Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

Εγώ έχω ατοπική δερματίτιδα από όσο θυμάμαι τον ευατό μου. Η μαμά μου με είχε τρελλάνει σε δερματολόγους και τέστ αλλεργίας επίσης όσο θυμάμα τον εαυτό μου. Συνέβαινε αυτό που περιγράψατε, μου δίναν κάποια αλοιφή, υποχωρούσαν τα συμπτώματα, μόλις την σταματούσα μετά από λίγο ξαναεμφανίζονταν. Τελικά εδώ και καμιά δεκαετία το έχω εξαφανίσει με πολύ ενυδάτωση. Δεν δούλεψε τίποτα άλλο, τα τεστ άλλωτε δείχναν αλλεργία στο αυγό, άλλωτε φαρμακευτική αλλεργία, άλλωτε καμία αλλεργια.

There is no patch for human stupidity.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμας η παιδιατρος μας εδωσε την propiogenta(εχει κορτιζονη) σαν θεραπεια πρωι/βραδυ 3 ημερων.Η αληθεια ειναι οτι εξαφανιζεται κατευθειαν αλλα μετα απο καιρο μπορει να ξαναβγει.Ατοπικη δερματιτιδα κανουν τα περισσοτερα μωρακια κ η παιδιατρος μας ειπε επισεις οτι εμφανιζεται συνηθως απ τα γενια του μπαμπα η απ τα κουβερτακια κ οτι αλλο δεν ειναι βαμβακερο.

pEJHp3.png

Καταρχάς, ευχαριστώ πολυ΄για την ανταπόκριση, εμάς μας είπε πως ειναι αλλεργία η ατοπική δερματίτιδα αλλά οι περισσότερες αλλεργίες που εμφανίζονται έχουν κληρονομική προδιάθεση. Εχω και εγώ αλλεργία με το δέρμα μου (όχι ατοπική) και μου είπε πως παίζει ρόλο, αλλά μπορεί και να ʽεξαφανιστείʽ εκεί στην ηλικία των 4-5 ετών. Προς το παρόν μου είπε να μην βάλω καθόλου πορτοκάλι στην φρουτόκρεμα του και γενικά να το αποφεύγουμε. Και εγώ εχω το ίδιο με το πορτοκάλι.(βγάζω σπυράκια).

Στα πόδια ειναι μικρά μικρά σπυράκια που δεν φαίνονται με το γυμνό μάτι, αλλά οταν χαιδέψεις το δέρμα του το καταλαβαίνεις αισθητά, ειναι σαγρε. Στα μάγουλα ειναι σαν ήπιο έκζεμα.

Πάντως αφρόλουτρο του βάζω weleda και μου είπε να μην το αλλάξω, όπως επίσης και το tol velvet, είναι πολύ καλά. Αντιηλιακή την frezyderm την έβαζα και στην κόρη μου, δεν νομίζω οτι ειναι ειδικά για τέτοια δέρματα.

Μιας και ανοιξατε αυτην την κουβέντα, θα ήθελα την γνώμη σας...

Ο μικρός μου πριν ενα μηνα εμφάνισε χαμηλά στο μάγουλο ένα στρογγυλό σημαδάκι που επάνω φαινόταν σαν ξηρό,σαν να "τέντωνε" το δέρμα.

Κράτησε αρκετές μέρες και η παιδίατρος είπε οτι είναι ατοπική δεματίτιδα,οτι μπορει να φταίει το οτιδήποτε (απο κάποιο παιχνίδι, ως καποιο μπλουζάκι του),αλλά συνηθως συνδεεται με τροφή.

Μετά ψάχνοντας διάβασα οτι είναι χρόνια κατάσταση.

Ωστόσο, διάβασα και πολλές αντικρουόμενες απόψεις και μπερδευτηκα.

Εμας μας ξεθώριασε και έφυγε τελικά (η γιατρός ειπε οτι μπορώ να βάλω bepanthol) και από τότε δεν εμφανίστηκε ξανά.

Μπορεί με μια φορά(και ένα σημάδι που εμφανίστηκε να ειναι ατοπική δερματίτιδα?Υπάρχει περιπτωση να μην εμφανιστεί ξανά?

QqmLp3.png

• 6 months later...
Εμείς έχουμε θεραπευτεί με την ομοιοπαθητική.

Η κορτιζόνη εκτός όλων των άλλων προκαλεί άσθμα και καθυστερεί την ανάπτυξη

κορίτσια το τηλ του ομοιοπαθητικού που σας βοηθησε pls. Η μικρή όλο και χειροτερεύει παρα τις κρέμες και τις κορτιζόνες!!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

καλησπερα! Εσεις που εχετε την εμπειρια.....εχω ενα αγορακι 6.5 χρονων. Εχει βγαλει μια κοκκινιλα στην κοιλια....στρογγυλη περιπου...ειναι σαν σκληρο δερμα και αλλου ειναι κοκκινο, αλλου σκουρο και αλλου το χρωμα του δερματος. Σας μοιαζει με ατοπικη? Να συμπληρωσω οτι δεν εχει φαγουρα και οτι γενικα εχει ευαισθητο δερμα. Ειχε κανει ατοπικη ως βρεφος.

σας ευχαριστω

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

• 1 month later...

κορίτσια εδω κ 1 μηνα η κορουλα μου (τωρα ειναι 7 μηνων) αρχισε να βγαζει κοκκινιλεσ στο προσωπο οι οποιεσ πηραν τη μορφη εκζεματοσ και εξαπλωνονταν.Η παιδιατροσ μου ειπε να βαζω την κρεμα Cicalfate avene πρωι βραδυ.Περασαμε ενα μηνα στον οποίο μια φουντωνε μια ηρεμουσε.Τωρα ειμαστε σε φασει που αλλαζει δερμα και δεν ειναι τοσο εντονα κοκκινο οπως αλλεσ φορεσ.βεβαια βλεπω κατι σταμπιτσεσ στο λαιμο.Δεν την πηγα σε δερματολογο γτ αισιοδοξουσα οτι θα φυγει μονο με αυτη την κρεμα.Αυτη την στιγμη οπως σας ειπα ειναι σε καπως επουλωτικη φαση.Το θεμα μου ειναι οτι η παιδιατροσ μου ειπε να της βαζω εναλλαξ με την κρεμα της avene και μια ενυδατικη της fissan.Μου ειπε 1 μηνα τη μια 1 την αλλη.Εγω τη φοβαμαι αυτη της fissan .Ειδα οτι ειχει και πολλα parabens.Ειναι τοσο κακο να συνεχισω με αυτη την κρεμα της avene?Το εχετε ξανακουσει αυτο οτι πρεπει να αλλάζουμε κρεμα?ειμαστε σε φαση επουλωτικη και φοβαμαι μην τυχον η αλλαγη φερει εκ νεου ερεθισμο και ξαναρχισουμε τα ιδια.Μηπως να παω σε δερματολογο.??????

hristin καλησπερα! Εγω ειχα ταλαιπωρηθει παρα πολυ με την ατοπικη με το προηγουμενο μου αγορακι...ειχε φτασει στο σημειο να ματωνει απο τη φαγουρα.Η παιδιατρος μου μου ειχε συστησει να παω στη διευθυνρια της παιδοδερματολογιας στο Παιδων.Αυτη μου ειχε πει οτι εφοσον το παιδι θα εκανε τη θεραπεια του με fucidin h (επειδη ηταν σε εξαρση) μετα να χρησιμοποιω την Α-derma exomega που ειναι ειδικη για ατοπικα δερματα με βαση τη βρωμη καθως και το αντιστοιχο σαμπουαν -αφρολουτρο.Ηαληθεια ειναι ομως πως χρειαστηκαν καποιοι μηνες για να στρωσει εντελως το δερμα του μωρου.Τωρα ειναι 2 ετων και οταν δω πως παει να δειξει λιγο ξηρο το δερμα του σε καποια περιοχη, βαζω αμεσως a-derma για λιγες μερες και το προλαβαινω.Μαλιστα προσφατα ειχε ξεκινησει και το μωρο μου που ειναι 5 μηνων στο προσωπο,ειχε γινει κατακοκκινο και του εβαλα για τρεις μερες και συνηλθε αμεσως.Οσον αφορα τη Φισσαν και εγω δεν τις εμπιστευομαι αυτες τις κρεμες, νομιζω πως ειναι σαν τα κοινα ενυδατικα γαλακτωματα του εμποριου. Καλο παντως θα ηταν να την πας σε καποιον παιδοδερματολογο,μαλλον θα σου πει να κανετε και καποιες εξετασεις αιματος για αλλεργιες κτλ...

• 3 εβδομάδες μετά...

Ότι δε μπορείς να θεραπεύσεις δίνεις κορτιζόνη και ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις το αποδίδεις στην κληρονομικότητα. Η δική μου η άποψη είναι,ότι προέρχεται από κάποιο εμβόλιο-α. Όσον αφορά τη θεραπεία, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει θεραπεία, θα το κουβαλά σε όλη του τη ζωή, βέβαια θα είναι διαφορετική η κατάσταση η ένταση και η έκταση του προβλήματος στις ηλικιακές φάσεις. Οι κρέμες οι ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ δεν κάνουν τίποτα, γιατί το πρόβλημα είναι εσωτερικό και όχι δερματικό. Το μπάνιο πάντα χειροτερεύει την κατάσταση. Μόνο από την ομοιοπαθητική θα δείτε αποτέλεσμα, και σε μεγάλο ποσοστό ίαση από το πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να εφοδιαστείτε με πολύ κουράγιο, υπομονή και πίστη γιατί θα πάρει χρόνο.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα! Εμεις ειμαστε 12 μηνων και εδω και αρκετες μερες μας συμβαινει το εξης. Όταν τον γδυνω για να του κανω μπανιο αρχιζει και ξυνεται και εμφανιζει κοκκινιλες στο σωμα. Του κάνω μπάνιο και όταν τον βγαζω απ'την μπανιερα αρχιζει και κλαιει και να εχει ακομα τις κοκκινιλες στο σωμα και δειχνει να ενοχλειται. Να προσπαθω να τον ντυσω και να κλαει ασταματητα. Μετα του δινω το γαλα κανονικα και ηρεμει. Δεν ξερω αν το κλαμα ειναι επειδη θελει γαλα ή επειδη εμφανιζει κοκκινιλες. Το πρωι που σηκωνεται δεν τις εχει. Ειναι μια χαρα, παιζει, γελαει. Αυτο συμβαινει το βραδυ μονο οταν τον γδυνω και παω να τον κανω μπανιο. Τις εμπειριες σας παρακαλω, έχω αγχωθει...ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

Όταν λες ότι ξύνεται, φαίνεται σαν να έχει φαγούρα; Ή απλά γρατζουνιέται με τα χέρια του και κοκκινίζει; Οι κοκκινίλες εμφανίζονται μόνο το βράδυ ή κάθε φορά που τον ξεντύνεις;

Καλησπερα! Εμεις ειμαστε 12 μηνων και εδω και αρκετες μερες μας συμβαινει το εξης. Όταν τον γδυνω για να του κανω μπανιο αρχιζει και ξυνεται και εμφανιζει κοκκινιλες στο σωμα. Του κάνω μπάνιο και όταν τον βγαζω απ'την μπανιερα αρχιζει και κλαιει και να εχει ακομα τις κοκκινιλες στο σωμα και δειχνει να ενοχλειται. Να προσπαθω να τον ντυσω και να κλαει ασταματητα. Μετα του δινω το γαλα κανονικα και ηρεμει. Δεν ξερω αν το κλαμα ειναι επειδη θελει γαλα ή επειδη εμφανιζει κοκκινιλες. Το πρωι που σηκωνεται δεν τις εχει. Ειναι μια χαρα, παιζει, γελαει. Αυτο συμβαινει το βραδυ μονο οταν τον γδυνω και παω να τον κανω μπανιο. Τις εμπειριες σας παρακαλω, έχω αγχωθει...ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;

δεν ειμαι γιατρος αλλα νομιζω οτι εχετε ευαισθησια στο νερο.κοινως ενα ειδος ατοπικης δερματιτιδας.ετσι ειναι και ο γιος μου.οταν κανει μπανιο το απολαμβανει(ειναι 2) αλλα τον πιανει φαγουρα μεσα στο νερο!το ιδιο φυσικα οταν ιδρωνει και φυσικα το ιδιο συμβαινει τον χειμωνα με την ξηροτητα λογω κρυου!εχω δοκιμασει τα παντα!τους καλυτερους δερματολογους απο 2 μηνων,τις πιο ακριβες καλλυντικες κρεμες διαφορετικη καθε 15 μερες,κορτιζονες παντως τυπου σε χαπια κρεμες κτλ.,αλλαξαμε γκαρνταρομπα 2 φορες και τελικα μετα 2 χρονια ανακαλυψαμε την bentholia της bepanthol που δεν κοστιζει,ενα αφρολουτρο mustela που κοστιζει και οτι πρεπει να προσαρμοζομαστε αναλογα με τις απαιτησεις του δερματος του καθε φορα και καθε χρονικη περιοδο:?!:|

αν αργεις να τον ταισεις πολυ για βραδυ δοκιμασε να κανετε μπανιο λιγο πιο νωρις απο οτι συνηθως για να δεις αν ειναι το φαγητο,αν παλι οχι δοκιμασε να αλλαξεις αφρολουτρο και αφου τον σκουπισεις καλα(οχι να τον γδαρεις)βαλτου ενυδατικη στο σωματακι του!η δευτερη συμβουλη ομως θα παρει χρονο σχετικα να δρασει σαν θεραπεια αλλα θα ανακουφισει τις κοκκινιλες και την φαγουρα αμεσα.εξαλλου κανενα παιδακι και δεν εχει τα ιδια συμπτωματα στην ατοπικη,τα ιδια εκζεματα,κοκκινιλες και ξεφλουδισματα!!!ειναι η πιο χαζη και τελειως διαφορετικη στον καθενα κοινη παθηση!ο παιδιατρος σου τι λεει?

uYdjp2.png

3xLVp2.png

Ξυνεται οταν αρχιζω και τον ξεντυνω, και μετα απο λιγο εμφανιζει κοκκινιλες. Γι'αυτο δεν μπορω να καταλαβω αν τις δημιουργει ο ιδιος. Και αμεσως μετα το μπανιο κλαιει. Με τον γιατρο δεν εχω μιλησει ακομα γι'αυτο το θεμα.

Ευχαριστω για τις παραπανω συμβουλες. Να σας ρωτησω κατι αλλο. Μπορουμε να κανουμε τεστ αλλεργιας μονοι μας, δηλ, χωρις καποιο χαρτι του γιατρου; Πού πρεπει να παμε και ποσο περιπου κοστιζουν; Τουλαχιστον να ξερουμε αν ειμαστε αλλεργικοι σε κατι

Διαφημίσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ....ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ......ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ....ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.....

Ευχαριστω για τις παραπανω συμβουλες. Να σας ρωτησω κατι αλλο. Μπορουμε να κανουμε τεστ αλλεργιας μονοι μας, δηλ, χωρις καποιο χαρτι του γιατρου; Πού πρεπει να παμε και ποσο περιπου κοστιζουν; Τουλαχιστον να ξερουμε αν ειμαστε αλλεργικοι σε κατι

εγω που ρωτησα εξω για εξετασεις,στην επαρχια σε γνωστη μου ειπε 25 ευρω η καθε ουσια-στοιχειο και πρεπει να ξερεις τι ψαχνεις οχι στα τυφλα!μονη σου το κανεις χωρις γιατρο σε μικροβιολογικο απλα καποιος να σε κατευθυνει τι ψαχνεις.τα κοινα ειναι ¨΄γαλα, με λακτοζη και δεν ξερω και γω ποσα στοιχεια γαλακτος,αυγο,πορτοκαλι,χοιρινο,μπαχαρικα,και δεν συμμαζευεται....!:shock:εγω πληρωσα 540ευρω και αποτελεσμα μηδεν.κατι μικρα ιχνη και καλα δεικτες αλλεργιας.στο ανοσολογικο σε νοσοκομειο επρεπε να περιμενω 7 μηνες, να κανω εισαγωγη στο παιδι μου που ηταν καλα και να νοσηλευτει μαζι με τα αρρωστα για να κανουν τις εξετασεις!αμ δε!δοκιμασε την βρωμη...μπορει να δεις αποτελεσματα.εμας παντως τιποτα φυτικο δεν μας κανει:-(!

uYdjp2.png

3xLVp2.png

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΟΙΦΕΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΝΤΕ ΜΠΑΝΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΕΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ....ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ......ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ....ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΝΟΥΛΕΣ.....

σωστο αλλα το δικο μας δερμα δεν αντεχει φυσικους παραγοντες (ετσι νομιζω το ειπε ο γιατρος)μονο συνθετικους και στην βρωμη εχει καποιο ειδος αλλεργιας οπως και στο σιταρι.:shock::(

uYdjp2.png

3xLVp2.png

Ευχαριστω για τις παραπανω συμβουλες. Να σας ρωτησω κατι αλλο. Μπορουμε να κανουμε τεστ αλλεργιας μονοι μας, δηλ, χωρις καποιο χαρτι του γιατρου; Πού πρεπει να παμε και ποσο περιπου κοστιζουν; Τουλαχιστον να ξερουμε αν ειμαστε αλλεργικοι σε κατι[/QUOTΕ

Μήπως του φοράς μάλλινα ή συνθετικά και τον ερεθίζουν μόλις τρίβονται στο δερματάκι του-την στιγμή που τον γδύνεις; Μπορεί όμως να ερεθίζεται απλά και μόνο με την τριβή από τα ρούχα, νομίζω υπάρχει άλλη ονομασία γι'αυτού του είδους την ευαισθησία.

Πάντως το μπάνιο πρέπει να το περιορίζεις σε 1 την εβδομάδα το χειμώνα και..άλλαξε αφρόλουτρο! Σχετικά με τις εξετάσεις, εμάς βρήκαν μόνο ότι ίσως έχει αλλεργία στο γρασίδι αλλά ουδέποτε ήρθε σ' επαφή κι όμως η ατοπική μας κράτησε πολλά χρόνια. Τσάμπα λεφτά οι εξετάσεις!

Μαλλινα του φοραω αλλα απ'εξω, οχι στο γυμνο σωματακι του. Σημερα παρατηρησα οτι εχει πολυ μικρα σπυρακια στο σωματακι του, αλλα οχι στα χερια και ποδια, μονο μπροστα στη κοιλιτσα και λιγο στους ωμους. Ξυνεται και οταν του αλλαζω πανα, και γι'αυτο κοκκινιζει αμεσως, κατάλαβα οτι αυτα τα σπυρακια, πολυ μικρα που σχεδον δεν φαινονται, του προκαλουν φαγουρα. Τι κρεμουλα μου προτεινετε; Φυσικα αυριο θα παρω τον γιατρο τηλεφωνο.

καλησπερα σε ολους θα ηθελα την βοηθεια σας .........Η μικρουλα μου ειναι 1 χρονων ...απο την τεταρτη μεχρι και το σαββατο ειχε πυρετο και απο χθες εχει βγαλει πολυ μικρα σπιθουρακια στο προσωπο της και σημερα και σε αλλα σημεια στο σωμα της (πιο πολυ μοιαζουν σαν αυτο που λεμε ΄΄ ιδρωτσιλα ¨¨ )...Μηπως ειναι απο τον πυρετο ,μηπως ειναι απο τα δοντια της??????οποιος μπορει ας με βοηθησει

καλησπερα σε ολους θα ηθελα την βοηθεια σας .........Η μικρουλα μου ειναι 1 χρονων ...απο την τεταρτη μεχρι και το σαββατο ειχε πυρετο και απο χθες εχει βγαλει πολυ μικρα σπιθουρακια στο προσωπο της και σημερα και σε αλλα σημεια στο σωμα της (πιο πολυ μοιαζουν σαν αυτο που λεμε ΄΄ ιδρωτσιλα ¨¨ )...Μηπως ειναι απο τον πυρετο ,μηπως ειναι απο τα δοντια της??????οποιος μπορει ας με βοηθησει

[/url]

Μην ανησυχεις ....αιφνιδιο εξάνθημα ειναι.

Παρουσιαζετε μετα απο υψηλο πυρετο και εξαφανιζετε ακριβως οπως ηρθε σε 2-3 μερες.

Ο μικρος μου το εχει βγαλει 2 φορες....βαλε μονο κρεμουλα για να μην εχει φαγουρα (αν και δεν κανει φαγουρα αυτο).

Περαστικα σας !!!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Μπορεις να της βαλεις την Εmolient της Frezyderm....ειναι πολυ καλη για περιπτωσεις ατοπικης κτλ...εχει αντιφλογιστικη δραση κτλ....Ειναι λιγο ακριβη αλλα καλη.

Εμενα ηταν η μονη που εκανε για το παιδακι μου.Αν δεν την βρεις παρε μια με βρώμη εχει και η avene.

Περαστικα αυριο θα ειναι περδικι !!!

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...