Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ 6ΜΗΝΟ ΟΑΕΔ (πρωην ανεργη ή ανεργη με 200 ενσημα)

fairytale

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Θέλω να ρωτήσω αν κάποια κοπέλα γνωρίζει να με κατατοπίσει όσον αφορά μια απορία μου.

Λοιπόν...εγώ βρίσκομαι στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μου και παίρνω επίδομα ανεργίας.

Αν, π.χ. στον 6ο-7ο μήνα, μου γίνει πρόσληψη, δικαιούμαι το 6μηνο βοήθημα του ΟΑΕΔ ή πρέπει να βρίσκομαι σε ενεργή σχέση εργασίας απο πριν μείνω έγκυος?

Και κάτι ακόμα...αν μου γίνει πρόσληψη, ο υπολογισμός του ποσού των επιδομάτων κυοφορίας και λοχείας, θα γίνει με βάση το ημερομίσθιο που θα δηλωθεί με αυτή την πρόσληψη ή βάσει του ημερομισθίου που δηλωνόταν όταν δούλευα? (έχω 200 ένσημα για τα 2 προηγούμενα χρόνια).

Ελπίζω να ξέρει κάποια να με βοηθήσει!!!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Αγαπητη συν -εγκυμονουσα, ειμαι στον 7 μηνα και ειχα και γω την ιδια ερωτηση με σενα (Εχω 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια, αλλα τωρα ειμαι στο ταμειο ανεργιας, αν μπορω να παρω Επιδομα μητροτητας απο τον Οαεδ) και τελικα ψαχνοντας νιωθω ενημερωμενη.

Προυποθεσεις για το επιδομα του κυοφοριας και λοχειας του ΙΚΑ ειναι τα 200 ενσημα, προυποθεση για το επιδομα μητροτητας του οΑΕΔ πρεπει στην αδεια κυοφοριας σου (56 μερες πρν την ΠΗΤ) να εχεις σχεση εργασιακη με καποιον φορεα με τουλαχιστον 10 ενσημα , δηλαδη να φαινεται οτι έχεις δουλεψει τουλαχιστον 10 εργασιμες μερες πριν την αρχη της αδειας κυοφοριας (να σου κανουν προσληψη δηλαδη μέχρι τις 68 μερες πριν την ΠΗΤ-συμπεριλαμβανομενου ενος Σαββατοκυριακου. δηλαδη εως την 30 βδομαδα πρεπει να προσληφθεις για να λαβεις ΟΑΕΔ. Ευχομαι να καταλαβες

Φιλιππός+Αλεξάνδρα=Καλλιρρόη

Αγαπητη συν -εγκυμονουσα, ειμαι στον 7 μηνα και ειχα και γω την ιδια ερωτηση με σενα (Εχω 200 ενσημα τα τελευταια 2 χρονια, αλλα τωρα ειμαι στο ταμειο ανεργιας, αν μπορω να παρω Επιδομα μητροτητας απο τον Οαεδ) και τελικα ψαχνοντας νιωθω ενημερωμενη.

Προυποθεσεις για το επιδομα του κυοφοριας και λοχειας του ΙΚΑ ειναι τα 200 ενσημα, προυποθεση για το επιδομα μητροτητας του οΑΕΔ πρεπει στην αδεια κυοφοριας σου (56 μερες πρν την ΠΗΤ) να εχεις σχεση εργασιακη με καποιον φορεα με τουλαχιστον 10 ενσημα , δηλαδη να φαινεται οτι έχεις δουλεψει τουλαχιστον 10 εργασιμες μερες πριν την αρχη της αδειας κυοφοριας (να σου κανουν προσληψη δηλαδη μέχρι τις 68 μερες πριν την ΠΗΤ-συμπεριλαμβανομενου ενος Σαββατοκυριακου. δηλαδη εως την 30 βδομαδα πρεπει να προσληφθεις για να λαβεις ΟΑΕΔ. Ευχομαι να καταλαβες

Σε ευχαριστώ πολύ!!! άκρως κατατοπιστική η απάντηση σου!!!

Γιατί προχθές πήγα στον ΟΑΕΔ και το ρώτησα...και η απάντηση της υπεύθυνης ξέρεις ποιά ήταν???

-και ποιός νομίζεις οτι θα σε προσλάβει έγκυο??? αυτά δεν υπάρχουν πουθενά!!! άντε....βρήκατε τον ΟΑΕΔ να πληρώνει και πάτε να το εκμεταλλευτείτε!!!

Κι όμως....αυτή ήταν η απάντηση που έλαβα απο την υπεύθυνη!!! Τώρα αν αυτή η απάντηση έχει καμία σχέση με την ερώτηση που της έκανα???? ε όχι βέβαια....

Και ναι....φταίω που δεν πήγα επιτόπου στον διευθυντή της να τους σηκώσω όλους στον αέρα εκεί μέσα....ας όψεται που είχα ενοχλήσεις στο στομάχι....

Την επόμενη φορά δε θα είμαι ευγενική....θα μπει στη θέση της η κυρία(τρόπος του λέγειν κυρία....)!!!

Εμ βέβαια εσύ φταίς! Εγω σήμερα πήγα στο ΙΚΑ για το επίδομα κυοφορίας και τελειώνοντας ρώτησα που μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση στον σύζυγο για να πάει να λάβει τα άλλα επιδόματα μόλις γεννήσω. Μου λένε, "στην κυρία τάδε". Πάω, τη βρίσκω και της λέω "Καλημέρα, η κυρία τάδε?" και τι κάνει αυτή? Λέει σε μια άλλη "Να! Ορίστε! Αυτό είναι ότι χειρότερο! Τέλος του μήνα και μου έρχονται για εξουσιοδοτήσεις!" Παιδιά, δεν πρόλαβα να μιλήσω! Ήταν κουρασμένη η κυρία προϊσταμένη από τη χθεσινή απεργία! Σιχτίρ...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Πραγματικά η ευγένεια και η εξυπηρετικότητα κάποιων υπαλλήλων του δημοσίου, είναι απερίγραπτη!!!

Αλλά κι εσύ όμως....νομίζω οτι το παράκανες...τόλμησες τέλος του μήνα, να πας να της ζητήσεις εξουσιοδότηση?????

Κανονικά έπρεπε να τη ρωτήσεις πρώτα πότε έχει όρεξη/κέφι/διάθεση να σου κάνει την εξουσιοδότηση και να πας τη μέρα που θα σου υποδείκνυε....

εμ πήγες τέλος του μήνα, εμ την ήθελες κι επιτόπου....απαπαπαπαπαπα....

απαιτητικός άνθρωπος είσαι!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Γιαυτό λέω οτι πρέπει να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και να αξιολογούνται κάθε μήνα....και όχι απο τους ανωτέρους τους...αλλά απο τους πολίτες που εξυπηρετούν...να δούμε εκεί τι θα έκαναν??? θα θυμόντουσαν τη λέξη ευγένεια???

• 1 year later...

Τελικά τι είναι πιο συμφέρον; Να πάρεις ως άνεργη τα επιδόματα κυοφορίας -τοκετού και λίγο πριν τη λήξη του 2μηνου λοχείας να προσληφθείς για να πάρεις το 6μηνο, ή να προσληφθείς στον 5 μήνα; Για 8ο-9ο μήνα και για την περίοδο λοχείας, ο εργοδότης δίνει εισφορές; (όπως καταλαβαίνετε, μόνο παρακαλετά γίνεται πρόσληψη σε τέτοια περίπτωση, όσο περισσότερο κοστίζει στον εργοδότη μια τέτοια σχέση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να πει όχι ...). Από όσο ξέρω για το 6μηνο δε δίνει...

• 2 months later...