Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

Recommended Posts

Αποκλείεις ότι κάνει κι άλλα τσίσα στο μπανάκι; Δεν είναι απίθανο. Πόσες φορές θηλάζετε στο 24ωρο; Πόσες πάνες βρέχει; Θήλαζε αλλά έχε και το νου σου σε σημάδια αφυδάτωσης:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1567446&postcount=1952

Amaretto, δεν το αποκλείω αλλά αν κάνει τώρα στο μπανάκι της, δε θα έκανε και όταν τα πάμπερς ήταν βαριά?

Κανινικά, θήλαζε 7 φορές, για δέκα λεπτά, από ένα στήθος τη φορά, με εξαίρεση το βράδυ που έτρωγε και από τα δύο στήθη. Τις τελευταίες ημέρες τρώει από 11 έως 16 φορές αλλά σαφώς για λιγότερα λεπτά, περίπου τεσάλεπτα-επτάλεπτα.

Προχθές που μετρούσα είχαμε : (καθαρό βάρος, έχω αφαιρέσει τα πάμπερς)

1η πάνα : 35 γρ.

2η πάνα : 70 γρ. (κένωση)

3η πάνα : 65 γρ. (κένωση)

4η πάνα : 70 γρ. (κένωση)

5η πάνα : 10 γρ.

6η πάνα : 20 γρ.

7η πάνα : 35 γρ. (μικρή κένωση)

Συνολικά 305 γρ. που εμπεριέχουν 4 κενώσεις.

Επίσης να αναφέρω ότι με προβληματίζει που ενώ κοιμόταν ήδη 7 με 8 ώρες σερί τη νύχτα, πλέον ξυπνάει με πολύ κλάμα, περίπου ανάμεσα στις τρεισήμιση με πέντε. Την ξαναθηλάζω για πέντε λετπά και κοιμάται. Δεν με πειράζει που ξυπνάω αλλά αναρωτιέμαι γιατί ενώ είχε μπει σε ένα νυχτερινό πρόγραμμα το χάλασε? :-(

Σε ευχαριστώ για τα λινκ, θα προσπαθήσω να τα διαβάσω με λεξικό, τα αγγλικά μου είναι μέτρια. :)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 130
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aγάπη μου είναι μικρούλι δεν πρέπει να του δώσεις ακομά νερό μέχρι τον 6ο μήνα που θα αρχήσει την κρεμα του. Δεν διψαει μην ανησυχείς! Το γάλα σου την καλύπτει 100% και για τροφή και για νερό.

Σωτηρία σε ευχαριστώ. Αν και όταν θα μπούμε στη διαδικασία της κρέμας προβλέπω άλλου είδους προβλήματα... Είμαι της γνώμης ότι το μωρό δε χρειάζεται ρυζάλευρο παρά μόνο φρούτα για αρχή αλλά μάλλον η γιατρός μας έχει άλλη γνώμη, για να δούμε τι θα γίνει τότε. Προς το παρόν σκέφτομαι να της πω να μου δείξει επιστημονική έρευνα που ξεκαθαρίζει ότι το μωρό χρειάζεται ρυζάλευρο, αλλά ας μην κάνω σαν το ανάκδοτο με το γρύλο, ας περιμένω... ;)

Πεινάμε περισσότερο από την έλλειψη αγάπης και εκτίμησης σ΄αυτό τον κόσμο, παρά από την έλλειψη τροφής. Η αγάπη καρπίζει όλες τις εποχές και ο καρπός της είναι προσιτός σε όλους. (Mother Tereza)

Σωτηρία σε ευχαριστώ. Αν και όταν θα μπούμε στη διαδικασία της κρέμας προβλέπω άλλου είδους προβλήματα... Είμαι της γνώμης ότι το μωρό δε χρειάζεται ρυζάλευρο παρά μόνο φρούτα για αρχή αλλά μάλλον η γιατρός μας έχει άλλη γνώμη, για να δούμε τι θα γίνει τότε. Προς το παρόν σκέφτομαι να της πω να μου δείξει επιστημονική έρευνα που ξεκαθαρίζει ότι το μωρό χρειάζεται ρυζάλευρο, αλλά ας μην κάνω σαν το ανάκδοτο με το γρύλο, ας περιμένω... ;)

ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟΤΕ! Δεν θα παθει τιποτα απολυτως ! Θα είναι ένα υγίεστατο μωρό χωρίς περιττά πράγματα στον οργανισμό του. Θυμάμαι βέβαι και εγώ τα ίδια έλεγα αλλα τελικά δεν άντεξα του έδωσα :) Πάντως αν παραμείνεις στην απόφαση σου δεν υπάρχει κάνενα πρόβλημα για το παιδί.

Ωστόσο, η παιδίατρος σύστησε να της δίνω νεράκι έως 90 ml στην περίοδο του καύσωνα, όπως αυτή τη βδομάδα που διανύουμε.

Η οδηγία είναι εντελώς λάθος για μωρά που θηλάζουν.

Αν το μωρό διψά, θα βρει όχι μόνο 90ml αλλά και πολύ περισσότερο γάλα για να ξεδιψάσει. Της προσφέρεις το στήθος έστω για λίγο για να ξεδιψά.

Τη θηλάζω συχνότερα, ωστόσο για λιγότερη ώρα, (δεν το κρατάει για πολύ το στήθος, μάλλον για να ξεδιψάει το θέλει). Από γύρω-γύρω ακούω πως σε συνομίληκα με εμάς μωρά έχουν ήδη δώσει νερό οι μαμάδες (που ωστόσο δεν θηλάζουν).

Τα μωρά που δεν θηλάζουν συνήθως χρειάζονται νερό, εσείς όχι!

Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων, τις οποίες η παιδίατρός όφειλε να γνωρίζει καλά μια και έχουν δημοσιευτεί από το 1997.

During the first 6 months of age, even in hot climates, water and juice are unnecessary for breastfed infants and may introduce contaminants or allergens.195

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Δεξιά σου δίνει επιλογή για να το τυπώσεις σε pdf, καλό θα ήταν να βγάλεις κι ένα αντίγραφο για την παιδίατρό σου για να συμμαζευτεί λίγο.

Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων, τις οποίες η παιδίατρός όφειλε να γνωρίζει καλά μια και έχουν δημοσιευτεί από το 1997.

During the first 6 months of age, even in hot climates, water and juice are unnecessary for breastfed infants and may introduce contaminants or allergens.195

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Δεξιά σου δίνει επιλογή για να το τυπώσεις σε pdf, καλό θα ήταν να βγάλεις κι ένα αντίγραφο για την παιδίατρό σου για να συμμαζευτεί λίγο.

Αγλαϊα καλημέρα, για μία ακόμη φορά σε ευχαριστώ. Το τύπωσα ήδη. Δεν της έδωσα νερό της μπέμπας μου, και το Σαββατοκύριακο που ο καιρός δρόσισε, τα ούρα της αυξήθηκαν, έγιναν όπως πριν, και θήλασε λιγότερο. Μια εμπειρία ακόμη λοιπόν.... Να είσαι καλά!:-)

Διαφημίσεις

Θα το γράψω και εδώ για να υπάρχει ως εμπειρία.

Η Σοφία είναι τώρα 14,5 μηνών και είναι παιδί που τρελαίνεται για το νερό. Πριν ξεκινήσουμε στερεές και της δώσω εγώ, έπινε νερό από την μπανιέρα της σαν σκυλάκι:lol:

Τώρα, πολύ συχνά μου ζητάει "νεν!" αμέσως μετά το θηλασμό.

Το καλύτερο το έκανε εχθές το βράδυ. Θήλαζε πριν κοιμηθεί. Σταματάει, μου λέει "νεν! νεεεν!". Της δίνω νερό, πίνει μισό ποτήρι και συνεχίζει να θηλάζει:shock:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...