Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρυζάλευρο

candy1234

Recommended Posts

pitsikoki καλή αρχή!!!

κι εμείς στην ίδια φάση είμαστε, μας είπε ο γιατρός να ξκινήσουμε ρυζάλευρο όταν κλείσουμε τον 5ο και λίγες μέρες μετά.

κι εμάς την nutricia μας πρότεινε αλλά ψάχνομαι κι εγώ!

καλή αρχή και σε σας και θα βρούμε τοδρόμο μας!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 174
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

gia psakse kati fhmes pou lene oti to rfyzaleyro einai entelws axrhsth trofh... o paidiatros mou eixe valei kateytheian frouta liwmena kai meta laxanika liwmena....lew twra egw

Δεν έχεις άδικο αλλά της Holle τουλάχιστον ήταν ολικής. Νομίζω ένα μήνα το έδωσα και μετά το πρόσθετα σε φρούτα να δέσουν αντί για μπανάνα που κάνει δυσκοιλιότητα. Από δημητριακά αργότερα έδινα βρασμένο κουάκερ με φόρμουλα.

Ίδια άποψη έχω και για τα κορν φλέικς. Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε στην εταιρεία γιατί δεν μειώνουν τη ζάχαρη στα κορν φλέικς του είπαν ότι χρειάζεται για να εξισορροπούν το αλάτι που βάζουν. Και όταν τους ρώτησε γιατί δεν αφαιρούν και το αλάτι του είπαν, ε τότε το κουτί θα έχει καλύτερη γεύση:shock::shock::shock::shock:!!!

Αυτό το ρυζάλευρο που λέτε είναι διαφορετικό απο το άνθος ορύζης;και πιο απο τα δύο μπορεί να κάνει δυσκοιλιότητα;

Το ρυζάλευρο της Holle είναι ολικής με φυτικές ίνες που βοηθούν για αποφυγή δυσκοιλιότητας. Είναι σκέτο χωρίς γάλα, γλυκαντικά και αρώματα. Το άνθος ορύζης είναι επίσης σκέτο αλλά μόνο άλευρο ρυζιού χωρίς φυτικές ίνες. Η κρέμα βανίλια είναι άνθος ορύζης με γάλα, άρωμα και γεύση βανίλιας και πρεβιοτικές ίνες που όμως από ότι καταλαβαίνω δεν είναι φυτικές ίνες.

Kαλά αλευρόκολλες είναι γι' αυτό δημιουργούν και δυσκοιλιότητα. Προσωπικά ήθελα να ξεκινήσω κουτάλι με κάτι σχετικά ουδέτερο στη γεύση και επειδή στα υπόλοιπα γεύματα θηλάζαμε δεν είχαμε πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγώ πάντως στον γιό μου δεν έχω δώσει ούτε κρέμες, ούτε ρυζάλευρο. Του έδινα μόνο κουάκερ. Ούτε ζάχαρή ούτε τίποτα. Συζητήστε το με τους παιδιάτρους σας να σάς πουν κι εκείνοι τη γνώμη τους. Εγώ το έκανα καθαρά για λόγους υγείας και για αποφυγή πρόσληψης περιττής ζάχαρης. Σκέτη βρώμη είναι. Και ειδικά αν παίρνετε το βιολογικό... είναι τέλειο. :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το αγαπάκι μας είναι 6 χρόνων και κάτι....

Κορίτσια εγώ πάντως στον γιό μου δεν έχω δώσει ούτε κρέμες, ούτε ρυζάλευρο. Του έδινα μόνο κουάκερ. Ούτε ζάχαρή ούτε τίποτα. Συζητήστε το με τους παιδιάτρους σας να σάς πουν κι εκείνοι τη γνώμη τους. Εγώ το έκανα καθαρά για λόγους υγείας και για αποφυγή πρόσληψης περιττής ζάχαρης. Σκέτη βρώμη είναι. Και ειδικά αν παίρνετε το βιολογικό... είναι τέλειο. :lol:[/QUO

Akrivos autos einai o skopos mou pou psaxnomai.Oute ego efaga san moro kai de thelo na faei tipota me syntiritika kai zaxares.As ta anakalypsei ola auta moni tis otan megalosei! Mexri tote tha xei mathei na troei frouta kai laxanika kai ospria kai i geusi tis de tha einai poly apaititiki.

Episis ki ego troo kathe proi kouaker me gala sketo kai einai teleio gia krema alla pira ti giatro kai mou eipe oti einai akoma poly noris gia vromi (gia to entero tis dil., einai 5.5 minon). Ti na po. To xo xanakousei oti to dinoun vevaia alla den elegan apo poia ilikia.

Etsi synexizo mono frouta ta opoia afou tis edosa sketo ryzaleuro (xoris vanilia kai glykantika) kai anakatemeno me nero kai aidiase...tora tis fainontai paradeisos!! Toulaxiston ta troei. Kai boro na paixo kanontas pio pixta ta frouta me ligo sketo ryzaleuro mesa.

Mia xara einai proi-apogeuma ta sketa froutakia kai glikoutsika (ante na vazeis ligo pio poly banana ama pernaei fasi arnisis. Ase pou ta ryzaleura kanoun dyskoiliotita. Ego koritsia katelixa!

Auto pou katalava kai gia ta frouta einai oti de theloun piesi! Molis stamatisei na anoigei to stoma tin afino kai xanaprospatho meta apo kana 30'-1ora. Kai den egataleipo. Den efage simera? Aurio einai mia alli mera. Einai entyposiako oti tha deite tha faei!

eNortjKzUjI0NDUxNlOyBlwwFXIC0Q,,99.png

elena36 ti exeis akousei gia ti nutricia? giati mono auto to ryzaleuro vrika oti den exei sintiritika, glykantika, glouteni, vanilia (Holle den exo vrei akoma). De nomizo oti tha to polyxreiasto telika, alla na xero na min to vazo oute gia piximo stis froutokremes an einai

Holle βρίσκεις στα μαγαζιά με βιολογικά τρόφιμα. Είναι σκέτο ρυζάλευρο ολικής άλεσης με φυτικές ίνες και βιολογικής καλλιέργειας. Εγώ το έφτιαχνα με γάλα φόρμουλα οπότε γλύκιζε λίγο. Το έδωσα για ένα μήνα μετά μπήκαν φρούτα, κρέας με λαχανικά και στον 8ο νομίζω έδωσα κουάκερ. Το έβραζα με λίγο νεράκι στο μπρίκι για να μαλακώσει καλά και πρόσθετα πάλι φόρμουλα οπότε γίνονταν ελαφρώς γλυκό. Παράλληλα στα υπόλοιπα γεύματα θήλαζα. Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Οι συμβατικές κρέμες είναι πολύ γλυκιές ιδίως της Γιώτης και δεν εμπιστευόμουν και το γάλα που έχουν.

gia psakse kati fhmes pou lene oti to rfyzaleyro einai entelws axrhsth trofh... o paidiatros mou eixe valei kateytheian frouta liwmena kai meta laxanika liwmena....lew twra egw

Αν το εψαξα λεει!! Τελικα κατεληξα σε ενα site της Αμερικανικης Παιδιατρικης που λεει οτι χρειαζεται για το σιδηρο. Δεν ξερω βρε κοριτσια οι αποψεις διιστανται τοσο για τη χρησιμοτητα του ρυζαλευρου οσο και για τη σωστη ηλικια εναρξης στερεας. Αλλοι λενε στους 4, αλλοι στους 5 και αλλοι στους 6. Επειδη εριξα πολυ μελετη και σε αυτο το forum και γενικα καταλαβα οτι ολοι λιγο πολυ εχουν δικιο και μπορουν και να το αιτιολογησουν. Γι΄αυτο κατεληξα να ακολουθησω τις οδηγιες του δικου μου παιδιατρου παντα φυσικα με το σωστο 'φιλτραρισμα' απο πλευρας μου.

Xρωμα δεν αλλαζουνε τα ματια...μονο τροπο να κοιταμε.

tALVp3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Να ρωτήσω κάτι;

μια φιλη μου πρότεινε για το μωρακι μας που είναι 4 μηνών και τελείως αχορταγο μιλάμε για 200 ml κάθε 2,5 ώρες καταβροχθίζει να βάλω μια κουταλια ρυζαλευρο στο γάλα το εχεικανει καμία από εσάς;; Είπα να ρωτήσω εσάς διότι και η γιατρός μου ειναιλιγο αυστηρή !!

• 1 month later...

Εψαξα στο τοπικ για να βρω απαντηση στην ερωτηση μου αλλα δεν βρηκα οποτε ρωτω τα εξης:

Πηγαμε παιδιατρο σημερα και ειπε να ξεκινησουμε ριζαλευρο..

Δεν καταλαβα τιποτα απολυτως απο αυτα που μου ειπε:confused:

Μου εδειξε ενα φυλλαδιο που ελεγε οτι την πρωτη μερα (σημερα) να βαλω 20 μλ νερο και μια κουταλιτσα. Τη δευτερη μερα 40μλ και 2 κουταλιτσες κλπ

Οταν το φαει ο μπεμπης αυτο, στο καπακι να του δωσω 200μλ γαλα? Η αυτο θα ειναι το γευμα του?

Μονο ενα γευμα θα αντικαθιστω με το ριζαλευρο? Αν ναι, παντα το ιδιο? Πχ απογευμα?

Οταν φτασει να τρωει ενα ολοκληρο γευμα 200μλ μετα τι θα κανω?

Εψαξα στο τοπικ για να βρω απαντηση στην ερωτηση μου αλλα δεν βρηκα οποτε ρωτω τα εξης:

Πηγαμε παιδιατρο σημερα και ειπε να ξεκινησουμε ριζαλευρο..

Δεν καταλαβα τιποτα απολυτως απο αυτα που μου ειπε:confused:

Μου εδειξε ενα φυλλαδιο που ελεγε οτι την πρωτη μερα (σημερα) να βαλω 20 μλ νερο και μια κουταλιτσα. Τη δευτερη μερα 40μλ και 2 κουταλιτσες κλπ

Οταν το φαει ο μπεμπης αυτο, στο καπακι να του δωσω 200μλ γαλα? Η αυτο θα ειναι το γευμα του?

Μονο ενα γευμα θα αντικαθιστω με το ριζαλευρο? Αν ναι, παντα το ιδιο? Πχ απογευμα?

Οταν φτασει να τρωει ενα ολοκληρο γευμα 200μλ μετα τι θα κανω?

Αρχίζεις με 3-4 κουταλιες την πρωτη μέρα (περιπου 20μλ ειναι) κ διπλασιαζεις αν μέρα, μετα δίνεις γάλα οσο τρώει, λογικά οσο αυξάνει την κρέμα δεν θα πινει κ πολύ γαλα μετα, οταν φτασει να τρωει κανονικα όλη την κρεμα σταματάς να δινεις γάλα (ίσως αυτο να γινει κ οταν θα τρωει πανω απο 100-150μλ)θα το καταλάβεις, συνηθως κλαινε αν συνεχιζουν να πινανε .Οταν σταματησεις το γαλα δινεις νεράκι μετα το γευμα. Το γευμα του ρυζαλευρου το δινεις στις 6μμ τωρα ενα μισαωρο ή τεταρτο πανω κατω δεν ειναι θεμα.

Αρχίζεις με 3-4 κουταλιες την πρωτη μέρα (περιπου 20μλ ειναι) κ διπλασιαζεις αν μέρα, μετα δίνεις γάλα οσο τρώει, λογικά οσο αυξάνει την κρέμα δεν θα πινει κ πολύ γαλα μετα, οταν φτασει να τρωει κανονικα όλη την κρεμα σταματάς να δινεις γάλα (ίσως αυτο να γινει κ οταν θα τρωει πανω απο 100-150μλ)θα το καταλάβεις, συνηθως κλαινε αν συνεχιζουν να πινανε .Οταν σταματησεις το γαλα δινεις νεράκι μετα το γευμα. Το γευμα του ρυζαλευρου το δινεις στις 6μμ τωρα ενα μισαωρο ή τεταρτο πανω κατω δεν ειναι θεμα.

Σ'ευχαριστω καλη μου για τη βοηθεια σου

Δηλαδη, για ολο το μηνα θα του δινω κανονικα τα 3 γευματα που τρωει (γαλα) και θα αντικαταστησω μονο το 1 με το ριζαλευρο.

Σταδιακα θα το αυξανω μερα με τη μερα και μολις τελειωνει με τις κουταλιτσες που θα φαει κατευθειαν του δινω το μπουκαλι με το γαλα?

Πρεπει να περασει ωρα αναμεσα στο γευμα ριζαλευρου και στο μπιμπερο? Πρεπει να ρευτει πριν να πιει το γαλα?

Επισης οταν συμπληρωθει το μπολακι (πληρες γευμα) ποσο νερο να του δωσω να πιει? Βρασμενο?

Αν μπορουσες να κανεις αλλο ενα ποστ για να μου πεις θα με βοηθουσες πολυ καλη μου.

Σ'ευχαριστω καλη μου για τη βοηθεια σου

Δηλαδη, για ολο το μηνα θα του δινω κανονικα τα 3 γευματα που τρωει (γαλα) και θα αντικαταστησω μονο το 1 με το ριζαλευρο.

Σταδιακα θα το αυξανω μερα με τη μερα και μολις τελειωνει με τις κουταλιτσες που θα φαει κατευθειαν του δινω το μπουκαλι με το γαλα?

Πρεπει να περασει ωρα αναμεσα στο γευμα ριζαλευρου και στο μπιμπερο? Πρεπει να ρευτει πριν να πιει το γαλα?

Επισης οταν συμπληρωθει το μπολακι (πληρες γευμα) ποσο νερο να του δωσω να πιει? Βρασμενο?

Αν μπορουσες να κανεις αλλο ενα ποστ για να μου πεις θα με βοηθουσες πολυ καλη μου.

Ναι θα του δινεις κανονικά τα αλλα γευματα με γάλα κ θα αντικαταστησεις το απογευματινο με ρυζαλευρο.

Φαντάζομαι οτι δεν θηλάζεις αφου ειπες παραπάνω για μπουκαλι ε??Γιατι ειναι τελειως διαφορετικος ο τροπος αν θηλαζεις.

Εγω κατευθειαν της εδινα γαλα μετα απο την τελευταια κουταλια κ ρευοταν στο τέλος γιατι η ποσοτητα κρέμας στην αρχη ηταν πολυ μικρη κ ηθελε αμεσως γαλα, εκλαιγε, εγω βασικα θηλάζω κ δεν μπορω να σου πω τι ποσοτητα επεινε μετα απο την κρεμα. Στις 7-8 μερες να φανταστεις ειχαμε κοψει τελειως το γάλα κ ετρωγε μονο κρεμα.Αν το παιδακι σου ειναι φαγανουλι περιπου τοσο θα σας παρει.

Για το νερό συνηθως στην αρχη δεν πινουν πολυ μην φανταστεις πρεπει κ αυτο να το συνηθησουν σιγα σιγα ισως κ να σου πινει 10μλ μονο, αν δεν πινει καθολου με το μπιμπερο μπορεις να του δινεις με κουταλακι 1-2 κουταλιες να συνηθισει

Για το βρασιμο του νερου καλητερα να ρωτησεις την/τον παιδιατρο σου, εγω προσωπικα δεν το βραζω το νερο, ουτε στο πρωτο παιδι το εβραζα δεν μου ειχε πει κατι ο παιδιατρος μου, όμως εχω διαβασει κ εδω κ εχω ακουσει κ απο γνωστες μου οτι το βραζουν, ρωτα καλητερα οι παιδιατροι γενικα ακολουθουν διαφορετικους τροπους επισης ρωτα κ τον/την παιδιατρο σου ποτε θα δωσεις κ φρουτα στο μωρο εμας μας ειχε πει μετα απο 2βδομαδες με ρυζαλευρο να αρχησουμε φρουτα σταδιακα, ενας μηνας μονο ρυζαλευρο νομιζω ειναι πολυ κ μπορει να σου κανει δυσκοιλιοτητα.

Εμενα η μικρη μου ειναι 6 μηνων κ 7ημερων φανταζομαι πανω κατω κ ο δικος σου στην ιδια ηλικια θα ειναι ε?

Ευχομαι να βοηθησα κ οτι αλλο θελεις να ρωτησεις ελευθερα.

Διαφημίσεις

Ναι θα του δινεις κανονικά τα αλλα γευματα με γάλα κ θα αντικαταστησεις το απογευματινο με ρυζαλευρο.

Φαντάζομαι οτι δεν θηλάζεις αφου ειπες παραπάνω για μπουκαλι ε??Γιατι ειναι τελειως διαφορετικος ο τροπος αν θηλαζεις.

Εγω κατευθειαν της εδινα γαλα μετα απο την τελευταια κουταλια κ ρευοταν στο τέλος γιατι η ποσοτητα κρέμας στην αρχη ηταν πολυ μικρη κ ηθελε αμεσως γαλα, εκλαιγε, εγω βασικα θηλάζω κ δεν μπορω να σου πω τι ποσοτητα επεινε μετα απο την κρεμα. Στις 7-8 μερες να φανταστεις ειχαμε κοψει τελειως το γάλα κ ετρωγε μονο κρεμα.Αν το παιδακι σου ειναι φαγανουλι περιπου τοσο θα σας παρει.

Για το νερό συνηθως στην αρχη δεν πινουν πολυ μην φανταστεις πρεπει κ αυτο να το συνηθησουν σιγα σιγα ισως κ να σου πινει 10μλ μονο, αν δεν πινει καθολου με το μπιμπερο μπορεις να του δινεις με κουταλακι 1-2 κουταλιες να συνηθισει

Για το βρασιμο του νερου καλητερα να ρωτησεις την/τον παιδιατρο σου, εγω προσωπικα δεν το βραζω το νερο, ουτε στο πρωτο παιδι το εβραζα δεν μου ειχε πει κατι ο παιδιατρος μου, όμως εχω διαβασει κ εδω κ εχω ακουσει κ απο γνωστες μου οτι το βραζουν, ρωτα καλητερα οι παιδιατροι γενικα ακολουθουν διαφορετικους τροπους επισης ρωτα κ τον/την παιδιατρο σου ποτε θα δωσεις κ φρουτα στο μωρο εμας μας ειχε πει μετα απο 2βδομαδες με ρυζαλευρο να αρχησουμε φρουτα σταδιακα, ενας μηνας μονο ρυζαλευρο νομιζω ειναι πολυ κ μπορει να σου κανει δυσκοιλιοτητα.

Εμενα η μικρη μου ειναι 6 μηνων κ 7ημερων φανταζομαι πανω κατω κ ο δικος σου στην ιδια ηλικια θα ειναι ε?

Ευχομαι να βοηθησα κ οτι αλλο θελεις να ρωτησεις ελευθερα.

Σ'ευχαριστω παρα παρα παρα παρα πολυ για τη βοηθεια σου. Τωρα επιτελους καταλαβα τι να κανω...

Καλα που υπαρχετε κοριτσακια μου:D:D:D:D:D:D:D

Θα ρωτησω τη γιατρο για το νερακι και τα φρουτα..

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια έχει χρησιμοποιήσει καμμία προιόντα της Frezylac?

Μου σύστησε ο παιδίατρος το ρυζάλευρο βανίλια της συγκεκριμένης μάρκας για να ξεκινήσουμε στερεές.Στη μεγάλη έδινα της Nutricia, αλλά γενικά έφαγε πολύ λίγο κρέμες.Τώρα που είχα τους ενδοιασμούς μου λόγω ζάχαρης μου πρότεινε ή της Novalac η οποία έχει ελάχιστη ζάχαρη από ότι μου είπε ή της Frezylac (βασικά η μητρική εταιρεία απ ότι βλέπω στο prspectus είναι η frezyderm)η οποία είναι βιολογικής προελευσης.

• 3 months later...

Καλησπέρα!!!

Δεν είμαι καινούργια στο forum γιατί σας διαβάζω πάρα πολύ καιρό... με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ και ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, ό,τι πρόβλημα αντιμετώπιζα πάντα έβρισκα τις απαντήσεις εδώ.

Τώρα έχω καταμπερδευτεί με τη μετάβαση στις στερεές τροφές.

Ο παιδίατρος μας είπε όταν κλεισουμε τον 5ο μήνα να ξεκινήσουμε το ρυζάλευρο...δε μας είπε ακόμα ποια εταιρία. Επίσης από τον 5ο μήνα να πάρουμε το γάλα το νούμερο 2. Εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ και όταν τον ρώτησα γιατί τόσο νωρίς μου είπε "εγώ έτσι δουλεύω". Μπορεί κάποιος να μου πει αν το ρυζάλευρο χρησιμεύει σε κάτι στην ανάπτυξη του μωρού; Εγώ να σας πω την αλήθεια είχα στο μυαλό μου να της δίνω μόνο το νούμερο 1 γάλα μέχρι τον 6ο μήνα και μετά να της ξεκινούσα λαχανικά πρώτα και μετά από λίγο και φρουτάκια... Κρέμες του εμπορίου δε θέλω να χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση, σίγουρα εμείς που τα φάγαμε δεν πάθαμε τίποτα αλλά αφού έχω τη δυνατότητα να της φτιάχνω πιο υγιεινά στο σπίτι το προτιμώ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας...

Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τον παιδίατρο...απλά σαν άνθρωπος θέλω να τα ψάχνω λιγάκι τα πράγματα... εκείνος μου είχε πει να της δίνω νερό από τότε που γεννήθηκε, δεν του είπα τίποτα, απλά δεν της έδωσα ποτέ γιατί ήξερα ότι δεν κάνει..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

LaFHp3.png

gwUip3.png

• 2 months later...
Καλημέρα σε όλες!

Από αύριο θα ξεκινήσουμε κρέμα ριζάλευρο βανίλια...ένα μόνο γευματάκι απο τα συνολικά 5 που έχουμε ημερησιως...Μου είπε για πρωτη φορά να του δώσω 3 κουταλακια, την 2η μερα 6 κουταλάκια και ου το καθεξις...το θέμα μου είναι:

1. Όλες τα ίδια είναι.

2. θα του φτιάξεις την ποσότητα που λέει η συσκευασία και να φάει τα 3 κουταλάκια του. Το υπόλοιπο πέταμα, γιατί αν τα τρως εσύ θα παχύνεις.

3. Όλα τα γάλατα καλά είναι. Εγώ πέρνω το ΝΑΝ

4. Γιατί αποστειρωμένο νερό? Από τη στιγμή που τρώει κάτι εκτός γάλατος, σταματάει η αποστείρωση. Το νεράκι το δίνεις με ποτηράκι για παιδάκι 6+ ή και με μπιμπερό. Καλό είναι το ποτηράκι για να μαθαίνει κιόλας.

Ο κάθε παιδίατρος δίνει και άλλα. Αν τον εμπιστεύεσαι τυφλά, τότε ακολούθησε αυτά που σου λέει. Η δική μου γενιά έτρωγε ρυζάλευρο όταν ήταν 1 μηνών, αυγό στους 2 μήνες και ψάρι στους 3 μήνες. Πάθαμε κάτι? Απλά άλλαξε το σύστημα για να μην υπάρχουν τόσες αλλεργίες και επειδή το έντερο του μωρού ωριμάζει πιο αργά.

Καλησπέρα!!!

Δεν είμαι καινούργια στο forum γιατί σας διαβάζω πάρα πολύ καιρό... με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ και ειδικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, ό,τι πρόβλημα αντιμετώπιζα πάντα έβρισκα τις απαντήσεις εδώ.

Τώρα έχω καταμπερδευτεί με τη μετάβαση στις στερεές τροφές.

Ο παιδίατρος μας είπε όταν κλεισουμε τον 5ο μήνα να ξεκινήσουμε το ρυζάλευρο...δε μας είπε ακόμα ποια εταιρία. Επίσης από τον 5ο μήνα να πάρουμε το γάλα το νούμερο 2. Εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ και όταν τον ρώτησα γιατί τόσο νωρίς μου είπε "εγώ έτσι δουλεύω". Μπορεί κάποιος να μου πει αν το ρυζάλευρο χρησιμεύει σε κάτι στην ανάπτυξη του μωρού; Εγώ να σας πω την αλήθεια είχα στο μυαλό μου να της δίνω μόνο το νούμερο 1 γάλα μέχρι τον 6ο μήνα και μετά να της ξεκινούσα λαχανικά πρώτα και μετά από λίγο και φρουτάκια... Κρέμες του εμπορίου δε θέλω να χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση, σίγουρα εμείς που τα φάγαμε δεν πάθαμε τίποτα αλλά αφού έχω τη δυνατότητα να της φτιάχνω πιο υγιεινά στο σπίτι το προτιμώ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας...

Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι τον παιδίατρο...απλά σαν άνθρωπος θέλω να τα ψάχνω λιγάκι τα πράγματα... εκείνος μου είχε πει να της δίνω νερό από τότε που γεννήθηκε, δεν του είπα τίποτα, απλά δεν της έδωσα ποτέ γιατί ήξερα ότι δεν κάνει..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ !!!

Εγω τους ξεκινησα με λαχανικα μπαινοντας στον 5ο. (καλα τον μικρο τον ταισε ο μεγαλος κεικ σοκολατας στον 4ο). Κρεμες δεν εδωσα καθολου σαν σταδιο. Το γαλα το αλλαξα καπου ενδιαμεσα. Δηλαδη οταν αρχισαν τα στερεα και τελειωσε το κουτι πειρα το νουμερο 2. Αλλα και να δωσεις 1 μηνα παραπανω το 1 δεν εχει τοσο δραματικη διαφορα. Η συσταση των βιταμινων ειναι λιγο διαφορετικη.

Για την μαρκα στις κρεμες δεν μπορω να σε βοηθησω. Νομιζω οτι στην Ελλαδα οι περισσοτερες εχουν ζαχαρη (απο οτο διαβαζω στο forum).. Εδω της Nutricia δεν εχουν οποτε κανουν και για τον πουρε λαχανικων..

• 2 months later...

Να ρωτήσω κάτι και εγώ γιατί αυτό το σκ έρχεται ο γιατρός μας και θα αλλάξουμε διατροφή ...μπαίνουμε στον 6 και ως τώρα τρώμε μόνο frisolac comfort αλλά μας έχει τσακίσει η δυσκοιλιοτητα ... κάθε γεύμα έχει χαμομηλι πλέον ... αν μας δώσει ρυζαλευρο δεν θα είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα ?? Διαβασα για το ρυζ της Holle ...είναι καλό για εμάς ??

jHgFp3.png

• 9 months later...

Καλησπέρα μανουλες!να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι;πως γίνεται να μη σβολιαζει το ρυζαλευρο;έχω πάρει την κρέμα frezylac ρυζαλευρο με γάλα κ βανιλια κ μου γεμίζει σβολακια κ επειδή το ψειριζω μην παει κ μου πνιγει το παιδί όλο το ανακατευω νερουλιαζει κ μετά είμαστε έτοιμοι για πλυντήριο!!

Γιατί δεν κάνει το νερό; Εμείς πίνουμε νερό από 3 μηνών και μας αρέσει :-)

Α και εμεις σε 10 μερες αρχιζουμε ρυζαλευρο! Ολικης της frezyderm για να μην στουμπωσει το μωρο! λες να με σβολιαζει??

Με τι νερο το αραιωνεις?

Εννοω μηπως πρεπει να το ζεσταινεις λιγο πιο πολυ να λιωνει αμεσως?

Zoitsa εγώ δν πήρα το σκέτο ρυζαλευρο πήρα αυτό με τη βανιλια κ για δυο τρεις μέρες είχε πρόβλημα ο μπεμπης κ έτσι τη φρουτοκρεμα του την έκανα με τα φλουδια για να στρώσει το εντερακι του.με το ζεστό σβωλιαζει αλλά μου είπε η πεθερά μου να τη διάλυσω σε κρύο κ μετά να προσθέσω ζεστό.θα το δοκιμάσω αύριο κ θα σου πω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...