Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γονιμότητα πάνω από τα 40


bella

Recommended Posts

Θάθελα να ξέρω τι γνωρίζετε για την ποιότητα των ωαρίων μετά τα 40;

Μέχρι πότε (ποια ηλικία) μπορεί να επιτευχθεί εγκυμοσύνη με ωάρια δικά μας;

Είναι δυνατόν οι τιμές των ορμονών ωορρηξίας να είναι πολύ καλές και τα ωάριά μας να μην είναι;

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε τη διάρκεια της γονιμότητάς μας όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς και την ποιότητα των ωαρίων; Αν γίνεται κάτι με φυσικό τρόπο, είναι καλύτερα.

Ο βελονισμός βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση;

 

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ciao Bella! Αν τα πας καλά με τα αγγλικά δες αυτό το φόρουμ που είναι ειδικά πάνω στο θέμα που σε απασχολεί. Χτες το κοιτούσα κ' εγώ:

http://parents.berkeley.edu/advice/pregnancy/over40.html

Link to comment
Share on other sites

bella euxomai na ta katafereis syntoma :D:D Egw eimai sta 39 kai prospathw meta apo mia palyndromh pou eixa prin 2 xronia :(:(:( Exw kanei ysterosalpiggografia, diagnwstikh ysteroskopish kai ton allon mhna tha kanw pali ysteroskopish gia na mou aferesoun kapoies symfyseis pou vrhkan. :cry::cry:

Link to comment
Share on other sites

Ολοένα και πιο αργά στη ζωή τους αποφασίζουν οι γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Είτε γιατί δεν επιθυμούν να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία, είτε γιατί προτάσσουν τις σπουδές και την καριέρα, είτε γιατί δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν καικαταφεύγουν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

 

«Υπάρχει σαφώς μια μετατόπιση των κυήσεων σε μεγαλύτερες ηλικίες κατά τα τελευταία 10-15 χρόνια», λέει ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας κ. Ιωάννης Μεσσήνης.

 

«Ενώ οι εγκυμοσύνες στην ηλικία των 35-40 χρόνων αποτελούσαν το 2,5% όλων των κυήσεων, σήμερα αποτελούν το 10-20%. Ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση στο δικό μας πανεπιστημιακό κέντρο είναι τα 38 χρόνια και υπάρχουν βέβαια και αρκετές γυναίκες πάνω από τα 40».

 

Το ηλικιακό όριο

 

Το χρονικό όριο που έχει ορίσει η φύση για να μείνει μια γυναίκα έγκυος είναι η ηλικία της εμμηνόπαυσης, δηλαδή περίπου τα 50 χρόνια για τον δυτικό κόσμο. Αυτή την ηλικία θέτει ως όριο και η ελληνική νομοθεσία για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση. Πάντως, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η καλύτερη ηλικία για να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί είναι τα 20-30 χρόνια.

 

Μια εγκυμοσύνη στην ηλικία των 40- όπως εξηγεί ο κ. Μεσσήνης- συνεπάγεται πιο συχνές και σοβαρές επιπλοκές και μεγαλύτερη περιγεννητική θνησιμότητα μητέρας και παιδιού (από την 28η εβδομάδα έως και μία εβδομάδα μετά τον τοκετό). Οι έγκυοι σε προχωρημένη ηλικία θα πρέπει να παρακολουθούνται συχνότερα από τον γιατρό τους σε σχέση με τις νεώτερες και θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχουν το έμβρυο για τυχόν χρωμοσωμιακές ανωμαλίες.

 

«Σήμερα, που διαθέτουμε νέες προγεννητικές εξετάσεις, όπως η εξέταση αυχενικής διαφάνειας, οι οποίες περιορίζουν τις πιθανότητες χρωμοσωμιακών ανωμαλιών, η αμνιοπαρακέντηση δεν είναι υποχρεωτική σε όλες τις εγκύους μετά τα 35 τους χρόνια», σχολιάζει ο κ. Μεσσήνης. «Εάν οι πιθανότητες βρεθούν αυξημένες, συνιστούμε στη γυναίκα να κάνει κυρίως λήψη τροφοβλάστης (κατά την οποία τρυπάμε τον πλακούντα και παίρνουμε για εξέταση χοριακές λάχνες) ή αμνιοπαρακέντηση (κατά την οποία τρυπάμε τον αμνιακό σάκο και παίρνουμε αμνιακό υγρό). Η αμνιοπαρακέντηση ενέχει κίνδυνο 1% για αποβολή του εμβρύου, ενώ η λήψη τροφοβλάστης κάπως περισσότερο».

 

Οι ίδιες διατροφικές οδηγίες που ισχύουν για τις νεώτερες εγκύους- υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και κατανομή των θερμίδων σε πολλά γεύματα- ισχύουν και για τις μεγαλύτερες. Δεν επιτρέπεται να πάρει η έγκυος πάνω από 10 κιλά καθ΄ όλη τη διάρκεια της κύησης. Βιταμίνες, σίδηρος ή άλλα συμπληρώματα δίδονται από τον γιατρό ανάλογα με τα ευρήματα των αιματολογικών εξετάσεων.

 

Ο τοκετός

 

Ο τοκετός στις σαραντάρες εγκύους συνιστάται συνήθως να γίνεται- για μεγαλύτερη ασφάλεια- με καισαρική τομή, ιδιαίτερα εάν είναι πρωτότοκες. Η επέμβαση γίνεται στην 37η-38η εβδομάδα. Στην Ελλάδα, η συχνότητα των καισαρικών σε εγκύους κάτω των 35 χρόνων υπολογίζεται σε 30%, ενώ σε μεγαλύτερες γυναίκες περίπου 80%.

 

«Τα παιδιά που γεννιούνται από γυναίκες ηλικίας άνω των 35 χρόνων δεν έχουν μεγαλύτερα ποσοστά συγγενών ανωμαλιών σε σχέση με εκείνα που γεννιούνται από νεώτερες γυναίκες», διαβεβαιώνει ο κ. Μεσσήνης. «Έχει διαπιστωθεί, όμως, από στατιστικά δεδομένα ότι τα παιδιά που γεννιούνται με εξωσωματική γονιμοποίηση- και με τον τρόπο αυτό μένουν συνήθως έγκυοι οι γυναίκες γύρω στα 40- έχουν λίγο αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό να γεννηθούν με συγγενείς ανωμαλίες, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί. Αυτό είναι συχνότερο στη μέθοδο της μικρογονιμοποίησης».

 

Οι αντενδείξεις

 

Πότε μια γυναίκα δεν επιτρέπεται να μείνει έγκυος στην ηλικία των 40 χρόνων; «Δεν υπάρχουν απόλυτες αντενδείξεις», απαντά ο κ. Μεσσήνης. «Εάν έχει εμφανιστεί ένα νόσημα φθοράς (όπως μια καρδιακή νόσος), που θα επιβαρυνθεί με την εγκυμοσύνη, θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα με τον ειδικό γιατρό και τον γυναικολόγο. Εάν η γυναίκα έχει περάσει έναν καρκίνο, η απόφαση θα εξαρτηθεί από το είδος του καρκίνου, τον χρόνο που έχει περάσει από την ίαση ή την ύφεση της νόσου, τον τύπο της θεραπείας που έγινε κ.ά. Στα ανοσολογικά νοσήματα (νόσους κολλαγόνου, ερυθηματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.ά.) η εγκυμοσύνη δεν πρέπει να επιχειρηθεί σε φάση έξαρσης της νόσου».

 

Οι 5 κανόνες

 

 

* Να κάνετε οπωσδήποτε προγεννητικό έλεγχο.

 

 

 

* Να μην αμελείτε τη συχνή επίσκεψη στον γυναικολόγο σας.

 

* Να μετράτε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση.

 

* Να αποφεύγετε την κόπωση.

 

* Να αναφέρετε αμέσως στον γιατρό σας οποιαδήποτε ενόχληση.

 

Τα προβλήματα

 

ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΑΜΨΙΑ. Είναι 2 έως 3 φορές συχνότερες από ό,τι σε νεώτερες ηλικίες. Παρουσιάζονται μετά την 20ή εβδομάδα της κύησης και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή μητέρας και εμβρύου.

 

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ. Παρουσιάζεται σε περίπου διπλάσια συχνότητα σε σχέση με νεώτερες ηλικίες. Προκαλεί υπέρβαρο έμβρυο, διαταραχή της ρύθμισης του σακχάρου του κ.ά.

 

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ (λόγω π.χ. προδρομικού πλακούντα ή πρόωρης αποκόλλησης πλακούντα). Διαταράσσουν την οξυγόνωση του εμβρύου.

 

ΠΡΟΩΡΟΙ ΤΟΚΕΤΟΙ. Είναι 4 φορές συχνότεροι σε σύγκριση με νεώτερες ηλικίες. Μπορεί να προκαλέσουν σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας στο νεογνό και νοσηλεία στη μονάδα εντατικής νοσηλείας ή και θάνατο.

 

ΑΠΟΒΟΛΕΣ. Φθάνουν το 50% των κυήσεων μετά την ηλικία των 35, ενώ το 10-15% σε νεώτερες ηλικίες.

 

ΧΡΩΜΟΣΩΜΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ. Οι πιθανότητες αυξάνονται από 1 στις 500 στην ηλικία των 25 χρόνων, σε 1 στις 200 στην ηλικία των 35, 1 στις 60 στην ηλικία των 40, 1 στις 20 στην ηλικία των 45 και 1 στις 5 στην ηλικία των 50 ετών. Ειδικά για το σύνδρομο Ντάουν, οι πιθανότητες αυξάνονται από 1 στα 1.000 στην ηλικία των 25, σε 1 στις 380 στην ηλικία των 35, σε 1 στις περίπου 110 στην ηλικία των 40 και σε 1 στις περίπου 30 στην ηλικία των 45 ετών

 

Οι απαραίτητες εξετάσεις

 

ΠΡΙΝ

 

Να κάνουν εξετάσεις (κυρίως αιματολογικές) για την υγεία του οργανισμού τους. Εάν βρεθεί κάποιο πρόβλημα (π.χ. στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα ή της καρδιάς, αυξημένη πίεση κ.λπ.), θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν και να το ρυθμίσουν άμεσα, σε συνεργασία με τους ειδικούς γιατρούς.

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ

 

Να δώσει η γυναίκα λεπτομερές ιστορικό υγείας στον γιατρό της.

 

Να κάνει υπερηχογραφική εξέταση αυχενικής διαφάνειας και ρινικού οστού του εμβρύου κατά τη 12η εβδομάδα.

 

Να κάνει αιματολογικές εξετάσεις για τους βιοχημικούς δείκτες (χοριακή γοναδοτροπίνη, ΡΑΡΡ) που έχουν σχέση με χρωμοσωμικές ανωμαλίες. Εάν ο συνδυασμός αυτών των αποτελεσμάτων (σε ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα) δείξει ότι το έμβρυο έχει αυξημένες πιθανότητες για χρωμοσωμική ανωμαλία, συνιστάται λήψη τροφοβλάστης (χοριακών λαχνών) κατά την 11η14η εβδομάδα ή αμνιοπαρακέντηση κατά την 16η-18η εβδομάδα.

 

Να παρακολουθείται από τον γυναικολόγο της με υπερηχογραφικό και εργαστηριακό έλεγχο κάθε 3 εβδομάδες έως την 30ή-32η εβδομάδα, κάθε 2 εβδομάδες έως την 36η εβδομάδα και κάθε εβδομάδα έως τον τοκετό.

 

Να κάνει καμπύλη σακχάρου (και όχι απλή μέτρηση σακχάρου νηστείας) κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης και μετά κατά την 28η-32η εβδομάδα.

 

Να κάνει μέτρηση αρτηριακής πίεσης σε κάθε επίσκεψη στον γυναικολόγο της.

 

Εάν έχει κάποια παθολογική κατάσταση (π.χ. υπέρταση ή διαβήτη κύησης), η ιατρική παρακολούθηση να είναι ακόμα πιο συχνή.

 

 

 

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=13&articleID=5590&la=1

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλα τα εγραψες angy μου εσυ και σε ευχαριστουμε αλλα δυστηχως τιποτα δεν ειναι προβλέψημο. Την ημερα που εκανα αποξεση εγω στο γυρω θαλαμο ειμασταν 8 κοπελες κατω των 30 χρονων με αποβολη !!!!Παλινδρομη η αιμοραγια!!!!!ΚΑΙ ΟΙ 35ΑΡΕς ΜΕ 40ΑΡΕς καλα να ειναι οι γυναικες για υπερυχους και σε προχωρημενη κυηση !!!Γι΄αυτο τιποτα δεν πιστευω....αν ειναι να ρθει θα ρθει σε καποια γυναικα αν οχι δεν θα ρθει ευκολα και ας ειναι η αλλη 25. Αυτα ...Καλη επιτυχια σε ολες!!!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο θέμα.

Γενικά συμφωνώ με τη Ζέτα.

Angy, χρήσιμες οι γενικές πληροφορίες σου, κυρίως όμως συμβάλλουν στο να αποτρέψουν μια γυναίκα άνω των 40 να μείνει έγκυος. Σίγουρα είσαι αρκετά μικρότερη από 40. Γνωρίζοντας όσα αναφέρεις, εγώ έχω αποφασίσεις διαφορετικά. Επίσης, γνωρίζω αρκετά άτομα που έμειναν έγκυες άνω των 40 και γέννησαν υγιέστατα παιδιά.

 

Σας θυμίζω ότι θέτω και κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών. Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν είχα κάποια άποψη, βιβλιογραφία κ.λπ επ' αυτών.

Link to comment
Share on other sites

Θάθελα να ξέρω τι γνωρίζετε για την ποιότητα των ωαρίων μετά τα 40;

Μέχρι πότε (ποια ηλικία) μπορεί να επιτευχθεί εγκυμοσύνη με ωάρια δικά μας;

Είναι δυνατόν οι τιμές των ορμονών ωορρηξίας να είναι πολύ καλές και τα ωάριά μας να μην είναι;

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε τη διάρκεια της γονιμότητάς μας όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς και την ποιότητα των ωαρίων; Αν γίνεται κάτι με φυσικό τρόπο, είναι καλύτερα.

Ο βελονισμός βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση;

 

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Bella καλησπερα δεν ειμαι γιατρος θα σου απαντησω ομως βαση της προσωπικης μου εμπειριας. Εμεινα εγκυος στα 39 μου φυσιολογικα και με την πρωτη προσπαθεια. Το μονο που ειχα κανει πιο μπροστα ηταν υστεροσαλπιγγογραφια, ορμονικο ελεγχο και παρακολουθηση της ωορηξιας με υπερηχο επειδη ειχα ακανονιστο κυκλο. Επισης η κολητη μου εμεινε εγκυος στα 40 με μια μονο προσπαθεια σπερματενχυσης.

Τωρα στα ερωτηματα σου. Οταν εκανα τον υπερηχο των ωοθηκων στα 39 μου, μου ειπανε χαρακτηριστικα οτι οι ωοθηκες ειχανε τοσα πολλα ωαρια σαν να ημουν 28 ετων. Οσον αφορα την ποιοτητα μαλλον πρεπει να ηταν αριστη βαση του αποτελεσματος που ειναι ενας καταπληκτικος μπεμπαρος και δοξα το Θεο υγιεστατος. Το θεμα του ποτε αρχιζουν να εκφυλιζονται τα ωαρια εχει να κανει με τον οργανισμο καθε γυναικας. Μια αλλη φιλη μου γεννησε φυσιολογικα στα 43 το πρωτο και στα 45 το δευτερο. Τωρα οσον αφορα το θεμα των ορμονων. Ναι μπορει οι ορμονες να '' λειτουργουν'' κανονικα να εχουμε περιοδο αλλα να μην εχουμε ωορηξια. Συμβαινει αρκετα συχνα. Στην εγκυμοσυνη μου δεν ειχα σημαντικα προβληματα εκτος απο μια αποκολυση που συνεβη την εκτη εβδομαδα. Στη συνεχεια ολα κυλησαν ομαλα με τη μονη διαφορα οτι καθημερινα παρακολουθουσα την πιεση μου και το σακχαρο μου μιας και ειχα προδιαθεση.

Στο γιατρο μου πηγαινα καθε εβδομαδα ενω απο δικη μου πρωτοβουλια επισκεπτομουν τακτικα καρδιολογο διαβητολογο ενδοκρινολογο και εμβρυολογο. Εκανα καποιες παραπανω εξετασεις γιατι ειμαι απο τη φυση μου υπερ της προληψης. Τελικα ολα πηγαν τελεια ειχα ενα θαυμασιο τοκετο και γεννησα στην 38 εβδομαδα με καισαρικη γιατι αυτη ηταν η επιλογη μου. Για τον βελονισμο δεν ξερω να σου απαντησω, ελπιζω ομως οτι σε κατατοπισα αρκετα. Οτι αλλο θελεις ρωτησε με.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

 

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη μπερδευτηκα. Εγω απαντησα στη Μπελλα και παιρνω μια απαντηση απο Vasov .... Ειστε το ιδιο προσωπο; Γιατι γραφω στο ποστ μου ενα σωρο πραγματα για τα ερωτηματα της Μπελλας και διευκρινιζω οτι δεν γνωριζω για βελονισμο. Γιατι μου απαντα η Vasov ως Μπελλα;

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

 

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πολύ αστείο! Εγώ η bella σου απάντησα. Μήπως πάτησα λάθος πλήκτρο; Μήπως δεν έμαθα να χειρίζομαι ακόμα το forum; Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να απαντώ "ως bella"; Ευχαριστώ και φιλιά

Link to comment
Share on other sites

χαχαχα....μπερδευτηκατε!!!! :lol:

Η vasov ειναι αλλη κοπελα που απλως σας ειπε πως εχει ανοιξει κ αλλου θεμα με το βελονισμο...

Αρα ...η bella ειναι η bella και η frinda ειναι η frinda....

Καταλαβατε;;; :wink::D

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη μπερδευτηκα. Εγω απαντησα στη Μπελλα και παιρνω μια απαντηση απο Vasov .... Ειστε το ιδιο προσωπο; Γιατι γραφω στο ποστ μου ενα σωρο πραγματα για τα ερωτηματα της Μπελλας και διευκρινιζω οτι δεν γνωριζω για βελονισμο. Γιατι μου απαντα η Vasov ως Μπελλα;

 

Τώρα πραγματικά αναρωτιέμαι αν όντως ήμουν εγώ, η bella. Τι σου έγραψα, αν επιτρέπεται;

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη μπερδευτηκα. Εγω απαντησα στη Μπελλα και παιρνω μια απαντηση απο Vasov .... Ειστε το ιδιο προσωπο; Γιατι γραφω στο ποστ μου ενα σωρο πραγματα για τα ερωτηματα της Μπελλας και διευκρινιζω οτι δεν γνωριζω για βελονισμο. Γιατι μου απαντα η Vasov ως Μπελλα;

 

Τώρα πραγματικά αναρωτιέμαι αν όντως ήμουν εγώ, η bella. Τι σου έγραψα, αν επιτρέπεται;

 

Εσυ...εισαι...εσυ...!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Link to comment
Share on other sites

Θάθελα να ξέρω τι γνωρίζετε για την ποιότητα των ωαρίων μετά τα 40;

Μέχρι πότε (ποια ηλικία) μπορεί να επιτευχθεί εγκυμοσύνη με ωάρια δικά μας;

Είναι δυνατόν οι τιμές των ορμονών ωορρηξίας να είναι πολύ καλές και τα ωάριά μας να μην είναι;

Πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε τη διάρκεια της γονιμότητάς μας όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς και την ποιότητα των ωαρίων; Αν γίνεται κάτι με φυσικό τρόπο, είναι καλύτερα.

Ο βελονισμός βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση;

 

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

Bella καλησπερα δεν ειμαι γιατρος θα σου απαντησω ομως βαση της προσωπικης μου εμπειριας. Εμεινα εγκυος στα 39 μου φυσιολογικα και με την πρωτη προσπαθεια. Το μονο που ειχα κανει πιο μπροστα ηταν υστεροσαλπιγγογραφια, ορμονικο ελεγχο και παρακολουθηση της ωορηξιας με υπερηχο επειδη ειχα ακανονιστο κυκλο. Επισης η κολητη μου εμεινε εγκυος στα 40 με μια μονο προσπαθεια σπερματενχυσης.

Τωρα στα ερωτηματα σου. Οταν εκανα τον υπερηχο των ωοθηκων στα 39 μου, μου ειπανε χαρακτηριστικα οτι οι ωοθηκες ειχανε τοσα πολλα ωαρια σαν να ημουν 28 ετων. Οσον αφορα την ποιοτητα μαλλον πρεπει να ηταν αριστη βαση του αποτελεσματος που ειναι ενας καταπληκτικος μπεμπαρος και δοξα το Θεο υγιεστατος. Το θεμα του ποτε αρχιζουν να εκφυλιζονται τα ωαρια εχει να κανει με τον οργανισμο καθε γυναικας. Μια αλλη φιλη μου γεννησε φυσιολογικα στα 43 το πρωτο και στα 45 το δευτερο. Τωρα οσον αφορα το θεμα των ορμονων. Ναι μπορει οι ορμονες να '' λειτουργουν'' κανονικα να εχουμε περιοδο αλλα να μην εχουμε ωορηξια. Συμβαινει αρκετα συχνα. Στην εγκυμοσυνη μου δεν ειχα σημαντικα προβληματα εκτος απο μια αποκολυση που συνεβη την εκτη εβδομαδα. Στη συνεχεια ολα κυλησαν ομαλα με τη μονη διαφορα οτι καθημερινα παρακολουθουσα την πιεση μου και το σακχαρο μου μιας και ειχα προδιαθεση.

Στο γιατρο μου πηγαινα καθε εβδομαδα ενω απο δικη μου πρωτοβουλια επισκεπτομουν τακτικα καρδιολογο διαβητολογο ενδοκρινολογο και εμβρυολογο. Εκανα καποιες παραπανω εξετασεις γιατι ειμαι απο τη φυση μου υπερ της προληψης. Τελικα ολα πηγαν τελεια ειχα ενα θαυμασιο τοκετο και γεννησα στην 38 εβδομαδα με καισαρικη γιατι αυτη ηταν η επιλογη μου. Για τον βελονισμο δεν ξερω να σου απαντησω, ελπιζω ομως οτι σε κατατοπισα αρκετα. Οτι αλλο θελεις ρωτησε με.

 

Frinda Na'sai kala..... den kserw gia tis alles kopeles alla emena mou edwses kouragio na synexisw kai fysika elpida :D:D:D Me anevases twra :D:D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Nikijo, Vasov έχετε πολύ πλάκα! Γέλασα με την καρδιά μου κι ας με έχει πάρει από κάτω το γεγονός ότι τελικά δε θα αξιωθώ να δω το αγέννητο παιδί μου! Νάστε καλά!

 

Frinda, πολύ ουσιαστική η εμπειρία που κατέθεσες. Εύχομαι να είναι γερή και να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...