Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φαμφαρολογιες και Πολιτικα...Ιστοριες για αγριους

mamyb

Recommended Posts

Ουφ....εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω...

Είναι πλεον γραφικό το ''η ψήφος είναι δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη''; Είμαι ρομαντική που πιστεύω ότι το εκλέγειν είναι η δύναμη μας;

Μ' αρέσει να ψηφίζω, ψηφίζω και θα ψηφίζω....

Θεωρείς ότι δεν έχεις εναλλακτικές; Θεωρείς ότι άλλη αποφασίζουν για σένα; Πως θα αλλάξει αυτό προς το καλύτερο αν δεν ψηφίσεις καθόλου; Μα, ακόμα και αν δεν σε εκφράζει τίποτα, καλύτερα να κατέβεις μόνη σου στις εκλογές με τους πέντε φίλους σου παρά να μην επιλέξεις καθόλου....

Πως να το πω ρε παιδί μου, είναι σαν αυτούς που είναι σε μια παρέα και τους ρωτάς που θέλεις να πάμε και σου λένε ''δεν έχω πρόβλημα'' και μετά όπου και να κάτσεις σε τρελλαίνουν στην γκρίνια...

Διαφημίσεις

Απορώ..........

Είμαστε τόσοι με τις ίδιες απόψεις...........

Τί πάει λάθος κάθε φορά και πέφτουμε στην ίδια λούμπα??? :shock:

(ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ ΛΕΜΕ!!!!)

«Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.»

Theodore Roosevelt

Στην Ελλάδα δυστυχώς υπάρχει εξαπανέκαθεν που λένε η τάση του διπολισμού δικομματισμού κλπ. Η τάση αυτή καλλιεργείται από όλους και είναι πολλοί αυτούς που τους βολεύει.

"Κι αν η κυβέρνηση δεν έχει πλειοψηφία πως θα ψηφίζει νόμους πως θα κάνει αλλάγές" και οι γνωστές παπαριές. "Εχουμε ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος κλπ., κλπ."

Αν είναι δημοκρατία μία κυβέρνηση επειδή έχει ένα "καλοπληρωμένο" βουλευτή παραπάνω να γ... και να δέρνει εγώ δεν θέλω να ζω σε αυτήν την δημοκρατία. Θα ψάξω να βρώ ενα άλλο πολίτευμα που να μπορεί και η γνώμη του ασήμαντου και του φτωχού να ακουστεί.

Ας μήν ψηφίζουν νόμους, ας μήν κάνουν αλλαγές ας καταργήσουν το στημένο εκλογικό σύστημα που και τα λευκά τα δίνει στο πρώτο κόμμα.

Η βουλή και η βουλευτές στην αρχαία Ελλάδε που τα δημιούργησε είχαν δύναμη και μπορούσαν να εκφράσουν τους ψηφοφόρους τους δεν ήταν η σημερινή σάπια και δήθεν κατάσταση.

Ψηφίστε λοιπόν σκεπτόμενοι τον τρόπο που θα μπορούσε να φτάσει η άποψη σας στη βουλή.

Αν πχ. ψηφίσεις την Μπακογιάννη πιστεύεις ότι θα πάς στο γραφείο της να της πείς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ως εργαζόμενη μητέρα κι εκείνη θα σε ακούσει και θα μεταφέρει το θέμα στη βουλή; :lol::lol::lol:

Αν ναί τότε είναι ο άνθρωπός σου. Σου αξίζει και χάρισμά σου.

Αν όχι τότε σαν τον Διογένη βγές και ψάξε τον άνθρωπο και όχι το κόμμα αυτόν που είναι άξιος, τίμιος, προσιτός, ειλικρινής αν βρείς κανένα πολιτικό με αυτά τα προσόντα(να μου τρυπήσεις τη μύτη) ψήφισέ τον δαγκωτό.

Αυτά!!

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

μαλιστα ...καταλαβα ! :)

(αν και πιστευω οτι αν ψυφηζουμε με γνωνμονα το προσωπικο συμφερον μας ....εχουμε αυτο που μας αξιζει ...!)

τεσπα .....παρακολουθω !

edit α! και δνε μιλησα για ακυρο και λευκο ...ΕΡΩΤΗΣΑ τι γινεται σε πειρπτωση καθοληκης αποχης! :wink:

danae και micnat, έχετε δίκιο. Απ'ό,τι ξέρω, αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Η μόνη λύση για μένα αν θες να διαμαρτυρηθείς, είναι να πας να ψηφίσεις. οποιοδήποτε από τα μικρά κόμματα.

Μόνο αν πέσει το ποσοστό των 2 μεγάλων κομμάτων, σε σημείο που δεν θα δίνει αυτοδυναμία θα θορυβηθούν και ίσιως........λέω ίσως σκεφτούν.

Δεν νοείται τα δύο κόμματα μετά από όσα έχουμε τραβήξει από αυτούς, να παίρνουν το 85% των ψήφων.

Ακριβως αυτο!

Μα ακριβως!!!!

Μικρα κομματα λοιπον! οτι θελετε αλλα μικρα!!

ετσι την παταω και εγω καθε χρονο και μετα απο τοση "θητεια" σε μικρο κομμα και εσωτερικη απογοητευση καθε φορα....αυτο παω και ριχνω! προκειμενου να ψηφισω μικρο κομμα!!!!! :roll::shock::?

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

edit α! και δνε μιλησα για ακυρο και λευκο ...ΕΡΩΤΗΣΑ τι γινεται σε πειρπτωση καθοληκης αποχης! :wink:

Τότε, οι 300 θα ψηφίσουν τους εαυτούς τους!!! Χαμένοι θα βγούμε πάλι :lol:

(αν και πιστευω οτι αν ψυφηζουμε με γνωνμονα το προσωπικο συμφερον μας ....εχουμε αυτο που μας αξιζει ...!)

Εγω διαφωνω!!! γιατι στη τελικη αυτος εχει καποιο συμφερον...

εγω δε καταλαβαινω το κακομοιρη που βγαζει 3 + 60 κ ψηφιζει ΝΔ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ

Εγω διαφωνω!!! γιατι στη τελικη αυτος εχει καποιο συμφερον...

εγω δε καταλαβαινω το κακομοιρη που βγαζει 3 + 60 κ ψηφιζει ΝΔ.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ

σοφια νεφελη ...τους ψηφιζει γιατι του εταξαν αυξηση .... :wink:

Αρια κοροιδευομαστε????

Κ αν ειναι ετσι γιατι βγαινουν σαν τα μαιμουνια και κουναν σημαιακια?

αρια παρτο αποφαση!

βλακες ειμαστε και ειμαστε αξιοι της μοιρας μας :evil:

Καθε μερα που περναει αρχιζω να σκεφτομαι οτι γινομαι αυτο που ευχομουνα να μην γινω ποτε.

ΑΔΙΑΦΟΡΗ!

Και θα εξηγησω!

Σε μια Ελλάδα, που πανηγυρίζει την eurovision, που κατακλύζει την ομόνοια για την κατοχή του κυπέλλου της εκάστοτε ΠΑΕ.

Σε μια Ελλάδα, όπου ο Πλευρης και ο Γεωργιαδης έχουν καθημερινό βήμα στην τηλεόραση μας.

Σε μια Ελλάδα, όπου ο μεγάλος της καημός ήταν πόσες βιτρίνες κάηκαν, όταν είχε σκοτωθεί ένα παιδί και όταν είχαν κατάματώσει χιλιάδες άλλα.

Σε μια Ελλάδα όπου καλή δουλεία σημαίνει ή 18 ώρες σκλάβος σε κάποια εταιρεία ή καλό βύσμα και τεμπέλης στο δημόσιο.

Σε μια Ελλάδα που κάθε σκ θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς στις εθνικές οδούς.

Σε μια Ελλάδα που για να γίνεις πολιτικός πρέπει να είσαι γόνος , πολιτικής οικογένειας (Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, πολυδωρας κα)

Σε μια Ελλάδα που επικρατεί το χρήμα και η ρεμούλα.

Σε μια Ελλάδα που πια Ο,ΤΙ και να ακούσεις ….(έλα παραδεξου'το) ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!

Σε μια Ελλάδα που όταν δεν σου κάνει η ΝΔ ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ

Σε αυτή την Ελλάδα λοιπόν, ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι 1 ½ μήνα μετά την δολοφονία του παιδιού και μετά από τα μεγάλα λόγια για «αλλαγή του σκηνικού» για εξέγερση των νέων. Όλοι θα έχουμε πάει στα σπίτια μας και θα έχουμε ασφαλίσει ακόμα καλύτερα τα παράθυρα μας. Έτσι για να προστατεύσουμε ακόμα καλύτερα τον μικρόκοσμο μας!

εεεε και μην μου πειτε οτι δεν ειναι σοφο το: "καθε λαος εχει την κυβερνηση που του αξιζει"

Για ολα αυτα λοιπον, αρχιζω να λεω.....ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!

ειμαι λετε σε λαθος δρομο????

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Διαφημίσεις

vouraikos.........

συμφωνώ μαζί σου.......αλλά μέχρι ένα σημείο......

ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.......

Για να μην γυρίσει ο γιος μου και μου πει μια μέρα.........

"κι εσύ τι έκανες?"

Για τα παιδία μας αξίζει να μην αδιαφορήσουμε..

(χωρίς παρεξήγηση έτσι?)

«Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα.»

Theodore Roosevelt

vouraikos.........

συμφωνώ μαζί σου.......αλλά μέχρι ένα σημείο......

ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ.......

Για να μην γυρίσει ο γιος μου και μου πει μια μέρα.........

"κι εσύ τι έκανες?"

Για τα παιδία μας αξίζει να μην αδιαφορήσουμε..

(χωρίς παρεξήγηση έτσι?)

ετσι σκεφτομαι και εγω..... και γιαυτο στεναχωριεμαι που με "κερδιζουν" και με κανουν να σκεφτομαι ετσι.

Μπερδεμενη ειμαι . Το μονο που προσπαθω να περασω στα παιδια μου ειναι να αμφισβητουνε τους παντες και τα παντα και να ψαχνονται.

Ειναι τοσο αστειος λαος οι νεοελληνες που εχω αρχισει να σκεφτομαι ετσι οπως προανεφερα!

ASXETO εχω διαβασει και ολιγον τους αρχαιους ρε αδερφε...η ενοια της ψηφου απο τοτε μεχρι σημερα δεν εχει αλλαξει κομματι?

ή εμενα μου φαινετε?

vouraikos μην μασας παιδι μου και μην απογοητευεσαι ....εγω συχνα λεω ....αυτο που μεταδιδουμε στα παιδια μας .... ειναι η ουσια μας ... ! δεν μεταφερουμε τους αγωνες μας ...

θελω να πω αν εγω πχ ημουν 1000 φορες πχ αντιρατσιστρια ....στο παιδι μου και μετα την γεννηση του και μετα τους αγωνες μου και μετα την ωριμασνη και την σφαιρικη αντιλειψη των πραγματων ....θα μεταφερω ...οχι το 1000 ... θα ειμαι το 100 κι αυτο μου φτανει !!! απο το τιποτα!

με πιανεις!!!!?

Καθε μερα που περναει αρχιζω να σκεφτομαι οτι γινομαι αυτο που ευχομουνα να μην γινω ποτε.

ΑΔΙΑΦΟΡΗ!

Και θα εξηγησω!

Σε μια Ελλάδα, που πανηγυρίζει την eurovision, που κατακλύζει την ομόνοια για την κατοχή του κυπέλλου της εκάστοτε ΠΑΕ.

Σε μια Ελλάδα, όπου ο Πλευρης και ο Γεωργιαδης έχουν καθημερινό βήμα στην τηλεόραση μας.

Σε μια Ελλάδα, όπου ο μεγάλος της καημός ήταν πόσες βιτρίνες κάηκαν, όταν είχε σκοτωθεί ένα παιδί και όταν είχαν κατάματώσει χιλιάδες άλλα.

Σε μια Ελλάδα όπου καλή δουλεία σημαίνει ή 18 ώρες σκλάβος σε κάποια εταιρεία ή καλό βύσμα και τεμπέλης στο δημόσιο.

Σε μια Ελλάδα που κάθε σκ θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς στις εθνικές οδούς.

Σε μια Ελλάδα που για να γίνεις πολιτικός πρέπει να είσαι γόνος , πολιτικής οικογένειας (Καραμανλής, Παπανδρέου, Μητσοτάκης, πολυδωρας κα)

Σε μια Ελλάδα που επικρατεί το χρήμα και η ρεμούλα.

Σε μια Ελλάδα που πια Ο,ΤΙ και να ακούσεις ….(έλα παραδεξου'το) ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ!!

Σε μια Ελλάδα που όταν δεν σου κάνει η ΝΔ ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ

Σε αυτή την Ελλάδα λοιπόν, ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι 1 ½ μήνα μετά την δολοφονία του παιδιού και μετά από τα μεγάλα λόγια για «αλλαγή του σκηνικού» για εξέγερση των νέων. Όλοι θα έχουμε πάει στα σπίτια μας και θα έχουμε ασφαλίσει ακόμα καλύτερα τα παράθυρα μας. Έτσι για να προστατεύσουμε ακόμα καλύτερα τον μικρόκοσμο μας!

εεεε και μην μου πειτε οτι δεν ειναι σοφο το: "καθε λαος εχει την κυβερνηση που του αξιζει"

Για ολα αυτα λοιπον, αρχιζω να λεω.....ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ!!!

ειμαι λετε σε λαθος δρομο????

Συμφωνώ..

Μεγάλωσα με όνειρα,προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή.Ημουν παιδί όταν έλεγα οτι η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα μια χώρα με ΙΣΤΟΡΙΑ και αισθανόμουν περήφανη...Νόμιζα..πίστευα...ήλπιζα!!

Ήλπιζα σε ένα μέλλον καλό για όλους εμάς τους Έλληνες.Ήλπιζα σε ένα κράτος με δύναμη και εξουσία που θα μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα στους πολίτες του...μια ποιοτική ζωή!Και ξαφνικά μεγάλωσα...

Η Ελλάδα που μας μάθαιναν στην ιστορία του σχολείου ήταν ένα όνειρο.

Στη θέση των αγώνων που έδωσαν οι πρόγονοι μας για πολύτιμα αγαθά τώρα βρίσκονται οι αγώνες για το ποιος θα αρπάξει τα περισσότερα.

Ο πολιτισμός έδωσε τη θέση του στη διαφθορά και στην απληστία..

Πως θα γίνω βουλευτής, δήμαρχος, πολιτικό στέλεχος ή πως θα γίνω το τσιράκι κάποιου από αυτούς.Αυτό έχει σημασία τώρα.Αυτοί ζουν καλά...

Κλέβουνε το δημόσιο ταμείο και χρεώνεται η Ελλάδα στην Ευρώπη με ποσά που είναι αδύνατον να επιστραφούν για να πληρώσουνε τα βασικά..την υγεία την εκπαίδευση κτλ...Και από αυτά πάλι θα φάνε και πάλι θα δανειστούμε κ.ο.κΠοιος ζημιώνεται όμως??Ο συνταξιούχος,ο ημερομίσθιος και γενικά οι χαμηλές λαικές μάζες...Αυτοί συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι και αρπάζουν όσο γίνεται περισσότερο..

Αυτή είναι η Ελλάδα...σκέφτομαι!

Οχι όμως ρε γμτ Ελλάδα είμαι εγώ είμαστε όλοι μας και όλοι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε αυτή τη βρόμα που υπάρχει γύρω μας..

Και αυτό θα το κάνουμε με τη ψήφο μας!

Γιατί αυτοί έχουνε μακριά χέρια που χώνονται παντού και αρπάζουν οτι βρίσκουν αλλά έμεις έχουμε τη δύναμη στα χέρια!

Εμείς είμαστε τα αφεντικά και εμάς πρέπει να υπηρετούν και όχι εμεις αυτούς...

Αλλά όταν έρχεται η ώρα της κάλπης όλα αυτά μένουν στην άκρη και πάλι το ίδιο σκηνικό..γιατί είτε οι μεν είτε οι δε τα ίδια σ@$^&! θα φάμε πάλι!

Κι ετσί πάλι βυθίζομαι στον καναπέ μου και λέω πλέον δε με νοιάζει...έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι πάντα!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

....και οταν ερχεται η ωρα της καλπης, λες θα αντιδρασω.......

και συμφωνω . Και το εχω ηδη πει, μικρα κομματα, αλλα εδω ανοιγει ενα τεραστιο θεμα , για το ποιο, μικρο κομμα........

Δεν ξερω ποσοι εχουμε εμπειρια απο κομματα ή οργανωμενη ζωη, αλλα εγω απο αυτη μου την εμπειρια, πληγωθηκα και απογοητευτικα......

οποτε με βλεπω για πολυ πολυ μικρο κομμα, τρελα ρε παιδι μου, οτι ναναι!!!

χωρις καμια ιδεολογια, χωρις κανεναν λογο, ετσι οποιος εχει το πιο ωραιο λογοτυπο!

Και ρωτω, ειναι και αυτη πολιτικη σταση??

Αριακι, καταλαβαινω πολυ καλα τι θες να πεις. Τα λεγαμε και στο θεμα για την δολοφονια του Αλεξη.

Το θεμα μου δεν ειναι σε τοσο ξεκαθαρα πραγματα. Αυτα τα θεωρω δεδομενα. Το να μαθω στο παιδι μου , οπως ειπες να μην ειναι ρατσιστης!

Το προβλημα μου ειναι σε πιο μπερδεμενες εννοιες!

Θελω να μαθω στο παιδι μου να αγωνιζεται??

Να φωναζει, να διαδηλωνει.....

Οι γονεις μου , μου το εμαθαν αυτο. Γιατι απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου, ημουν μαζι τους , σε πορειες , σε συγκεντρωσεις , σε διαμαρτυριες!!

(θυμαμαι στις πορειες , που τους εβλεπα ολους απο χαμηλα και κοιτουσα τα παπουτσια τους.......εβλεπα μονο παπουτσια, μεχρι να αποφασισει ο πατερας μου να με βαλει στους ωμους του)

Εγω????

Εγω δεν ξερω αν θα μπορεσω να παρω μαζι τα παιδια μου. Και οι λογοι ειναι πολλοι!

Για να μην πολυλογισω δεν τα αναλυσω τωρα τους λογους , για τον καθενα ειναι διαφορετικοι.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...