Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού στις "εκλογές&quo

gavrias

Recommended Posts

"Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού το 1996 στη Δερύνεια, επανέρχεται στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος στις πρόωρες «εκλογές» που αναμένεται να διενεργηθούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι υποψήφιος με το κόμμα «Ελευθερία και Μεταρρύθμιση» του «υπουργού Εξωτερικών» Τουργκάι Αβτζί.

Ο Κενάν Ακίν, ο οποίος είναι έποικος, θα είναι υποψήφιος στην Αμμόχωστο, αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος...

Ο Ακιν δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Σολωμό Σολωμού το 1996, όταν σκαρφάλωσε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία, κατά την αντικατοχική εκδήλωση των μοτοσικλετιστών στην Δερύνεια.

Καταζητείται από την Κυπριακή Δημοκρατία για να συλληφθεί και να δικαστεί για τη δολοφονία του Σολωμού. Η Interpol έχει εκδόσει ένταλμα για τη σύλληψή του."

http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_3896.html

985647_b.jpg

....Kαι απο το πολύ κυνηγι είπε να βάλει υποψηφιότητα....

Σα δε ντρέπονται... :twisted:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

Σα δε ντρέπονται λίγο!

Το δικό μας υπουργείο εξωτερικών τι κάνει???? (δεν είναι κομματικό το σχόλιο)

Άμα πια, τους βαρέθηκα όλους!

Το παιδί έφυγε, τους γονείς δεν τους λυπάται κανένας!

Να το πω τώρα ή θα με πείτε ρατσίστρια???

Ρε παιδιά, δεν τους θέλω καθόλου τους Τούρκους, τι να κάνω?

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Σα δε ντρέπονται λίγο!

Το δικό μας υπουργείο εξωτερικών τι κάνει???? (δεν είναι κομματικό το σχόλιο)

Άμα πια, τους βαρέθηκα όλους!

Το παιδί έφυγε, τους γονείς δεν τους λυπάται κανένας!

Να το πω τώρα ή θα με πείτε ρατσίστρια???

Ρε παιδιά, δεν τους θέλω καθόλου τους Τούρκους, τι να κάνω?

Λογω Μικρασιατικης καταγωγης,θα συμφωνησω.

FWusp3.png

λογω μικρασιατικης καταγωγης θα διαφωνησω!

γιατι αντζι μου οταν πηγε η γιαγια μου και η θεια μου στο παλιο μας σπιτι (οτι απεμεινε δλδ) οι ΤΟΥΡΚΟΙ εκλαιγαν απο συγκινηση.

οοοολοι οι μικρασιατες που πηγαν εκλαιγαν απο την υποδοχη των ΤΟΥΡΚΩΝ. γιατι στις φτωχογειτονιες (εκει που τα παιδια δε παν σχολειο να τα φανατισουν) ο λαος δεν εχει να χωρισει τιποτα με τους ελληνες.

αντιθετα εχω ακουσει πολλους ελληνες που αν μπορουσαν θα εκαναν τα ιδια κ χειροτερα στους τουρκους απο αυτον που σκοτωσε τον Σολωμο.

Διαφημίσεις

Sofia_nefeli,

δεν θέλω να μπω σε διαφωνίες ή συμφωνίες!

Έγραψα από που αισθάνομαι.

Σωστό ή λάθος αυτό αισθάνομαι και δεν αλλάζει όπως δεν θέλω να αλλάξει αυτό που αισθάνεσαι εσύ.

Τώρα, για το τελευταίο που έγραψες, δηλώνω υποψήφια ότι θα έκανα χειρότερα στους Τούρκους, γιατί δεν έχουν μπέσα.

cHmop2.png

εμενα ο παππους μου μου ειχε πει οτι συνηπηρχαν ειρηνικα στο χωριο του, το αηδινι...

συνυπηρχαν ομως, μονο.. δεν ειχαν κολλητιλικια... δεν εκαναν παρεα, ας πουμε...

Οκ! δε μου αφηνεις περιθωρια συζητησης...

:wink::wink:

Άσχετο αλλά θα στο πω!

To μπεμπάκι σου είναι κουκλάκι!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Οκ! δε μου αφηνεις περιθωρια συζητησης...

:wink::wink:

Άσχετο αλλά θα στο πω!

To μπεμπάκι σου είναι κουκλάκι!

παντως συμφωνουμε κ σε κατι!! :lol:

ρε παιδια ομως, αληθεια σας το λεω με πειραζει να ακουω ανθρωπους να θελουν να σκοτωσουν ανθρωπους γιατι οι κυβερνησεις τους ειναι απανθρωπες. δε ξερω πως αλλιως να τις χαρακτηρισω...

μηπως πρεπει ολο το μισος που εχουμε μεσα μας για τα κτηνη να το περιορισουμε σε αυτα και οχι σε εναν ολοκληρο λαο?

Η Τουρκία αύριο εγκανιάζει τράπεζα στην Κομοτηνή

17 Φεβρουαρίου 2009, 16:15

Η πιο ιστορική τράπεζα της Τουρκίας Ζiraat bankası (Aγροτική Τράπεζα) ανοίγει υποκατάστημα της στην Κομοτηνή. Το υποκατάστημα θα βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και ήδη ηγετικά πρόσωπα της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν μεγάλες εκδηλώσεις για την παρουσίαση τουρκικής τράπεζας στην περιοχή. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και ο υπουργός επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ναζίμ Εκρέμ.

Σήμερα στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του κεντρικού καταστήματος της Ziraat Bankası στην πλατεία Συντάγματος, όπου συμμετείχε και εδώ ο Τούρκος υπουργός.

Η τουρκική κυβέρνηση αλλά και η τράπεζα δεν είχαν στόχο την παρουσία της τουρκικής τράπεζας στην Αθήνα. Πραγματικός τους στόχος ήταν η παρουσία στην Κομοτηνή για να μπορεί να υπάρχει στενή οικονομική σχέση με την Μουσουλμανική μειονότητα αλλά και να εξυπηρετεί το τουρκικό προξενείο που παίζει «περίεργο» ρόλο στην περιοχή.

Η Τράπεζα της Ελλάδος όμως είχε τονίσει ότι κάθε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, πρέπει να έχει την έδρα της στην Αθήνα, όπως και έγινε.

To Yπουργείο Μακεδονίας - Θράκης επέστρεψε την πρόσκληση, που δέχθηκε από την τουρκική τράπεζα και την χαρακτήρισε ως «ανεπίτρεπτη» και «προσβλητική» καθώς η πρόσκληση για τα εγκαίνια του υποκαταστήματος στην Κομοτηνή δεν είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, παρά μόνον στην τουρκική και στην αγγλική. Χαρακτηριστικά η πρόκληση για την πόλη της Κομοτηνής, γράφει «Γκιουμούλτζινε» δηλαδή όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι, κάτι που απέρριψε άμεσα το Υπουργείο.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της εφημερίδας Ζαμάν:

«Πρώτη φορά από το 1923 όπου οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης μετά τη συνθήκη της Λωζάνης παρέμειναν ως μειονότητα στην Ελλάδα , θα ανοίξει υποκατάστημα τουρκικής τράπεζας στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη Θράκη υπήρχαν υποκαταστήματα της τράπεζας Ziraat και της Οsmanlı Bank».

πηγή:

http://www.zougla.gr

Δεν θέλω να δυναμιτίσω την κουβέντα, αλλά νοιώθω ότι έπρεπε να βάλω αυτην την δημοσίευση.

Sofia-nefeli μου, δεν έχουν μπέσα οι Τούρκοι. Σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις όμως δεν κάνουν την διαφορά.

Διαφωνούμε το ξέρω, όμως έτσι αισθάνομαι γι'αυτους.

Στις γενοκτονίες δεν ήταν παρόντες οι απλοί πολίτες???

Τέλος πάντων, δεν τους θέλω!

cHmop2.png

Τωρα...

Εγω δεν ξερω τι να γραψω και πως να σχολιασω την ειδηση της υποψηφιοτητας του δολοφονου του Σολωμου στις "εκλογες". Την ειδα μερες τωρα τη δημοσιευση απο τη Gavrias... Με επιασε μια ανατριχιλα...

Με επιασε μια ανατριχιλα γιατι την εζησα τοσο εντονα εκεινη τη μερα. Την προηγουμενη μερα οι γκριζοι λυκοι μαζι με τους κουβαλητους εποικους του Ντενκτας ειχαν ξυλοκοπησει μεχρι θανατου τον εξαδελφο του Σολωμου, Τασο Ισαακ, ενα νεο παληκαρι παντρεμενο με μια κοπελα εγκυο στον 8ο μηνα. Επεσαν πανω του σαν μανιασμενα ζωα και τον εσπασαν στην κυριολεξια στο ξυλο με σιδηρολοστους μεχρι που ξεψυχισε. Την αλλη μερα εγινε η κηδεια. Μετα την κηδεια οι μοτοσυκλετιστες ξαναπηγαν στο σημειο στη Δερυνεια για να διαμαρτυρηθουν για τη δολοφονια του παιδιου. Οι Οηεδες τους συγκρατησαν και τους περιορισαν ακριβως πανω στην πρασινη γραμμη. Ο Σολωμος, φορτισμενος απο το θρηνο για το χαμο του Τασου, θολωμενος και τρλαμενος απο τον πονο αναψε ενα τσιγαρο και χωρις να χασει απο το βλεμμα του την τουρκικη σημαια κινηθηκε προς το μερος της. Φωνες ακουστηκαν ξαφνικα "ελα πισω ρε, που πας;" Δεν γυρισε να κοιταξει, ξεφυγε απο τον Οηε που ετρεξε να τον απωθησει και αρχισε να σκαρφαλωνει με το τσιγαρο στο στομα του ακομη, πανω στον ιστο. Οι φωνες πληθυναν "Θα σε σκοτωσουν ρε, κατεβα κατω!!!"

Μολις αγγιξε τη σημαια, μια σφαιρα εφυγε απο καπου και τον βρηκε κατευθειαν στην καρωτιδα. Δεν πυροβολησε προειδοποιητικα, δεν πυροβολησε καν στα χερια. Ηταν δολοφονικο και ανανδρο χτυπημα. Υπαρχει σχετικη φωτο που δειχνει το δολοφονο να σημαδευει και να ριχνει απο ενα μπαλκονι με διαφορους κουστουματους. Ο Αμερικανος πρεσβυς στην Κυπρο (Ο Μπερνς) βγηκε σχεδον αμεσως και καταδικασε την ενεργεια λεγοντας οτι για ενα κομματι πανι δεν αφαιρουμε ετσι μια ζωή. Λιγες ωρες αργοτερα εφαγε (προφανως) γερη κατσαδα απο την κυβερνηση του γιατι βγηκε και ειπε οτι ηταν προσβολη απεναντι στο εθνικο συμβολο ενος κρατους!!!!!!!!!!!

Δυο νεα παιδια χαθηκαν σε δυο μερες, απ' την ιδια κιολας οικογενεια, ενα βρεφος γεννηθηκε ενα μηνα μετα, ορφανο απο κουνια και πηρε το ονομα του πατερα της. Η μικρη Αναστασια.

Γεννηθηκα και μεγαλωσα στην Κυπρο μεσα στον αποηχο της τραγωδιας της εισβολης. Οι πρωτες μου μνημες εχουν καταγραψει εκατονταδες μαυροντυμενες γυναικες με φωτος των παιδιων τους στα χερια να ρωτανε που ειναι τα παιδια τους. Αναμεσα τους κι ενα μικρο αγορι με δακρυα στα ματια κραταει τη νυφικη φωτογραφια των γονιων του. Απαντηση δεν πηρε ποτε. 1619 αγνοουμενοι. 1619 οικογενειες μεχρι σημερα εχουν στα γιορτινα τραπεζια μια αδεια θεση κι ενα σερβιτσιο και παντα καποιος λειπει.

Ανθρωποι σκοτωθηκαν, γυναικες βιαστηκαν, παιδια κατακρεουργηθηκαν, ορφανεψαν...

1922 το μακελειο στη Σμυρνη... Υπαρχουν παντου, μπορειτε να δειτε φωτογραφιες παιδιων στα σισσυτια, πεινα, εξαθλιωση, προσφυγια...

Για να μην θυμηθουμε τους γενιτσαρους. Παιδια, αγορια 2-3 ετων αρπαζονταν απο την αγκαλια της μανας τους, εκπαιδευονταν με φανατισμο απο τους Τουρκους σαν να ηταν τουρκοι και τους ξαμολουσαν με λυσσα να κατασφαξουν τους Ελληνες...μπορει και την ιδια τους τη μανα. Και οι Τουρκοι το διασκεδαζαν...

Συγχωρεστε με αλλα δεν μπορω να διανοηθω Ελληνα να διαπραττει τετοια αδικηματα.

Η μητερα μου μου λεει οτι ειχε φιλες τουρκαλες πριν την εισβολη, ζουσαν αγαπημενα, τις θυμαται με αγαπη. Δεν εφταιγαν σαφως εκεινες σε τιποτα. Φτωχοι ανθρωποι ηταν, καλοι. Αλλα σιγουρα ειναι ενας λαος πλεον θεοκρατουμενος, καθοδηγουμενος, φανατισμενος απο τα μικρατα του.

Μεγαλος ενοχος οι κατα καιρους τουρκικες κυβερνησεις, αλλα και ο λαος. (θελοντας και μη, ετσι εμαθε, ετσι διδαχθηκε και δεν θα διστασει να σηκωσει το οπλο να πυροβολησει καθε Ελληνα...ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ! )

Ειναι γερο χαρτι στα χερια καθε κυβερνησης η καθοδηγηση της μαζας οταν αυτη βασιζεται στη θρησκεια. Οταν σου ταζουν μετα θανατον λαγους και πετραχειλια... Ιερος πολεμος!!! Στο ονομα του Αλλαχ!

Θα μου πειτε τωρα, αν εβλεπες εναν τουρκο να κρεμμεται στο χειλος ενος γκρεμου αβοηθητος θα τον εσωζες; Ναι, θα τον εσωζα! Αν θα εκανε κι αυτος το ιδιο; Δεν ξερω, ισως! Απλα δεν θα ηθελα ποτε να το ρισκαρω...προτιμω να μην μαθω ποτε. προτιμω το ισως!

Μετά από αυτά που έγραψε η Jean είναι δύσκολο να γράψει κάποιος

διάβαζα και βούρκωνα και θυμήθηκα όλες εκείνες τις μέρες την διαδήλωση

έξω από το Τουρκικό Προξενείο μία ειρηνική διαμαρτυρία με αναμμένα κεριά

στην μνήμη δύο παλληκαριών και τα ΜΑΤ να μας λένε φύγετε ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ,

και ύστερα από τόσα χρόνια ένας δολοφόνος θα εκπροσωπήσει αυτή την χώρα

που θέλει να μπει και στην Ευρώπη και εμείς καθόμαστε και κοιτάζουμε αμήχανοι

χωρίς να κάνουμε τίποτα πραγματικά λυπάμαι δεν έχω να χωρίσω

τίποτα με τον τουρκικό λαό που για μένα δεν ευθύνεται καθόλου για την πολιτική

που ακολουθεί η χώρα του αλλά για όλους εκείνους που παίζουν παιχνίδια εις βάρος των λαών...

Και για όσους έχουν ξεχάσει ας θυμηθούνε

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Συγχωρεστε με αλλα δεν μπορω να διανοηθω Ελληνα να διαπραττει τετοια αδικηματα.

Θα μου πειτε τωρα, αν εβλεπες εναν τουρκο να κρεμμεται στο χειλος ενος γκρεμου αβοηθητος θα τον εσωζες; Ναι, θα τον εσωζα! Αν θα εκανε κι αυτος το ιδιο; Δεν ξερω, ισως! Απλα δεν θα ηθελα ποτε να το ρισκαρω...προτιμω να μην μαθω ποτε. προτιμω το ισως!

οχι οτι τα αλλα δε εχουν την ιδια βαρυτητα -σαφως μεγαλυτερη- απομονωνω ομως αυτα τα λογια γιατι αυτα αρμοζουν σε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. δε θα γραψω με μεγαλειο ψυχης γιατι υποτιθεται οτι οι ανθρωποι ετσι πρεπει να σκεφτονται...

τι ειναι αραγε αυτο που μας ξεχωριζει απο τα υπολοιπα ζωα? γιατι ζωα ειμαστε κ εμεις απλα υποτιθεται οτι ξεχωριζουμε

Διαφημίσεις

Αμετανόητος ο Κενάν Ακίν

Αντιδρά η Λευκωσία για τις προκλητικές δηλώσεις του δολοφόνου του Σ.Σολωμού

ΑΠΕ

Τις δηλώσεις Ακίν καταδίκασε ο Δ.Χριστόφιας

Λευκωσία

Την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου έποικου Κενάν Ακίν, ο οποίος το 1996 δολοφόνησε τον Σολωμό Σολωμού. «Τον πυροβόλησαν και θα τον πυροβολούσα και πάλι» δήλωσε ο Ακίν, που θα είναι υποψήφιος στις εκλογές στα Κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

«Τον πυροβόλησα και θα τον πυροβολούσα και πάλι» δήλωσε ο Κενάν Ακίν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ενώ ισχυρίζεται ότι στα Κατεχόμενα θεωρείται ήρωας.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία τον έχει επικηρύξει για 460.000 ευρώ, δεν έχει σοβαρά στοιχεία εναντίον του και ότι «κατηγορείται άδικα».

Καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο τις δηλώσεις ενός ανθρώπου, που διαπνέεται από αισθήματα βαρβαρότητας, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Δ.Χριστόφιας. Επίσης, τόνισε ότι οι δηλώσεις Ακίν είναι πρόκληση στα αισθήματα όλων των Κυπρίων.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, σχολιάζοντας τη συνέντευξη, δήλωσε ότι εκτός από τον Κενάν Ακίν, αμετανόητη είναι και η Τουρκία, που συνεχίζει να προκαλεί και να λειτουργεί αλαζονικά με τις πλάτες κάποιων ισχυρών συμμάχων της.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και ιδιαίτερα κάκιστο για όσους θέλουν την ειρηνική συμβίωση με τους ελληνοκύπριους, να ανέχονται ανάλογους ανεγκέφαλους να επιβιώνουν μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κενάν Ακίν θα είναι υποψήφιος στις «βουλευτικές εκλογέςΚ στα κατεχόμενα στις 19 Απριλίου.

Ο Ακίν καταζητείται και από την Ιντερπόλ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή

http://www.in.gr

Οι τούρκοι δεν έχουν μπέσα!

cHmop2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...