Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ατοπική δερματίτιδα, έκζεμα

Recommended Posts

βρε κοριτσια ,ειναι οντως ατοπικη δερματιτιδα αυτο που εχουν τα παιδια σας?

σε ποσους γιατρους πηγατε?τι ειδικοτητας?

ειμαι λιγο δυσπιστη το ξερω αλλα μηπως δεν ειναι και σας αποπροσανατολιζουν?

εγώ έχω πάει σε 6 γιατρούς διαφορετικούς.. τουλάχιστον η δικιά μου είναι σίγουρο ότι έχει ατοπική.. Πάντως κορίτσια διαβάζω που λέτε ότι με την εφαρμογή κρέμας τους φεύγει εντελώς, και μένω κάπως έτσι :shock::shock:

Η δικιά μου, σχεδόν 3μιση χρόνια τώρα, έχει καταναλώσει άπειρα σωληνάρια κρέμας (μέχρι πρόσφατα) και το μόνο που βλέπαμε ήταν καλυτέρευση και όχι εξαφάνιση των συμπτωμάτων..

Και το χειρότερο είναι ότι αρχίζει και ο μικρός τώρα.. Εχει κόκκινα και σκασμένα μαγουλάκια συνέχεια... Η παιδίατρος βέβαια μου λεει ότι είναι από το κρύο και επειδή είναι ανοιχτόχρωμος αλλά εγώ το έχω ξαναδεί το έργο:cry::cry:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 544
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε κοριτσια ,ειναι οντως ατοπικη δερματιτιδα αυτο που εχουν τα παιδια σας?

σε ποσους γιατρους πηγατε?τι ειδικοτητας?

ειμαι λιγο δυσπιστη το ξερω αλλα μηπως δεν ειναι και σας αποπροσανατολιζουν?

Demi εγώ αυτό που έχω καταλάβει από την κόρη μου αλλά και από άλλα παιδιά που διαβάζω στο φόρουμ είναι ότι δεν έχουν όλα την ίδια ένταση στα συμπτωματα. Άλλα έχουν κνησμό άλλα δεν έχουν ή έχουν λίγο. Το γιατί φυσικά δεν το ξέρει κανείς να μας το πει. Έχουν όμως όλα "φούντωμα" στα μαγουλα και μετά κατεβαίνει προς τα κάτω στα πόδια και στα χέρια. Επίσης είναι κατι που υποχωρεί με κρέμες αλλά δεν εξαφανίζεται τελείως.

Εγώ πήγα μόνο μία φορά σε μία δερματολόγο που είναι και για παιδιά πέρσι τέτοια εποχή που ειχε λίγο κνησμό στα μπράτσα και τα μάγουλά της ήταν πολύ φουντωμένα. Τώρα τα μαγουλα δεν έχουν τίποτα, μόνο τα μπράτσα είναι λίγο σαγρέ και λίγο τα μπουτάκια αλλα αραιά. Της έχει κανει καλό η κρέμα με την καλέντουλα. Δεν βλεπω το λόγο να ξαναπάω στην ίδια γιατρό γιατί η θεραπεία που μας είχε προτείνει τότε ήταν fucidin, fucicort και προϊόντα Sebamed. Τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή.

εγώ έχω πάει σε 6 γιατρούς διαφορετικούς.. τουλάχιστον η δικιά μου είναι σίγουρο ότι έχει ατοπική.. Πάντως κορίτσια διαβάζω που λέτε ότι με την εφαρμογή κρέμας τους φεύγει εντελώς, και μένω κάπως έτσι :shock::shock:

Ποια κρέμα βάζεις; Μόνο με κορτιζόνη φεύγει -ας πούμε- εντελώς αλλά επανέρχεται, δεν θεραπεύεται μόνιμα. Οι κρέμες τύπου καλέντουλα απλά καταπραύνουν δεν εξαφανίζουν τον ερεθισμό.

Ποια κρέμα βάζεις; Μόνο με κορτιζόνη φεύγει -ας πούμε- εντελώς αλλά επανέρχεται, δεν θεραπεύεται μόνιμα. Οι κρέμες τύπου καλέντουλα απλά καταπραύνουν δεν εξαφανίζουν τον ερεθισμό.

κορτιζόνη μια φορά της έχω βάλει όταν ήταν μικρή και από τότε δεν της έχω ξαναβάλει.. Γιατί είδα αυτό ακριβώς που λές.. Ότι το αποτέλεσμα δεν είχε διάρκεια.. Μόλις της την σταμάτησα, σε δύο μέρες είχε πάλι φαγούρα και τα συμάδια ξαναεπανήλθαν..

Τώρα προσπαθώ να της βάζω της avene αλλά δεν κάθεται με τίποτα.. Με την ομοιοπαθητική είδα αποτελέσματα (να της εξαφανιστούν τελείως δηλαδή), αλλά μετά από 1 μήνα πάλι τα ίδια... Απλά ρε γαμώτο στεναχωριέμαι να την βλέπω έτσι.. Ως και στον ύπνο της ξύνεται..

εσύ ποια κρέμα χρησιμοποιείς?

ΕΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΤΗΝ ΕΝΦΑΝΙΣΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ(ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 16 ΜΗΝΩΝ) ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗ.ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΑΙL: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ [email protected] ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Μπηκα κ εγώ να πω τον πόνο μου αλλά μπερδευτικα και αγχωθηκα με ολα αυτα που διαβασα:confused:.

Η κορη μου ειναι 7 μηνων και εμφανισε κοκκινα σπυθουρακια σαν δροτσιλα στο λαιμο, πηγούνι, γάμπες, λιγο στους αγκωνες και λιγο στο στερνο. Δεν εχω αλλάξει κάτι απο τροφες ή απορρυπαντικα. Η παιδιατρο μου ειπε να την πλένω με σαπουνι της sebamed και να της βαλω μια κρεμα τοπικα την rettavate για 2-3 μερες. Μου μιλησε για ατοπικη δερματιτίδα, αλλά η διαγνωση εγινε μεσω τηλεφωνου. Προχθες της ειχα δειξει τον λαιμο της μικρής και μου ειπε οτι ίσως να τριβονται τα ρουχα της ή απο τα σαλια ή απο τροφες που ισως μενουν....

Οταν μου ειπε για ατοπικη δερματιτιδα θεωρησα οτι ηταν κατι πολύ απλο, αλλά βλέπω εδω οτι υπαρχει αρκετη ταλαιπωρία και το εχετε ψάξει πολύ.:-(

Η κρεμα που αναφερεται παραπάνω της aderma είναι απλά για ενυδάτωση? Η αληθεια είναι οτι λαδακι μετα το μπανιο της εβαζα μονο στις αρχες.

Να πάω σε κανα παιδοδερματολογο να μου πεί κατ'αρχην τί είναι???

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Τώρα προσπαθώ να της βάζω της avene αλλά δεν κάθεται με τίποτα.. Με την ομοιοπαθητική είδα αποτελέσματα (να της εξαφανιστούν τελείως δηλαδή), αλλά μετά από 1 μήνα πάλι τα ίδια... Απλά ρε γαμώτο στεναχωριέμαι να την βλέπω έτσι.. Ως και στον ύπνο της ξύνεται..

εσύ ποια κρέμα χρησιμοποιείς?

Σίλια τους τελευταίους μήνες βάζω για ενυδάτωση μετά το μπάνιο μια κρέμα καλέντουλα την οποία φτιάχνει ο φαρμακοποιός μου και δεν έχει συντηρητικά ούτε και κορτιζόνη (εννοείται). Είναι η μόνη που έχει μέχρι τωρα καποιο αποτέλεσμα, όχι ότι εξαφανίστηκαν αλλά είναι σε πιο ήπια φάση. Αφρόλουτρο έχω της Weleda.

Εσύ με την ομοιοπαθητική τι θεραπεία ακολούθησες;

Καλησπέρα!

Μπηκα κ εγώ να πω τον πόνο μου αλλά μπερδευτικα και αγχωθηκα με ολα αυτα που διαβασα:confused:.

Η κρεμα που αναφερεται παραπάνω της aderma είναι απλά για ενυδάτωση? Η αληθεια είναι οτι λαδακι μετα το μπανιο της εβαζα μονο στις αρχες.

Κων κων η A-derma Exomega είναι σειρά περιποίησης για ατοπικό δερμα, έχει ενυδατική, λαδι, αφρόλουτρο κλπ

Δες εδώ: http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=aderma+exomega&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=aderma+exomega&hl=en&client=safari&rls=en&prmd=ivns&source=univ&tbs=shop:1&tbo=u&sa=X&ei=0U1-TeT5IsSAOsuXna4H&ved=0CDYQrQQ&biw=1276&bih=854&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=9b8c12901fab5c8d

Την Rettavate κρέμα που γράφεις δεν την γνωρίζω. Εγώ στη θέση σου θα έβλεπα αν υποχωρούσαν τα συμπτώματα με τη θεραπεία της γιατρού. Αν επέμεναν μόνο τότε θα πήγαινα σε δερματολόγο. Μπορεί να έχει αλλεργία σε κατι, να είναι κατι παροδικό, μην πανικοβάλλεσαι...!!!

ΕΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΤΗΝ ΕΝΦΑΝΙΣΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΣΑΡΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ(ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 16 ΜΗΝΩΝ) ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗ.ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΑΣ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΜΑΙL: ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ [email protected] ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

Και γιατί δεν γραφεις δημόσια ποιο είναι το αφρολουτρο και η κρέμα που κάνει θαυματα;

ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΩ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ.ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΦΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ EMAIL. ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

Τελικα πηγαμε μια βολτα στο νοσοκομειο αφου φουντωσε η μικρή και μας εδωσαν αταραξ. Δεν μου είπαν για ατοπική, ίσως καποια αλλεργια...δεν μπορεσαμε να εστιασουμε καπου. Τωρα ειναι πολύ καλυτερα η μικρή. Σε περιπτωση που εμφανησει παλι κατι θα το ψαξουμε.

Ευχαριστω πολύ.

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Η κορη μου ειναι 7 μηνων και εμφανισε κοκκινα σπυθουρακια σαν δροτσιλα στο λαιμο, πηγούνι, γάμπες, λιγο στους αγκωνες και λιγο στο στερνο. Δεν εχω αλλάξει κάτι απο τροφες ή απορρυπαντικα. Η παιδιατρο μου ειπε να την πλένω με σαπουνι της sebamed και να της βαλω μια κρεμα τοπικα την rettavate για 2-3 μερες. Μου μιλησε για ατοπικη δερματιτίδα, αλλά η διαγνωση εγινε μεσω τηλεφωνου. Προχθες της ειχα δειξει τον λαιμο της μικρής και μου ειπε οτι ίσως να τριβονται τα ρουχα της ή απο τα σαλια ή απο τροφες που ισως μενουν....

Οταν μου ειπε για ατοπικη δερματιτιδα θεωρησα οτι ηταν κατι πολύ απλο, αλλά βλέπω εδω οτι υπαρχει αρκετη ταλαιπωρία και το εχετε ψάξει πολύ.:-(

κωνκων οπως θα διαβασες, η ατοπική δερματίτιδα έιναι κατι παραπάνω από απλά σπυράκια.

προσωπικά θεωρώ ότι ο γιατρός σου βιάστηκε να κανει εκτίμηση και απ' το τηλέφωνο... τι να δει και τι να καταλάβει

επισης στην ατοπική δερματίτιδα το δερμα είναι άγριο, δεν είναι "μπεμπεκίσιο" και δημιουργούνται μεγάλες κοκκινίλες σαν κύκλοι.

εμας ειχε και ο γιος και η κόρη μου, σε ελαφριά μορφή ευτυχως.

στη μπεμπα βάζω κι εγώ την κρεμα της aderma. ο γιος μου το ξεπερασε όταν χρόνισε.

δε νομιζω ότι εχετε θεμα παντως.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Σίλια τους τελευταίους μήνες βάζω για ενυδάτωση μετά το μπάνιο μια κρέμα καλέντουλα την οποία φτιάχνει ο φαρμακοποιός μου και δεν έχει συντηρητικά ούτε και κορτιζόνη (εννοείται). Είναι η μόνη που έχει μέχρι τωρα καποιο αποτέλεσμα, όχι ότι εξαφανίστηκαν αλλά είναι σε πιο ήπια φάση. Αφρόλουτρο έχω της Weleda.

Εσύ με την ομοιοπαθητική τι θεραπεία ακολούθησες;

Κων κων η A-derma Exomega είναι σειρά περιποίησης για ατοπικό δερμα, έχει ενυδατική, λαδι, αφρόλουτρο κλπ

Δες εδώ: http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=aderma+exomega&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=aderma+exomega&hl=en&client=safari&rls=en&prmd=ivns&source=univ&tbs=shop:1&tbo=u&sa=X&ei=0U1-TeT5IsSAOsuXna4H&ved=0CDYQrQQ&biw=1276&bih=854&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=9b8c12901fab5c8d

Την Rettavate κρέμα που γράφεις δεν την γνωρίζω. Εγώ στη θέση σου θα έβλεπα αν υποχωρούσαν τα συμπτώματα με τη θεραπεία της γιατρού. Αν επέμεναν μόνο τότε θα πήγαινα σε δερματολόγο. Μπορεί να έχει αλλεργία σε κατι, να είναι κατι παροδικό, μην πανικοβάλλεσαι...!!!

Εμείς δυστυχώς πάμε απο το κακό στο χειρότερο!:-(.. Κατάφερε στο πόδι της να κανει μια ωραιότατη πληγή και φοβάμαι τώρα μην πάθει καμια μόλυνση.. Της άρχισα πάλι θεραπεία με ομοιπαθητικά και βλέπουμε..

Η θεραπεία που της κάνω είναι να της δίνω για ένα μήνα κάθε πρωί, μία κάψουλα με πολύ χαμηλή δυναμοποίηση..

Περαστικά σας. Πόσο στενοχωρήθηκα με τη δική μου την κορούλα! Τελικά δεν έχουμε εμείς τέτοιο πράγμα, αλλά όσο να είναι θορυβήθηκα! Ενυδάτωση κάθε μέρα με λαδάκια και τέτοια κάνουμε συνέχεια.

Να το ψάξετε σε ειδικότητες καλύτερα........Εξ' αποστάσεως διάγνωση......μην τρελαθώ τώρα....

Γειά σας και απο εμένα...ο μικρός μου είναι 9 μηνών τους τελευταίους 2,5 μήνες ταλαιπωρείται απο ατοπική δερματίτιδα και αυτός όπως και τα δικά σας παιδακια...τα σημεία στα οποία εχει παρουσιάσει το πρόβλημα είναι τα μαγουλάκια του, ο λαιμός και το στέρνο του..η γιατρός μας συνέστησε atropel milky bath για το μπανάκι του και aderma exomega για ενυδάτωση..επίσης για την περιοχή γύρω από το στοματακι βάζουμε mustela celastria(αν θυμαμαι καλά το όνομα) . Δυστυχώς το έργο το έχω ξαναδει καθώς και η ίδια ήμουν σαν παιδί ιδιαίτερα ευαίσθητη με το δέρμα μου και μόνιμα γεμάτη εκζεματακια.. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πως αντιμετωπίζει η ομοιοπαθητική τη συγκεκριμένη πάθηση; Εννοώ χρησιμοποιεί σκευάσματα και τι ακριβώς είναι αυτά? Συγγνώμη για την άγνοια μου αλλά είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κανω αλλά διστάζω αρκετα μιας και δεν έχω την απάραιτητη πληροφόρηση..επίσης όσες μανούλες πήγαν τα παιδάκια τους σε ομοιοπαθητικο..ειδαν αποτελεσματα;

Σας ευχαριστώ πολύ..

Γειά σας και απο εμένα...ο μικρός μου είναι 9 μηνών τους τελευταίους 2,5 μήνες ταλαιπωρείται απο ατοπική δερματίτιδα και αυτός όπως και τα δικά σας παιδακια...τα σημεία στα οποία εχει παρουσιάσει το πρόβλημα είναι τα μαγουλάκια του, ο λαιμός και το στέρνο του..η γιατρός μας συνέστησε atropel milky bath για το μπανάκι του και aderma exomega για ενυδάτωση..επίσης για την περιοχή γύρω από το στοματακι βάζουμε mustela celastria(αν θυμαμαι καλά το όνομα) . Δυστυχώς το έργο το έχω ξαναδει καθώς και η ίδια ήμουν σαν παιδί ιδιαίτερα ευαίσθητη με το δέρμα μου και μόνιμα γεμάτη εκζεματακια.. Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι πως αντιμετωπίζει η ομοιοπαθητική τη συγκεκριμένη πάθηση; Εννοώ χρησιμοποιεί σκευάσματα και τι ακριβώς είναι αυτά? Συγγνώμη για την άγνοια μου αλλά είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να κανω αλλά διστάζω αρκετα μιας και δεν έχω την απάραιτητη πληροφόρηση..επίσης όσες μανούλες πήγαν τα παιδάκια τους σε ομοιοπαθητικο..ειδαν αποτελεσματα;

Σας ευχαριστώ πολύ..

Καλημέρα vicky!! Όπως θα δεις και λίγο παραπάνω εγώ κάνω ομοιοπαθητική στην κόρη μου.. Τώρα της κάνω για δεύτερη φορά θεραπεία, μιας και της ξαναεμφανίστηκαν.. Με την ομοιο, πρώτη φορά είδα καθαρό το δέρμα της μετά από 3μιση χρόνια.. Απλά δεν ξέρω κατά πόσο με την ομοιοπαθητική μπορείς να το εξαφανίσεις το πρόβλημα οριστικά.. Την παρασκευή έχω ραντεβου με τον ομοιο και θα τον ρωτήσω να σας πω..

Η θεραπεία είναι για 30 ημέρες μια κάψουλα κάθε πρωί

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Ο γιός μου έχει ατοπική δερματίτιδα, και όχι μονο στο πρόσωπο αλλά και στα πόδια.

Η παιδίατρος μου σύστημα το Atoprel emollient cream ή το lipikar baume της la roche posay.

Τα έχει δοκιμάσει καμία μαμα στο μωρό της με ανάλογο πρόβλημα? Δεν ξέρω ποιο απο τα 2 να πάρω, κλείνω προς το δεύτερο.Επίσης για αντιηλιακή μου έδωσε το sebamed baby 50(+).

Ελπιζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση, άλλως ας διαγραφεί το μήνυμα μου.

Περιμένω γνώμες σας!

Εμείς χρησιμοποιούμε την Atoprel emollient. Πρώτα καθαρίζω το δερματάκι με θαλασσινό νερό (στείρο από το φαρμακείο) και στη συνέχεια εφαρμόζω την κρέμα.

Αν έχει κάνει πληγή (έκζεμα) θέλει άλλη αντιμετώπιση.

Η ατοπικη δερματίτιδα είναι αλλεργία.

Πρόσεχε τις αλλεργιογόνες τροφές, ιδίως αυτές που περιέχουν ή απελευθερώνουν ισταμίνη (μπανάνα, αλλαντικά, γαύρο, σαρδέλα, ξύδι - μηλόξυδο είναι οκ - συντηρημένα τρόφιμα, τυριά, γιαούρτια,

εσπεριδοειδή, ξηροί καρποί...

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

εμεις εχουμε και στα μαγουλα αλλα και στα ποδαρακια.

χρησιμοποιουμε a-derma exomega με βρωμη.

μη φανταστεις οτι καποια κρεμα θα λυσει το προβλημα.

η ατοπικη ηρθε για να μεινει:cry:

MD1op3.png

εμεις εχουμε και στα μαγουλα αλλα και στα ποδαρακια.

χρησιμοποιουμε a-derma exomega με βρωμη.

μη φανταστεις οτι καποια κρεμα θα λυσει το προβλημα.

η ατοπικη ηρθε για να μεινει:cry:

κι εμείς αυτή χρησιμοποιούμε και το σαμπουάν/αφρόλουτρο της ίδιας σειράς

δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά το ατοπικό δέρμα χρειάζεται ενυδάτωση

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κι εμείς χρησιμοποιούμε atoprel, exomega cream (που είναι λίγο πιο πηχτή) κι έχουμε δοκιμάσει πάαααρα πολλά προϊόντα χωρίς ιδιαίτερα -και κυρίως μόνιμα- αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ότι όλα ανακουφίζουν λίγο τα συμπτώματα, αλλά κανένα δεν εντοπίζει την αιτία. Ευτυχώς έρχεται καλοκαίρι, οπότε τα συμπτώματα της ατοπικής υποχωρούν από μόνα τους. Η προσωπική μου συμβουλή (και σε καμία περίπτωση δε σου λέω να την ακολουθήσεις αν ο γιατρός σας έχει αντίθετη γνώμη) είναι να αποφύγετε τις κορτιζονούχες αλοιφές γιατί εξαφανίζουν μεν τα σημάδια εντυπωσιακά γρήγορα, αλλά αυτά μετά από μερικές μέρες επανέρχονται κανονικά, ακριβώς γιατί η αιτία της ατοπικής δεν έχει εξαλειφθεί.

Υποτίθεται ότι μετά από κάποια ηλικία η ατοπική δερματίτιδα φεύγει από μόνη της, αυτό περιμένουμε όλοι...!

Αν προσέξεις το θέμα διατροφή, και είσαι τακτική στις κρέμες τα συμπτώματα θα φύγουν.

Θα επανέρχονται κάθε φορά που θα πειράζει κάτι το παιδί σου.

Εμάς πχ μπορεί να καθάριζε τελειως και μόλις έτρωγα ψάρι... πάλι κοκκινίλες, πάλι ξηρό δέρμα, πάλι σπυράκια.

Μετά 1 εβδομάδα προσεχτικής διατροφής τα συμπτώματα έπαιρναν δρόμο.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

αλλά κανένα δεν εντοπίζει την αιτία. Ευτυχώς έρχεται καλοκαίρι, οπότε τα συμπτώματα της ατοπικής υποχωρούν από μόνα τους. !

Η αιτία είναι αλλεργία.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Ο γιός μου έχει ατοπική δερματίτιδα, και όχι μονο στο πρόσωπο αλλά και στα πόδια.

Η παιδίατρος μου σύστημα το Atoprel emollient cream ή το lipikar baume της la roche posay.

Τα έχει δοκιμάσει καμία μαμα στο μωρό της με ανάλογο πρόβλημα? Δεν ξέρω ποιο απο τα 2 να πάρω, κλείνω προς το δεύτερο.Επίσης για αντιηλιακή μου έδωσε το sebamed baby 50(+).

Ελπιζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση, άλλως ας διαγραφεί το μήνυμα μου.

Περιμένω γνώμες σας!

Μαριλού η κόρη μου έχει ατοπική από 6-7 μηνών και τώρα είναι 27 μηνών και το προβλημα παραμένει. Οι κρεμες, ειδικά αφρολουτρα, κλπ απλά καταπραύνουν δεν θεραπευουν. Ακόμα και με την ομοιοπαθητική -απ'οτι μου έχουν πει- υποχωρεί και αργοτερα εμφανίζεται πάλι. Το σκέφτομαι πάντως να την παω σε ομοιοπαθητικό αν και δεν θέλω να πάρει κάψουλες όσο φυτικές και αν είναι. Τουλάχιστον δεν υποφέρει από φαγούρες κλπ.

Το Atorpel εμάς δεν μας έκανε τίποτα ιδιαίτερο, τώρα βάζουμε κρεμα καλέντουλα από το φαρμακείο και αφρόλουτρο-σαμπουαν weleda με καλέντουλα. Δεν υποχωρεί εντελώς αλλά δεν έιναι σε έξαρση με φαγούρα. Το Sebamed 50 το είχα αγορασει πέρσι, είναι σαν στόκος δεν αλείφεται με τίποτα. Φετος πήρα Αvene 30 (ωραία υφή, αλείφεται αμέσως) και έχω σκοπό να αγοράσω από ιντερνετ καποιο βιολογικό με δείκτη πάλι 30 όχι παραπανω. Ο ομοιοπαθητικός παιδιατρος επίσης προτείνει Κορρέ ή Apivita 30.

Για αλλεργία που γράφτηκε παραπάνω ο δερματολόγος δεν το παραδέχεται, το γεννάει ο οργανισμός λένε όλοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ καλή ενυδάτωση!!!!

Πρόκειται για αλλεργία ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά δεν είναι γνωστοί οι παράγοντες που την προκαλούν. Σίγουρα η καλέντουλα και η βρώμη και τα προϊόντα που τα περιέχουν κάνουν καλό, με την έννοια ότι ανακουφίζουν τα συμπτώματα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...