Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κιλα...

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

στελλίτσα καλο σου εκανε...γιατι εκτος και αν ηταν σαρδελες ή κατι μικρό, ξερω ότι δεν κανει καλο να τρως ψαρια στην εγκυμοσύνη (μεγαλα) λόγω μεγαλης περιεκτικοτητας ψευδαργυρου!!!!

παντως από τοτε που ακουσα απο διατροφολογο ότι μία μερίδα σαρδελες δινει το 80% του ασβεστιου που χρειαζόμαστε στην εγκυμοσύνη ...τις εχω ταραξει!!!

τρωω μια φορα τη βδοαμαδα σίγουρα, καθότι δεν είμαι και πολύ του γαλακτοκομικού fun club!! :D:D

στελλίτσα καλο σου εκανε...γιατι εκτος και αν ηταν σαρδελες ή κατι μικρό, ξερω ότι δεν κανει καλο να τρως ψαρια στην εγκυμοσύνη (μεγαλα) λόγω μεγαλης περιεκτικοτητας ψευδαργυρου!!!!

Στο τρίτο τρίμηνο είναι σχεδόν υποχρεωτικό να τρώμε ψάρια και μάλιστα λιπαρά,γιατί είναι η καλύτερη πηγή ω3-λιπαρών,που προλαμβάνουν κάποιες ασθένειες των μωρών,όπως τον συγγενή υποθυροειδισμό. :wink:

Διαφημίσεις

Ναι αλλα επαναλαμβανω μικρα ψαρια τύπου σαρδελας!!!αλλιως η μεγαλη περιεκτικότητα σε ψευδαργυρο βλαπτει το εμβρυο.

Ποιο πολύ για τον τόνο το λένε αυτό.

όχι μόνο...για όλα τα μεγαλα ψαρια.αυτα μου τα ειπε διατροφολόγος και τα τσεκαρα και με το γυναικολογο μου, ο οποίος μου ειπε να προτιμαω μικρα ψαρακια μόνο

Διαφημίσεις

Tα πολύ μεγάλα ψάρια σε φέτες, π.χ. ξιφίας-τόνος, είχα ακούσει ότι είναι πιο επικίνδυνα.

Tα υπόλοιπα , συναγρίδες-φαγκριά-τσιπούρες κλπ, είναι όχι απλά επιτρεπτά, αλλά απαραίτητα για τα καλά λιπαρά τους!

Σημαντικό όμως είναι να εμπιστεύεσαι τον ψαρά σου γιατί μπορεί να σου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Tα πολύ μεγάλα ψάρια σε φέτες, π.χ. ξιφίας-τόνος, είχα ακούσει ότι είναι πιο επικίνδυνα.

Tα υπόλοιπα , συναγρίδες-φαγκριά-τσιπούρες κλπ, είναι όχι απλά επιτρεπτά, αλλά απαραίτητα για τα καλά λιπαρά τους!

Σημαντικό όμως είναι να εμπιστεύεσαι τον ψαρά σου γιατί μπορεί να σου πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες...

Ο πεθερός μου τα έπιανε! :D:D:wink::wink:

Ο πεθερός μου τα έπιανε! :D:D:wink::wink:

...ναι,στο ιχθυοπωλειο!!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Εγώ από την 2η βδομάδα εγκυμοσύνης πήρα 2 κιλά από πρήξιμο και τώρα που έκλεισα την 11η δεν έχω πάρει άλλα. Μαζεύτηκε μάλιστα λίγο έχω την εντύπωση! Το σώμα στην αρχή λόγω ορμονών πρήζεται και πονάει πολύ το στήθος, ενώ μετά ηρεμεί γιατί συνηθίζει.

Χθες με έπιασε βέβαια ένα άγχος οτι θα γίνω βαρελίτσα και το καλοκαιράκι που θα έχω μόλις γεννήσει θα είμαι στα χειρότερά μου. Προσέχω γενικά να τρώω περίπου όπως πριν αλλά μερικές φορές πεινάω παραπάνω και δεν αντιστέκομαι. Θα τα χάσω όμως μόλις σταματήσω να θηλάζω με γυμναστική και καλή διατροφή! Το 'χω βάλει σκοπό να γίνω καλύτερη από πριν!

Τώρα το να τρώει μια έγκυος ασύστολα δεν είναι και καλό γιατί υπάρχει και ο διαβήτης της κύησης όπως επίσης και ο τοκετός που δυσκολεύει την κατάσταση. Νομίζω οτι μια καλή διατροφή και λίγο καθημερινό περπάτημα είναι ό,τι καλύτερο και μας κρατάει σε φόρμα.

Κουκλίτσα μη σκέφτεσαι τα 10 παραπανίσια κιλά! Αν το θέλεις και εσύ και ο σύντροφός σου δεν θα σας χαλάσουν τα 10 κιλάκια βρε...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
έβαλα ένα όμορφο σιλικονούχο δακτυλιδάκι στο στομαχάκι μου

Απαντάω έστω και καθυστερημένα... Κι εγώ έχω βάλει δακτύλιο στο στομάχι μου πριν 1,5 χρόνο που ήμουν 141 κιλά κ μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε έφτασα στα 75 και τώρα που είμαι 1,5 μηνών έγκυος ανέβηκα στα 80 (μου ανοίγει η όρεξη τώρα τελευταία πολύ, λέτε να κάνω κορίτσι που λένε?!) και τώρα προσπαθώ να χάσω 2-3 μέχρι τον άλλο μήνα έκοψα τα πολλά γλυκά και τρώω όσο σωστά μπορώ με (έτσι κι αλλιώς) μικρές μπουκιές και απ΄ όλα από λίγο.

Πάντως καλά έκανες που το έβαλες, θα δεις πολύ καλά αποτελέσματα είμαι σίγουρη διότι εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένη! :D

.png

Εγώ πήρα 26 κιλά στην εγκυμοσύνη!! Από 50 που ήμουν πριν μείνω έγκυος πήγα στα 76. Ευτυχώς τα έχασα όλα σχεδόν αμέσως. Και ήταν απορίας αξιον πως τα κατάφερα και πήρα τόσα κιλά αφου είχα συνεχείς εμετους μέχρι και την ώρα της καισαρικής έκανα εμετό :shock: . Για μένα βεβαια δεν ήταν και τόσο έκπληξη αφου δεν με πτοούσε καθόλου αυτή η κατάσταση και έτρωγα κυριολεκτικα σαν γουρουνάκι. Μάλλον ήταν από την στέρηση που τόσα χρόνια υπέβαλα τον εαυτό μου μην τυχόν και παχύνω!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Εγώ χωρίς να τρώω πολύ πήρα περίπου 22 κιλά και απο 54 που ήμουν

έφτασα τα 76 2 βδομάδες πριν γεννήσω(μετά δεν ανέβαινα στη ζυγαριά απο το φόβο μου :lol::lol::lol: ) Είχα μεγάλη κατακράτηση υγρών, τα πόδια μου είχαν γίνει σαν της Αθηνάς και του Φοίβου (τις μασκώτ των Ολυμπιακών) :lol::lol::lol: Παρολαυτά μόλις γύρισα στο σπίτι είχα ήδη χάσει 10 κιλά και τώρα μετά απο 3,5 μήνες μου έχουν μείνει 4! Επειδή θηλάζω τα έχασα αργά και σταθερά και ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ! Τρώω τα πάντα! Πιστεύω με τον καινούριο χρόνο να είμαι όπως και πριν!!!

Ματθίλδη 17/08/2007

Λουκάς-Ανδρέας 17/01/2010

Στελλα εμενα παλι κατι μου λεει οτι το εκανε επιτηδες η πεθερα σου!!!

Εγω ξεκινησα την εγκυμοσυνη στα 51 κιλα και τωρα (34η εβδομαδα) ειμαι 66.Συνολο 15.Δε νομιζω οτι ειναι και λιγα γιατι και το μωρακι δεν ειναι τοσο μεγαλο,2470 μας εδειξε ο τελευταιος υπερηχος που τον εκανα με το που εκλεισα την 34η εβδομαδα την Τεταρτη που μας περασε.

Παντως ομολογω οτι εβαλα σχετικα γρηγορα κιλα,απο τον 2ο μηνα ειχαν αρχισει να με στενευουν τα τζιν μου,αλλα αυτο πιστευω οφειλεται περισσοτερο στο οτι εκοψα το τσιγαρο.Κοριτσια σας λεω δεν υπηρχε μεγαλυτερο φουγαρο απο μενα,μιλαμε για 2μιση πακετα 25αρια την ημερα,του εδινα και καταλαβαινε!!! Και χωρις φοβο και παθος σας λεω οτι ανυπομονω να το ξαναρχισω γιατι μπορει τοσον καιρο να μην καπνιζω αλλα μου λειπει τρελλα,ειδικα τους τελευταιους 2 μηνες.Ασε που νομιζω οτι θα με βοηθησει να χασω τα κιλα μετα.

ξεκινησα 57 και πηρα 14 κιλα. τους πρωτους 3 μηνες εχασα 3 κιλα λογω εμετων. μπηκα και 3 φορες νοσοκομειο 1η για εμετους-αφυδατωση 2η αλλεργια στο utrogestan λογω αιμορραγιων και 3η για αιμορραγια. ολα αυτα σε 1,5 μηνα λογικο ηταν να χασω αλλα τα επερνα μετα 3 και 4 μαζι

κοριτσια εγω ειμαι στην 37η εβδομαδα τωρα και σε καμια 10-12 μερες γενναω!!εχω παρει 8 κιλα γιατι ξεκινησα αρκετα αφρατη(78!!!)οποτε αναγκαστικα επρεπε να παρω οσο λιγοτερα γινοταν!!!ολοι μου λενε οτι μολις γυρισω σπιτι θα τα χω χασει ολα..θα δειξει..παντως οσον αφορα στο τσιγαρο δε θα συμφωνησω με τη joe!!γιατι βρε κοριτσι μου αφου εκανες τοση προσπαθεια να το ξαναρχισεις????κριμα δεν ειναι?το τσιγαρο ξερουμε ολοι ποσο επικινδυνο ειναι...αστο καλυτερα..!!!υποψιν οτι ημουν καπνιστρια φανατικη για 8 χρονια!!!εχει 3 χρονια που το εκοψα εντελως και εκανα που και που απο κανενα,ετσι με την παρεα που λενε!!το τσιγαρο παρολο που τοχω κομενο εδω και καιρο το γουσταρω τρελα και μου λειπει επισης τρελα!!ομως εχω βαλει σκοπο να μην το ξαναρχισω,εκτος αν κανω παλι το ιδιο,καμια φορα κι απο ενα..

Ευη μου εγω να δεις ποσο το γουσταρω το ατιμο!!! :lol:

Εντωμεταξυ επειδη πινω καθε μερα καφε,ντεκαφεινε εννοειται,λεω συνεχεια "πωπω να 'χα τωρα κι ενα τσιγαρακι!!!".Παρ' ολο ομως που υπηρξα η απολυτα φανατικη καπνιστρια για καμμια 10ρια χρονια,το ειχα πει στον εαυτο μου:αμα μεινεις εγκυος,κομμενο!!!

Αφου θυμαμαι οτι οταν αγορασα το τεστ,εχοντας προαισθημα οτι θα ειναι θετικο,ενω ημουν στο αμαξι και πηγαινα σπιτι να το κανω,λεω "βρε δεν καπνιζεις τωρα κανα δυο απανωτα;Γιατι μετα χαιρετα τα τα Winston σου."Απο τη στιγμη που εμαθα οτι ημουν εγκυος καπνισα συνολο 3 τσιγαρα και μετα υποσχεθηκα οτι δε θα το ξανααγγιξω μεχρι τη γεννα.Πρεπει να σας πω πως θεωρω αθλο το γεγονος οτι τα εχω καταφερει,αλλα να μην ξανακαπνισω ποτε ειναι μαλλον απιθανο. :? Και να σας πω το πιο περιεργο; Ενω τους πρωτους μηνες δε μου ελειπε καθολου κι ηταν σα να μην καπνιζα ποτε,απο τον 6ο και μετα μου εχει γυρισει το ματι!!! :roll: Κι ολα αυτα χωρις να εχω εμετους και ναυτιες στο 1ο τριμηνο,για να πεις οτι με αηδιαζε η μυρωδια.Απλα δε μου εκανε αισθηση το τσιγαρο. Τωρα ειμαι στην 35η εβδομαδα και περιμενω τη στιγμη που θα τραβηξω την πρωτη ρουφηξια μετα απο τοσον καιρο,παρεα με μια γουλια καφε με εξτρα δοση δυνατου εσπρεσσο!!!Πωπω γλεντια,το σκεφτομαι και παλαβωνω!!! :lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Περιμενω τη στιγμη που θα τραβηξω την πρωτη ρουφηξια μετα απο τοσον καιρο,παρεα με μια γουλια καφε με εξτρα δοση δυνατου εσπρεσσο!!!Πωπω γλεντια,το σκεφτομαι και παλαβωνω!!! :lol:

Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ να το κόψω :oops: Μέχρι τον 4ο μήνα έκανα 5 την ημέρα. Με το που μπήκα στον 4ο το έκοψα και ελπίζω να μην το αρχίσω ξανά. Πιστεύω ότι κάποια κιλά τα πήρα και γι' αυτόν τον λόγο. Εχω πάρει αρκετα πάντως. Στα μέσα του 6ου μήνα είχα πάρει ήδη 10 κιλά και ήμουν ήδη αρκετά γεματούλα. (ξεκίνησα 80). Ο γιατρός μου φωνάζει πολύ, αλλά δεν στερούμαι τίποτα.

an1cCqX00001110MDAwODM1ZHwwMDAwMTExZGF8RWxlbmkgaXMgaGVyZSBmb3I.gif

Να μην το ξαναρχίσετε κορίτσια μου. Έυκαιρία είναι αφού το έχετε κοψει για τόσους μήνες. Και μετά θα έχετε τα μωράκια σας και θα αγχ'ωνεστε πότε να βγείτε να καπνίσετε. Δείτε κι εμάς που ανοίξαμε ολόκληρο τόπικ για να κόψουμε το ρημάδι ομαδικά!!!!! :wink::wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 24 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 9 ΚΙΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 22 ΚΙΛΑ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΠΑΡΑΣΩ !!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΩ ΓΡΗΓΟΡΑ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...