πατατα...(Λιγο μελι στην πιπιλα να γλυκαθει και τα σχετικα)

Περαστικα στο μωρακι και συγχαρητηρια στο μηχανισμο που για μια φορα εδειξε οτι εχει και καλα αντανακλαστικα (να τα χρησιμοποιει πιο συχνα)

Και εσύ που είσαι καλό μου;;;;

Όλα καλά;;;

Χαθήκαμε γμτ!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Το φαντάστηκα για αυτο το έγραψα ...

Που είσαι εσύ καλό μου;;;

Αντε την άλλη βδομάδα θα σε κεράσω καφέ λέμε!!! Σε έχω απεθυμήσει τρελααααααα όμως!!!

Τρέχουν οι εξελίξεις Ολγάκι μου ... καφέ μαζι σου και τι άλλο στον κόσμο πιά !!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

λογω τιμης, αυτη τη κουβεντα ειχα με τη πεθερα μου χτες!!! ντε και καλα, να δωσουμε στο μωρο μελι... μας πρηζει απο τοτε που ηταν νεογεννητο!!!

και τυχαινει εκεινη ακριβως τη στιγμη, στον αλφα στο πρωινο της γερμανου, και ειναι ενας παιδιατρος που μιλαει για παιδικη διατροφη και λεει πως απαγορευεται το μελι στα μωρα, γιατι τους λειπει ενα ενζυμο και αυτο μπορει να ειναι πολυ επικινδυνο!!

οχι αυτη, εκει... το βιολι της!!! τοσα χρονια λεει, εμεις παλια... πως διναμε μελι στα μωρα μας???

αμ , κυρα μου... ποσα μωρα πεθαινανε παλια, και κανεις δεν ηξερε γιατι....

ειμαι σιγουρη παντως, πως αν τηναφησω μονη με το μωρο (που δε παιζει σαν ενδεχομενο) θα του τη χωσει τη πιπιλα στο μελι... ετσι, για να περασει το δικο της!!!

Βρε Ολγακι εγω εδω σουλατσερνω, εσυ που εισαι; Μανα με τα τρελα τα σλιγκ και με τις δυο σου κορες;

Καφεδακι κανονιζετε παλιοπατρινιες ε; Εμεις στο πηγαδι;

Αντε μην κατηφορισω προς Πατρα μερια κανα πρωι και σας χτυπαω τα κουδουνια!! :lol:

Διαφημίσεις

λογω τιμης, αυτη τη κουβεντα ειχα με τη πεθερα μου χτες!!! ντε και καλα, να δωσουμε στο μωρο μελι... μας πρηζει απο τοτε που ηταν νεογεννητο!!!

και τυχαινει εκεινη ακριβως τη στιγμη, στον αλφα στο πρωινο της γερμανου, και ειναι ενας παιδιατρος που μιλαει για παιδικη διατροφη και λεει πως απαγορευεται το μελι στα μωρα, γιατι τους λειπει ενα ενζυμο και αυτο μπορει να ειναι πολυ επικινδυνο!!

οχι αυτη, εκει... το βιολι της!!! τοσα χρονια λεει, εμεις παλια... πως διναμε μελι στα μωρα μας???

αμ , κυρα μου... ποσα μωρα πεθαινανε παλια, και κανεις δεν ηξερε γιατι....

ειμαι σιγουρη παντως, πως αν τηναφησω μονη με το μωρο (που δε παιζει σαν ενδεχομενο) θα του τη χωσει τη πιπιλα στο μελι... ετσι, για να περασει το δικο της!!!

Γιατι ολες οι πεθερες πετανε τις ακριβως ιδιες ππρς με την ιδια σειρα στον ιδιο τονο;

Κι εμενα με επρηξε και οταν της εξηγησα συμπληρωσα με υφος δολοφονικο:... Αν παθει τιποτα το παιδι και ακουσω απ' τους γιατρους την λεξη "αλλαντιαση" θα ξερω προς τα που να στρεψω την κανη!! Λουφαξε και δεν ξανανακατευτηκε... σε τιποτα! Στο συνιστω ανεπιφυλακτα.

Αντε μην κατηφορισω προς Πατρα μερια κανα πρωι και σας χτυπαω τα κουδουνια!! :lol:

Αυτό μωρό μου δεν ειναι απειλη, ευχή είναι :lol::lol::lol: !!!

Ναι μωρε, νισαφι πια, δυο χρονια γνωριμιας κλεισαμε... (αλλοι στα τοσα χτυπανε αρραβωνα) :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Μωρη τρελοφύστικο και εδω για το πεθερικό μας λες!!!

Σαν το ανεκδοτο με τον Τοτο και τα σκουλίκια κατήντησες!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Φιλιααααααααα

και ουτε τα μισα δεν ειπα εδω... αυτο με το μελι, εχει καταντησει αρρωστια!! ειχε πιπιλησει τοσο πολυ το μυαλο του αντρα μου που σε καποια φαση, πριν κανα μηνα, γυρισε και μου πε, "να διναμε στο μωρο λιγο βασιλικο πολτο..." :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

τον κυνηγησα, και πολυ απλα, οταν ειναι η πεθερα μου σπιτι, δεν φευγω διπλα απο το μωρο μου, ουτε για να παω για κατουρημα... με τιποτα!!!

ευελπιστω οτι μεχρι και οι βροντοσαυροι, εχουν ημερομηνια ληξης...

τι διαλο, θα ζει ακομα οταν θα κοβει βολτες μονο του το φυστικι??? ελεος πια, αυτη κι ο μητσοτακης.........

κι εγω οταν ακουσα για αλλαντιαση,το μελι σκεφτηκα,μετα το διαβασα κιολας οτι προκληθηκε απο αυτο.Σκεφτηκα οτι ισως του εδωσαν χαμομηλι με μελι,αν και μικρη σημασια εχει ο τροπος χορηγησης.Μα καλα,δεν ξερουν,δεν τους ειπε ενας γιατρος κατι; Τι στο καλο;του κεφαλιου τους κανουν;Περαστικα στο μωρακι

τωρα θα με βρισετε και καλα θα κανετε :(

εδωσα και εγω λιγο μελι στην πιπιλα του μικρου μου...

το εκανα οταν σαραντησε και ηθελα να του κοψω το νυχτερινο γαλα.3-4 φορες...

το εκανε η κουμπαρα μου και στα 2 παιδια και ηταν το μονο για το οποιο δε ρωτησα το γιατρο μου....

και ο γιος μου αρρωστησε σοβαρα 52 ημερων,αλλα τελικα ηταν μικροβιο και οχι απο μελι...

κοριτσακια,πηγα και γυρισα...

ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ...

line_flow_blue_beg_17_time_1185336000_text_f4ef20e1f3f4e5f1e1eae920ece1f220e5e9ede1e9.gif

στις ειδήσεις άκουσα τη δηλωση του μπαμπά να λεει πως περιμένει τα αποτελεσματα των εξετασεων να δειξουν αν ειναι απο μέλι ή όχι...

αν είναι λέει από μέλι "όποιος το έκανε... ξερει" και το πρώτο που σκέφτηκα ήταν καμιά γιαγιά... γκρρρρ :evil:

το καλό είναι πως αν ο οργανισμός δεχτεί το φαρμακο το μωρακι θα γινει τελείως καλά! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

το καλό είναι πως αν ο οργανισμός δεχτεί το φαρμακο το μωρακι θα γινει τελείως καλά! :D

Οι γιατροί έιναι όμως επιφυλακτικοί γι'αυτό το άν...

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

ναι.... το ξέρω! αλλά θέλω να σκέφτομαι θετικά...

πολυ έχω στεναχωρηθει... σκέφτομαι τους γονεις....

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...