Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να ενδίδω στις λιγούρες;

Recommended Posts

Δεν χορταίνετε να τρωτε πιπεριές, παγωτό, μπριζόλα, τυρί ή ντομάτα, ακόμη και τροφές που μέχρι τώρα δεν επιλέγατε με προθυμία για το διαιτολόγιό σας; Καλωσορίστε τις περίφημες «λιγούρες της εγκυμοσύνης»!

Μια εξήγηση γι' αυτές τις προτιμήσεις είναι ότι ο οργανισμός σας προσπαθεί να σας πει ότι σας λείπουν κάποιες βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία.

Κατ' άλλους, η διάσημη «λιγούρα της εγκύου», που την κάνει να θέλει να δοκιμάσει τις πιο απίθανες γεύσεις στις πιο απίθανες στιγμές, είναι μάλλον μύθος.

Ωστόσο, αυτό που όντως έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η αποστροφή για συγκεκριμένες τροφές ή έντονες μυρωδιές. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να σας απασχολεί δεν είναι πόσο συχνά έχετε λιγούρα, αλλά πόσο συχνά υποκύπτετε σε αυτήν.

Αν, για παράδειγμα, λαχταράτε και τρωτε διαρκώς συγκεκριμένες τροφές, μπορεί σύντομα ο οργανισμός σας να παρουσιάσει ανεπάρκεια σε άλλα απαραίτητα στοιχεία.

Ανεξαιρέτως όρεξης και λιγούρας, τους επόμενους μήνες καλό είναι να αποφεύγετε τις παρακάτω τροφές:

*Ωμό κρέας, ωμό ψάρι και αβγά που δεν έχετε βράσει καλά, γιατί μπορεί να πάθετε σαλμονέλα.

*Μύδια και στρείδια, γιατί δεν μπορεί να είστε απόλυτα σίγουρες ότι είναι φρέσκα. Μην ξεχνάτε ότι τα οστρακοειδή μπορεί να σας μεταδώσουν τον ιό της ηπατίτιδας τύπου Α.

*Συκώτι αλλά και τα προϊόντα που το περιέχουν, για παράδειγμα το πατέ, αφού περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης Α που έχει συσχετιστεί με συγγενείς ανωμαλίες στο έμβρυο.

*Μπλε τυρί καθώς και όλα τα μη παστεριωμένα τυροκομικά προϊόντα.

*Τροφές τύπου fast food και όσες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος γιατί είναι δύσπεπτες.

*Αναψυκτικά γιατί θα σας δώσουν μόνο άχρηστες θερμίδες και βαρύ στομάχι.

Διαφημίσεις

Γειά σου karemelitsa!

Εγώ τις προάλλες είχα τέτοια επιθυμία να πιω μια μπύρα λες και την είχα στερηθεί μια ολόκληρη ζωή.

Ο άντρας μου βράχος μπροστά στη μπύρα. Ήπια τελικά δυο γουλιές έτσι

για τη γεύση.

Όταν ρώτησα χθες τη γιατρό μου σχετικά , μου είπε πως η μπύρα έχει

υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε που είναι απαραίτητη και να πιω μια μπύρα αν θέλω και μονορούφι χαχα :D

Νομιζω οτι αυτο με τις λιγουρες ειναι πολυ χοντρο παραμυθι μονο και μονο για να κανουμε τους αντρες μας να τρεχουν... :lol:

Δεν λιγουρευτηκα ποτε και τιποτα σε ολη την εγκυμοσυνη μου απλα ηθελα να τρωω. Κι οταν λεω να τρωω, εννοω να ΤΡΩΩ!

Επινα πολυ γαλα και το μονο που ελειψε μια δυο φορες ηταν το ουζο και η μπυρα (ηταν και καλοκαιρι και τραβιουνται τα ατιμα!) και φυσικα δεν τα στερηθηκα αλλα δεν το παραχ**α κιολας!

Α, και μια αλλη φορα που τηγανιζε κεφτεδακια η γειτονισσα μου εσπασε τη μυτη (ντραπηκα να παω να ζητησω και ζυμωνα μετα μονη μου!) αλλα κι εγκυος να μην εισαι σου ερχεται τρελλη λαχταρα οταν τα τηγανιζουν!

Η -διτσα μου δεν με ετρεξε καθολου! Ουτε καρπουζια μεσα στο καταχειμωνο,ουτε βατομουρα μεσα στον Οκτωμβριο! Ταραξε τα κρυα σαντουιτς βεβαια (ευτυχως αυτα κυκλοφορουν καθε εποχη) κατι το οποιο δεν με κουραζε...γι'αυτο το λατρευω το -δακι μου!!! 8)

Eπειτα απο πιεσεις που δεχτηκα απο την δχση,αφησα ελευθερη την αγελαδιτσα μουυυ να βοσκει στα λιβαδια.Οποιος χασαπης ενδιαφερθει ας επικοινωνησει πριβε μαζι μου για να κανονισουμε τα δεοντα!

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω να είναι κακό να χεις και καμιά λιγουρίτσα (μιλώ εγώ που επί 36 χρόνια λιγουρίτσες έχω !!!) ευτυχώς την περίοδο της εγκυμοσύνης μου δεν δούλευα οπότε ότι λαχταρούσα πήγαινα μόνη μου και το παιρνα. Η μεγάλη μου λαχτάρα ήταν παγωτό μες στο καταχείμωνο, οπότε πηγαινα το πρωί αγόραζα κανα δίκιλο από αυτο που έτρωγα (καιμάκι - λεμόνι και παρφέ κρέμα) και το χα όταν μου ρχόταν η λιγοθυμιά μου !!!! χα χα χα χα

cRGo.jpg.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...