Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Σύμφωνα με την εργασία σου.

Θα σου τα πει ο δικηγόρος.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ ΔΥΔΙΜΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΝΩΝ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΑΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 2ο????

ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕ Π.Μ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

DVelp2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΕΙΜΑΙ ΜΑΝΟΥΛΑ ΔΥΔΙΜΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΝΩΝ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΤΕΚΝΩΝ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΑΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ 2ο????

ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΜΕ Π.Μ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Κι εγω στο δημόσιο δουλεύω! Απο τα λίγα που ξέρω και δεν νομιζω πωσ κάνω λάθος όταν έχεις δίδυμα δικαιούσε ότι για το ενα αλλα Χ2! Δηλαδή για το ενα μωρο παίρνεις το 3μηνο και μετα το 9μηνο ανατροφης τεκνου! Εσύ λοιπόν πρεπει να τα πάρεις επι 2!

Ελπίζω να βοήθησαν λιγάκι....

img<a href=http://davf.daisypath.com/ksy3p2.png' alt='ksy3p2.png'>rYfvp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,

ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΓΙΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΠ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΞΕΡΩ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΔΥΔΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΛΟΓΩ ΔΥΔΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΨΑΝ.

ΓΙΑΥΤΟ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ?????

ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ,ΔΥΔΙΜΑ, ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ "ΚΥΝΗΓΗΣΕ". ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ........ΜΕΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΑΛΛΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ....χαχαχχαχ.

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ, ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ!!!!

ΣΑς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

DVelp2.png

Κι εγω στο δημόσιο δουλεύω! Απο τα λίγα που ξέρω και δεν νομιζω πωσ κάνω λάθος όταν έχεις δίδυμα δικαιούσε ότι για το ενα αλλα Χ2! Δηλαδή για το ενα μωρο παίρνεις το 3μηνο και μετα το 9μηνο ανατροφης τεκνου! Εσύ λοιπόν πρεπει να τα πάρεις επι 2!

Ελπίζω να βοήθησαν λιγάκι....

Δεν είναι έτσι.

Η άδεια τοκετού και λοχείας είναι μία. Πάει ανά τοκετό.

Η άδεια ανατροφής τέκνου πάει ανά παιδί (σύμφωνα με το νόμο). Αν και το υπουργείο παιδείας -αν δεν άλλαξε κάτι- με εγκύκλιο προσπαθεί να καταργήσει αυτό το δικαίωμα στο δεύτερο παιδί.

Στην πραγματικότητα διεκδικείς ένα επιπλέον 9μηνο για το δεύτερο παιδί.

Θέλει αίτηση για το 2ο παιδί και εφόσον αρνηθούν (το πιθανότερο), να κάνεις αίτηση ακυρώσεως (μέσω δικηγόρου). Από εκεί και πέρα θα τα ξέρει ο δικηγόρος σου.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Να προσθέσω ότι η άδεια λοχείας είναι + 1 μήνα λόγο διδύμων. οσο για το τι κάναμε όπως λέει και η ακλιον μία αίτηση στην υπηρεσία που απλώς έλεγε ότι ζητάμε 2ο 9ο λόγι διδύμων, περιμένεις την αρνητική :Pαπάντηση και μετά από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο δικηγόρος. Εγώ ανάμεσα στην λήξη της πρώτης ανατροφής και την απάντηση του δικαστηρίου είχα πάρει άδεια ανευ αποδοχών για να μην τα παώ παιδικό και μετά πάλι σπίτι και μετά πάλι παιδικό

Να προσθέσω ότι η άδεια λοχείας είναι + 1 μήνα λόγο διδύμων. οσο για το τι κάναμε όπως λέει και η ακλιον μία αίτηση στην υπηρεσία που απλώς έλεγε ότι ζητάμε 2ο 9ο λόγι διδύμων, περιμένεις την αρνητική :Pαπάντηση και μετά από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο δικηγόρος. Εγώ ανάμεσα στην λήξη της πρώτης ανατροφής και την απάντηση του δικαστηρίου είχα πάρει άδεια ανευ αποδοχών για να μην τα παώ παιδικό και μετά πάλι σπίτι και μετά πάλι παιδικό

Αυτο το εχω ψαξει σε ενα σωρο εγκυκλιους και υπαλληλικό κωδικα και δεν το βρισκω πουθενα... Τοσο πολύ που σκεφτηκα οτι θα καταλαβωα λαθος και δεν ισχύει...Εσύ που το βρηκες?

Αυτο το εχω ψαξει σε ενα σωρο εγκυκλιους και υπαλληλικό κωδικα και δεν το βρισκω πουθενα... Τοσο πολύ που σκεφτηκα οτι θα καταλαβωα λαθος και δεν ισχύει...Εσύ που το βρηκες?

Περιλαμβάνεται σε νόμο που νομίζω βγήκε πριν 3 χρόνια περίπου. Ψάξε και στο google

Διαφημίσεις

kai emena stin upiresia mou to eipan einai prosfatos nomos fek opws grafoun oi parapanw kopeles, sou dinoun gia ta didima 1 mina parapanw stin adeia loxeias meta mpainei i adeia anatrofis to 9mino diladi, emena twra mou teleiwnei i adeia loxeias, meta mou valane oli tin adeia tou 2012 (giati me ta kainouria dedomena k tous vlakes pou mas kivernane fovomaste min xasoume k tis adeies)k meta tin adeia tou 9 minou. Na fantasteite to 2011 pou imoun eguos epeidi pira makraaaaa anarwtiki (oli tin egkumosini)exasa tin adeia tou '11 giati vgalane kapoio nomo k tin exasan OLOI osoi eixan megali anarrwtiki.(leptomereies gi auto den xerw na sas pw)

Episis mazi me to FEK pou leei gia tous 4 mines loxeias leei episis oti gia tous paterades oi meres adeias apo 5 ginane 2!!!!! eleos les k 2 meres mono tous xreiazomaste, ithela na xera poios ta skeftete kati tetoia

• 3 εβδομάδες μετά...

Αγαπητοί γονείς, διαβάζω τα μήνυματά σας στο forum και με ενδιαφέρει άμεσα το θέμα της δεύτερης άδειας ανατροφής.

Είμαι κι εγώ μητέρα διδύμων και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός στο Υπ. Παιδείας.

Έχω πάρει ήδη την πρώτη εννιάμηνη άδεια ανατροφής και σκεφτόμαστε με το σύζυγό μου να διεκδικήσουμε και τη δεύτερη.

Ήθελα να παρακαλέσω όποιος μπορεί να μου στείλει στοιχεία από παρόμοιες δικαιωμένες περιπτώσεις.

Επίσης αν γνωρίζει κάποιος κάποιον που να μπορεί να μας καθοδηγήσει σωστά

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.:-)

Καλώς ήλθες!

Πρέπει να μας πεις που μένεις έτσι ώστε να δούμε ποιά μπορεί να σε βοηθήσει με δικηγόρο. Στοιχεία για παρόμοιες υποθέσεις μπορείς να βρεις εδώ εάν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες.

Για να σε διευκολύνω, μέσα στον φάκελό μου η δικηγόρος μου είχε βάλει την 199/2010 και 203/ 2010 Εφετείο Ιωαννίνων καθώς και την 1431/2008 Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η δική μου 121/ 2011 Εφετείο Ιωαννίνων και αυτή

Διαφημίσεις

Καλώς ήλθες!

Πρέπει να μας πεις που μένεις έτσι ώστε να δούμε ποιά μπορεί να σε βοηθήσει με δικηγόρο. Στοιχεία για παρόμοιες υποθέσεις μπορείς να βρεις εδώ εάν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες.

Για να σε διευκολύνω, μέσα στον φάκελό μου η δικηγόρος μου είχε βάλει την 199/2010 και 203/ 2010 Εφετείο Ιωαννίνων καθώς και την 1431/2008 Εφετείο Θεσσαλονίκης. Η δική μου 121/ 2011 Εφετείο Ιωαννίνων και αυτή

Αγαπητή TWINMAMA, σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Μένω στην Αθήνα, στην Κυψέλη, αλλά η τοποθέτησή μου είναι στη Δ.Ε. Κορινθίας. Μπορώ να δώσω τα στοιχεία μου με προσωπικό μήνυμα και οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Διανύω το πρώτο εννιάμηνο άδειας ανατροφής (από 09-02-2012) και θα ήθελα μια συμβουλή σχετικά με τον τρόπο που θα συντάξω την νέα αίτηση διεκδικώντας το δεύτερο από την Υπηρεσία μου.

Να είστε καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας

Για δικηγόρο δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί όπως είδες είμαι από επαρχεία. Στη αίτηση μου η δκιηγόρος μου έγραψε

Παρακαλώ να μου χορηγήσετε την προβλεπόμενη από τον Αρ. 53, παρ 2, εδ. β' του Υπαλληλικού κώδικα ( Ν. 3528/07) ειδική εννιάμην άδεια μετ' αποδοχών για την ανατροφή του δέυτερου εκ των διδύμων τέκνων μου, γεννηθέντων την....., σε συνέχεια της χορηγηθείσης ήδη εννιάμηνης άδειας για το ένα εξ' αυτών, η οποία λήγει.....

ολα αυτά με κάθε επιφυλαξη σε περίπτωση που έχει αλλάξει κάτι.

Αγαπητή TWINMAMA, νομίζεις ότι θα πρέπει να αναφέρω και περιπτώσεις που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια στην αίτηση προς την Υπηρεσία; Ευχαριστώ και πάλι για την αμεσότητα της απάντησής σου.

Τι να σου πώ...δεν ξέρω..πάντως δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Έμένα η δικηγόρος μου δεν το έκανε και τη αίτηση την έκανε και αυτή προς Γραφείο Εκπαίδευσης. Λογικά θα λάβεις αρνητική απάντηση ( να τους πιέσεις για γρήγορη απάντηση) και έτσι θα ξεκινήσει η υπόθεση δικαστικά.

δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλή γιατί ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο αλλά θα σου πω τι έγινε με εμένα.

Έκανα μια αίτηση στην υπηρεσία (δεν είμαι εκπαιδευτικός) και πήρα αρνητική απάντηση. Έκανα 2η αίτηση μετά από ένα χρόνο βάζοντας μια απόφαση και πήρα θετική απάντηση. Μετά πήραν αντίθετες οδηγίες από το υπεύθυνο υπουργείο και σταματήσαν την άδεια...

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους διδυμογονείς για την ανταπόκριση και τις συμβουλές τους. Είμαστε στη φάση που σκεφτόμαστε πως πρέπει να κινηθούμε και μπροστά μας -απ' ότι καταλαβαίνω- έχουμε δρόμο πολύ...

• 4 εβδομάδες μετά...
Γύρισα κι εγώ εκδικάστηκε η υπόθεση. Παρενέβη και το Υπουργείο Εσωτερικών λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι αυξημένες οι ανάγκες σε γονείς διδύμων:shock:

Καλησπέρα, όπως τα έλεγα αρνητική η απόφαση η δική μου όπως και συναδέλφου μου, καλή επιτυχία στους υπόλοιπους

• 5 εβδομάδες μετά...

Γειά σας! Εγώ είμαι εκπαιδευτικός, έχω πάρει το 9μηνο κανονικά για τα διδυμάκια μου, τα οποία είναι τώρα 3 χρονών. Έχει νόημα να μπω στη διαδικασία για δεύτερο εννιάμηνο τώρα???

• 3 εβδομάδες μετά...

Γεια σας σε όλους ξανά, εχω να γράψω πολύ καιρό αλλά τωρα είχα νέα κ είπα να σας τα πω. Δουλέυω Αθήνα κ πήγα κ βρήκα 2 δικηγόρους (που βρήκα μέσα απο εδώ)ο ένας μου εξήγησε λίγο καλύτερα την κατάσταση κ απογοητεύτικα λίγο κ θα σας πω γιατί. Εδώ στην Αθήνα όσες δουλεύουμε σε νοσοκομεία υπαγόμαστε στο Εφετείο με την μεγαλύτερη 'κίνηση'. Δυστυχώς 2 υποθέσεις σαν τις δικές μας ξεκίνησαν το 2010 κ κατέληξαν να εκδικαστούν πριν λίγους μήνες δηλαδή 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. Ακόμα βέβαια δεν εχει βγει άπάντηση απλά εκδικάστηκαν στο εφετειο, πόσο καιρό θα κάνει να βγει απόφαση??? αγνωστο. Οπότε τι κάνουμε τώρα??? Δυστυχώς εγώ που είμαι Αθήνα δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμα, αν ήμουν επαρχεία θα ήταν καλύτερα. έχω απογοητευτεί αρκετά 2 χρόνια έιναι πολλά κ το χειρότερο είναι οτι σε 2 χρόνια δεν ξέρουμε καν που θα είμαστε με τον αντρα μου, είναι στρατιωτικός σύν το γεγονός οτι έτσι μπ.......λο που είναι η χώρα μας τώρα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Ετσι λοιπόν είμαστε στη φάση της σκέψης για το τι να κάνουμε. Αυτά τα νέα απο το δικό μου μέτωπο έυχομαι να μας φωτίσει ο θεός

Καπου το έχω ξαναπει πιο πανω και 2-3 φορές ίσως.

Η ατομική δικαστική οδός - αν και επιβάλλεται (σαν μονόδρομος)- δεν είναι αποτελεσματική για τους περισσότερους.

Για μένα πρέπει να δωθεί έμφαση στα δικαιώματα του παιδιού. Διαβασα πιο πανω ότι το υπουργείο εσωτερικών παρενέβει και είπε ότι δεν είναι αυξημένες οι ανάγκες διδύμων! (θα ήθελα να δω τον φωστήρα που το είπε να περνάει ένα 24 με νεογέννητα δίδυμα...)

Αλλά ακόμα και αν δεν είναι, γιατί δεν δικαιούνται τα δίδυμα οτι και τα αλλα παιδια?

Η άδεια ανατροφής είναι για το παιδί, αν τα παιδιά έχουν γεννηθεί με 1 χρονο διαφορά την δικαιούνται αρθροιστικά και αν γεννηθήκαν μαζί όχι?

Αν δεν πήρε κάποια το 9μηνο αλλά πήρε μειωμένο και μετα γεννήσει τα δικαιούται αρθροιστικά αλλά όχι αν τα γεννήσει μαζι?

Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση από το συνήγορο του παιδιού και αυτό να αφορά και τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αν υπήρχε κάποιος σύλλογος γονιών διδύμων θα βοηθούσε. Για μένα πρέπει να τονιστεί ότι ''αυτός που χάνει'' είναι τα δίδυμα παιδιά, γιατί δεν αντιμετωπίζονται ως 2 άτομα αλλά ως ένα. Δεν λαμβάνεται υπόψη ότι έχουν τουλάχιστον τις ίδιες ανάγκες με τα άλλα παιδιά και θα έπρεπε να έχουν το ίδιο δικαίωμα σε χρόνο και φροντίδα από τους γονείς.

Δεν γνωρίζω την διαδικασία για τον συνήγορο του παιδιού - δεν με ενδιαφέρει προσωπικά πλέον για τα δικά μου παιδιά - αλλά με καίει ακόμα η αδικία και ευχαρίστως θα συμμετείχα σε μια συλλογική προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...