Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προετοιμασία για τα πράγματα του μωρού.

Recommended Posts

Γιατί να το κάνεις αυτό ???

Οι τιμές τους στα περισσότερα είδη είναι λίγο ακριβότερες απο έξω (γιατι προορίζονται για τα δώρα που θα σου πάρει ο κόσμος :wink: )και δεν θα έχεις χρόνο να τα πλύνεις...

Βεβαίως αν δεις κάτι που σε βολεύει και σου αρέσει αγόρασέ το.

Εγω αγόρασα για τον γιο μου αυτά τα νυχτικάκια που τους φοράνε και στο μαιευτήριο (μου φαινόντουσαν πολύ κοριτσίστικά και δεν του είχα πάρει) είδα όμως πως βολεύουν πάαααααρα πολύ και τα πήρα και μου τα έπλυνε η μαμά μου. Επίσης αγόρασα και ενα θερμόμετρο ηλεκρονικό που το είχαν σε καλή τιμή. :wink:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα εγω ειχα παρει ενα σουτιεν θηλασμου το οποιο δεν βρηκα σε κανενα αλλο μαγαζι και με βολεψε παρα παρα πολυ ηταν πραγματικα το καλυτερο απο ολα,και τωρα θα παω για το β επιπεδου μεγ.δευτερα θα παρω αλλο ενα 30 ευρω ειχε πριν 3 χρονια ενταξει νορμαλ την βρισκω την τιμη!Τα αλλα που εχει νομιζω οτι ειναι ΗΡΑ χωρις να ειμαι και σιγουρη που ειναι παντου ακριβα!

Τα καταστηματα στα μαιευτηρια ειναι για ωρα αναγκης, κατι που δεν ηξερες οτι χρειαζεσαι ή αν σ' επιασαν ξαφνικα πονοι και δεν εχεις ψωνισει τιποτα.

Ειναι σαφως πιο ακριβα στα περισσοτερα ειδη τους και το χειροτερο ειναι οτι δεν εχουν μεγαλη ποικιλια, οποτε δεν εχεις και πολλες επιλογες.

Πραγματι το καλυτερο σουτιεν εγκυμοσυνης - θηλασμου το αγορασα απο το ΙΑΣΩ 50 ευρω. Ομως αν θελω να παρω στο μωρο μου φορμακια, γιατι να μη διαλεξω αναμεσα σε εκατονταδες σχεδια απο μαγαζια και να υποχρεωθω να παρω ενα απο τα 5 που εχουν αυτοι?

Τα ρουχα τα πλενεις προς το τελος του 8ου (για να μην κουραζεσαι νωριτερα) με βρεφικο απορρυπαντικο τους πρωτους 6 μηνες και χωριστα απο των αλλων, τα σιδερωνεις σε υψηλη θερμοκρασια και πρεπει να πλυνεις και ολα τα υπολοιπα βεβαια.

Θα συμφωνησω με τη φιλη παραπανω που εγραψε να μην αποστειρωνετε με τετοια μανια το δωματιο και τα πραγματα του παιδιου, εκτος κι αν υπαρχει ειδικος λογος (πχ κατοικιδιο). Οσο πιο πολυ αποστειρωνεις, τοσο πιο ευαλωτο σε μικροβια γινεται ενα παιδι. Νομιζω οτι με καθαριοτητα και μετρο, λυνεται το θεμα.

Οσο για την κουμπαρα, ενα εχω να πω. Υπαρχουν μικροβια στο στομα των ενηλικων που σε εκεινους ειναι τελειως ακινδυνα και σε ενα μωρο ή νεογεννητο ειναι μεχρι και θανατηφορα.

ΠΟΤΕ δεν τρωμε απο το ιδιο κουταλι και δε φιλαμε ενα μωρο κοντα στο στομα !!! Δεν ειναι αστειο, ουτε τρυφερο. Ειναι εγκλημα!

Στο Λονδινο προσφατα μωρο ημερων πεθανε, γιατι η μαμα του δεν γνωριζε οτι ειχε στοματικο ερπη (ηταν στο σταδιο της επωασης) και το φιλησε στο στομα. Πεθανε το μωρο ! Η γυναικα ειναι απαρηγορητη, στα προθυρα της αυτοκτονιας. Με ενα φιλι σκοτωσε το μωρο της.

Το πιο συνηθες που εχω να σας πω ειναι οτι στο ρινοφαρυγγα πολλων ενηλικων υπαρχει το μικροβιο της μηνιγγιτιδας, το οποιο εχουν ως φορεις και ειναι εντελως ακινδυνο για τους ιδιους και τους αλλους ενηλικες. Δεν γνωριζουμε ποιοι το εχουμε. Για ενα βρεφος ειναι μεχρι και θανατηφορα η μολυνση.

k9Tap3.png

Οταν πεσει η πιπιλα κατω:

Στο 1ο παιδι την αποστειρωνεις

Στο 2ο τη γλυφεις

Στο 3ο τη γλυφει ο σκυλος!!!

και ρωτάω η ξανθιά... η κουμπάρα μου που στο ΠΡΩΤΟ της παιδί έτρωγε από το ίδιο κουτάλι από 2 μηνών (γιατί από τότε το ταΐζε παρά τις φωνές του γιατρού), όταν έπεφτε κάτω η πιπίλα την έβαζε στο στόμα της και κατευθείαν μετά στου μωρού και ακόμη το μωρό αυτό-ταΐζονταν (από το automatic) από νεογέννητο καθώς στερέωνε το μπιμπερό σε μαξιλαράκι και το μωρό έτρωγε self service... αν αυτή ποτέ κάνει δεύτερο τι θα κάνει;;; πάντως πέρα από τα παραπάνω απαράδεχτα που έκανε η κουμπάρα μου, εγώ που είμαι στο δεύτερο και στο τρίτο μαζί θα κάνω ότι ακριβώς έκανα και στον γιο μου, θα είμαι υπερβολική στα πάντα από τις αποστειρώσεις μέχρι και στις επισκέψεις.

Nat-left καταρχάς να σου ζήσουν τα ζουζουνάκια σου !!!

έπεσα πάνω σε αυτό το topic τυχαία και γέλασα απιστευτα με αυτό που έγραψες !!! απίστευτη η κουμπάρα σου ! lol ήθελα να ρωτήσω απο περιέργεια ... το μωρό έπαθε τίποτα ?

xbeTp3.png

Οταν πεσει η πιπιλα κατω:

Στο 1ο παιδι την αποστειρωνεις

Στο 2ο τη γλυφεις

Στο 3ο τη γλυφει ο σκυλος!!!

και ρωτάω η ξανθιά... η κουμπάρα μου που στο ΠΡΩΤΟ της παιδί έτρωγε από το ίδιο κουτάλι από 2 μηνών (γιατί από τότε το ταΐζε παρά τις φωνές του γιατρού), όταν έπεφτε κάτω η πιπίλα την έβαζε στο στόμα της και κατευθείαν μετά στου μωρού και ακόμη το μωρό αυτό-ταΐζονταν (από το automatic) από νεογέννητο καθώς στερέωνε το μπιμπερό σε μαξιλαράκι και το μωρό έτρωγε self service... αν αυτή ποτέ κάνει δεύτερο τι θα κάνει;;; πάντως πέρα από τα παραπάνω απαράδεχτα που έκανε η κουμπάρα μου, εγώ που είμαι στο δεύτερο και στο τρίτο μαζί θα κάνω ότι ακριβώς έκανα και στον γιο μου, θα είμαι υπερβολική στα πάντα από τις αποστειρώσεις μέχρι και στις επισκέψεις.

Nat-left καταρχάς να σου ζήσουν τα ζουζουνάκια σου !!!

έπεσα πάνω σε αυτό το topic τυχαία και γέλασα απιστευτα με αυτό που έγραψες !!! απίστευτη η κουμπάρα σου ! lol ήθελα να ρωτήσω απο περιέργεια ... το μωρό έπαθε τίποτα ?

xbeTp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια, προσφάτως διάβασα σε ένα άρθρο σε περιοδικό για το πλύσιμο των ρούχων των μωρών και σκέφτηκα ότι θα σας ενδιαφέρει. Έλεγε λοιπόν αυτά που προαναφέρατε για τη χρήση ειδικών απορρυπαντικών ώστε να προλάβουμε ερεθισμούς στην επιδερμίδα του μωρού. Πρέπει όμως να δώσουμε προσοχή και στην ίδια την διαδικασία του πλυσίματος, να ακολουθούμε πάντα την προτεινόμενη από τον κατασκευαστή αναλογία νερού - απορρυπαντικού και να επιλέγουμε στο πρόγραμμα έξτρα ξέβγαλμα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουν μείνει υπολείμματα απορρυπαντικού στο ρούχο.

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι και εγώ? Όταν πήγαμα να παραγγείλουμε την κούνια του μωρού ρωτήσαμε για μαξιλαράκι . Μας είπε εκεί μια υπάλληλος ότι τον πρώτο χρόνο δεν επιτρέπεται το μαξιλάρι. Βέβαια όταν με το καλό γεννήσω θα ρωτήσω και τον παιδίατρο αλλά μου φάνηκε πολύ 1 χρόνος......... εσείς τι λέτε ? ή τι ξέρετε?

και εμενα ο γιατρός μου είπε απαγορευεται πριν τον ένα χρόνο μαξιλαράκι..όσο για την αποστείρωση μου την έκοψε απο 3 μηνών γιατί πέρα απο το οτι είναι ανώφελο μου είπε εφόσον αυτό βαζει στο στόμα του εμένα, τον πατέρα του και οτι βρει μπρόστα του,σε προσφατα σεμινάρια ερευνες έδειξαν οτι αυτό κάνει καλό και σε μελλοντικές αλλεργίες...ετσι μου είπε...

Το μαξιλαρι τον πρωτο χρονο απαγορευεται γιατι υπαρχει κινδυνος πνιγμου.

Και μη βγει καμια τωρα να πει οτι το δικο μου ειχε μαξιλαρι και δεν πνιγηκε, γιατι οι κανονες ειναι για να μην πνιγει κανενα :lol:

Παντως η κορη μου και τωρα που ειναι 2 συνηθισε και δε θελει μαξιλαρι και καλυτερα δηλαδη γιατι δεν υπαρχει λογος.

Υπαρχει ενα ειδικο "μαξιλαρι"το οποιο ειναι τριγωνικο, μπαινει κατω απο το κατωσεντονο και χρησιμευει στο να ανασηκωνει λιγο το κεφαλακι για τα μωρα που εχουν παλινδρομηση.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

το ιδιο τριγωνικο μαξιλαρι μπορει να σου χρησιμεψει και αργοτερα σε περιπτωση που βουλωσουν οι μυτουλες απο το μπεμπε και για να παρει ανασα πρεπει να ειναι το κεφαλακι πιο πανω(κατω απο το στρωμα παντα το μαξιλαρι)

εμεις πηραμε απο το λητω και εχει σε 2 μεγεθη.ενα στενο και ενα φαρδυ που πιανει το στρωμα περα περα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...