Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προετοιμασία για τα πράγματα του μωρού.

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν μπορώ να εντάξω το θέμα μου στην συγκεκριμένη κατηγορία και συγνώμη αν κάνω λάθος, αλλά είναι κάτι που με αγχώνει πάρα πολύ, καθώς κανείς δεν γνωρίζει να μου πει με σιγουριά.

Η απορία μου είναι: πριν γεννηθεί το μωρό, πρέπει να πλύνουμε όλα του τα καινούρια πράγματα;Ρούχα, κουβέρτες, σεντόνια,πάντα, καλαθούνα κλπ.;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

εγω παντως τα επλυνα και τα σιδερωσα ολα. και μαλιστα για καλυτερη αποστειρωση τα ρουχαλακια κι απο μεσα κι απο εξω. βεβαια δεν ξερω σε τι σταδιο εγκυμουνης εισαι. Εγω ειμαι στην 35η εβδομαδα και τα κανω τωρα για να μη φευγει η αποστειρωση. Επισης για πιπιλες μπιμπερο κτλ. καλο ειναι να τα βρασεις την 1η φορα αλλα στον αποστειρωτηρα θα τα βαλεις μετα οταν εινα να τα χρησιμοποιησεις διοτι η αποστειρωση διαρκει 8 ωρες εκτος αν τα εχεις στο ψυγειο που κραταει λιγο παραπανω. Ελπιζω να σε διαφωτισα.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Σ' ευχαριστώ για την απαντησή σου.

Αυτό είχαμε σκοπό να κάνουμε, απλώς τα έπλυνες στο χέρι; στο πλυντήριο; με τι απορρυπαντικό;

Καλή λευτεριά! Εμείς μόλις μπήκαμε στον όγδοο! (μπέμπα :lol: )

Αυτό είχαμε σκοπό να κάνουμε, απλώς τα έπλυνες στο χέρι; στο πλυντήριο; με τι απορρυπαντικό;

Συμφωνώ με τη συνονόματη παραπάνω :wink: Εγώ π.χ. τα βάζω στο πλυντήριο σε ήρεμο πρόγραμμα όχι στυψίματα στις 1000 στροφές γιατί μετά δεν θα μπορείς να τα σιδερώσεις. Χρησιμοποιώ το proderm γενικότερα, από σαπούνι ρούχων, μαλακτικό και για το παιδί την ίδια μάρκα σε σαπούνι σώματος.

Τα ρούχα το πρώτο εξάμηνο καλό είναι να τα σιδερώνεις μέσα έξω για αποστείρωση.

Καλαθούνες, πορτ μπεμπέ ή πάντες ή παπλώματα στο καθαριστήριο για ευκολία. Αυτά με το καλό η κόρη σου!

με προδερμ τα επλυνα ολα σκονη και μαλακτικο. στους 30 βαθμους και ρουχαλακια και προικα αν τα χωραει το πλυντηριο σου. οσο για το μαλακτικο μερικοι παιδιατροι το απαγορευουν στην αρχη για το μωρο αλλα εγω σκεφτηκα οτι μεχρι να γεννηθει δεν θα μυριζει κι ετσι χρησιμοποιησα. Με το καλο η μπεμπουλα!

Διαφημίσεις

ολα τα ρουχαλακια κ τα υφασματα κ εμεις με προδερμ τα πλυναμε στο πλυντιριο, βεβαια υπαρχουν κ άλλα πολυ καλα απορριπαντικα οπως το αρκαδι κ καποια βιολογικα !!!

τα επιπλα , τις ντουλαπες , τα τζαμια κ τις επιφανειε γενικοτερα , τα καθαρισε η μαμα μου , λιγο πριν επιστρεψουμε απο το νοσοκομειο , με απολυμαντικο επιφανειων σαν αυτα που χρεισιμοποιουν στα χειρουργεια!!!

κ το κανουμε τωρα πια μονο μια φορα το μηνα!!!

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

εμεις τα επιπλα τα καναμε και με τον ατμοκαθαριστη... πιστευω οτι απολυμαινει!

Κοριτσια μην τρελαινεστε!Τα μωρα μας δεν ειναι φτιαγμενα για να ζουν σε ενα αποστειρωμενο περιβαλλον...Πλυντε τα ρουχαλακια με ενα παιδικο απορρυπαντικο (ειναι απλα λιγοτερο δυνατο απο τα υπολοιπα και γι΄αυτο οταν αρχιζουν τα μπεμπακια τα φρουτα δεν καθαριζει τους λεκεδες καλα), σιδερωστε τα με ατμο κανονικα (μην σπαταλατε το χρονο σας στο μεσα-εξω,οταν θα ερθει με το καλο το μωρο μπορει να μην προλαβενετε καν να σιδερωνετε) και βαλτε τα σε ενα συρταρι που το περασατε με ενα καθαρο πανακι.

Τα μωρακια μας ειναι μεν ευαισθητουλια αλλα οχι και τοσο...Οταν με το καλο γεννηθουν θα ερθουν σε επαφη με οχι και τοσο καθαρες επιφανειες,χερια ανθρωπων,ρουχα,υλικα...Ετσι σκεφτομουν κι εγω στο πρωτο μωρο (οχι βεβαια στο βαθμο υπερβολης που διαβασα σε καποια ποστ) αλλα μεγαλωνοντας ενα παιδι αλλαξα αποψεις...

Με το καλο σε ολες!!!

σοφια τ εγω ισως να προσεχω λιγο παραπανω διοτι εχουμε σκυλακι μεσα στο σπιτι οποτε θελει κατι παραπανω. παντως σε αυτο λες μου εχουν πει οτι στο 1ο παιδι αποστειρωνεις 6 μηνες στο 2ο τρεις στο 3ο ενα!

Διαφημίσεις

natasa31 υπαρχει και ενα αλλο καλο "ρητο" που διαβασα μεσα στο φορουμ και ειναι σχετικο:

Οταν πεσει η πιπιλα κατω:

Στο 1ο παιδι την αποστειρωνεις

Στο 2ο τη γλυφεις

Στο 3ο τη γλυφει ο σκυλος!!!

(καμια σχεση με το οτι εσυ εχεις σκυλακι ετσι?)

Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα!!!

Με το καλο το νινι!

Στο 2ο τη γλυφεις

και ρωτάω η ξανθιά... η κουμπάρα μου που στο ΠΡΩΤΟ της παιδί έτρωγε από το ίδιο κουτάλι από 2 μηνών (γιατί από τότε το ταΐζε παρά τις φωνές του γιατρού), όταν έπεφτε κάτω η πιπίλα την έβαζε στο στόμα της και κατευθείαν μετά στου μωρού και ακόμη το μωρό αυτό-ταΐζονταν (από το automatic) από νεογέννητο καθώς στερέωνε το μπιμπερό σε μαξιλαράκι και το μωρό έτρωγε self service... αν αυτή ποτέ κάνει δεύτερο τι θα κάνει;;; πάντως πέρα από τα παραπάνω απαράδεχτα που έκανε η κουμπάρα μου, εγώ που είμαι στο δεύτερο και στο τρίτο μαζί θα κάνω ότι ακριβώς έκανα και στον γιο μου, θα είμαι υπερβολική στα πάντα από τις αποστειρώσεις μέχρι και στις επισκέψεις.

natasa31 υπαρχει και ενα αλλο καλο "ρητο" που διαβασα μεσα στο φορουμ και ειναι σχετικο:

Στο 2ο τη γλυφεις

(καμια σχεση με το οτι εσυ εχεις σκυλακι ετσι?)

Νομιζω οτι αυτο τα λεει ολα!!!

Με το καλο το νινι!

Ετσι είναι :lol:

7uEBp2.png M3GSp2.png

Εγώ τα πλένω με proderm γιατί έτσι με συμβούλεψε η αδερφή μου. Τώρα για τα υπόλοιπα μάλλον θα βοηθήσει η μαμά. Εμείς θα μπούμε σε καινούργιο σπίτι περίπου αρχές Απριλίου :( , οπότε ο μπέμπης θα έχει γεννηθεί...Το σπίτι βλέπω να το καθαρίζει συνεργείο... :?

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Διαφημίσεις

Ε καλά αυτή είναι ή τρελή ή εντελώς άσχετη ή και τα 2 μαζί. Συγνώμη κιόλας γιατί είναι κουμπάρα σου αλλά έλεος δηλαδή...

Πες ότι θέλεις! φίλοι του άντρα μου είναι! :lol: είναι και τα 2!!!

Όταν της έλεγα, "μα καλά δεν φοβάσαι το παιδί που τρώει μόνο του, μήπως πνιγεί, αφού δεν το σηκώνεις να ρευτεί... και η απάντησή της ήταν να κοιτάω τον γιο μου (είχαν γεννηθεί ίδια εποχή) και ότι εγώ με την αγκαλιά θα τον έκανα κακομαθημένο :lol: - καλά είναι γενικότερα περίπτωση η κοπέλα και μετάνιωσα που έκανα το μυστήριο με τη συγκεκριμένη οικογένεια....

Νατάσσα31, με το σκυλάκι τι σκοπεύεις να κάνεις μόλις γεννηθεί το bebe?

σοφια τ εγω ισως να προσεχω λιγο παραπανω διοτι εχουμε σκυλακι μεσα στο σπιτι οποτε θελει κατι παραπανω. παντως σε αυτο λες μου εχουν πει οτι στο 1ο παιδι αποστειρωνεις 6 μηνες στο 2ο τρεις στο 3ο ενα!
dfbbc1520b.png

lilou κατ'αρχην μολις μπουμε σπιτι με το μωρο θα αφησω τη μπουμπου(ετσι λενε το σκυλακι μου) να μυρισει την μπεμπα ωστε να καταλαβει οτι ειναι κατι δικο μας. Απο κει και περα θα ειμαστε προσεκτικοι να μην ερθουν σε επαφη μεχρι τα πρωτα εμβολια της μπεμπας, δηλαδη να μην μπαινει το σκυλι εκει που κοιμαται το μωρο, να μην ειναι μαζι μας οταν θα τη θηλαζω κτλ. γενικα οσο γινεται σε αποσταση. Αφου κανει τα εμβολια η μικρη ελπιζω οτι θα γινουνε φιλες! Αλλωστε ολες οι ερευνες λενε οτι ειναι καλο για τα παιδια να μεγαλωνουν με σκυλια μεσα στο σπιτι.

lilou κατ'αρχην μολις μπουμε σπιτι με το μωρο θα αφησω τη μπουμπου(ετσι λενε το σκυλακι μου) να μυρισει την μπεμπα ωστε να καταλαβει οτι ειναι κατι δικο μας. Απο κει και περα θα ειμαστε προσεκτικοι να μην ερθουν σε επαφη μεχρι τα πρωτα εμβολια της μπεμπας, δηλαδη να μην μπαινει το σκυλι εκει που κοιμαται το μωρο, να μην ειναι μαζι μας οταν θα τη θηλαζω κτλ. γενικα οσο γινεται σε αποσταση. Αφου κανει τα εμβολια η μικρη ελπιζω οτι θα γινουνε φιλες! Αλλωστε ολες οι ερευνες λενε οτι ειναι καλο για τα παιδια να μεγαλωνουν με σκυλια μεσα στο σπιτι.

Καλημέρα natasa31. Και εγώ ξέρω ότι τα σκυλάκια είναι πολύ καλοί φίλοι και για τα παιδιά. Θέλω και εγώ να πάρω 'ενα σκυλάκι. Μόλις βολευτούμε στο σπίτι και περάσει λίγος καιρός, θα πάρω και εγώ. Άσε που λατρεύω τα ζωάκια και η ίδια τόοοοσο πολύ!! :D

5Nstp3.png

vgDUp3.png

katerina s αφου δεν εχετε ηδη σκυλακι να το καθυστερησεις λιγακι. Δηλαδη να περιμενεις να μεγαλωσει λιγο το μωρακι διοτι τα ζωακια στην αρχη θελουν πολυ περιποιηση μεχρι να μαθουν καποια πραγματ και μαζι με το μωρο ισως να κουραστεις. Αλλα να παρετε σιγουρα να τα αγαπατε... ειναι πολυ καλη παρεα! φαντασου οτι εμεις λεμε μολις μεγαλωσει λιγο η μπεμπα να παρουμε κι αλλο και μαλιστα μεγαλο αυτη τη φορα!

lilou κατ'αρχην μολις μπουμε σπιτι με το μωρο θα αφησω τη μπουμπου(ετσι λενε το σκυλακι μου) να μυρισει την μπεμπα ωστε να καταλαβει οτι ειναι κατι δικο μας. Απο κει και περα θα ειμαστε προσεκτικοι να μην ερθουν σε επαφη μεχρι τα πρωτα εμβολια της μπεμπας, δηλαδη να μην μπαινει το σκυλι εκει που κοιμαται το μωρο, να μην ειναι μαζι μας οταν θα τη θηλαζω κτλ. γενικα οσο γινεται σε αποσταση. Αφου κανει τα εμβολια η μικρη ελπιζω οτι θα γινουνε φιλες! Αλλωστε ολες οι ερευνες λενε οτι ειναι καλο για τα παιδια να μεγαλωνουν με σκυλια μεσα στο σπιτι

Natassa ευχαριστώ για την απάντηση. Έχουμε και εμείς σκυλάκι, ένα westy, και κάπως έτσι το σκέφτομαστε. Μάλιστα συζητούσαμε μήπως τους αρχικούς μήνες ζητούσαμε στην μητέρα του άντρα μου να το κρατήσει μέχρι τα εμβόλια του μωρού. Μου επιβεβαίωσες ότι μάλλον σωστά το αντιμετωπίζουμε.

Καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου.

dfbbc1520b.png

lillou πιστευω οτι αν το σκυλι το απομονωσεις τελειως θα αποκτησει συναισθηματα ζηλιας απεναντι στο μωρο και αργοτερα να ειναι επιθετικο. Κι ετσι αφου φυσικα το συζητησαμε και με ολους τους γιατρους (γυναικολογο, κτηνιατρο, παιδιατρο) καταληξαμε σε αυτα.

Καλησπερα και απο μενα, και εγω εχω ενα σκυλακι το οποιο ειναι 10 ετων και τωρα τελευταια κανει κατι κουλα ειναι και πολυ κακομαθυμενη απο τον αντρα μου που την εχει απο μωρακι , εγω ξερω οτι το σκυλι δεν πρεπει να μπενει στο δωματιο το οποιο κοιματε το μωρο. Εγω παντως οταν ερθω με το καλο πρωτα ο θεος απο το μευτιριο δεν θα τις το αφησω να το μυρισει διοτι με την ανηψια μου ειχαμε ασχημα ξεμπερδεματα και επειδη το σκυλι ειναι μεγαλο και παραξενο φοβαμαι λιγο. Παντως ειχε αρχισει να μην μπενει στο υπνοδωματιο μας οταν εγω ειμαι μεσα .. Α και επειδη ζουμε με την πεθερα μου και αυτη εχει ενα σκυλακι μες στο σπιτι αλλα το εχει στο υπνοδωματιο της μονο αλλα σε εκεινο το σκυλακι δεν θα δωσω το μωρακι ουτε οταν μεγαωσει γιατι ειναι λιγο αγριος , εμενα οταν μπενω στο δωματιο η οποιος αλλος γαυγιζει και θελει να δαγκωσει...... :D:? Ειναι οτι καλυτερο να μεγαλωνεις με ενα σκυλακι

• 1 month later...

Καλημέρα!

Παιδιά συμφέρει να ψωνίσει κανείς μωρουδιακά και είδη βρεφανάπτυξης από τα καταστήματα στα μαιευτήρια (π.χ. ΜΗΤΕΡΑ) ?

squsqusbu20090629_-8_George.png