Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Σε ποιο νόμο "πατήσατε" για να γίνει διακανονισμός; (με ενδιαφέρει πολύ)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ιδιωτικό συμφωνητικό;

Παρουσία των δικηγόρων και από τις δύο πλευρές;

Στέκει αυτό (εννοώ... υπάρχει κάποιος νόμος να το στηρίζει);;

Αν υπάρχει κάποια "γραμμή" σε κάποιο νόμο που να στηρίζει αυτή την κίνηση, μπορείς να μου την παρέχεις ως πληροφορία;

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα Ηρώ, τι έγινε έβγαλες καμία άκρη? πότε έχεις δικαστήριο? με ενδιαφέρει και μένα το συγκεκριμένο εφετείο, αλλά αν η Κομοτηνή βγάζει πάντα αρνητικές απόφάσεις είναι μάταιο...

Οπως καταλάβατε το κέρδισα το 2ο εννιάμηνο. Η εκδίκαση έγινε 25/5 και η απόφαση δώθηκε σήμερα προφορικά στην δικηγόρο μου που είχε ζητήσει να προωθηθεί η απόφαση λόγο επαγγέλματος μου ( εκπαιδευτικός) έτσι ώστε να ξέρω τί να κάνω από Σεπτέμβρη. Τέλος καλά ολα καλά!!!!:-PΚαλή επιτυχία σε όλες!!!!!

Συγχαρητήρια κούκλα μου.... και ας άργησα να το δω!!!! Η δική μου υπόθεση εκδικάζετε 18/10/2011 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά μαζί με την υπόθεση της συζύγου του δικηγόρου μου, πάμε και οι δυό μας για 2ο 9μηνο δηλαδή. Θα ήθελα αν μπορούσες να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία για την δική σας απόφαση. Αν δεν κάνω λάθος στη Θεσσαλονίκη εκδικάστηκε η δική σου υπόθεση? Ευχαριστώ εκ τον προτέρον και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

lRZRp3.png

Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια κούκλα μου.... και ας άργησα να το δω!!!! Η δική μου υπόθεση εκδικάζετε 18/10/2011 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά μαζί με την υπόθεση της συζύγου του δικηγόρου μου, πάμε και οι δυό μας για 2ο 9μηνο δηλαδή. Θα ήθελα αν μπορούσες να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία για την δική σας απόφαση. Αν δεν κάνω λάθος στη Θεσσαλονίκη εκδικάστηκε η δική σου υπόθεση? Ευχαριστώ εκ τον προτέρον και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!!!

Εχεις πμ. Πάντως για όσες ενδιαφέρονται κερδίθηκαν άλλες 4 στο εφετείο που εκδικάστικε η δική μου υπόθεση. Βασικά την ίδια μέρα εκδικάστικαν και οι 5 απλώς η δική μου απόφαση άνακοινώθηκε πιο γρήγορά για τους λόγους που προείπα.

• 2 εβδομάδες μετά...
Μανούλες διδύμων και τριδύμων γεια σας! Έχω ξαναπροσπαθήσει να συνδεθώ αλλά είχα κάποια προβλήματα. Παρακολουθώ τις συζητήσεις σας στο φορουμ και αρχικά είχα χαρεί πάρα πόλύ που κάποιες από εσάς κερδίσατε δεύτερο εννιάμηνο.Έχω γεννήσει 2 κοριτσάκια στις 10/08/2010 έκανα προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο της Κομοτηνής αλλά η Εφέτης είπε στο δικηγόρο μου ότι οι αποφάσεις για τις περιπτώσεις αυτές είναι αρνητικές γιατί υπάρχει απόφαση του ΣΤΕ. Απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Μπορεί κάποια να με βοηθήσει; Εχει κάποια θετική απόφαση με το συγκεκριμένο Εφετείο; Γιατί ο κάθε Εφέτης να αποφασίζει διαφορετικά για το ίδιο ακριβώς ζήτημα;Αν μπορούσε κάποια να με βοηθήσει ας μου απαντήσει, πως μπορώ να βρω άκρη.

Συγνώμη,

Μα ποια είναι αυτή η απόφαση του ΣτΕ? Πότε βγήκε και τι λέει??? Υπάρχει κάποιος που να ξέρει?

Πάντως δεν μπορεί να λέει κάτι πολύ συγκεκριμένο και να την παραβλέπουν κάποιοι δικαστές, έτσι δεν είναι?

Μόλις χθες έμαθα οτι θα μπορούσα κι εγώ να διεκδικήσω το δεύτερο εννιάμηνο για τα πρόωρα διδυμάκια μου που όμως σήμερα είναι 4μιση χρ. Χάρηκα για σας γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει κανείς δίδυμα και μάλιστα χωρίς βοήθεια.Έχω 4 παιδιά και μακαρι να μπορούσα κι εγώ να κερδίσω έστω και λίγους μήνες.Τι λέτε;Αφού το εννιαμηνο χορηγείται μέχρι τα 6, έχω καθόλου ελπίδες;Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας.

Μόλις χθες έμαθα οτι θα μπορούσα κι εγώ να διεκδικήσω το δεύτερο εννιάμηνο για τα πρόωρα διδυμάκια μου που όμως σήμερα είναι 4μιση χρ. Χάρηκα για σας γνωρίζοντας πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει κανείς δίδυμα και μάλιστα χωρίς βοήθεια.Έχω 4 παιδιά και μακαρι να μπορούσα κι εγώ να κερδίσω έστω και λίγους μήνες.Τι λέτε;Αφού το εννιαμηνο χορηγείται μέχρι τα 6, έχω καθόλου ελπίδες;Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας.

Δυστυχώς το 9μηνο χορηγείται μέχρι τα 4 σύμφωνα με τον Κώδικα.... Μέχρι τα 6 χορηγείται το 3μηνο για το 3ο παιδί (για το 4ο δεν ξέρω αν παίρνεις επιπλέον άδεια...)

4 εεεε???? ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΟΥΝ!!!!!

Αννα σ'ευχαριστώ! Ξέρεις για ποιόν Κώδικα πρόκειται; Πραγματικα θέλω να το παλέψω. Θεωρώ οτι είναι κρίμα να το χάσω για τόσο λίγο.Και το έχω τόσο ανάγκη!http://parents.org.gr/forum/images/smilies/confused.gif

Διαφημίσεις

Το 9μηνο δεν το δικαιούσαι πλεον. Όμως για 4 και άνω παιδιά, μπορείς να ζητήσεις μειωμένο ωράριο. Αυτό πάει μέχρι τα 6. Σίγουρα!

Και φυσικά έχεις δικαίωμα για την 3μηνη άδεια, έως τα 6.

Σε ευχαριστώ που μου απάντησες. Είμαι κι εγώ εκπ/κός-Νηπ/γός,τι μειωμένο δικαιούμαι;Μου φαίνεται κάπως δύσκολο,τι λες; 'Οσο για το 3μηνο το πήρα στο 3ο παιδί και κάποιοι είπαν οτι δε μπορώ να το πάρω ξανά(τότε που γέννησα τα διδυμάκια μου).

Η εισηγηση του Δικηγορου της υπηρεσίας μου στηριχθηκε στο δεδικασμενο παρομοιων υποθεσεων που εχουν τελεσιδικησει (τις εχουμε αναφερει πολλες φορες κι εδω) και ανεφερε οτι ηταν οικονομικα ασυμφορο για την υπηρεσια μου να αντιδικησει μαζι μου αφου θα εχανε στην ουσια τη δικη...

Σε ευχαριστώ που μου απάντησες. Είμαι κι εγώ εκπ/κός-Νηπ/γός,τι μειωμένο δικαιούμαι;Μου φαίνεται κάπως δύσκολο,τι λες; 'Οσο για το 3μηνο το πήρα στο 3ο παιδί και κάποιοι είπαν οτι δε μπορώ να το πάρω ξανά(τότε που γέννησα τα διδυμάκια μου).

Στο ΥΠΕΠΘ, δίνουν μόνο για το ένα παιδί (κάποιο από το 3ο και μετά). Στο Υπ.Υγείας γνωρίζω πως δίνουν για κάθε παιδί.

Δε γνωρίζω ποιο είναι το μειωμένο ωράριο στους Νηπιαγωγούς. (Βασικά δε γνωρίζω ούτε το πλήρες ωράριό τους...) Ρώτα όμως, άλλες που έχουν πάρει μείωση ωραρίου.

Συγγνώμη που δε μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Διαφημίσεις

κορίτσια εγώ δυστυχώς απελπίστηκα και το άφησα, τα διδυμάκια μας μόλις έκλεισαν τα 4 - το τικεράκι θέλει ανανέωση - πάει το έχασα το δικαίωμα; Συγχαρητήρια σε όσες το κατάφεραν, χαίρομαι πάρα πολύ ελπίζω να γίνουν αιτία να αλλάξει ο νόμος, τα διδυμάκια το χρειάζονται τόσο! Ουπς, τώρα είδα ότι και η Καλυψώ έκανε παρόμοια ερώτηση! Τί καλά όμως που θα ήταν ε; Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις διδυμομανούλες και τους διδυμομπαμπάδες ειδικά στην Κασσιανή με το δεύτερο πακετάκι δίδυμα!

eNortjKzUjI0NDQ2slCyBlwwFVcCzQ,,48.pngeNortjKzUjI0NDQ2slSyBlwwFVoCzg,,98.png

Γεια σας, ειναι καινουρια σ΄αυτο το site αλλα παρακολουθω εδω και καιρο τις συνομιλιες σας. Ειμαι και εγω μητερα διδυμων και θα ηθελα να διεκδικησω το δευτερο εννιαμηνο αδειας ανατροφης τεκνων. Θα σας παρακαλουσα λοιπον να με βοηθησετε με τη συσταση καποιου δικηγορου (για το Διοικητικο Εφετειο Αθηνων). Ευχαριστω εκ των προτερων!

• 2 εβδομάδες μετά...
κορίτσια εγώ δυστυχώς απελπίστηκα και το άφησα, τα διδυμάκια μας μόλις έκλεισαν τα 4 - το τικεράκι θέλει ανανέωση - πάει το έχασα το δικαίωμα; Συγχαρητήρια σε όσες το κατάφεραν, χαίρομαι πάρα πολύ ελπίζω να γίνουν αιτία να αλλάξει ο νόμος, τα διδυμάκια το χρειάζονται τόσο! Ουπς, τώρα είδα ότι και η Καλυψώ έκανε παρόμοια ερώτηση! Τί καλά όμως που θα ήταν ε; Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στις διδυμομανούλες και τους διδυμομπαμπάδες ειδικά στην Κασσιανή με το δεύτερο πακετάκι δίδυμα!

Λοιπόν ... εδώ είμαι κι εγώ η 2 Χ 2 ... διδιδυμομανούλα ...

Λοιπόν με τα΄"μεγάλα" μου διδυμάκια νιώθω να κουραζόμουνα περισσότερο όταν ήταν μωρά από ότι τώρα με τα 4. Φταίει η δικιά μου εμπειρία, φταίει κυρίως η διαφορετική ψυχολογία, είναι και τα μωρά τα ίδια που προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες ... όλα μαζί.

Θέλω κι εγώ από Ιανουάριο να δω τι θα γίνει με την άδεια. Όποια βρίσκεται σε επαφή με δικηγόρου τώρα, ας ρωτήσει για την περίπτωση μου αν πρέπει να το διεκδικήσω ξανά δικαστικά ή αν αρκεί η προηγούμενη απόφαση που με έχει δικαιώσει ... Είναι σαν να λέμε για ένα επίδομα που κερδίζει κανείς δικαστικά, να πρέπει να το διεκδικεί δικαστικά κάθε μήνα ... τι να πω δεν είναι το ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ;;;

Χαιρετισμούς σε όλες, και να χαίρεστε τα τζακ-ποτ-άκια σας ...

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Εξαρτάται καθαρά από τον προϊστάμενο.

Ο προϊστάμενος έχει "πάτημα" να το κάνει δεκτό χωρίς δικαστική διεκδίκηση και χωρίς να βρει μπελά, αφού κινείται με το ίδιο δικαστικό προηγούμενο, που αφορά την ίδια οικογένεια.

Αν όμως είναι "κολλημένος"... τότε... απ' την αρχή.

Συζήτησε μαζί του/της.

• 3 εβδομάδες μετά...

Οι μέρες πλησιάζουν και για την δική μας εκδίκαση.... σε ένα μήνα από σήμερα 18/10..... έχω πολύ αγωνία..... εγώ από 01/10 θα τα ξεκινήσω παιδικό σταθμό. Ο δικηγόρος μου είπε ότι θα δούμε από πριν την εισήγηση και αν είναι αρνητική μπορεί να μην πάμε καθόλου σε εκδίκαση για να μην πληρώσουμε τα έξοδα..... αυτός έχει και την γυναίκα του την ίδια μέρα γιατί δίδυμα και αυτοί....

lRZRp3.png

Καλησπέρα! Διδυμομανούλα κι εγώ!

Εργάζομαι κι εγώ στο δημόσιο και θα ηθελα να διεκδικησω το δευτερο εννιαμηνο αδειας ανατροφης τεκνων (αυτή τη στιγμή διανύω το πρώτο εννιάμηνο).

Θα ήθελα λοιπόν, εάν κάποια κοπέλα μπορεί να μου στείλει τα στοιχεία δικηγόρου (Αθηνών) που έχει απευθυνθεί και έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό.

Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα σε ολους. Εγω δυστυχως εχασα...Και αυτο που με πνιγει δεν ειναι ουτε η αγωνια που περασα ουτε τα χρηματα που ξοδεψα.Ειναι το αδικο!Γιατι το παιδι της οποιασδηποτε δυδυμομανούλας απο τα Ιωαννινα εχει περισσότερη αναγκη την μανουλα του απο το δικο μου στην Θεσσαλονίκη?Ακομα και στην Θεσσαλονικη σε τι διαφερει η μια περιπτωση απο την άλλη και αλλες το παιρνουν και άλλες οχι?Ντροπη και αισχος στην ελληνικη δικαιοσυνη!!Καλο κουραγιο σε ολους σας....

Jackie, κριμα και αδικο να μην ακολουθουν μια κοινη γραμμη ολα τα δικαστηρια σε αυτο το θεμα. Οπως ειπες και εσυ δεν εχει καμια διαφορα αν ενα παιδακι τυγχανει να ζει Θεσ/κη ή στα Γιαννενα. Κριμα....

Georgi, καλη επιτυχια ευχομαι! Παντως δεν κανουν πια εισηγησεις, απλα παραθετουν τα γεγονοτα και δεν εισηγουνται οι εφετες, ουτε αρνητικα, ουτε θετικα. το ιδιο εγινε στη δικη μου περιπτωση.

... και τελικα η αποφαση ηταν θετικη!

(μεταξυ μας ομως δεν εχω πολυχαρει την αποφαση με ολα αυτα τα μαυρα και αραχνα που συμβαινουν γυρω μας)

Jackie, κριμα και αδικο να μην ακολουθουν μια κοινη γραμμη ολα τα δικαστηρια σε αυτο το θεμα. Οπως ειπες και εσυ δεν εχει καμια διαφορα αν ενα παιδακι τυγχανει να ζει Θεσ/κη ή στα Γιαννενα. Κριμα....

Georgi, καλη επιτυχια ευχομαι! Παντως δεν κανουν πια εισηγησεις, απλα παραθετουν τα γεγονοτα και δεν εισηγουνται οι εφετες, ουτε αρνητικα, ουτε θετικα. το ιδιο εγινε στη δικη μου περιπτωση.

... και τελικα η αποφαση ηταν θετικη!

(μεταξυ μας ομως δεν εχω πολυχαρει την αποφαση με ολα αυτα τα μαυρα και αραχνα που συμβαινουν γυρω μας)

Ευχαριστώ πολύ!!!! Σε ποιό Εφετείο ήσουνα? Εμείς Πειραιά, ο δικηγόρος μου μου είπε για εισήγηση. Μήπως θα ήταν εύκολο να μου στείλεις την απόφαση αν την έχεις θα με βοηθούσες.... Θα σου στείλω το τηλ μου...

lRZRp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ρε παιδια μετα πολλά που διαβάζω τελικά έχω χάσει τη μπάλα γιατί η συζήτηση για την χορήγηση δεύτερης άδειας ανατροφής ξεκίνησε απο εκπαιδευτικούς και κατάληξε να εμπλακούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Εγώ λοιπόν είμαι εκπαιδευτιικός και πατέρας διδύμων 6 μηνών . Επειδή λοιπόν η γυναίκα μου δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα με ενδιαφέρει να πάρω και τα δύο εννιάμηνα .Ρωτώ λοιπόν σε αυτούς που δικαιωθήκανε δικαστικά. Υπάρχει κάποιος εκπαιδευτικός που κέρδισε δικαστικά και το υπουργείο παιδείας του έδωσε την δεύτερη άδεια ;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...