Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δόντια?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευτυχως υπαρχουν και αλλοι!Και ηθελα να ανοιξω θεμα!Εμεις στον 6ο βγαλαμε τα δυο κατω!Ωραια λεμε πηρε μπρος νωρις νωρις!Τωρα 18 θα κλεισουμε και τον 10ο και ακομα κανενα δοντι!!!Πουθενα!!!Αλλα εχουν πρηστει ολα τα ουλα της!Πανω, κατω, δεξια, αριστερα!!Εμενα η μαμα μου λεει οτι εβγαλα γρηγορα αλλα και η πεθερα μου λεει οτι ο μπαμπας της εβγαλε γρηγορα (δεν την πιστευω) μιας και τα ουλα της μοιαζουν με την δικια του οπως και ολα βεβαια μαλλον αργησε να τα βγαλει και η πεθερα για να μην πει οτι ο γιοκας της εμεινε πισω μας τα λεει αλλιως!! :cool::cool::cool: Ξερω εγω που σας λεω!!Βεβαια σημασια εχει ναν βγουν αλλα για να δουμε!!!Λετε να αρχισω να ανησυχω???

Εμάς είναι 14 μηνών και έχει 7 δόντια! Όμως ξέρω άλλες περιπτώσεις που αργούν πολύ και θεωρείται φυσιολογικό. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο (από τους 6 μέχρι 15 μήνες περίπου)

Διαφημίσεις

Ο μεγαλος μου ο γιος τα εβγαλε νωρις σχεδον ολα. Ο μικρος ειναι τωρα 17 μηνων και εχει 3,5 δοντια :D:D:D . 3 κανονικα και ενα μισο (τωρα βγαινει). Και εγω ειχα αρχισει να ανησυχω συγκρινοντας τον με τον μεγαλο αλλα τελικα καθε παιδι εχει τον δικο του ρυθμο αναπτυξης σε ολα.

Eμείς είμαστε ακόμη χειρότερη περίπτωση. Σχεδόν 16 μηνών και ΚΑΝΕΝΑ δόντι. Τις τελευταίες ημέρες φούσκωσαν μόνο τα δυο κάτω και περιμένουμε με αγωνία. Μάλλον θα ταίζω αλεσμένα πάντως, για πολύ καιρό ακόμη, γιατί στα πάνω ούλα δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα σκάσει σύντομα δόντι. Η παιδίατρος κι ο οδοντίατρος που ρωτήσαμε δεν ανησυχούν. Δεν υπάρχει παιδί που δεν έβγαλε δόντια, μας απάντησαν.

Ο μεγάλος μου γιος 14 μηνών το πρώτο δόντι, στους 18 μήνες είχε μόνο τα τέσσερα.

Να φανταστείς πριν δύο εβδομάδες που είναι 14 ετών του έπεσε νεογιλό δόντι και έχει να βγάλει ακόμη δύο.

Θα πηγαίνει λύκειο και θα βγάζει δόντια.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Eμείς είμαστε ακόμη χειρότερη περίπτωση. Σχεδόν 16 μηνών και ΚΑΝΕΝΑ δόντι. Τις τελευταίες ημέρες φούσκωσαν μόνο τα δυο κάτω και περιμένουμε με αγωνία. Μάλλον θα ταίζω αλεσμένα πάντως, για πολύ καιρό ακόμη, γιατί στα πάνω ούλα δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα σκάσει σύντομα δόντι. Η παιδίατρος κι ο οδοντίατρος που ρωτήσαμε δεν ανησυχούν. Δεν υπάρχει παιδί που δεν έβγαλε δόντια, μας απάντησαν.

Παντως...εμενα αυτηη που μασησε πιο καλα (σκληρα κομματια κρεας..οπως πχ μοσχαρι και χοιρινο) ηταν η Ανδριανα που αργησε να βγαλει δοντια :wink:

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

κοριτσια γεια σας!

το κοριτσακι μου ειναι 14 προς 15 μηνων και εχει μονο 2 δοντια!

τα ουλα της ειναι τρομερα σκληρα και ολο φαινεται οτι κατι παει να βγαλει απο πανω αλλα τελικα τιποτα!

ολοι μου λενε οτι ειναι φυσιολογικο,οτι συμβαινει, αλλα εγω ανησυχω λιγο,τι θα γινει;!!

φιλια

Κάθε παιδί έχει δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης.

Κι εμένα ο δικός μου (15,5 μηνών) έχει 6, άργησε κι αυτός -11 μηνών έβγαλε το πρώτο.

Ποιά δοντάκια έχει; Τα δυο κάτω; Αυτά βγαίνουν πρώτα συνήθως.

Μην ανησυχείς, να περιμένεις χωρίς άγχος να βγούνε.

Αν πας σε κάποιον ειδικό, ο μόνος τρόπος να ελέγξει αν υπάρχουν είναι οι ακτινογραφίες και δε θα σου το συνιστούσα σε αυτήν την ηλικία΄.

Διαφημίσεις

μην αγχωνεσαι!! Εχεις ακουσει κανενα παιδακι να εχει μεινει φαφουτικο?? Το καθε ενα εχε τους δικους του ρυθμους.Εμενα για παραδειγμα, αντι να βγαλει 2 μπροστινα, εβγαλε 2 πλαινα! εχει πολυ πλακα το δρακουλακι.

Απλα απο οτι εχω ακουσει οσο μεγαλωνουν υποφερουν περισσοτερο για να τ α βγαλουν, γιατι ειναι πιο σκληρα τα ουλα. Κανε κ μια ερωτηση στο γιατρο σου...

MD1op3.png

• 1 month later...

εγω πιστευω οτι απο τη στιγμη που δεν σου εχει πει τιποτα το ανησυχητικο ο παιδιατρος δεν πρεπει να ανησυχεις.αλλωστε δεννομιζω να υπηρξε παιδι χωρις δοντια!!!οποτε μην αγχωνεσαι ισως αργει.δενεχει το καθε παιδακι τον ιδιο ρυθμο αναπτυξης σε ολους τους τομεις με τα αλλα παιδια.εμενα σημερα εγινε 16 μηνων και εχει 13 δοντια αλλα αργησε κι αυτος να βγαλει.θα τα βγαλει ολα μαζι και μετα καλο κουραγιο!!!!!

Η μικρή μου χρόνισε πριν μερικές μέρες και έχει ήδη 7 δοντάκια. 4 πανω 3 κατω. Της φίλης μου το κοριτσάκι που είναι 17 ημέρες μεγαλύτερο έχει μόνο 2 δοντάκια κάτω.

Τα παιδάκια λοιπόν είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Εμείς για παράδειγμα είμαστε εντώς ...καραφλές και το κοριτσάκι που ανέφερα παραπάνω έχει μαλλί αφάνα!!!!!!Έμεις ζηλεύουμε το μαλλί και οι άλλοι τα δόντια!!!χαχαχα!!!

I LOVE LOVE LOVE MY LOVEs!!!

kk3v338aind9kxn9.png

kk3v94dfbst5o12x.png

Το αγοράκι μου είναι ακριβώς 13 μηνών και δεν έχει ούτε δείγμα από δοντάκι.Η παιδίατρός μας λέει να μην ανησυχώ και να περιμένουμε μέχρι τους 15 μήνες.Ευτυχ'ως τρώμε απο όλα χωρίς να τα αλέθω.Έχετε ακούσει μήπως παρόμοια υπόθεση?Λέτε να μου μείνει φαφούτης?

μην σε αγχωνει καθολου didoge μου!και μιας γνωστης μου ετσι μεχρι τον 13ομηνα.μετα εμφανισε το πρωτο και πηραν σειρα και τα υπολοιπα! καλα δεν εχουν πριστει καν τα ουλακια του??δεν εχει σαλακια,γκρινιαα??

παντως μην σε ανησυχει ειναι απολυτα φυσιολογικο!εγω προσωπικα δεν εχω ακουσει να μενει φαφουτικο κανενα παιδι!!

tzimakos was born at 10/03/2009!

mom and dad love you..........

Εμένα είναι 14,5 και τώρα άρχισε να βγαίνει το πρώτο. Μην αγχώνεσαι. Η παιδίατρος μας μάλιστα μου είπε γελώντας:Έχεις δει εσύ κανέναν άνθρωπο να μην έχει βγάλει ποτέ του δόντια?:P

Εμένα είναι 14,5 και τώρα άρχισε να βγαίνει το πρώτο. Μην αγχώνεσαι. Η παιδίατρος μας μάλιστα μου είπε γελώντας:Έχεις δει εσύ κανέναν άνθρωπο να μην έχει βγάλει ποτέ του δόντια?:P

Και εμένα τα ίδια μου λέει αλλά να λίγο ανησυχώ.Τα ουλάκια του ε'ιναι άσπρα και έχει πολύ σάλιο.Γκρίνια όχι τόσο πολύ,αλλά θέλει συνέχεια την πιπίλα του και δεν τη ρουφάει την δαγκώνει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...