Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως ειναι η ζωη με 2 παιδια?

korinaki

Recommended Posts

Σίγουρα η ζωή σου με δύο παιδιά θα γίνει πιο δύσκολη και ο ελεύθερος χρόνος σου θα εκλείψει! ΟΜΩΣ η οικογένεια σου θα είναι πιο ολοκληρωμένη, πιο δεμένη και πιο ισορροπημένη.Όσον αφορά τη διαφορά ηλικίας, νομίζω ότι για τα παιδιά ισχύει το όσο πιο κοντά ηλικιακά είναι τόσο το καλύτερο! Για εμάς τους μεγάλους βέβαια είναι λίγο πιο εξουθενωτικό τα 2 - 3 πρώτα χρόνια, αργότερα όμως πιο εύκολο γιατί "ξεπαιδιάζεις". Οι δικές μου έχουν 3 χρόνια διαφορά και θεωρώ ότι ίσως ήταν καλύτερα αν είχαν μικρότερη.

Τελειώνοντας θα υποστηρίξω την άποψη μου ότι τα παιδιά είναι ευλογία!

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Ήταν εντελώς τυχαίο. Η μεγάλη γεννήθηκε με πρόκληση αφού είχα ήδη μπει στον 10ο μήνα της κύησης. Η μικρή πάλι ενώ δεν είχα κλείσει τον 9ο ακόμη, βιάστηκε και γεννήθηκε στις 23.50' σαν να ήθελε να προλάβει την ημερομηνία γέννησης της αδελφής της! Καμιά φορά συμβαίνουν κι αυτά :!:

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Ήταν εντελώς τυχαίο. Η μεγάλη γεννήθηκε με πρόκληση αφού είχα ήδη μπει στον 10ο μήνα της κύησης. Η μικρή πάλι ενώ δεν είχα κλείσει τον 9ο ακόμη, βιάστηκε και γεννήθηκε στις 23.50' σαν να ήθελε να προλάβει την ημερομηνία γέννησης της αδελφής της! Καμιά φορά συμβαίνουν κι αυτά :!:

Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!!!!!!!!!!!

Λοιπόν, αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί (να δούμε πως είναι και αυτή η εμπειρία! :wink::wink: ), μετά λέμε πως πρέπει να κάνουμε και δεύτερο γιατί είναι κρίμα να μεγαλώνει μόνο του και να μείνει μόνο του όταν εμείς πλέον θα ταξιδεύουμε για αλλού...(ελπίζω να αργήσει αυτό :lol::lol: ).

Τώρα με 2 παιδιά με διαφορά μεταξύ τους 17 μήνες, η αλήθεια είναι πως είμαι στα πρόθυρα κατάρρευσης. Πολλές μέρες έχω καταρρέυσει, αλλά με την κούραση δεν το έχω πάρει χαμπάρι! :D

Δεν θα σου πω ότι ζω καθημερινά μια ευτυχία, αυτά είναι μόνο στις διαφημίσεις. Αλλά είναι μία εμπειρία ξεχωριστή. Νοιώθεις συναισθήματα που δεν μπορείς καν να τα εκφράσεις γιατί είναι πρωτόγνωρα.

Ακόμα και τώρα που μπορεί να πέφτουν και κάτι ψιλές (λόγω ζήλιας) όταν βλέπω τον μεγάλο ( :D ) να τρέχει για να αγκαλιάζει το μωρό, φωνάζοντας νινί,νινί, πες με μελό, αλλά κάτι μέσα μου σκιρτάει.

Σημ. έχω άλλα 2 αδέλφια, αλλά με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ μας.

Διαφημίσεις

Ανησυχώ πολύ για το πώς θα συμπεριφερθεί ο γιος μου με τον ερχομό του μωρού.Αυτή η αγωνία μου οφείλεται στο ότι το συνηθίζει να σπρώχνει και να τραβάει μαλλιά στο παιδικό σταθμό!Μάλλον το λυπάμαι το bebe θα τις τρώει.Σκέφτομαι με τίποτα να μη τα βάλω στο ίδιο δωμάτιο μέχρι τουλάχιστον να σιγουρευτώ.Δεν τη προγραμμάτισα την εγκυμοσύνη, όχι ότι μου κακόπεσε,αλίμονο, αλλά ίσως να έπρεπε να περιμένω να μεγαλώσει ο μικρός λίγο ακόμα.

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Oχι βρε ANNA27!, τι να μεγαλώσει; Αν μεγάλωνε και άλλο θα ήταν χειρότερα, εκτός αν μεγάλωνε πάρα πολύ π.χ. εφηβεία οπότε το μόνο που δε θα τον έννοιαζε θα ήταν το μωρό και εσείς! Μια χαρά διαφορά θα έχουν τα παιδάκια σου, θα μεγαλώσουν μαζί, θα παίζουν, θα τσακώνονται. Ενας γιατρός μου είχε πει για αυτή τη περίπτωση ότι το πρώτο παιδάκι λίγους μήνες μετά τη γέννηση του δευτερου θα εναρμονιστεί και δε θα θυμάται καν πως ήταν η ζωή του πριν τον ερχομό του αδελφού του, όταν ήταν μοναχοπαίδι.

ΑΝΝΑ27 μην ανησυχεις,ο μικρος σου τωρα περναει την φαση των terrible two γι'αυτο τα κανει αυτα σε λιγο καιρο θα του περασει.Επισης με τα παιδακια στο σχολειο μπορει να συμπεριφερεται ετσι γιατι του παιρνουν τα παιχνιδια κτλ ενω με το μωρο δεν θα εχει τετοιες αντιδικίες.Μια χαρα διαφορά θα εχουν τα παιδακια σου.Και μενα μου "ετυχε" η δευτερη εγκυμοσυνη και ειχα τις ιδιες ανησυχιες με σενα αλλα τα πραγματα κυλησαν καλυτερα απ'οτι περιμενα στο θεμα ζηλειας εννοω γιατι απο αποψη κουρασης αστα δεν θελω να σε απογοητευσω :lol: οπως πολυ σωτα λεει και η Παρασκευη μετα απο λιγο καιρο το πρωτο ξεχναει πως ηταν ως μοναχοπαιδι και δενεται πολυ με το αδερφακι του.Ολα θα πανε καλα μην στεναχωριεσαι :wink:

z1QBp3.png UKB8p3.png

Εγώ πάντως όποτε βάζω στο μυαλό μου την εικόνα του να είναι 2 παιδιά στο σπίτι και να μπαίνω και να τα αγκαλιάζω και τα 2, γεμίζω χαρά!

Εχει και τις δυσκολίες της η κατάσταση, αλλά προς το παρόν βλέπω μόνο τα καλά! :D:D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Thanks so much!Μακάρι να είναι έτσι και να μη δω το Μητσάκο ένα πρωί να ταίζει το μωρό τουβλάκια αφού θα το σέρνει από το πόδι στο μπαλκόνι,μένουμε και στον 6ο πρέπει να χτίσω το μπαλκόνι!!!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Διαφημίσεις

Πριν γεννηθεί η μικρή μου φανταζόμουν σκηνές πολεμικής ταινίας στο σπιτι, με τον μεγάλο να την κυνηγάει να την χτυπάει να να να, όταν ήρθε η μικρή όλα ήταν διαφορετικά, σε τετοιο βαθμό που ο μεγάλος την εχει δει προστάτης και εκτος ότι της κανει όλα τα χατήρια καθεται και τις τρωει απο την μικρή δυνάστρια......Η πραγματικότητα πολλές φορες ειναι διαφορετική απο αυτο που περιμένουμε. :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...